Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
02.03.2022 14:09 - ПРОЕКТЪТ ЗА НАШ БАТАЛЬОН СЕ ПРОВАЛИ...
Автор: planinitenabulgaria Категория: Политика   
Прочетен: 1137 Коментари: 3 Гласове:
7

Последна промяна: 02.03.2022 14:09

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
 

ПРОЕКТЪТ ЗА БЪЛГАРСКИ БАТАЛЬОН, КОЙТО ДА ПРЕДОТВРАТИ СТАЦИОНИРАНЕ НА НАТОВСКИ ВОЙСКИ В БЪЛГАРИЯ СЕ ПРОВАЛИ...

 

   Този проект бе замислен от нашия министър на отбраната, когото вчера изкъшкаха от властта. Това е голяма грешка от страна на НАТО. Ако този замъсъл бе реализиран, войната в Украина щеше да бъде предотвратена.

   Проектът е почерпил идеята си още от Новия завет. Там е описано как Исус посещава Тивериадското езеро и среща един луд, който Той излекува. Исус опитва да влезе в разговор с лудия, пита го, как се казва. Лудият му отговаря:

  - Името ми е Батальон!

    Излага и мотиви, с които да подкрепи името си - не се чувствал сам. Христос се моли на Отеца си да изцели този нещастен човек, обладан от бяс, Бог чува молбата му.Тогава той казва на лудия:

   - Нека бесът ти премине върху това стадо със свИни, което виждаме на брега на езерото. В следващия момент свИните откачат и се втурват в езерото, където се давят. А лудият оздравявя и багодари на Исус.

 

    Мисля си, дали в случая мотивите на този луд, че не се чувствал сам, не са подходящи за изкъшканият от управлението на страната ни военен министър Стефан Янев,  кукла на юзди към президента, с излъчване на човек, вдъхновил Веселин Андреев да напише гениалното си стихо, в което да го оприличи не на човек, а на джелезо. Но и да се коригира, защото това сравнение е недостатъчно:

   -  Не! Комунист!

   А ето и проекта на този наш министър, който със сигурност също не е сам. Предполагам, защото е слуга на един далечен негов господар на североизток от нас и на още един тук, който му дърпа юздите.

   За да предотварти навлизане и стациониране в страната ни на натовски войски, той предложи по модела на разработката в Голямата страна, „CHVK” –Wagner,  вместо да приемем натовски войски в България, ние да си съставим наш батальон, който да се грижи за сигурността в страната, по Черното море и навсякъде, където се наложи.

    Едно малко пояснение:

    Частното военно командване ЧВК, вероятно сфромирано по идея на ФСБ или на Путин сАмия, наречено Вагнер, се намеси във войната в Сирия и освободи сирийския народ.

 

    Такава проработка предложи верният ни

маркспутинец/марксрадевец да се приложи у нас, избрано й бе името Верди. За разлика от сирийското формированье „Вагнер”, нашето трябваше да бъде мнного по-могъщо и всеобхватно като възможности за водене на военни деяствия, а командването му да поеме лично Генерал радеВ. Проработката предвиждаше батальонът да бъде наактивирван от радеВ когато той счете за необходимо за да предотврати вяскакви опастности срещу страната ни или срещу НАТО, където ние сме пълноправни члЕнове.

    Ако го имаше този батальон щеше ли да се осмели Путин да нападне Украйна? Та нали ако изпрати войски срещу нея, нашите батальонници ще ги нападнат и ще  ги върнат не в страната, от която идват, а ще ги наврат в едно друго място, което е неприлично да осветлявам.

    Има необясними за мен решения. Давам пример с решението на НАТО, да изпрати свои войски в източната част на Европа. Sancta simplicitas! Това са разходи, които те можеха да избегнат, ако бяха подкрепили замисления от стефаН янеВ проект за хипербатальон.  Мисля си обаче, колко групави са тези хора -  и управниците на страните в ЕС, и тези от Европейския парламент, от НАТО, от Англия и САЩ. Казва им нашия министър какво да сторят и как да го сторят, а они нЕщът. На този свят може да се взема, но няма как насила да се даде. Особено акъл. Тъпите никога не верват на умния...

   Започнах с цитат от Библията, ще завърша с поговорка от Западна България, относима към големи глупаци, като тези, които цитирах – от НАТО, от САЩ, от ЕС. За идеята на Янев  -  наш батальон „Верди” и нежеланието на глупавия Запада да го послуша, хората в Западна България казват:

     - Късмет в гъзо им вкарва човеко, они се бегат от късмето!

  На ви сега, война в Украина, господа от Запада, като не слушате по-умният от Вас. И не само вие, и тук разбЕрат ли, че некой е умен от тех, уволневат го..

 

 

 Лято 1946 г.

в памет на моя другар партизанин Стефан Минев — Антон

Колко дена го били —

ни дума, ни вопъл, ни стон,

но устата сгрешила,

сама промълвила — Антон…

 

Своето име им казал,

но седмица после мълчал,

а пък тялото — в язви,

и язвите гнойни текът…

 

— Где са твойте другари? —

той виждал отряда любим

и очите притварял

и тръпнел, но бил несклоним.

 

Побеснял и разгърден,

край него прострелвал агент —

той отвърнал му твърдо:

— Убиецо, стреляй във мен!

 

Те в раните люти

посипали сол като жар —

скърцал с зъби нечуто

и как ли без вик издържал?…

 

И в злоба безсилна

пак били го диви и зли

в страшни мъки се свивал,

но дума не им промълвил…

 

После бавно притихнал-

смутени, учудени в страх,

те го гледали тихо —

безмълвен, но горд, величав.

 

— Не човек, а желязо —

просъскал агентът фашист.

Тихо мъртвия казал:

— Не, комунист!

Край

.

 

 





Гласувай:
7



1. dobrodan - Тоя юнак го стягат за министър-председател, бай Коста.
02.03.2022 17:17
Защо направо не спретнат един военен преврат и хунта под смелото и вещо ръководство на езичника, ами си играем на шикалки тука?
За хиляда и триста години така и не станахме народ.
Обаче станахме православни християни:):):):).
Турят ли ни го отзад, отваряме си и устата за поддържане на ерекцията.
Освен страхливи сме и прости колкото си можем. Справка при правителството ни.
цитирай
2. vladtepes - За България
02.03.2022 17:32
България е готова да участва в операции на НАТО с перално-банния батальон на полк. Теляков - нашите военни теляци са готови при нужда да изперат насраните гащи и да измият насраните задници. Проведоха изключително успешна операция в Афганистан.
цитирай
3. planinitenabulgaria - Оставам с убеждението, че коментиралите възможностите на Другаря янеВ не са
02.03.2022 20:01
наясно с тях. Отблизо не се получава вярната перспектива, защото той е много-много възвисен над другите. Които го преценяват обаче от по далечна гледна точка виждат, че той е много изключителен и по военен разум надвишава Столтенберг, Байдън, Макрон, Радев и още десетина титани като тях едновременно. Костадин Костадинов и Корнелия Нинова имат правилната преценка за него. И Аз, разбира се.
Сезирайте се върху него с осторожно внимание, иначе не можете да го оцените според реалиите му...
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: planinitenabulgaria
Категория: Туризъм
Прочетен: 12321994
Постинги: 4578
Коментари: 10805
Гласове: 18387
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930