Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
31.12.2022 03:15 - ЕДНО ПРЕДЛОЖЕНИЕ, КОЕТО МИ ХРУМНА СЛЕД ФИЛМ ЗА МАЙМУНИТЕ
Автор: planinitenabulgaria Категория: Забавление   
Прочетен: 794 Коментари: 0 Гласове:
1

Последна промяна: 31.12.2022 03:16

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
 

                             ДВА ГОЛЕМИ  ДЖУМБУША В БЪЛГАРИЯ !

   Първият от джумбушите ще се се състои в понеделник следващата седмица. Родителят на шарлатаните ще заподмята пред медиите папка с мандат, която после ще насочи към децата си с путка_на към тях да сформират шарлатанско правителство. Нешарлатанин /според него/ ще връчва мандат на шарлатани, изглежда джумбуш, но ще е за нечия сметка, май. Ще разберем скоро чия.

   Завиждам им. Как не вземе някой на мен да ми заподмятва папка с мандат. Аз съм нешарлатанин. Ще му я издърпам от ръцете и до минути правителството ще е съставено.

   Ето и снимка на кандидатите за мандат, който ще им предложи родителя им:

image

   "Ако имах няколко такиви, като тия, да ги турна начело на страната, България щеше да прокопса... "

             image

   Вторият джумбуш е едно изследване за горилите в Африка, което гледах в предаване на един маймунолог, посветил живота си в изучаване на различните видове маймуни по света.
    Горилите живеят на стада, начело на които има горил, най-силната маймуна на стадото, който единствен има право да опложда горилките. Те не се катерят по дърветата, вегетарианци са, спят по земята. Имат плътна козина, която ги пази от студ, защото живеят на голяма надморска височина. Показаха горили с побеляла козина по гърба, наподобяваща коса на възрастен човек. Лъвовете ги избягват, защото при двубои побеждават горилите благодарение на огромната си сила и страховита захапка. С удар на ръката си горилата може да строши кости на лъва. Интересното за мен бе един факт, който не знаех до момента:

   Горилките нямат менопауза /променлива възраст, критическа, климатерикос гинекас/ и те могат да раждат до последните си дни. Малко е тъжно, защото в края на живота си горилките имат сили само да забременеят, но нямайки сили да износят плода, някои умират с него. Както фиданките, които винаги преди да изсъхнат цъвтят и тогава умират, без да вържат плод.

   Още едни факт при горилите е интересен. Горилът е мил с предимство към най-възрастните горилки и ги „обслужва” с предимство, докато младите горилки връща за следващия им цикъл, после отново. Они имат време. Дали защото застарелите горилки имат най-голям опит с него и много неща знаят и ги умеят, или пък защото на много неща се навиват, даващи основание на горилът да превърне контакта с възрастните горилки в изкуство, не стана ясно от лекцията на маймуноведа.  

   Мисля си, че хората, които не знаят за тази страна от живота на горилите и не прилагат това, което горилът прави, много грешат. Жената като навърши 25, расовите мъже считат, че тя вече не „става” и й бЕгат, а горилът предпочита най-зрелите горилки. В случая горилът е по-умен от мъжете, за които 25 е психологическа граница и от там нагоре нещът...

   Във връзка с наученото от мен за  горилите изисках съставяне на програма от Центъра, която да ми отсее блогър, най-наподобяваш горилът-водач на стадо и три блогърки, с които той би трябвало да се”посмее”. Имам разпечатката.

   Програмата се е сезирала върху един безспорен горил в блога, за когото всички горилки са петимни той да се „посмее” с тЕх, но он им бега. Няма да осветлявам името му, защото ако и кажа какви качества он притежава, блъгърките ще му подпалят блога от прониквания в него.

   За блогъра мога да кажа само, че е от София и има луксозен джип. Спирам се само на две от блогърките, три ще са му много. Първата е на 83 години и живее в Русе. Бащиното й име започва с буквата А. И още нещо – най-велик българин за нея е Слави Трифонов и най-голямата грешка на България според нея е, че не го турна за министър-председател.

  Втората предложена от програмата на Центъра е блогърка от Стара Загора, на 74, многократно посещавала СССР и работила там. Влизала е седем пъти в мавозолея на Ленин, от които в 5 от случаите сама. В областта на руските ракети и подводници  министър Шойгу няма такива задълбочени познания, каквито тя има.

   След като имам предложен безспорен горил и двете най-зрели блъгорки, вече мога да предложа сценарий:

   Горилът яхва джипа от София и избръмчава до Русе. Взема от там най-възрастната „горилка” и отиват да пренощуват в седемзвездния хотел на Търново „Трапезица”. На другия ден яхват джипа и през Хаинбоаз слизат в Стара Загора, за да метнат в него другата "горилка", доста по-млада, на 74.  Вземат я и право на юг, към Девин. Не е добре да се пътува над Девин през зимата, защото падат внезапно снегове и може да се появи проблем при връщането. Отсядат в хотела на Ахмед Доган в центъра на града, който е три пъти по-скъп от седемзвездния хотел в Търново. Наемат стая с топла минерална вода и изглед към рида Гребенц, резервират я за седмица и новогодишният купон започва. Ползвам старото поняние, купон, от нашето време, защото сега младежите вместо купон казват, кучешко прескакало, но аз не харесвам такиви думи.

   Понеже тия тримата никога не ми отварят блога, ще им изпратя на л. с. копие от постинга ми и така ще мога да им дам допълнителни указания за пътуването и настаняването, когато те тръгнат, а къде, как и колко, биринджигорилът знае по-добре от всички.

                                                     

       Из Центра                  С Новым 2023 Годом!

         





Гласувай:
1



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: planinitenabulgaria
Категория: Туризъм
Прочетен: 12190051
Постинги: 4545
Коментари: 10754
Гласове: 18322
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031