Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
09.02.2023 13:44 - ТРАГЕДИЯ В ТУРЦИЯ, НО В СИРИЯ, МАКАР И В ПО-МАЛКИ РАЗМЕРИ, ТЯ Е ОЩЕ ПО-ЖЕСТОКА
Автор: planinitenabulgaria Категория: Лични дневници   
Прочетен: 799 Коментари: 0 Гласове:
3


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
 ТРАГЕДИЯ В ТУРЦИЯ, НО В СИРИЯ, МАКАР И В ПО-МАЛКИ РАЗМЕРИ, ТЯ Е ОЩЕ ПО-ЖЕСТОКА

    Двама души ме подтикнаха да напиша този постинг. Първият - не помня името му и не ща да го знам !!! - режисьор на филма за Ботев, се е изфейсбуквал в смисъл че това ззаслужават турците заради обесването на Левски преди 150 години и заради петвековното ни турско робство. Към това сам ддяволът не би могъл нищо да прибави. Става въпрос заа нтеректуалец по документи, по същество обаче комбинация меду изрод, неверник и промит мозък. Кой е дал идея как да се намери  повод, за да бъде обесен Левски, под иго ли е била България 500 години ил в робство - по тези теми "интеректуалецът" е наясно колкото свиня от кладевчова вода. 
  Като контрапункт на тази простащина попаднах на стихо - Божие слово, "Утеха от Исус - след всеки земен трус". Стихо, написано от Човек, следващ неотклонно земния си път. 

  При турците нещата са много зле - поразен е огромен регион от около 1/8 от територията на страната, в който живеят към 15 млн. души, предимно кюрди. Този регион обаче е достъпен за самолети, тирове, влакове и кораби. Светът ще помогне. Апелирам всеки да изпрати СМС с помощ за пострадалите.  Положението на хората, останали живи е много тежко. Макар и не в полюса на студа в Турция, на около 150 км. на север, към този регион се спускат студове от планината, а хората нямат дори дрехи.

   По-тежко е положението на пострадалите в Сирия. Макар регионът там да е по-малък, разрушението също е ужасно. Има един фактор обаче, който в случая е от особено значение:
   След посещението на Башар Асад в Москва с молба - Путин, введи войск! - Путин започна жестоки бомбардировки над сирийските региони под командването на опозицията на Асад, по същество по цяла Сирия без Дамаск. Американците изпратиха карта с координатите на болниците в Сирия до Путин с молба да не се разрушават при въздушните налети. Путин обеща. Първото нещо обаче, което той стори бе унищожването на тези болници ррез бомбардировки или чрез насочени по зададените координата ракети към тях.
   Днес ранените сирийци и премръзнали деца не огат да получат медицинска помощ. Унищожени са болниците, останалите живи от медицинския персонал вроятно са бегълци в Турция или по Европа. Ако това не е геноцид на изрода Путин?

   Да намомня и за още нещо:
   При разпада на СССР Русия получи ядреното оръжие на Украина като в Договора при предаването е записано, че тя ще пази Украина ако бъде нападната от вражеска страна. 
Всички виждаме, коя е вражеската страна и как Путин спазва договорите на СССР и своите, цитирам Минския.
    Както Газпроз с нашия Булгаргаз...
    Земетръса.ът е предупреждение Божие към хората, той трябва да ни размисли. А ние, които Бог ни пази от такива беди трябва да помагаме с каквото можем на пострадалите.    
   



Гласувай:
3



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: planinitenabulgaria
Категория: Туризъм
Прочетен: 12324570
Постинги: 4578
Коментари: 10805
Гласове: 18387
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930