Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
27.09 14:15 - СКОРО ЩЕ СЕ ЗАВЪРНА В БЛОГА
Автор: planinitenabulgaria Категория: Лични дневници   
Прочетен: 190 Коментари: 6 Гласове:
10



 

                 СКОРО  ЩЕ СЕ ЗАВЪРНА В БЛОГА

 

   Това лято имах много пътувания, много работа, за блога не ми оставаше време. Три пъти бях на Родопите, от където имам прекрасни снимки, във вторик заминавам за четвърти път в карстовата им част, изворите на р. Въча. Извършихме и изключително красиво пътуване по Беломорието, придаденох към Гърция по Ньойския „договор”, където посетихме някогашните зимни пасища на родопчани. Те са около градовете Драма, Ксанти и Гюмюрджина. Голяма красота е град Кавала, но най-много ме впечатли посещението на езерото при Гюмюрджина. Езерото е огромно, защото по подземен път в него извира водата от рида на Родопа между Ксанти и Гюмюрджина. Такъв е изворът в градинната на гр. Драма, където водата по подземен път идва от планината Варовитец, голяма и висока колкото Витоша. Дебитът на извора Клептуза у нас е доста по-малък. Да посетя това езеро, едно истиннско сладководно море, бе моя мечта, защото съм го разглеждал многократно от върховете Вейката и Папико на резервата Гюмюрджнски стежник. Районът на Кирково и специално този резерват са една от моите големи планински любови. При посещението си в църквите на островите в езерото си спомних за героя от разказа на Коннстантин Канев,  Шимо, който от Момчиловци е дошъл тук в село Ясъкьой да ремонтира и пусне в действие изоставена воденица. Тук са идвали сулинаджиите от Момчиловци, да ловят тези големи миди за храна. Разказ за един чист човек, посветил се на труда, да служи на хората, като смила житото им. Този разказ на Константин Канев – Шимовият щъркел – е един от най-силните му разкази. Отец Канев описва драмата на едно семейство щъркели, с които хората от този регион са свързани заради огромните им колонии тук – регионът има много блата и жаби в тях. Описвайки съдбата на семейството щъркели, като отец Канев да описва съдба на хора.  Направих много и хубави снимки, ще ги пубикувам, но сега се замислям, че непубликуваните ми снимки с красоти от България са хиляди.

    Пропуснах да отбележа в блога си и годишнината на Николай Хайтов, за когото пишат глупости в предназначения за опростачените в България, в/к Уикенд и на Константин Канев, а също и на двама големи творци, Глен Гулд и Шостакович, родени на 25.09.

    Присъствах и на концерт с руска музика по случай някаква българо-руска годишнина, по този повод пиша нещо нестандартно за руската музика. Започнах го, защото забравям темата, която съм замислил, но това, което имам да пиша по нея – никога!

    Свърших и една доста тежка работа, пригаждайки едно мазе за плодохранилище и винарна. Много бетон положих, поставих плочки върху тухлите, като за целта измислих нестандартна технология, направих му автоматична вентилация, изолирах го абсолютно срешу плъхове и хлебарки. Стана не само добре, но и красиво. Спомням си един разказ на Николай Хайтов за майстор по каналите от неговото село. Хайтов има нужда да се прокора канал през двора му, тогава е имало само калени /етернитови/ тръби. Майсторът поръчва къде да се направи изкопа, идва и полага тръбите, включвайки към тях входящите по-малки тръби. Работата, която той извършва е не като да се зарие под земята, а да бъде за изложба, така красиво оформя всичко. Идват работниците за заровят канала, майсторът казва да почакат. Сяда, гледа направеното от него, радва му се, изпива една малка ракия, тръгва си и казва:

-         Вече можете да заривате канала....

Аз работя по същия начин. Плочките по стените в мазето

така наредих, че са по-изискано поставени от тези в баня или кухня. А предназначението им е не те да са красиво подредени, а да преградят пътя на всякакви гадове към мазето.

 

Вчера имах свободно време и посетих Искърския пролом. Красотата на природата му и обезлюдяването му от страна на

хората, които живеят там и от страна на тези, които наричаме виладжии, върви в пълен ход. Миграцията към големите градове става все по-силна, животът така се промени. Защото бе оставен да се развива сам, без намеса и политика на държавата, която да задържа хората по родните им места. Поради тази причина територията на страната в голямата си част става не само излишна за страната ни, но и такава, която създава проблеми на управляващите. Природният закон обаче е:

     Природата не търпи празно място!

     Това е начало на последващи промени у нас, които съчетани с проблемите и – отчуждаване на хората от земята и природата и разрушена ценностна система в резултат на 45 годишната ни съветска окупация след ВСВ , могат да доведат до нещо много страшно, да не го предричам.

    Маршрутът, който избрах бе от махалите на с. Владо

Тричков по изоставените вече пътеки за стадата на хората към пасищата по билата. Тези пътеки вече са почти непроходими от подраст. Само турист, поззнаващ този регион може да се ориентира в този безкрай от деретени. Гората вече е в предесенна премяна. Преминава се през смесена гора, през дъбова гора, която не е сечена  никога. Ориентирите ми обаче са налице – храктерни върхове и други особености, няма опастност да се изгубя. Сред този напуснат от хората рай се замислих за нашите съдебни проститути, които за пари вече забравиха и род и родина, готови са да освободят от наказание срещу финикийски знаци всякакви престъпници и дори българоубийци. Аз съм жертва на съдебната система, в която съделни поститути искаха в продължение на 11 години да отнемат единственото ни жилище, понеже е в центъра на София и поради това съм особео чувствителен към техните поститутщине. Бяхме в активна възраст и поради това, с единият крак на улицата, останахме с едно дете. Еденадесет години да мого дълъг период в живота а хората. Какво ли не преживяхме заради тези изп.роди. Проклети да са тези независими магистрати. Спаси ни Господ, защото лицето, зад което стояха съдебните проститути почина.

    Когато става въпрос за пари се намесва съдебната мафия,

където има т. н. фигури. Фигурите може и да не са от съда, но пък те кадруват в него, защото хореографът им е задкулисието, както до скоро наричахме мафията, издаваща прикази какво да се случва със страната ни. Привеждам таг, Черния. Фигурите биват наактивирвани по казус, развъртват се и намират целево необходимите им съдебни порститути, които срещу финикийски знаци извършват каквото трябва. В момента си спомням за една съдика-мафиотка от Стара Загора, преместена тук, обслужваща мафията. Махнаха я, но отговорността й бе размита и някъде живее от спечеленото както Ангел Марин от вецепрезидентската си позиция.

   Връщам се малко в миналото:

   Съдят производителите на дрога в Опицвет. Хващат ги с

660 кг. амфетамин, една доза от който /10 мг./ струва на пазара 10 лв. Освен това имат в цеха си и още към тон почти готов амфетамин. Ниските инстанции ги осъждат. ВКС обаче тогава под контрола на Иван Григоров ги оневини. „Химиците”- имената им забравих – представиха във ВКС документ, че са наркомани и са произвели амфетамина за себе си. Григоров турна начело на състава една пенсионирана съдияка мафиотка, Тихчева, която с мотиви, че те са наркомани, ги освободи от отговорност и им върна амфетамина, защото са си го произвели за лична употреба. Според изчисленията ми той ще им достатъчен за поне милион години. Такава бе съдебната система тогава, такава е и сега. Давам пример с Лозан Панов, който вкара в затвора антимафиоти, провели операция срещу известен дупнишки мафиот, починал при арестуването му. След което Дупница живна от магариите му. Може ли от такъв висок пост, шеф на ВКС да работиш за мафията? Кой ще има доверие на такава съдебна система?

   Ако не би избрана пенсионираната съдийка Тихчева да

реши казуса с „химиците наркомаи”, а друга, напр. Глухчева или Сляпова, решението щеше да е същото, каквото разпореди шефа на ВКС. А той се яви и в парламевта и каза, че такъв е законът им. Но пък нито дума за това, постъпили ли са във ВКС пари за разпределение от „химиците”. Нещо подобно като Иван Григоров стори една блогова простачка, която оневини Путин за неуспешния опит с ядрената му ракета, когато прпедизвика радиоактивнно заразяване, защото той бил длъжен да направи нещо да защити страната си от Америка. Виновната според прстакесата е Америка, не Путин. Страната, в която живеят най-щастливите хора на света,трябва да се опази, химнослови я тя.

   Още една отвратителна съдебна порституция ще въведа.  Осъждат мафиоти, които отвличат богати бизнесмени срещу откуп за освобождаването им. Осъждат ги там по нещо, но не и да върнат парите от откупа, като освен тези пари има и друго - разбит бизнес, разбит живот. На специалистите е ясно защо – тези пари могат да постъпят в определен момент за разпределение в съдебната система срещу предсрочното освобождаване на престъпниците. Там главният специалист бе вецепрезиденнта Ангел Марин, построил в Батак две вили-дворци една до друга, едната за него, другата за любовницата му, като вилите са съединени с подземна връзка. Някой да си въобразява, че да върнеш тон хероин на мафиотите, те не са се отчели или да освободиш знакови това означава притежаващи много финикийски знаци/ фигури от затвора не става срещу пари? Същото е стореното и сега от някакъв си проституиращ с мафията съдия, който освободи българоубиец. Явно номерът сега не е минал през президентството, парите за разпраделение в случая ще минат през съда. Ощетените ще бъдат родителите на убития студент, получили само 6000 вместо 400000 лв кръвнина, обидата ще е към страната ни.

   И още нещо ще напомня от времето на Иван Григоров. Той тургаше свои хора в СГС, като подържаше дирекгтна връзка с тях. Цитирам две имена, Капка Костова и Иван Колев. Средната инстанция бе само за размекване на несъгласния с несправедливостта и протакане на процеса докато подложения на натиск узрее за решение, изгодно за съдебната мафия.

   От тези съдебни мафиоти явиха по телевизията изровеният скелет от гардероба Костова, която съвесм естествено защити независимостта на съдебната система и решението на проституиращия по казуса съдия. Той е независим, каквото и да стори, това тя безсрамно каза.

   От красотата, сред която бях можах да кажа само това:

-         Проклети да са тези независими съдии,  които ограбват

хората, освобождават престъпници, между които и българоубийци!

    На такива „независими” мястото е не да раздават правосъдие, а да са в затвора. Ако те бъдат турнати, където им е мястото, тогава ще повярвам, че имаме справедлива съдебна система, на която моето семейство също е жертва. Еданадесет години с единия крак на улицата, останахме с едно дете поради това.

   Подобен на този с продажните висши съдии е и казусът със Светия синод, тема, на която ще се върна във връзка с кръста при църквичката пред НДК.

 





Гласувай:
11
1



1. peperutka - :-))
27.09 15:15
хубу пишеш,коста..ама...мноогооо дългоо бе Френд!
благодаря ти, едвам издържам ,да те прочета
хубав Уикенд, Джулия
цитирай
2. radostinalassa - Недей.
27.09 17:47
И така си досаден като планинска коза.
цитирай
3. planinitenabulgaria - Към дама, която се задява с мен биих проявил интерес ако ми представи трима
29.09 22:32
radostinalassa написа:
И така си досаден като планинска коза.


поръчинели, но между тях е ВВ1951 и здравния си картон от забавачката до деня на задяването й с мен. Аз съм много изключителен и не се давам на всяка, която ме путканва....
цитирай
4. planinitenabulgaria - Няма да отговоря на коментара Ви защото нямам препоръка за Вас
29.09 22:35
peperutka написа:
хубу пишеш,коста..ама...мноогооо дългоо бе Френд!
благодаря ти, едвам издържам ,да те прочета
хубав Уикенд, Джулия

от ВВ1951. Да Ви направи някакво представяне Венци, тогава ще напиша отговор на коментара Ви.
цитирай
5. planinitenabulgaria - Благодаря за палеца надолу на библогърката Радостиналасса/Цав12929!
29.09 22:39
Ще се постарая след почивката си да напиша нещо по-добро, да Ви ареше...
Ще приложа снимки от новата ракета на Путин, формата на която е приложена в последната серия вибратори на американската фима Bigfucorporacion.
цитирай
6. bdenkov - bdenkov
10.10 10:46
Прирoдaтa нa кoмунизмa e чиcтo aнтичoвeшкa,нямa кaквo дa ce лъжeм.Тя изиcквa тoтaлнaтa влacт нaд хoрaтa,зa дa мoжe дa функциoнирa,тoecт ce cтрeми дa взeмe и бoжиятa влacт кaтo рaзпрocтрaнявa рeвнocтeн aтeизъм.Нямa Бoг,имa eвoлюция-кaзaхa кoмуниcтитe и принизихa c тoвa и чoвeкa,нaй-виcшeтo нeгoвo твoрeниe,нeгoвия oбрaз и пoдoбиe дo мaймунaтa.Тaкa caми ce oтрeкoхa oт ceбe cи и лoгичнo cтрoят им ce cринa c тях,зaщoтo ce oкaзa,чe мaймунaтa нe щe дa eвoюлирa пoвeчe и рaзвитиe нямa кaк дa имa.Caмoтo приcъcтвиe нa Бoг e в прoтивoрeчиe c кoмуниcтичecкaтa дoктринa,зaщoтo кoмуниcтитe ce cтрeмят дa рaзрушaт йeрaрхиитe,a Бoжият рeд e йeрaрхичeн,нo въпрeки тoвa в нeгo вcички cмe рaвни,нo прeд Бoгa,нe прeд кoмуниcтичecкaтa пaртия.Тoвa кoмуниcтитe нe мoгaт дa рaзбeрaт никoгa,зaщoтo ca нeвeрници дo eдин и cлeпи зa иcтинaтa.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: planinitenabulgaria
Категория: Туризъм
Прочетен: 6862042
Постинги: 2928
Коментари: 7575
Гласове: 14662
Архив
Календар
«  Октомври, 2019  
ПВСЧПСН
123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031