Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
06.11.2020 21:24 - ЗАПЛЕТЕНИЯТ ОТ ВМОРО КАЗУС „СЕВЕРНА МАКЕДОНИЯ”
Автор: planinitenabulgaria Категория: Забавление   
Прочетен: 1853 Коментари: 3 Гласове:
5


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
 

    С посвещение на потомците на каракачаните, до 1958 г. неразделна част от пъстрия етнос на страната ни.

    Каракачаните са двуезични животновъди овчари, които говорят лошо български и гръцки. Те живееха през лятото в България по Балкана със стадата си, през зимата – покрай Бялото море заради незамръзващите пасища там. От ДС ги хванаха, че са гръцки шпиони, конфискуваха им стадата с каракачанската порода овце, а също и логистиката им с каракачански коне. А каракачаните интернираха по Сливенско, като в Сливен има такъв квартал, но също и по селата около Карнобат.

    Някои от каракачаните обаче успяха да се ивтегрират в политиката ни, замогнаха се и днес наподобяват друкраки мехове. Макар нямайки вече нищо общо с оригиналните каракачани, те по разни начини, като фамилии, като ниво на интелект и други прийоми държат да се натъква на произхода им.

     В блога си имам доста неща за каракачаните, защото си ги спомням когато от Бялото море през Родопа идваха на Балкана. За живущите в местата, където те преминаваха този ден бе празник.

 

 

ЗАПЛЕТЕНИЯТ ОТ ВМОРО КАЗУС „СЕВЕРНА МАКЕДОНИЯ” – ПО  ПРОСТАШКО-МАФИОТСКО-РЕКЕТЬОРСКО-ПРОРУСКИ НАЧИН ЛИ ДА ГО /НЕ/РАЗРЕШИМ ИЛИ МЪДРО, С ПОГЛЕД КЪМ БЪДЕЩЕТО?

 

     Има една политическа партия в Македония, която се самопределя като ВМОРО. Тя отговаря по тежест в страната както нашата БСП в България. Това наименование е заблуда за привържениците й, на интелектуалното ниво на нашите интелектници, които се самоопределят като подкрепники на БСП за България, начело с олигархката Нинова. Нинова ли, присвоила два декара РЗП на ул. Цар Калоян, бившата сграда на ТЕХНОИМПЕКС, ще се бори за социално равенство в България? И нЕкои й вЕрват? Эст такие!  Същата работа е и тази на ВМОРО - партията не е това, за което се представя и няма нищо общо с някогашната партия ВМОРО. Сегашната е създадена от външни на Македония сили, за да служи на техните интереси -  да подтикват страната да се изявява на Балканите като ябълката на раздора. Името на тази партия е част от Голямата лъжа, в сянката на която живеят хората в Голямата страна повече от век. Тази лъжа обаче е излязла извън границите на страната, в която тя е техен основен закон повече от век и е проникнала в държавите примати, оставащи нейни сателити, където е намерила почва на основата на безпросветността на населението в тях. В миналото - агресивна партия, сега с клонове в съседните страни, включително и в България на ул. Пиротска, ВМОРО /вероятно/ е мафиотизирана. По тази линия на партията вероятно идва поминъкът на фюрерите й. В политиката обаче има едно желязно правило, който поръчва музиката, той заплаща за нея. Това е очевидно сега при нас в опитите за пуч в момента, провеждани по софийските улици от фатмакочереповите боклуци. Да ги е видял някой да хвърлят яйца по сградата на президента? Мотиви защо не се случва това е излишно да излагам. Мотиви защо така прави Каракачанът също няма да изтъквам - те са ясни както на тези с умствена изостаналост, така и на тези с умствена напредналост.

    В момента ВМОРО работи за Путин и Вучич, против интересите на Северна Македония. Вероятно дейността й се финансира допълнително и от деллията Ердоган, активник в регионите на Балканския полуостров, където по време на Османската империя местното  население е намюсюлманчено.  По-просташка проработка от тази, която имащите интереси чужди сили към Македония в момента провеждат, едва ли има. В Македония има партия, ВМОРО /вътрешна македоно-одринска революционна организация/, но къде днес е Одрин в нейното участие, къде им е революцията днес. По-поздодящо наименование за тази „партия” би било напр. ЕЛАМЕРИТНИ.  Не повече от промил основание да съществува в Македония такава партия има. Защо обаче я има и тук? ПИПАЛА НА ОКТОПОДА е вероятната версия.  Начело на тази партия у нас е Каракачанът, за когото важи словото на Исус към учениците му как да разпознават лъстците, които със словата си прикриват същността си:

  - По делата им ще ги познаете!

    Има и други такива партии, към тях принадлежи ДПС, съществуващи на същия измамен принцип. Сътрудници на ДС по време на изверването, сега депутати и бизнесмени, а тези в парламента – куклички на конци, патерица на БСП и топла връзка на руската мафия с България. ПИПАЛА НА ОКТОПОДА...

  И какво правят нечестивците от ВМОРО в Македония и България?

    Правят така, че между страните ни да няма споразумение, да продължават противопоставянията между нас, от които се възползва Путин и пуделът му на Балканите, Вучич. Орудие действия на тези „македонски революционери” у нас е популизма, разчитат на подкрепата и одобрението на най-големите простаци.  Целта им сега е конкретна - да няма споразумение между нас, за да няма и нови страни членки в ЕС, да има на Балканите вакум. А където има вакум, Путин еветуално може да го запълни. Балкански мераци тресат и заразеният с гигантизъм Ердоган, турският прототип на Путин, разиграл си коня в Иран, Азербайджан, Сирия, Либия, опитва да го разиграе дори в Сърбия на основата на общия им приятел, Кремъл.  За съжаление в Македония има доста комунисти от титовиден тип, а комунистисти от сталинския тип има у нас. Македонските комунисти с умиление си спомнят за титовия комунизъм, с който се разделиха. Има и техни производни, характерни за поскомунистическите страни – от подвида промити мозъци, бетонни глави, всичките - спирачка за развитието на държавите, в които  все още смърдят. Активниките на ВМОРО - мекерета на чужди сили - се опитват да докосват тези нещастници по най-чувствените им места, в опит от тази позиция да ги манипулират.

   Какъв казус обаче се появяви сега:

   Македонските комунисти от ВМОРО, мекерета на Путин, не искат да отстъпят на тези от наша страна, които по същество са същите като тях, партията им има същото име и /вероятно/ са също мекерета на Путин. И така сплетоха игрите, че решаването на спора между Македония и България да зависи от...сценаристите на ВМОРО в Македония и България, конците на който дърпа Путин. И тая игра мина пред нашата страна, сега ще мине и пред ЕС. На Путин не му харесва разширяването на ЕС. Нека някой ми къже, че Путин е тъп.

     Ако в Македония настане вакум има кои да се стремят да го запълнят –сръбските комунисти, Путин, който да набучи на територията им ракети, Китай, за да си продава стоките-боклуци, Ердоган, защото в Македония има много намюсюлманчени албанци и босненци по времето на Османското иго там. Евентуален вакум в Македонния наподобявам на на кучешка сватба, в която „момата” ще е Македония. Сватбарчета ще се появят, и ние ще сме между тях, но най-вероятно е по време на тази „сватба”  от разположениението й да се възползва най-якият кучок в нея,  Путин. Към този сценарий тласкат Македония двата клана на ВМОРО от София и Скопие.

     В спора с нас справедливостта е на страната на македонските ръководители, които ние държим притиснати до стената и искаме от тях невъзможни постъпки, за да ги одобрим за влизане в ЕС. Ебаване, ебаване от наша страна на македонците, косъмЕ по дупЕнцето вече им не остана и още продължаваме. Защото така иска ВМОРО в България и Македония. Ако не, ВМОРО излиза от коалицията и съборва правителеството на страната, което ще е голям проблем в този момент. Вид рекет? Нещо повече!  Подсказаха ни го и други държави, водещи в ЕС, включително и Германия. Отговорът ни щял да бъде твърдо не, позиция, повтаряна постоянно от кукличката ни външен министър и от наеректирания /от Интернационала?/ по този казус Каракачан така често, както се споменава „Господи помилуй!” по време на богослужение. По делата им ще ги познаете, казва Исус на учениците си...

   А последствията от този наш отказ?

   Македонците ще се чувстват предадени от нас, защото те направиха много, за да си останат в Европа, а не в Евразия или Мала Азия. Пречим и на връзките на Гърция с Албания и Македония,  защото те имат да решават междудържавни спорове, което в рамките на ЕС ще е по-леко. Да се преборят македонците с тяхното ВМОРО не е лесно, но да не се преборят нашите държавници с нашето ВМОРО, финансирано според мен от поръчителите на деянията му - совершенно недопустимо. Само един факт: Членуването на Каракачана във ВМОРО за мен е основание да мисля, че той не е чист човек, че провежда в България чужди интереси, в случая на Путин и Вучич, като същевременно заема и важен държавнически пост, поради който разполага с много информация. Защо патриотът Каракачанов вито веднаж не постави пред Сърбия въпроса със Западните покрайнини в Сърбия, която тя държи незаконни? Оти му недават тия, дето му плащат може би е отговорът. Сега той по същество той заплашва да разпадне правителството. Кой има интерес от това е видно от опитите да се блокира парламента и от фатмакочереповите боклуци по улиците на София.

    Ако не се стигне обаче до разрешаване на казуса, което зависи само от нас, какви последствия можем да очакваме?

    1. Продължаващо противопоставяне с Македония,

    2. Протест на Гърция срещу това наше решение,

    3. Подкана към Македония да излезе от НАТО и да си търси други съюзници, непедеруги /б. м, надявам се, известна на всички е разликата между педеруга и педерунгел/.

    4. Създава се база за възникване на нов оксиморон - една нова, Миниюгославия, каквото бе федерацията между Сърбия и Черна гора, която да направи военен съюз с Путин, петимен да набучи на Балканите неотразимите си ракети, нямащи аналог в света. От тази територия плюс тези на Сърбия и на Сръбска Босна той от упор ще може да разстрелва държавите непримати по Европа с ракети Циркон, Кинжал, а той има и други. Така пише една недоклатена блогърка – какво говоря, тя е въобще непоклащвана? -  специализирана в блога като като руска ракетчичка.

 

   До тук сериозно, ще завърша с буффа:

   За мен персоналната вина за този политтупик носи Каракачанът. Чудя се обаче, защо той така прави. Учени са доказали, че теглото на мозъка на човека е в точно съотношение с телесното му тегло, винаги 2,5 % от него в момента на претеглянето му. Това важи и за фалоса на човека, който остава в съотношение 0,8 % от теглото му в момента на претеглянето му. В момента Каракачанът чукна 150 килца, което в цифри означава 3, 750 кг. мозък и 1, 200 кг. фалосище. По тези показатели той има двама съперници – депутатът Дялан Пеевски, който го бие по обем на мозъка си и артистът Любо Нейков, който го бие по другия показател.

  Питам се и отговор нямам:  Как  е възможно на Каракачанът, притежаващ толкова висока умственост и потенция, на които посочих точните дименсии, съчетани с невероятната му физическа красота и филигранното му излъчване, а също и умението му по всички теми за всичко компетненто да заговорва и успешно да гримасничи, да не му прищракне нещо в главата, че такава непочтеност е недопустима. Тя може да доведе до странични явления - да му спрат кранчето и да му се залепи коремът му за гърба. Това при него ще е добре, защото няма да има нужда от периодична липосукция на езика си и звуците, които прави, ще станат разбираеми за подкрепниките му, македонските комити в България от дома на ул. Пиротска.

    Аз съм благонамерен към хората, дори когато те са ми неприятни, какъвто е Каракачанът, но му пожелавам нови успехи в стихотворна форма, ала ОК3223:

 

                      Таз година – килце и двеста,

                      догодина до амина – килце и триста!

    







Гласувай:
5



1. born - Само една бегла забележка, целяща допълнително дооформление на някои термини.
06.11.2020 22:05
Вярно е, че квалификацията "Каракачан" е разбираема по фонетичната си предопределеност... Но напоследък се налага едно по значително по достолепието си название на персоната: "Шкембе Войвода".
цитирай
2. planinitenabulgaria - Внмателно прочетете
06.11.2020 22:13
born написа:
Вярно е, че квалификацията "Каракачан" е разбираема по фонетичната си предопределеност... Но напоследък се налага едно по значително по достолепието си название на персоната: "Шкембе Войвода".


какво е пожеланието ми към Шкембевоеводата в края на постинга в стихотворна форма. Сезирам се върху част от организЪма му, доста по важна от шкембето му...
цитирай
3. born - Внимателно прочетох неколкократно великолепното Ви
10.11.2020 21:11
стихотворно пУитично произведение. Сори, че не сме в любимия на някои дами фейс, иначе бих го лайквал с бая лайкове. В аналитичен порядък бих изказал обосновано предположение, че "до амина" визираната персона ще надвиши добропожеланите му от Вас предположителни нива на организЪма .
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: planinitenabulgaria
Категория: Туризъм
Прочетен: 12189022
Постинги: 4545
Коментари: 10754
Гласове: 18322
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031