Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
27.08.2021 13:20 - ОТ ЯЗОВИР ШИРОКА ПОЛЯНА КЪМ БОЛИДА ДО С. ПОБИТ КАМЪК
Автор: planinitenabulgaria Категория: Забавление   
Прочетен: 409 Коментари: 0 Гласове:
2


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
 
    Прибирам се от любимия ми язовир, Широка поляна. С мъка се разделям с него, с надежда, че ще бъда тук отново, но и с вълнение от срещата ми с Болида, който е при с. Побит камък. Селото носи името точно на този камък, в района на землището му, около който няма застроена нито една къща. Хората - тук са помаци - си пазят тази природна красота, свидегелствувала за промените в ландшафта през изминалите милиони години. Нищо, че не са завършили в Канада, където е завършил един наш министър-менте, внедрен от задкулисието ни. По-нагоре по долината на река Сърница им втори скален феномен, Жабата. Ако имахме правителства с културни хора, а не напр. като последното, производно на простотията на президента ни, тук щеше да прилича на Швийцария. Красотата тук е навсякъде, не само по тази долина, но и от трите й страни - ридовете красавици-гиганти Велийца, Беслет и този централното било на Родопа запад-изток. Обичащите природата, упознали изворната област на р. Доспат ще я носят в сърцето си докато са живи. 
   Дано да се направи нищо за този край, на първо място пятя от г. с. Селище до с. Медени поляни. Тук бе положено началото на инфрастуктурен проект с пари от ЕС, но с приключването на магистралата от с. Аврамово до с. Къстава и още няколки високи тесни пътища през безумно красиви места, приключи и мандата на Борисов, а идващите след него са на интелектуално ниво, неразрешаващо им да различат жоп от амджик.
  
image

Иманяри са извадили неколкотонен камък от това място да търсят траково злато.

image



image

                 Чао, Широка поляна, ще дойда пак!

image


image



image

Тук е мястото за първия паркинг за кори, къдетосе оставят и се ходи по яовирната стена. След стената в ляво е вторият паркинг. Той е винаги препълнен с коли на рибари, защото от там се слиза до водата на яовира.

image

Помак от с. Побит камък е решил да направи пътека по едни скали, която води до обгледен скалист връх. Обезопасил е човекът пътеката доколкото е могъл, заградил е горе скалата. Слава на такива хора - направили нещо, каквото могли. Те са за уважение.

image

                   На тази скала извежда пътеката на Салих, върви се 15-на мин.

image

    Село Побит камък. Не то е центърът на краосата тук, а с. Медени поляни след него.

image



image



image

Ето го и Болидът.  И преди да бъде обявен за културен паметник хората си го пазеха, бяха го обградили за да не навлизат до него животните им. Мястото е общинска мера.


    От тук запозват снимки от съвсем друга категория, "ЗАБАВЛЕНИЕ":

image

Мандатът за съставяне направителство при третия опит кацна на подходящото място. 

image

Понеже свързвам живота с изкуството, ще представя трима мои приятели, годни за министри в  новия кабинет, но с недостатъчно високо ниво за длъжността министър председател. Изобразявам ги според начина, по който ги възппиемам аз, иначе на снимките си малко се различават. На тази снимка е предлаганият от мен министър на културата - винаги усмихнат, ведър, духовит.

image

Ето го и вторият ми приятел, който става за министър на икономиката, не са необходими мотиви за предложението ми.

image

Този мой приятел става за министър на пропагандата - министерство, което ще бъде разкрито от новия министър-председател. Вземе ли думата, ни моеш му затвори устата, ще те размаже и после покрие с поток от думи. 

image

А какво ще стане след зафунционирването на новото праветелство, на което предлагам трима мои хора, прилагам нещо като лого. От България - цялата крава! - ще остане само това. Да напомня, че такова нещо е имало.





Гласувай:
2



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: planinitenabulgaria
Категория: Туризъм
Прочетен: 12191190
Постинги: 4545
Коментари: 10754
Гласове: 18322
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031