Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
26.04.2021 13:42 - МУЗИКАТА НА ПОМОЩ СРЕЩУ ИДИОТИТЕ - 5
Автор: planinitenabulgaria Категория: Забавление   
Прочетен: 272 Коментари: 0 Гласове:
1

Последна промяна: 26.04.2021 14:04


 
   Докато продължава сценарият на президента ни срещу България, инструмент за което той след провала на проработката му Велико народно въстание сега ползва трите новопредставени пред парламента негови партии-идиоти, наречени на протеста, неформални и с други не правещи смисъл имена, ще публикувам постинг за музиката. Тя ще ни съпровожда докато сме живи, ще осветява всяко поколение с различна светлина, защото хората също се променят. Добрите, ителигентните. За тях помествам този постинг. Не за идиотите, които сега наподобяват на тези, сбирали се някога на връх Брокен.

    Попаднал в изключително трудна житейска ситуация, Бах пише тези безсмъртни произведения, Трите партити за соло цигулка и Трита сонати за соло цигулка.  Има такава зависимост - в най-трудните моменти на живота си творците създават велики произведения. Връзката при тях вероятно не е само със земята, те получават може би задача от Горе. В този тежък момент за Бах се явява спасение, това е хористката от хора на капелата в църквата, Ана Магдалена. Това е Божий подарък за Бах, според мен изпратен му в този момент от неговия Бог, Исус Христос. Бах се явява петият евангелист, каквито са Матей, Лука, Йоан и Марк, с тази пазлика, че той описва чрез езика на музиката живота на Исус. Ана Магдалена, вече с фамилия Бах пък се явява светица, достойна само за него. Ако някой не е прочел Хрониката на Ана Магдалена Бах, да я прочете. Ще се убеди, че твърдението ми е истинно.
 
   Трите солови Сонати за цигулка са още по-трудни като музика от Партитите, те вече са произведение, построено по определен план, а не произведение, състоящо се от части. В тях облигатно втората част е фуга, която е централната, най-важна част на пиесата. Първите части са като подготовка за това чудо, фуга за едногласен по природа инструмент, следва бавна част и бърза за финал .Фугите са тригласни. В Първата соната темата на фугата наподобява на музиката на Вивалди, най-великият италиански композитор, от който Бах поръчва да му изпращат партитури на негови произведения. Партитурите за Бах са звучаща музика, не е необходимо да присъства на коцерт, за да се запознае с произведението. От тази Соната цигуларате след изпълнение на Концерт с оркестър обикновено свирят на бис две от нейните части, Адажио и Алегро.
  Втората Соната също е прекрасна, но е още по-служна като музикално произведение, а да се изпълни чисто фугата е изключително трудно заради полифонията в нея. Пръстите биват ползваи на необичайни места по струните, тече темата на високите струни, на ниските е акомпанимента. Свръхсложно..
  Третата соната е най-сложна от всичките. Темата на първата й част се състои само от два тона, но какво развитие претърпява тя. Фугата отново е тригласна, но тук тя е и двойна, на две теми, права и огледална. След провеждане на първата тема, разработката й като тригласно музикално проицзведение, се явява и втора, която има по-кратка разработка, но пък двете теми се сплитат във финала като два гласа и се получава нещо, невъзможно за никой друг композитор. По скложност, тази полифония във фугата на Сонатана надминава дори полифонията в Шаконата, което е обяснимо - там полифонията е кратка, има я в някои от вариацииге, а в Сонатата има цял част с наименование Фуга.
  Тези произведения са достъпни за разбиране от много просветените в музиката, в случая необходимо е освен музикално образование, за да вникнат в полифонията на тези пиеси, те да  познават Библията и познания за евенгелските хпистияни, какъвто е бил Бах. Извършил превод на Божието слово от Библаята на езика на музиката.
  Идиоти, които въртят страната на пръста си, не стават да се запознаят с този мой постниг. В него има музика, даваща сила и увереност на хората, че злото, което в момента е обхванало страната ни и на което центърът е Радев, ще отмине, хората отново ще заживеят по Божия закон. Не този, на идиотите, които държат на нокти не само нас, но и още много държави по света...
   Приятно слушане на тези безсмъртни произведения! Те са Божие слово, което навлиза в душата и сърцето на всеки добър, Божий, човек, би бил той и недостатъчно образован за ги разбере в по-висока степен. А на музикаарно образованите казвам -
слушайте това чудо, фуга за цигулка.
   
 

 

  








Гласувай:
1



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: planinitenabulgaria
Категория: Туризъм
Прочетен: 12303549
Постинги: 4573
Коментари: 10803
Гласове: 18381
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930