Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
30.04.2021 23:48 - АКО ДИРЕКТОРЪТ НА ЕДИН ЗАВОД Е ЧОВЕК ВТОРО КАЧЕСТВО...
Автор: planinitenabulgaria Категория: Забавление   
Прочетен: 395 Коментари: 0 Гласове:
2

Последна промяна: 01.05.2021 11:58

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
 

„АКО ДИРЕКТОРЪТ НА ЕДНИ ЗАВОД  Е ЧОВЕК ВТОРО КАЧЕСТВО, ТОЙ ЩЕ НАЗНАЧИ ЗА СВОИ ЗАЕМСТНИЦИ ХОРА ТРЕТО КАЧЕСТВО, ТЕ ОТ СВОЯ СТРАНА ЩЕ НАЗНАЧАТ СВОИ ЗАМЕСТНИЦИ ХОРА ЧЕТВЪРТО КАЧЕСТВО И ТАКА ДЕВИЗЪТ НА ТОЗИ ЗАВОД ЩЕ БЪДЕ: ВИНАГИ ТРЕТО КАЧЕСТВО!

 

    Ето и още един закон на Мърфи и възможните последствия от него:

 

           „АКО НЕЩАТА ВЪРВЯТ НА ЗЛЕ, БЪДЕТЕ СИГУРНИ, ЧЕ ТЕ ЩЕ СТАНАТ ПО-ЗЛЕ!”

     Следствия:

1.    Нищо не е толкова лесно, колкото изглежда.

2.    Всяко нещо продължава повече, отколкото ние очакваме.

3.    Ако съществува вероятност няколко неща да тръгнат зле, то ще се случи това от тях, което ще причини най-много поразии.

4.    Ако едно начинание може да бъде провалено по 4 начина и ние отстраним и четирите, то веднага се появява пети, който го проваля.

5.    Ако оставим нещата да се развиват от само себе си, положението се променя в посока от лошо към по-лошо.(Ако се намесим — също)

6.    Всяко решение поражда нови проблеми.

7.    Нищо на този свят не може да се извърши безгрешно, грешките са по-упорити от нас.

8.    Истинският характер на нещата е винаги скрит.

 

     Тези размишления на Мърфи ме пренесоха доста по-високо, на пиедестала на държавата, когато там има човек второ качество напр. на президентския пост. Подчертавам, че нямам предвид нашата страна!   Разглеждам аспект от разсъжденията на Мърфи при така избраната от мен хипотетична вероятност, съотносима към всяка страна по света.

   Мисля си, че ако /и/ президентът е човек второ камество, той ще се огради от съветници и вецепрезидент трето качество. Те от своя страна ще си назначат екипи от хора четвърто качество. Няма да цитирам качеството на работата на един такъв президентов екип, /б. м. Винаги трето качедство!/. Поглеждам към този казус от съвсем друг ъгъл, от който виждам стремежите на президната,  човек второ качество. От своята къщичка /президентщината/, в случая на човек второ камество и заместници трето и четвърто качество, от позицията си на неинтелигентник, президентът ще закрои панове как въпреки неинтелигентността си да заеме още по-висок пост. Пътят към него, в случая властта, е само един - стимулиране на неинтелигентните му заместници  в простотията им да прикрепят към тях от още по-големи от самите тях простаци. И тогава, яхнал вълната на тази всеобща простащина, президентът, явяващ се човек второ камество, ще опита да стане най-пръв в държавата.

    Това като стртегия, но тази стратегия има слаби места, каквито за свинете са главите им, а за академиците – членовете им. За да подчертаят тази тгяхна особеност хората ги броят съответно по глави или почленно. И така добре замисленият президнентов план, ползващ за градивен материал боклуците, може да се провали по неочакван за него сценарий. Без всякакво съмнение боклуците ще надвият над културнте хора, ще ги остранят от власт, от всички възможни постове и ще ги назначат на позиции под тях. Но има още един, етап, затварящ този цикъл, поемането на властта, на управлението на страната. А този завършващ президентовият сценарий етап не става от материала му, употребените от него боклуци, макар да е доста разнороден - протестнтники, желтопаветники, несистемники, политпроститутники, списъкови интелектуалци.

   Причината до достигане на нефинал в ттакъв президентов сценарий е обстоятелството, че нищо става от бокруци. Те дори да спечелят изборите, не могат да поемат управлението, защото нямат и грам мозък да управляват държавни като нейни биринджии. Истината е, че да се ръководии държава не е лесно. Като усетят това, метежниките се разбегват по укритията си, където са били преди да бъдат наактивирани от президената, човек второ качество, мислещ, че всичко дето фърчи се яде. Ето я хипотетичната вероятност бокуците да провялят всиччките замисли ная прокурор, на спецсъда и спецпрокуратурата. Останал насаме с глупостта си, защото е човек второ качество, такъв остава и за кашмер на хората докато е жив... президента, независимо да са благородни и полезни за хората в страната като промяна на Закона за изборите, измитане с последващо изчегъртване на борисовщината, въвеждане на машинно гласуване, прозрачни и честни избори, махкване на глравни

   Ще завърша с цитат от книгата на А.  Шишкин, „Основи на комунистическия морал, издадена в Издателство на БКП през 1956 г. Тя е писана от автора си през 1955 г, когато бащата на народите Сталин е починал, а България е вдъхновена от перспективите на Априлския пленум, които той разкри пред нас.

    Ето и един цитат от книгата, навлязъл в сърцата и душите на доста хора, цитирам два от тях, Борн и Венци, които дори не запознати с този монументален труд, следват заветите в него.

   „Носител на комунистическия морал е работническата класа, която е призвана да сложи край на всички форми на експлоатация и подтисничество и изразява обективно интересите на цялата маса на трудещите се и експлоатираните. Затова в класовия морал на пролетариата има най-много елементи от бъдещия общочовешки морал, който ще се утвърди с победата на комунизма в целия свят. Пътят към победата на общочовешкия морал на комунизма минава през развитието на класовия морал на пролетариата в борбата за ново общество, против силите и традициите на старото, експлоататорско общество..”.

    Мисля си, тия бръмбари дали не са вкарани в малоумниците на някои от днешните ни управници, дето сега клатят и дестабилизират държавата ни...

                           image

                                      Ах, как ми развалихте линията !!!





Гласувай:
2



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: planinitenabulgaria
Категория: Туризъм
Прочетен: 12183338
Постинги: 4544
Коментари: 10754
Гласове: 18319
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031