Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
24.12.2017 07:37 - ПРЕДКОЛЕДНИ ВЪЛНЕНИЯ....
Автор: planinitenabulgaria Категория: Лични дневници   
Прочетен: 1142 Коментари: 6 Гласове:
4


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
 

      С  МИСЪЛ  ЗА  БЪЛГАРИЯ  ОТ  РАЗСТОЯНИЕ  14000 км.

 

    В Калифорния съм, в Лос Анжелес - Градът на ангелите, наречен така когато тази територия е била отнета от Мексико. Името му ако съм губернатор на щата ще го актуализирам и ще го нарека  Градът на богатите. Може и да напиша някога мотиви към това мое предложение, но не са необходими – това е ясно на всички, които са посещавали този мегаполис, три пъти по-голям по население от България, а с гостите си – четири пъти, с дължина по брега на Тихия океан колкото от София до Стара Загора. В този град новият етнос на Америка – мултиетническият – е най-съвършен. Когато се завърна в България имам доста да пиша за него. Имам и хиляди снимки, от които не съм публикувал нито една. Посещавам този град вече 13 години и виждам как той се промени в течение на тези години. Само в едно изречение -  градът се разраства, разкрасява, хората стават все по-богати.

 

   Тук ме достигна новината, че Путин попари сърбите с надеждата им за членстно им в ЕС. След срещата на сръбския биринджия с останалите балкански първенци от страх да не съеши с тях, Путин привика набързо Вучич в Москва. Натегнат яко в менгемето на Путин, който вероятно е удължил врътките му с тръби, по яко да го натегне, Вучич като каза, че доволен от срещата и изрече такава глупост, която ще коментирам след малко. В замяна Путин му подари няколко боклука, ненужни нито на руснаците нито на сърбите изтребители МИГ 29, обеща газ за Сърбия, гаче ли до сега Сърбия не си заплащаше газа, всичко това прах в обите на необразованите сърби, но не само това е причиината да абортира управниците на Сърбия от намерението им да поемат път към Европа, където е техния дом. Това обрече бедните сърби, половиината от които имат български етнос, но са в пределите на Сърбия заради Австрийско-турската война в срая на ХVІІ век, вместо да живеят в разбирателство със съседите си и да са част от Европа, те да правят точно обратното. Че и да влезат във военен съъз със страна примат, от който ще могат да се откачат колкото може Сирия. Сърбия има и вътрешна причина да откаже съюз с ЕС, защото демокрацията ще унищожи придобиивките на тамошните бивши функционери на СЮК и УДБА. Те вземат по 1000 евро пенсии, докато сега пенсиониращите се вземат пенсии от 120-180 евро, Сърбия не може да събере повече пари за тях, защото не изнася никакви стоки.  Има и още една категория хора в Сърбия, тава са пенсионираните работници, чиито трудов стаж е минал в Европа. Те са с по 1000 евро пенсии, а жените им без да са работили, но са живели повече от 6 м. годишно при тях имат пенсии по 400 евро. Тези пари влизат в Сърбия от ЕС, без тя да има право да ги отнеме от хората или да ги редуцира.  За бедна Събрия да влезат тези пари в едно семейство те са твърде много. Голяма част от ремонтирнте къщи по селата са по тази линия.

    Втората причина да отказва Сърбия да се присъединии към ЕС са нейните продажни ръководители, петатата колона на Путин в Сърбия. Има много общо между руския шовинизъм и сръбския шовинизъм, има и други неща, които ги свързват. Путин им обещава териториална цялост, което означава да ги пази от отделяне на нови региони от Сърбия, в които хората ненавиждат сърбите заради отношението им към тях, писах за тези техни вътрешни проблеми. Изказвам и едно мнение – макар Сърбия да задържа тези региони, цитирам Прешево, ня не само, че няма полза от тях, но понася и финансови тежести. И какво предлагат сръбските ръководители чрез техния говорител, Вучич, назначен от предложителя му за партиен шеф Шешел. Някога Тито проституираше с намеци за присъединяване към Изтока и Запада срещу получаване на кредити подаръци. Тази политика на Тито получи името „С ляв мигач на дясно”, а съратниците му бяха „необвързаните” Насър и Бен Бела, още двама проституиращи с „независимостта” си. Вдъхновени от това минало, сръбските ръководители, пета колона на Путин на Балканите, заподмятаха нещо, което има смисъл колкото понятието седмокрил петокурец. Точна на това прилича предложението на Вучич, което той не обяви размазано, каквито са картините на импресионистите. Сърбия е готова да участва в ЕС и да  ползва всички придобивки от него, но военно ще участва към Путин.  Нов вариант на политиката на Тито „С ляв мигач на дясно”, сега пак така, ама и онака. С този си ход Вучич, свален от менгемето в Кремъл даде ясен сигнал на ЕС, че той остава верен на Путин или че миже да влезе врЕС, но когато в него влезе Путин. Опита се Вучич да се открони от линията, но му казаха: Може, но само заедно с линята!

    Това е политикаа на ненормални хора, които не различават Дигитус от Фалос. Умозаключение на обратни в акъла, но май и хормонално. Бърнаич има излъчване на мъж в женски дрехи, ще експлоадира от тестостерон. Вучич пък има устни, по-дебели от тези на Драгана Миркович, обемен нос, червени бузи,  задник, подходящ по разме за игра на табла върху него, излъчване на жена в разплодна възраст, като  пред експлоадирване от естроген.

   Някякво объркване настана по света, ненормалните са на мода, нормалните не могат да ти преборят. Давам пример с нашия Саддам Хюсейн, /Валери Симеонов/. Фанал една баба туркиня, изгонена от България през 1989 г. оперирана, говореща български и я блъска, да се връщала в Турция. Изгонили я жената от страната ни пвез 1989 г., оставила всичко, което е имала тук, сега решила да се върне и да види родното си място, останалите живи роднини, кретиенът я пъди да се връща и я блъска макар тя да му казва, че е оперирана. Той няма уважение към жените, към възрастните, тази може да му е майка, такъв беше и Сддама, знаем какъв бе и краят му.

    Аз пък съм на друг принцип. Като отида напр. по Източни Родопи, но не само там, натоварвам колата със стари дрехи, буркани и празни пластмасови бутилки, които оставям на хората. Освен това купувам и много хляб, който да им оставя, домати и др. неща.  Нищо не струва това, не повече от 10 лв, но това от моя страна е уважение и на второ място помощ за тези хора, които живеят при най-трудните условия на живот в България. Съответно и разликата между мен и „Саддам”-а е голяма – той е вицепремиер – аз съм едно голяяЯяямо нищо. От такива обаче като него се срамувам.

 

    Две мисли се загнездиха в главата ми тези дни. Първата е свързана с най-красивото като местоположение село в планината Милевска, с. Побиен камък, днес наричано Побит камък. Имам силна зрителна памет, пред очите ми премиинава равната част на селото с неговия център, където е побит оброчния камък, дал името на селото. Надморската височина при него според „вградения ми висотомер” е към 1400 м. Поне на 100 м. по-високо има разположени махали в гънки, в които тече поточе и къщите са обградени с вековни буки за да не ги отнесат бурите. Неволно сравнявам как са гледани децата в богатия град Лос Анжелес и как са били гледани децата в този откъснат през голяма част от годината планински регион. Въпреки ужасно тудните условия на живот, хората са живели тук, трудили са се, обичали са се раждала са се много /!!!/ деца. Ньойският мирен договор разделя махалите на селото в две държави, което поставя началото на разпада му. Сталинската колективизация довършва селото окончателно. Този рай някога днес е заприличал на изоставени гробища с един паметник в центъра им…

   А селото е било голямо, имало е дори автоматизиран транспорт. Днес в Сан Франциско също има автоматизиран транспорт, пътуват автомобили „Тесла” без водач, само им казваш къде да те откарат и те тръгват. Можеш да ги оставиш където си отишъл, можеш да ги огпратиш на друг адрес. Подобни „превозни средства” е имало и някога в това село. Родителите качвали децата на коня, казват му едно име, и той тръгва. Отива с децата на посочения адрес, където ги посреща ги другия родител. Там конят се натоваарва с нещо, казва му са да тръгне обратно и той се прибира. Този метод го има още по Балканите, такъв е транспорта на българите горани в Албания, има го и в Родопите, цитирам името на един стопанин на огромно магаре, Гюнер. Неговото магаре, по-голямо от кон,  изнася само товарите до кравите в планината и връща каквото трябва да се докара в дома. Спомням си за един разказ на стар човек от с. Орехово, до Чепеларе. Неговата кобила е изпълнявала гласови команди към 40 години до мовента, когато започнала да се изморява. На гърба й са порастнали децата му, внуците му.

    Такаа протече животът ми, че пътувах къде ли не, но тези прекрасни кътчета от страната ни, която Чърчил подари на Сталин и той ни съсипа като държава и интелектуалин потенциал, завинаги са останали в сърцето ми. Не ме вълнува богатството на Америка, когато съм тук пак мисля си за красвата ни страна, която временно съм оставил, за съжаление съсипана тотално, превръщаща се в ничия земя, към която имат мераци да ни разкъсат и присъединят към тях други държави. Само ЕС може де ни спаси от този процес или поне да го забави, ако продължаваме с тази безразсъдна политика на допускане на пети колони на примати в страната ни, имащи за цел разруха и беззаконие около тях, за да изглежда империята на приматите цветуща.

 

    Понеже зговорих за ЕС, искам да кажа, че животът в този съюз и в държавите извън него става толкова различен, че ако не се постигне някакво споразумение за културно и технологично сътрудничество, изостаналиитее държави ще се приматизииат абселютно, както руснаците казват, а след това ще последва няхното капсулиране. Капсулирането е последният етап преди умирането, подобно е на постъпката на плъх, изял отрова и скрил се някъде между друхите. По пътя на капсуулирането върви най-успешно да сега Сърбия, която ще си остане обградена от несъгласни с комунистическия й режим държави, която ще бъде въведена във военен съюз да не се разпадне с Путин и територият й ще стане набучена с ракети, каквъвто стана Крим. Ако не поеме път към Европа, Сърбия ще се превърне в трън в очите на европейците, плацдарм за нападение срущу тях след загубата на Босна, Черта гора, а вероятно и на Македония.

   Бях мналото лято в Шумското /Горско стопанство/ на с. Еловица, това е село с български етнос в Западните покрайниини. Говорих си с хората, те водят много тежък живот, ужасяващо са бедни. Нито пари за здраве, нито за нафта за тракторите и най-необходимите им стоки. В този регион пристигат и босненски сърби, с един от които говорих дълго. Той казва, че там животът е толкова тежък, хората са толкова бедни, че гледат да се преместят някъде другаде, за да имат някаква работа, прехрана. И бяха намерили работа като секачи на дървета, една много тежка работа.

   Българите, с които говорех задаваха един въпрос:

-         Какво ще правим ние в ЕС?

   Аз коригирах въпроса им, те се съгласиха:

-         Какво можем ние да правим в ЕС.

   Така въпросът е зададен реално и те изтъкнаха, какво правят тук, в бедните Западни покрайнини. Поработват на село по нивите, но за младите яки мъже през лятото основната работа е по дърводбива. Режат огромните буки в региона, теглят ги, возят ги, други нарязват на метровици, товарят на конете и свалят до пътищата. Това могат, за друга работа, казват те, трабва да ни обучат, ако сме в Европа, но и  тази работа сигурно ще е тежка както сегашната ни, а по-сложна работа ние не можем да вършим. С хората, които говорех си почиваха от цепенето на неставащитее за бичеене букови трупи, защото са усукани. Те стават само за горене. Стеблото на буката е поне 15 м, по него се бият клинове, за да се разцепи, но и се върти, заощто жилкте на дървота са усукани. Суровото дърво е с относително тегло като на водата, този дървен труп, който те извъртаха с лостове тежеше тонове. Ще го сцепят веднаж, после още, ще го нарежат, но преди това трябва да се надигне малко – ужасно тежка работа. Това са работили хората, това искат да работят, считат, че ЕС не е за тях, няма какво да правят в него. И казват:

    - Ако има гласуване да влезем ли в Европа, ще гласуваме против.

    А как извършват дърворезитбата на дърветата по улиците на Лос Анжелес или режат изсъхващите дървета мексиканците, съоръжени с техника за изкачването на хора до всяка точка на дървото, с техника за рязане, с техника за прибиране и товарене на клоните, напъхването им в един друг камион с дървомелачка, който ги смила на парченца, а тези парченца отиват в дпуг камион, които ги трамбова и ги кара за компост. Това е светът с новите високи технологии, който плаши добритее хора и стимулира водачите на държавите примати да водят хибридна война срещу неприматите, а също вместо да се стремят да внедряват т и те нови технолоти,  произвеждат оръжия, с които да избият напредналите държави. И то по какъв пачин – като закупят от тях технологии за производство на съвременни оръжия, компютри за управлението им. Само че културните държави едва ли са по-прости от държавите примати, за да допуснат това.

   Няма ли сближение, разбиране, между напредналите държави  и държавите примати, вторите са обречени на погибел. Днес ще продадат нефта си, утри алуминиевата си руда, а на третия ден няма да имат какво да продават, не могат нищо да произвеждат и за тях остава избора: умиране веднага, като нападнат куртурнит държави и те ги избят или бавно, мъчително, чрез управление от здрави ръце, силни служби и несменяем кърмчия…

 

  

    




Гласувай:
4



1. zaw12929 - ЧЕСТИТО РОЖДЕСТВО! УСПЕХИ- СТОЖЕР ...
24.12.2017 11:14
ЧЕСТИТО РОЖДЕСТВО! УСПЕХИ- СТОЖЕР НА ИСТИНСКАТА НОВИНА!
МЪДРОСТ Е СЪБИТИЕТО СТАНАЛО НА 23 12 1947 година НАЦИОНАЛИЗАЦИЯТА
Хората, на които бяха отнети такива средства се преследваха- под името: ЗАСЕГНАТИ ОТ МЕРОПРИЯТИЯТА НА НАРОДНАТА ВЛАСТ
БЯХМЕ ТАКИВА. СЛЕД СЪБИТИЕТО БАБА МИ КАЗА НА БАЩА МИ:
СИНЕ, златни ти ръце и ум не са взели- ти пак ще успяваш.
ИСТИНАТА Е< чче бяха национализирани средствата на индустрията и селското стопанство, на благодарение на тях и на ума на българите- имахме най много образовани българи със средно и висше образование, които построиха индустрия и механизирано земеделие, което нареди България на 27 място в редицата на развитите страни, а днес сме на 117 - от държавната собственост се инкасираха фондове за безплатно образование, за безплатно здравеопазване, за спорт, култура- след 1947 година до 1989 БЪЛГАРИЯ ИЗЖИВЯ НАЙ ЗЛАТНАТА СИ ЕПОХА НА РАЗВИТИЕ и това можеше да се осъществи с потискане всякакви възможности за реализиране чужди цели за заграбване български богатства- А ДНЕС СЛЕД ВЕЛИКАТА ДЕМОКРАЦИЯ И ЛИБЕРАЛИЗАЦИЯ СМЕ КОЛОНИЯ, на която управниците се определят от МЕРКЕЛ с циганските гласове.
ЧЕСТИТО РОЖДЕСТВО И ДАНО СЕ ВЪЗРОДИМ И ПОВТОРИМ ВЪЗХОДА НА СТРОЕЖИ, КАКТО ИМАХМЕ СЛЕД СЪБИТИЕТО НАЦИОНАЛИЗАЦИЯ!
цитирай
2. vesever - Имам един приятел московчанин, ...
24.12.2017 11:35
Имам един приятел московчанин, който отдавна живее в Търново и почти се е побългарил вече. С него често водехме дебати по ексизтенциални въпроси.
Той има една теория, че човечеството е поставено на Земята като експеримент от "висши съзнания", така се изразява, с цел да се види дали земните нации и раси ще оцелеят заедно, или ще се избият.
Аз пък имам друга теория.
Вярвам, че Бог ни е поставил на Земята и е дал достатъчно "ресурси" за всички, така че за всеки да има място под слънцето. И хората могат да живеят добре, всеки с труда и талантите и ресурсите си. Ала на даден етап някои представители на човечеството, поради алчност и завист и омраза стигат до братоубийствени "пориви", поемат по грешен път - пътя на разрухата.
И хората, вместо да живеят като братя, каквито са, почват борба за надмощие.
Аз мечтая да има свят, където всички да могат да живеят в разбирателство и сътрудничество. Иска ми се да вярвам, че някъде го има. Ала вече е ясно, че този свят не е на Земята и надали има "оправия" след всичко, което човечеството си е докарало дотук.
цитирай
3. planinitenabulgaria - Тетралогията на Вагнер "Пръстенът на нибелуните" е на тази тема.
24.12.2017 17:54
vesever написа:
Имам един приятел московчанин, който отдавна живее в Търново и почти се е побългарил вече. С него често водехме дебати по ексизтенциални въпроси.
Той има една теория, че човечеството е поставено на Земята като експеримент от "висши съзнания", така се изразява, с цел да се види дали земните нации и раси ще оцелеят заедно, или ще се избият.
Аз пък имам друга теория.
Вярвам, че Бог ни е поставил на Земята и е дал достатъчно "ресурси" за всички, така че за всеки да има място под слънцето. И хората могат да живеят добре, всеки с труда и талантите и ресурсите си. Ала на даден етап някои представители на човечеството, поради алчност и завист и омраза стигат до братоубийствени "пориви", поемат по грешен път - пътя на разрухата.
И хората, вместо да живеят като братя, каквито са, почват борба за надмощие.
Аз мечтая да има свят, където всички да могат да живеят в разбирателство и сътрудничество. Иска ми се да вярвам, че някъде го има. Ала вече е ясно, че този свят не е на Земята и надали има "оправия" след всичко, което човечеството си е докарало дотук.


Нибелунгите си живееха в Рейн. Те обачее имаха пръстен, който ако станеше притежания на някого, той можеше да упавлява света. Откраснаха пръстета на нибелунгите, но кандидатите да го имат стараха много, поведоха война, избиха се, стана пожар. В него изгоря и пръстена, пороите отнесоха праха му в Рейн и по земята оотнова настана мир. Това се случва в четвъртата опера, Залезът на боговете. В нея една от героините пее, че всичко това бе безсмислено, единственто хубаво нещо на този свят е любовта.
Тези четири опери Вагнер пише по старонемски легенди, които той сълира, по тях той съставя либретото на оперите си, пише и музиката.
Вашето заключение на коментара Ви ми навя мислите за тази тетралогия.
Поздрави с едно музикално произведение, писано по случай Рождението на младенеца:
https://www.youtube/watch?v=SCDaFFp8z-Y

цитирай
4. vesever - Благодаря, Коста!И аз мисля ...
24.12.2017 18:12
Благодаря, Коста!
И аз мисля точно като героинята от операта на Вагнер.
Тъкмо си пускам Бах и ще готвя с него.
Е, с музиката му, не с него :)
Не съм чувала това произведение, много силно звучи!
цитирай
5. vesever - Всъщност, някои части от произв...
24.12.2017 18:17
Всъщност, някои части от произведението са ми познати, но мисля, че съм ги чувала само в инструментално изпълнение.
цитирай
6. planinitenabulgaria - Благодаря за коментара Ви, който поставям в раздел "Високотесторенни".
24.12.2017 18:47
zaw12929 написа:
ЧЕСТИТО РОЖДЕСТВО! УСПЕХИ- СТОЖЕР НА ИСТИНСКАТА НОВИНА!
МЪДРОСТ Е СЪБИТИЕТО СТАНАЛО НА 23 12 1947 година НАЦИОНАЛИЗАЦИЯТА
Хората, на които бяха отнети такива средства се преследваха- под името: ЗАСЕГНАТИ ОТ МЕРОПРИЯТИЯТА НА НАРОДНАТА ВЛАСТ
БЯХМЕ ТАКИВА. СЛЕД СЪБИТИЕТО БАБА МИ КАЗА НА БАЩА МИ:
СИНЕ, златни ти ръце и ум не са взели- ти пак ще успяваш.
ИСТИНАТА Е< чче бяха национализирани средствата на индустрията и селското стопанство, на благодарение на тях и на ума на българите- имахме най много образовани българи със средно и висше образование, които построиха индустрия и механизирано земеделие, което нареди България на 27 място в редицата на развитите страни, а днес сме на 117 - от държавната собственост се инкасираха фондове за безплатно образование, за безплатно здравеопазване, за спорт, култура- след 1947 година до 1989 БЪЛГАРИЯ ИЗЖИВЯ НАЙ ЗЛАТНАТА СИ ЕПОХА НА РАЗВИТИЕ и това можеше да се осъществи с потискане всякакви възможности за реализиране чужди цели за заграбване български богатства- А ДНЕС СЛЕД ВЕЛИКАТА ДЕМОКРАЦИЯ И ЛИБЕРАЛИЗАЦИЯ СМЕ КОЛОНИЯ, на която управниците се определят от МЕРКЕЛ с циганските гласове.
ЧЕСТИТО РОЖДЕСТВО И ДАНО СЕ ВЪЗРОДИМ И ПОВТОРИМ ВЪЗХОДА НА СТРОЕЖИ, КАКТО ИМАХМЕ СЛЕД СЪБИТИЕТО НАЦИОНАЛИЗАЦИЯ!


Разбирам Ви, защото съм по-умен от Вас, но поради изключителната ми скромност това никога няма да Ви кажа, не си го и помислювам. Има обаче една още по-умна от Вас, г/жа Радостина, учете се от нея.
Аз също мисля, че трябва да бъде възстановен социализъма, да се пусне отново Кремиковци, да се възкачи на престола Циганската прицеса 2. От ЕС могат да ни научат единствено на това, което те могат - да вършим срамотии мъж на мъж и жена на жена. Спасението ни е в ОНД, както Вас мислят и Кури и Радев. Путинще ни построи магистрали, метро, ж. п. линии. Ако не сме към него, той ще ни избие с могъщите си ракети заради американците. Само той може да ни спаси, а Вас предлагам за партиен секретар на България.

цитирай
Търсене

За този блог
Автор: planinitenabulgaria
Категория: Туризъм
Прочетен: 12149616
Постинги: 4532
Коментари: 10746
Гласове: 18291
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031