Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
25.05.2021 10:52 - ПОЛИТИЧЕСКИЯТ ВЪЗЕЛ, КОЙТО ОЛИГАРСИТЕ.........
Автор: planinitenabulgaria Категория: Забавление   
Прочетен: 4318 Коментари: 4 Гласове:
10

Последна промяна: 25.05.2021 10:55

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
 

                               На Борн, Венци, Крумчо и гурото им, Чернопръцко – за поучение!

ПОЛИТИЧЕСКИЯТ ВЪЗЕЛ, КОЙТО ОЛИГАРСИТЕ, ПОЛЗВАЩИ ПРЕЗИДЕНТА НИ ЗА ТЕХЕН БАЩИЦА СПЛЕТОХА У НАС  – СЪЩИЯТ, КАТО ТОЗИ В СССР СЛЕД УСПЕНИЕТО НА БРЕЖНЕВ!

 

   ВЪВЕДЕНИЕ:

   В качеството си на любител краевед със сериозни познания за страната ни посетих тракийски светилища от времето на Желязата епоха около гр. Брезово. Попаднах на местност с многобройни огромни долмени, най-големият от които е този, наречен Плочата, в Средна гора над с. Златосел. Ще публикувамп много снимики в блога си. Наблизо има паметник и гроб на четника Велко, чиято съдба ме разтърси. Тя показва, че лошите хора - идиотите, както и добрите, нямат нация, те може да са от всякакъв етнос. И като да са от два различни вида. Ето пример с четника Велко:

   Той е от Дунавския край, на 23 години е бил тогава, тръгнал да се бори за свободата на страната си, срещу турското иго.  Четата му е разбита. Тук наблизо е и гробът на Хаджи Димитър, когото четниците носят, защото той е тежко ранен, тук воеводата, умира. Велко е ранен тежко и се скрива в гората на място, където наблизо има кладенец. Там е щял да умре от раните си и от глад. Намира го в гората млада туркиня, събираща дърва. Подчертавам, тук и до сега има села с преоблазаващо турско население. Вижда туркинята колко е тежко положението му дава му храната си. Следващите дни идва отново, носейки му храна и илачи за раните, но турците от селото се усъмняват в нея и я проследяват. Виждайки я какво прави, те убиват и четника и нея, уведомяват баща й защо. Той, възмутен от дъщеря си, отива където е убита от съселяните му и я хвърля в едно дере. За да изтрие срама от нея върху себе си...

   Този история ме размисли. И сега имаме такива хора, но като добрите да са доста по малко от идиотите. А идиотите сега са доста повече и с доста по-големи възможности. И се сезирах върху Радев, който според мен в последните четири години стовари всичкото зло, което постигна страната ни, а сега държи хората в страната като негови заложници.

   И написах този постинг:

 

 

 

   Твърди се, че в България се проведе Велико народно въстание и че то постигна резултата си – този от изборите на 4. 04. т. г. когато народът измете ГЕРБ от властта, според други, изчегърта ги. Въстанието е вид революция, но то не е така жестоко като нея и мащабите му не са големи. В този постниг ще се спра накратко на революцията, която протича преобладаващо в една от три свои разновидности.

    В първата от тях политмафиотите, домогвайки се до власт и богатство по този начин, противопоставят хората до степен, те да започнат гражданска война, да се избиват. Управлявайки хода на тази гражданска война, те постигат целите си – яхват глупаците и от тази позиция постигат желаното от тях. А за подлъганите и измамени от тях хора, участвали в революцията нищо не се променя или става още по-зле. Такъв тип революция бе ВОСР. Резултатът от нея бе пръкнала се държава с обществен строй маймуни с ракети и хора, които нищо не ги интересува. Това е най-жестокото падение на личността в историята на човешкия вид. До колко спечелиха провелите ВОСР ще изтъкнна само един факт - след приключване на революцията 32000000 загубиха живота си в архипелага ГУЛАГ.

    Втората разновидост на революцията е провеждането й в най-високите етажи на властта. При нея борбата е безмилостна и подла. Такава революция след като взе властта в СССР проведе Сталин. То не бяха чистки, не бе търсене на врагове с партиен билет, не бяха убийства и принуждаване на партийни лидери към самоубийства /Орджоникидзе/, за да спасят поне семействата си от джелатите му,  не бяха убийства на негови потенциални противници по света, та чак до Мексико /Троцки, който бе алтернатива за поста на Сталин/. Смърт постигна всички участници в един Конгрес на КПСС, получил името Конгресът на обречените, от които Сталин не бе доволен и от трибуната се прицелваше към някои от тях с пушка. После Берия ги „оправи” всичките, до крак...

      Хибридната революция е третата й разновидност. Тя се води по високите етажи на властта, но част от водещите тази война политмафиоти ползват като опция простащината, която от улицата оказва натиск върху противниците им. Такава бе Културната революция на председателя Мао, завършила с победата му над настояващите за промяна, оглавявани от Дън Сяо Пин. Стана така обаче, че след успението на Мао, макар месец преди това да преплува река Яндзъ, непосилно за най-силните плувци, Дън се задърна и стана архитектът на това, което се случи в Китай и продължава до днес.

   Подобна на тази революция с участието на български хунвейбини бе и организираното от Радев/Божков т. н. Велико народно въстание по тертипа на председателя Мао, по простащина и безогледност обаче надминаващо го.  Олигарсите у нас – по същество мафията - се борят за позиции във власта, в сектори на икономиката, в разпределяне на средства постъпващи напр. по т. н. кохезионни фондове от ЕС, за възагане на поръчки, за влияние върху правната система, с цел да са недосегаеми от нея. Тази борба оглави президентът ни, но борбата му има още един аспект – да ни откъсне от културните страни /от ЕС/ с които имаме бъдеще и да ни присъедини към страните примати, начело с обществен строй от типа Маймуни с ракети, където да се изгубим като нация и държава.

   Ще се върна на тази тема. Тя е продългжание на това, което започна в СССР след 1982 г. и продължава до днес,  в новата им преобразена страна. Признавам, не знам точно името й – Русия, Руска федерация, ОНД или Путландия.

    Война в най-високите етажи на властта в СССР между олигарсите за власт, за придобиване на газови или нефтени кладенци, на златни и диамантени мини и др. прелести след успението на Брежннев се води доста дълго в Голямата страна, в която живиет ай-щастливите хора на света. Това е опорна точка от времето на Голямата лъжа, която Путин промени с нова поритическа система. След успението на Брежнев, генсек стана първият от КГБ, генералът от КГБ Андропов. Нищо не потръгна обаче, дойде още по-лошо време за СССР от това на Брежнев, което бе наречено Годините на застоя. Припомням на тези, които си го спомнят вицовете за влака, който спрял и за клонирането на Ленин, който избягал от Кремъл. Два вица, отразяващи по-същество времето на Брежнев. Промените след успението му висяха във въздуха, те не можеше да бъдат избегнати,  но имаха и алтернатива – промяна към демокрация и да стане СССР нормална държава или превръщане на страната в олигархия. Олигархия е вид обществен строй, при който държавата работи за интересите на олигарсите, няколко богати мафиота, които са собственици на държавата, а началникът на държавата се явява техен бащица. Междувременно Андропов, който празчиташе на дисциплината като инструмент за въвеждане на ред в соцлагера /цитирам понятието андроповки/ почина при съмнителни обстоятелства след свалянето на южнокорейския пътнически самолет, а въпросът накъде, не бе решен. Мафията трябваше да се разбере, как да управлява, как да си разпредели богатствата на тази страна, необходимо бе време. Докато мафията се договаряше, поставиха за генсек човек на Брежнев, полуживят политмафиот Черненко, и той човек от Днепърската мафия на Брежнев. Мафията се разбра, спряха се на Горбачов. Какво направиха той и Елцин няма да коментирам, само ще кажа, че тяхната линия бе отхвърлена, защото СССР банкрутира и на власт КГБ сложи висшия офицер от службите им, Путин. Задачата му бе да превърне СССР, вече Русия, в олигархия, като раздаде богатствата й на няколко олигарха, бивши висши сужители в КГБ, променили се, защото бе променено и името на службата им - тя стана ФСБ.  В следващите години Путин  модернизира политико-икономическата системата на страната, заменяйки Голямата лъжа с Вертикалата. При Вертикалата той не играе пряко с олигарсите, а само урежда споровете между тях ако те самите не могат. Някои вкарва в затвора, други – по тертипа на Сталин с Троцки. По този начин той се превърна в бащица на олигарсите, каквито имаше в тяхната история като татко Махно, татко Василак. И Махно и Василак бяха обаче регионални шефове на банди. Василак е възпят в песни от Одеския край. „Кто не знает банда, банда из Одеса, банда под команда Василка?”

   Сега у нас става нещо подобно, както в СССР след успението на Брежнев, но има и разлика. Олигарсите в Русия са ясни, при нас те са в задкулисието. Стана така обаче, че главният прокурор ги подгони, а между тях попадна и най-първият, Божков. Обединени под знамето на маркспропутинеца Радев, олигарсите предприеха борба срещу правителсството и съдебната система.  В тази борба се включиха много техни подкрепники като Пинокио, който се бори против специализираните съд и прокуратура, основният инструмент в борбата срещу олигарсите, но и други - Каракачанът, оглавяващ партия на Интернационала, нямаща нищо общо с Македония, днес пълномощията на която принадлежат на Русия,  свързаният с руската мафия Марешки и още много-много. Да не цигирам и щоумафиотите, зависими от същата тази мафия, т . н. патриоти /б. м. откравени ментета/, много леви или много десни движения, организации, сдружения, кръгове от типа на путиновите Нощни вълци.

        Катализаторът, пуснат в чашата на процеса на тази борба между мафиотите, под шапката на Радев, който ускори реакцията се оказа пресичането на дейността на руските разведчики в България, предизвиквали пожари във във военните ни заводи, опити за отравяне на руски конкуренти в бизнеса им. Имаше и подведени под отговорност наши висши служители, цитирам един хубавец от МО с жена рускиня, играла ролята на муле при пренасяне на информацията от мястото на набирането й до руското посолство. Тези два фактора – опитът за бъдат осъдени два наши олигарха от най-големите  - Черепа и Цветан Василев в комбинация с разбиването на руската разведческа мрежа, доведоха до това, което президентът ни, човек на Путин, измисли – Великото народно въстание, после образуването а партии-идиоти за размиване на вота за да не прави резултатът смисъл. Така се стигна до правителство по същество подчинено на президента ни, нещо като начален етап от просташките му амбици, да бъдем президентска република като Русия или Беларус и той -  президент с всички пълномощия. Правителвството ни, което той наекскрементирваше от първия си ден като президент и което вършеше добре дейността си бе отстранено. Появиха се нови лица, непознати до сега, но много образовани, млади, силни личности с идеи като Трифонов, Манолова, Дончева, Атанасов, Жан Виденов, някои от тях ползващи опорна точка на президнета /Мутри, вън!/ за наименование на партията си. Те се представят пред електоратниките /суверенът!!!/ като да са недоправени, защото точно такива електоратът им харесва, но делата им са съвсем смислени, без всякакво съмнение, дирижирани им от президнетщината ни.

   Най-подлата фигура в тази игра е президентаът ни, ГРУшника Радев. Мисля, че всичкото зло, което сполетя страната ни в последните години тръгна от него. Ще подчертая само разделението на нацията и противопоставянето между хората - простите и агресивни като него на интелигентните, които могат да мислят. Той сега е лицето, което трябва да уреди спора между задкулисниките ни олигарси от една страна и още по-големия спор, да останем ли към кълтурните страни на Европа или да се врънем към страните примати, начело с режими тип Маймуни с ракети, които нищо не могат да произвеждат. Ориентрането на електортанките към Радев се превърна в преброителен процес на глупаците в страната. Глупаци в случая е не е правилното понятие, поже би по-точно е примАтиви.

    Борбата между олигарсите е жестока. След 1989 г. те се отстрелваха, сега се борят по други правила – с лъжи, компромати, подлост. Не се ли разберат обаче олигарсите както руските по времето на Черненко, резултат от изборите отново няма да има. Тези непочтениики, начело с най-големия непочтеник в историята ни, ГРУшника Радев, държат като заложник страната ни. Повтарям! – има и още един елемент, много опасен в  състоянието ни сега, мафията да държи хората в страната ни като заложници – освен да се постигне разбирателство между олигарсите, Радев има и други две цели – да стане президнент с пълномощия, каквито посочих и да ни върне към ОНД.

   И накря да си кажа прогнозите за изборите на 11. 07. – нищо няма да се получи, ако мафията още не се е разбрала что делать. Така бе в СССР на времето. Същото, защото и державниките ни са с мислене на примати, ще се случи и у нас.

   Поздрав с една песен, прокобеща това, което може да ни случат идиотите ако бъдат избрани да управляват страната ни.







Гласувай:
10



Следващ постинг
Предишен постинг

1. vencivaleri1951 - 7
25.05.2021 12:00
6
цитирай
2. batogo - !!!:))) Перфектен анализ на приматската общност и нейните намерения за загробване на България!
25.05.2021 12:02
Русофилският патологичен синдром, проявяващ се и вземащ връх у все повече промити левичарски мозъчета от страната и чужбина, вероятно ще помогне за осъществяването на ГРУшниковия сценарий, но аз все си мисля, че у нас все още е останал достатъчно силен национален дух и здрав разум, за да попречим този гнусен путински сценарий да се осъществи в Родината ни!
Чест и почитания, planinitenabulgaria, за публикациите, които стимулират будното съзнание и съвест на не-русеещите се, обичащи и милеещи за просперитета на държавата си българи!
цитирай
3. dobrodan - Много добре би било също
25.05.2021 14:06
да пуснете като коментар ето това:

https://www.168chasa.bg/article/5064774

Червената чума е просто в хибернация и чака подходящи условия за възкръсване.

КЪДЕ СТЕ БЕ ЕЙЙЙЙ, ВОЛНИТЕ ЖУРНАЛЯ????
Не виждате ли кого ви назначават за министри?! и шефове на НАП????
Много бяхте наежени преди два месеца?
Духайте сега таратора, тапетите и сладоледа, де гиди вашта :(:(:(:(:( осрана!!!!!

https://tribune.bg/bg/mrezhata/finansoviyat-ministar-asen-vasilev-s-ofshorka-na-virdzhinskite-ostrovi/

Това е просто едно добро начало.
Поой, Славочка, поой!
Голосовал я тупой!
цитирай
4. planinitenabulgaria - Благодаря на коментиралите постингта ми.
25.05.2021 21:41
Излизам в блогов отпуск - идва времето на големите пътувания - но ще напиша още един подобен постинг, за положението в селата днес, 65 години след текезесирането им. Трагедията там е пълна, а към това, което идиотите случиха на хората тогава, сега президнетът ни стреми цялата страна отново. Ще успее ли, яхнал опростачените от такива като Слави млади хора, близки до поколението в Русия, които нищо не ги интересува, предстои да видим. Аз съм много обезпокоен. Защото всеки народ заслужава управниците си...
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: planinitenabulgaria
Категория: Туризъм
Прочетен: 12184652
Постинги: 4545
Коментари: 10754
Гласове: 18319
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031