Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
05.06.2021 16:48 - ПРЕВРАТИТЕ В БЪЛГАРИЯ – ЕДИН ОТ КОИТО, ПОЛЕЗЕН
Автор: planinitenabulgaria Категория: Забавление   
Прочетен: 990 Коментари: 1 Гласове:
3


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
 

ПРЕВРАТИТЕ В БЪЛГАРИЯ – ЕДИН ОТ КОИТО, ПОЛЕЗЕН

 

    Започвам с пръвия преврат в новата ни история, този на Кимон Георгиев през 1934 г.

    България е в трудно икономическо положение заради голямата икономическа криза, обхванала тогава целия свят. Тази икономическа криза води до активиране на политическите сили, които искат да се възползват в страните си от нея. Не обаче, за да помогнат с нещо добро, политиката е мръсна работа. Едно от последствията на тази световна икономическа криза е създаването на националсоциалистическата партия в Германия.

     От тази икономическа криза, стоварила се върху света, най-малко засягаща Българя, в която всеки си произвежда всичко необходимо,  у нас се възползват политическите партии, най-важната тогава – Звеното. Партията е тип ястребова и освен това е свързана с военните. Предпочитали са да управляват силово, еднолично, бързо и ефективно. Давам пример с управлението в Америка, в днешно време където президентът взема решение и то след одобрението в Конгреса и Сената става закон за всички щати /държави/ в нея.  В  ЕС  не става така и затова противниците му го смятат за лабав. Президентите на Полша, на Чехия, на Унгария и нашият ГПУшник не са съгласни когато се решава тякой казус, напр. този с отвлечения самолет на ЕС от Беларус. Нека някои от три пъти се досетят защо. Това вреди на работата на ЕС като цяло.

    По време на световната икономическа криза започва нарояването на политическите партии у пас, които достигат до космичмеското число 40 /пиша с думи, четиридесет/. Начело на почти всички от тях застават мошеници и политпроститути, припознавайки в този бизнес новия си поминък. Дейността на тези парти е причинявала ерозия в страната, която постепенно навлиза във всички сектори и дори в отношенията между хората.

    Звенарите, подкрепени от военните са искали това статукво да бъде премахнато и животът в страната да се нормализира. От ВМРО /партия на Коминтерна, чиито функции тогава изпълнява еднолично Сталин/, а също и социалистите, и те хора на Сталин, искат да се извърши преврат в страната по замислите на метежа от 1923 г, при който едновременно с премахването на тези вредни партии, да се избие и царското семейство, но превратаджиите не приемат това условие. Така се стига до преврата на 19. 05. 1934 г, след който начело на страната застава Кимон Георгиев. Първото нещо, което се прави е забрана на политическите партии /на мошениците/. Кимон Георгиев остава на този пост около година, след което царят успява да го смени, като поема и неговите функции и става още по стабилен на трона. Започват годините на възхода на страната, нейните златни години между 1935 и 1938 г. От 1938 г. дори безпросветните тогава голяма част от  българите вече усешат, че ще става нещо страшно, ВСВ, и напрежението от света се пренася и у нас. В годината, когато започва войната за възход не може да се говори, но хората живеят по време на войната почти както преди нея, защото зависят от своя труд,  те всичко си произвегдат.

   През 1933 г. от Франция се връща баща ми, който е следвал в Страсбург 4 години фармация. Казва, че като слязъл на гарата, виждали се само мошеници, крадци и пияници. Всичко скъпо, а хората се държат един към друг по различен от 1929 г. начин, враждебно. Причаната за това е била радикализирането им поради принадлежността към тогавашните партии, може би и те партии-идиоти, каквито са сега тези на Грушника. На следващата година се извършва превратаът на Кимон Георгиев. Всичките партийни мошеници губят възможността си да лъжат хората, да им говорят това, което искат да чуят /б. м. да ги лъжат/ да ги дезорганизират и плашат, за ги настройват едни срещу други. Животът се променя с отхвърлянето на идитотите и става какъвто е бил преди нарояването на политическите партии. Баща ми, който е аптекар при тази стабилност в страната си поръчва орехов стелаж за аптека от Германия с всички необходими хавани, везни и др., който получава и изплаща за две години. По време на многото партии /б. м. идиоти?/ всичко е било нестабилно, рисковано, много хора са загубили имотите си – предимно ниви - поради нестабилността.

  

    Вторият преврат бе оъществен вечерта на 8-и слещу 9-и септември. Най-простите хора в страната, но и лоши, мързеливи, пиянища, припознали Георги Димитров за свой вожд и учител извършиха преврата и с България стана каквото стана – комунизирана бе, наложена бе съветската командно-административна система, абсолютно неподходяща за нас. Да не пропусна, че отново играч на поста превратаджия е Кимон Георгиев. Отнета е собственността на хората, избита или изтласкана в страни е интелигенцията ни, интелектуалното богатство на страната, а на местата им са турнати такива, с интелектуално ниво примати, каквото е днес това на ГРУшника. Цитирам министъра на културата от онова време, изплашил с културата си дори партизанина Радой Ралин.  Ценностната система на бъларите бе унищожена. Петвековното турско иго не нанасе такава вреда на българите.  И така – 45 години. От които вече 32 излизаме и още не сме излезли, защото силните на онова време пуснаха метастази, които се  разрастнаха в самостоятелни ракови образованиия. Само едно от тях цитирам – президентът ни, най-голрямото зло според мен, сполетяло страната ни в последните години.

 

   Третият преврат, осъществен от човека, когото вече цитирах, по-прост и от Георги Димитров, ГРУшника Радев, се извърши по нов актуализиран сценарий, наподобяващ двустепенна ракета на Путин. При първата степен бе извършено опростачване на хората, започнало още от предшествениците на Радев, а при втората той се възползва от тази планомерна насаждана и разпрострнявана простащина. Как точно стана това?

   Не е възможно да се „пипнат” олигарси, между които и най-богатият, в същото време да се разбие и руска шпионска мрежа и да това да не причини сътресение в страната. „Пипнатите” олигарси и засегнатата от „пипането” на техните шпиони в страната намериха ефективен начин да отклонят задаващите се промени не в тяхна полза - да бъдат изтикани в страни от живота ни. Тук ще добавя нещо, което вече се говори – Черепът е бил свълзан с Русия да работи срещу страната ни. Без всякакво съмнение това важи и за останалите олигарси, но още никой не се е сезирал върху тях. Има един, който бе шеф на парламентарно представена партия с жена рускиня, играещ на петролния и фармацевтичен пазар. Аптеките му по страната са пълни с руски рекарства. За сега главният прокурор не се е сезирал още върху него.

   Олигарсите ни, за  разлика от руските, които са във властта, а нашите в задкулисието, но са много силни, заедно със засегнатите от разкриванеето на шпионската мрежа се сезираха върху ГРУшника Радев, който е на висок пост, без съвест и морал, като образованост на ниво простакисимус, който да оглави третия преврат в нашата история, насочен срещу изпълнителната власт и главния прокурор, които „пипнаха” най-първия олигарх и руските шпиони. При първия опит, наречен Велико народно въстание той не успя, но фалшивите новини срещу правителството, безобразнати лъжи, вменяваннето на всички трудности в страната ни на управлението на ГЕРБ от една страна, оказаха влияние върху необразования електорат. Това не е съществено като резултат на изборите, но бе извършето нещо друго, което подпомогна преврата на Радев. Да работят за него бяха създадени партии-идиоти, които нямат нищо общо с управлението на страната. Ако по времето на Кимон Георгиев мошениците в България имаха 40 партии, сага те са поне пет пъти повече. За много от тях не сме и чували. След партията „Мутри вън” очаквам нова, „ЕламерИтни”. Тези партии, наричан ни протеста, на промяната, на спасението / Спаси София, Национален фронт за спасение на България/, към тях прибавени тези на откровените идиоти като патриоти, националисти, демократи /последните са метастази на раковото образование „Иван Костов”/ и други осигуриха базата за преврата в страната, начело на който застана ГРУшника. Така той чрез волята си какво да правят партиите-идиоти, които работят за него пое управлението на страната. По същество това управление е еднолично, подобно на управлението на Путин и Лукащенко, но там всичко е според конституцията им, докато управлението на ГРУшника навлиза в страната ни през задния й отвор -  уж правителство, но сценарият му се пише от Грушника, уж началници на служби, но и те зависими от него. Уж това правителство ще подготвя честни и прозрачни избори, а то турга началници на службите все хора на ГРУшника.

   От партиите-иидоти цитирам най-популярната, ИТН, на Славичалгаджи. Той не се показва, няма програма за управление, няма идеи, но един негов заместник, намязващ на африканска маймуна казва, че партията им ще разгради модела ГЕРБ, после ще то измете и накрая изчегърта. Това не е никава партия, Трифонов не е никакаъв политик, той е зависим от задкулисието и с този фарс помогна в най-голяма степен за преврата, извършен от ГРУшника.  Ама народа го обича и му вЕрва, он ще оправи работАта, казват пиянищата от кръчмите пиени.  Истината е, че такава му е поръчката сега, да лъже тия, дето не различават топло от студено и светло от тъмно. А такиви станаха доста. Простите хора не искат да имат контакт с интелигентни, те си искат за управляващ ги простакисимус.

   Понеже отивам по планините, после в Америка – искам да кажа своята прогноза за изборите на 11. 07. т. г. Ще бъдат спечелени от преврагаджията в една от двете опции – парламентът да излъчи правителство, което да го устройва или ако не може, чрез партиите-идиоти, които той контролира ще възпре излъчването на правителство, както стори при предишния парламент и ще продължи да управлява страната, навлизайки пак през задния й отвор в управлението й.

   И така, докато стане президент като Путин или Лукашенко, позшция, от която да ни отклони от ЕС и да ни насочи към ОНД...

  Съжалявам, че недоклатените дами, за които ББ е прост, а Пинокио е интелигентен, не разбират в какъв сценарий ги вкара Радев. Тях поздравявам с песен, която сигурно  че им ареше. Според мен тя е писана от поета на текста и композитор на музиката за такива като тях.

   С пожелание към тях, наистина да им го скъса!






Гласувай:
4



1. dobrodan - О.....не мисля :).
05.06.2021 21:19
Малко са възрастни за вкуса му. Поне според филмовия материал, загадъчно изчезнал......почти......
Да му е сладко!
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: planinitenabulgaria
Категория: Туризъм
Прочетен: 12315408
Постинги: 4577
Коментари: 10805
Гласове: 18387
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930