Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
23.08.2021 00:04 - АМЕРИКАНСКИ ЗАПИСКИ 2021 - 13
Автор: planinitenabulgaria Категория: Забавление   
Прочетен: 1694 Коментари: 1 Гласове:
5

Последна промяна: 23.08.2021 00:05

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
 

ОПРОСТАЧВАНЕТО – ПРОЦЕС, КЪМ КОЙТО ВСЯКА СТРАНА СЕ ПРИДВИЖВА ПО СВОЙ ИНДИВИДУАЛЕН ПЪТ

 

    Ще включа две държави в този мой постниг – Америка и България, доста различни в триединството „стъпка-крачка-походка” към заветната цел на необразованите люде в тях– простащината. Във връзка с този постинг изразявам ЛИЧНОТО СИ МНЕНИЕ по този много сериозен за целия свят казус като ПОДЧЕРТАВАМ:

 

     НЕ АНГАЖИРАМ НИКОГО С НЕГО! ПОСТИНГЪТ МИ, МАКАР ДА ЗВУЧИ В КАТЕГОРИЯ „ЗАБАВЛЕНИЕ” Е СЕРИОЗЕН, ЗАЩОТО НАСТЪПВАЩАТА ПО ЦЕЛИЯ СВЯТ АГРЕСИВНА /!!!/ ПРОСТАЩИНА ЩЕ ИМА УЖАСЯВАЩИ ПОСЛЕДСТВИЯ ЗА ВСИЧКИ ХОРА. НАШИТЕ ТАЛИБАНИ – ИНЖЕНЕРИНГОВИЯТ ПРОЕКТ НА ПРЕЗИДЕНТА НИ - ВЕЧЕ ИМАТ ПОЛИТИЧЕСКИ ПАРТИИ, КОЕТО ВЕЩАЕ ПОЛИТИЧЕСКА КРИЗА И ХАОС В СТРАНАТА НИ.

 

   Обстоятелството, че Америка е най-великата страна на света не означава, че нейната снага не се разяжда от агресивната простащина на голяма част от необразованите и агресивни хора в нея. България, макар и толкова малка има друго достижение – вероятно тя е  единствената страна в света, видно от подадените гласове от народа на последните избори, желаеща да я управляват простаци. Това е симптом, че снагата й вече е доста сериозно разядена от същия вид простащина, чиито вирус е по-ужасен от този на Ковид 19. Простащината е агресивна ако обладаните от нея /б. м. заразените с нея/ искат да поемат управлението на страната и да я превърнат във фундамент, върху който да приемат законови форми за функциониране на обществото им подобно на фундаментализма в Иран, където фундаментът на страната са законите на шериата, исляма. Той все пак е взет от някъде, ограничен е, но простащината няма граници и един нов обществен строй, въведен за да се възползват политици от него няма да е възможно да бъде спрян или трансформиран, а рзрушителната му сила ще порази първо интелектуалците, които за талибаните ни са реакционна маса или формалисти.

   Има една разлика обаче в разпространяването на простащината в тези две страни, която без съмнение е и с агресивна съставка. В Америка този процес се ПРИДВИЖВА автоматично, той е неуправляем. Апогеят му бе по времето на Тръмп, но след изхождането му от власта тръмпизъмът /б. м. простащината/ остан/в/а, макар вече те да имат президент културен човек. В България навлизането на простащината се ПРОВЕЖДА целенасочено, за да бъдат постигнати чрез нея определени резултати. В случая от взривяването на бомбата с простащината в страната ни чрез формирането на просташки партии, които да направят парламентарните избори невалидни и управлението да се поеме от кърмчия се възползва ПРЕЗИДЕНТСТВОТО ни, имащо за цел отклоняването на България от пътя й към Европа със зле прикрития девиз:          

               „Терорът долу, съюз със ОНД!”

 

    Започвам с Америка. Там стремежът на неагресивните простаци към достигане на по-високи нива на простащината им е насочен към специализираните предавания на медиите за тях. Според мен сценаристи в него няма, има търсене на такава, все по-продаваема стока, простащината. Простащината е сила, казва Оруел, но тя е и стока. Това се търси, ще се намерят кои да я произвеждат и предлагат, ще има и конкуренция между тях. Цитирам три телевизионни предавания с популярни героини, защото са НАПРАВИЛИ много пари. В Америка понятието спечелил пари не се ползва, ползва се направил. За популярните участници в предаванията понятието простачки не върви, те са някакъв нов човешки подвид. Возят се в едни много дълги леки коли, които те наричат лимузини. Колата има отпред две врати и отзад две, а в средата има доста голям салон с прозорци, оборудван по желание на собственика на колата.Сюжетът е много семпъл – представят главната героиня, която отива с колата си някъде и взема още две-три звезди на нейното интелектуално ниво. Еиизодът започва от момента, когато тя излиза от двореца си и влиза в колата. В средата на колата има разкошна маса, около нея - срахотни кресла, на които сядат героините. Съдейки по филмчетата, камери има навсякъде в колата, които се управляват от стоящия до драйвъра. Хипердамите в колата, които обикновено са три мЕнат мисли - кого видяла всяка от тях, какво е казал той, какви храни предпочитат, каква козметика ползват. Пристигат те в някакъв дворец, разбира се от пресован картон, но направен да изглежда като замък, като крепост или друг архитектурен шедьовър от Европа. В някакаква приемна, с площ почти колкото спирка на метрото, те сядат. Около тях -  абсолютният лукс. Сядат героините около масата, слугите /?/ носят нещо за ядене, а стопанката на двореца обяснява какви съставки има в яденето и за какво са полезни. Следва коментар: Едната мисли, че трябва още нещо да се добави, другата хвали ястието, яде като за световно и жестикулира, иска рецептата му. Носят нови и нови блюда, хипердамите ги опитват и връщат. Обсъждат в кои вериги пазаруват, каква козметика ползват, та дори от каква материя са чаршафите им. Запомних, от египетски памук, защото само той не дразнел кожите им.

   За простачките, които гледат тези предавания, едни от най-гледаните, какво ядат звездите или какво си говорят не е важно.  Важното за тях е, че по този начин гледащите тези предавания се докосват до звездите - техните любими героини. Така те се учат как да се държат в обществото, как да жестикулират с двете си ръце пред лицето на тази, с която разговарят, при доминантите да включват в процеса на убеждаване и клатене на главата, да мислят като тях, да ядат същата храна за да изглеждат така добре /б. м. като рекламата с напомпаната гума на Мишелин/ да се държат като тях, да мислят като тях, да се обличат като тях и  - Дай, Боже! – да направят като тях.

 

   Ето една от най популярните героини от тези простащини:

   Американски милиардер отива на бизнес среща в Лондон. Вечерта посещава публичен дом в който има проститутки, специализирани да бият. Неговото хоби в живота неотменно е било да го завържат гол по корем и проститутката да го бие по програма, която той си избира по каталога в заведението. Не само Жан Жак Русо е обичал да го дърварят. В тези програми, използвани в специализираните проститутници има удари с камшици, с пръчки, газене с обувки, на които подметките са със специална форма и различна твърдост на гумата, без ток или пък с токове остри като игли, с шпори.  Каквото си поръчаш -  това! Връзват те и нямаш думата. Като те отвържат – тогава.

   Набила го проститутката, но така, както никоя до сега в живота му. Доволен, той й дал огромна сума, запознали се, но внезапно се случило и нещо друго – милиардерът се влюбил в биещата го. Той трябвало да пътува на другия ден за Америка, но отложил всичко, изчакал една седмица да му зарастнат раните по гърба и я посетил още веднаж. Тя се престарала,  /то таквоз плащане!!!/и го набила още по-изискано, от което любовта му към нея допълнително припламнала.

   Връща се той в Америка, започва да я кани да идва при него, за да го бие, плаща пътуване и всичко, но и персонално много големи суми. Любовта му става такава, той вече не може без нея и я кани да дойде в Америка и да се настани в двореца му. Получава се. По нейно указание той приспособява стая за връзване и биене с всичко най-съвършено на света за тази цел. Заплащането на тези скъпи „играчки” за него не е проблем.  

   Нещата се развиват неудържимо, той пада на колене и я моли да се ожени за него. Тя кандисва. Милиардерът няма деца, интересът му към жените е само да го бият, а от бой приплод не се получав Така след смъртта му проститутката е негов единствен наследник. Не си спомням точно възрастта, на която е починал милиардерът, но мисля, че е към 80. Към 20 години той живее с любимата си, която го е била почти до последия ден на живота му според програмата, която той е избирал за всеки сеанс.

   От болест, старост или от щастие - да имаш съпруга, която толкова да обичаш - човекът умира. Тя назначава някакви заместници да движат бизнеса му и се отдава на живот. Някъде между 40 и 50 трябва да е сега, дебела, подправена със силикони и ботукси. Отвратителна, но направила много пари,  поради което хората я уважават и гледайки предаванията по телевизията се учат от  нея...

 

    Втората героиня от най-гледаните е една от сестрите Кардашян. При нея най-същественото нещо е гъзът й, който е така подправен със силикон, че друга жена като нея на света със сигурност няма. Била е женена за един негър естраден певец с дупки на мозъка /кокаинова глава/, ангажиран от Тръмп да основе партия, която на последните президенски избори да обере гласовете на чалгарите /боклуците/  и така да победи Байдън. Не се е получило. Не е ясно дали поради това негърът се разведе с Кардашян, от която има 4 мулатчета.  Кардашянките въртяли бизнес с козметика, но най-скъпата.  Знам за един крем за избелване на анусчета в опаковка от 4,537 гр, /1/10 от либрата/ с цена 5000 долара, но не разбрах техен ли е. Техният баща е бил олимпийски шампион, но си сменил пола. Цяла Америка страдала, защото операцията била много сложна, човекът много се мъчел. След като Америка преодоляла страданието, той обаче решил да си възвърне пола. Ново състрадание залива част от народа на Амерака. От този случай е тръгнала славата на сестрите Кардашян, най-интересна от които е тази със силиконовите бузи на дупето си, върху които може да се играе табла.

 

   При третата героиня нешата не са се развили много добре, та даже и зле, защото ще я окошарят. Тя се жени за възрастен много богат евреин. Поради претенции за имоти, тя завежда дело за развод, от което е смятала, че ще спечили много-много милиони. Какво се оказва обаче? Мъжът й имал „бизнес” да събира пари от родители на загинали при авиокатастрофи деца уж за да им спести данъци, а също да могат да вземат по този начин две застраховки. И изчезвал. Ужасяваща липса на морал, изчадиева измама. Така придобил богатството си този идиот, от измами с нещастието на хората. Жена му, наясно доняъде с този казус, занесла цялата документация в съда за да покаже, той колко много пари има и защо тя иска толкова милиони, а евреино й не дава, след като има обективната възможност да покрие иска й.  И така, тя се оказала съучастник и подсъдима. От явяването й по телевзията обаче вероятно тя не само ще изплати сумата, за която ще я осъдят, но ще има и печалба. А евреинът ще остане в затвора докато е жив.

 

    Посочих някои от най-гледаните предавания в Америка. Какви духовни ценности имат тези, които ги гледат, към какво се стремят в живота, поне на мен ми е ясно. Това са предавания, водещи до опростачване на хората. Макар Америка да е свободна страна, трябва да забрани тези простащини, както Мицотакис забрани прожекциите на турските филми в Гърция. Да попаднеш на канал с такива простачки и да не го затвориш на секундата с възмущение считам за недопустимо. Но в Америка има свобода, там това, което движи живота, е пазарът. Това се търси на пазара, това се произвежда и продава. Пазарът е всесилен, той управлява,  всичко регулира, а някои може би наинтелектуализира .

 

   Опростачването у нас върви по раззличен сценарий. Като най-активни в този процес пак ще ще посоча трима. Първият е президентът ни, който често прави звуци по медиите. За „специалистите” е ясно той какво иска да каже, те ще изключат телевизора за стотни от секундата, но тези, които подрастват или са глупави, с появата си пред екрана той със сигурност ще опростачи или доопростачи. Вторият е Светослав Трифонов. Неговото предаване в продължение на 25 години по БТV бе на интелектуалното ниво на биячката от Лондон-ския проститутник или на това, което залага на показването на зрителите на силиконовите задници на Кардашянките. И още една важна личност в опростачването на българите да спомена – Манолова. Ако подрастващите я гледат, няма ли опастност да заприличат на нея по начина на говорене, по маниери, включващи главоклатене, ръкомахане, откровена простащина, крякане на кокошка, „газена” от петел?

   При нас обаче като относителна тежест по отношение на опростачването на людете, ФБ надвишава това на телевизията. Ако най-голямата тежест за опростачването на американките има телевизията им, за нашите фейсбучки това е точно тази социална мрежа. За фейсбучките, не различаващи поради липса на интелект дигитус от фалос, ФБ може да размести или обърне ценностите им, вкарвайки им грешни команди и така да ги превърне в откровени боклучки. По-ниско ниво от това на фейсбукбоклучките на света имат  само руснаците, които нищо не ги интересува. По-ниска точка на човешката деградация – нищо да не те интересува - според мен е нЕмало, нЕма и нЕма да има, ако ползвам думите на един наш бивш държавник, вече починал, но простащината му намерила добра почва у нас, остава. Дали пък тя не е изходната точка на Тойцата, която вече споменах – Радев/Трифонов/Манолова.

   Опастността обаче е голяма – веднаж изпусната простащината, няма как изпуснаиите я да я превърнат в непростащина или да я вкарат в невредно за страната русло.    

   Ще въведа два тага:

   1.  Радев/Трифонов/ИТН.

   2.  Инженеринговата простащина, която хвърли страната ни в такъв хаос, че и парламентарните избори вече не могат да доведат до решение на жизненоважни въпроси, които не търпят отлагане. Обещанието е, когато властта вземат простаците, всичко да решат в един период, много по-кратък от 800 дни. Само където планираните помощи за възстановяване на страната ни от Ковида в размер на 9 млрд. евро май няма кой дори да поиска. Пропада и програмата с кохезионните фондове, тази за инфраструктурата ни, за селското стопанство, по линията на ЕФРР и още много други.

   Моите благодарности за това, което скоро ще ни сгази както валяк към президента ни, обединител на нацията и натовски генерал според програмата, както той се представи пред народа и бе избран да му служи.

Гласувай:
61. syrmaepon - Обсъждат в кои вериги пазаруват, каква козметика
24.08.2021 13:47
Ясно - това е новият тип реклама. По мое мнение, американската икономика е задвижвана изцяло от все-повече натрапващите се реклами от всякакъв тип - от по-изкусните до най-тъпите. Едно време един министър у нас каза "братя не купувайте", в Америка този слоган гласи тъкмо обратното - "братя, дори и да висе повръща - яжте" )))). Проблемът на такъв тип маркетинг е, че не е обърнат към действителните потребности / или пък отчитането на факта, че такива са задоволени и следва почивка/ и бълва все едни и същи ненужни неща, за които се търсят необходимите глупаци да ги консумират. Накрая всичко това очаквано ще се срине.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: planinitenabulgaria
Категория: Туризъм
Прочетен: 10183488
Постинги: 4101
Коментари: 10043
Гласове: 17311
Архив
Календар
«  Февруари, 2023  
ПВСЧПСН
12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728