Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
16.05.2012 18:08 - РОМСКИТЕ ГЛАСОВЕ - РЕШАВАЩИ...
Автор: planinitenabulgaria Категория: Туризъм   
Прочетен: 1196 Коментари: 0 Гласове:
8


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg

РОМСКИТЕ  ГЛАСОВЕ  - РЕШАВАЩИ  ЗА  МЕСТНИТЕ  ИЗБОРИ  В  КЮСТЕНДИЛ

 

    В България вече няма села без феодали. Всичките малки градове също имат феодали, но и доста от големите. Населените места, начело с феодали представляват анклави в страната. В тях не важат нито общите закони, нито местните. Какво ще се прави, как ще се живее в населеното място, това определя местният феодал според интересите си и според интересите на приближените му. Полиция, съд, община – какво е туй нещо, ще попитат тези, които са подвластни на феодала и за които той е над всичко. Да се опълчиш на феодала е невъзможно, защото си изцяло зависим от него: той има гавази за всичко, а имотът ти е на полето, когато си на полето къщата ти може и да пламне. Или сеното на ливадите. А може и ти да свършиш по някакъв нелеп начин. Слушаш феодала и ако не ти отърва – ходи другаде, но прецени да изчезнеш преди да е станало късно! Това важи 100% за селата в граничните райони. Алтернатива в населеното ти място, превърнато във феодално владение нямаш!

   Ще се спра на четири сравнително големи града, които се управляват от феодали. Първият от тях е Петрич. Той е известен като Златният триъгълник, защото тук се събират три граници. Те предоставят богата хранителна среда за предприемчивите „бизнесмени”. Феодалът тук не е от Петрич, а от съседния град Първомай и е известен с прякора Моис Чомбе. Като човек на ДС той получи право да пломбира тирове през 1990 г. и за кратко време изпра парите на членовете на политбюро. После отиде във Виена и сега „управлява” от там парите им като банкер, на чиято длъжност се преквалифицира от футболист. В Петрич няма никакви предприятия, произвидството на селскостопанска продукция падна много. Полето се напояваше капково с маркучи от река Пиринска Бистрица, но те бяха окрадени. Въпреки безработицата и трудностите обаче тук има много богати и много дебели хора. Имат някакви доходи значи, може би от „сивия” или „червения” сектор, знаеш ли ги.  Дебели са като да не са яли хляб, а канабис. Търговийка, хотелчета, никакво проиводство, освен едни водомери, но пък чести пътувания до Гърция и Македония. Сакати баби и попове често биват набеждавани за отглеждане на марихуана, но кой я отглежда в действителност така и не може да се разбере. Показаха инвалид, не може да мръдне, а твърди, че той бил гледал десетина декара с канабис на неговата си нива, не други хора.

    Вторият град с феодал - дори два феодала! - е Дупница. Там феодалите царуваха, биха, рекетираха. Те командват чрез гавазите си от с. Ресилово, където са дворците им. Бяха и общински съветници. По едно време с хеликоптери служители на НАП снемаха къщи за издирване на укрити данъци, но там е твърде далеч за хеликоптер. И Костинброд се оказа далеч за хеликоптерите. Аз съм чувал, че всички, имащи частен бизнес са били длъжни да плащат на братята застраховки, наричани пари за защита, а след това те са били наричани такса за спокойствие. Не платиш ли обаче таксата ставало сташно – бой, чупене на витрини, палене. По-важни се оказаха братята от вътрешния министър с прякор Запалката, който падна заради тях, друг офицер под прикритие с прякор Трактора ходеше редовно при тях, сега е в следствения арест. Старите връзки и канали по линията на агент Гоце бяха любезно предоставени на Галеви и уж по вина на съда, те се превърнаха в Избегалеви. За мен обаче не съда, а прокуратурата е за опрашване по случая. Старите дружки не ги оставиха сами в бедата. А може би и финикийски знаци, дадени на магистратите са довели до условията, при които Галеви бяха заложени на пистата за бягане, а от прокуратурата дадоха сигнала да побегнат. И се включиха братята във времето. Само че хората разправят, че те са си в Дупница, но вече ще командват чрез хората си, които не са подведени под отговорност. И сигурно ще стане така. Не може едно зло, което е вилняло с години да престане да вилнее като се отстрани този, който е въвел системата. Тези покрай Галевите с години са живяли по определен начин като крезове, дали ще имат морални сили да заживеят като нормални хора и да започнат да се трудят. Едва ли. Пак ще искат да бият, да прибират вересиите на „длъжници” за господарите си. Те са свикнали с това както въшките на времето с ДДТ-то и ще си го търсят. Сталин умира през 1953 г. но зловещата система, която той измисли още е жива у доста хора. Един от тях е Путин.

   Чух, че от полицията давали 50 лв. награда, ако някой фане братята и ги отведе в полицията. Гарантирали и анонимността. Това е интересно предложение, защото те си били в дворците, значи фащането им няма да де проблем, а и сумата не е малка.

   Третият град с феодал е Перник. Тук нещата са много яки, защото в градската мафия игра 10 години агент Гоце. Наместникът му тук бил дългогодишният феодал Феди Федев, който държи лостовете на всичко в града. Неговото име започна да се спряга след убийството на Мирослава, която трябваше да бъде отвлечена за откуп, искан от негови приближени. От Перник казват, че няма инстанция там, която при вземане на решение да не се допитва до Феди, а той- до агент Гоце. Твърди се и за топла връзка между Дупница и Перник.

   Четвъртият град начело с феодал е Кюстендил. И как не! Тук е същият златен триъгълник като Петрич - наблизо се събират отново три граници. Крокодилът бе първият феодал, гръмнаха го. После един от братята Илиеви стана феодал - гръмнаха го. Братът на гръмнатия стана феодал - отстреляха го чак на морето. Отстреляха и черешовия мафиот на Кюстендил, готови са да отсрелят всеки, който поиска да купи банята в Невестино. Тия в Кюстендил не си поплюват, а залагат на силляха. Силлях се е наричало оръжието на овчарите да си пазят овцете от вълци и крадци. За Съветския съюз казваха на времето, че Одеса не е съветски град, с което подсказваха, че той винаги е бил подвластен на мафията там – на бащиците Махно, Василак и другите, след като предходните са били превръщани в новопредставени. Същото може да се каже днес за Кюстендил, вторая Одесса. А как взема мафията местната власт, това е ясно – с купен вот. И кои си продават гласеца, също е ясно. То са ромлидери, то са списъци, застъпници, все тоя пенис се подмята, така било според закона, който не бил съвършен, признава се че е така, не се променя нищо и на следващите местни избори – пак същият пенис: неграмотници със застъпници определят съдбата на града, водени от ни лук яли ни лук мирисали ромлидери със скъпи коли.

    Отново ще има жалби да съда и вероятно отново местни избори в Кюстендил. Но ако няма, това ръководство, избарно с ромските гласове няма ли да се чувства нежелано в града да упражнява местната власт? А в Кюстендилско нещата никак не са добре. В района освен каналджийството и контрабандата, останала от времето на югоембаргото има много тревожна тенденция. България има в Сърбия територия, наричана Южната крайна с главен град Босилеград. Тази територия е обградена с високи планини от към Сърбия и има естествена връзка с България. От тази естествена връзка и облекчения граничен режим се възползваха кюстендилските цигани от града, чиито маала е заградена с издупчена бетонна ограда, колкото да минават през нея каруци и коли. В момента в Босилеградско е пълно с коли с кюстендилски цигани. Понятие си нямам какво правят те там, но явно са по „бизнес”. Какъв може да бъде този „бизнес”, предполагам. Какъвто те имат тук. А границата днес – тя е разграден двор. Старите български пътища, които са строени от бригадирите след Освобождението за хората в планината и част от които днес са в Сърбия отново могат де се ползват и никой не се интересува от трафика по тях. Давам за пример един такъв път, този от с. Извор, днес в Сърбия, към село Горни Кортен у нас. Не е само той. Съществува реална опастност сърбите да се усетят, че там има далавера и да ни пуснат отново бариерите, за да предотвратят престъпност у тях. Давам за пример и друга трансгранична простащина, мога да кажа дори престъпност. Наши ловци през границата са стреляли по сръбските коне за кеф. Имам постинг от резервата Чупрене за един пострадал от този „спорт” на наши мутроловци животновъд сърбин. Убили му жребеца на стадото, ранили няколко коня вероятно със снайперови карабини.

   Ще продължи ли това беззаконие в тези част на страната, да ги нарека анклави, в които управляват местни феодали и държавата е абдикирала или пък се е споразумяла с тях? Огромен ресурс да вземат местната власт за феодалите са ромските гласове, които те манипулипат -  в Дупница има дават безплатно ток, в Кюстендил може би олио и кебап. В Перник и Петрич от ромгласове няма нужда  - там гласуват винаги за БСП, която създаде мрежата от канали със съседните държави по времето на югоембаргото и които се ползват до днес. Много пари има в тях, местните феодали знаят това. Ако някой счита, че не е така, нека да посети Трън и да попита местните хора с какво се занимават ромите там от Трънската Банкя през Грълска падина, Круша и Несла, та чак до Долно Невля. Там някъде „бизнесът” се поема от София – окръг.

    Не са прости местните феодали. Това, което са съградили ведно с вездесъщите служби си го пазят и експлоатират. И няма да го дадат. Като превеждат вероятно част от приходите където трябва. Пари за защита или такса спокойствие - може пък и те да плащат за чадър и писта за избягване от отговорност, когато стане напечено...

 



Гласувай:
8



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: planinitenabulgaria
Категория: Туризъм
Прочетен: 12322588
Постинги: 4578
Коментари: 10805
Гласове: 18387
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930