Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
23.12.2019 23:10 - АМЕРИКАНСКИ ЗАПИСКИ - 1
Автор: planinitenabulgaria Категория: Забавление   
Прочетен: 523 Коментари: 1 Гласове:
6

Последна промяна: 23.12.2019 23:11

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
 

                       ЕВРОПА  НЕ  МОЖЕ  ДА  НАМЕРИ  ПЪТ  КЪМ  СЕБЕ  СИ

 

   Стремим се към Европа, където са културните държави на континента, но нещата не вървят както бяха идеите, на основата на които бе сформиран ЕС. Все по-нагло и просташки, резултат от опростачването на хората чрез социалните мрежи,  центробежни сили в Европа застрашават да навредят и дори изцяло да блокират благородно замисления проект ЕС. Той трабва/ше?/ да даде възможност да се преодолеят създадените след Първата и ВСВ проблеми между страните в Европа. Без такъв съюз - ЕС, тези проблеми биха могли да се решат само с една нова, поредна, трета европейска война, която без всякакво съмнение отново ще се превърне в световна. Външните сили пак ще се намесят на страната на идиотите в европейския спор, както сториха това вече два пъти и така решение на натрупаните проблеми в Европа не само няма да няма отново, но може да стане и по-зле.

     Проблемите на Европа са ясни на всеки мислещ човек с непромит мозък и недопуснал опростачването му чрез социалните мрежи. Социалните мрежи днес са фронтовоте на страните примати, от които техните хибридни войници разпръскват фалшиви новини, дезионформация и прлопаганда, с която заразяват докосналите се до нея.

    Ще се спра на част от проблемите, наследени от двете световни войни. Голям проблем са отнетите територии на Германия заедно с германците в тях, придадени към страните –идиоти, защото в съответните войни германците са воювали на страните на лошите, в които не влизат добрите, Англия и Франция. Тези геритории са много големи - Елзас, Лотарингия, Саар, Шлезиен, Данциг, Карлсбаад /Судетите/ и др. само от Германия,  от Унгария са отнети 70% от териториите, от Австрия е отнет Южен Тирол, от нас е отнето толкова, че днес България отвсякъде граничи със себе си. Вменявяането на Германия, че е виновна за ВСВ не е истина.  целта на Англия и Франция винаги е била да смачкат Германия, защото те започват да губят колониите си, а без тях ако трябва да мерят ръст с  Германия икономически, таково нещо между германци и свикналите да паразитират към чуждите колонии страни блоклуци не е възможно. Развитието на Германия и налагането й като първа сила в Европа страните боклуци искаха да предотвратят. Без Америка това нямаше как да стане.

   Единственият интелигентен президент на САЩ в историята им, Уилсън, предупредил за всичко, което се случва до днес по време на сключването на договорите след ПСВ е настоял да се извърши преброяване на населението в Елзас и Лотарингия, а също и в териториите, населени с българи в днешна Гърция и по други места, същото е изисквал и за Унгария, като е предупредил, че ако се разформирова Австро-Унгария ще бъде пагубно за Европа. Тогавашният силен преговарящ, Клемансо не се съгласява с него да се извърши това преброяване и с благословията на другият силен идиот, от Англия, Франция аншлусира Елзас и Лотарингия, където живеят 80% германци по същия начин, както Крим от Русия през 2014 г. Ето една от причините да бъде ВСВ еизбежна. При това преброяване все пак на Балканите се оказва, че в Гюмюрджина българското население е 78%, останалото е турско и гръцко, но идиотите придават Гюмюрджина на Гърция. Това означава и още нещо тежко за нас без зимните пасища, край на родопския овчарлок.  Как да не се присъединим през ВСВ към Германия, след като това е пътят за националното ни обединение!

   ВСВ бе неизбежна. Германия не можеше да не опита да си възвърне заграбеното, ние не можеше да не вземем нейна ттрана, за да се обедини България след разкъването й от идиотитте, същото важи и за други държави по Европа.

   А идиотите сториха и други злини, за които те не са наказани, макар тези злини са престъпление срещу човечеството.  След като ВСВ бе завършила на практика, те разрушиха в най-големия студ, м. февруари Културната столица на Германия, Дрезден, без да има там и един германски войник или да се водят сражения. 35000 души останаха под развалините, към 300000 останаха впстуда по улиците. Причината за това престъпление е ясна, идиотите трябваше да нанесат максимални поражения на по-съвърщената страна от тях, да унижат хората в нея, защото никога няма да бъдат небоклуци, да я докаратхдо кота нула, за да бъдет те преди нея. Чърчил е планирал тази операция, извършиха я американците ведно с един-два английски самолета. Чърчил и Сталин организираха и бомбардировите над София, а също на Враца и на един манастир над Велинглрад, защото в него имало светлини, хората не изгасили свещите.

   И още нещо лошо произлезе от тази война. Сталин бе в съюз с Хитлер, за да може благодарение на този съюз да завладее нови страни в Европа, но се отметна от този съюз и струпа в Полша цялата си военна сила за да нахлуе в Германия. Това не помогна на решението на войната в рамките на Европа, което се задаваше, Германия ги помете ведно с Англия, но силната тогава и отдалечена от военните действия Америка реши войната. Сталин получи като компенсация европейски държави с правото да ги окупира и граби, произведе и ядрено оръжие, срещу което Амерака не реагира. Не само това, след войната американски фирми продоха на Сталин модерни заводи. Защото така й отърваше на Америка тогава, както на европейците преди това, които лабраторно измислиха вируса-спирохета на Маркс и го нацръкаха в Русия, вкарвайки им с локомотив от Германия Ленин.

   Така след ВСВ се стигна до казуса Америка да пази Европа от ядрените оръжия на Русия, но вече може така да стане, че този ядрен хчадър да изчезне. Не само промяната на стратегическите интереси на Амирика са причина за започващото й оттегряне от този ангажимент, но и европейските държави. Вина има и Турция, която не се спряга с тази на Европа, ще се спра и на нея, но защо на американците им писна фалоса от европейците ще се опитам да поясня от позицията ми на центрови специалист с много голяма гросмайстроска сила в тази област:

 

     КАКВО  СТАВА  В  МОМЕНТА  В  ЕВРОПА /б. м. ЕС/ ?

   Сношенията САЩ - ЕС някак вървяха и се извършваха успешно, по цикъл до идването на Тръмп на власт. Америка преди Тръмп не се отказваше от задължението си да пази Европа от ядрената заплаха на СССР - сега заплахата за Евпора е Путин - което продължи към 70 години. Под чадъра на тази защита европейците се възстановиха от войната, живеха си необезпокоявани, за отбрана не отделяха почти нищо. Ако ги нямаше американците в Европа Сталин щеше да ги прегази и да завладее цяла Европа. Този, който реши изхода на  ВСВ - Големият брат – и наложи в Европа неговата система на култура и икономика е длъжен да ни пази от ракетите на СССР /Русия/, мислеха си воювалите помежду си поради простотиите си страни. Но нещата се промениха, започвайки от самата Европа.     

   Благодарение на хибридната война, която Русия води срещу страните от ЕС и благодарение на опростачвнето на хората в тях по линията на социалите мрежи, наейакулирващи ги целево с фалшиви новини, дезинформация и пропаганда, както и поради обогатяването и хубавия живот, който те водят, ги доведе до едно положение, квалифицирано от Радой Ралин така:  „Сит търбух за наука глух”. Поставяйки материалното на първо място и загърбвайки духовното, непознавайки културата на страната си, облъчени с последователно провежданата срущу тях чрез социалите мрежи кампания за опростачване, в тези страни започна противопоставяне между хората в самите тях – социално, между тъпите и тези, които могат да правятхнещо - и между влизащите в общността ЕС държави, защото държавите в тази общност не са на еднакво ителектуално развитие. По-интелигетните искат да достигнат още по-висока степен на съвършенство за себе си, като претенциите им са към самите тях, докато ппросташките дъжави имат претенции към по-съвършените, най-важното от коите е те да им дават, напр. кредити, които се надяват, че няма да им върнат.

   Преди да дойде на власт Тръмп имаше спор между Гърция и ЕС, при който гърците отказваха да изплащат кредите, взети от ЕС, тъй като те били бедни, а европейците – богати. Имаше преструктуриране на дълга, което означава опростяване на част от него. Този казус приключи със загуба за ЕС към трильон евро за времето на Гърция в ЕС. Благодарение на тези пари днес Гърция изглежда добре, но са благодарни на ЕС колкото анадолските манафи на САЩ, че ги издигнаха до нивото на велика сила. Парзитите гърци организираха митинги, като се наложи да ги спасяват европейците сх нови пояси, издигаха плакати, че Меркел ги била ограбила. Един типичен пример за спор в рамките на ЕС, който остава да тлее и който е добре експлоатиран от хибридните войници на Путин.

   Същото положение, но в много по-големи размери го има и в Италия. Италия вземаше много заеми, задлъжняла е на ЕС с милиарди, не предприема рестриктивни мерки в разходите си за да върне тези кредити. Точно тези кредити станаха причина в Италия да дойдат на власт популистите, както сега наримаме простаците-лъжци, каквитохса отх нашата партия ВМОРО, което още повече утежни ситуацията. А тя е много тежка, защото италианците – най-простите и корумпирани в ЕС, потенциални мафиоти– са убедени по информация от социалните мрежи, че Германия и Франция ги били окрали. Те си окрадоха парите за дигата около Венеция, други ги били окрали. И избраха популисти, най-големите простаци измежду тях да им решат проблема – никакви рестрикции, никакви връщания на заеми, никакво съобразяване на буджета с препоръките на ЕС въпреки милиардите задължения. Френските популиски ако са по-агресивни, тези – по-нагли, но специалистите усещат, че популистите, в Италия начело със Салвини, а във Франция с Мари Льо Пен се инструктират от един Център как да смърдят, та целият ЕС да ръзсмърдяват.

     Длъжник на ЕС в големи размери е и Испания. Там има и друг проблем, който пречи на целия ЕС, този с опитите да се отдели Каталуня от Испания. И испанците са неинтелигентни в степен, да не отговарят за членство в ЕС, но не  такава висока, каквато притежават италианците. Опростачването на испанците от социалните мрежи доведе до големи проблеми в страната. Каталуня е един от тях, които се пренася в целия ЕС, той пречи и на приключването на проблема с Косово на Балканите.

   Големи кредити е ползвала и Ирландия, която поради това не в добро икономическо положение, а беше една от първите по растеж в ЕС.

     Друг проблем в ЕС бе Англия, свикнала да граби света, която нямаше как да граби ЕС. Събраха се, предоговориха отношенията си, после се стигна до референдум в Англия за оставане в ЕС. Простаците, подведени от хибридните доопростачватели  на Путин победиха. Наскоро дадоха Борис Джонсън на среща с избиратели, беше с едни простачки от някаква шивачница, които искаха брекзит. Да ги бе попитал Джонсън тампони ли предпочитат или превръзки, щеше да получи компетентен отговор, той какво ги пита.  Те му отговориха: Балумба брекзит!Същите по простащина в Средна Турция, наричани Избирателите със забрадките пък са електоратът на Доган. При нас пък равнопоставените с шивачките на Джонсън и тия със забрадките на Доган са ромовете – желязната гвардия на Нинова/Радев. Без средно образование у нас книжка за управление на автомобил не дават, но да гласуват или да бъдат избирани неграмотни като Бате Сали в парламента, може. С брекзита ЕС губи сериозен партньор и донор във финансирането на мероприятията си, между които Кохезионните програми, програмите по линията на ЕФРР, съфинансирането на инфраструктурни проекти като метро, магистрала, ж. п. пътища, нещо, от което ние губим много милиарди за благоустройство.

    Голям проблем за ЕС е и Франция, коато е неизлечимо болна. Заразата й дойде от преселниците от колониите й, които тъпкано й го връщат за грабежа над тях пред век. Така, както са живяли французите до сега повече не може, няма финансов ресурс, но те не могат да го приемат. Намесиха се руските хибрдни войници, които с човеко на Путин във Франция, Мари Льо Пен, измислиха разработката Жълти жилетки, финансирана от Кремъл, която бавно и сигурно руши страната им. Само опростачени до мозъка на костите и платени от руското посолство стачкуват без да могат да разберат, че страната не може да плаща на пенсионерите толкова големи пенсии след 58 навършени години. Толкова пари за пенсии няма от тъде да постъпят. Тези протести, в които заложници стават отиващите на работа и работодателите рушат Франция, която няма как да се

съвземе, а тя има и други проблеми – прирарстът на населението й идва от приматите, навлезли в страната, защото французойките почти не раждат. Спомням си една потоворка от Софийско:

   Жените са Убави докато рОдът. После стават като кофИ.

   Може да са чули туй нещо француските отхнас и затова нЕщат да раждат.

   Самочувствие аобаче на французите не липсва както на тъпите сърби. Шовинизмът им е като този на руснаците и сърбите. Първите гедерманци, които посетиха след 1989 г. Франция докато са живи няма да забравят обидите към тях.

   В цугцванг вътре, Макрон прави ужасяващи глупости навън. При най-подлия противник на ЕС, Сърбия, той отиде на официално посещение и каза, че ги носел в сърцето си. Втора простащина – гласува против присъединяването на Албания и Македония към ЕС и така ги подхвърли на Путин, поставяйки основата на нова Миниюгославия между Сърбия и Македония. Трета простащина – трябвало Америка и Русия да говорят за отношенията помежду си. Русия нагъчка европейската си част, Крим и анклава Калиниград с ракети, Макрон иска преговори. А защо не повдига този въпрос когато се събират от Нормандската четворка, която преговаря за Донецк и Луганск, а не за Крим? Защо въпроситех за Луганск и за Крим са разделени, г/н Макрон? По-голям глупак не знам да има във външната политика, което предппиема вътре във Франция е наложително и го оправдавам. А претенциите му бяха след като стане президент на Франция да бъде най-силната фигура в ЕС, каквато бе Меркел. Нима този глупак е малка вреда за Европа, та да го счита Европа за най-фърст?

   Друг пробем за ЕС са страните в него с комунистически режими начело – Полша, Чехия, Словакия, на първо място Унгария и на последно България. Западните страни за да добият влияние в други страни строят нещо –заводи, пътища, дават кредити и така добиват влияние, при Русия подходът е друг – тя заплаща на агенти, които работят” за нея. Истрорията им е дала име рубладжии, цитирам само Стамболийски. Давам пример с нашата страна. Когато отровиха Скрипал, нашите казаха, искаме още доказателства. Доказателства дойдоха, знае се дори кои са отровителите, изявление по въпроса няма, няма и да има. Руснаците опитаха да отровят и наш оръжейник, техен конкурент, нашите – никаква реакция. Изгониха от Българя руски шпионин, имал връзка с високопоставено лице у нас. Кое е това високопоставено лице така и не бе обявено. Има ембарго върху руски стоки, но защо Марешки продава руски лекарства, които със сигурност са менте, както всичко тяхно,защо Догана внася въглища за неговия ТЕЦ  от Донбас, нали има ембарго. Нека те докажат, че не са рубладжии или фигури на руската мафия в България, предрешени като парламентаристи или почетни председатели от типа „Ела ме рИтни! Същите разсъждения важат за президента ни, за Сидеров, има и още...

   И ето го резултатът:

   Америка обвинява ЕС, че хем тя ги пази от ядреите оръжия на Русия, хем Европа работи против тази тяхна функция, финансирайки Русия, над 90% от които финанси отиват за производство на оръжия. Нещо повече, производстото на тези оръжия застрашава и Америка,  руските военни бази и нови достижения стават възможни благодарение на милиардите долари, които Европа дава на Русия за газ, след като може да си достави газ и от други места.  Преди години гръмна подводнцица в Баренцово море, изпробваща нови оръжия. Интресено срещу кого ли са били те. Направен бе опит за задвижване на ракета с ядрена бойна глава с ядрен двигател, и тя гръмна. Гръмна атомна миниподводница за работа на много големи дълбочини, съоръжена да да прекъсва свързочни кабели между държави по океанското дъно. Руски бази се появиха в Сирия. Дадоха за пример образцова руска база с ядлено оръжие в Арктика на 85 градуса северна шилочина, като помещенията за ракетите се отопляват с ядрен реактор. Защо Путин прави такива работи, ан не положи напр. съобщителни кабели по дъното на океана, а мисли как да среже поставените, ка да унищожи сътвореното от хората. И от Европа му помагат да продължава със злото, което той готви на света. Всичко това застращшава и Америка, която всякак ще се оправи благодарение на местопологжението си и други неща, но парите за световнотозло идват от Европа. Която Америка пази. Вече няма как за става това!

   Още една критика има Америка към Европа - Иран политпроституира с доста от страните в ЕС. Начело на тази активност е етническият циганин Виктор Орбан, осъщесвил толкова срещи с Путин, колкотот Путин е има с всички останали държавнци по света общо. Това запроституирване с върховния мюсюлмански айатоллах Алтафанах Алтаебах помага за ядрената му програма, целта на която е унищожаването на Израел. Израел обаче е втората по важност държава в света, по същество щат на Америка. Ако Америка трябва да избира за приятел ЕС или Израел, тя ще избере Израел, н на ЕС ще спомене негова майка заради това, което тъпи негови държавници начело с Макрон вършат.

  

     И така от Америка дойде въпросът към ЕС, който е основателен:

 - Вие със свободния свят ли сте или с диктатора Путин?

   От тук наттък нещата ще протекат на няколко етапа, бавно постЕпенно, но това, което беше между Европа и Америка никога няма да бъде същото, дори да дойде пследващ президент демократ, което обаче няма да стане. Ще се спра отделно на тази тема.

    Америка настоява за подчинение на Европа към нея, защото Европа „може” без Америка колкото Южна Корея срещу идиота Ким Чен Ун, но за това ще трябва да се плаща. Без Америка двата гладни хищника, Путин и Ким Чен Ун ще ги скондапцат за минути.  Ако Америка реши да оказва натиск върху Европа, ще смаже ЕС икономически защото е гигант в сравнение с него, а Европа зависи много от износа за Америка. За сега Америка тя ще вземе мерки срещу финансирането на Русия от Европа - основата й за производство на оръжия - по линията на природния газ, като се потърсят алтернативни доставчици. Вероятно съдбата на газопроводите Турски поток и Северен поток 2 ще е печална. После ако се наложи ще има мита на германнските стоки за Америка и Германия ще рухне икономически. Тя е локомотивът на Европа, без нея педерасите от Франция са следващите. Това важи и за други страни. Не ги очаква добро и Турция, които дължат всичко на стратегическия си съюз с Аамерика. Ердоган се отфекали върху това минало, нещо повече – плаши Америка, размахвайки срещу нея рязаната си карабина със сигурностхтой не се е разминал със сюнета. Дано да не се уплашат много американците от тая карабина и да се сакълдисат. Достатъчно е американците да спрат да им доставят резервни  масти за пътническите самолети Боиг и те са живи умряли. Ведно с голямото летише, което направиха на пътя на щъркелите от Европа за Египет.

   След бекзита в Европа САЩ ще има нов стратегически съюзник тук,  Аглия, която няма друг избор, освен твърд съюз с Америка.

  А ЕС с толкова противоречия в него, с толкова агенти на Путин начело на държави в ЕС, прикрити зад паравана му негови противници, пръв от които Орбан, с такава простащина в някои страни, най-първата от които е Италия, с хибридните атаки на Путин, целящи наактивирване на простаците и рушене на държавите им -  давам за пример Испания и Франция, просто увисва. Ако не промени веднага политиката си и не изкъшка от него държавите с кърмчии рубладжии, част от руската мафия, ЕС не казвам, че няма блъдеще, казвам, че се вижда краят му. Нека Марешки докаже, че не е такъв, че не взема лекарства от Русия, че не взема петрол от Русия че не работи в парламента ни за Русия. По делата им ще ги понаете, пише в Светото писание.

   Завършвам с една подигравка от наша страна към НАТО.

   Бойко Борисов преди време трябваше да отговори директно на въпрос, поставен му от Столтенберг:

-       С НАТО ли сте Вие или с Путин?

   Въпросът е труден, предполагам, че кофа с мастило едва ли е стигнала за писмените му обяснения. Сега втори сценарий:

   На срещата на НАТО, която е много важна и на която бе дори Трйъмп от наша страна изпратиха...Радев. Да изпратиш туй нещо на такава важна сеща е подигравка с другите участници в нея, но този сценарий имаше продлъжение, в който речта на Радев се извиси по начин, как купол венчает собор:

  Президентът ни обяви, че е против това, страни от НАТО да произвеждат и продават оръжие на страни в НАТО, които не могат да произведат такива оръжия!!!!!!!!!!!!!!!

    Аз и друг път съм чувал изказвания на президента ни, които правят същия смисъл: Той бе против африканската чума, против новата бухалка /главния прокурор/, против тежкия живот на пес.нсионерите. Затова винаги когато има колоноскопиране на общественото мнение от колоноскопична агенця /Алфа Рисърдж?/ той е най-пръв, след него следва БСП, която пък настоява държавата да дава по-високи пенсии и заплати, само че Бойко така и не ги дава.  

   Мисля, нещо по-умно от туй, дето го изказа на съвета на НАТО нашио президент за оръжията сред страните в НАТО, и Макрон не би могъл да измисли. Макар да има съвентичка в леглото с четвърт век по-узряла от него, от чиято мъдрост би могъл да се възползва...

 

     Лос Анжелес





Гласувай:
6



1. pitatlimedejzorata - Съгласен съм с анализа САЩ-ЕС, направен в постинга.
04.01.2020 18:59
Имам само едно възражение. Необоримо. Управлението на Тръмп (което може да бъде най-много 8 годишно) НЕ МОЖЕ ДА ОБЪРНЕ пътя на една страна, която има 200 годишна демократична история. Така, че споко, дядя Коста (както те нарича оня тъпчо born).
А колкото до Европа... източната й граница й се мести непоколебимо и непредотвратимо в източна посока. Въпреки фъчканията (много ми харесва тази дума) на Андрей, Цветанка, белофраснатия, варненския поет, баварската слугиня "черна Мара", милиционера от "Билла" и други с обути обувки на бос крак.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: planinitenabulgaria
Категория: Туризъм
Прочетен: 12289215
Постинги: 4567
Коментари: 10794
Гласове: 18370
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930