Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
21.06.2013 00:11 - ЗА НОВОПРЕДСТАВЕНИЯ...
Автор: planinitenabulgaria Категория: Лични дневници   
Прочетен: 1985 Коментари: 0 Гласове:
10

Последна промяна: 22.06.2013 14:32

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
   

                     ЗА  НОВОПРЕДСТАВЕНИЯ  ОТ МИНИСТЪР

                ПЛАМЕН  ОЛИГАРХСКИ  ПЛОВДИВСКИ  ВАЛИЯ

 

    Преди години работното ми място бе в сградата на валията на Софийската кааза преди Освобождението. Тя се намира на бул. Дондуков 32. Къщата е страхотна като архитектура, но след Деветото тя е била отчуждена, за нея не се полагаха грижи и тя започна да се руши. Бяха я отдали по едно време за ползване от Енергото. Изоставянето на сградата от към грижи след Десетото не се правеше случайно – така се подготвяше процедура тя да се обяви за опасна и да се разруши, въпреки, че е паметник на културата, а на освободената от нея площ групировка на мутри, „мотивирала” най- добре Петър Диков да пръкне мол, карфур, офисграда или друг мутробарок като тоя на пресечката с ул. Стара планина.  Подобна схема се разигра веднаж в София и чрез нея се отне част от Борисовата градина за софийски дисниленд. Не строителство на дисниленд, а промяна на статута на част от парка от зелена площ на строителна бе целта на упражнението. Диснилендът веднага бе закупен от Боклукчията Румен Вълка и затворен. Предстои събарянето му и строеж на огромен луксозен хотел в сърцето на парка. Тези „процедури” ги наричат схеми. А схеми има всякакви.

    С това въведение за къщата на валията в София, от която е управлявана Софийската кааза преди Освобождението се прехвърлям на назначаването на...валия на град Пловдив. Това би могло да се окаже предподставка за много промени в облика на града и дори в промяна на ценностната система на пловдивчани. Ще се спра на тези промени, но преди това уточнявам, че целта да се назначи валия на Пловдив не е да се турцизира културата и облика му, а съвсем друга: Този валия-менте е служител на Мафията, която открито се върна в управлението на страната след последните „избори”. Тя е маскирала своя агент като борец за права и свободи на турското малцинство в България, а в действителност ще продължава да бъде кукла на конци на самата Мафия. Пловдив е голяма кааза, с много пари за града и за окръга, много има да се краде. ДПС не е никаква партия. Тя е незаконна, защото дублира задълженията на държавата. Това е партия, разрботена по поръчка на Луканов в лабраториите на ДС. Разработчиците й са приложили следната схема:

   Членовете на незаконното им отроче ДПС ще лъжат турците, репресирани през 1989 г, че ще защитават правата им по време на демокрацията. В действителност обаче всичките в ДПС са агенти с различен ранг в ДС и са участвали в провежданеето на т. н. възродителен процес като агенти, офицери, доносници. За да маскират тези хора  и да ги закрепят трайно във властта и да продължат да ги ползват като маши на ДС в нея им измислиха куха партия, ДПС. Ако някой заговори срещу лидерите й, бива обвиняван в разиграване на етническа карта, в противопоставяне на турци и българи. Такова нещо няма! И до днес обаче има хора, които говорейки за агентите на ДС маскирани в ДПС ги свързват с турците в България и казват: турчолята! А самите турци осъзнават какво е ДПС и казват: Ние нямаме нищо общо с тях!

   Точно такъв „валия” турнаха и на пловдивчани, маша на Мафията, която пак пое властта в страната. А турско присъствие в пловдивската каазата има, но е малко - в с. Куклен, в селата Горни и Долни Воден и по малко в градовете. Расте броят на мигриралите от Източни Родопи турци по пловдивски села, но това присъствие според мен не е голямо и сега е между 2 и 5 процента. Тези, които диктуват на Олигарски къде кого да турне /б. м. Мафията/ са преценили кой ще им служи най- вярно /б. м. ще краде като Анел Етем от фонда за бедствията с вичките си телесни отверстия/.

    Беспрорно това е обида за пловдивчани. Тя е поредната от подмените, които се извършват вече почти четвърт век. Вместо интелигентен, честен човек, спуснаха им чадърбабаит на Мафията. Това е друга схема, подобна на маневрата с промяната статута на част от Борисовата градина за хотел на Вълка. Как не бях аз главен архитект на София тогава - само за един ден, когато тази сделка стана факт?  Щях да съм богат за цял живот!

   Допълвам, че ДПС се води партия в развитие, дотолкова се явявала тя притегателна за електората с идеите си, че в редиците й на видни постове вече запостъпвали и българи. Аналът - Анал Лютиф, евродепутат на България в ЕС - го твърди това. Цитирам няколко келемета-християни на отговорни постове в ДПС: Дялан Пеевски, Христо Бисеров, Данчо Ментата, Емил Иванов. В този нетурски башибозук по върховете на ДПС вече има и доста помаци. Един от помашките села припознаха дори като валия на Благоевград. И той ченге, та дрънка. Като го явиха по телевизята да пъди тези, дето го не искат за валия, си спомних реплика /лаф!/ от кръчмата в Требич:

   Га го видиш, гаче ли чадър в гъзъ ти разтарая, ако че не го познаваш.

   А благоевградчани се оплакват, че за града нищо не се прави, полицията все едно я няма, ромовете изяли камерунските кози от зоологическата градина и други животни.

   Пловдивчани няма да се предадат. Ако обаче катурналото се вече правителство на Пламен Олигарски се задържи известно време, в Пловдив биха могли да се извършат някои промени. Има един хълм с доста кладенци с турско име, Бунарджика. Има и един хълм с часовник, известен като Сахаттепе. Могат да се прецизират тези имена и те ще станат съответно Бунарджиктепе и Сахатчал, защото второто тепе е заоблено в горната си част. Скалата с Альошка може да стане Альошкасилляхкая. Младежкият хълм поради многото забременели там момичета ще получи име Гебегювендитепе. Бул. Цар Освободител, където е стъргалото с момите ще получи име Ачиккъзсокак. Бул. Иван Вазов може да стане Будалакалемсокак. На престижният квартал Аджисан по-отива име Башбабаитмаале. Е, твърди се, че една от къщите там била законна, но аз се съмнявам. Шекер махалата може да стане Шекерханъмсикиджан, а Столипиново – Хаирсузмаале. На Катуница пък по-отива Биринджибабаитконаклъ. Има един паметник с неподходящо име, някаква си Столипинова майка. По-ще му подхожда Столипиноваананъкая. Байгън от майки - ананъ кодумуну, сикиме бабанъ!

   Това са само декоративни промени, но промени могат да станат и с хората. Ако започнат да учат турски език пловдивчани и го понаучат няма да има нужда дубльори да четат на булгаристански премъдростите на артистите от турските сериали, а бъдещето – то е ясно: по всеки канал на нашите телевизии– турски сериал, на някои – по повече.  В момента се снимат десетки сериали поради силното им търсене в България.

Пред Дома на културата в Пловдив могат да сложат бюст на Али Раза манаф. Той така и не се оженил поради страст по мъжете. Още едно предимство може да има научаването на турския език – когато минават покрай джамия пловдивчани и мюезинът пее, ще разбират за какво ги призовава.

    Турците имат и доста табихети, които можем да възприемем от тях. При някои положения ние се притесняваме, а турците казват: Рахатулсун ефенди или ханъм, в зависимост мъж или жена са се рахатясали звучно от газовете си в корема. Присъствал съм на такива случаи, всички се изреждат да честитят на рахатясалия се, опитват да се рахатясат и те. Повече от половината успяват. Те провеждат и интимните си контакти по различен от нашия начин, който се нарича гьотсикиш. Те това е малко опасно и сп него ще трябва да се съобръзяват тези, които ще влизат при валията в приемния му час. Замислям се, какво нещо е пъргавият ум. Известният наш банкер, инвеститор, според съда - кристално чист като спрайт и производител на лекарства, доктор Любо Пъпката вече произведе пусна в аптечните мрежи много по-добър от турския многоцелеви унгвентум в туби по 400 г, който той регистрира с име „Три в едно”. Като изключително ефикасен се преценява той от хората, които го ползват.Турският оригинал е в опаковки от 125 гр и има извлек само от билката смрадлика, докато Любо Пъпката е прибавил към него извлек от конски кестен и калиевоалуминиев сулфат. Двете билки имат противовъзпалително действие, а стипцата спира кръвотечението в увредения участък.  

   Ще завърша това си писание с още една реклама:

   На бул. Мария Луиза в София има страхотни преподавателки по турски език. Подбрани са по това, на коя гъзътъ е най-голяма.

   Да Ви е честита новата придобивка, пловдивчани! От 1878 г. до сега за първи път отново си имате валия...

  НАрамо да си го носите, или пък го изгонете заедно с неговите мурафети, табихети и салтанати при новопредставящия Ви го, министър Пламен Олигархски.image

РЕКЛАМА!!! Повдивчани, които искат да учат турски език могат да се обадят на тези телефони. За тези, които знаят други чужди езици - съветски или американски - ще е по-лесно, защото турците са взели почти всичките си думи от тях. Центровете, които предлагат тази услуга са толкова много, че вече като ги видя казвам: Кафа сикме!

image

Мюезинът вече не се катери по минарето да призовава с пеене аллахомолците, а от управата на джамията пускат запис по радиоуредба. Той достига до тях от километри.Гласувай:
11
1Следващ постинг
Предишен постинг

Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: planinitenabulgaria
Категория: Туризъм
Прочетен: 6159206
Постинги: 2701
Коментари: 6593
Гласове: 13883
Архив
Календар
«  Януари, 2019  
ПВСЧПСН
123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031