Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
07.05.2021 11:24 - ДИСЕКЦИЯ НА ЕДНА ПРОТЕСТНИЦА ОТ ЛЕТО ГОСПОДНЕ 2020
Автор: planinitenabulgaria Категория: Лични дневници   
Прочетен: 277 Коментари: 0 Гласове:
5

Последна промяна: 07.05.2021 11:25

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
 

             ДИСЕКЦИЯ  НА  ЕДНА  ПРОТЕСТНИЦА  ОТ  ЛЕТО  ГОСПОДНЕ  2020

 

    Бях на гости при едни бизнесмени. Говорихме и за простащината, която в момента вилнее над страната и от къде дойде туй нещо, което, оказва се, на доста хора им допада,  видно от последните избори.

    Съпругата на бизнесмена, една много готена дама със съхранена ценностна система, даде пример с момиче, тяхна роднина, редовна участница в протестите през изминалата година. Тогава тя е била на 18, последен клас в езикова гимназия. Владееща френски и английски език, като ученичка поради добрите материални възможноси на родителите си, тя е била и в Англия и Франция. Тя и съученичкште й, посетили тези страни, видяли как живеят хората там и сравнили техния жизнен стнандарт с нашия. Никой не им е размътвал мозъците, те сами от поместваното в социалнитее мрежи на първо място и изтъкването по медиите достигнали до заключението защо е така – защото в България много се краде от Бойко Борисов и партията му ГЕРБ и хората остават бедни. Тук вмъквам разделението на българите според ГРУшника Радев, на сити и гладни, на такива с празни чекмеджета и такива с пълни. С наученото от социалните мрежи и от такива на най-високото място, като ГРУшника, те достигнали и до решението как да се подобри положението на хората – като тези крадци бъдат отсранени от властта, за да не могат да крадат. И тръгнали по протестите за свалянето им и поставяне на достойни хора на тяхно място, като най-достоен човек за тях те считат президнета ни /б. м. ГРУшника Радев/.

   И така доста ученички от класа, после и ученици, та почти целия клас всеки ден привечер отивали да протестират срещу Бойко Борисов - да бъде той свален от поста си и на негово място поставени честни хора измежду протестниките. След около 22 ч. следвал купон някъде, където падали големи веселби и така до малките часове, когато се прибирали по домовете си. До настъпване на студовете траел купонът / б. м. понятието е актуализирано, вместо купон сега се ползва терминът кучешко прескакало/, когато за купон станало доста студено.

   Под влияние на контактите си с други /прогересивно???/  мислещи като това момиче, то решило да следва социология и сега е студентка по тази специалост. Вече е и политически ориентирана – тези, които протестираха и свалиха Борисов, трябва да управляват страната. Това са Партията ИТН, Мутри, вън!  и ДБ, към която момичето има предпочитания и доверие, че ако тя започне да управлява страната ще престанат кражбите и в България ще стане както в Англия и Франция - всичките сити и с пълни чекмеджета...

   Роднините на момичето казват, че то е много добро, в смисъл блага душа, работливо, лоша дума за него не може да се каже. Но как е поело по този път, обясненние нямат.

   Мисля си, човек да стане пълнолетен и да не различава доброто от злото, да вярва в магии и вълшебни заклинания, да бъде манипулируем, това са качества, което това момиче явно притежава. То като да е в центъра на света, да не вижда по-далеч от себи си, да не оценява мястото си в света, включвайки се към простащината в него под влияние на опростачватели като Слави, на простакисимуси като ГРУшника Радев,  на просташките писания в социалните мрежи. Колкото и добър с роднините си такъв човек да бъде,  неговата оценка е много ниска. С тази простащина допуснало в душата си, това момиче един ден ще се осъзнае, ще се празочарова, защото така пълноценен живот то няма да има.  Контакти на интелигетнти хора с нея са възможни само докато те я преценят каква е, след което следва споменаване на нейна майка и разкарване от кръга, къде  тя би искала да бъде. А един ден, ако такъв дойде, и тя напредне някак с акъла  и погледне назад, не й завиждам. Един процент от тези заблудени се разкайват и променят, останалите стават злоби докато са живи, облъчвайки с това свое качество имащите нещастието да се близо до тях. За тях маяманоловщината, руменрадевщината, славитрофоновщината са тяхната хранителна среда, която те не могат да заменят с друга, каквато ползват интелигентните, нормалните хора.

    Видно от това, което се случва в момента в страната ни – простотия навсякъде, която на доста хора допада , прилагам един пример, от къде тръгва простащината и кои имат полза от нея.

    Цитирам и един таг, станал символ на простащината у нас, с агентурен псевдоним Пинокио. Няма да осветлявам обаче кой е този герой на нашето време.

                    image

                                                 
                                                     image


                                   image




Гласувай:
5



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: planinitenabulgaria
Категория: Туризъм
Прочетен: 12327632
Постинги: 4578
Коментари: 10805
Гласове: 18389
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930