Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
26.11.2017 11:29 - СТАТИЯ НА ПРОФ. ИГОР ЧУБАЙС
Автор: planinitenabulgaria Категория: Лични дневници   
Прочетен: 2226 Коментари: 7 Гласове:
7


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
 

     Към  статията  на  проф. Чубайс:

   В медиите и нета има опити да се повдигне завесата пред близкото минало, причина за ужасяващата подредба на света днес. Документи за това се намират трудно, но и без тях хората интуитивно по един или друг начин осъзнават какво се е случило. Голяма част от злините на света идват от двете световни войни и от мирните договори след тях, диктат на победителите, а те и в двете световни войни са тези, които създадоха условиятаза тяхното започване и разширяване. Тази истина се крие и се обяснява с лъжи.

   В настоящата статия проф. Чубайс цитира факти за появяванто на СССР, кой е имал интерес от това. Той обяснява защо точно в разгара на ПСВ, наречена окопна, се извършва превратът в Петроград, кои го извършват, какво очакват от агентите си поръчителите на преврата. Той описва и цялото безсмислие на случилото се през 1917 г, което Ленин нарича преврат, а Сталин – ВОСР. Самото понятие ВЕЛИКАТА ОКТОМВРИЙСКА СОЦИАЛИСТИЧЕСКА РЕВОЛЮЦИЯ не прави смисъл. Той загатва за жестокостите на съратниците на Ленин. Ще го допълня, че Троцки въвежда разстрелячите от ЧК след червеноармейците ако те в бой с белите решат да отстъпят. Девизът е бил: Напред можеш да останеш жив, назад ще бъдеш убит. Този метод е ползван после от Сталин във ВСВ.

    Повдигната е завеесаата и за делата на Сталин. Той е единят от виновните да започне ВСВ,  по същество той и Хитлер я започват, нападайки и поделяйки си Полша. Следва втори ход на Сталин, когато той решава да нападне ангажираната във войната Германия с Англия и в резултат на това негово намерение войната се превръща в световна. Така войната, започнала за  да разреши европейските проблеми и превърнала се в световна не само не реши проблемите на Европа, но с мирния договор след нея и планът й за възстановяване постави мини за бъдещето на Стария континент, люлка на световната култура. Вместо изучаване по предмета История на тези факти, там са написани лъжи за тях.

    В статията има данни и за личността на Сталин, една фигура, изиграла важна роля в света благодарение на качествата, които не могат да му се отрекат – гений на злото. На неговата съвест лежат убити 32 000000 руснаци, несъгласни с режиима му, към 7000000 украинци в резултат на голодомора, кам 20000000 руски войници във ВСВ, за коятоо той е основен виновник, за репресираните в страните от половин Европа, които Чърчил му даде да експлоатира като благодарност за помощта му Англия да избегне поражението. Колко още милиони хора са били изтребени тайно от НКВД никога няма да се разбере. Пробив в тази информация бяха застреляните полски офицери в Катин.

    Сталин създаде нова идеология, тя не може да се нарече комунизъм, тя е сталинизъм. Тази идеология още живее и още има подръжници, включително и в България, която Чърчил подари на Сталин. Благодарение на лъжите за присъствието на съветски войски в България тук бе изграден паметник за тях, разделящ и до днес  хората в дължавата ни. Оръдието на действието - както се обяснява творителния падеж - на сталинизма в най-широк смисъл днес е Путин. Той прилага в политииката си сталинските принципи, цитирам агресията му в Грузия и Украйна, а също и в идеологията. Ако иимаше по времето на Сталин интернет дали той не би започнал от този фронт хибридна война. Путин я започна. Провокацията му срещу България, че окупаторите на България, съветските войски, спасили евреите бе подхвърлена примамка за да разбере нагласите на неговите хора у нас и актуализация на методите му на хибридната война срещу нас, защото наскоро поемаме председателството на ЕС. Оказва се, че доста хора в България го подкрепят, включително и един професор-менте, към чиято фамилия винаги се допълва, че е от БСП.

    Дейците на културата в СССР винаги са осъзнавали същността на процесите в тази страна, но те не са имали свободата да ги опишат. Това опита да стори Солженицин, когото Хрущо освободи от лагер в Сибир. За тези събтия не може да се пише, има НКВД, после КГБ, сега ФСБ. Чрез други средства – възможностите на изкуството - обаче те са представени в истинската им светлина. Едан такъв творец аз нарекох в блога си Великият художник, това е Шостакович. Години от живота си отделих за да упозная творчеството му. След разпада на СССР той бива наричан Живият барометър на СССР. Намерено е точното му определение, това е наистна така.

   По време на голодомора този велик руснак пише своята Четвърта симфония, която е вдъхновена от трагедията на украинците. През годините на войната той пише Седмата си симфония, наречена Ленинградска, защото той по това време е в Ленинград. След преместванеето му във вътрешността на страната, където също преминават военни дейсвия той пише втора военна симфния, Осмата. Тя бива наречена Сталинградска, но това понятие бе премахнато. Деветата му симфония е по случай победата на СССР на фашизъма, поръчана му е от НКВД, идеята не е негова. Десетата симфония наричана „А сега накъде?” е писана по повод смъртта на Сталин. Разруха навсякъде, икономичска, в душите на хората, отговорът е: На никъде! Единадестата симфония е отражение на инвазията на Хрущо в Унгария в края на 1956 г.

   Помествам тези произведения на изкуството като доказателство за това, че неизтребената от комунистите интелигенция, която управниците считат за реакционна маса е разбирала какво става в СССР, но да се направи нещо срещу репресивния апарат, не е било възможно.

    Следва статията на проф. Игор Чубайс:

Проф. Игор Чубайс: На Русия и е нужен ”Руски Нюрнберг”, вървим към икономическа катастрофа

 

Игор Чубайс

Русия загуби 20 век. На Русия и е нужен ”Руски Нюнберг”. Най-голямата загуба не са нито парите, нито на територии, а човешката деградация. Реформи са невъзможни без десъветизация на страната. Това казва известният руски философ и социолог проф. Игор Чубайс в дните, когато Русия отбелязва 100 годишнината на Октомврийските събития от 2017 г.

Игор Чубайс е уверен, че без националното предателство на Ленин през 1918 г. Втората световна война щеше да е невъзможна, а съветската власт не само спира развитието на Русия но и прекъсва приемствеността с хилядолетната история на държавата. Той е категоричен, че немски и финландски отряди са превзели Зимния дворец в Петроград, а не матроси и войници.

- Игор Борисович, какво в края на краищата е ВОСР - революция или преврат?

- Ленин нарича 25 октомври 1917 г. "преврат", този термин той употребява неведнъж в своите стати. Статусът си на "велика революция" Октомври получава благодарение на Сталин, десетилетия след идването на власт на болшевиците. Но към реалния характер на протичащите събития, всичко това е имало косвено значение.

Революция е това, което е станало през февруари 1917 г., когато Николай Втори се отрича от престола и властта преминава във Временното правителство. Революцията не е от тези мероприятия, което става един път на половин година.

Без съмнение е вземането на властта в резултат на въоръжен заговор на властта в руската столица. Това събитие отзнаменува най-страшната катастрофа в историята на Русия, която е сравнима само с татаро-монголското иго.

- Всички революции се предшестват от някаква криза, която води към промени. Какво става с Русия през 1917 г.?

- Към края на 70-те години на 19 век Русия, заедно с Британия, става най-голямата държава на планетата. Но в Кримската война тя за първи път от 100 години е победена. На това държавата реагира с много реформи: селска, военна, правова, университетска. До 1917 г. ние имахме най-високи темпове на икономически развитие в света - 10-12% ръст на БВП. В страната се бележи демографски скок. Приносът на Русия в агроекспорта е 40%. Ддостиженията на руската култура даже болшевиките не можаха да фалшифицират- Сребърния век на поезията, системата на Станиславски и музиката се говори и до днес. 18 випускници на руски гимназии и университети, прокудени от страната след Октомври, станаха Нобелови лауреати. В Петербург и Москва работеха финландски гастарбайтери, през 1914 г. в столицата започва строителството на метрото. Част от медицина е безплатна. През 19 век по политически причини са осъдени на смърт 41 души, докато през първите 35 години на болшевизма живота си губят 65 млн. В 20 век Русия влезе с претенциите на световен лидер.

- Но точно в началато на 19 век страната се разтресе от протести и революции?

- Икономическият ни триумф вървеше успоредно с кризата в сферата на идеите. В основата на нашата държава, както и на европейските ни съседи, беше вярата. Тоест императорът е определен от Бога и негов месия на земята. Ала в края на 19 век и началота на 20 започва криза и на християнството. Това води до промяна на целия обществен живот, неговото ускорение, преход от феодализма към капитализма. Идват и успехите в естествознанието, които водят до научно-техническата революция на 20 век. Познанието на света оставя Бога на втори план, но както предупреждаваше Достоевски: "Ако няма Бог, е позволено всичко". Русия чу това и се стигна до февруарската революция през 1917 г. същността на която бе преходът от  религиозна към гражданска легитимация на държавата. Главният лозунг на Февруари бе - всеобщи и свободни избори, които да определят бъдещето на страната. Но Временното правителство забави изборите и от това спечелиха болшевиките. На 25 октомври те превзеха Зимния дворец с обещанието в скоро време да се проведат избори. В двореца ги вкараха не хиляди матроси и войници, както пишеше в съветските учебници, а финлански и немски специални отряди, които трудно пробили женския батальон и юнкерите, които охранявали временното правителство.

Изборите са на 12 ноември 1917 г. и болшевиките са ужасени, след като получават едва 23% от гласовете. Народът не подкрепя Ленин и партията му, но болшевиките навсякъде укрепвали властта на Съветите и издавали декрети. И когато на 18 ноември на Учредителното събрание делегатите обявили за незаконни болшевишките декрети,  чекистите разгонили парламента , сложили катинар на Таврическия дворец и стреляли с картечници по работниците. От този момент властта в Русия е незаконна и доктаторска или както я определя Ленин "от нищо неограничена, от никакви закони и правила, опираща се на насилие".

- Игор Борисович, действително ли болшивиките са били спонсорирани от Германия?

- Да започнем с това, че през първата световна война Германия претърпя тежки загуби, като воюва на два фронта. Немците загубиха 50% от БВП, французите - 30%, а Русия - 20% / до началото на Гражданската война/. На Кайзера му беше необходимо да се избави поне от единия фронт. След 17 февруари 1917 г., когато Русия продължава войната, болшевишките водачи се върнаха от Швейцария в Петроград. Някъде от февруари 1917 временното правителство започва да събира доказателства за работата на болшевиките за "германскка поръчка". Следствените материали, унищожени след Октомврийския преврат, са около 21 тома. Бил подписан указ за арест на Ленин, съдебното заседание било назначмено за октомври. И пломбираният вагон с милионни дойче марки не е мит.

- Има документи, които потвърждават, че на 8 април 1917 г. един от ръководителите на немското разузнаване в Стокхолм е телеграфирал в Берлин: "Пристигането на Ленин в Петроград е успешно. Той работи така, като искаме". Поддръжката на руските радикали води в крайна сметка към подписване на Бресткия мир?

- Абсолютно. Болшевиките станали причина за поражението на Русия. С други думи поражението на Русия в Първата световна война е следствие от националното предателство на болшевиките.

- Но на едно предателство не може да утвърди режима им. Болшевиките не само взеха властта в Русия, но я удържаха 70 години, като победиха професионалната Бяла армия. Как стана това?

- Причини много, една от тях е безграничната жестокост. Ленин и Троцки са фанатици. Те казват - нека 90% от руснаците да загинат, но 10% ще живеят при комунизма. Към "светлото бъдеще" те вървяха с терор и с непознатата в руската история силова структура - ВЧК. Русия за тях е експериментална площадка в огъня на световната революция. Ето и цифри. Когато през 1918г. е убит ръководителя на на Петроградското ЧК Мойсей Урицкий, започва червен терор и без съд са убити 10 000 души. А след покушението на Алексадър Трети, в което участва и Александър Улянов, са разсреляни 5 души и десетина получили различни срокове каторга и изселване.

По време на гражданската война жертвите са 15 млн., по време на изкуствено създадения глад си отиват 14,5 млн., ГУЛАГ, депортацията на цели народи, взема живота на 6 млн. души. През 1917 г. Русия е 185 млн., а през 2015 - 143 млн.

- И търпяхме това заради сетлото бъдеще ?.....

- Не нашият народ се е съпротивлявал. Вижте хронологията:

През 1920 г. - селската война - "антоновщина", въстанието в Кронщат

През 30-те години - селски бунтове в цялата страна

През 40-те - народни бунтове в Новоросийск, Оренбург, Славянск

През 60-те - Краснодар, Киров, Новочеркаск

През 70-те - в Новомосковск, Душанбе, Алма Ата, Якутск

От края на 50-те до средата на 80-те има десидентски протести.

Но през всичките тези години се славеха ударниците във вестниците, звучаха бодрячески песни, вървяха филми за нашия щастлив живот.

- Навярно голяма част от съветския народ не е бил информиран, и нищо не е подозирал?

- Подозирал е, разбира се. Иначе щеше ли да ги има опитите, да се разруши тази власт? Друг е въпросът, че да се премириш с поражението, да се откажеш от идеите, които са набивани в главите 70 години, е доста сложно. Затова продължаваме да живеем в една квазидържава, със същата самоназнаваща се номенклатура и вождове. И какви са изводите? Днес можем категорично да кажем, че Русия загуби 20 век!

Обещанието да се построи комунизма се реализира като разпад на държавата, загуба на 5,5 млн. кв. км. територия, което представлява територията на 10 Франции. Населението към 2000 г., по прогнозите на Димитър Менделеев от 1900-та година, трябва да е 593 млн., а сме с 450 млн. по-малко. Изчезнаха създадения с огромни усилия Коминтерн, социалистическия лагер, СССР, КПСС. Комунизмът никой не го видя / освен някои партийни работници/.

Поддръжниците на съетската квазидържава превъзнасят победата във Втората световна война и спасението на Европа от фашизма. Но митологията бързо се изпарява, когаго погледнем фактите и документите. Без болшевишката власт, втората световна война щеше да е невъзможна. Русия щеше да е сред победителите, а не като Германия. И шансовете на Берлин да започне война на два фрона без съюза със Сталин биха били равни на нула. Самият Сталин пък и другите съветски ръководители признават, че без помощта на САЩ и  Англия СССР можеше и да загуби войната. Победител бе не са СССР, а 53 страни от антихитлеристката коалиция.

А на възхваляващите съветското ще попитам да обяснят, защо Източна Прусия, която влезе в състава на СССР като Калининградска област, не надмина по икономичски показатели победената Германия? Защо Южен Сахалин и Курилите не надминаха атакуваната  с атомни бомби Япония? Защо учителите и докторите в днешна Русия получават по 150 долара, а в победените страни десетки пъти повече....

- Как става с Русия днес, накъде вървим?

- Още през 2012 г. експертите прогнозираха, че 2017 г. е последна година за руската икономика, ако няма реформи. Но реформи са невъзможни без демонтаж по вертикала, без десъветизация на страната. Експертите уточняват, че през 2017 г. доходите от бюджета ще се изравнят с държавния дълг. Вижда се, че летим към необратима икономическа катастрофа.

И не на последно ммясто, най-голямата загуба не са нито парите, нито на територии, а човешката деградация. Всичките 95 години съветска власт са несъвместими с морала и интелекта, със самото съществуване на активните и порядъчните хора. Тях ги съдят, убиват, уволняват. Но те държат на своята страна до последно.

Само едно поколение за цяло столетие можа да се реализира - наричат се "шестдесетници", останалите са безлични. Надявам се , че през следващите година, година и половина у нас ще има фундаментални промени. Предстои ни мирен демонтаж на съществуващата система, нужен ни е "Руски Нюрнберг", нужна ни е приемственост от историята на Русия и споделяне на западния и световния опит. Необходима е поддръжка на нашите съотечественици, които бяха принудени да напуснат Русия.

Интервю на Олга Воронина
Превод - Frog news

Игор Чубайс е роден в Берлин в семейството на военнослужещ. През 1972 г. завършва философския факултет на Лениградския университет, а след това аспирантура в Института по социология на Академията на науките. Доктор е на философските науки. През 80-90-те години е един от лидерите на неформалното демократическо движение. През 2006-2012 г. е водещ на програми на няколко руски радиостанции. Автор е на повече от 15 книги и 200 статии. Днес е професор в Московския икономически институт.

 

image
Един от хибридните снаряди, изгърмяни срещу нас...
Гласувай:
71. germantiger - така коментирах при надежда бракалова, която публикува това интервю в нейния блог преди дни
26.11.2017 15:22
За съжаление победителите никога няма да имат своя реален СЪДЕБЕН ПРОЦЕС ЗА ТЕХНИТЕ ПРЕСТЪПЛЕНИЯ.

Такъв процес заслужават руснаци, англичани, американци и много други!

Дано да има повече личности като Чубайс, ако не е и той от театрото, което винаги ни разиграват?!

Момента около червената им революция удобно намеква, че едва ли не вината е почти само германска, а истината е тъкмо обратното - това което направиха червените изроди си е тяхно дело на извергите като същност.
цитирай
2. planinitenabulgaria - В случая професора изтъква истини,
26.11.2017 23:49
germantiger написа:
За съжаление победителите никога няма да имат своя реален СЪДЕБЕН ПРОЦЕС ЗА ТЕХНИТЕ ПРЕСТЪПЛЕНИЯ.

Такъв процес заслужават руснаци, англичани, американци и много други!

Дано да има повече личности като Чубайс, ако не е и той от театрото, което винаги ни разиграват?!

Момента около червената им революция удобно намеква, че едва ли не вината е почти само германска, а истината е тъкмо обратното - това което направиха червените изроди си е тяхно дело на извергите като същност.


няма как и това да е театро. Театро е когато истините се обясняват с лъжи...
цитирай
3. sande - ВОСР - каквио е това ?
27.11.2017 13:43
Щом е революция,значи става дума за измама.

А ВОСР е най-голямият пример за огромна манипулация( Историческа.

Струва живота на милиони хора.

Всичко нормално, положително, градивно, прогресивно и пр. е постигната единствено чрез бавно движение напред. Без кръв, без лозунги, без Аврори, без Ленини и Сталини, без световни войни, ез КГБ-та, без пропаганди лъжи за светло бъдеще и пр. Труд, ежедневен, постоянен, разумен, , без чудеса.

цитирай
4. planinitenabulgaria - Самото понятие на прави смисъл:
27.11.2017 15:30
sande написа:
Щом е революция,значи става дума за измама.

А ВОСР е най-голямият пример за огромна манипулация( Историческа.

Струва живота на милиони хора.

Всичко нормално, положително, градивно, прогресивно и пр. е постигната единствено чрез бавно движение напред. Без кръв, без лозунги, без Аврори, без Ленини и Сталини, без световни войни, ез КГБ-та, без пропаганди лъжи за светло бъдеще и пр. Труд, ежедневен, постоянен, разумен, , без чудеса.Великата октомврийска социалистическа революция?!?!?!?!?!?!

Това означава че има и други октомврйски социалистически революции, но тази е великата, другите вероято са по-мижави. Или пък нещо друго означава. Че революците през октомври важат не само за 1917 г? Казва ли ти някой?
Спомних си за един офицер, след 1944 г. завършил висшата партийна шокла в Москва, баща на моя позната. След кото той почина, дъщеря му изхвърли книгите му, които бяха трудове на Лениин и Сталин, но на Сталин бяха над 90%. Всичко в тези дебели книги бе подчертано с три цвята - с молив с графит, със син химически молив и с червен химически молив. Баща й беше с промит мозък и агресивен, с него не можеше да се говори, а носеше и ванаги пистолет ТТ. Всичките тези безсмслици той ги е учил в ВПШ в Москва, държал е изпити върху тези мисли и тези, които не правят смисъл и нямат нищо общо с живота. Цяла бииблиотека с такива "трудове" свлихме при кофите за боклук да отидат за преработка на хартия...
цитирай
5. germantiger - :)
27.11.2017 22:12
Чубайс НЕ КАЗВА НИЩО ОСОБЕНО, КОЕТО ДА УДАРИ РУСИЯ И ДА РАЗКРИЕ НЕЙНИТЕ ИЗТОРИЧЕСКИ ПОЗОРИ - нещо повече - другаря Чубайс, защото той е бил другар манипулира перфидно за пореден път сочейки като осоновен виновник за революцията кайзера - тази удобна руска теза минава от десетилетия.

Не е приятно за другаря да направя ралзика и да претегли вините на кайзера в малко и на шибаните му на чубайс комунисти в русия за тази революция.

Разбира се, че може да се играе театро с всякакви истини и само с истини.
цитирай
6. planinitenabulgaria - Прав си, че на руснаци не може да се вярва.
27.11.2017 23:06
germantiger написа:
Чубайс НЕ КАЗВА НИЩО ОСОБЕНО, КОЕТО ДА УДАРИ РУСИЯ И ДА РАЗКРИЕ НЕЙНИТЕ ИЗТОРИЧЕСКИ ПОЗОРИ - нещо повече - другаря Чубайс, защото той е бил другар манипулира перфидно за пореден път сочейки като осоновен виновник за революцията кайзера - тази удобна руска теза минава от десетилетия.

Не е приятно за другаря да направя ралзика и да претегли вините на кайзера в малко и на шибаните му на чубайс комунисти в русия за тази революция.

Разбира се, че може да се играе театро с всякакви истини и само с истини.


Напоомням за Хрущов, който "детронира" Сталин, и това се оказа пак брънка от Голямата лъжа. И други не им вярват на руснаците, сега им вменяват, че заразили с Рутений 106 голям регион, излязъл извън Русия. Наложи се Путин да сформира работна група за проверка на тези лъжливи твърдения, за да бъдат оборени.
В Русия нищо не може да стане изведнаж. Но за да се тръгне към нещо позитивно трябва десъветизациа и депутинизация. Не стане ли това, отново ще има въпроса след преизбора на Путин на изборите през пролетта за още един мандат: А сега накъде? И отговорът ще е същият като от 1953 г: На никъде. За десъветизацията, за осъждане на виновните за загубаата на век от Русия, за това Чубайс е прав. За премълчаните факти - не!
цитирай
7. germantiger - ...
28.11.2017 02:05
В Русия нищо не може да стане изведнаж. Но за да се тръгне към нещо позитивно трябва десъветизациа и депутинизация.

...

По това спор нямаме - точно така е, както казваш.

На мен мисълта ми е винаги да бъдем внимателни към всичко което идва като сигнали оттам.

Аз и ти отдавна сме разбрали, че за руснаците няма правилно или неправилно, няма истина или справедливост, има само руско и контрадруго, та затова :)
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: planinitenabulgaria
Категория: Туризъм
Прочетен: 12708801
Постинги: 4648
Коментари: 10907
Гласове: 18548
Архив
Календар
«  Юли, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031