Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
01.11.2020 14:26 - ЦЪРВУЛОВИ РАБОТИ....
Автор: planinitenabulgaria Категория: Забавление   
Прочетен: 291 Коментари: 0 Гласове:
4


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
 

                             ЦЪРВУЛОВИ  РАБОТИ....

 

         /По идея на блогър с много високо самочувствие и настоящим нетовым активником/

 

   Един недолюбващ ме блогър, влизайки понякога в блога ми надава злоба и в пристъп на задни /или пък долни?/ мисли към мен, извърта някакъв  коментар, наричайки ме цървул. Понеже това обръщение от негова страна към мен не е изключение, проявих интерес от къде идва то и какво обръщателят иска да подскаже на удостоения с такова пълно с хумор обръщение.

    Незадоволен от обясненията в Уикпедията и Български тълковен речник, прибягнах до помощта на масива с данни по тази тема в Архива на Центъра. Попаднах на много интересно обяснение на центровия генерал Гениталий Коровов, завеждащ много елитен киберотдел за управлуние на мисленето на изявниките в социшалните мрежи. Аз се познавам лично с този генерерал от дълги години и го ценя много високо. Идеята за петте Велики народни въстания у нас бе родена от неговия екип. В момента тя се актуализира за прилагане по време на пандемия. 

    Първото нещо, което този много уважаван от мен генерал пише по казуса е, че това понятие е въведено в разговорния ни език от футболиста Христо Стоичков. Влязох в кадровото досие на Стоичков, който има само картонче, но не и агентурен псевдоним. В  него има много видеозаписи и снимки. Узнах от досието, че той е въвел още доста такива понятия, навлезли в разговорния българския език, съхранени в секретното му досие.  Не само понятия намерих там, той е въвел в езика ни и цели изрази, употребявани от него към определени категории личности, напр. удостоените с титла „Доктор хонорис кауза”. Към тях той е въвел обръщението „ Да ви го нахонорувам у каузата!”. Недолюбващи тези „доктори” вече ползват неговата реплика към тях.  Поради това носещите тази титла на интелектуални сбирки при словесни сношения със Златната обувка скриват този факт.

    Друг непрекъснато употребяван от нас израз е въведен също от него. Когато изказва този свой шедьовър, за зрителите на ТV разбираем от движеннието на устните му, точно в този момент модераторите изключват звука. Специалистите разгадават, че той споменава майки, но всеки път по различен начин, сезира се върху конкретни техни телесни отверстия, които редува така, че те  всеки път са подредени в различна последователност. Гледах оригиналите на записите без модерациите, които са направени за да могат да се излъчват. Творец!

   Вторият факт, който научих във възка с употребата на това понятие, цървул е, че с него си служат само преминалите през Центъра в Отдел „Агентпровокаторский”. В този отдел вкарват в главите на обучаваните да работят като такива след внедряването им определени понятия, по които те да бъдат квалифицирани, редуцирани или изфъргвани от системата от проверяващите ги центрови инспектори.  

    Много интересно ген. Коровов обяснява и същността на обръщението „Цървул” към определен обект. Това обръщение иска да натъкне на удостоения с него, че той е селянин, но от най-простите, какъвто е бил свинският цървул някога. Тогава хората са си правели цървули от свинска кожа, изрязана с определена форма, пробита по периферията за да се нанижат на нея гръстите /конопените връвки/ с които тя се завързва за прасето на човека, ползващ тези примитивни цървули. Според генерала това обръщение върви за най-простите селяни, които живеят на село, но са на такова ниско ниво, оценявано от съселяите му като цървулово.

 

   Ще се отклоня малко от темата:

   В селата в Северна България, където след колективизацията ги налегно страхотна бедност и глад, хората след 1956 г. отново започнаха да си правят цървули от свинска кожа. Виждал съм как ги правят, как се провират гръстите по периферията им и как се връзват за прасето на човека. Този тип цървул за мен е живо понятие и затова така се разтърсих по нета за него.

   Още едно поятие от Северна България, където почти във всеки дом е имало биволици, защото там има много бари. В областта на културата северобългарите ползват много често за сравнение едно производно на биволи/ци/те.  Ако по-интелигентните селяните забележат нещо некрасиво, неподходяко, те правят сравнение с биволските лайна. Напр. за обувките, които искат да си купят от магазина, но не ги харесват, казват: Биволски лайна, на крака нахлузени. Ако някоя селянка си направи прическа, различна от тази на другите селянки, мнението за нея е: Биволско лайно, на глава нахлупено...

    Край на отклонението.

    Понеже все пак съм мислещ и още повече търсещ човек, не се обиждам от такива обръщения, навяват ми веселост, както казват юристите, но се замислих. И стигнах до извода, че наричащият ме цървул може би има донякъде право.  Едва ли има друг човек който да е ходил по толкова много села из България и Западните покрайнини, доста от които совершенно незнакомые. Ползвам езика, на който той е разработен като оперативен работник. Бил съм високо по планините, в обезлюдени вече региони на страната, цитирам Източни Родопи и Северзападн/ла/ България. Освен села съм посещевал и други обекти, напр. останки от Тракийската култура, останки от светилищата /оброците/ на българите в България и Западните покрайнини. Безпроблемно с тези хора установявам близки връзки, старая се да им помогна, като им закарам пътувайки натам отново някои потреби. Това говори за нещо цървулово у мен, което приобретателят на това понятие от Стоичков, блогърът с много голяма гросмайстроска сила в областта на славитрифоновското слово май с право ползва към мен. Никога не бързам да се обиждам, може пък обждателят да има право.

   И друго нещо за оправдание на така наричащия ме блогър – цар съм на селските работи. През есента да прекопая градинната си за мен е преживяване - усещам мириса на почвата. Гледам зеленчуци, дървета, лозници, мога да присаждам дървета, лозници. Все селски /цървулови/ работи, вкарани в чипа ми. Не правя това, защото ако остана за годината без 300 кг. ябълки, които не ми трябват, или орехи или поне 150 л. вино, което не пием, а подаряваме, няма да изкараме годината. Правя това, защото тези дейности са заложени в чипа ми. Работата обаче по този сектор не е лека. Да се прекопава градината с права лопата, да се подържат дърветата с корони, в които да прониква слъчева светлина и те да не страдат от плесени, да се подрежат лозите така, че да изхранят гроздето, като им оставищ подходящ брой пъпки, това е селска, цървулова работа. В това отношение съм много стриктен и давам пример с ореха си, който стана много голям. Въпреки това не го оставям да пусне лакомци /филизи/, които да храни вместо плодовете. Да се свърши това е много трудоемко, а също и опасно. Но ако не му изчистя новите филизи, той ще заприлича на една  запусната, неепиларана дама, на която приятелят й е в чужбина дълго и се неприбира.

   Всеизвестно е твърдението, че орех не се реже за плододаване, не се почиства от мъртвите клонки, той се чистел сам. Да се твърди обаче това, причината е съвсем друга – да се избягва катерене по ореха, защото клоните са хлъзгави, а и той става грамаден, което означава опасен.

   Замислям се за това обръщение към мен и стигам до извода` че обръщението цървул в смисъл, че наподобявам на изрязана и надупчена свинска кожа не е съвсем подходящо за мен и поради това с този постинг сезирам ползващия това обръщение към мен да го актуализира с нещо по-модерно, напр. мек цървул или пък твърд марка „Сила”. Явно имам

нещо цървулово, но не мязам на този, простия цървул от свинската кожа, което има предвид Стоичков, интелектника, ментор на този с неговото обръщение към мен. Има нещо цървулово в мен, мотиви за това могат да се намерат и в този постинг, но по-ми се иска ако ще ме сравняват с цървул, да ме сравняват с нещо по-модерно от този клас, напр. с меките цървули, които внасяме от Турция, защото не можем вече за ги правим, но не и с твърдите, които все още произвеждаме.

   Завършвам постинга си като цитирам още едно обръщение към мен, джендър. С него си служи една дама, веща в областта на ракетите на Путин. На мен това понятие ми звучи съвсем не смешно и проявих интерес какви послания към мен чрез него отправя тя.

     Джендър означава род, но сега това понятие се заподмятва от киберхибридниците като му се вменява, че джендър е нещо ужасно. Истанбулската конвенция за правата на половете се представя от тези хибридни солдати за най-ужасният ужас, за който дамата ни предупреждава, цитирам я от един неин пост:

   „Ако това нещо го приеме правителството, ще ни отнемат децата и ще ги изпращат в Норвегия, където педофилията е задължителна по закон”.

    Аз обаче приемам това нейно обръщение по различен начин -  мисля, че тя когато е писала коментара си  е била разположена, досетила се е в този момент за мен и ми изпраща закодирани сигнали, че желае да премине с мен „по същество”…

    Няма да стане обаче, защото аз избягвам контакти по същество с жени над 16 годишна възраст, оти веке са станали мошеничики!

       

    





Гласувай:
4



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: planinitenabulgaria
Категория: Туризъм
Прочетен: 12182636
Постинги: 4544
Коментари: 10754
Гласове: 18319
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031