Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
07.06.2021 23:06 - МУЗИКАТА НА ПОМОЩ СРЕЩУ ИДИОТИТЕ - 11
Автор: planinitenabulgaria Категория: Забавление   
Прочетен: 1584 Коментари: 7 Гласове:
2

Последна промяна: 07.06.2021 23:08

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
 

   С посвещение на Борн, Божинката, Крумчо, Радостиналасса/ЦАВ12929 и гурото им с пожелание да капират туй, що написах. Сложно е, оти в него се вляха доста потоци.

          НЕ  КАКВОТО  ЖЕЛАЯ  Е  ВРЕМЕТО  ПРЕЗ  ТОЗИ  ГОДИШЕН СЕЗОН...

 

   През този годишен сезон откакто съм пенсионер винаги съм по планината, сега природата е най-красива. Само една година си спомням, че времето бе лошо, но тръгнах. Тогава изучавах златопромивните комплекси на траките над с. Ковил, а всеки ден валеше дъжд. Изпълних си програмата, но не направих добри снимки, а поради мокрите обувки краката ми се израниха. Тази година не мога и да започна пътуването си. Минавайки през треви, които сега са доста високи ще стана мокър като пудел и задачитЕ, които съм си поставил ще останат нереализирани. Свърших всичките си задачи тук, за да е свободен духът ми, когато отида на планината, но не ми се получава. Наподобявам на куче, отвързано от веригата, с много набрана енергия, което пак си остава при...веригата.

   Притеснява ме и времето, което направи доматите ми с цвят на сушени тютюневи листа, а по дърветата имам гъсеници от типа, които само кукувиците ядат – с много остри иглички по тях. приличат ми на издъЛжени малки кученца порода Померан. Прасковите не останаха с листо по тях. Ние не разчитаме на доходи от градината, но ми е жал за хората, на които поминъка е селското  им стопанство. Дъждът е благодатен за развъждането на гъсеници така, както държавниците-примати са благодат за за развъждане на простащината в страните, където те са кърмчии.

   Това лято не съм свободен човек - освен многото задължения които имах и задачите, които си поставих сам, ще бъда 45 дни в Америка и 7 в Гърция. А как ми се иска вместо там да съм някъде сред природата, да се къпя в реките, да спя в колата, да ходя по целия ден сред природните красоти и античните останки по страната ни. Но ако не отида /поне на плажа в Гърция/ може да ме помислят за пълен дивак. Ще лежа примерно и кротко като морски слон на някой плаж, както сторват интелигентните хора. А вечер ще пия в някоя таверна и ще слушам гръцка музика. Само това им харесвам на тъпите и мързеливи гърци, че не допускат турски филми по телевизията и спрско-цигАнска музика по таверните си...

   Това, което ни случва природата го приемам, каквото и да е то. Гръмотевици край мен е имало, пороен дъжд, град, срещи с диви зверове, и те на кораба, с който пътуваме във Вселената.  Сега обаче, по същество на края на живота ми, желанието ми да живея в истина, сред истински хора в истинска държава става все по-силно. Противно на желанието ми става обратното - след последните избори навлязохме в нов обществен строй,  простакизЪма и не знам как ще излезем от него. Подготовката за този обществен строй започна отдавна, а целта му беше пределно ясна – да се опростачи подрстващото поколение за да стане то манипулативно. В момента като кърмчии на държавата работят най-големите простикисти, които имаме. Те гонят нормалните хора от властови позиции, а неизгонените знаят че ще ги изгонят както прасето знае, че ще го заколят и сами напускат постовете си. За да ги заемат приматите, които идват със страшна сила. Това положение в страната не мога да приема, чувствам се отхвърлен като чуждо тяло от нея. Днес имах повод да се размисля върху това.

   Срещнах една дама, която се самопроделя като демократка, антикомунистка. Деянията и мисленето й обаче съвсем не са на такава. Тя сама си ги определя, никой не може да я „светне” по тези теми. Тя е така светната, че  дори облъчва другите хора. Днес облъчи мен и още не мога да се успокия. Срещата бе случайна. Нямахме тема за разговор, попитах я, доволна ли е от това, че комунистите /б. м. олигарсите/ правят опит да се завърнат във властта. Тактично попитах, защото знам, че на местните избори в София гласува за ДБ, защото мразела била Фандъчката, много крадяла. На втория тур обаче е гласувала за Мая Манолова. Никога не съм коментирал пред нея избора й, но не го забравям. На тези избори е гласувала за ДБ, защото Пинокио произлизал от интелигентен антикомунистически род и такива политици имали бъдеще. Тя едва ли знае за връзката на майка му с Ахмед Доган, с когото са учили в една школа. За да не се усети, че я иронизирам, не казах на какво ми прилича Пинокио – не на друго някакаво животно, а на АКО на човек, страдащ от запек, с последни сили изходил нещо много огромно, съставено от отделни здраво свързани елементи, различаващо се от Пинокио само по това, че няма главово окосмяване.

    Отговорът на въпроса ми, който тя превърна в поучение към мен доведе до всякакво скъсване на каквито и да било контакти с нея. Каза, че най-важната задача, да се свали ББ е изпълнена, а след него който и да дойде, положението в страната ще се подобри. И още нещо каза, че след изборите на 11. юли ще бъде свален и главния прокурор /???/, вторият най-виновен за положението в страната. Изказа и задоволство от „пенсионирането: на шефа на Центъра по паразитни болести, проф. Тодор Кантарджиев, изпълнявал задачата на ББ да тероризира чрез отрицателна информация обществото ни във връзка с Ковида, съвместно с Плешивеца /проф. Мутафчиев/, подлудили хората в стрната бе да има никаква опастност.

   Не й даадох възможност да се изкаже за новия шеф на НАП и останалите ненормольники, кукли на президента ни обединител на нацият и натовски генерал. Тръгвайки си, получих указания да не се притеснявам, защото след махането на ББ и сега на Гешев, страната ще се оправи.

   Боже, каква простащина! Това е жена с висше образование, не самоопредилила се обаче към списъковите интелектуалки. Тонът на мнението й не търпеше възражение.

   Този разговор ми напомни, че тябва да напиша още един постниг, като  свържа последната появила се на света популация от хора, които нищо не ги интересува, тези в Голямата страна, с елементи от нея вече и в България.

   Възмутен до крайност, изпих вкъщи четвърт таблетка лескилиум, успокоих се. Изтрих номера на дамата от телефона си. Доста сме различни, щом тя приема един недоправен като съвършен, необходим за страната политик с бъдеще, а аз като нещо отпадно, изхвърлено от човешкия организъм, за да не го отрови....

   Спасението ми след такива отрицателни емоции е музиката. Прибирайки се към дома си в главата ми зазвуча финала на Петата симфония на Шостакович, къдетохтимпаните играят много важна роля. Ако все още има останали култулни хора в България, сега за тях, ще напиша нещо за нея. Тя е важна в живота на Шостакович, като написването й вероятно спасява живота му, макар да има за това само догадки. Истината е в архивите на НКВД.

   Истроията на това велико произведение е следната:

   В СССР по времето на Сталин става нещо много страшно, той решава да умори украинците с глад, защото искат независимост от СССР. И действа към тях както иранците към осъдените на смърт - източват им всичката кръв за болниците и вече умрели ги висват на стоителни кранове по площадите. По подобен начин постъпва и Сталин с украинците. Изземва им храните, инвентара и всичко, което може да продааде предимно на Запад, за да получи технологично оборудване, като по този начин ги обрича на гладна смърт. Уират от глад между 3 и 7 милиона украинци. Това време ражда обаче и герои. Всички от моето поколение са учили за Павлик Морозов, георично издал баща си, че скрил торба със жито. Джелатите на Сталин убили баща му, дядо му пък убил него. ИдиотизЪма ражда идиоти, както простакизЪма в момента в България – простаци.

   Шостакивоч, живият барометър на времето си, пише своята Четвърта симфония, която отразява тези съблития. Тя е първата от негови велики симфонии и е на нивото на Първата симфония на Брамс.

   НКВД обаче знае всичко. Шостакович е арестуван, премиерата на симфонията е забранена, в целия СССР работниците и селяните организират митинги срещу нея както боклуците на Радев по улиците срещу „пипналите” олигарсите. Имало е обаче среща между Шостакович и Жданов. За ролята на Жданов съм писал. Вероятно е имало и договорка – Шостакович ще напишще друга симфония Петата, но такава, каквато трябва, а не вражеска към страната.

    Симфонията е готова много бързо. От музиката личи огромното напрежение на духа му, но тя изпълнява и друга, побочная роля – с музика рисува живота в СССР по това трагично време, може би месеци преди ВСВ.

   И да завърша пак с аналогия от музиката на Шостакович. В Седмата си симфония, наречена „Ленинградска” в първата й част има Марш на безумието. Аз го наричам Маршът на идиотите. Темата се провежда от  едно барабанче, после се развива могъщо, както прави Равел в пиесата си Болеро. И да не разбира от музика, и да няма зрителни представи, всеки човек, слушайки финала на Първата част на симфонията си представя един площад с паваж, на който с въоръжението си маршируват идиоти. Този марш не важи за тогава, той е всевечен, важи за всички идиоти по света. И за тези, които още са непръкнати.

   От този марш можем да се възползваме и ние, ето как:

   Ще надянат президентът ни и членовете на правителството му по един Калашник и под звуците на музиката на Шостакович и пред тези, които ги подкпернуват ще преминат в строева крачка, с излъчване, определено от музиката на Шостакович. В нея има дисонанси при духовите инструменти, ужасяващо напрежение – всичко, необходимо на един човек да бъде откровен идиот. Ако пък си и от Бог създаден за такъв, маршът ще е много истински.
    Прилагам линк с Марша на идиотите от 7-а симфония и цялата 5-а.
    Ако ноистина има културни хора все още в стрната ни, ще се сеезират
 върху творчмеството на Шостакович, историята на Русия и СССР, панисана с музика. Заразените схкаквато и да било простащина - руменрадевщина, славитрофоновщина, маяманоловщина или нЕкя друга няма да разбЕрат и една дума от писанието ми.

    









Гласувай:
6



Следващ постинг
Предишен постинг

1. morskipesni - Такива като теб развалят времето
08.06.2021 15:50
Каквото ви е (тиквите) - такова и по полетата. Гъсеници, мухъл, бълхи, дървеници и домати като тютюневи листа. Ще ми сравнява НЕСРАВНИМИ НЕЩА! На фона на тресящата се от корупция, беззаконие, безнаказани грабежи, финансови измами (под ръководството на ЕС-НАТО и неоколониалния гангстерски суверен- маймунизатор) "съвременна" България ще ми реве за к'во-било, що било (в СССР!)! Айде- нали беше в края на живота.. постарай се още малко!
цитирай
2. syrmaepon - Боже, каква простащина!
08.06.2021 16:08
Животът ме е срещнал с много висшисти, което не им пречи да бъдат простаци. Простащината не е само липса на обноски, тя е особен тип мироглед при който никой друг освен теб не може да бъде кадърен да заеме пост, който на тебе са отказали. Мироглед в който всеки, който направи добро дело, има съвест, има чест трябва да бъде сринат, защото видите ли - няма кадърни хора, всичко е с връзки, а успехът е гарантиран само когато "нашите са на власт". Тъжното е, че много хора мислят така или някой ги е възпитал да мислят така. Затова в България няма признание за кадърността. Може би 50 години комунизъм роди това безсърдечнои арогатно поколение. За това найй-важното е как ще възпитаме днешните поколения, децата ни.
цитирай
3. krumbelosvet - Съболезнования, Балканджи Коста, тоя ти пост ти е и диагнозата.
08.06.2021 18:22
Начи не, НЕ, Н Е Бойко е простакът, не ПКП и с-ие. Напротив:
"след последните избори навлязохме в нов обществен строй, простакизЪма и не знам как ще излезем от него. Подготовката за този обществен строй започна отдавна, а целта му беше пределно ясна – да се опростачи подрстващото поколение за да стане то манипулативно. В момента като кърмчии на държавата работят най-големите простикисти, които имаме. Те гонят нормалните хора от властови позиции, а неизгонените знаят че ще ги изгонят както прасето знае, че ще го заколят и сами напускат постовете си."
Жив и здрав. Сигурно те е страх от чичо Сам, и има защо.
цитирай
4. planinitenabulgaria - Виждам, че сте много изключителен, коието означава и много умен.
08.06.2021 19:47
morskipesni написа:
Каквото ви е (тиквите) - такова и по полетата. Гъсеници, мухъл, бълхи, дървеници и домати като тютюневи листа. Ще ми сравнява НЕСРАВНИМИ НЕЩА! На фона на тресящата се от корупция, беззаконие, безнаказани грабежи, финансови измами (под ръководството на ЕС-НАТО и неоколониалния гангстерски суверен- маймунизатор) "съвременна" България ще ми реве за к'во-било, що било (в СССР!)! Айде- нали беше в края на живота.. постарай се още малко!


След като сте толкова умен, обяснете ми защо най-търсеният козметично-фармацевтичен продукт в света, който носи милиарди долари печалби на разните фирми - гинекологичната почистваща пяна - не се купува от дамите, а предимно от мъжете, които не са обрязани?
Този въпрос вълнува сега честните и прогресивни хора по света. Блогът ми е доста популярен, покрай него и други ще разберат доколко сте в класа "Много изключителен".
цитирай
5. planinitenabulgaria - Този въпрос трябва да зададете на гурото си, цитирм линк:
08.06.2021 19:49
krumbelosvet написа:
Начи не, НЕ, Н Е Бойко е простакът, не ПКП и с-ие. Напротив:
"след последните избори навлязохме в нов обществен строй, простакизЪма и не знам как ще излезем от него. Подготовката за този обществен строй започна отдавна, а целта му беше пределно ясна – да се опростачи подрстващото поколение за да стане то манипулативно. В момента като кърмчии на държавата работят най-големите простикисти, които имаме. Те гонят нормалните хора от властови позиции, а неизгонените знаят че ще ги изгонят както прасето знае, че ще го заколят и сами напускат постовете си."
Жив и здрав. Сигурно те е страх от чичо Сам, и има защо.


https://planinitenabulgaria.blog/zabavlenie/2021/06/07/muzikata-na-pomosht-sreshtu-idiotite-11.1764454
цитирай
6. planinitenabulgaria - Благодаря
08.06.2021 19:50
syrmaepon написа:
Животът ме е срещнал с много висшисти, което не им пречи да бъдат простаци. Простащината не е само липса на обноски, тя е особен тип мироглед при който никой друг освен теб не може да бъде кадърен да заеме пост, който на тебе са отказали. Мироглед в който всеки, който направи добро дело, има съвест, има чест трябва да бъде сринат, защото видите ли - няма кадърни хора, всичко е с връзки, а успехът е гарантиран само когато "нашите са на власт". Тъжното е, че много хора мислят така или някой ги е възпитал да мислят така. Затова в България няма признание за кадърността. Може би 50 години комунизъм роди това безсърдечнои арогатно поколение. За това найй-важното е как ще възпитаме днешните поколения, децата ни.


за интелигентния коментар!
цитирай
7. planinitenabulgaria - Един коментар към моя /си/ постинг:
08.06.2021 19:54
Като деца родителите ни казваха, че ако се запознаем със симфониите на Бетховен - всичките! - ще станем добри, интелигентни хора. Сега казвам на по-възрастните - ако се запознаете със симфониите на Шостакович - всичките! - ще знаете повече за СССР и Русия. И няма да пишете коменнтарии, които не правят смисъл....
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: planinitenabulgaria
Категория: Туризъм
Прочетен: 12188580
Постинги: 4545
Коментари: 10754
Гласове: 18322
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031