Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
11.09.2012 22:41 - СКАЛИТЕ НА БАБИН ЗУБ - 1
Автор: planinitenabulgaria Категория: Туризъм   
Прочетен: 4667 Коментари: 0 Гласове:
6

Последна промяна: 11.09.2012 23:49

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
     Този постинг посвещавам на едно момиче, което тази вечер вместо да спи - плаче. За да плаче то по-малко подредих снимките в постинга по този начин. Пожелавам му да посети Бабините зуби и да се покатери на някой от тях. Възможно е, защото доста от зубите са свързани с рида. А за единичните си има алпинисти. Помествам снимка в поста на една такава двойка, слязла да търси подходящи за тях въжета. 

         

     Снимките на скалите Бабин зуб, които ще поместя в няколко постинга са доста смешни – на какво ли не приличат те! – и за да бъде по-сериозен постингът ми ще започна с това въведение. Случаят, който ще опиша е могъл да срути икономически един зимен сезон на туристическия комплекс Бабин зуб, но е завършил със щастлив край, изразяващ се в закупуването само на един нов  скъп матрак.

          Ето и разказът на служителите от Бабин зуб, с които се запознах това лято:

          През изминалата зима от гр. Монтана се получава заявка за випапартамент в комплекса на чист сръбски език за наша народна представителка от гр. Монтана, която ще почива тук една седмица със съпруга си. С надеждата да удари тази жена едно рамо на кандидатурата на Сърбия за ЕС хората се престарали. Идва някакъв джип, в който хората счели, че пътуват майка и дете. Оказва се обаче, че „детето” е чист сърбин, но изглежда така, защото съпругата му е много едра, а той - въздребен. На това дребно сръбче майката казвала да се ожени за едра жена, за да се роди нормално поколение, същото казвала и майката на едрата жена. Намерили се, събрали се, обикнали се, паснали си в интимните контакти. Вечерта минало страхотно. Певачки-чалгаджийки, танцьорки в бара, но и едрата жена се изявила. Излязла и тя да танцува и така затрепкала бузите на дупенцето си, че останалите танцьорки в сравнение с нея заприличали на паралитичета и засрамени изчезнали от сцената.

   Оказало се, че тази жена като ученичка в Монтана е учела пиано, английски и балет. Но историята не свършва до тук. В комплекса Бабин зуб репетирала сръбската филхармоня, която разучавала пиесата на Сен-Санс Карнавал на животните. Научавайки за това депутатката ги накарала да изпълнят на двете пиана и виолончелото пиесата Умиращия лебед. Такава хореография, таково естествено умиране – публиката просълзена казвала само едно – бис, бис, бис! И тогава дошъл върховният момент. Депутатката излязла в секси балетен костюм тип рибарски мрежи. Загряла за танца с упражнения, при които си вдигнала първо единия, после другия крак до главата и затанцувала. Застанала с двата крака и двете ръце на земята, като в такт с контрабаса с единия и после с другия крак ритала с огромния си бълдър назад и трепкала едрото си тяло с честота, по-висока от трилера на контрабасиста.

    Свършил танцът, седнала тя на масата с балетния костюм - отвсякъде питета поздравления но:  Тя казала, че утре ще кара ски и дала заявка за триметрови подсилени ски за шус. Шефът по безопастността обаче се изплашил: Туй нещо докато танцува не е страшно, но ако се засили със 100 км. и се натресе в предпазните огради ще ги прокъса и отнесе као врабче паюджина. А при този сняг те не могат да се поправят и курортът ни до края на сезона трябва да се затвори.     

    Мислили, не измислили нищо, но гардеробиерът казал: Оставете тази работа на мен, отивайте да спите! На следващия ден той скрил всичките ски с изключение на едни детски „писалки” за скибягане. Отива депутатката за екип, а той вместо триметрови ски й предлага „писалките”, при това с каишки от налъми, всичко било вече свършило. Жената побесняла, затичала се към шефа на комплекса. Не я пускат, но тя отнесла охраната и право при него. Заплашило го само с едно изречение: Ако че мъжо ми е сърбин, ЕС ще видите през крив макарон! А на мъжо си разпоредила:

Щом ин ги е такъв гардеробиеро – към Монтана!

   Доволни, че отиграли положението с предпазните мрежи и че предлатата за седицата останала, хотелиерите си отдъхнали. Но пък им излязъл друг проблем - във випстаята един от матраците бил смачкан, със счупени пружини, които стърчали през него със страшна сила....

 



image

Скалите за мен са като живи същества. Такова е излъчването на кандидатите за ВСС, които днес се борят за кокала. Ниското чело и огромната уста са характерни за този животински вид.

image

                 Прилича на нещо тази скала...

image
В момента, в който публикувах тази снимка показаха по ТВ в профил министърката на МРРБ и установих, че в тя има много общи черти от лицето с тази прекрасна скала.

image

Половината Бабин зуб се е откършил, докато е дъвчела някой кокал може би...

image

                                           Част от скалния комплекс

image

                                                       Два Бабини зуба

image

                                            Бабин зуб тип резец

image

                                                        Единичен Бабин зуб

image

                                   Скала като от пластове

image

 Не са слагали на баба като дете шинички на зубите й, затова са толкова на гъсто.

image

   Дано поне коренът на този зуб да не се е сцепил, за да не се наложи да се вади...

image

Хижата и хотелът под "кучешкия" Бабин зуб. Мног е различно от Белоградчик, който се пада от обратната страна на Балкана. Това са скали, а у нас са пясъчници с ядра.

image

                                                           Бабини зуби

image

     Два резеца от Бабините зуби. Единият е за корона, другият ще мине с  пломби.

image

                         Под тези зъби на баба нощувах. Сега изгрява слънцето.

image

Това са двама алпинисти, които много се обичат. Пробутали им въжета и клинове менте, които се оказали слаби и като преодолявали по един от зубите стена с обратен наклон въжетата се прокъсали, а клиновете започнали да се вадят. Казаха, че отиват да се разправят с търговците и че ще ги разделят на молекули. 

image

          Този кучешки Бабин зуб е единственият без кариес. Те са общо четири.

image

             Един запазен мъдрец и два корена на кътници от Бабините зуби?

image

Балканът не отстъпва по алпийски характер на Рила и Пирин. Мальовица или Атмегдан, тази скала прилича и на двете.

image

                                                  Няколко Бабини зуба

image

На един много възлов превал съм. Някога по него е минавала границата с Тройното кралство. Днес 4000 кв. км. наши планини от Западния Балкан остават незаконно зад т. н. Наказателна граница, която не е премахната. По този начин изродите, победители във войните - Франция и Англия ни наказват, че сме воювали на страната на лошите срещу добрите /б. м. Англия и Франция/.

image

От тук слезе двойка алпинисти, бесни, за гдето им бяха пробутали слаби въжета.

image

           Защо ли тези имена са толкова български?

image

        Вкаменена акула или Бабин зуб с кариес пруфунда?

image

                                                          На път за Миджур

image

Кучето добре се е ориентирало от ползата в жегата от
тази смешна декоративна маркировка.

image

Това е седловината, която разделя селата Топли дол и Църни връх, а също реките Темщица и Тимок. От тук дапочва единият подход към Бабините зуби.

image

Южният край на Бабините зуби с хижата и хотела. В хижата се плаща 800 динара /15 лв/, а в хотела - 40 евро.

image

Такива са скалите от Бабин зуб към Миджур, богати на мед. Затова ридът се казва Копрен, от латинската дума купрум.

image

                                          Алпийски обект

image 

Първото място, от където започна да се строи туристическия комплекс Бабин зуб.



Гласувай:
6



Следващ постинг
Предишен постинг

Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: planinitenabulgaria
Категория: Туризъм
Прочетен: 12328276
Постинги: 4578
Коментари: 10805
Гласове: 18389
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930