Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
15.12.2022 19:36 - ШАРЛАТАНИТЕ В ПОЛИТИКАТА СЕ ЗАВРЪЩАТ ПРЕДРЕШЕНИ КАТО НЕШАРЛАТАНИ
Автор: planinitenabulgaria Категория: Забавление   
Прочетен: 1507 Коментари: 1 Гласове:
4

Последна промяна: 15.12.2022 21:00

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
       ИНЖЕНЕРИНГОВИТЕ МЕТАСТАЗИ НА РАДЕВ СЕ ЗАВРЪЩАТ КАТО ЗАВЪРШЕНИ  НОВООБРАЗУВАНИЯ...

     Що е туй, което наричаме шарлатан/ин/?    
     "
Ш
арлатаните претендират, че владеят хуманитарните науки. Те касаят субективната реалност, т.нар. „вътрешен свят“ на човека, който се поддава на измерване, дефиниция и сравнение далеч по-трудно от материалния свят. Затова шарлатаните предпочитат да се изявяват в областта на религиятакултуратаисториятафилософиятапсихологията и подобни.

Шарлатаните много често се позовават на своите несъществуващи умения с користна цел. Едни твърдят, че контактуват с извънземни същества или с душите на мъртвите хора. Други претендират, че могат да предизвикат или да предотвратят различни събития с помощта на магия. Трети се опитват да лекуват болести чрез заклинания, баене и врачуване. Четвърти твърдят, че имат способност да виждат как са протекли минали събития или да предсказват бъдещи.

Шарлатаните често променят своите псевдонаучни твърдения, за да ги адаптират към сензационните научни открития, които определят обществените нагласи. Затова изброяването и класифицирането на всички разновидности шарлатани е много трудна задача.

Най-често на шарлатаните се доверяват суеверни и неграмотни лица, които изпитват някакви житейски трудности. Безнадежно болните от рак, мултипленна склероза и др. понякога търсят изцеление при шарлатани, когато лекарите им кажат, че официалната медицина все още не разполага с методи за лечение на тяхното състояние.

В професионалната медицинска литература, шарлатаните, които незаконно извършват опити за лечебна дейност (врачки, баячки, чакръкчии и пр.) се означават като емпирици [1][2]. Това тясноспециализирано, медицинско значение на термина, не бива да се бърка с привържениците на философската школа на емпиризма."


                        image


                             image


image


       image




Гласувай:
4



1. planinitenabulgaria - Другарю "Морски песни",
16.12.2022 00:50
Понеже съм много скромен няма да Ви кажа, че съм по-умен от Вас, оти не поркам и мозъкът ми не е увреден, а ще Ви кажа само това:
- Стига с Вашите простотии?!
Наблягайте на бутилката, там е истината. Няма да си намерите място в света, защото такива като Вас той ги чисти. За да разберене смисъла нао това понятие прочетете Посланието на Апостол Павел до римляни, вместо да пишете злобни простотии, резултат на това, че сутрин се сърдите на себе си, следолед - на целия свят.
Горе Путин, Орбан, Радев, Мадуро, Ким Чен Ун, Башар Асад!
Доле хората, които извървяват земния си път по Божиите закони?
Не обичам думата боклук и никога не си служа с нея когато попадна на таквиз, че и оттатък. Не я ползвам и сега оти съм изключително уникален.
Тук на Балканите като поркаме, казваме "Наздраве".
В Кремъл пък казват "Во имя мира"!
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: planinitenabulgaria
Категория: Туризъм
Прочетен: 12190051
Постинги: 4545
Коментари: 10754
Гласове: 18322
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031