Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
19.07.2022 13:59 - БЪЛГАРИЯ - КЪМ ЕВРОПА ИЛИ КЪМ РУСИЯ/БЕЛАРУС
Автор: planinitenabulgaria Категория: Политика   
Прочетен: 2843 Коментари: 0 Гласове:
3

Последна промяна: 19.07.2022 15:22

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
 БЪЛГАРИЯ - КЪМ ЕВРОПА ИЛИ КЪМ РУСИЯ/БЕЛАРУС, НАКЪДЕТО НИ УСТРЕМЯВАТ РАДЕВ, НИНОВА, КОПЕЙКИН, ЯНЕВ, ЙОНЧЕВА, ЯНАКИ СТОИЛОВ 

   Копирам статия на политоложката Цветанка Андреева, която ни предупреждава за стремеж към промяна на геостратегическата ни ориентация, цитирайки тези, които ни стремят натам:

Цветанка Андреева

Като политически играч Радев има две големи преимущества пред останалите. Първо той се възползва от ресурсите на  президентската институция,  като кадри и бюджет за да прави собствена политика. Второ неговите мандати  защитават властта му в дългосрочен план. Факторът време не го касае. Той може да планира, действа и чака резултати за дълги периоди.

Затова Радев по подобие на Путин планира дългосрочно и гледа на всички останали, като пешки в неговата игра. Той доказа, че може да разпали конфликти, бунтове и войни – институционални и компроматни само за да свали една власт или да режисира нова.  От пилотския бунт в авиобазата на Граф Игнатиево до разгарянето на Протеста, чрез който се защити от прокурорска проверка, Радев работеше за своя план. 

Подсигуряваше неправомерната си власт или лобираше за откровено руски интереси и влияния - от лобизма за Грипен, в началото на първия си мандат до настояване да се водят преговори с Путин, вместо да се подкрепи Украйна.

Всички от четворната коалиция седяха послушно под управленския му жезъл и докато се надяваха, че ще го използват за своите си цели, всъщност го възцариха на власт. Бяха готови да са „евроатлантиците“ му. Бяха готови да са оръжията му срещу Гешев. Бяха готови да се подчинят на червените му остриета – Янаки Стоилов и Бойко Рашков. 

Днес, пак властта отива при Радев. Не по случайност, а по план. Връчвайки третия мандат на БСП, той не просто саботира изграждането на нов кабинет. Играта му с БСП е знак за засилване на лявото. Онова ляво което започва от Елена Йончева, Янаки Стилов и се разпростира през Нинова, Янев и Костадинов. Те имат ясно общо сечение и то е свързаността им с подкрепа за Кремъл.

Моментните действия на Радев са в логиката на  целеустремеността му в  два дългосрочни плана. Единият е свързан с компрометиране на парламентарната демокрация вътре в държавата ни и предлагане на нов политически модел. Другият му план е посветен на промяната на геополитическата ориентация на Републиката ни. Радев вече открито пледира за неутралитет на България към войната в Украйна, което е в пълно противоречие на политиката на ЕС и НАТО. Радев играе в полза на дезинтеграцията на Балканите, която е в пряка полза на Путин.

Радев е хладнокръвен стратегически играч, следващ маниерите на руската политика.  Последователно върви към крайните си цели. Планът му може да бъде спрян само от създаването на здрава и дългосрочна  евроатлантическа коалиция. И в нея няма място за подпомагащата роля на  БСП, Янев и подобни.

Текстът е публикуван на фейсбук страницата на автора, заглавието е на Faktor.bg

   Извадено от статията:  
   "ПЛАНЪТ НА РАДЕВ МОЖЕ ДА БЪДЕ СПРЯН САМО ОТ СЪЗДАВАНЕТО НА ЗДРАВА И ДЪЛГОСРОЧНА ЕВРОАНТЛАНТИЧЕСКА КОАЛИЦИЯ, В КОЯТО НЯМА МЯСТО ЗА ПОДПОМАГАЩАТА РОЛЯ НА БСП, ЯНЕВ И ПОДОБНИ."





Гласувай:
3



Следващ постинг
Предишен постинг

Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: planinitenabulgaria
Категория: Туризъм
Прочетен: 12332380
Постинги: 4578
Коментари: 10805
Гласове: 18389
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930