Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
27.08.2021 11:20 - НА ЯЗОВИР ШИРОКА ПОЛЯНА - 2
Автор: planinitenabulgaria Категория: Туризъм   
Прочетен: 1007 Коментари: 0 Гласове:
3

Последна промяна: 27.08.2021 11:22

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
 
  Красотите на този постинг са за всички хора без тези от ДПС и ГЕРБ. С тях никой - партиите на протеста и партиите на промяната - не иска да разговаря. От трибуната на Парламента министър Кацаров обяви причините за смъртта на 26000 българи - некадърността на лекарите по времето на Борисов. Той приложи статистика за убитите българи във ВСВ, които са на половината на гези жертви на управлението на ГЕРБ.  На тези убийци не предлагам красотите от постинга ми. 
   Друг мотив за това мое решение е прочетененото от мен във ФБ, че Борисов е откраднал 4 млрд. лева, като после сумата бе коригирана на 19 млд. Народът видя какво има в шкафчетатата и чекмеджетата си Борисов.
   С ДПС и аз не искам да разговарям, защото в социалните мрежи пише, че те са за т. н. Ислямска дъга.
   Доле ДПС и ГЕРБ!
   Горе президентът -
нашият месия, който ще ни позволи да изчегъртаме и изметем корупцията в страната ни и ще ни изведе към най-сияйните върхове в историята ни. Ние ще те следваме!

image

Започвам с няколко снимки на едно плитко място на язовира, където има особени водни растения. Корените са под водата, стеблата, листата и цветовете - над нея

image



image



image



image



image



image

                                  Една от контрастените на язовира

image

На горната и долната снимка е действителната стена на язовира, преграждаща оттока му по пътя на реката Катранджидере. По нея минава пътя за комплекса Кавалтепе. Предвидени са места за паркиранае от двете страни на стената, защото изгледът навсякъде от нея е дивен.

image



image



image

Стената на язовира не е висока, тя е от типа земленонасипен. Терминът идва от съветската технология, по която бяха строени язовирите. Строителството на Баташкия водносилов път е едно от най-значимите от соцпериода, защото докато съществува, то ще бъде полезно в няколко направления за страната - инфраструктура за обслужването им, добив на ел. енертия,буфери срещу наводнения, вода за селското стопанство, а за мен и красоти - морета високо в планината.

image



image



image

На горната и долната снимка - строената за ползване от н. в. Цар Борис ІІІ ловна вила от местните власти. Ако знаеха хората, че тук ще има язовир по-късно, щяха да я построят на няколко метра по-високо. Същата като архитектура вила, но от червени камъни е тази преди гара Лакатник, един архитектурен паметник, който се руши, защото простаците на направиха въжен мост до нея. Вече няма и майстори каменари да я поправят...

image



image



image



image

На горната снимка - силуетът ми изцяло върху водата , на долната половината. На вълноломите на стената на язовира съм. Примитивно наппавени, не с четирипосочни бетонни елементи, както по морето, но вършат работа.

image
imageimage



image



image

 Тук е по-красиво от колкото на Росенец, където живее биринджибабаитът на България.

image



image



image



image

Без всякакаво къмнение, надгробен камък на траките върху гроб на обикновен трак. Такива има доста по Велинградско и по течението на р. Доспат. Камъкът бе покрит с борови игли и приличаше на изоставен мравуняк, почистих го за да снимам.






Гласувай:
3



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: planinitenabulgaria
Категория: Туризъм
Прочетен: 12330323
Постинги: 4578
Коментари: 10805
Гласове: 18389
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930