Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
04.12.2021 20:06 - СКЕРЦО опус 3645
Автор: planinitenabulgaria Категория: Забавление   
Прочетен: 536 Коментари: 0 Гласове:
3

Последна промяна: 04.12.2021 20:15

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
 
                        С посвещение не на Венци и Радост, а на Крумчо и Милена:

                      ПРЯКОРИТЕ НА ХОРАТА СЪВСЕМ НЕ СА СЛУЧАЙНИ...

 

   Започвам с прякора на съседа ми по вила, Мечкаря:

   Човекът – на 55 - никога не бе ходил на планина. Отишъл на гости на племенника си в Смолян, който решил да му покаже Смолянските водопади. Разхождат се те, водопад след водопад, племенникът върви напред, но по едно време вика:

-       Бате Валери, дръпни се в страни, идва мечка!

Валери, виждал мечка в зоопарка, не се страхува и не се дръпнал в страни, макар мечката да била с мече. Мечката си вървяла спокойно. Валери продължил по пътя, минавайки между нея и мечето. В този момент мечката изревала и тръгнала агресивно срещу него. Валери се върнал назад за да се скрие в едни храсти, които обаче се оказали надвесени над морена. Шмугнал се Валери в храстите и изчезнал. Мечката си продължила по екопътеката, строена за туристите със средства на ЕФРР.

   Връща се племенникът, Валери го няма. Обажда се на планинските спасители, те идват, няма го. Узнавайки къде точно е изчезнал Валери, спасителите се спускат по въжета над почти отвесната морена. Намерили Валери заклещен между две скали, поради което е останал там, но жив. Падайки надолу той се мушнал между морените и така се е задържал по стръмната морена, но със чупени ребра под мишниците, забили се в белите му дробове. Извадили го с лебедка, вързан под рамената, закарали го в болницата в Смолян. Лекарите били безсилни да се справят и с хеликоптер го отпратили в болницата в Пловдив. Останал жив Валери. Месец след този случай за няколко дни той бе герой пред медиите от болничното легло. Не може да мръдне от болка, но говори. 
   За около 6 месеца Валери  изчезна от вилата си. По едно време се появи, ама едни съвсем нов Валери -  косата му съвсем бяла, с дълга бяла брада, много дебел. И като върви е все усмихнат. Ако срещне човек вместо поздрав му казва:

-       Който ми казва, че е срещал мечка, не му вървам.

  И се смее.

  Така Валири получи новото си име, Мечкарят. Дано никога да не научи как му казват, ще изживее още един шок. Две или три години след този случай той вече кара и колата си. От сравнително млад човек преди този случай, сега е един побелял възрастен дебел човек. „Мечкарят”....

   Втори такъв случай ще опиша с един наш българин в Канада. Ще има абитуриентски бал, всичките абитуриентки от училището сакат нашия сънароднк с име Кирчо за кавалер. Интересът и вниманието към него е трябвало да бъде кулминацияна на бала, защото Кирчо започнал да става кавалер на абитуриентки още от V клас. Бил, едър, развит и много надарен, няма да осветлявам къде. Кирчо обаче попарил надеждите на абитуриентките и на ръководството на училището – точно на тази дата от училището в Сисимиут, Гренландия, поканили 13 момчета абитуриенти от училището на Кирчо да празнуват зрелостта си там. В мотивите си за тази покана директорът на гимназията в Сисимиут казва, че тези младежи са необходими, защото абитуриентите от випуска били вечно пияни, а абитуриентките – лозя небрани. При този богат опит на Кирчо с абитуриентки, започнал още от V клас, поканата за дошла за него като спасение от съученичките му-нахальници и той погледнал на нея като на ново поле за изява.   

   Оказало се обаче, че поканата имала и друга цел -  абитуриентките били дев/ствен/ици. При Херкулес девиците са били 12 и той е трябвало само да ги заплоди, а да се „работи” с девственица специалистите считат за доста по-трудно. Неможейки тамошните рибо- и раколовци да сторят нещо по въпроса поради алкохолната си зависимост, от общината потърсили помощ от вън – да поканят външни хора, които да огоспожат абитуриентките. Така и станало, но сценарият не протекъл според замисъла на директорката на училището в Сисимиут -  всичките абитериентки се ориентирали само към един от гостите, Кирчо, който сам огоспожил 13-те дев/ствен/ици, другите гости от Канада – нито една.  При това той е преодолял и неочаквани трудности, защото две от абитуриентките са били тесни като колибри и още по-пъргави от птицата-бръмбар. Не се оказало обаче проблем за него, с такива той се бил сблъсквал челно още от времето, когато е би в V клас. И макар и още малък се оправИл с тях.

   Без всякакво съмнение задачата на Кирчо е била по-трудна от тази на Херкулес, защото девиците сега са били с една повече от херкулесовите, при това дев/ствен/ици. 

   Обидили се на Кирчо другите абитуриенти, дошли от Канада,  втора обида получили и след бала. Да посрещне абитуриентките след бала дошла мис Гренландия, жена с опит, която на секундата се ориентирала, а Кирчо разшифровал сигналите й към него. Та и нея няколко раза, защото била по-красива от абитуриентките.

   След този зрелостен бал Кирчо се връща в Канада с прякор Кирчо Секса. Това го прави известен в Канада, като на него започват да гедат като на много Оправен човек, способен да да се справи с сякакви трудности и още не записал се в Харвард получава първото си предложение за директор. Той отказва, но мизата става все  по-висока, предлагат му дори да стане директор на държава  - миниистър-председател. Щом може да се справи с 13 дев/ственен/ици и на бис с най-първата северна красавица, ще се справи и със задачата на министър председател, която е всеобъемляющая.

   Съмнявам се в един „обект”, че именно той е Кирчо Секса. На мен обаче он ми мяза на двойно недоправен – от дефектна яйцеклетка и неелав сперм. Оди напед-назад, да не осветлявам като какво, в досието си има картонче с псевдоним Кривой Рот. Когато ходи има излъчване да е толкова надарен природно, че естеството като му да му пречи да ходи като нормален човек. Много надарените мъже имат изместен център на тежестта и поради това имат специфична походка, по която специалистите определят степента на приодната им надареност. Дано тоя Кирчо, дето се появи у нас да не е Кирчо Секса от Сисимиут. Може да е много оправен, но не мисля, че само природната му даденост, заради която нимое да оди като нормалните хора е достатъчна да ни стане той министър-председател. Като него имаме и други в България. Знам един надарен като него от блога, дето му чествахме кръгла годишнина, който със сигурност като природна даденост бие Кирчо Секса, но може ли това да бъде причмина, да го турнем за министър председател. Защото освен това си качество он други нема.

   Има нещо сбъркано в цялата тая работа. Съмнявам се, че този път Кирчо ще изгърми, защото мяза на въздух под налягане. Ще се намери някое лошо детенце да го боцне. Ще гръмне този балон със сигурност, но  не върху някоя девица, а като бушон на задкулисието. Ще останат само подвизите му от времето му като ученик от V клас до абитуриентския му бал в Гренландия...

   И накрая за още един прякор, при който казусът е доста витиеват:

   Има един тип мъже, които другите наричат мягкокитники. Те биват разпознаване по специфични техни действия, няма да ги осветлявам, но и по външния им вид. Попадайки на нещо много надарено, на тях от шок, ужас и изненада понякога им изфъркват очите от ябълките и остават така, поради което получават прякора Кокорчо-вци. За специалистите да отгатнат кои са ги ококорчили, не е никакъв проблем. Аз също мога да стровам това, защото завърших ускорен тридневен центрови курс на тази тема.

   С едно Скерцо поздравявам тези, които отворят постинга ми.

  







Гласувай:
3



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: planinitenabulgaria
Категория: Туризъм
Прочетен: 12307363
Постинги: 4577
Коментари: 10805
Гласове: 18386
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930