Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
31.10.2021 22:09 - ОФИЦЕРИТЕ ЗА СПЕЦИАЛНИ ПОРЪЧКИ...
Автор: planinitenabulgaria Категория: Забавление   
Прочетен: 872 Коментари: 1 Гласове:
3

Последна промяна: 31.10.2021 22:38

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg

   За поучение на Венцивалери1951 и на Радостиналасса, между които съществува крепка вътрешна спойка:


ОФИЦЕРИТЕ ЗА СПЕЦИАЛНИ ПОРЪЧКИ КЪМ ПРЕЗИДЕНТА ДАВАТ АКЪЛИ И ЗА ЕНЕРГЕТИКАТА...

 

    От позицията си на пенсиониран служител от Енергетиката, работил към нея в продължание на почти 30 години, ще се сезирам върху простотии на тази тема, подметнати преди дни по телевизията от трима набедени енергийни специалисти,  подкрепники и поддержника на прокремълския клонинг Радев в България. Не обичам думата боклуци и не я ползвам...

  На единия от тях животът му е преминал като набеден енергиен експерт, другите двама са юпита - стават за всичко, както дялани камъни са. Същите са като тези, които на времето ни покрай царо ни натресе Виктор Примаков. В следващ тираж за победата на Радев пък „игра” Решетников. Моето мнение за тези трима, върху които ще се сезирам е, че те не са специалисти, а някакво подобие на офицерите за специални поръчки, които се появиха по времето на Хрущчо. Тези не са точно такива, те са по-скоро продажни нещастници. На тях се вменява нещо в публичното пространство – в случая, икономисти и финансисти били, каквито те не са, защото са разработени за изпълнение на специални поръчки. Минали през проработката и показали, че стават, тургат ги тук и там с надеждата, че стават за всичк, като дяланите камъни по ъглите на сградите. Ще коментирам след малко простотиите, които изговориха тези трима неграмотники, правейки звуци и ФИЗИОНОМИИ по телевизията. Единият е от партията ИТН, другият – от партия ПП. Това убедително показва какви качества притежават тези хубавци, какво и кой им го е възложил. Макар на двама от тях да им е вменено, че са икономисти, те сега дават акъли и за енергетиката. Казаното от тях показва нивото им и поставените от проработчиците им цели – безпросветники, подготвени за политическа употреба преди президентските избори, решаващи за бъдещето на България. След преструктуриране на политическото пространство, което често се случва у нас, те  ще бъдат изхвърлени на политическото бунище така, както един тип превръзки се изхвъргват тоалетната, не уточнявам какви. Точно това ги очаква и тия...Достигнали до лостовете за управление на държавата, от такива хора нищо добро не може да се очаква защото те като специалисти са нула, а задачата им е да изпълняват поръчки подобно на офицерите за специална поръчка от времето на Хрущо. Нека отбележа, че сега олигарсите, б. м. задкулисието, разчита на обединителя на българската нация и натовски генерал Радев. Такива двама офицери за специални пооръчки през 1953 г. извършиха ареста на Берия, като го увиха в килим по приказ на Хрушчо.

  Започвам с изказването на енергийния експерт Хиновски от ИТН, както го представиха по време на телевизионно предаване за енергийната криза в ЕС в момента. Той веднага предложи решение за нас – да се изпусне водата от язовирите, която да се отработи енергийно и въпросът у нас ще се реши.  

   Това предложение не само е неразумно, то просто не прави смисъл. Ще се изпусне водата на язовирите, те ще се изпразнят, после ще се пълнят поне три години, но това не решава въпросът със скъпата електроенергия, цените на която се определят от енергийната мафия. След съборването на правителрството на Борисов, което управляваше България и тургането на правителство от боклуци / това е мое лично мнение,не ангажирам никой с него!!!/ сега се клучва нещо подобно на това в началото на 1990 г. Тогава изчезна житото, сега подобен процес тече с тока. В язовирите има определено количество вода, която след енергийното й отработване ще даде определено количество електроенерия за месец-два и се връщаме на изходното положение - в ръцете на енергепийнатга мафия. Има ли такава мафия се вижда от количеството ел. енергия, производството на която преди поскъпването й и сега е едно и също. Ако някой си мисли, че вина нямат боклуците на Радев, които сега управляват страната, грешат. Ако се източат язовирите и останат празни,  ще има ужасяващи последствия за екологията. Такава простащина направи Сърбия. Препоръчвам на Хиновски да отиде до Пирот и да види Завойския язовир – празен, самият ужас. Двете му турбини с по 40 мвт. няма с какво да се задвижват.  Без водата в язовирите няма да има вода за напояване, а също и за пиене на определени места. Напомнявм за една такава простотия по времето на Филип Димитров. Енергийната мафия тогава източи яз. Искър и продаде ел. енергията от ВЕЦ Пасарел и Кокаляне на Югославия, а последиците с липсата на питейна вода за София и населените места около него бе ужасна. Някои вероятно си спомнят този режим на подаване на питейната вода за София, която идваше от обема на санитарния минимум на язовира. Такива простотия предлага Хиновски. Това предложение не може да го роди главата на нормален човек, а само тиква на интелектулното ниво на Радев, Манолова, Трифонов или Пинокио.  Обяснимо е защото Хиновски играе твърдо за ИТН както Емил Иванов за ДПС. „Работата” за тези две партии е атестат за тези, които декларират че са техни подкрепники. Това са недоправени, сбъркани хора, плод на съединение мужду дефектна яйцеклетка или на дефектен сперм, а има и такива, плод на две дефектни клетки. Видяхме такива в едно предаване „Панорама” наскоро.

 

   Вторият глупак е човекът на Радев, Асен Василев, известен като Кокорчо, който той забърса от някъде, както и Кирил Петков, известнен като Кривой Устов. Предполагам, че Кокорчо е свързан с бившите агенти от ДС, защото в Инициативния комитет на президента има 27 такива бройки. Не казвам, човека, а бройки. Визията на Кокорчо е подобна на Визията на БСП за България – глупости на търкалета и отгоре две кюфтета. Да се включел в действие ПАВЕЦ Чаира, настоява Кокорчо. Свещена простота, ще поясня защо, но това не можело да стане, защо Борисов започнал  ремонт на ПАВЕЦ Чаира и го спрял, като по този начин оставил България без два генератора по 200 мвт, което е причината за настоящата енергийна криза. По-голяма простащина е невъзможна, но в случая не става само въпрос за простащина от страна на Кокорчо, а за политическа поръчка на Радев, която Кокорчо  чрез тази  фалшива новина отправя към простащината в страната. За неопростачените от Трифонов и Радев обаче ще въведа някои разяснения:

    ПАВЕЦ означава помпено акумулираща водна електрическа централа. Тази централа работи с малки количества вода, но вертикалният стълб на водата е много голям. ПАВЕЦ има на доста места в България, най-висшата ПАВЕЦ е Белмекен. Тя има 5 машини по 80 мвт, две от които обръщаеми, което означава, че могат да работят като генератори и като помпи. Когато системата има нужда от енергия, може някоя или няколко машини да се включат да работят като генератори, а когато в системата има излишък на енергия, водата се изкачва със свръх мощни помпи на високо, като по този начин се черпи енергия от мрежата, която при нужда може да се върне в мрежата. Прехдният процес е много по-кратък отколкото да се запали или изключи от мрежата ТЕЦ.

   ПАВЕЦ Белмекен е уникално хидроенергийно съоръжение с чехски машини, с което соцлидерите ни могат да се гордеят. То е по-висш егап на хидроенергийния комплекс БВП /Баташки водносилов път/. ПАВЕЦ-ът работи постоянно, той може да се ремонтира без да се прекъсва работата му. Пет машини никога не работят заедно. Този ПАВЕЦ  обаче има един недостатък – стената на язовира му, Белмекен, находящ се на 700  над него, което означава 70 атмосфери налягане,  пропуска вода и така и си остава почти 50 години от построяването й.  Ремонт не е възможен, тя трябва да се разруши и направи отново. А там надморската височина е 2100 м. Вече няма и майстори, а копелета с дебели дупета, дето нищо не могат да правят, а само да искат. Наричаме ги безделници, като стане студено са по МОЛ-овете.

  В момента в язовира не могат да се поместят повече от 50 млн. куб. м. вода, което отговаря за класа малки язовири. Водата за язовира е хваната от билото на Рила по специален водопровод, който започва от рида Рилец. При седловината Джанка има шлюз и водата може да се източи към яз. Бели Искър, което означава да постъпи за пиене до София чрез стария рилски водопровод.

    Водата от язовира след енергийното отработване постъпва в малко хранилище за вода, около 2 млн. куб. м. Ако водата прелее, ще се отработи енергийно във ВЕЦ Момина клисура. Това се допуска само ако яз. Белмекен е препълнен, по време на снеготопенето.

   На базата на тази полезна ПАВЕЦ, Белмекен, бе построена още една, ПАВЕЦ Чаира. Чаира аз не знам някога да е работила. Тя има предназначението при повреда на хилядника / в АЕЦ/ за да не излизе от паралел системата и да се разпадне, да се включат двата й генератора по 200 мвт. Така преходният процес ще стане по-дълъг и системните оператири ще се справят с ограничаването на товарите, за да се предотврати разпад на системата. Тук обаче отбелязвам нещо много важно – 50-те млн. куб. м. вода ще стигнат за не повече от два часа работа на тези мощни генератори, след което язовирът ще се изпразни. Това означава и отнемане на възможността на изключително полезната ПАВЕЦ Белмекен за доста дълго време да работи.  Изгубена като енергийно отработване е и водата след ПАВЕЦ Чаира, защото ВЕЦ Сестримо не може да поеме толкова голям дебит и водата ще се изпусне в р. Марица.  

   Енергийният експерт, Кокорчо, който посочи защо не ни работи енергетиката като хората – заради Борисов двата мощни генератора в ПАВЕЦ Чаира не работят - не знае, че те могат да работят само два часа и изпразването на яз.  Белмекен ще е пагубно за енергийния балансьор на страната, ПАВЕЦ Белмекен. За простащината обаче, която Трифонов подготви като класа, която дори поиска да управлява страната  и която сега Радев яхна, кокорчовите простотии са чиста монета.  На негово място аз бих разисквал други животрептящи въпроси на страната, напр. за отворчето с двойно предназачение при една част от мъжете или нещо друго, напр. против Истанбулската конвенция, незаконното подслушване, машинното гласуване.  Свещена простота, като тази на другите министри на Радев. Но пък отлична пропаганда - ето още една беля на Борисов не стига, че крал милиони евро и кюлчета злато,  не ремонтирал и двата генератора за да минира работата на служебното правителство на Радев. Народът обаче видя кюлчетата и вЕрва на президента. Затова и ще гласува за него.

 

   Третият набеден енергетик бе от ИТН. Не запомних името му, на мен ми заприлича на гландис с нарисувани с флумастер очи, нос, уста. С бръсната глава бе като Светослав Трифонов, победителят в последните парламентарни избори. Той предложи още по-оригинално решение - да се построят ПАВЕЦ-и по Дунава и те да дават недостигащия сега ток. Боже, тоя не знае какво говори.  За да има ПАВЕЦ трябва да има къде да се изкачи водата. Това пропусна Товарищ капутникоВ да обясни, къде ще се издига водата над Дунава.  Той не говори за ПАВЕЦ а за ПАВЕЦ-и    предполагам, че е имал предвид АЕЦ, между които явно не прави разлика. Но да бъде активник в обединената простащина на новия политик, който спечели последните избори, Светослав Трифонов -  партия, пръкната от Радев да размие вота и да му послужи да направи служебен, подчинен нему кабинет, за това става. Простащината, която избра по същество Радев на последните избори да управлява България, не разбира основни понятия и не може да прави разлика между тях. Един от тези трима биринджиабдали, предрешени като енелгийни експерти не прави  азлика между дигитус и фалос, друг не прави празлика межде гьот и амджик и трети не прави разлика между АЕЦ и ПАВЕЦ.  И тези неграмотники, яхняти от Радев е вероятно да зауправляват страната, в която все още има и образовани люде.

   И едно мое предвиждане накря – Радев ще бъде преизбран, правителство отново няма да има, след НГ ни чака мултиприциране на разрухата и противопоставянето между хора и институции, което отприщи Радев. Който вече 5 години съсипва страната ни и яхнал простащината, а след тези избори иска да я досъсипе през следващите пет с нейните гласове.

   Тримата енергийни експерти поздравявам с по една песен, която мисля, че им отива, а шефът им – с една малко по-различна, последната. Песните като музика не са толкова важни, важен е текстът им.

  

 

 

  

   










Гласувай:
3



1. krumbelosvet - Да, така е
01.11.2021 08:50
Сичко що е около Радев, е мусор, каквато дума употребява често Радостина. Венци се пак прави разлика между български и руски и не пише США като Радостта на антиваксърите.
Но не е това въпроса.
Въпросът е за ПРЕВЪЗХОДСТВОТО на ББ над Радев. Последният не е чел Божествената Комедия на Данте Алигиери, а ББ я цитира, особено думите "има нещо гнило" вероятно в ада, където е мястото и на Радев.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: planinitenabulgaria
Категория: Туризъм
Прочетен: 12303281
Постинги: 4573
Коментари: 10803
Гласове: 18381
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930