Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
06.05.2020 22:15 - ОПРОСТАЧЕНИТЕ В РЕЗУЛТАТ НА ХИБРИДНАТА ВОЙНА....
Автор: planinitenabulgaria Категория: Забавление   
Прочетен: 1487 Коментари: 7 Гласове:
8

Последна промяна: 08.05.2020 23:32

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
 
  С посвещение на Венцивалери1951 - за поучение и отговор на негов коментар до мен:

ОПРОСТАЧЕНИТЕ В РЕЗУЛТАТ НА ХИБРИДНАТА ВОЙНА ЧРЕЗ СОЦИАЛНИТЕ МРЕЖИ – НОВОТО ОРЪЖИЕ НА ДЪРЖАВИТЕ-ПРИМАТИ,  ПО-МОГЪЩО ОТ ЯДРЕНОТО, ПО СТРАШНО ОТ КОРОНАВИРУСА...

 

   Липсата на духовност, характерна за масите, както Ленин нарича хората, води до израждането им, до приматизирането им, до превръщането им в пазарни ХОМОНОИДИ /!!!/. Известно е, че тези пазарни производни са три основни вида – „успелите”, по същество пазарни проститути, другите са блуждаещите - пазарните боклуци и на последно място са откровените, /б. м. пълните/  боклуци.

   Простащината обаче е могъща сила, тя непрерывно набира мощ и може да катурне света или така да го промени, че да го върне с векове назад, дори хилядолетия, напр. във времето, когато приматите слизат от дърветата и с тояги в предните си крака воюват за място на земята и помежду си.    

   Опростачването на хората е световна тенденция, която включва дори етноси с доста развита в древността и в близкото минало култура, давам пример с Италия. Опростачването върви и сред американците – внуците и правнуците на преселниците там, някои с основание заселили се в Новия свят за да започнат почтен живот в тази страна, различна от раздираната от противопоставянето на трите най-гадни може би в света държави, Англия, Франциа и Русия и непрестанните локални войни в Европа, някои водени по над 100 години. Опростачването е организиран процес в страните примати, който се води съзнателно и има за цел да се култивират манипулируеми ХОМОНОИДИ, което означава идиоти, по-прости от ръководителите си, да имат уважение към тях. Ще дам два примера:

   Гледах страшен филм за Северна Корея, „Корея отвътре”. Всичко беше много ужасно, напр. умрелите от глад деца на несъгласните с режима, облечени в кожа скелетчета, въдворени в приют.  Пренасяха ги с одеала. Спомням си и една сцена с тотално опростачена жена с перде на двете очи, сляпа. Съвсем елементарна операция възвръща зрението в такива случаи, но в КНДР здравна система няма, но пък има заводи за ракети по примера на Русия, също без здравна система, но пък произвеждаща ракети на конвейр, както колбаси. Някакъв потомък на северокорейци, известен очен лекар в Америка отива в КНДР с екипа си на свои разноски и с помощи от други корейци от Америка за да лекува хора с очни болести. Оперираха жената, след два дни свалиха превръзката й. Тя виждаше! Радоста й бе огромна, благодареше на Ким Чен Ир, възвърнал зрението й, след което започна да проклетисва Америка, виновна за слепотата й. Тя заподканва Ким Чен Ир да унищожи Америка, но така настоятелно, с такава ярост, че изпадна в транс, получи истеричен спазъм и от службите я изнесоха от операционната. Нито дума като благодарност за лекаря, възвърнал зрението й, най-важното за нея е обичта й към Ким Чен Ир и омразата й към Америка. Това са алфата и омегата в живота на тази нещастница, съсипана от Бащата на народите - тогава такъв беше Ким Чен Ир, поредният комунистически император от династията Ким.

    Още една простащина:

    Слиза една пътничка рускиня от самолета на летище София, по-различна от останалите - гледа подло и със самочувствие, с излъчване на бракувана расспоретина, видно и за неспецзиалистите. Репортери я питат не я ли е страх от коронавируса, тя отговоря:

-       У нас коронавируссом запрещено!

Нещастната корейка не мога да нарека простачка, но тази

бракувана расспроретина, която вероятно има имот в България и я изтрясква руски мафиот с право мога да нарека така, подсилено с определението ужасяваща.

  Това са два тежки случая, но средните и леките са много. Тези опростачени маси, чиято популация непрекъснато нараства по света /!!!/  има опити да бъдат яхнати от политиците. Точно политиците са тези, които носят вината за съществуването на тези нещастници. Кои отговорят да ги яхнат и подкарат в желаната от тях посока, отговорът е лек – тези, които са по-големи простаци от тях, наричаме ги популисти, в не съвсем опростачените държави на Европа ги наричат еднодневки. Пак цитирам Италия, някогашната културна държава, чиито маси си избраха популисти да ги управляват. Как не се намери популист някъде по света, който да каже?

    -  Егати простаците, щом избраха мен – най-големият простак, да ги управлявам!

    Държавата, която работи най-усърдно по опростачването на хората по света е Русия. Руснаците нямат нужда от опростачване, там нищо не върви. Те са живяли 100 години в Голямата лъжа, в борба за оцеляване. Това са хора друга категория, за които връзката с останалите хора по света – нормалните - става невъзможна. И те са с три представителни групи – бандюги по селата, мафиоти по градовете и олигарси по големите градове. Има и още една подгрупа, мужици или физкултури, така руснаците наричат презрително изявяващите се както нашите мутри.  

    Някогашните служби на СССР, наричани НКВД, после КГБ, днес ФСБ, не правят това, което правеха преди години, днес те са сольдати на Путин на хибридния фронт. Оръжията им са номпютрите, с които воюват в социалните мрежи с глупаците. Без всякакво колебание според мен Путин постигна на този – кибергибридния - фронт най-големите си успехи. Засегнати от тази дейност и то много сериозно са държави като САЩ, Испания Англия, Италия, Австрия, Франция, има още много други. Кибергибридниците на Путин измислят фалшивите новини, които са комбинация от лъжа, дезинформация и пропаганда, но тези фалшиви новини са доста добре обмислени. Те се изготвят от гибридните офицери на базата на данни от кибергибридниците на Путин по света. Те изпращат необходимата информация, служеща за формиране на фалшивата новина. Ако тя е съвсем просташка, няма кой да се ловне на нея. Тя трябва много майсторски да се подходи, както котаракът прекарва котката на ъгъла на покрива на къщата. Ловналите се на тези путинови пениси обикновено са фейсбучките /б. м. фейсбуковите простачки, които не различават дигитус от фалос/.

 

    Тази тенденция, на опростачването на индивида поради унищожаване на ценностната му система и подмяната й с фалшива или поради това, че си е надвил над мастрафа и няма нужда да мисли – сит търбух, за наука глух – придава на подведения инерция със страшна сила. Ако тази инерция на опростачените предимно от социалните мрежи бъде организирана и насочена срещу статукво, държава, правителство, нищо не може да я спре, тя ще помете „злината”, посочена им от кибергибридниците. Давам пример с такова насъскване на опростачените в България. Натовският офицер Радев разделя българите на сити и гладни и призовава гладните да излезат на улицата. На опростачените у нас разчита президентът ни, защото не му остава друг начин да изпълни приказа на Путин да катурне правителството или дори държавата, ако се наложи, но да ни върне към приматите от ОНД, някога СССР.  Предполагам, в служебното му правителство министър-председател ще е Нинова, а министър на културата – Манолова. Считам, че нарастващата мощ на простащината по света надвишава тази от произведените ракети с ядрени бойни глави, включително и тези на конвейрите на Русия, последният модел е „Кинжал”.  Искрата да се възпламени тази простащина би могла да дойде от социалните мрежи, от медиите, които да носочат енергията й натам, където управляващите в страните-примати кърмчии желаят. Като искра може да бъде ползвана и сегашната трудна ситуация в света с коронавируса, за когото според изявниките в социалните мрежи /руските тролове/ в България носи Бойко Борисов. Ето повод да внесе Нинова нов вот на недоверие срещу него.

   Освен руските кибергибридники, в същата посока заработват и други държави, давам за пример Иран. Напомням и за хакването на фирмата Сони от КНДР, за манипулирането на събитията в Барселона от... Венецуелски кибероператори, за хакването на системата за отчитане времето на скиорите-спускачи по време на Зимните олимпийски игри в РК. Това бяха държавите нетови изявники, извършили простотиите, но вероятните киберофицери са руснаци. Руснаците създадоха популистите, националиститие, патриотите, платиха да си основат партии-ментета, някои от тези партии спечелиха изорите тук и там, успехи се очакват и във Франция. Въвеждам таг, Мари Льо Пен, която се грижи за народа. И още един факт за Франция – Путин е направо техният любимец, мотиви за тази обич към него французите не могат да изтъкнат. Вероятно причината е във вечното им недоразбирателство с Америка. С един български музикант, изявяващ се във Франция говорих, той обясни, че благодарение на Путин се крепи света, иначе американците ще го нападнат. И винаги щял да подкрепя Путин, а в България идва да гласува за партиите, подкрепящи Путин. Няма нужда да изказвам мненито си, че този човек е опростачен и че причината за това е, че той е явно недоправен. Тази бивша колониалнна държава, Франция,  след загубата на колониите загуби и част от разума си и сега глупостите, които правят следват една сред друга. Напомням за гласуването им за Макединия и Албания, за прегръдките на Макрон и Вучич, признанието, че Макрон носи Вучич в сърцето си. Запроституирване със Сърбия, най-подлия враг на ЕС. Заа какво единство н ЕС допринася този глупак. Язък за съпругата му, по-умна с четвърт век от него, и тя не може да го вразуми.

    Руснаците създадоха популизЪма, явяващ се опим за опростачените по света от тях, които не виждат по-далече от носа си, не разбират какво става около тях, вместо това обаче те искат решение за нещо си веднага и обещание че ще сторят това чуват от популистите. И гласуват за тях. Тук вмятам, че тази линия прилага в „работата” си опитният политик Каракачанът, но поне за него има обяснение – обемът на мозъка и на фалоса на човека е в точно определено съотношение, което означава, че той непрестанно поумнява.

 

   Сега за опростачването в България, като ще се спра на три характерни образа, свъзани със зараждането, развитието и ползата от него, за съжаление един отвратителен период в историята на страната ни. Първият и най-велик в тази сфера без всякакво съмнение е Слави Трифонов. Той усети, че опростачването на хората е бизнес, желан от управляващите и така получи възможността в продължение на 20 година да опростачи цяло поколение и да стане много богат. Нека си спомним песента му ”Карай бясно на червено” и да я свържем с размазването на Милен Цветков. Да си спомним и още една негова песен, „Какво му трябва на човек – едно Ферари с цвят червен, един милион във цвят зелен”. Нима това няма някаква връзка с тези, които търкат картончета на лотарии с надежда без труд да спечелят тези екстри. „Концертите” на Слави по страната с чалгарията му бе изключително вредна за културата ни, дори се заговори за процес на чалгизиране. Чалгата за културата е като коронавирусът за човека.

   За опрощаване на греха му има само един цяр, да постъпи както Едип цар и така да довърши дните си. Но и това няма да е достатъчно да изкупи греховете си към България.

 

    Спирам се на още един образ, характерен за страната, чиято задача е да борави простащината. Това е натовския генерал Радев. Всичките му послания, които той отправя към електората му  - опростачените, необразованите, неграмотите – са предназначени за тях. Кой интелигентен човек само като го види появен на екрана да прави звуци няма да изключи с възмущение телевизора си? Целта му е да настройва хората едни срещу други, да сее разцепление и напрежение между тях, повтарям примера с класифицирането и редуцирането на хората в България на гладни и сити. Гладните са гладни, защото ситите са ги ограбили и трябва да излезат на улицата, след което Нинова може би да внесе вот на недоверие към правителството.  На пръв поглед това е простащина от страна на президента, но не е така - тя се явява параван, зад който той се крие в опита си да борави опростачените. Простащина, несъгласувана със заказчика му от Кремъл обаче е изказването му, че за да бъде коронавирустът победен, трябва политиците да престанат да се правят на лекари, а лекарите на политици.

Да може някой да добави нещо към това?

   Повтарям, натовският генерал не е толкова прост, колкото изглежда, това е сценарий. Той постъпва така, за да се харесва на електората си, това е типичната изява на популист. Които мислят, че на следващите избори той ще падне или сега ще му поискат уволнението, защото по същество нямаме президент, а предател,  грешат. Размножаващата се и набираща мощ прстащина са го иска и шансовете му да остане още едни мандат са големи. Путин също е желан в Русия, Ким Чен Ун – в Северна Корея. И при нас изборите преди 9. 11. 1989 бяха винаги с резултат 99,99999% за единствения кандидат.

   За да получи опрощение за предателството към Родината си натовския генерал би трябвало да отиде в манастир, където да се отдаде на пост и молитва и да лъде изнесен с краката напред чак след след новопредставянето му.

 

  И последният образ, свързан с опростачването, на който ще се спра е кандидатката за кметица на София, която не успя. Би трябволо туй нещо да бъде най-нещастното същество у нас, но за жалост не е така.  Това е една нещастница, която трябва да остане в историята като образ, съставен от екстракт на есенцията на тоталната простащина. Това тя излъчва от всяка своя клетка, то е видно без да е произнесла една дума. Моето предложение е да й направят восъчна фигура и да я турнат в музей, да си остане там завинаги и да напомня на какаво не трябва да прилича човек, а ъщо как човекът е изглеждал след тоталното му опростачване. Моите съжаления към такива хора, но към нея не, защото поведението й е нагло. Би трябвало тази дама да отиде в манастир, където да бъде вградена в килия без врата и прозорец, само с све дупки в стената и пода, за да няма никаква възможност да се види какво нещо е зазидано в тази килия. И там да довърши безсмисления си живот.

   Всичко това описах с хумор, но случващото се със страната ни и света никак не е хумористично, тази простащина ще се намеря някой, който да я експроадира. Напомням за едно интревю на Ленин как избили в Русия едрите собственици на земя. В резултат на пропагандата им, крестяните така ги намразили, че ги избесили по дърветата, не се наложило на ЧК да ги избиват...

image





Гласувай:
9



1. petgrig - ++++++++
06.05.2020 23:28
Повече от добре написано!
цитирай
2. vmir - Започнато е осъзнаването и противодействието на това явление - https://www.youtube.com/watch?v=VeXCU8cjIlw
07.05.2020 00:05
Още един пример - "Моята книга на седмицата е Post-Truth от Лий Макинтайър. Това е строен том от серията Essential Knowledge от MIT, който разглежда една от най-смущаващите тенденции на нашето време: нарастващото отхвърляне на науката, доказателствата, фактите и самата истина. Авторът ни дава интелигентен разказ защо се е случило и настоятелно напомня, че всички трябва да се борим срещу тази опасна нихилистична идея"

А ето и прости правила за разпознаване и елиминиране на опростачващите "новини" (с каквито блога е препълнен не само от Глупостинка):

https://www.youtube.com/watch?v=eUvp5L8yRPQ
цитирай
3. novitejivotni - Страхотно
07.05.2020 06:33
Подписвам се под всяка една буква !
цитирай
4. vencivaleri1951 - 888
07.05.2020 13:10
888
цитирай
5. vencivaleri1951 - Коста, никога от теб
07.05.2020 13:26
не съм очаквал цензура спрямо мен. Винаги си бил добре дошъл и винаги съм се отнасял уважително към теб. Когато и ако намеря време ще ти отговоря с постинг.
Разбирам , че опростачването у нас идва от Манолова и Радев, а интелектът е от към Борисов и Дариткова...Съвсем популистко е да се търси сметка за несъответствие на цени, да кажеш , че гладът може да напълни площадите и да пребори страха, Мъдро е да пратиш Пекин във Виетнам , или мило да наречеш българите лош матрЯл, толупи, мисирки. Ето това приляга на истински натовски генерал. Коста, Радев от Ванкувър до Владивосток ще бъде добре платен и уважаван ръководител/в своята област/ и експерт. Другият генерал, на 5 метра на Запад от Калотина, ще е безработен. Дариткова, Цачева също.
За рускинята... Това е култов цитат от съветско време. Проявила е просто чувство за хумор-досто по различно от твоето, но не всички са съвършенни.
Е , руснаците са опростачени, но белина и дезинфектанти не пият, в театър и кино пуканки не ядат
цитирай
6. batogo - !!!:))) Поздравления, приятелю!
07.05.2020 17:21
Отдавна не бях чел по точна диагностика на опростачващите фактори у нас, за които простащината е единствения шанс да се докопат до властта, за да служат на своя кумир, товарещият пУтин. :)
Чест и почитания за точния анализ!
цитирай
7. planinitenabulgaria - Редът на Вашите мисли изисква от мен да Ви посветя още един постинг.
07.05.2020 17:50
vencivaleri1951 написа:
не съм очаквал цензура спрямо мен. Винаги си бил добре дошъл и винаги съм се отнасял уважително към теб. Когато и ако намеря време ще ти отговоря с постинг.
Разбирам , че опростачването у нас идва от Манолова и Радев, а интелектът е от към Борисов и Дариткова...Съвсем популистко е да се търси сметка за несъответствие на цени, да кажеш , че гладът може да напълни площадите и да пребори страха, Мъдро е да пратиш Пекин във Виетнам , или мило да наречеш българите лош матрЯл, толупи, мисирки. Ето това приляга на истински натовски генерал. Коста, Радев от Ванкувър до Владивосток ще бъде добре платен и уважаван ръководител/в своята област/ и експерт. Другият генерал, на 5 метра на Запад от Калотина, ще е безработен. Дариткова, Цачева също.
За рускинята... Това е култов цитат от съветско време. Проявила е просто чувство за хумор-досто по различно от твоето, но не всички са съвършенни.
Е , руснаците са опростачени, но белина и дезинфектанти не пият, в театър и кино пуканки не ядат


Имам модерация, защото жените между 40 и 55 ако ги пусна да пишат свободно коментари, страшно ще стане. Мен много ме обичат кучетата, конете, турците, германците освен жените в тази възрастова група. Налага се да процедирам с осторожно внимание.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: planinitenabulgaria
Категория: Туризъм
Прочетен: 12185294
Постинги: 4545
Коментари: 10754
Гласове: 18319
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031