Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
03.02.2022 23:25 - ДА СИ ПРИПОМНИМ ЗАЩО ГРЪМНАХА ЛУКАНКАТА !
Автор: planinitenabulgaria Категория: Забавление   
Прочетен: 1603 Коментари: 5 Гласове:
10

Последна промяна: 03.02.2022 23:26

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
 

                          ДА СИ ПРИПОМНИМ ЗАЩО ГРЪМНАХА ЛУКАНКАТА !

 

   Този постинг ще напиша за поучение на Кирчо Секса, който по времето на гръмването на Луканката е минавал прав под масата. Пътят обаче, който той сега поема по отношение на газа e същият - този на Луканката, по време на придвижването му по който, нЕкой го  гръмнА...

   Луканов, роден в Голямата страна, където живеят най-щастливите хора на света, е основател на мафията в България, която днес наричаме задкулисие. Едно кратко уточнение:

   Изразител на интересите на това задкулисие сега е Радев, който за да защити икономическите им интереси осъществи изборен преврат. Тако той постави в Парламента и Изпълнителната власт свои хора, куклички на юзди, които чрез реформи в съдебната власт и по други начини ще освободят от отговорнист хората, станали богати по линията на Луканов, на които той в куфари и по други начини подари националния продукт на страната.

    Всички помнят Лукановата зима, но малцина, може би само бившите служители в Енергетиката, си спомнят понятието „Топенерджи”. Таково „дружество” мислеше да основе Луканов, на което той да е шеф с предмет на дейност да купува газа за България и да го продава на страната. Е, не директно разбира се, по пътя на газа щеше вкопбили се в трълбата щеше да има и други препродавачи, неизвестни, но пък с предпазващи ги бушони като Кръвта, Крушата, Мечката, Очите, Маймунека, Крокодила и още доста. Схемата бе следната, ползвам поредицзата от имена, които ми дойдоха на ум:

   Луканката ще продава газа на Кръвта, той на Крушата, той на Мечката, той на Очите, той на Маймунека, той на Крокодила. След всеки вкопчил се към тръбата „посредник” газът ще става все по-скъп. Нека Крокодилът е последният в тази верига, той ще продава газа на потреблителите. Това бе схемата на Луканката.

   Газът е сладка работа! Нито в проституцията, в наркотиците, в каналджийството, в строителството или в каквото и да е има толкова много пари. Купуваш, препродаваш като законен тръбов посредник, пИчелиш. Мафията обаче тогава не се разбра, а при неразбиране има два изхода. Посочвам политическата мафия в СССР след смъртта на Андропов. Тя не можеше дълго време да се разбере и турнаха временно за генсек един умирающ, политическият мафиот товарищ Черненко. После мафията се разбра и кърмчия стана Горбачов. При Луканката обаче се разви друг сценарий – нЕкой го гръмнА. Търсеха се бързо убийците му, Филчев набеди едни строители.  Биха ги, те дадоха показания, после се отказаха от тях, осъдиха ги на долните инстанции, на високите ги оправдаха. После Съда се спука да им плаща обезщетения на база решение на Съда в Страсбург, от където пледираха, че са нивинни. Не бяха тези, ясно е обаче кои поръчаха убийството на Луканката – тези, които искаха да покрият куфаровата история с парите и едновременно да си освободят терен те /а не Луканката!/ да пипнат „бизнеса” с газа. Нерешеният мафиотски проблем на задкулисниките обаче донесе доста придобивки за страната, защото Булгаргаз остана държавно предпрятие, от което после Бойко изкъшка няколкото препродавача от различни места по тръбата и така цената на газа падна. Но след тези премахвания на препродавачите от тръбата стана ясно и друго – още не дълго време бать Боко ще е министър-председател, тия газови играчи няма да му прОстят.

   Сега явно е замислено нещо подобно на Топенерджи и оттам всичките Arschlochsauspuff-ове като се започне от този на Девятнадцятимотников, от Кирчо Секса и др. В основата на този нов опит на мафията да накачи препродавачи на газ по тръбата сега стоят хората на Слави, оглавявящи МЕ – хората, на които Слави верно служи четвърт век. Сега с министър човек на ИТН започва същата игра с газа, която на времето завърши с гръмването на Луканката.

   Сега постът на Луканката се заема от Кирчо Секса. Мафията, преди 26 години, тогава още фетуси на задкулисието, взе решение да гръмне най-първия от газовите играчи. Нека да припомним на новите газови играчи този сценарий от близкото ни минало. Реализирането му да какво би довело, показах в примерната схема – Луканката препродава газа на Маймунека, той на Крокодила, средват още десетина по тръбата, всеки си взема своето и газът става все по-скъп.  Прите на стациониралите се по тръбата са много, те са и сигурни, защото газът тече постоянно – чиста работа. За това е сега борбата, която мафията чрез ИТН води. За разчистване на постъпите към тези рубежи бе премахнат борда на директорите на Белгаргаз, които според Девятнадцатимотников са за осъждане. И според Кирчо Секса. А може би и за опрашване преди да ги гръмнат, но като за наказание.

   Подобна игра ИТН води и в МВнР. Там една баба турга за служители само такива, които са били ченгета в миналото. От тези, на които Слави вярно е служил 25 години.   

 Аз пък преди година две се борех за изчегъртване /б. м. промяна/, но сега си казвам:

 - Дъсъибъвглъвътъпростъ....


                                   image
                       Егати Великото народно въстание! От преебеване косъме
           по дупенцето ми не остана, но продлъжават. Дъсъибъвглъвътъпростъ...




Гласувай:
10



1. missana - Слава богу, че гръмнаха Луканката! Бог да не го прости!
04.02.2022 03:36
Той беше верен Луциферов служител, но наистина сгази лука. Беше ювелирна акция на външна централа - т.нар. Център от "17 мига от пролетта". Щирлиц не прости на гнусната Луканка.

Чудесен материал, сърдечен поздрав!
цитирай
2. bojinkata - Съгласен напълно!!!! Луканката ...
04.02.2022 14:37
Съгласен напълно!!!! Луканката беше много лукав, ама не позна с кой си има работа! Гоооолям мръсник!
цитирай
3. planinitenabulgaria - Благодаря на коментиралите постинга ми!
04.02.2022 22:06
Аз обаче го написах с надежда да се сезира върху него Кирчо Секса, защото той сега е на позицията на Луконов някога и ги върши същите като него.
цитирай
4. schumpov - Спомням се че другарката дър-дъ...
05.02.2022 21:58
Спомням се че другарката дър-дър-дърева приплаквоше- след смърта на андрюша България няма да е същата. Сега ми се струва, че ако гръмнат простокирчо, няма да е преди пробутването но скопяните. За булгаргаз овчаровия енергетик каза да сме спокойни.
цитирай
5. planinitenabulgaria - Новият енергетик не е на Другаря овчекрушкоВ, а ГАЗПРОМАДЖИЯ!
05.02.2022 22:22
Разликата е голяма, турга го Радев, а назначеинието така се приписва на Кирчо Секса, който е кукличка с юзди при Радев. Предстои нов 10 годишен договор с Газпром, човеко трябва да е на Радев.
Ако с Килчо Секса се повтори историята с Луканката, защото тия с газа не си поплюват, язък за 18-сантиметровият му. С него ни прославяше в Канада, заради това го турнаха и за премиер.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: planinitenabulgaria
Категория: Туризъм
Прочетен: 12303767
Постинги: 4573
Коментари: 10803
Гласове: 18381
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930