Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
01.03.2020 13:24 - МИГРАЦИОННАТА КРИЗА - РЕКЕТ НА ЕРДОГАН НАД ЕВРОПА
Автор: planinitenabulgaria Категория: Лични дневници   
Прочетен: 569 Коментари: 1 Гласове:
6

Последна промяна: 01.03.2020 13:25

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
 
  ЗА МИГРАЦИОННАТА КРИЗА, КОЯТО ЕРДОГАН СЕ ОПИТВА ДА ПОЛЗВА ЗА РЕКЕТИРАНЕ НА ЕВРОПА

 

  За Турция имам много информация, защото от десетки години съм в приятелски отнощения с български турци, някои от тях с двойно гражданство. От тях знам, че мигрантската вълна, която обхваща част от населението на Сирия, бягащо от войната, която комунистите там, начело с генсека на БААС, Башар Асад с подкрепата на Путин водят за да запазят интересите си и тези на Русия в региона, но също така и авантюристи /!!!/ от Ирак, Иран, Афганистан, Пакистан и държави от Африка в началото е била желана от турското правителство с цел запълване на недостигащите работни места в заводите на Турция. Този недостиг идва от предпочитанията на турските работници да работят по Европа при много по-високо заплащане и по-добри условия на труд, отколкото в Турция. Турците са работливи, честни, имат здрав ген и са желани да се изявават в много страни на Европа, където  техният брой надвишава 10000000 души. С тях пътуват и семействата им, където децата учат в непросташки училища, научават чужд език, а някои от тях остават постоянно в Европа.

  За да позапълни нуждата от работни места в страната, Турция е въвела пенсионна възраст след 48 години при определени условия, едно от тях е пенсионерът да си взема пенсията ако остава в Турция. Той има право да ралоти /в Турция/, тогава пенсията му пак се дава. Ако работи в Европа, пенсията се спира. Пенсията зависи от трудовия стаж и внесената пенсионна осигуровка. Тук отбелязвам, че откакто Ердоган е търмчия на Турция пенсиите са намаляли 3-4 пъти.

   След тия простащини, които направи Ердоган, положението на турците се влоши, с което желанието им да работят извън страната се засили още повече. Причината – получаващите възнагражденията си работници в Туерция вече вземат 1/3 от заплатите си преди няколко години, а в Европа остават нсъщите. И още един проблем – турците нямат доверие на Ердоган и си държат парите в европейски банки. С тези заплати турците в Турция едвам живеят, а тези, които имат роднини в България идват много рядко, като нямат пари дори за армаган.

   И ето, в Турция заприиждаха мигранти. Турците мислеха да ги включат в живота на страната, напр. като работници по заводите. Не се получи с едно изключение, на образованите сирийци, напр. лекари. Те се внедриха в страната и са на нивото на турците в техния клас. С останалата част обаче нищо от това, което се очакваше от тях не се е получило, нещо повече, те тежат на турския бюджет. Сирийците отварят бръснарници на много ниски цени, в които само ти си влизат, но правят дъмпинг на този пазар и съсипват професията на другите. Други опитват да въртят алъшвериш с фалшиви стоки, напр. часовници, които ден като са продадени, спират или други боклуци. Хванати са и сирийци с наркотици, които в Турция се наказва много строго.

  Нека приемем, че от сирийците - нешастници, бягащи от войната, която там разпалиха комунистите, има няколко процента полза. Не така е обаче положението напр. с афганистанците, които се занимават само с престъпност и вероятно са прикрепени към каналите за дрога от Афганистан към Европа. Те и другите мигранти получават минимални социални помощи, абсолютно недостатъчни да живеят от тях. И какво става – на мигрантите не им харесва Турция, която им дава толкова малко и искат да се преместят и да останат в Европа. Но Европа има някакъв капацитет, той не може да бъде надвишен, а тези мигранти, които вече са в Европа показват, че не желаят да се интегрират и  раблотят, искат да тежат на социалноте системи на приелите ги държави.

   Къде живеят предимно мигрантите в Турция?

   Те не се заселват в Източна Турция, където са кюрдите или в централна, където е електоратът със забрадките на Ердоган, а по западното крайбрежие и в Истанбул. Най-нагъчканият с мигранти град в Турция бил Измир, където царяла такава престъпност, за която вината е на мигрантите, че турците не смеели да излизат поединично и през деня. В града, характерен с това, че почти всички турци там са български, Бурса, страдал от същия синдром. Постепенно част от тези мигранти превръщали престъпността и паразитизма в професия, срещу което турците вече трябва да предприемат нещо. И това нещо е, да се възползват от определени политически ситуации, при които да се освободят от мигрантите или част отях, които тежат на страната и предизвикват промени в нея, напр. престъпност, нехарактерна за ценностната система на турците.

   Не от мигрантите се страхуват обаче турците, ат кърмчията си, деллията Ердоган, който им докара толкова бели поради захвата му в куркапана на Путин, на когото той повярва и подкрепи във войната на страната на Асад. И други постотии направи, купи путински ракети, макар Турция да е към НАТО.  Сега се чувства измамен и се опитва да поднови старата си ориентация, но едва ли има човек, който да му има доверие. Недоверието към него от страна на другите държави доведе до сриване на лирата спрямо долара към 4 пъти, довело турците до обедняване към 3 пъти. Да го свалят военните от власт, както са сторвали до сега неколкократно обаче не става, защото той навсякъде има свои хора и службите му за сигурност са навсякъде. Заподозрян или несправедливо обвинеен, ако си набеден, че си срещу Ердогана, това е най-страшното престъпление в Турция и отиваш в затвор.

   Тоя възел, с център Ердогана много отдалече се заплене. Той е матастаза на войната, която Путин води в Сирия на страната на народа, да опази созиалидстическия  наппредък на народа. Тази война предизвика мигрантската вълна и противоречия между страните на ЕС. В нея загинаха ад 500000 души, щетиге са за над 500 млрд. долара, извън сттраната са половината от неубитите в името на мира и щастието на народа сирийци, около 8 милиона. Базата, която иска да има Птин в страната и експлоатацията на петролните богатства на Сирия, това са мераците на Путин за региона, а цената е ужасяваща и краят й не е се вижда...

    Комунизмът навсякъде по света си отива трудно. В случая се виждат разрушенията на войната, причинена от него, но тази разрушения в душата на хората са видни само са специалисти. Те не само са видни, но са осезаеми без обектът да си е отворил устата и ще зам два примера – президентът ни и Мая Манолова. Който може да надникне в душите им, ще се съгласи с мен...

   В това трудно положение на правителството ни, да балансира между Турция, Русия, ЕС и Америка да се иска оставката му от простаци заради толсистемата е продължение на линията на една друга държава, която вместо чрез инвестиции да търси влияние в страната ни....купува държавници. 

                          image

                Без подходящи политически инструменти, в случая спекулуми,
                трудно ще се разплете възелът от интереси спрямо Сирия...
                Най- левият участник от преди два дни, въвлечена в играта е
                министър-председеталката на Гърция, кирия Климактерикос Гинекас



Гласувай:
6



Следващ постинг
Предишен постинг

1. germantiger - +
02.03.2020 17:06
Здравей Коста, да си жив и здрав през новата година

прочетох всичко от теб и ще маркирам само това с което НЕ съм съгласен

- пишвеш, че Европа имала капацитет ограничен да приема този боклук

според господарите на европа, които са на първо място еврейте и на второ победителите от всв - европа може да приема все повече неевропейски боклук и ще го прави, като най-много ще приема германия докато умира

- пишеш за европа, за ЕС

Европа както знаем няма - Европа днес е една либерална кифла
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: planinitenabulgaria
Категория: Туризъм
Прочетен: 12325938
Постинги: 4578
Коментари: 10805
Гласове: 18389
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930