Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
18.03.2023 07:01 - © Вся военная власть в Пригожине
Автор: kvg55 Категория: Забавление   
Прочетен: 2369 Коментари: 6 Гласове:
9

Последна промяна: 18.03.2023 07:03

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
18.03.2023г.

     "Евгений Пригожин : «Ще дъвчем сополи – държавата, наречена Русия, няма да го направи»; Ръководителят на групата «Вагнер» предложи радикална трансформация на отбранителната система на страната", пише Сергей Ищенко в «Свободная пресса».
Всеки ден става все по–очевидно, че успешният бизнесмен и настоящ собственик на частната  военна компания «Вагнер» Евгений Пригожин се доближава все повече до обхвата на настоящите си правомощия. Докъде се простират твърде очевидните политически претенции на този изключително необикновен човек?, задава въпрос Ищенко и разсъждава :
Остава само да гадаем след – без преувеличение! – изключително амбициозната програмна реч на Евгений Викторович, произнесена от него миналия петък, 10 март, в някакво мазе близо до фронта, някъде в околностите на Артьомовск (Бахмут), разтърсено от близки експлозии на снаряди и мини. Цитирането на казаното от Пригожин би заело много място. Но според мен си заслужава :
«Първо, за непосредствените перспективи на Вагнер :
– Определено ще вземем Артьомовск. След това ще започнем бавно да се рестартираме, намалявайки. След това ще преминем към нов етап и ще започнем да набираме хора в различни региони …
Групата Вагнер трябва да се трансформира от просто частна, но най–добрата в света (подчертавам!) армия, способна да защитава държавата, в армия с идеология. Тази идеология е борба за справедливост. Защото останалите армии, блока на НАТО и така нататък, имат идеята, че се борят за демокрация. И както каза един от героите на филма "Турист" : "Вие сте за демокрация, а ние сме за справедливост".
Затова ще съберем достатъчно голям брой хора. Защото имаме право да защитаваме Родината си. И не е основно решение на някаква комисия, администрация, отдел. Или дори министър. Днес това е преди всичко руският народ. Това е моята майка, моите деца, вашата майка и вашите деца, които искат да живеят в страна, наречена Русия.
image
Евгений Викторович Пригожин говори в мазето някъде в околностите на Артьомовск 

И ако дъвчем сополи, тогава страната, наречена Русия, може да се окаже така, че да не стане. Следователно ние имаме право да направим така, че Русия да продължи да живее».
От казаното става ясно, че в близко бъдеще Пригожин възнамерява да трансформира това, което самият той гордо нарича "най–добрата армия в света", в структура, способна не само да изпълнява най–важните задачи по време на Специалната военна операция в Украйна, но и надеждно да защитава Русия като цяло.
В световен, така да се каже, мащаб, както някога спореха в прочутия филм легендарният дивизионен командир Чапаев и неговият ординарец   Петка.
image

Чапаев, Фурманов и Петка разискват въпроса за Световната пролетарска революция

В същото време, според плана на Пригожин, ръководената от него ЧВК «Вагнер» скоро трябва да бъде превърната в "армия с идеология". И – за разлика от "останалите разни армии".
Интересно дали в тези "разни армии" Пригожин включва и армията на Руската федерация?
От Въоръжените сили на Руската федерация включително, Евгений Викторович? Заедно с тях, по някаква причина, пресъздадено още през 2018 година с указ на Владимир Владимирович Путин от Главното военно–политическо управление на Министерството на отбраната на РФ? То беше ликвидирано през 1991–ва година, но възкръсна като феникс от пепелта при Сергей Шойгу от известното ГлавПУР? Което наистина оттогава, както изглежда, след отменянето на комунистическата идеология, само не е разбрало с какво трябва да се занимава? е мнението на автора Сергей Ищенко.
Но ако все пак идеята (справедливост, патриотизъм или някаква друга) е поставена начело на изграждането на държавна отбранителна система, тогава е по–вероятно да имаме традиционна армия, а не бизнес проект. Наистина ли Пригожин се опитва да загърби парите и да се измъкне от бизнес проекта?, отново задава въпрос Ищенко.
Нека просто си поемем въздух. Пред нас, ако наистина, е жизнеспособен или не много жизнеспособен проект за нова и много радикална военна реформа в Русия, чийто автор е бизнесменът Евгений Пригожин. Възможно ли е, поне теоретично, да си представим какво поне някой може да предложи на обществото за обсъждане без най–високото одобрение на първия човек на държавата? Тоест президента Путин? Отговорът е ясен за всички.
Упълномощен ли е Евгений Викторович от Кремъл с необходимия авторитет за своето сензационно, ако го погледнете, изявление? Или ни представят чистата инициатива на човек, който е загубил политическия си бряг и е влязъл в тежък клинч с висшето армейско ръководство на Русия? Скоро ще стане ясно.
Не може да се оспори обаче, че на боса на "вагнеровците" отдавна е позволено нещо, което не се дава на никой друг в държавата. Неговите почти ежедневни атаки срещу ръководството на Министерството на отбраната и Генералния щаб в бойни условия Кремъл не би търпял от никой друг. Това е едно.
Второ, неотдавнашното разрешение на Пригожин да набира бивши затворници в редиците на "оркестъра" с гаранции за заличаване на присъдите за тези от тях, които оцелеят шест месеца на фронта, можеше да бъде дадено само лично от президента на страната. Защото само той по закон има право да помилва.
Оказва се, че най–близката връзка между Пригожин и президента не подлежи на съмнение. Това, разбира се, знаят и онези от "лампазоносците", които Евгений Викторович постоянно и публично рита. И вероятно само поради това знание, нашите обидени генерали все още се страхуват да организират открита административна и кадрова репресия срещу упоритите.
Затова изобщо не бих изключил, че Путин също е наясно с планираните грандиозни трансформации на «Вагнер». А дали ги одобрява изцяло или частично е друг въпрос. Факт е,  че досега не пречи на започнатото от Пригожин.
Ето и още нещо забележително. В петък диригентът на "оркестъра" заяви, че вече са взети мерки за решително попълване на редиците на неговата организация. И то в цялата страна. В цяла Русия са формирани наборни центрове за вербуване във «Вагнер».
Общо, каза диригентът, днес има отворени 42 такива центрове. Какво е характерно : всички, като един работят на базата на спортни институции. Например в Ростов на Дон – в помещенията на спортния клуб "Антарес". В Тюмен – на базата на центъра на федерацията по бокс. В Самара – в сградата на спортното дружество "Динамо". Във Волгоград – в спортния клуб на собственика на "Урюпинските водоснабдителни концесии". В Екатеринбург – на базата на спортен клуб "Алфа". От опита у нас знаем – борчетата са печени момчета.
Щеше ли да е възможно това, ако не беше директното одобрение на вербовъчната компания от Кремъл? Да, ако нямаше одобрение, на следващия ден офицери от ФСБ щяха да се втурнат във всяка такава зала. И наборът от попълнения за "оркестъра" щеше да спре, без дори да започне. Но тръгна от първите дни на месец март 2023–та година и продължава.
Какво предлагат на кандидатите служителите на Пригожин? Според местната преса съответните пропагандни плакати гласят черно на бяло : «– Ако сте на възраст между 22 и 50 години, ако сте патриот на страната ни, ако сте силен духом, тогава ние ви очакваме!
Паричното възнаграждение е от 240 хиляди рубли на месец (без премиите, които, както показва практиката в тази област, може да достигне до 1 милион рубли).
Като служител получавате платен отпуск, медицинско лечение, обезщетение, високоплатени работни места, ако не можете да пътувате поради наранявания, възможност да работите по целия свят!
Отворени са следните свободни позиции : стрелци, картечари, гранатометчици, снайперисти, лекари и санитари, оператори на ПТУР, оператори на ПТРК, минометчици, артилеристи,  танкисти, екипажи на бойни машини на пехотата и бронетранспортьори, оператори и техници на БПЛА, свързочници, специалисти по РЕБ, радиоелектронно разузнаване, артилерийски наблюдатели, ръководители на самолети, оператори на ПЗРК, екипажи на "Панцир–С", екипажи на С–300, пилоти на бойни самолети, хеликоптери и други – има работа за всеки.
Ако имате желание, ще ви научим на всичко».
Между другото, знаете ли с кого започна най–острото общоруско състезание за мобилизационни ресурси? С кадрови служители на Министерството на отбраната на Руската федерация.
Видно е, че между Шойгу и Пригожин се развива социалистическо съревнование.
Ако то прерасне в свирепа капиталистическа конкуренция, тежко му на Колективния Запад и машата им Украйна.
image

Евгений Викторович Пригожин на фронта в Украйна
image

Сергей Кужугетович Шойгу на парад на Червения площад

https://svpressa.ru/war21/article/365138/




Гласувай:
9


Вълнообразно


1. nedovolen - Путин позвънил на Бай Дън, ако пр...
18.03.2023 08:23
Путин позвънил на Бай Дън, ако продължавате да помагате на Украйна, на 9май ще ви поканя на парада на руската армия.
- В Москва?
- Не, във Вашингтон.
:)))
цитирай
2. lieutenantbenz12346 - Двамата дърти дявола путлер и пр...
18.03.2023 08:32
Двамата дърти дявола путлер и пригожин ще горят в един казан в ада. Заедно с блоговите путински троли, дето мастурбират в тоя блог.
цитирай
3. kvg55 - До 1. nedovolen
18.03.2023 10:42
Ето, родиха се и първите анекдоти.
Значи да добре отива работата.
цитирай
4. kvg55 - До 2. lieutenantbenz12346
18.03.2023 10:44
Що се абиш, бе?
Нали знаеш, че Владимир Владимирович е бог и клетви не го ловят.
цитирай
5. born - Децата на лейтенант Шмидт са се п...
18.03.2023 22:40
Децата на лейтенант Шмидт са се превъплътили в децата на лейтенант Бенц. Ако внимателно изследваме историческите им перипетии, ги очаква неминуема гонка и сериозен пердах.
Що се отнася до Женя Пригожин, той просто подготвя респектиращо участието си в президентските избори, които без съмнение ще спечели категорично.
ПП. Президентските избори в Украина естествено .
© St. BORN Taratancijskij & Ta6akmakanskij - Honorary General major Comodor of First WOMEN 's body division of Taratancian armed forces- First SOCIOLOGICALLY expert of UTTAF (United Taratancian/Ta6akmakancian Armed Forces) .
цитирай
6. kvg55 - До 5. born
18.03.2023 23:10
Подпоручикът кълне като дърта вещица.
А Евгений Викторович е човек с цели, не като мен.
И като президент на Украйна със сигурност ще я направи по–добра за живеене от Руската федерация. Евроколхозът вече изпадна от класацията.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: kvg55
Категория: Забавление
Прочетен: 5752322
Постинги: 2808
Коментари: 25791
Гласове: 34176
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031