Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
25.10.2020 23:11 - КАК ГЪРЦИТЕ ПРОИГРАХА ШАНСА СИ ДА СА ВЕЛИКА СТРАНА НА ТРИ МОРЕТА
Автор: planinitenabulgaria Категория: Забавление   
Прочетен: 1256 Коментари: 0 Гласове:
3


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
 

КАК ГЪРЦИТЕ ПРОИГРАХА ШАНСА СИ ДА СА ВЕЛИКА СТРАНА НА ТРИ МОРЕТА И ДОСТИГНАХА ДО ДНЕШНИЯ СИ ХАЛ - ДА ГИ ПАЗИ  НАТО ОТ ТУРЦИЯ...

 

   Когато пиша постинг, който се отнася до пътуванията ми по Гърция, често ползвам определението ТЪПИТЕ И МЪРЗЕЛИВИ гърци, без да имам каквито и да били зли помисли към тях. В края на постинга се ще изложа и мотиви за това мое виждане, в което влизат и разказите на дядо ми, воювал през годините 1912/1918 по Солунско и Гевгелийско, където сраженията са били много жестоки и нашите войски са размазали идиотите, а също и на баща ми, който е бил мобилизиран като аптекар към военен склад с лекарства и медицински материали, предназначени за региона в Гърция от от Гюмюрджина до Дедеагач, окупиран от нашите войски.      

    Като мотиви, че гърците са тъпи, изтъквам един периодът от тяхната история за 4 години, от 1919 до 1923 г, решаващ за бъдещето на страната им. Заради липсата на историческа прозорливост и поради това отклоняването им в този период от войната им с Турция, те днес не са велика държава, какавато стана Турция, а регионална, значима само със стратегическото си място на Средиземното море, застрашена от много по-мощната и агресивна съседна държава Турция, която съгласно „мирните” договори след ПСВ придоби огромна гръцки територии.

    През годините 1919/1923 гърците са били в положението, което сме ние днес – разединени, противопоставяни едни срещу други. Вместо да приключат войната с Турция до победа, гърците повеждат помежду си спор монархия ли да остане страната им или да се превърне в република. Този спор се оказва решаващ за бъдещето на, Гърция, която заради него губи войната, а с това и бъдещето си. Каква държава би била Гърция ако бе днес на исторически принадлежащата на нея територия по крайбрежието на цялото Егейско /Гръцко/ море, включващо и едно вътрешно море, Мраморното, ако разполагаше с целия отсров Кипър, който също е част от Гърция, а турците там са заселници, каквито са руските боклуци в Крим? Доста различна от тази днес щешеэ да е тя, а не разделена така, че да е обречена на вечен конфликт с Турция, с която не може де се мери нито по сила, нито по здрав ген.

    Пиша този постиг, защото ние сега сме разединени и противопоставяни един на друг по същия начин от обединителя на нацията ни, също така и натовски генерал  -  за такъв се представи, според мен обаче интелектуалното му ниво е на простакисимус. Гърците изгубиха горещата война, може би най-важната в историята им, ние губим студената война, в основата на която е един просташки спор, разпален и подклаждан от боклуците на „обединителя” на нацията ни. Ако не прекратим дейността на тези идиоти, които работят за чужди, а не за българските интереси, ще се окажем в позицията на Гърция преди около век. Те загубиха бъдещето си с една война, която подцениха заради ниския си интелект, а нашата загуба на бъдещето ни може да стане и без война, заради простащината и продажността на тоя или оня на основата на опростачването на нацията, което протича успешно по много линии. Нека си припомним какво се случи с Гърция през този период 1919/1923 г. и да не допуснем тяхната грешка, която не само че те не могат да поправят, но от нея произтичат постоянни негативни последици, между които загубата на половината от остров Кипър, проблемите сега с морето около него, към което са насочени интересите на Турция. Ще стане въпрос и за гражданската война, за която мекеретата на Сталин намериха в Гърция благоприятна почва, казвам съвсем откровено, тъпии хора, разделяйки ги до такава степен, че те да воюват едни срещу длуги. Тези негативни последици за Гърция ще я съпътстват ДОКАТО тя съществува. Подчертавам определението ДОКАТО, защото врагът й е многократно по-силен от нея. Останала извън военен съюз, който да я пази, тя е свършена. Турция ще я прегази за дни.

   Гърците имаха шанса да се освободят от османското иго преди нас, като към Османската империя останаха земите по Егея в Тракия, обитавани от смесено население – предимно българи, по-малко гърци, още по-малко турски заселници. Специално искам да добавя, с още много българи през зимните месеци, дошли тук със стадата си овце от Родопите. Голяма част от българите, които живеят постоянно там са помаци. Причините да е преобладаващ нашия етнос по тези места са зимните пасища на родопчани, осигуряващи от векове техния поминък, на първо място овцевъдството. Имало е и смесени бракове, чежду гъркини и българи. Такава нещастна  /за Дрохо/ любов е описана в неговия много силен разказ, Дрохо.  

    Голям, ужасяващ удар на Гърция бе наесен посредством „мирните договори” след ПСВ. Във войната тя участва на страната на победителите, а Турция – на страната на победените. „Мирните договори” след ПСВ отнемат не само наши теротории, придавайки ги ведно с целокупото им българско населенние към съседите ни, същото идиотите Англия и Франция сторват и там, където те имат интереси. От стратегически интерес за англичаните е пътят през Балканите към колониите им в Близкия Изток, както и да има на картата една силна държава, противопоставяща се на амбициите на Руската империя да се разширява на юг и на запад. Такава държава може да бъде само Турция, поради което й бе предоставен излаз на три морета и от нея се очаква да стане стратегически съюзник на Англия. Как англичаните реализираха този свой пъклен спряво гърците план. Ето така:

    Чрез мирните договори след ПСВ придадоха към Турция всички  гръцки територии по източното крайбрежие на Егейско /Гръцко/ море. По това крайбрежие са били гръцки държави и държавици, те са описани още от Омир. Турция няма никакво право над тях. Освен това, тя бе на страната на победенните в ПСВ, а гърците - на страната на победителите, но и това не хваща дикиш пред интересите на англичаните тук. Прекрояването на картата на Европа го извършва Клемансо на първо място, който иска да остави навеки германските територии Елзас, Лотарингия и Саар, населени с почти 100 % германци и с по няколко французина в тях под френски суверинетет. Опитите да се сформира ЕС са да се тушира някак тази френска наглост. Освен това идиотите /Франция и Англия/ разтурват Австроунгария, за което Харолд Уилсън ги предупреждава, че оставят вакум в центъра на Европа и че вакумът е временен. Тогава Унгария губи 70% от територията си. Други идиоти – Русия и Турция, отнемат 90% от териториите на Армения, а турците прибягват и до геноцид над 1, 5 млн. арменци. Днешните метастази а тази политика са арменските територии в границите на държавата Азербайджан. Истинският винновник за конфликта Армения/Азербайджан е Сталин, който прекрояваше картата на СССР така, че да създава почва за конфликти, които той да регулира, това което днес Путин прави с успех по света. Има ли някъде по света почва за конфликт, Путин е там.

   Ограбена от към територии, огкъснати от нея ведно с гръцкото население в тях, несъгласна с „мирните” договори след ПСВ, против волята на Англия и Франция, Гърция започва война с Турция за да си възвърне тероториите, които исторически й принадлежат. Гърция не е особено силна по онова време, но Турция е доста слаба във всяко отношение, бита по всички линии на всички фронтове, натикана обратно от където е тръгнала да завоюва нови страни, осъзнаваща необходимостта от реформи.  Англия и Фрация не се намесват в тази война, против коато са, намесва се обаче СССР, Ленин сАмият, а след 1922 г. и Сталин, ще поясня как. Предпоставката обаче да превърне Гърция тази война в блицкрииг бе да бъде натисната едновременно Турция от към България. Междусъюзническата война, която пак ангричаните ни спретнаха по сценария на предшестващата я кратка Сръбскобългарска война бе пречка срещу откриването на такъв фронт, защото след тази война остана смразяването между балканските държави, а ако бе открит такъв втори фронт,  агличаните щяха да ни нападнат.

   Гърците започнаха успешно войната, завземайки своите си теротории и напредвайки към Истанбул. В тази война обаче те допускат две грешки, по-малката от които е тяхната жестокост към туркото население по земите им, където то се е заселило по време на турското иго. Къщите на турците са били изгаряни, турците убивани ако не успеят да избягат в посока Турция. Като пример за варварство спрямо мирни граждани до днес се посочва град Смирна, където след превземането му от гърците жестокостите са били ужасни – пожари и убийства.  При повторното превземане на града след години от турците, те са им го върнали подобаващо със същата жестокост, която са проявили гърците към тях. На сварилите да избягат гърци са били избити от турците. Тези жестокости на гръцките войски стават причина Турция да се организира много серозно на военна нога и да отблъсне гърците отново от крайбрежието в морето на корабите им, с които те са дошли. В тази тяхна офанзива биват подпомагани от СССР, като Ленин предлага на Турция да им помогне, като след победата Турция стане съветска република. Сверхидиотизм. Турция получава от СССР доста помощи като храни, оръжия и др. военни потреби.  

   Гърците обаче отхлабват военния натиск над Турция, защото имат вътрешен проблем – република или монархия да станат, спор, който така се разгаря в Гърция, че войната с Турция остава а заден план. Турция се съвзема от пораженията, събира нови дивизии и преминава в настъпление, а гърците спорят, разправят се, половината си искат царя, половината – министър председател. Рзделени вътрешно, противопоставени едни на други, гърците вече не могат да водят войната както преди и чабук-чабук турците ги натикват обратно в морето заедно глъцкото население, което винаги е живяло там и което ако не избяга, ще го изколят в отговор на гръцките жестокости към турското население.  Този процес засегна и българското население по Тракия на територията на Гърция и Турция, което бе изселено от родните си места под заплахата да ги избият, най-точно казано е да ги изколят. След тази война смразяваненето между двете държави не може да бъде преодоляно. Анадолските манафи победиха хитроумните гърци, отнемайки им територии и оставяйки ги да живеят в страх пред тях.

   Черногорците – най-красивият европейски етнос обясняват защо са мързеливи, а живеещите на север европейци работливи, свързвайки това с природните условия в съответните региони. За гърците пък други поясняват защо са толкова мързеливи – защото тях морето ги храни. И едни дървета, които почти не се нуждаят от грижи, а живеят по 1000 и повече години. Ни рибата в морето отглеждат, ни дърветата хилядолетници, условията за наличие на мързел в този етнос са по-убедителни отколкото при черногорците.

 

    Друга голяма беда, която си докараха гърците бе поддаването им на сталинската пропаганда, че Гърция трява да стане комунистическа, за да заживее народът щастливо, може би както в Голямата страна. В която освен агентите на Сталин, едва ли е стъпвал някакъв грък, за да знае нещо за нея. На тези подметнати мошенички пениси се ловват само хората в най-простите страни, каквито днес са Латиноамериканските страни, в които има почва за засаждане на тези простащини и бране на обилни плодове. Въвеждам два тага, Куба и Венецуела. На тяхното ниво явно са и гърците, които до днес си остават с т. н. ляв прочит на случващото се по света и подкрепники на Путин. Тази сталинска пропаганда доведе гърците до гражданска война, целяща установяване на комунистическа власт в страната и излаз на Сталин на Средиземното море. След нови три ужасни години, 1946/1949 с помощта на Запада комунистите бяха изгонеи от страната, но тя бе върната години назад, насади противопоставяне между хората и почва за възникване на ляво-десни радикални маркспутински организации, гърците тупамароси, които чак сега започнаха да осъждат. Комунистите избягаха от Гърция в Голямата страна, където ги разселиха по републиките, някои останаха в България. Най-зле се развиха събитията с тези, които избягаха в Югославия. Тито им изпрати на границата македонски колячи, които с влизането на територията са били заколвани в буквалния смисъл на думата.

  

    Идването на военната хунтаа също бе проява на нисък интелект от стпана на гърците. От тази хунта остана проблемът с Кипър, защото простите хора – в случая военните - се надценяват и докараха на Гъпция един проблем, подобен на този от 1919/1923 г, по в по-малък мащаб, този с Кипър. Военните идиоти бяха напълили затворите с жени, които протестираха срещу хунтата.

   Друга осезаема причина за ниският интелект на гърците е заселването им в големите градове. Този проблем вече го има навсякъде по света, но най-простите страни са наконцентрирали половината и повече от населението на страната си само в един град, в столицата, като застрашително нарастват и други градове. Това е бомба със закъснител за държавата, последствие от ниската култура на населението й, което вместо да се отдаде на труд и творчество предпочита магията, вълшебните заклинания и слугинажа.

    Да кажа, че гърците са работлии, няма да отговаря на истината. Вместо упорита ралота в някакав област, би била тя и в изкуството, те предпочитат таверните и веселбата. И се лорят за това със стачки, стачки, стачки. Работливи са тези гърци, които живеят в малките населени места, които трябва да работят, за да живеят. Те гледат маслинови дървета и други култури. Много от тях са бежанци от Турция след 1923 г. и са били заселени в региони с лош климат, напр. блата и небагоприятни условия за селско стопанство, животновъдсгво.

       Със квоето стратегическо разположение на Средиземното море, Г ърция е желан партньор за военно сътрудничество и с Русия и с Америка. Простите хора са за приятелство с Русия, които имат мъничко мозък се усещат, че единствено военен съюз с Аменика на първо място и с ЕС на второ би им помогнал да ги опази от Турция. Проституирайки с това стратегическо военно разположение на страната им, гърците извлякоха много голяма икономическа полза от Америка, но тя е само проценти от тази, която получи Турция по този канал. Огромната военна база Инджирлик ще б ъде преместена от Турция в Гърция, защото на Турция  не може да се разчита, защото в областта на външната политика линията на Ердоган наподобява траектория на спътник, останал без електрозахранване. От ЕС обаче Гърция спечели много, вземайки кедити около милиард до сега, от които след преструктуриране на дълга ще върне половината. Това казано в прав текс означава, че Гърцшия ограби ЕС. Тя и сега има да връща два годишни бджета, но нещата вече са стабилизиларани финансово. Надеждите на гърците по времето на популиста Ципурас, изказани чрез финансовия им минстър тогаваа, рокерът Вулвофъкис / паметта ми вече ми изневерява, не си спомням точно името му/ станаха на пух и прах Остана и съмнението, че  Вулвофъкис, коъйто дойде от Америка и после отново се върна там е имал задача да дестабилизира ЕС. Не помогнаха и режисираните от властите протести, в които дебелани с излъчване на бракувани курви танцуваха танца „Охи връщане на кредитите”, което означаваше: Искаме да продлъжаваме да живее на гърба на ЕС. Резултатат – Фулвофъкис бе уволнен, дойде нов финансов министър, неидиот.

   Още нещо, което показва ниския интерлект на днешите гърци - стачките на земеделските им производители, с които те затваряха КГПП Кулата. За да ги чуели. Теи са с най високите дотации от ЕС, по едно време по-бедните от гърците Балтийски държави спонсорираха закъсалата от харчове Гърция. Жълтопаветниките /простаците/ на Радев, които хвърлят яйца по заказ тук и там, тези протестники в Гърция - това са все едни и същи хора, явно свързани с Кремъл. Простащината на тези протестники в Гърция вече дава своите популации – ученици от началните курсове окупирали училищата си и блокирали достъпа до тях. Само деца на родители с УМСТВЕНА ИЗОСТАНАЛОСТ могат да сторват такива простотии. Постаците на Радев пък блокираха Орлов мост уж за да бъдат чути, но с надежда да извършат пуч срещу правителството и да подменят вота на хората от последните избори. Същите комунистически фалоси, заподмятвани тук и там в държавите, чиието население не може да се похвали, че е в състояние на УМСТВЕН НАПРЕДЪК. Има домове за хора с умствена изостаналост, но ако в една държава този подвид преобладава, домовете няма да стигнат...

 

   Хората в Гърцияя са угрижени от тежестите върху тях като резултат на непоносимите кредити, сключвани от корумрираните им държавници. Напочням, че от Следиземноморските държави всичките са мафиотизирани, включително и тези по островите, титирам Малта, такава още от времето на Св. Апостол Паавел, само във Франция и Турция правителствата не разрешават на мафиите там да се разгърнат според желанията им. Тези, които са били на държавна работа в Гърцшя и са уреждали кредите са се облажили по няколко линии, те не носят и отговорност, но тежестта е върху обикновените хора, от които трябва да се събират тези пари чрез нови данъци, по-ниски пенсии и социални, разните видове такси. Сега и нова беля надвисва над главите на гърците - униженията и заплахите от страна на Турция, която те не могат да понасят, но няма как да не се съобразяват с нея, защото ще ги тресне.

   Интересни са хората по южните склонове на Родопа от Ксанти до Гюмюрджина и на юг. Те са преобладаващо гърцизирани българи помаци, които говорят един трудно разбираем български език. Като приказно кътче са останали в паметта ми две селца до Гюмюрджинското езеро, погледнати горе от Гюмюрджинския карлък. Каменна морена с огромни размери се спуска на юг, сред нея оазиси с почва и гори с чудновати форми. Долу сред пустинята /!!!/ селца с по 2-3 къщи и градинки в пясъчния двор с с зеленина. Говорих с едно овчарче помаче, качеило се по незнаен начин горе почти до заставата с параклиса, където има трева и извор. Говори български, но с някакъв диалект и добвака на голяма част гръцки думи. Но между нас проблеснаха искрици, ние сме от една кръв. Роднинитех на това помаче са в България, в село Горно Къпиново. Първо от него научих, че сега в региона им от вътрешността на страната заселват цигани, а след време се убедих в това лично. Да заселиш около това райско кътче, Гюмюрджинското езеро /то си е цяло море!!!/ цигани и поради това гостите на Гърция и самите гърци да го отбягват, е нещо като зачеркване на този регион от страната. Точно така – този регион ще засмуква дотации за циганските бебета и от него към страната във вид на данъци или продукция нищо няма да се връща. Гърците умеят да паразитират към другите държава, тези пък умеят да паразитират към гърците, явно те са още по-хитроумни. Мъжете седнали в двора, жените с колички развозват бебетата си в ужасяващата жега.

   Където е минала цивилизацията, там горите са уннищожени, природата е увредена тотално. Това важи и за Гърция. Може ако се приеме една програма за възстановяване на природата и тя се остави на мира, гръцките планини да възстановят горите си. След цивилазацията, сега е ред на простотитна да унищожава природата, давам за пример барбекюкчиите. Отиват те някъде, палят барбекюто, защото се интересуват само от ядене и никакви интереси нямат, запалва се около тях и те побягват. Някои ги хващат, но какво от това. Пред погледа ми е един огромен пожар след  Алиботуш в Гърция, който бе вилнял седмица преди да бъда на Гоцев връх. Такъв ужас никога не мога да забравя.

   Морето на Гърция, около континенталния шелф и около островите й е неповторимо красиво. Може да обичам България, но нашето Черноморие не може да се мери с тяхното море. Тази красота, доброто обслужване по гръцкото море, това е причината все повече бълтари да го предпочитат пред нашите мутрохотели, построени с парите на ограбените при прехода хора. За някои то е по-близо от Черното море, а за пловдивчани е еднакво отдалечено. Сега се открива и нов ГКПП при Златоград.

   Гърците, и те като италианците, близки по начин на живот и манталитет и еднакви по богатост на антични останки, веднага биват разпознавани като такива ако попаднат напр. в някакво заведение. Те излъчват самочувствие, крещят, не се съобразяват с хората около тях, всичко това е плод на тяхното самочувствие, че са издънка на една стара култура;. Една наистина стара култура, но така изродила се във времето, когато културите им са били в разцевт, че днешните техни наследники не само, че намат нищо общо с предците си, но и стават само за кашмер.

   Имам планове за Гърция като турист, защото природата им е много интересна. Плановете ми са скромни, вече не правя дълги планове – само по южните скатове на Пирин, които достигат Бялото море и по западните скатове на Родопа от Гюмюрджинско, възлюбен от мен регион, до Дедеагач, днес Александрупупулис. Една отнета от нас българска територия, на която векове са живяли съвместно българи, гърци и малко турци.

 

  ПП.

  Да не пропусна и разказите на дядо ми и на баща ми доката се били в Гърция по фронтовете на войните, разпалени от идиотите:

   Дядо ми е впечатлен най-силно от беднотията и изостаналостта на гърците по Солунско, които живият буквално в колиби, защото там зима почти няма, в ужасаваща бедпотия и сред въшки. Гледат по наколко животни, а селцата им и дворовете, където такива има са ужасни – планини от тор, бурени, боклуци. Не съм питал, толкова ми бил акъла някога, гърци ли са живяли в тази беднотия или наши помаци.

 

    Същото нещо е видял и баща ми по Гюмюрджинско по време на ВСВ. Беднотия и въшки на първо място, села-кочини. Това и най-мързеливите селяни в България не правят. Той обаче уточни, че това са села предимно с българи, които говорят български и гръцки, но дали са помаци или християни не съм се сетил да попитам.

   Това вече не важи за гърците. Нашите служби се опитваха да дестабилизарат положенето в Сенгелово, чиито прекрасен регион с минерални извори бе откъснат от страта ни и придаден към Гърция. Не откликнаха нашите българи от там и за мен причината е очевидна:

  Как изглеждат нашите текезесирани села като Пиперица, Ходжово и Катуница и как изглежда българското село Сенгелово в Гърция. Никой не бяга от доброто, дори да направи това в разрез с етноса си. А в сучая не е и така, защото става въпрос за проработка на ДС, която игра много важна роля в снабдяването на метежниците в Гърция през нашата граница за периода 1946/1949 г.

  

   

  





Гласувай:
3



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: planinitenabulgaria
Категория: Туризъм
Прочетен: 12150381
Постинги: 4532
Коментари: 10746
Гласове: 18293
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031