Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
16.07.2021 04:26 - АКО ПРОДАЖЕН ПРЕЗИДЕНТ В ПАРЛАМЕНТАРНА РЕПУБЛИКА.....
Автор: planinitenabulgaria Категория: Забавление   
Прочетен: 734 Коментари: 1 Гласове:
5

Последна промяна: 16.07.2021 04:28

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
 

АКО ПРОДАЖЕН ПРЕЗИДЕНТ В ПАРЛАМЕНТАРНА РЕПУБЛИКА, СЛУЖЕЩ НА ЧУЖДИ ИНТЕРЕСИ СЕ ДОМОГНЕ ДО ВЛАСТТА, ТОЙ МОЖЕ ДА СЧУПИ ИКОНОМИКАТА Й,  ДА НАПРАВИ ЖИВОТА НА ХОРАТА МНОГО ТРУДЕН, ДА ГИ ПРЕВЪРНЕ В НЕГОВИ ЗАЛОЖНИЦИ....

 

     Имам предвид нашия президент!

    Дали ще можем докато той чрез кукления си кабинет управлява държавата да получим 9-те милиарда евро за възстановяване на страната от корона вируса, дали тая простотия със Северна Македония ще приключи, за да не гледат на нас в ЕС като на идиоти, към НАТО и ЕС ли сме или троянски кон на Путин в ЕС, на тези въпроси има ясен отговор. Всички хора с изключение на безпросветниките на Слави, благодарение на простащината на които президентът осъществи изборния си преврат и оглави държавата са известни.

     Ще хвърля светлина обаче как заради този продажен президент с недоправена инфрастуктура остава цял регион на България, включващ голяма част от Родопите, делът Велийца.

     Често даваха Борисов по телевизията, който „натискаше”, пътят, получил името „Грашево” да се довърши. Беше често там, защото се работеше друг един важен път, наричан Мазният, заради разширяването му и новата асфалтова настилка, от Велинград до Сърница. Пътят „Грашево” трябваше да започва с отклонение при с. Аврамово от пътя Велинград-Якоруда и да достиигне до с. Кръстава, където да се раздели на две – спускане към пътя Велинград-Сърница покрай рекичката на с. Кръстава и отклонение към с. Медени поляни. Село Медени поляни в този проект бе центърът на това пътно строителство, което Борисов започна и следеше. То се финансираше от ЕС и осигуряваше много работни места за местните хора, всичките помаци. Вместо мъжете да работят в чужбина, работа за тях има и тук. Коментарът за тази дейност дейност на Борисов дойде от един конституционен съдия, Семов, който заяви, че джипът на Борисов вдигал прах и от този прах се не виждало той какво прави, загатвайки, че вместо да строи пътища, он краде парите от Европа за тях. Такива неморальники и като него, като Трифонов, Манолова, Иванов и др. станаха войнството на президента, чрез което той извърши изборния си преврат и сега управлява еднолично страната зад паравана на кукленото му проправителство.

   Строителлтвото на пътя от Аврамово към долината на р. Чепинска през с. Кръстава започна от двете му страни. В кратки срокове той бе завършен и преобрази живота на хората тук – позволи им връзка с вътрещността на страната през цялата година.  Една от причините помаците от региона на Велийца-Запад да продават хранителни стоки в цялата страна е този път. За жалост, строителството на трасето му към с. Медени поляни не започна... А беше много важно, защото към това строителство се включваше и ремонта на пътя от с. Медини поляни към г. с. Селище, свързващ Сърница с Велинград. Чрез него пътят от Велинград към прекрасната долина на р. Доспат с яз. Доспат щеше да има алтернатива – товарните камиони - през Каратепе, леките –през Медени поляни. Регионът е сравнително гъсто населен – 100 %  помаци - и населението му се увеличава,  защото помаците не напускат родните си места. Връшайки се от чужбина, те инвестират парите си в подобряване на бита си, разширяване на стопанството си, купуване на машини. А окато ги няма в дома им –обикновено стръоители по ЕС - жените им работят като мравки.

   Този път щеше да превърне приказното като местоположение с. Медени поляни, разположено в изворната област на р. Доспат в популярно място, подобно на с. Ковачевица. От тук може да се отиде на десетки неповторими като красота или антични останки места. От с. Медени поляни трябваше да бъде продължен пътят към с. Елешница, днес проходим само от камиони и джипове. Този път би предоставил възможността на почиващи в Банско да пътуват по съвсем кратка отсечка до яз. Доспат, един от бисерите на Родопа. Чувал съм и за други планове – пътят от с. Медени поляни към  с. Ковачевица, който има стабилно трасе също да се асфалтира. Там е много високо, села почти няма, но пък туристи от Ковачевица за час ще могат да слизат до яз. Доспат. Този панорамен път, подобен на п тя от с. Манастир до с. Дамидсово чака  часа си. И още една опция има, път от Медени поляни до с. Осеново. Ако това стане, този край ще стане по-посещаем от Чернатица и долината на р. Въча, в близкото минало за 34 години Помашката Тъмрашка Република.

   Такава красива страна сме, а нямаме пътища. По тези програми работеха в правителството на Борисов. Те бяха представяни и одобрявани по линията на кохезионни програми, ЕФРР и още много, след което финансирани до 95% от ЕС.

   Още преди да падне Борисов и да се възкачи простащината в страната , оглавявана за сега от президента Радев и финансирана от олигарсите, хората в тези региони имаха опасения, че тези планове няма да се осъществат поради злото, което се е запътило / б. м. не само/ към тях. Не само това, имат и страхове, че променили ориентацията си от ДПС към ГЕРБ, сега ще им го върнат като отменят всички програми за благоустройство на региона, започнатите замразят.

   Мисля, че точно това ще се случи. Толкова трудолюбиви хора, нищо не искат от държавата освен  ток и пътища, защото си произвеждат всичко, и вода си прекарват, и пътищата си подържат през зимата, трудят се и се множат, макар високо-високо в планината, продават стоки на хората извън региона си и то екологични, а само ядове с държавата имат. Напомням за възродителния процес и убитите в Корница, за които техни роднини са ми казвали, че на гърдите си имали дупчица, а на гърба си дупка колкото юмрук с липсващо месо и кости в нея.  С какво ли са стреляли извергите по тези хора? Вероятно отговор има Генерал атанасоВ, прокурор от онова време по този процес, днес чрез ДБ патерица хна Радев. Застреляха и едно дете на гърба на майка му от с. Каялоба, момиченцето Тюркиян.

   Държавата трябва да измие срама от тези години, оставили сянка на съмнение между нея и тези работливи, добри хора. Българските турци ни простиха. Ако държавата обаче има едноличен неконтролируем управник с културно ниво простакисимус, криещ се зад параван от партии-идиоти и желание да върне в живота ни тези години, с които хората са се разделили и за които не искат да чуят, няма да стане. Няма да му помогне дори равнопоставеното с него като ниво на културата просташкото войнство на Славичалгаджи.

   Докато обаче най-толямото зло за България след 1989 г -  президентът ни - е едноличен диктатор, че ще загубим 9-те милиарда, че за тези хора нищо няма да се направи и дори може да стане още по-лошо, е ясно,”както че ще съмне”...

 

                  До кога в страната ни бащина,

                  зад паравана ИТН, ДБ, ИСМВ,

                  таз президентова простащина?

               
                image

               Това каменно творение на траките показва къф са ни го
               приготвИли, само дето ще е още по-голям.
              Ако допуснем президентът да ни управлява.




Гласувай:
5



1. planinitenabulgaria - Радев е най-голямото зло, сполетяло България след 1989 г.
16.07.2021 07:35
krumbelosvet написа:
А Радев е летец-изобтетател. Изобрети преврат чрез избори, НЕоспорвани ни у нас, ни по света.
Но Балканджи Коста не може излъга. Само той видя преврата и бленува нови пътища в Родопа, свързващи Ислямската дъга...


Той раздели на сити и гладни българите, причина е за агресивната простащина в страната, служи на интересите на чужда държава и работи против собствената си. Той е в основата на всичките беди, което опрстачените от него натресоха на България. Само един промит мозък не може да разбере това, защото е част от простакщината, на вълната на която Радев пое управлението на страната.
Приятел както и Капитан Петко Войвода съм на всички хора в България, които се трудят и живеят честно, независимо от етноса им. Само най-големият простак може да говори за ислямска дъга. Точно такива изроди на времето - от 1975 до 1989 г. организираха погрома над мюсюлманите в България, от който страната се лиши от голяма част от работната си сила. Полупустините, които турците пхревърнаха в градини сега са пустини и там вече никой няма да живее. Помаците останаха в страната, защото са българи, но понеже са ислямизирани, да им ебем майката и на тях, така тълкувам отношението Ви към тях. Таки разсъждаваха сърбите на Милошевич и избиха 8000 момчета мюсюлмани в Жепа и Сребреница.
На просташки коментари повече няма да отговарям!!! Изкоментирвайте се под постингите на такива като Вас - Радев, Манолова, Трифонов. Не ми отваряйте блога повече!
Поздрав с една песен, подходяща за интелекта Ви и тоза на екипа на Радев:
https://www.youtube/watch?v=lSVQUoXWPH8
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: planinitenabulgaria
Категория: Туризъм
Прочетен: 12181867
Постинги: 4544
Коментари: 10754
Гласове: 18319
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031