Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
30.11.2018 11:16 - Р Е К Л А М А
Автор: planinitenabulgaria Категория: Музика   
Прочетен: 949 Коментари: 0 Гласове:
5


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
 
    На 1. 12. т. г. в Зала "България" ще изнесат концерт двата големи български артисти, певицата Александрина Пендачанска и пианистът Людмил Ангелов. Ще напиша по няколко изречения за тях, познавам ги лично:
   Г/жа Пендачанска е изключително същество, притежаващо трите най-важни качества, за да бъде на тази висота като артист - талант, интелект и разум. Освен това тя произлиза от музикален род - нейната майка е певицата Валери Попова, тя пък дъщера на диригента и цигулар Саша Попов. Валери е завършила Музикалното училище като цигуларка, Александрина - като пианистка. Доколко е умно това същество, Александрина, проличава само от факта, като се диближиш до нея. Една излишна дума не казва тя, всяко нещо е на мястото си. А какви високи качества притежава тя и като човек! Нейните качества ми позволяват да я поставя на нивото на един друг голям наш артист, пианистът Арексис Вайсенберг.
  
   Людмил Ангелов също произлиза от музикантски род. Баща му е Михаил Ангелов, един от големите музиканти на страната. Той бе дълги години диригент на операта, но като гост бе канен по много от големите сцени. Да се говори с него за музиката бе изключително интересно и полезно. Певците казваха за него: Той разбира от пеене!
   Преподаавател по пиано на Людмил бе известният ни музикален педагог Константин Станкович. Още в ученическата си възраст Людмил изнесе няколоко рецитала, в които изпълни всичките творби от Поета на пианото, Шопен. Да имаш от малък тези творби в главата си и да ги осмисляш с годините, това е нещо много полезно за музиканта. 
   Пендачанска е артист на свободна професия, което налага тя да познава много партии, които й се налага да изпълнява. Репертоаърът й е огромен. Рядко, но се изявава и по нашите сцени.
  Ангелов работи в Мадрид от много години като професор и концертиращ артист. И той е с голям репертоар, стархотен музикант. Прави и транскрипции, спомням си една, която представи тук по балет на Стравински. Той подържа по-силни връзки със страната си, като всеки сезон оранизира тук майсторски курсове, наричани Пианоекстраваганца. Те се превръщат в музикални празници. В края на тези курсове най-добрите изнасят концерт, а той с негово иипълнение закрива курса за годината.


    Програмата тази година на концерта на тези двама артисти ще е доста интересна. Ще изпъалнят творби от Рахманинов, Дебюси, Равел и Шостакович.
    Заповядайте на концерта.




Гласувай:
5



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: planinitenabulgaria
Категория: Туризъм
Прочетен: 12324691
Постинги: 4578
Коментари: 10805
Гласове: 18387
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930