Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
08.07.2021 07:27 - ДОКАТО ЧОВЕК Е ЖИВ, ВСЕ СЕ УЧИ!
Автор: planinitenabulgaria Категория: Забавление   
Прочетен: 701 Коментари: 1 Гласове:
8


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
 

         ДОКАТО  ЧОВЕК  Е  ЖИВ, ВСЕ  СЕ  УЧИ!

 

    Тази мисъл премина през малоумницата ми по време на едно предаване  на Росен Петров. Не помня по коя телевизия го появиха като водещ на някакво предаване. Росен Петров според мен е от школата на Слави като интелектуално ниво. По време на Шоуто на Слави той се изявяваше като историк, с познания на ниво, достъпно за опростачените от Слави негови почитатели. Запомнил съм го с оригиналния му нос.

   В предаването ставаше въпрос за двете първи сили на света, Русия и Америка. Гостът на предаването обясняваше защо те са първите в света. Обяснението бе в тяхната идентична олигархична държавна структура. Олигарсите в тези две страни според госта на Росен Петров били най-кадърните хора в страните си и по същество те определяли тяхната политическата и икономическа линия. Президентите на тези страни били изпълнителните звена точно на този интелектуален потенциал на страните си. Цитирани бяха имена, част от които познавах и ще отразя в постинга си точно, другите сигурно не са точно така, както ще ги напиша, но така ми звучаха.

   От американската страна имената на олигарсите, които определят политиката, която трябва да следва Байдън бяха:  Елон Мъск, Марк Зукенберг, Тим Кук, Джеф Безос, Бил Гейтс, толкова от тях запомних. От руска страна запомних Роман Абрамович, олигарх по диамантите на Чукотка и на футболния тим Челси – нещо много изключително като ум и интелект, собственичката на клиники в Сибир срещу заразни болести Тамара Гонореевная - единствената, която лекува заболяването сибирски трипер, газовият олигарх Василий Тесножопов, олигархката по отглеждане на млечни крави Валерия Жребцова, олигархката по картофи и пшеница Маря Долгокурова, професърът-олигарх, измислил ваксината срещу Ковид в разновидностите му от №19 до №33, Генадий Гламидиев.

   Вече станах много голям и не помня всичко, може имената на олигарсите, които написах да не са точно така.

   Замислих се след откровението на госта на историка Росен Петров. Ето къде била основата на успеха на тези две страни, които имат идентична държавна структура с олигархичен фундамент, едната да е първа по богатство в света, другата – в нея да живеят най-щастливите хора на земята, ами в олигархията им. А какво направихме ние с нашите олигарсите обаче, цветът и умът на нацията ни? Мафията, навлязла в Прокуратурата повдигна обвинения срещу тях, некои вкара в следствения арест или в затвора, други побегнаа, за да се спасят от бухалките на Боко. Поради това президентът ни издигна девиз, „Мутри, вън”! Той имаше предвид най-кадърните хора, цветът на нацията - олигарсите ни, в другите страни основа на просперитета им, при нас репересирани от прокурорите-мафиоти да бъдат завърнати в България и да работят за нея както преди прогонването им. Така видни наши личности за страните си както Елон Мъск за Америка и Василий Тесножопов за Русия вместо в затвора или по чужбина, ще бъдат ангажирани да работят за страната си. Прав е президентът, дори когато съгреши. Прогонените от страната ни кадърни хора, които могат да я оттласнат от дъното, до което я свали ГЕРБ са доста - Арабаджиеви, Баневи, банкерът на годината Цветан Василев, бизнесмени като Черепа и др. кадърники трябва да се завърнат. В тяхна защита застана президентът ни, най-популярната наша политическа личност, надарена с ум като бръснач и интелект почти на нивото на Манолова. Ако бяха в страната си, те сега щяха да творят у нас блага за народа. По същество мафията в прокуратурата лиши народа от възможностите им да работят за него. Мутри вън, казвам аз.

   Навсякъде, където бръкнем, излиза тиня, наслоена от правителството, което на последните избори народът отхвърли, а сега ще обрушва, изчегъртва и измита.

  Пренесох мислите си в личен план. Знам, че жената поумнява в резултат на успешни извънбрачни връзки. Човекът пък поумнява с възрастта, ако слуша музика и ако ходи по планина. Аз влизам в трите показателя, но не нравлю себя. Как до сега не съм се сетил, че Русия и Щатите са първите страни в света, че толкова си приличат, защото имат еднакъв обществен строй, олигархизЪма. Ако си уважавахме нашите облигарси като американците Бил Гейтс или руснаците Тамара Гоноревная, друг щеше да е халът ни сега. А ние ги прогонихме или вкарахме в затвора.

  Как не съм се сетил за това до сега, ДЪСЪИБЪВГЛЪВЪТЪПРОСТЪ !!!

   Точно така трябва да си кажа, защото имало и четвърти начин човек да поумнее – като гледа Росен Петров по телевизора. А я незнаех тая опция...

 

  Едно допълнение на края. В процеса на разговора бе уточнено, че първи в света тези страни били само по въръженията си. И по нищо друго...

 

    Туй, що видях по телевизора за мен бе особено важно. Мислех се за вече поумнял, дори умен, но ето още колко имам да уча от предавания като това на историка Росен Петров.

  ДОКАТО Е ЖИВ ЧОВЕК, ВСЕ СЕ УЧИ!





Гласувай:
8



1. dobrodan - Само да напомня, че
08.07.2021 09:09
без наносната тиня на река Нил в Египет нямаше да има ни царства, ни Пирамиди....
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: planinitenabulgaria
Категория: Туризъм
Прочетен: 12309691
Постинги: 4577
Коментари: 10805
Гласове: 18386
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930