Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
20.03.2020 14:08 - ВЪТРЕШНАТА МИГРАЦИИЯ В БЪЛГАРИЯ......
Автор: planinitenabulgaria Категория: Забавление   
Прочетен: 317 Коментари: 0 Гласове:
1

Последна промяна: 20.03.2020 14:10

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
 

     ВЪТРЕШНАТА  МИГРАЦИИЯ  В  БЪЛГАРИЯ – ПО-ОПАСНА  ЗА БЪДЕЩEТО  НА СТРАНАТА  НИ  ОТ  КОРОНАВИРУСА

 

   Промените в страната ни след 1989 г – псевдодемокрацията,   зад паравана на която които служителите на ДС придобиха сътвореното от хората и превърнаха политическата си власт в икономическа – промениха и поминъка на хората. В малките населени места той бе закрит, докато в големите градове, макар и доста различен, той се запази в някаква степен. Тази промяна положи началото на нова вътрешна миграция на хората в страната ни, подобна на тази след т. н. масовизация по съветски образец след 1944 г, която се извърши от малките населени места към големите. Тази изключително вредна за страната ни миграция води до задълбочаващо се неравномерно разпределение на населението по нея и до опасни последици, които в обозримо бъдеще ще доведат до изчезването на България като държава. Не казвам, възможно е да доведат, казвам директно, ЩЕ ДОВЕДАТ. По-голяма глупост от това, да останат в България четири града и територята на страната ни да ни стане излишна, едва ли има такова нещо по света. Ние обаче можем да задминем и този предел - изоставените територии, които сега наричам ничия земя, ще започнат и да ни пречат и ще гледаме да се отървем от тях. А кандидтите да купуват наши земи, ще  потриват доброволно ръце, ще се настанят тук и ще останат, както китайците в Сибир. Там проблемът, също в основата си комунистически – при нас посткомунистически - е в липсата на ресурс, като в понятието ресурс са включени руски граждани, които да живеят по тези места, да работят, да се размножават, а не изроди-пропойци на социални помощи.

   За да се самостартира този процес на вътрешна миграция в последните години у нас предпоставките за него не са само производни на пседводемокрацията, при която хората бяха лъгани за това, което се правеше в страната ни.  То бе откровен грабеж, който бе най-нагъл по времето на Иван Костов.  Както Хайтов казва, тоя възел много отдалече се заплете. Отнемането на собствеността на хората по време на съветската окупация на страната, продължила 45 години,  доведе до прогонване на хората от родните им места - селата, където те са се родили, наследили имоти от дедите си, напоени с потта от техния труд, където предците им и те са живяли и са имали свободата да решават бъдещето си сами в труд, в борба с природните стихии, не зависещи от господари. На тях са плащали само данъци, това е задължително, защото това се прави за държавата. Българи, отраснали и възпитани при тези условия можем да видим като музеен екземпляр останали днес по Западните покрйнини. Скоро няма да ги има и тях. Въпреки терорът на сърбите над тези наши сънародници с цел асимилацията им, те, превърнати в заточеници в собствените си имоти са запазили ценностнатата система на българите, помагала им да оцеляват векове – хора от един етнос с една вяра в една държава. Които си помагат, почитат се и не се крадат. Тези хора 100 години след позорния Ньойски договор са по-българи от нас. Мнозина от българите днес - пазарният субпродукт на новото време - въобще не знят за тези хора и не ги интересува. И да знаят и да не знят, пари от това няма да получат, затова нямат интереси. Мисленето сега е доста разлиично, защото в основата си то няма морал.

   Бягството на хората от текезесарскя грабеж от родните им места по градовете разруши основата на страната ни, българското село. Това село в плановете на н. в. цар Борис ІІІ бе основното звено, което трябваше да произвежда стоки за износ. А тези стоки бяха храните, достатъчни да изхраним 10 пъти по-голямата от нас страна Германия. Срещу тях получавахме машини за леката ни промишленост, предимно хранителна и технологични съоръжения, свързани с инфраструктурата на страната. Цитирам един завод с немска техника, „Перник”, произвеждал най-добрите печки в Европа. За да облекчи връзките на селяните с градовете, където те ще докарат произведеното от тях е имало програма за строеж на инфраструктура, в която влизат пътища до тези малки населени места, водоснабдяване, пощи и др. По съоръженията за водоснабдяване на доста от селата има отбелязана годината, когато те са построени и тя е между 1934 и 1938-а. Произведената пшеница в Златията е била в количество, което нямало как да се превози до ж. п. гара и да се продаде в Европа. Поради това се строи теснолинейната ж. п. линия от Червен бряг до Оряхово. Жестока бе съдбата на тази ж. п. линия след 1989 г. На сина на един миниистър, Краус,  превозващ с тировете си стоки в този регион, ж. п. транспортът се явяваше негов конкурент и от висотата на поста си, Краус- сподвижник, съратник и поддержник на джуревеца Иван Костов, вероятно подставено лице от ДС…закри линията. Металните съоръжения като релси, подвижен състав и др. отидоха за скрап. По същия сценарий за скрап е тръгнала и страната ни.

   Ще изтъкна и още предпоставки за да се случва днес тази миграция, която е прокоба за страната ни, защото води към смъртта й в обозримо бъдеще.

   Селяните, преместили се по градовете, натикани в панели, изгубили свободата си да живеят от делата си, се оказаха в нова ситуация, при която от тях нищо не зависи. Какво ще се случи с тях решаваше Партията и ръководиителите й по места, командвани от един подцентър, а Центъра бе в Москва. Вместо волен и градивен труд, както е било векове по родните им места за тях остана единствено да предлагат някъде работните си ръце. А предложителите на работни ръце бяха много, не за всички имаше работа. Децата на тези хора, родени в тази нездрава среда, откъснати от майката-природа, станаха съвсем различни от родителите си. Това поколение с малки изключения не се научи на труд – внушаваше му се, учи за да не работиш! - и отговорност и това негово качество се мултиплицира. В резултат на фалшивата масова култура, която се пропагандилаше от комуниистите, от фалшивото образование, при което в много предмети, напр. историята,  лъжите се обясняваха с истини, последствията ги виждаме днес – чалгизиране на новото поколение / б. м. опростачване/, липса на ценностна система в него, липса на трудови навици, нежелание дори да се размножава, това с особена сила важи за мъжете. Те разбраха, че да си мъж е трудно и се отказаха от тази си обязаност, все повече обръщат й „резбата”.  Лъгани от медите, показващи му идиоти за примери, успели в живота, заблуждавано от просташки реклами, които са поднесени по отвратителен начин и освен това са 100% лъжа, сегашното поколение вече не вярва в нищо. И се отдаде са магии и вълшебни заклинания, каквито са томболите и другите куркапани като Златни пирамиди, тотото и още много подобни. Вместо да имат тези млади хора цел в живота, стремеж нещо да направят, те стоят в някое заведение и търкат със монети разни фишове с надежда да спечелят пари без да се трудят. Откровени, нещастни боклуци. Животът кипи край тях, те остават извън него и се надяват на лесни печалби, ставайки по този начин обект на грабеж от специализираните в този бранш хазартни мутри.

    В последно време с атаки срещу всичко нормално започнаха да воюват и хибридните офицери от на Путин, които се настаниха с кухи никове във всички мрежи, от които бълват фалшивите си новини, дезинформация и пропаганда. Сега, по времето на коронавируса същите тези нетови проститути се специализираха да хакват сайтове на държавници, публикувайки от тяхно име фалшива новина. Давам за пример руския хакер, хакнал сайта на министъра на здравеопазването на Франция. Друг руски хакер хакна сйта на Кристиано Роналдо, хванаха 60 такива хаквания все от Русия. Целта е да се внася недоверие сред хората относно ЕС и така той да се дестабилизира. В ЕС се чудят как да се справят с бедата, хакерите на Путин пък се възползват от откритата ниша, коронвируса, за да дестабилизират ЕС и да всяват смут в живота на хората /б. м. простаците, които не различават фалшива от истинска новина/

  Главните виновници за мен за сегашното състояние в страната, което не е добро са членовете на незабранената след 1989 г. БКП, чиито метастази се превърнаха в самостоятелни ракови заболявания в снагата на страната ни и ще я погубят. Има и други такива случаи в света, убийците на Пол Пот. На времето техните бесепари, наричащи е червени кхмери строшиха с тояги от червено дърво, главите на 2000000 камбоджанци, но имат привърженици, електорат, и сега са в парламента. Държат се нагло както нашите народни представители от БСП. Такова раково образувание , най-голямото според мен е президентството ни днес.  За малко да имаме и още едно такова в кметската иинституция на София, благодарение на бивште агенти на ДС с допълнително вцръкани гласове от ДБ. За една бройка разработката, чрез която кмет трябваше да стане една рафинирана простакела или простакеса, и аз не мога да я класифицирам точно - пропадна.

 

   Как протича миграцията в последно време: Почти всички желаещи да емигрират от малките населени места искат да се установят в градовете София, Пловдив, Варна и Бургас. В тези градове има работни места в производството, не много, повече в сферата на услугите. Да не пропусна и още една причина за преселението на хората от най-малките населени места, където закони няма, а вместо тях – местен феодал – причината да изоставят родните си места е т. н. битова престъпност, като наричаме циганските набези. Тези цигани се толерират от местната васт, която идва на руля с тяхна помощ, а също и от по-високи места, защото това е електоратът на политици като Радев, Нинова, на нивото на електората си. Ще се спра на такъв случай след малко с пример от с. Радовене.

   Основната причина за преселението е липсата са работни места, нещо, което тоталитарната държава се чувстваше да обезпечи. След закриването на енергоемките и технологично на ниво СССР – 3000 години преди маймуните - цехове по малките населени места, положението с работните места там стана трагично. Има малки населени места, в които има само два щата, един за кмета и един за пощаджийката. Причината за тази ситуация е отнемането на земята на хората по време на съветската окупация, прекъсването на връзките с нея и невъзможността този процес да бъде възстановен. Това е едно от ужасяващите последствия, което ни остави окупацията на СССР на държавата ни, продължила 45 години. Другите няма да споменавам. И така стана, че хората от малките населени места след псевдодемокрацията започаха да намират непрестижни работи в близките градове, където те пътуват и работят. Давам премир с Перник, където повечето работещи се изявават по София. За тях ще се удължава метрото до ж. п. гара Горна баня.

   Не само с влака от посока Кюстендил идват работещи в София, такива идват и по другите ж. п. и автобусни линии, освен по тях и с частен превоз. От Лакатник до София селяните от всички села работят в София, макар да се пътува с влака повече от час и половина в едната посока.

  Не е лесно да си зает цял ден, в който влиза и работата, поради което един ден достигаш до мисълта да се преселиш където работиш. Следва изоставяне на имота, което означава със сигурност ромски грабеж над него или продажбата му на безценица. И втурване в нов живот, напълно непредвидим,  който може да пзавърши с пълна икономическа катострофа, ако за покупката на жилище в големия град е изтеглен кредит…

   Резултатът от това преселение е ужасяващ. Има цели региони в България, които заприличват на призрачни. Или запустяли села с полуразрушени къщи, в които няма останали хора, или цигански села с цигани, самонастанили се в изоставените или времено обитавани къщи. Този „пейзаж” е нормален за Северна България, за Северозападна България е типичен, давам един таг, с. Василовци. То се води втората ромска столица в България след Костинброд, където са ромбароците на богатите цигани и мешарето.

   Пътувах с една жена от с. Радовене, което е близо до гр.  Роман. Какъв е етносът в Роман, това личи от името на града – РО ми и МАН уши. Името не отговаря напълно на действителността, защото там има и ЦИ гани, на основание на което напомням на кмета на града да актуализира името му, като го промени на Романци.

   В с. Радовене циганите били 95 %. Идвали, самонастанявали се във временно ползвани къщи, а когато дойдели соствениците им и се обръщали към властите, отговорът бил:

  -  Няма къде да отидат, те имат много деца.

  А децата наистина били много, по седем-осем и повече на семейство. Тези цигани не работели, не плащали данъци, вода, с тока им било по-трудно да лъжат. И понеже не се нуждт от работни места – заплащането им се извършва по линията на социалното осигуряване – техният поминък били децата. Жената каза, че проблемът с циганите е особено остър в този ретион. Тя цитира и др. населени места там – Луковит, с. Карлуково и още доста, които забравих.

   Ето един резултат от вътрешната миграция, възникване на региони в България, които по същество са цигански анклави, какъвто са /напр./ кварталите Факултето, Столипиново, Надежа, Нов път, Асфалтова база, Тунел №8, Автогарата, Пречиствателна станция, Мечта, Мъглиж и още стотици с причудливи имена. Квартал Мечта е до Панчарево, квартал Тунел №8 е в Своге. Резултатът от изселването на етническите българи от родните им места е заемането на техните места от ромове. Тези, които си продават нивите пък биват замествани предимно от турци земеделски производители, идващи с много модерна американска техника. Природата не търпи празно място. Ако сега празните места в страната се заемат от ромове, то възможността да се заемат те от мигранти, които искат да работят, а не да се в тежест на социалната система на Германия и другите страни е голяма. Промяната на климата и засушаването от една страна и от друга неспирните конфликти в изостанаите страни, вината за които носи лично Путин, принуждават хората да напускато родните си места. Давам пример със Сирия, където самолетите на Путин избиха към 500000 души и причиниха разруха за 500 млд. долара, но социализмът оцеля. И какво като оцеля, бих попитал Путин лично ако е възможно. Защо изби толкова хора, които искаха да изкоренят злото в Сирия, маркспутинеца Башар Асад. Какво е бъдещето на Сирия с този човек начело, който заради интересите на Путин съсипа Сирия. Този конфликт принуди към 5000000 сирийци да напуснат Сирия. Ето още кандидати за зеслелване в обезлюдените региони на България.

   Този процес на вътрешна миграция се усилва от още един, външната миграция. Тези българи, които са образовани и могат да се вградят в икономическия живот на напредналите в културно и икономическо отношение държави се изселват завинаги от България. Ако им останат тук имоти, идват след смъртта на родителите си, продават ги и страницата България за тях е затворена завинати. Както става с децата на селяните, родени в панелите, които не са виждали родното място на дедите си. То за тях е нещо чуждо, дълечно, неинтересно, с изключение на един въпрос когато наследодателите починат:
      - За колко може да се продаде туй нещо…

 

   Аз специално не виждам възможности да се направи нещо по този въпрос, да се промени посоката на курса от затриване на страната ни към запазването й. Според мен основната пречка е остатъкът от комунизма в съзнанието на бившата номенкатура, притежаваща сега икономическата власт, желанието й за непромени, което е основното в Сърбия, за да властват там още комунистите и удбаджиите / УДБА = ДС/ . Остатъците от 45 годишната ни окупация, а сега и вредата от хибридната война, който Путин води срещу ЕС и конкретно срещу нас, безпросветността сред ромовете, електорат на президената ни, неосъзнаващите мястото си в живота и нямащи никаква представа за цел и национално чувство опростачени - това няма как да се преодолее. То има и крепък център в България, президентството. Всички спетни срещу България се заплитат там, реализаторите им са известни. Най-умен е президента с рецептата си срещу коронавируса – той ще бъде победен когато политиците престанат да се правят на лекари, а лекарите престанат да се провят на политици. Медийните и нетови антрополози се нуждат от не повече от две думи, за да идентифицират рубладжиите и заповедниките им от президентството, но обикновените хора, лъгани, лъгани, ебавани докато косъме по дупенцето не им е останало и „третирането” пак продължава, не могат да се ориентират в тази среда. Имах разговор с една дама с доста нисок пост, която каза:

-         Нинова иска по-високи компенсации за заболелите или

тзиз под карантина, а от ГЕРБ не дават. Мошеници!

След като тази дама не различава фалос от дигитус, като

Отиде да гасува за кого ще гласува, за тази, която иска да даде на народа пари ила за тези, дето не дават. Точно от такава простотия се нуждаят управляващите и затова по всички възможни начин опростачват хората. Уточнявам, тези, които подлежат на опростачване, защото макар и рядко има изключения.

 

   И още една тема, свързана с миграцията и разтварянето на ножицата:

   Бях на туризъм по Искърсия пролом. Когато нямам много

време ходя там, защото мога да си планирам времето по минути, свързвайки го с разписанието на влака. Преминах през вилни зони с прекрасни къщи, почти всики необитавани. Сменило се е поколението, сменниили са се приоритетите. Веднаж една дама  много ме жегна, като оправда дебелогъзите момчета с лаптоп на дупето, че имали право да изоставят посроеното от бащите им, защото те не са се съобразили, че мясотото е непрестижно, че липсва хубав път. Построил нещо бащата, с това си дело той е виновен пред сина си, който не може да вземе каквато сума иска от имота след смъртта на баща му. Тук сам дяволът не би могъл нищо да прибави.

   Сега ще се сезирам върху една нова престижна вилна зона, тази над известната Косана, достигаща чак до Бистришкото шосе.  Като се започне от Косана-висока част, нагоре става нещо страшно. Има вили според мен по за 3, 4, 5 и повече милиони. Това са суперлуксозни сгради на площ към 400 кв. м. на три-четири етажа, проектите са супер. Има една каменна крепост с две кули, за която нямам никакви забележки. Всичко е изпълнено прецизно. Състои се от полуподземен етаж, един редовен етаж и един под кулите, наподояваши осторовърхи конуси. Под крепоостта, която е на билото на рида теренът е много стръмен, като по него е бит бетон като за световно. Да се направи този декоративен зид с камъни на крепостта, да се изградят тези кули и терасите , поне 50 м. по вертикала, отишли са поне 5 млн. лв. Малко по-малко са отишли за огромните по обем вили със страхотна архитектура, но явно това не е било проблем, съдейки от луксозните няколко джипа в огромните гаражи до и под тях.

  Един ден, прибирайки се в дома си след посещение на обезлюдени села и изоставени разкошни къщи /вили!/ по Балкана, тъжен от това, което съм видял, ми се обади мой приятел, който ми подари копие от книга за Вивалди. Зарадвах се, исках още вечерта да си я взема. Взех един подърък от готовите, взех и метро до станция Витоща / МОЛ-а Парадайс/. Метрото бе препълнено до послледната спирка. След посещенито ми по безлюдната планина, тук народ, народ. Прехвърлят се на автобуси. Не може да се намери място на спирката, от където да се качат на автобуса, в случя 83. На спирката към Драгалевци бе не по-малко гъчкано, ще се изпомачкат. Хората се връщаха от работа. А работата им вероятно е била в някой офис, в някой магазин, в някой ресторант. Този тип живот протича в Америка и е характерен с това, че всичко „виси”. Днес е за днес, утре ще видим. Тези хора не се местни, те са се преселили тук, търсейки помиинък. И са намерили нещо, но ако стане някаква беля и поминъкът им бъде ограничен или унищожен, какво ще правят те. Вероятно имат ипотечни кредити, вероятно обратният път от където са дошли е невъзможен. Тези хора възприех като вътрешни мигранти, които породиха в мен съжаление към тях. Жертва на системата. Ако нямаше тези неразумни вмесваня на политиците-примати /комунистите/ в живота на страната ни, щеше да бъде различно. Хората щяха да бъдат по родните си места и да разрполагат с имотите си както искат – да ги работят, да се кооперират, да ги продават/заменят, горите щяха да са си частни и нямаше да ги секат мутродърварите.

   Аз и друг път съм давал за пример Хитлер, който е искал Германия да стане подобна на мегаполис, през който преминават магистрали с отклонения до вяко населено място. Другата крайност на това разбиране за държава е да се състои тя от няколко града и всичко останало в нея да е бамбок. Ползвам турската дума, бамбащкъ бок. Русия е държава примат, но се хвали с Москва, най-скъпият град на света. А какво е жизнетата среда на останалите руснаци, питам аз. Огромен град за мащабите на страната си е Атина, по този път сме тръгнали и ние.

   Всички страни, направили тази грешка един ден ще платят цената за това. Нашата обаче мисля, че ще е най-висока – затриване на сраната ни. Нещо, което устройва Путин, защото сме към ЕС, за същото се работи и от президентството ни, към което в линк ще приложа музикален поздрав, любимата ми песен.







Гласувай:
1



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: planinitenabulgaria
Категория: Туризъм
Прочетен: 12292442
Постинги: 4567
Коментари: 10794
Гласове: 18370
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930