Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
25.02.2023 21:01 - СЪРБИЯ ОПИТВА ДА СЕ ОСВОБОДИ ОТ СМЪРТНАТА ХВАТКА НА ПУТИН....
Автор: planinitenabulgaria Категория: Лични дневници   
Прочетен: 924 Коментари: 3 Гласове:
3

Последна промяна: 25.02.2023 21:03

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
 

        СЪРБИЯ ОПИТВА ДА СЕ ОСВОБОДИ ОТ СМЪРТНАТА ХВАТКА НА ПУТИН....

   Случващото се в Сърбия, Македония и България е резултат от натиска на Путин в региона на Балканите, който той води на два фронта – хибридния и на този с мекерената си на власт там. Той има интерес от напрежение и неразбирателство тук, за да може да провежда своята идиотска политика. Защо сторва това ако бъде попитан, отговорът би бил същият както от пора, ако някой го попита защо смърди.

   На Балканите Путин подържа платени от Русия организации, които подкрепени от хибридното му воинство биват финансирани от руските посолства в тези страни. От тях идват идеите как чрез членуващите в тях платени мекерета или зависими да бъдат дестабилизирани тези държави. Въвеждам таг: Елеонора Мутрохванова – Копейкин . Друг пример за такива организации ще дам от Македния:

   Нека някой обясни с какво се занимават работещите в руските К/ултурно/ И/нформациионните/ Ц/ентрове/ в Македония. Във всеки град на Македаония има такива КИЦ-ове, чисти като поликлиники и общодостъпни както един тип жени. Прашинка няма по стъклата, през които се вижда изложеното в залата за посетители. На витринаата има винаги портрет на Путин, а също и снимки на хора от обкръжението му, но също на Ленин, на групи щастливи хора, които се радват на живота, може би защото живеят в Голямата страна, а също и снимки от културни изяви, напр. балетен спектакъл, концерт на симфонични оркестри. Размечтах се и аз да посетя тази страна.

   Имената на улиците, на които се намират тези центрове също са свързани с Русия. Явно още преди да се построи КИЦ-а е мислено. В доста от градовете улиците носат имената на сръбски комунисти, а паметници на Тито  има по всички големи градове. Комунистически метастази в Македония! От три години обаче не съм бил там, защото тамошните платени путинци станаха много агресивни. Съпругата ми участваше в жури на конкурси за пианисти, благодарение на което имах възможности за досег с красивата природа на Македония.  Останах впечатлен от високото ниво на интелигентните хора там, с които имах контакт. Много по-европейци, отколото сме ние, заразените сега с трифоноворадевата простащина.

    В Сърбия съм бил доста пъти. Имам само два случая там, когато бях заплашван, но не сериозно от сърби. Причината – че в България сме на страната на Америка. Първият от заплашващите ме, с вила в с. Равно Буче, срещнах още веднаж. Той доработваеше, вече пенсионер, като ченге в Манастира „Св. Георги”, най-големият български манастир, придаден след 1919 г. към Сърбия. Ченгето си остава ченге. Събрах за него информация. Работел е като партиен секретар на завода за гуми в Пирот и има пенсия 1000 евро. Такъв е минималният праг на пенсиите на бившите СЮК-овци, УДБА-ши, свързаните с титовите партизани. За сравнение давам пенсиите на нашите сънародници, които живеят в Западните покрайнини. Те са между 120 и 180 евро.

   Тези, с големите пенсии, които искат да съхванят статуквото в Сърбия и техните близки и роднини са в основата на организираните днес протести конкретнто срещу Вучич. Отбелязвам, че Вучич е възпитаник на национаиста Шешел, с когото имах случайна среща близо до Власинското езеро. Беше с охрана. Като разбра, че съм българин и познавам региона на това райско кътче, запомна да ме унижава колко прости сме ние, българите и колко висши  са те, сърбите. Обезпокоих се, само слушах наставленията му как да се държа в Сърбия, не последва усложнение. Всеки си продлъжи по пътя, аз към Руй.

   Сърбите са хора като нас  преобладаващата си част, но има и такива, основание да почучи гражданственост понятието Балканска простащина. Те са от региона на Белград. Голяма част от сърбите са сърбизирани българи, оказали се в пределите на Сърбия след навлизането на тяхна територия на австрийските войски около 1685 г. По същество до където те спират настъплението си срещу османските завоеватели се приема за граница на Сърбия с османската империя, а в тази част влизат региони, населении с българи, напр. Поморавските. Постепенно населението в тях се сърбизира. Давам пример с гр. Сурдолица, където хората са българи, говорещи сръбски. Кръвната връзка се усеща при първия досег с тях. Същото важи и за гр. Вране, а на юг българите са се изселили и на тяхно място днес живият албанци с централен гр. Прешево. Този град, пък и друтите наоколо се водят сръбски, защото сутрин на ралота идва от някъде кмететът, който е сърбин и един полицай, също сърбин, а вечер отпрашват с корите от където са дошли. Въпрос на време е този албански регоин да се присъедини към Косово.  Такова е населението в целия „клин” между Косово и България, от където минава магистралата от Гърция за Сърбия и Европа.

   Сърбия е донякъде федеративна република. Споменах един албански регион, този на юг от Вране, сега споменавам и други -  Санджак, който е населене само със сръбски помаци. Между тези помаци и сърбите има ужасяваща непоносимост. Те чувстват бошняци и искат присъединяване към Босна и Хеирцеговина. Още един регон отбелязвам, Метохия, и там същата работа. На север от гр. Земун, който е възлюбен от сръбската мафия  е регинонът, Воеводина, населен с...унгарски цигани. Сърби живеят и в една част от изкустневаата държава Босна и Херцеговина. Регионът им наподобява прищипано черво, никакво бъдеще няма. Срещал съм се с хора от този регион, преселили се заради бедността в Западните покрайнини, ралотеща като секачи на гори, една много тежка и опасна ралота. А каква е бедността в Сръбска Босна със столица Баня Лука, сигурно такава няма никъде другаде, казват те.

  Истинките сърби, заради които се е появило понятието Балканската простащина, която несведущите отнасят към целия Балкански полуостров, живеят в Белград и около него. Мъжете там са със самочувстие, че са с курец кагредо, а кощаните – с пичи каояма. Точно сред тези среди е влиянието на Путин, защото те да продукт на простащината. Този продукт, простащинината у нас, си избра за президент Радев.  Чрез тези хора в Сърбия, продукт на простащината, Путин теророзира днес правитерстото на Вучич по същия начин, както Украина с ракетния терор. А какви са тези хора?  Принадлеimageжащи към бившите служби на Сърбия, по-точно е да кажа на техните наследници. Всичките – на хранилка към посолството на Русия. От тях тръгват атаките срещу Вучич и опитите му да изтръгне Сърбия от смъртната хватка на Русия. Нека някой си пропомни как изгреждаха череповорадевите идиоти, които свалиха ГЕРБ и да ги сравни с излъчването на тези сръбски идиоти, които носят лозунги:

   БОГ С НАС,  НИЕ – С РУСИЯ !

   Сръските идиоти, нашите от преди две години – това е комунистически интернационализъм в дейстие. Горе Путин, доле Зеленски, това е посланието на кампанията антивучич.

   Как върви обаче икономиката на Сърбия. Не мога да кажа зле, а много зле. Сърбия оцелява благодарение на умението на хората там да произвеждат селскостопански продукти. За да запазят хората тези свои умения и благодарение на тях днес да оцелянат приината е, че Тито не разреши съветска колективизация там, а Сталин не можа да го отровис живак. Тогава новичок още нямаше. На среща отиде само Гошо Мастиката /Гошо Тарабата/ и...го върнаха с краката напред, в построен за него мавзолей.

   Старите енергоемки заводи и цехове на Югославия, изкуствената държава, се разпаднаха. А заводи в Югославия имаше много, те произвеждаха какви ли не машини. За тези заводи след 1989 г. вече няваше нито енергия, нито  суровини. Спасението на Сърбия не бе в Юговойната, която тя поведе за да продължи да живее на гърба на другите югорепублики с по-прости хора от сърбите, а в  икономиските сношения с Европа. Юговойната, зъвършила с поражение за Милошевич, което сега ще се случи ина Путин, защото доведе до намеса на НАТО. Тя бе неизбежна, защото жестокостите на сърбите станаха ужасни. Напомням за убитите около 15000 босненски момчета между 12 и 15 години и телата им захвърлени в изоставени сребърни мини, защото един ден ще станат войници и ще се борят против Сърбия. Втора намеса на НАТО  имаше когато запона исзелването на двумилионното албанско население на Косово в Мкедония. Намесата на НАТО днес комунистите ползват като претекст, че Сърбия не може да влезе в НАТО. А престъпленията в Жепа и Сребреница и после в Косово кой да предотврати? Жестокостите бяха същите, които сега изродът Путин  извършва в Украина. Това е обяснимо - комунистически страни, хора с промити мозъци.

    Икономическото положение на Сърбия става все по-тежко и тя трябва да предприеме стъпки в посока подобрение положението на хората. А посоката е една – Европа, където е и географското място на страната. Каква взаимна полза биха имали сърбите от икономическите си връзки с идиотите от Русия, та държат на тях? Отговорът е един: Никаква. Русия само взема. Освен това връзки по въздуха или по морето с Русия за сега не са възможни. Пътувайки през Сърбия усещането е за голяма бедност, а през Белград-ско – за нахална простащина.

     Някои заводи в Сърбия вече са приватизирани, но срещу навлизането на новите технологии, които са свързани с „империалистически” държави не е процес, който на подкрепниките на Путин им харесва. Пример за икономическа немощ е положението и с ж. п. линията през Сърбия, която свързва Ориента с Европа. Аз имам и такова хоби, влакове, и съм доста задълбочено запознат с подвижния състав и инфраструктуратаа ва този най-уважаван от мен траспонрт. Влакът е нещо много скъпо и принадлежи на държавата. Изключение е само Англия и това бе една от великите им грешки, подоби на брекзита. Какъвто влакат, такава и държавата, свързвам това със Сърбия. Гледайки снимките на дерайлиралия влак с цистерни амоняк, видно е, че ж. п. инфрактукурата им е пълна трагедия. Нашата най-скапана линия от Захарна Фабрика до Владая е много по-добре от тази в мястото – с. Станичане – където влакът дерейлира.  Прогнили дървени траверси, износени ж. п. релси, как сърбите допускат влакове да навлезат в този участък. Отдавна за да се опазват горите траверсите са бетонни, релсите са закрепени на нов принцип към тях, еластично, а в случая при дералиралите цистерни се вижда, че закрепващите елементи на линиите към траверса са прогнили от ръжда, болтовете вместа да ги притягат стърчат, траверсите не могат да задържат релсите и колелата на влака от едната му страна изпадат от релсата. Получава се хоризонтален натиск върху линиите и пропадане на колелата върху траверсите на вагоните след първия дерайлирал.

   Да достигнат до това състояние на ж. п. пътя си сърбите причината е липсата на средства за подръжка на инфратруктирата, влакът е скъпо нещо.  Има си вгонаи за измерване, тези неща се констатират предварително, а не когато стане белята. Парите в бюджета на Сърбия за тази цел не достигат.

   При нас положението е разбично в тази облласт, защото с пари от ЕС нашата ж. п. инфраструктура се ремонтира, релсите се скменят с нови, доста по високи и с по-широка основа от старите, с нови траверси и нови ж. п. стрелки, схнови системи за управление и сигнализация. Вече идват и нови локомитиви, изразходващи 4 пъти по-малко ел. енертия от старите, но за подвижния състав помощи от ЕС няма.

   Това написах за сравнение между нас и принадлежността ни към ЕС, от където получамаве средства по т. н. кохезионни фондове и сърбите, които трябва да разчитат само на себе си, а са се изолирали от Европа по приказ на комунистите от Москва. Защото те обещават на сърбите да присъединят Косово към Сърбия и Сръбска Босна.

    Защо тази съпротива срещу присъединяването на Сърбия към ЕС? Защото ще отпаднат предимствата на бившите сръбски комунисти, напр. космическите им пенсии.

   Мястото на Вучич в слчая е особено отговорно, може и да го отстрелят. На времето мафията отстреля Джинджич, този ще го отстрелят путиновите мекерета. Номерът им с Мило Джуканович в Черна Гора обаче не успя, он ги усети и им се укри. Бившите югокомунисти, мекерета на Путин сега са наактивирани до краен предел, те имат за цел да покажат на хората по света, че народът на Сърбия не е за империалистите, а за мира и прогреса /б. м. Путин/. Вучич няма избор обаче – той трябва да ориенитра страната си към ЕС. До сега неговата линия на присъединяване е двойнствена, но от ЕС го притискат да престане да лъже и да политпроститутничи, иначе няма да има ЕС и икономически Сърбия ще се срути.

   Същите подраздерения на Путин, подобни на т. н. заградителни отряда, понятие от времето на НКВД, работят и в Македония. В основата на провокацията, където вероятно по приказ от руското посолство пребиха едно българско момче с цел възпрепятстване на Македония по пътя й към ЕС и оставането й в зависимост от Русия, също вероятно стоят руските агенти под прикритие в Македония. Напр, назначени като чистачи, или пък като старши готвач в някой КИЦ....

  image

                                               ВПЕРЕД,  ПОБЕДА БЛИЗКА !




Гласувай:
3



1. rosiela - Коста,
25.02.2023 21:27
много интересен материал.
цитирай
2. planinitenabulgaria - Следва за Турция.
25.02.2023 21:30
rosiela написа:
много интересен материал.


Там Аллах предупреди електратничките със забрадките, които избраха Ердоган първо за министър-председател, а после и за президент. Месец май е близо.
цитирай
3. gardener - Благодаря за труда Ви.
26.02.2023 16:24
Ще чакам продължението на "турските" Ви анализи. Само ще повторя - обръч от Аляска до Владивосток и всичко ще си дойде по местата. Тези... простаци, които наблюдавате и тук и в Сърбия, ако са живи, ще казват като остареят, колко грешно са мислели като млади. Всъщност, Вашият труд е до степен да консултирате нашите червени "дипломати" от съветската кариера докато сте жив.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: planinitenabulgaria
Категория: Туризъм
Прочетен: 12323045
Постинги: 4578
Коментари: 10805
Гласове: 18387
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930