Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
29.10.2020 08:51 - ПРЕЗИДЕНТСКИТЕ ИЗБОРИ В САЩ - НАЙ-ВАЖНОТО ПРЕДСТОЯЩО СЪБИТИЕ В СВЕТА
Автор: planinitenabulgaria Категория: Забавление   
Прочетен: 301 Коментари: 0 Гласове:
1

Последна промяна: 29.10.2020 08:53

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
 
                                    На г/н Венци 1951 и на г/жа Радостина/Цав - за политпоучение,
                                                                 на цитираните личности в постинга - за слава!

       КАКВИ  ЩЕТИ НА СТРАНАТА СИ И НА СВЕТА   МОГАТ ДА ПРИЧИНЯТ ОПРОСТАЧЕНИТЕ, АКО  С  ТЕХНИЯ ВОТ БЪДЕ ИЗБРАН ПРЕЗИДЕНТ КАТО ТЯХ!

 

    Светът подценява възможностите на опростачените, но те се множат и в много страни вече надминават преброени по глави или почленно нормалните хора -  не подлежащите на опростачване, небоклуците. Джордж Оруел пророчески каза преди около 70 г, че незнанието е сила - факт от живота ни днес, в който всички неопростачени вече са се убедили. Вземат ли връх в една страна опростачените - като убедителен пример посочвам Италия, където си избраха държавници популисти /б. м. простаци/ -  това е много лош признак. Ако обаче с гласовете на опростачените начело на държавата застане опростачен, той без всякакво съмнение ще е над електората си по този показател, а като оръдие на действията прибавена и наглостта му, последствията ще са ужасяващи за всички, включително и за избралите го. Ако държавата е велика и с голямо влияние, простащините на опростачения им президент ще засегнат целия регион около нея, привеждам за пример Северна Корея. Ако пък това се случи в най-великата и силна държава света, каквато сега е САЩ, това ще е трагедия за всички.

   Опростачените са необходими на държавниците за да бъдат лъгани, заблуждавани, най-общо казано, манипулирани. Това е пътят посредственици да се докопат до властта, покачвайки се по гърба на опростачените ОТ ТЯХ. Този процес тече в целия свят по две линии – в богатите държави като част от „развитието” им и в постоталитарните, където процесът се управлява от бившите служби по сигурността, някога репресивен апарат, днес с актуализирана функция, опростачватели.

    В богатите държави голяма част от хората се самоопростачват. Промяната на ценностната система или липсата й в хората,  също и липсата на вяра, зависимостта от обществено-икономическите условия да имаш работа, поминък, защото си лишен от свободата да се трудиш и да зависиш единствено от себе си, напреженнието, произтичащо от тази зависимост, пълната липса на духовност, заменена с пазарни взаимоотношения и мислене /напр./ в долари, всичко това води до качествени промени при хората, като ги довежда до нов връх в „развитието”  им, не отговарящо за вида Хора.

   В посттоталитарните държави опростачването на хората се извършва планомерно и представлява вай-важната задача на управляващите. Те са обикновено платени мекерета на кърмчии на тоталитарни страни примати начело  с маймуноподобни индивиди, заподмятващи ракети. ПосттоталитаризЪма е тежък процес. Веднаж навлязъл в живота на хората в някоя страна, изкореняването му е много трудно. Посочвам нашия преход - уж нормален преходен процес към нещо по-добро, но той в момента с президентовия опит за пуч опитва да насочи страната ни в изходната й точка, тоталитаризЪма, подпомогнат от партиите в управлението на страната, чиито конци се дърпат от Путин. Поради нуждата от прости, манипулируеми хора, в постоталитарните държави съществуват централи за опростачване на хората, в които са наети някогашните кадри на предишните служби по сигурността, днес преквалифицирани като опростачватели – хибридно войници и офицери, активники от киберпространството, с кухи никове в социалните мрежи. Това е възможно благодарение на демокрацията, при която всеки има право на лична гледна точка и може да я защити в своя профил. Точно зад този параван на демокрацията се извършва политпроституирането, объркало в последните години голяма част от хората по света. Достатъчно е да погледнеш едно заглавие на пост, но ако не получиш необходимата информация, прочиташ някое изречение от него. И веднага ти става ясен намекът на мекерето нетоизявник и поръчителят му    

     Опростачватели – много. Някои от тях са с ореол като Слави Трифонов, най-първият в този сектор, недостижим, други имат власт, трети не могат да напишат две думи на кръст, но пък яко цоцат от руското посолство за „работата” си.  Гледах един такъв по телевизията, конституционен съдия от квотата на президента ни, мисля че името му бе Александър Семов. Какви словесни еквилибристики правИ, какви понятия заподмятваше, за да ги пуснат в обращение опростачените. Въведе понятието  „Пушилката след джипа на премиера”. В тази пушилка той скривал неумението си да бъде на този пост, затова Улицата искала оставката му. Тази личност с голяма власт аз възприемам като опростачвател высшего класса. Слави е с над 20 годишен стаж на опростачвател и опростачи цяло поколение, този пък е нашколуван до най-високата степен, ще продължи делото на Слави по нов начин.

   Давам пример с един опростачен в блога от Слави Трифонов, сега негов следовник, Блекпредатора. Друг по-да прилича по речта на Слави нема! Може би някой ден зад кухата снимка на ника му ще чуем и някой хит на Слави, напр. Нирванакючек, който Цеца Величкович с Ибряма е пяла на бис в НДК пред президента ни. И на неспециалистите е ясно, че Блекпредаторо се стреми да прави това, което правеше Слави. Ако някой се съмнява, да отвори един негов пост и да проследи написаното от него – то не прави смисъл, но звучи по славитрифоновски.  Друг като него е  футболовият журналист Георги Атанасов, който пише във вестниците за пенсионери та се къса. Написаното е за абдали, най-висшата степен от ахмак нагоре.  То ми мяза на щампа, в която той сменя имената и някои други неща.

   И така както в развитите икономически държави като Америка, Италия, Испания, същата беля, следствие от опростачването, се стовари и върху хората в посттоталитарните страни. В тоталитарните страни, тъй като там здраво пипат ако някой се отклони от линията не заедно с нея, този процес хората са го приели за нормален в ежедневието им. Давам пример с руснаците, живяли повече от век в ненормална държава, в резултат на което ненормалността е влязла в чипа им и всичките им действия са ненормални. Руснаците с нормално мислене, обикновено хора на изкуството напускат Голямата страна, за която се твърди, че там живеят най-щастливите хора на света, елемент от Голямата лъжа, в която те са се родили и живеят. Някои ненапуснали в правилното за тях навреме ги постигна друго, цитирам Немцов, Политковская.

   Вече казах, че ако държавата е малка, проблемите на опростачването засягат само нея, но ако държавата е голяма, проблемите излизат извън нея. Във втория случай давам пример с избора на Тръмп за президент. За мен този избор бе една от трагичните страници в хода на световната история. Подчертавам, не американската, а световната. Простащините му – откъсването на САЩ по същество от задължението да пази държавите от ЕС от ракетите на Путин и опитът му да ги  остави под икономическа зависимост от Америка, това е само една от щуротиите, които стори. Благодарение на него Путин имА по време на мандата си смелостта да заподмятва ракети и да цепи ЕС чрез мекеретата си в него, посочам най-първото, Орбан. В този списък е и натовски генерал и обединител на нацията ни, Радев. С непоследователността си, липсата на стратегия и опитите да си осигури още един мандат, Тръмп наврдеди не само на САЩ, но и на целия свят. В момент, когато целия свят следи изборите в САЩ, той разшири простащината в ръководството на страната, назачавайки една интелигентна колкот него републиканка във Върховния им съд. Това е бомба съ закъснител, която може да има ужасяващи последици за Америка, защото дамата, г/жа Еми е на 48 години и ще остане на този пост до смъртта си. С тази постъпка той наруши желанието на починалата възрастна върховна съдийка, която бе мъдра и от смъртното си легло помоли назначаването на неин заместник да стане по време на мандата на новоизбрания президент. Новата съдийка щяла  да се бори са премахване на забременяването ин витрум!?! Може би ще препоръча метода ин вътрум или някоя друга простотия. Това са същите простащини като тези на Тръмп, които втрисат нормалните хора в Америка. Опрастачените се обграждат с опростачени и изчистването на простащината в съответната страна става много трудно. Давам пример с нашия опростачен президент - щем не щем ще го търпим цял мандат. 

     В САЩ върховнте съдии – девет души -  са изключително важни, много повече отколкото поквотно назначените наши Конституционни съдии, един хубостник от които цитарах – за мен блестящо, академично опростачен, от квотата на президента.

  Истината е, че Тръмп свърши някои добри работи, но те са промил в сравнение с делата му на простх човек. Той тормози американците и косвено, с простотиите си, които вписва в Туитър. Към добрите му дела са прекратяване на кражбите на интелектуална осбственост от страна на Китай, озаптяване на манафите в Иран, пресичане на политпроституирането на биринджиите на Острова на свободата /Куба/.

   Сега ще се спра на една негова просташка постъпка, в резулта на която Ковид 19 днес залива не само САЩ, но и света.

   След появата на вируса Ковид 19 най-добрите в света американски вирусолози отиват в Ухан да изследват този вирус и да предотвратят разпростраението му в Америка и света. Недоволен от този ход на американнските учени, Си Дзинпин се обажда на Тръмп и казва, че тези желаещи да се самоизявават в Китай са нежелани, да си ги прибере обратно. И казва на Тръмп това, което той желае да чуе: Хубав Тръмп, умен Тръмп, добър Тръмп. Тръмп поласкан, заповядва на учените да се върнат веднага в Америка. А тези учени са предотвратили вече разпространението на птичия грип, на хонконгския грип, на свинския грип и на много други заболявания, като предотвратяването на разпространението на тези вируси, все от Изтока, е валидно и за Европа. Вероятно и с Короната щяха да се справят, ако не бе простотията тръмпова да върне този научен екип от най-добрите вирусолози и невъвеждането на забрана за полетите на самолети от Китай до САЩ. А китайците спряха вътрешните си полети. Бил го излъгал Си Дзинпин, че нямало нищо страшно. Това натресе на света този ужасяващ проблем, само в Щатите поради който до сега починаха над 200000 души и милиони са болни.

   Както казах, опростачването е процес, който се възпроизвежда и е много труден за премахване, защото опростачените си искат простотията както някога въшките ДДТ-то. Затова биринжията опростачен избира само такива за работа с него. Дадох пример с новата висша съдика на Америка, Ейми, която замени една велика съдийка, починала наскоро. Каквъвто и да е казусът, по който тя трябва да вземе становище, решението й ще е на същото интелектуално ниво, което би било на нейноподобните у нас като Мая Манолова или Слави Трифонов, които имат закодирани грешни команди.  Затова винаги в тях надделява просташкото, заложено в чипа им, причината за техния възход във времето, когато вървят точно такива, предлагащи прости решения на сложни казуси. Сега върховните съдии на САЩ са в съотношение 6:3 в полза на републиканците, а на ход са демократите да управляват. Все едно да управляват нормали хора и президент примат да подписва законите. А интеректуалното му ниво отговаря единствено да смърди. Тръмп явно има други цели обаче, да се възползва от това съотношение във Върховния им съд, 6:3 в полза на републиканците. Така той да може да иска отмяна на изборите или други простотии, с които да дотяга още известно време на американците. Тук изтъквам, че един по-нагъл за президетския пост от него си осигури пост на руля на държавата до 2036 година. Напомням, че заслугата да бъде Тръмп президент е на Путин, който държеше на него поради причината, че Тръмп ще е вреден за Америка, защото не става за президент.

    Много неща се случват по света, ударението сега е върху Ковида, върху създаването на нова ос, Москва-Анкара-Техеран. Всичко това в момента е на заден план, защото светът очаква резултатите от изборите в САЩ. В изборите за президент на САЩ тази година се очаква рекорд на подалите бюлетини. Две са тенденциите – да се запазят ниските данъци на богатите и да се продължи ликвидирането на средната класа в Америка, както искат опростачените. А да се унищожи средната класа на Америка е равносилно на унищожаването на селото в България, основата на страната, преди да бъде срутена тя от кольхозниките. Другата тенденция е да се постави ръководството на страната на основа, която да престане да излага Америка пред света, защото това е вредно за страната вътре в нея и вреди на отношението на останалите държави към нея. Това е необходимо, защото Америка  в момента е разделена - причината е, че опростачените командват небоклуците.

   Тези избори са особено важни за Путин, за Ердогана и за айятоллаха на Иран, мисля че се казва Алтафанах Алтаебах. Предполагам, те сега правят молебен да си остане Тръмп, защото заради него американците много са събрали на Путин за вмешателството му на миналите избори.

   Разделени сме и в България по вина на американския генерал и обединител на нацията, Радев. Само примати могат да изберат опростачения ни президент отново. Посочих една простотия на Трамп, на нашия мога да посоча стотици, но ми става гадно, а когато го чуя да прави звуци по телевизията, да сочи с пръст надолу и да говори с корема си както Клаксу, Брюжон или Гьолмер ме втриса и нищо няма да посоча.  Срам ме е за списъковите интелектуалци, една част от тях зависими, друга – тотално опростачени, който бе изготвен да го подмятат пропрезидентските пучачджии пред ЕС.

  

   В заключение само едно изречение – опростачени от различните страни на ЕС присъстват там като евродепутати. Посочвам само един такъв, нашият представител  Анал Лютиф от ДПС. Показаха преди време един документ от ДС от досието му, в което той бе написал:

    „Получих 50 лв оставям расписка”.

    Нещастен неграмотник, опростачен, непочтен, агент на ДС по време на възродителния процес изотвътре. Такива са търсените за кадри в администрацията на президента ни, част от които Гешев гепна и предстои да бъдат доразследвани. Затова сега се вихрят президентовите демонстрации с хвърляне на яйца и крясъци: Мутри вън!  Гешев – позор!

   В този важен за света момент обаче никой не слуша крясъците на президентовите боклуци, всички са сезирани върху президентските избори в САЩ. Как ще върви светът нататък, зависи много, бих казал, изцяло, от тях.

 

   







Гласувай:
1



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: planinitenabulgaria
Категория: Туризъм
Прочетен: 12325773
Постинги: 4578
Коментари: 10805
Гласове: 18388
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930