Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
22.12.2022 22:24 - КОПИРАМ В БЛОГА СИ ДВЕ СТАТИИ, КОИТО МЕ ВПЕЧАТЛИХА....
Автор: planinitenabulgaria Категория: Забавление   
Прочетен: 4185 Коментари: 4 Гласове:
7

Последна промяна: 23.12.2022 04:47

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg


                                                    / Категория "ЗАБАВЛЕНИЕ"  !!! /

   Копирам в блога си  две статии, на които случайно попаднах без  да ги коментирам - запазвам компетентно мълчание  за авторите им и за самите статии. Едната обяснява целите на СВО /Специалната военна операция/ на Путин в  Украина, /б. м. тридневната/, другата е продължение на статия от авторка, изразяваща възмущението на американския суверен, комуто по същество Зеленски бърка в джоба, в резалтат на което америсанците обедняват и надават злоба.

    Тайно се надявам Венцивалери1951/Радостиналасса1938 да се заапознаят с тях и да се изкоментират.

 

    І. ИСТИНСКИТЕ ЦЕЛИ НА РУСКАТА СВО В УКРАЙНА

Не е позволено да изразявате стратегическите си цели, за да можете да надиграете противника. Но Путин прави точно обратното – винаги говори открито за тях, но никой не му вярва. Официалните цели на СВO са демилитаризацията и денацификацията на Украйна, както и защитата на Донбас. След всички престъпления, извършени в Украйна от 2014 г. насам, неблагодарност и лъжи за Русия, възниква естествен въпрос за руснаците: Е, , това ли е всичко? Добре, но защо я карате толкова бавно?

Русия и руснаците са основна нация на световно ниво и имат многостранен принос към световната култура, наука и сигурност, а в отговор бяха подложени от Запада на безпрецедентни обиди, унижения, лъжи и отричане, което, чисто човешки е неприятно и обидно. Просто трябва да се разбере, че светът винаги е бил и ще бъде несправедлив, а поддаването на емоциите е равносилно на заиграване с врага. Всички лъжи, обиди, събаряне на паметници са МАНИПУЛАЦИИ, за да ги провокират към нужните им действия. Това не означава, че не е необходимо да се поставят самонадеяни изчадия на тяхното място! Възможно е и е необходимо да играете по правилата на някой друг, но само по свой собствен начин в точното време, като вземете предвид принципа да не навредите на първо място. Путин прозвуча така: Вие декомунизация ли искахте? Ще ви покажем истинската декомунизация! Надписът на лозунга на шапката му е „Да направим Украйна отново руска”. Аналогия с шапката на Тръмп, дето беше написано – „Мake America great again”.

Западът наистина искаше да се победи цяла Украйна още в първите дни на СВО. Да предположим, че това се беше случило, какво тогава? Русия щеше да получи 20 милиона идеологически заредено нелоялно население. Които щяха да се занимават с подривна дейност, да подриват Русия, да се екипират и да танцуват по нотите им. Колко чиновници, преминали към Русия в Украйна, бяха убити само за няколко месеца? Вече са стотици. Това трябва да се вземе предвид и да се сведе до минимум. Да се напомни, че организираното през 1940 г. в балтийските държави движение на „горските братя както и “горянството" в България, беше победено около 1952 г. след няколко мащабни операции. В горите остават само малки групи, а от 1952-1959г. бе етап на угасване на въоръжената им борба, 1960-1978 г.: етап на смърт в битки на последните партизани, които не сложиха оръжие и продължиха въоръжената борба. Помислете само за тези числа! Трябва ли бързо да се превземе цяла Украйна с нейната ограбена индустрия и икономика и след това да се бият още десетилетия с диверсанти, които получават помощ от населението, англосаксонците и собствената вътрешна "партия на мира" в самата Русия? Да, това е мечтата на глобалистите...

Оставете ги първо да се варят в „собствения си сок“ известно време, може би години, да усетят за собствена сметка какво представлява приятелство с ЕС и САЩ и чак тогава да ги приемат в Русия на техни собствени условия, когато узреят. Това са истинските цели на СВО на Путин в Украйна!

Всичко, което беше изразено по-рано, във всеки случай ще бъде изпълнено, но това са дреболии. Пред ръководството на страната стоят още по-грандиозни задачи, които бяха поставени в така наречения декемврийски от 2021 г. ултиматум на Путин от 8 члена. Доста е дълго, но накратко:
Беше предложено да се зарови томахавката в целия свят и да се започне изграждането на отношения между страните чрез преговори и на основата на мир, взаимно уважение и признание. Дори китайците не могат да кажат това на глас на англосаксонците. Все едно да караш вълците да станат вегетарианци. Вероятно има шанс това да се случи, но е нищожен. Защото техните икономически и политически системи са екстензивни и отказът от външен ресурс, в смисъл на ограбване на другите, е равносилно на харакири за тях.
Дали ръководството на Русия, когато започна СВО на 24 февруари счииташе, че ще трябва да стигне до такъв победоносен край? Естествено! Сигурността, държавата и гражданите във всеки случай трябва да бъдат гарантирани. И ако противоположната страна не разбира нищо, освен от сила - добре, тогава трябва да ги бият, докато разберат.
Преди няколко години журналист попита Сергей Лавров: Защо Русия не призна ЛНР и ДНР? На което той отговори: А, останалата част от Украйна да оставим на Бандера ли? Ако преведем тези думи публично, като фразата на Путин за декомунизацията, те означават, че Русия ще върне всички украински територии, които иска. Така че няма място за притеснение, че СВО върви някак си „бавно“, че са се изтеглили от Херсон, а Одеса още не е превзета. Всичко ще бъде наред...
Най-добрият и бърз начин да се постигне целта е с бавни, стабилни стъпки.Решава се задачата за възстановяване на уважението към Русия на световно ниво. Така че всички вие, живеейки, пътувайки или работейки навсякъде по тази планета, да се чувствате напълно сигурни. За да не може нито едно копеле, не само без основание да арестува вас лично, вашите пари, имоти, деца, но и за да не ви обидят дори. За да не се страхувате да пускате филми, или анимационни филми на децата си, защото ще има нецензурни думи, ЛГБТ пропаганда и други глупости.
А Украйна е само първият етап от това дълго пътуване. Е, да, разбираемо е, че целта е благородна и необходима, но толкова грандиозна, че е трудно да се повярва в нея, въпреки че се казва открито. Въпреки това СВО и цялата съвременна международна политика на Русия се изграждат именно по задачите, обявени в декемврийския ултиматум! И това е най-добрият начин да се постигне, като се имат предвид наличните ресурси, които има и препятствията отвътре и отвън, с които трябва да се сблъскат и съобразяват...

 

 -    ІІ. Защо Зеленски внезапно бе привикан на свиждане в САЩ?


Едва ли е, за да бъде величан. По-скоро искат да му набият канчето и да го подготвят да се съгласи на мир, който той видимо отбягва, въобразявайки си, като малко дете, че ще бъде дундуркан до безкрай от американските си господари и обливан щедро със зелени гущери. След протоколните слова и подаръка - медал, връчен от Зеленски на Байдън, в стил филма с Арнолд Шварценегер "Червена топлина", Байдън даде да се разбере, че ще върне този показен "жест" по подобаващ начин чрез медальон. С това и се изчерпиха любезностите, ако не се броят пресилените сравнения на Зеленски с Чърчил /горкият Чърчил - само ако знаеше на каква гавра е подложен от американските простаци...!/. Но с думите на държавния секретар Антъни Блинкен:

"Ще продължим да подкрепяме Украйна толкова дълго, колкото е необходимо, за да може да продължи да се защитава и да бъде във възможно най-силна позиция на масата за преговори, когато дойде моментът", допълни Блинкен."

ларчик открывается просто. А именно - Зеленски е поканен в САЩ, за да бъде притиснат и подготвен за часа на неизбежните предстоящи преговори:

"Украйна...да бъде във възможно най-силна позиция на масата за преговори, когато дойде моментът" - казва Блинкен.

С една дума тези преговори няма как да се разминат. Очевидно САЩ  добре разбират, че оттук насетне нагнетяването на обстановоката крие рискове и за тях и са готови да пожертват бързо Зеленски, ако същият престане да ги слуша.  Анализирайки ситуацията ние виждаме, че Зеленски е абсолютен псих, оставен от Запада неслучайно, а именно защото е псих. Утре този Запад лесно ще си измие ръцете /като Пилат Понтийски/ с неуравновесеността на Зеленски, както пред руснаците, така и пред останалия свят. Тази психарщина на Зеленски е изгодна за всички, когато съответният час за преговори настъпи. Дали Зеленски ще бъде отстранен физически или по друг начин, ако откаже да служи на господарите си от Вашингтон, платили щедро целия този масраф, това е без значение. Ще го оставят като мъртъв или като свален от властта герой, но очевидно той вече е проблемна личност. Няма да се учудя, ако още сега - във Вашингтон, му предложат прословутите 30 сребърника, за да се оттегли с обещанието за светло мирно бъдеще в Маями, където Зеленски има дача и ще може да живее необезпокояван със съпругата и семейството си. По-интересен е въпросът какво накара изведнъж САЩ да се ориентират към предстоящи преговори с Русия. Дали това не е някаква важна информация на руските тайни служби, която може да взриви покоя на Америка, нейният президент и синът му, както и на кръговете, на които Байдън е само политическо конферансие. Или има и друга - още по-тайнствена причина, свързана със сили стоящи над САЩ и Русия. Предстои да узнаем! 



Гласувай:
7



1. vmir - Статиите са много добри,
22.12.2022 22:47
защото прекрасно илюстрират неизбежната глупост, която обсебва феновете на путинизма. Някога марксизма обеща пълноводни реки от мед и масло, днес путинизма обещава да направи глупаците умни като им прелее мозък директно от путлер. Глупаците обаче едва ли са измамени, защото сами са избрали да очакват нещо, което очевидно не съществува.
цитирай
2. planinitenabulgaria - Вие не знаете Путин каква суперхиперсмарт високоточна ракета има, но Радостина знае.
23.12.2022 00:38
На враговете си с нея той мамето им че поебне....
цитирай
3. leonleonovpom2 - Правилно, Коста!
23.12.2022 09:25
Как ще се оставят хора с тежест в целия свят, един луд да им дава директиви? Хайде ,милиардите, ще ги напечатат и всички общо ще поемат инфлацията Ама луд да ги води, това не го приемам?
Явил се като клоун, пред най- висшата власт на САЩ!? Какво, ще ги разсмива ли или разплаква? И двете неща са неуместни!
Играта на котка с мишка , обикновено приключва зле ,не за котката, а за мишката
Има и нещо друго Там където си, минава големия разлом! Даже американски учени го показаха, пресичаше един стадион, видимо беше хлътването Голямото земетресение в Сан Франциски е от него! И най големият вулкан, предизвиквал ледени епохи е там, не много далече, В Йелоустоунския парк,, калдерата му е огромна! С външна намеса може и да се активира Установили са ,че е в края на 200 хиляди годишния си цикъл! Може да изригне сега ,може и след хиляда години? Не може да се рискува заради един луд, световна катастрофа!

Ти си по- наясно, дано всичко приключи добре!

Весели празници!
цитирай
4. planinitenabulgaria - Няма да пиша реплика към коментара Ви, защото има противоречие в написаното от
23.12.2022 18:09
leonleonovpom2 написа:
Как ще се оставят хора с тежест в целия свят, един луд да им дава директиви? Хайде ,милиардите, ще ги напечатат и всички общо ще поемат инфлацията Ама луд да ги води, това не го приемам?
Явил се като клоун, пред най- висшата власт на САЩ!? Какво, ще ги разсмива ли или разплаква? И двете неща са неуместни!
Играта на котка с мишка , обикновено приключва зле ,не за котката, а за мишката
Има и нещо друго Там където си, минава големия разлом! Даже американски учени го показаха, пресичаше един стадион, видимо беше хлътването Голямото земетресение в Сан Франциски е от него! И най големият вулкан, предизвиквал ледени епохи е там, не много далече, В Йелоустоунския парк,, калдерата му е огромна! С външна намеса може и да се активира Установили са ,че е в края на 200 хиляди годишния си цикъл! Може да изригне сега ,може и след хиляда години? Не може да се рискува заради един луд, световна катастрофа!

Ти си по- наясно, дано всичко приключи добре!

Весели празници!


Вас, а също и в някаква степен витиеватост в обяснението на случващото се в момента най-важно събитие в света, което консолидира борбата на цивилизованите страни срещу приматите. Поетите пишат безглаголно и безподложно, но така, че всеки сам може да си постави глаголите и подлозите, останалите не могат и трябва да се съобразяват с това.
Благодаря за коментара!
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: planinitenabulgaria
Категория: Туризъм
Прочетен: 12184796
Постинги: 4545
Коментари: 10754
Гласове: 18319
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031