Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
12.10.2021 10:56 - БЛАГОДАРЯ ЗА КРИТИЧНИЯ КОМЕНТАР!
Автор: planinitenabulgaria Категория: Забавление   
Прочетен: 1015 Коментари: 3 Гласове:
5

Последна промяна: 12.10.2021 10:58

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
 
БЛАГОДАРЯ ЗА КРИТИЧНИЯ КОМЕНТАР, ЩЕ ДОПЪЛНЯ ПОЗНАНИЯТА СИ ПО КРАСИВАТА РОДОПА!  

  
Много съм доволен, когато попадна на коментатор, по-вещ от мен по темата, върху която е постинга ми.  Сега обаче си намерих майстора – той настоява за повече регионални познания от мен по най-западната  част на Родопа – тези, които имам преценява като недостатъчни. Мислех си, че освен Западната Родопа познавам цялата, включително и тази в Гърция от Ксанти до Гюмюрджина, но явно не е така. Ще положа необходимите усилия да запълня празнината.
     Имам критика към понятията, ползвани от коментатора към мен, защото явно той, познаващ Родопа, не е запознат с типа цървули, които селяните не само там ползват - двата вида цървули, т . н. твърд цървул, който пази краката на ползващиете ги от убождане и мекия цървул, който се ползва при работа в градините и оборите. Трети вид, прост цървул, до сега няма измислен и произведен, поради което отхвърлям това понятие и сравнението ми с него категориским способом.      Има обаче нещо обезпокоително спрямо този коментатор. Той е типичният пример на жертва на времето, в което живее. Поведен към опостачване още в мечита /началното училище/, където вместо да учи за великите ни сънародници, той е пял песничката „ По игрища и пързалки волно ний играем и макар и още малки името на Ленин ние знаем, той е продължил по тази стълбица. След това в мектеба /средното училище на Слави Трифонов/, същият този нещастник се опростачил допълнително, пеейки песничката „Едно Ферари с цвят червен”. Накрая нещастникът се е испедепцал в медресето / висшето училище по простащина на президента/, където е научил простащините му и сега ги ползва в битието си. Така той вече е завършен образ на един повреден човек, който ако попадне на нещо разумно, приема го гаче ли чадър в гъза му разтварят. За можещите да мислят хора за разлика от този програмиран да върви срещу тях нещастник, това е един човек без ценностна система, не правещ разлика между дигитус и фалос, програмиран с две-три отвратителни команди. Тези команди-вълшебни заклинания не са от вчера. Някога вместо мутра се ползваше понятието черен фашист, лозунгът не бе „Мутри, вън!”, а „Да живее международното положение!”    А от къде идват командите, с които този нещастник е програмиран е видно от думите, които той ползва в Коментара си. Те са дословно „Мутри, вън!”, но отнесени персонално към мен те творчески са променени ето така: „деба простата ти мутра-„турист” вън!” Трагичен е този образ, ако той някога осъзнае същността си ще се гръмне. Но това няма да стане, програмирането му да бъде част от простащината му повелява да върви само нагоре по тази спирала, към най-сияйните й върхове, на които сега се е ВЪЗкачил гурото му Радев, автор на девиза на времето ни, „Мутри, вън!” Аз не влизам в този клас поради много причини, ще изтъкна само една, едва 75 кг. съм. Разбира се, че образът на този нещастник е много уникален като продукт на простащината в страната ни, която натвориха такива като Трифонов и Радев и предложих Коментара му за анализ, от който да се извади сравнителен материал за прогарами при анализ, когато по няколко ключови думи от словото  се търсят подобнини ненормальники... Ето и Коментара на олекта в ориигинал, но за жалост като го прехвърлях съм унищожил името ми и не мога да се спомня кой беще той. 

 10.10 17:35  За постинг: СКРОМЕН ОПИТ ЗА ПЪТЕВОДИТЕЛ ПО ДЕЛА НА РОДОПА, ДОБРАШ

   Абе цървул прост 

къде е часта от Дъбраш по поречието на Места?
линията Огняново-Скребатно-Осиково-Рибново
там са педята санидини от Брацигово-Доспатския покров,
антимонитите от мината, експлоатирана от немците,
опалите в тютюневите ниви и най-вече "Маноиловата дупка"

деба простата ти мутра-"турист"

вън!

 

  Имам музикален поздрав към този коментатор с песен на любимеца на Радев, Миле Китич от Босна:

 







Гласувай:
5



1. rosiela - Коста,
12.10.2021 14:08
де налетя на теб Председателя на дружеството на простаците? Паднах направо от смях.
цитирай
2. planinitenabulgaria - Как можах при прехвърлянето на текста да му изтрия името!
12.10.2021 16:13
rosiela написа:
де налетя на теб Председателя на дружеството на простаците? Паднах направо от смях.


На пазара "Г. Кирков" до спирката на бул. "Сливница" има магазин за цървули. Ако обектът се е засегнал от цървуловата ми критика към него, сигурно ще отиде там да допълни познанията си, както аз ще отида поне още веднаж на Родопа да допълня моите.
"Председателят" ползва модерният, съвременен език, този на Слави Трифонов, на който превежда избрани премъдрости на обединителя на нацята ни, Радев.
Чудя се, тази простащина кого ще предпочете за президент на страната, образован човек или боклук...
цитирай
3. rosiela - Коста,
12.10.2021 16:51
и аз се чудя същото!
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: planinitenabulgaria
Категория: Туризъм
Прочетен: 12279320
Постинги: 4565
Коментари: 10794
Гласове: 18368
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930