Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
11.11.2021 21:30 - МУЗИКАЛЕН ПОЗДРАВ КЪМ ЕЛЕКТОРАТА НА ПРЕЗИДЕНТА
Автор: planinitenabulgaria Категория: Забавление   
Прочетен: 559 Коментари: 0 Гласове:
6


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
 
 Аз много обичам музиката и тя е част от живота ми. Не съм музикант, но имам солидни познания в тзи област. Изкуството обаче, веднаж сътворено, бива разбирано по различен начин от следващите поколения. Давам пример с големия пианист Рахманинов, който изпълнява свои произведения. Чувствителността е друга, днес интерпретацията на неговата музика е различна. Мога да дам много примери с мотиви към тях. Същото важи и за Шопен, изпълнението на неговите произведения е много променено. Всичко се променя.
  Съвсем друго е отношението към музиката сега, а отношенитето към нея и каква музика се търси е атестат за личността и показва що за човек е той. Аз съм помествал доста постинги на музикални теми за различни автори, за произведенията им. Разбира се, тези постинги не предизвикват интерес с много малки изключения. Защото днес хората са други. Ще го кажа  в прав текст - голяма част от тях са опостамени /популярна е думата чалгизирани/ от Светослав Трифонов, като на базата на ппростащината им президентът ни ги включи в политическа употреба и сега с техния електорат ще получи втори мандат.
   Каква музика обичат тези хора?
   Който обича Бах, той е благословен, който обича Моцарт се стреми към съвършенство,  който обича Брамс е сериозна личност, който обича Шопен обича и поезията, който обича Шуман е вдъхновена личност. Днешното поколение, опростачено от Трифонов и други като него, сега яхнато от Радав на базата на простащината му, търси нещо съвсем различно, което да докосне сърцето, му.
   Прилагам в 4 линка песни, които бяха химни на опростаченото поколение, което сега ще избира президент на малкото останали културни хора в страната. Първата песен, която прилагам е на кандидат-президент. Освен любима на възпитаниците на Слави, тя има и награда за най-смислен текст.
  Втората песен много прилича на първата, тя е нейна транскрипция.
  Третата е на композитора и тикстописец Светослав Трифонов, сега политик, победител в последните излори. Срециалистите знаят мястото, където се скъсва гъза на кучката, ако в момент на заклещване с кучока се налага силом да се "разделят".  Скъсването става в една област, най-слабото й място, наречено перинеум. След това кучката умира в страхотни мъки.
  Третата песен също е от кандидат-президент, Луна.  Тя е композитор на музиката и автор на текста на песента. Специалистите се сезират върху наставленията й към гиздавото пишче на мъжо й - не го слагай на дълбоко, нека да е на широко. Това е завоалирано указание къде и как.
   Това се песните, които докосват сърцата на опростачените от Слави, сега войнство на президента. С тези 4 песни искам да им пожелая успех - президентът с още един мандат и Слави Трифонов - министър-председател. Това са най-подходящите хора за тях.
   Ще завърша постинга си с един цитат от Хайдн - какъвто човекът, такава и музиката му. 
    Някои ме мислят за едностранно развит в музиката, но с този постинг им показвам, че грешат в преценката си към мен. Аз съм си направо чалгакенер, мисля да пиша дисертация на тема Сръбско-циганската музика на Балканите.












Гласувай:
6



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: planinitenabulgaria
Категория: Туризъм
Прочетен: 12313462
Постинги: 4577
Коментари: 10805
Гласове: 18387
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930