Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
21.06.2013 00:11 - ЗА НОВОПРЕДСТАВЕНИЯ...
Автор: planinitenabulgaria Категория: Лични дневници   
Прочетен: 2243 Коментари: 0 Гласове:
10

Последна промяна: 22.06.2013 14:32

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
   

                     ЗА  НОВОПРЕДСТАВЕНИЯ  ОТ МИНИСТЪР

                ПЛАМЕН  ОЛИГАРХСКИ  ПЛОВДИВСКИ  ВАЛИЯ

 

    Преди години работното ми място бе в сградата на валията на Софийската кааза преди Освобождението. Тя се намира на бул. Дондуков 32. Къщата е страхотна като архитектура, но след Деветото тя е била отчуждена, за нея не се полагаха грижи и тя започна да се руши. Бяха я отдали по едно време за ползване от Енергото. Изоставянето на сградата от към грижи след Десетото не се правеше случайно – така се подготвяше процедура тя да се обяви за опасна и да се разруши, въпреки, че е паметник на културата, а на освободената от нея площ групировка на мутри, „мотивирала” най- добре Петър Диков да пръкне мол, карфур, офисграда или друг мутробарок като тоя на пресечката с ул. Стара планина.  Подобна схема се разигра веднаж в София и чрез нея се отне част от Борисовата градина за софийски дисниленд. Не строителство на дисниленд, а промяна на статута на част от парка от зелена площ на строителна бе целта на упражнението. Диснилендът веднага бе закупен от Боклукчията Румен Вълка и затворен. Предстои събарянето му и строеж на огромен луксозен хотел в сърцето на парка. Тези „процедури” ги наричат схеми. А схеми има всякакви.

    С това въведение за къщата на валията в София, от която е управлявана Софийската кааза преди Освобождението се прехвърлям на назначаването на...валия на град Пловдив. Това би могло да се окаже предподставка за много промени в облика на града и дори в промяна на ценностната система на пловдивчани. Ще се спра на тези промени, но преди това уточнявам, че целта да се назначи валия на Пловдив не е да се турцизира културата и облика му, а съвсем друга: Този валия-менте е служител на Мафията, която открито се върна в управлението на страната след последните „избори”. Тя е маскирала своя агент като борец за права и свободи на турското малцинство в България, а в действителност ще продължава да бъде кукла на конци на самата Мафия. Пловдив е голяма кааза, с много пари за града и за окръга, много има да се краде. ДПС не е никаква партия. Тя е незаконна, защото дублира задълженията на държавата. Това е партия, разрботена по поръчка на Луканов в лабраториите на ДС. Разработчиците й са приложили следната схема:

   Членовете на незаконното им отроче ДПС ще лъжат турците, репресирани през 1989 г, че ще защитават правата им по време на демокрацията. В действителност обаче всичките в ДПС са агенти с различен ранг в ДС и са участвали в провежданеето на т. н. възродителен процес като агенти, офицери, доносници. За да маскират тези хора  и да ги закрепят трайно във властта и да продължат да ги ползват като маши на ДС в нея им измислиха куха партия, ДПС. Ако някой заговори срещу лидерите й, бива обвиняван в разиграване на етническа карта, в противопоставяне на турци и българи. Такова нещо няма! И до днес обаче има хора, които говорейки за агентите на ДС маскирани в ДПС ги свързват с турците в България и казват: турчолята! А самите турци осъзнават какво е ДПС и казват: Ние нямаме нищо общо с тях!

   Точно такъв „валия” турнаха и на пловдивчани, маша на Мафията, която пак пое властта в страната. А турско присъствие в пловдивската каазата има, но е малко - в с. Куклен, в селата Горни и Долни Воден и по малко в градовете. Расте броят на мигриралите от Източни Родопи турци по пловдивски села, но това присъствие според мен не е голямо и сега е между 2 и 5 процента. Тези, които диктуват на Олигарски къде кого да турне /б. м. Мафията/ са преценили кой ще им служи най- вярно /б. м. ще краде като Анел Етем от фонда за бедствията с вичките си телесни отверстия/.

    Беспрорно това е обида за пловдивчани. Тя е поредната от подмените, които се извършват вече почти четвърт век. Вместо интелигентен, честен човек, спуснаха им чадърбабаит на Мафията. Това е друга схема, подобна на маневрата с промяната статута на част от Борисовата градина за хотел на Вълка. Как не бях аз главен архитект на София тогава - само за един ден, когато тази сделка стана факт?  Щях да съм богат за цял живот!

   Допълвам, че ДПС се води партия в развитие, дотолкова се явявала тя притегателна за електората с идеите си, че в редиците й на видни постове вече запостъпвали и българи. Аналът - Анал Лютиф, евродепутат на България в ЕС - го твърди това. Цитирам няколко келемета-християни на отговорни постове в ДПС: Дялан Пеевски, Христо Бисеров, Данчо Ментата, Емил Иванов. В този нетурски башибозук по върховете на ДПС вече има и доста помаци. Един от помашките села припознаха дори като валия на Благоевград. И той ченге, та дрънка. Като го явиха по телевизята да пъди тези, дето го не искат за валия, си спомних реплика /лаф!/ от кръчмата в Требич:

   Га го видиш, гаче ли чадър в гъзъ ти разтарая, ако че не го познаваш.

   А благоевградчани се оплакват, че за града нищо не се прави, полицията все едно я няма, ромовете изяли камерунските кози от зоологическата градина и други животни.

   Пловдивчани няма да се предадат. Ако обаче катурналото се вече правителство на Пламен Олигарски се задържи известно време, в Пловдив биха могли да се извършат някои промени. Има един хълм с доста кладенци с турско име, Бунарджика. Има и един хълм с часовник, известен като Сахаттепе. Могат да се прецизират тези имена и те ще станат съответно Бунарджиктепе и Сахатчал, защото второто тепе е заоблено в горната си част. Скалата с Альошка може да стане Альошкасилляхкая. Младежкият хълм поради многото забременели там момичета ще получи име Гебегювендитепе. Бул. Цар Освободител, където е стъргалото с момите ще получи име Ачиккъзсокак. Бул. Иван Вазов може да стане Будалакалемсокак. На престижният квартал Аджисан по-отива име Башбабаитмаале. Е, твърди се, че една от къщите там била законна, но аз се съмнявам. Шекер махалата може да стане Шекерханъмсикиджан, а Столипиново – Хаирсузмаале. На Катуница пък по-отива Биринджибабаитконаклъ. Има един паметник с неподходящо име, някаква си Столипинова майка. По-ще му подхожда Столипиноваананъкая. Байгън от майки - ананъ кодумуну, сикиме бабанъ!

   Това са само декоративни промени, но промени могат да станат и с хората. Ако започнат да учат турски език пловдивчани и го понаучат няма да има нужда дубльори да четат на булгаристански премъдростите на артистите от турските сериали, а бъдещето – то е ясно: по всеки канал на нашите телевизии– турски сериал, на някои – по повече.  В момента се снимат десетки сериали поради силното им търсене в България.

Пред Дома на културата в Пловдив могат да сложат бюст на Али Раза манаф. Той така и не се оженил поради страст по мъжете. Още едно предимство може да има научаването на турския език – когато минават покрай джамия пловдивчани и мюезинът пее, ще разбират за какво ги призовава.

    Турците имат и доста табихети, които можем да възприемем от тях. При някои положения ние се притесняваме, а турците казват: Рахатулсун ефенди или ханъм, в зависимост мъж или жена са се рахатясали звучно от газовете си в корема. Присъствал съм на такива случаи, всички се изреждат да честитят на рахатясалия се, опитват да се рахатясат и те. Повече от половината успяват. Те провеждат и интимните си контакти по различен от нашия начин, който се нарича гьотсикиш. Те това е малко опасно и сп него ще трябва да се съобръзяват тези, които ще влизат при валията в приемния му час. Замислям се, какво нещо е пъргавият ум. Известният наш банкер, инвеститор, според съда - кристално чист като спрайт и производител на лекарства, доктор Любо Пъпката вече произведе пусна в аптечните мрежи много по-добър от турския многоцелеви унгвентум в туби по 400 г, който той регистрира с име „Три в едно”. Като изключително ефикасен се преценява той от хората, които го ползват.Турският оригинал е в опаковки от 125 гр и има извлек само от билката смрадлика, докато Любо Пъпката е прибавил към него извлек от конски кестен и калиевоалуминиев сулфат. Двете билки имат противовъзпалително действие, а стипцата спира кръвотечението в увредения участък.  

   Ще завърша това си писание с още една реклама:

   На бул. Мария Луиза в София има страхотни преподавателки по турски език. Подбрани са по това, на коя гъзътъ е най-голяма.

   Да Ви е честита новата придобивка, пловдивчани! От 1878 г. до сега за първи път отново си имате валия...

  НАрамо да си го носите, или пък го изгонете заедно с неговите мурафети, табихети и салтанати при новопредставящия Ви го, министър Пламен Олигархски.



image

РЕКЛАМА!!! Повдивчани, които искат да учат турски език могат да се обадят на тези телефони. За тези, които знаят други чужди езици - съветски или американски - ще е по-лесно, защото турците са взели почти всичките си думи от тях. Центровете, които предлагат тази услуга са толкова много, че вече като ги видя казвам: Кафа сикме!

image

Мюезинът вече не се катери по минарето да призовава с пеене аллахомолците, а от управата на джамията пускат запис по радиоуредба. Той достига до тях от километри.



Гласувай:
11



Следващ постинг
Предишен постинг

Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: planinitenabulgaria
Категория: Туризъм
Прочетен: 12291963
Постинги: 4567
Коментари: 10794
Гласове: 18370
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930