Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
29.04.2021 22:49 - ИНТЕЛЕКТУАЛЬНИКИТЕ НИ В ТОЗИ РЕШАВАЩ ЗА СТРАНАТА НИ МОМЕНТ....
Автор: planinitenabulgaria Категория: Забавление   
Прочетен: 891 Коментари: 2 Гласове:
5


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
 

ИНТЕЛЕКТУАЛЬНИКИТЕ НИ В ТОЗИ РЕШАВАЩ ЗА СТРАНАТА НИ  МОМЕНТ – АЙРАН БЕЗ КИСЕЛО МЛЯКО

 

   За съжаление такива са делата им, преценени от един неинтилектуальник. Но той е прав - говоря за себе както на времето бай Тошо, в трето лице.

   Има и изключения, но са много малко. В блога има само една дама, която има позиция и я защитава. В нета и по медиите се изявяват интелектуальники, които доста по-малко мязат на такива, отколкото на недоправени и с претенции.  Разбира се и тук има изключения, ще цитирам една неинтелектуалка, по някаква случайност поканена да мЕни мисли с два интелектуалеца, според тях, высшего класса, според мен – въздуси под налятане. Тя изказа мисъл, която не предавам дословно, защото забравих точните й думи, но разбрах какво искаше да каже:

    За резултатите от последните избори тя каза, че не само избраните са виновни, че са такива и въпреки това бяха избрани – изборите бяха свободни, хората предпочетоха тях! - макар да са неподходящи и да не е възможна никаква коалиция между водените от партии. Вина за това носят и избиратеилите според нея. Не помислиха ли те, попита тя, че трябваше да дадат шанс на една от партиите, която има потенциал да състави правителство като преценят с кои други партии тази партия може да влезе в коалиция и така,  след разумен подход към този важен процес да не допуснат страната им да премине през труден период, който крие рискове и могат да пострадат много хора.

   Този въпрос заслужава особено внимание от страна на социоозите, превърнали се в резултат на рутината и липсата им на интелектуална потентност за нормален анализ на случващото се в страната в социопати. Вместа да слушаме глупостите им, че в резултат на колоноскопиране на 1000 българа те достигнали до някакъв си резултат, да бяха се сезирали върху някой въпрос като този на дамата, подчертавам, неинтелектуалка.

   А сега ще цитирам имена.

   В блога има един интелектуалец, Босият, без всякакво съмнение, честен човек. Но също и объркан, бос по събитията, които се случват по света и у нас, виждащ съвсем близо около себе си. Нямам лошо отношение към този човек, но той сбира в профила си професионални сольдати гибридники, които го манипулират и става така, че това, което върши с публикуването си в нета той не е полезен.

   Ще цитирам и втори обект, Иво Инджев. Беспорно той е спорна фигура. Води се интелектуалец, според мен е набеден такъв. Има богата „история”, но трябда да му призная, че по определени теми има задълбочени познания. Познавам и сегашата му съпруга, едно симпатично момиче, певица, което напредва във вокалното майсторство.Тя се изявява и като солистка в състава „Бела воче” на голямата наша музикантка Маргарита Илиева. Само фактът, че Маргарита е поканила това момиче да се изявава с нея е доказателство, че то има качества.

   А сега колко е образован господин/товарищ/другарят Иво Инджев:

  Той направи изказване, в което искаше да покаже колко е глупав бать Боко, като го сравни с Хитлер. Глупавият Хитлер вместо да гледа на Запад по време на ВСВ и да бие враговете си в тази посока.... започнал за воюва и срещу Сталин.

   Аз имам доста сериозни познания по двете севтовни войни и когато някой говори за тях аз слушам професионално. По-първосигнално сравнение от това, което е налято в главата на Инджев като ученик не може да се измисли, а той още живее с него. Които са наясно с двете световни войни са ме  разбрали.  Това първо, второто е сравнението между Хитлер и Борисов. То изобщо не прави смисъл – Боко започнал като Хитлер да воюва срещу всички партии – несистемните, тези на протеста, три от които сега са в парлмента и заедно с останалите две системни, с които той води война, сега има пет врага в парламента. Важната задача обаче, според г/н Инджев е постигната- Боко вече не е министър-председател. Останалото – то ни е важно.  Великото народно въстание бе успешно, според него.

   И за още една интелектуалка ще спомена, която влиза в този клас, тя е световна шампионка по шахмат. Това е голямо достижение, но се остави на Слави да я омаскари. Може ли да имаш акъл и да съгласиш да те употребят по този просташки начин. Една световна шампионка и то не, напр. по 100 м. гладко блягане, а по интелектуален спорт, какъвто е шаха, да направи тава глупост е недопустимо. Има процент вероятност тя да е свързана с Васил Божков, както майката на Христо Иванов с Догана и да не е имала избор. Но този срам ще я преследва до края на живота й, тя показа, че е свързана с тъмната страна на живота у нас.  

   Същите са и тези, които се регистрираха в един списък като подкрепники и поддержники на Радев, в който те твърдят, че са интелектуалци. В него почти всичките са дами, каквито са сега електоратниците на Пинокио /Христо Иванов/ и на красотевина ген. Атанаосв. Мисля си, вписалите се като интелектуалки в този списък ако се бяха самоопределили като недоклатени, свидетелеството им щеше са е истинско.

   Човекът и инелектулецът трябва да си мерят  думите. Иначе се получават странични явления, напр. изхвърлят се толкова високо, че при приземяването се потрошават. И друг един страничен ефект има, от който сега пострада Слави – такъв голям го извади и го размахваше в опит да смая и сплаши статуквото, срещу което той се бори в името на Промяната, срещу задкулисието и мутрите че сега няма как и къде да си го прибере обратно. И стана за кашмер...

 





Гласувай:
5



1. krumbelosvet - Значи
30.04.2021 04:51
Значи връх на интелекта е да обвиниш народа си за НЕРАБОТЕЩИЯ резултат от изборите. Значи европа с малка буква, която инсталира ББ на власт и го подкрепя ДО ДНЕС заедно със САЩ, е невинна.
Каква гражданска смелост у Балканджи Коста!!!
Има една забравена мисъл на гения Макиавели - защо е нисък престижът на народа (особено нашия, б.м.). Защото е БЕЗОПАСНО да говориш срещу народа, а е ОПАСНО да говориш срещу силните и богатите.
цитирай
2. planinitenabulgaria - Беше ми трудно, но мисля, че Ви разбрах:
30.04.2021 20:37
Да живее международното положение!
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: planinitenabulgaria
Категория: Туризъм
Прочетен: 12282695
Постинги: 4566
Коментари: 10794
Гласове: 18370
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930