Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
26.12.2021 18:09 - НЕОБХОДИМИ СА СПЕШНИ РЕФОРМИ В СЪДЕБНАТА НИ СИСТЕМА !
Автор: planinitenabulgaria Категория: Забавление   
Прочетен: 1698 Коментари: 6 Гласове:
6

Последна промяна: 26.12.2021 18:11

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
 

         НЕОБХОДИМИ СА СПЕШНИ  РЕФОРМИ В СЪДЕБНАТА НИ СИСТЕМА !

    За да тръгне в правилна посока развитието на страната ни първото условие е спешна реформа на съдебната й система. Затова промените в съдебната система заемат първото място в дейността на президента ни, олицетворяващ ума, съвеста, почтеността, доблестта и единството на нацията ни.

   Как според мен трябва да бъде проведена съдебната реформа? В този постинг ще изложа своите възгледи за нея. Дано новопредставената пред последния кабинет министърка на правосъдието, г/жа Надежда, отвори постинга ми и се запознае с тях:

   На пръво място в предлаганите от мен промени в съдебната система аз поставям уволнението веднага /!!!/ на главния прокурор и след него на всички висши съдии, следователи и прокурори, като на техните места бъдат назначени такива от президента - честни хора, може и юристи, с прогресивни виждания, обиграни, пекани и доблестни като него. Те ще трябва да извършат черната работа, изразяваща се в разчистане на гюбрето в съдебната система. Думата гюбре в случая не е точна, това си е наекскрементиран дебел пласт „суровина” върху съдебната система поради не извършените в нея реформи, за които пледира президентът ни. А виновницците са двама – Бойко Борисов и Иван Гешев. Доста неприятен труд по разчистването на „суровината” ще трябва да положат ВЪЗбраните от президента ни честни хора или юристи, за да почистят тия нечистотии, заплашващи с тежестта си да сгромолясат конструкцията на цялата ни съдебна система.

    Освен неприятно, изчистването на съдебтнаа система от „суровините”, за които загатнах е и опасно, защото чистачите, назначени от президента могат да затънат в нея и да се издавят в нечистотиите, вече казах, отходени от нереформираната ни съдебна система.  Така новопредставените от президента пред народа нови висши съдии освен задълженията си да ръководят съдебната система по начин, който прави смисъл, а не както им нареждат Борисов и Гешев ще се изявяват и в по-различна светлина, както московските говночистове, заети с говночистенето на Москва, която няма канализация и от всякъде струят „суровини”.

   Назначените от президента висши съдии на мястото на тези, които доведоха страната до хаос – от ЕС ни върнаха Плана за възстановяване, престъпността се развихри, токът поскъпва без да има основание за това - те носят вина за всичките трудности, които сполетяха страната ни - ще трябва да започне с чистка в съдебната система от сталински тип, но без ликвидация на виновните за този хал на съдебната система.  Незаменими висши съдии и прокурори няма. Технологично в строг порядък, разработен от президента ще  бъдат изхвърлени от употреба всички, осъществили макар само един контакг с Гешев или Борисов и на тяхно място поставени честни хора с опит в или юристи, предложени от президента. Това ще е доказателство за техните качества, а именно умни, съвестни, почтени, доблестни, какъвто е предложителят им за тези постове, президентът.

  След това начало на реформата тя ще продължи като се закрият Специализираните съд и прокуратура, които ще преминат към Съда. Пак ще има ВСС, но той ще се нарича СВС, като неговият председтел ще се назначава от президента. Членовете на новия СВС ще бъдат назначавани също от президента на конкурсен принцип. На интервю пред пред него той ще подбира най-качествените от тях. Председателят на СВС ще се отчита ежемесечно пред президента за дейността си.  

   Висшите съдии на Касационния и на Административния съд, на НСлС и ВКП също ще бъдат назначавани от президента. Квотният принцип на избор на съдиите в Конституционният съд трябва дасе отмени, те да се назначават от президента бе едно от исканията на великонародовъстаниците през миналата година. Много рИзон виждам в това искане. Президентът ще назначава и водачите на борците за отнемане на незаконно придобитото имущество от големите престъпници.

   В това направление, указано от президента  вече  работи изпълнителната власт. Давам за пример министърката на правосъдието. Нейната най-първа задача според самата нея е оставката на главния прокурор, която съвпада с исконните желания на народа. Миналата година великонародовъстаниците ясно показаха, че народът не иска Иван Гешев. После същото ще се приложи при избора на новите висши съдии, към които ще премине дейността на Спеицализиран съд и прокуратура, окачествени от президента като бухалки на мафията. Усеща жената на къде се зъвърта работата - което си требе, оно си го сака. Човекът подценява жената, но тя никак не е проста. От назначените министърки в кабинета, с които ще „работи” Кирчо Секса се очаква да са послушни куклички, но те могат да поднесат изненади. Като тая с назначенията на заместниците си в МВнР. Непостоянство, твоето име е жена.  

    Това е пътят за оправавяне на съдебната система – съсредоточаването й в един център и това е президнентът, който ще олицетворява единствето нацията ни и в правосъдието.  Всички трябва да се обедимим около него и да го  подкрепим в борбата му за разчистване на съдебната система от „суровината”, с която я покриха Борисов и Гешев. Така, съсредоточена в едно място, президентството, съдебната система ще заработи, процъвти и даде обилни плодове. Може и да възникнат трудности, но те ще се решават леко -  върховните съдии ще се обаждат на президента когато не знаят що да сторят. Той ще им казва как да мислят, какво решение да вземат, как да съставят мотивите си към решението, които вземат. Само че съдиите не трябва да му задават въпроси от битов характер, какъвто е следният:

-       Г/н президент, след 30 минути влизам в съдебно заседание, ще имам ли време да отида до тоалетната?

   Такива въпроси – не! Съдиите, макар и назначени от президента трябва за такива проблеми сами трябва да вземат решение.

   Аз станах доста голям, а човекът с годините поумнява, докато жената поумнява само от успешните извънбрачни връзки. Не разбирам обаче упорството на Иван Гешев. Новата министърка му казва, че не доволна от него и му иска оставката, същото му казва новият министър на милицията, та и Кирчо Секса, още президентът, а он нЕщи. Явно не разбира, че за всичките беди на България вината е негова. Защото според президента той е вкарал мафията в прокуратурата и се явява нейна бухалка. На изминалите избори народът каза ясно:

-       Не на бухалките, искаме да ни управлява президента!

   Понеже стана въпрос за изчистване на съдебната система като първи етап на реформата, прилагам текста на химна на московските чистачи. За първите назначени от президента да реформират съдебната система, задачата им ще е твърде сходна с тази на московските говночистове, към които обаче има още едно изискване – да са закалени и плещести:

 
  
                
         ГИМН  МОСКОВСКИМИ  ГОВНОЧИСТАМИ

 

                              Сорок лет как под наркозом

                              я работал говновозом, ой, ой, ой.

                              Не шофером не таксистом,

                              а вонючим говночистом, ой ой ой.

 

                              За три сотенных бумажки

                              на ЗИЛ-е возил говяшки, ой ой ой.

                              И скажу вам чтоб вы знали

                              ох и много же вы насрали, ой, ой ой.

 

                             Говновоз, говновоз, говновоз,

                             не очистить говна от колес.

                             Если даже духами обдать

                             все равно, продолжает вонять.

 

                             Говночист, говночист, говночист,

                             должен быт закален и плечист.

                             Говночист, заклинател говна

                             нужен людям во все времена.

 

                             Я не знаю как там на Запад,

                             мож у них поменше запах, ой, ой ой.

                             Нам серет в таксофоне

                             и напустить только вони, ой, ой ой.

 

                             В годе стали есть поменше,

                             значи надо срать полегче, ой, ой ой.

                             Но откуда что берется

                             в двое больше людям срется, ой ой ой.

 

                            Говновоз, говновоз, говновоз,

                            много в мире тюлпанов и роз.

                            Много в мире конфет и вина,

                            но еще боль в мире говна.

 

                            Говночист, говночист, говночист

                            должен быт закален и плечист

                            Говночист заклинатель говна,

                            нужен людям во все времена.





Гласувай:
6



1. vladtepes - За съдебната система
26.12.2021 22:39
Най-приоритетната реформа трябва да е отстраняването на всички юрист-милиционери от правосъдието с крайно недостатъчна правна подготовка от висшето милиционерско в Симеоново и замяната им с подготвени юристи, завършили нормално право в СУ.
цитирай
2. planinitenabulgaria - Добро предложение,
27.12.2021 05:08
vladtepes написа:
Най-приоритетната реформа трябва да е отстраняването на всички юрист-милиционери от правосъдието с крайно недостатъчна правна подготовка от висшето милиционерско в Симеоново и замяната им с подготвени юристи, завършили нормално право в СУ.


но ако измежду тях нема верни на президента, кво праиме? Кой друг олицетворява единството на нацията, честта и, доблестта й, съвестта й, ума й? Нема такъв, само президента!
цитирай
3. schumpov - Химнът е много хубав и Р. Радев го пее ...
27.12.2021 19:40
Химнът е много хубав и Р.Радев го пее още преди да стане генерал, но според Решетников пеел много фалцетно, затова го чектисали с Йтова, която да хваща долното до. А че ще подменят досегашните говнари с техни верни такива почти е сигурно, вижте висшия съдия Я..Я стоилов.
цитирай
4. vladtepes - За Янаки Стоилов
27.12.2021 22:18
Янаки Стоилов е сериозен учен юрист, професор по Теория на правото. Не може да се сравнява с неуките юрист-милиционери, възпитаници на висшето милиционерско в Симеоново.
цитирай
5. planinitenabulgaria - Посетете махала Къшле. До нея се пътува с джип или се върви пеша от с. Долна Мелна.
28.12.2021 00:06
vladtepes написа:
Янаки Стоилов е сериозен учен юрист, професор по Теория на правото. Не може да се сравнява с неуките юрист-милиционери, възпитаници на висшето милиционерско в Симеоново.


Последният й жител почина от рак на пикочния мехур, той живееше до училището. От селото по браздата достигнах до с. Шипковица. За тамошните хора и за кюстендилци, всичките с манталитета на тези от Златния триъгълник - Златарево, Петрич,Кулата, но кюстендилци освен мафиотски сложени и комунисти с център с. Полетници, Янаки е голям човек. За мен той е войник на Партията, сега към спящите клетки, наактивирвани само при поръчки.
цитирай
6. schumpov - Несъвместими са определенията, ...
28.12.2021 19:25
Несъвместими са определенията, честен, умен и комунист за един и същи човек, това се отнася и за титулованият комунист проф. я..я стоилов.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: planinitenabulgaria
Категория: Туризъм
Прочетен: 12301391
Постинги: 4573
Коментари: 10803
Гласове: 18380
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930