Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
23.05.2019 23:55 - ТРУДНО ВРЕМЕ ЗА ЕВРОПЕЙСКИЯ СЪЮЗ
Автор: planinitenabulgaria Категория: Забавление   
Прочетен: 8603 Коментари: 113 Гласове:
6

Последна промяна: 26.05.2019 18:05

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
 

        ТРУДНО  ВРЕМЕ  ЗА  ЕВРОПЕЙСКИЯ  СЪЮЗ...

 

   Въпреки разнородните държави в ЕС той става все по-сигурно място за живеене, а икономическата му мощ, поставена на основите на високите технологии, става все по-обезпокоителна за страните, на които той се явява конкурент.  И още един фактор – Европа е център на световната култура, останалите развити в промишвлено отношение страни не вогат да се сравняват интелектуално с нея.

   За да се преодолеят противопоставянията на държавите в Европа бе създаден ЕС, но резултатите до вмоента не са задоволителни. Нашето решение да се присъединим към ЕС бе правилно и ние имаме голяма полза от него. Ще спомена само финансирането по т. н. кохезионни програми, което получаваме от ЕС за да ги приближим, финансирането при изграждане на инфраструктурата на страната ни, в която влизат построяването на магисграли, ремонт на ж. п. линии,  построяването на метрото в София, финансирането по линията на ЕФРР благоустройство на малките населени места, помощите за селскостопанските производители, помощи за образованието и какво ли не. Ако бяхме към ОНД /говорим ОНД, понимаем Путин, говорим Путин, понимаем ОНД/ щяхме ли да получим тези помощи или щяхме да бъдем ограбвани с помощта на троянските му коне в България по негови „програми” като т. н. Голям енергиен шлем, по линията на атомната енергетика. Троянскитех коне на Путин в Бългапия са известни, те ралотят и днес срещу страната ни, коеито означава косвено срещу ЕС, но от ЕС няма да им разрешат да ни окрадат, защото доста милиарди евра им струваме вече и все по-малко приличаме на страна с държавен строй, подходящ за времето на приматите. Мисля за правилно за гдето се ориентирамхе към културните държави, а не към държавите тип примати, които чрез сила анексират чужди територии и ограбват другите страни, защото нищо не могат да произведат или към държавите тип маймуни с ракети, които също не могат нищо да произведат и живеят добивайки природни ресурси. Ракетите на тези страни са част от политиката им на рекет, заплахи и шантаж спрямо културните държави. Истина едничка е, че маймуни в социалната стълбица никога няма да се откажат от ракетите си, ако са придобили такива. Ако ске наложи ще умрат, но с телата си ще защитават ракетите, смисъла на съществуванието им, не на основата на градивността, твормеството, а на разрухата.

   Редно е щом ЕС се развива успешно като икономика срещу него да има противопоставяне. Обстоятелството, че точно в ЕС се стремят да се преселят хора от всякакви държави е доказателство за неговия просперитет. Да има емигрантски натиск към страните с обществен строй тип примати или маймуни с ракети? Такъв няма, но все пак движение и при тях има. Северокорейски роби работят в Русия, а заработеното от тях се изплаща на режима на КНДР. Да прави ракети или бартер, готови ракети срещу труда на робите.

   Натискът срещу ЕС идва от три посоки. Първата е от САЩ откакто предпочитания от Путин  и с помощта на неговата кибергибридна помощ за техен президент бе избран Тръмп. Той отчита, че Европа вече конкурира много американски високотехнологични производства като автомобили, граждански самолети, електроника  и др. Това е загуба на работни места в САЩ и води до проблеми. Има много механизми, чрез които американците могат да понатегнат европейците и да дръпнат назад икономиката им като международната валута, долара, която европейците ползват, въвеждане на мита, настояване европейците да дават повече средства за отбрана вместо да разчита на Америка да ги пази от ракетите на Путин. Тези отношения подлежат на договаряне, те не са страшни за Европа, но тя няма как да не се съобрази с тях, защото Америка е не само стратегически партньор и най-великата държава, в която ако се внасят стоки е най-изгодно за производителите им. Всички държави в света се изпотепват какво да внесат в Америка.

   Втората посока на протовопоставяне срещу ЕС идва от Китай, но и това е само натиск, а не заплаха. Китай стана икономически силна държава. Тя има резерв от 4 трилиона долара и се среми да разшири влиянието си върху света. Неговото предимство е евтината работна ръка и запазилата се в страната диктатура -  Китай е официално с обществен строй като Венецуела, Северна Корея, Русия, Куба и др. но страните, които изброих са в преход към олигархия или вече са станали олигархия. Малцина знаят, но олигархична държава бе и остава комунистическа Сирия, начело  бащица потомствен комунист. При олигархичните държави най-важното са интересите на олигарсите. В тези страни хората са бедни и са обречени на мултиприцилащо се зло, стоварващо се върху тях, защото злото отвън, като санкции и др. засяга само бедните, ограбени от олигарсите хора. Казах за Китай, че има 4 трилиона долара държавен резерв. Русия също има 4 трилиона долара, но разликата е голяма. Това са парите на олигарсите, които те са внесли в американски банки, вместо да останат в Русия да се ползват за развитието на икономиката на страната. Тези пари се явяват заем за Америка, която освен, че ги ползва, съществува и друга опастност – при сериозен политически или военен трус руските олигарси вместо да си получат парите ще им бъде показани от еврейските банки високо вдигнати средни пръстове.

     Китайците опитват този голям валутен резерв, който притежават да инвестират по програми, да разработят стратегии, към които да приобщят европейците и така да влезат в пряка конкуренция с тях. Резултатие от такава конкуренция ще са катастрофални за ЕС, защото ако за една произведена стока на китаеца се плаща /примерно/ един долар, на европееца се плащат 5-10. Опростачените италианци, които си избраха просташко правителство се ловнаха на този подметнат им от китайците пенис. По аналогичен начин ако продължи търговската война САЩ-Китай, Китай ще я загуби, защото няма от къде да идват нови технологии за прозивдоството му и няма от къде да краде интелектуална сбственост. И нещо много по-стращно - парите на Китай са американски долари. Който има много долари, дори трилиони, стане ли нещо, банките плащат на титуляра по сметката 100000 долара компенсация. Да е преценил риска.

     Най-голямата опастност и неприятност обаче за ЕС е Русия на Путин. В ризултат на революции, гражданси войни, сттаински чистки, при които са били очистени над 32000000 души, колективизации, диктатури, декретни управления и всевъзможни глупости, човешкият фактор в тази страна е на едно от най-ниските нива в света. Интелигенцията там е била прочистена по времето на Ленин и Сталин, като интелигентните хора са били изпратени  на смърт по лагери. Това се провежда после регулярно чрез слружбите за сигурност и като резултат от тези жестокости генното увреждане на руснаците е факт. То е видно само като забележиш някъде по улицата руснак, рускиня, руски деца или руснаци, като газени с валяк. Те се превърнаха в особена раса, различна от обществата на хората в другите държави, да ги нарека нормалните. В резултат на фалшивата история, която те са учили, изкривените представи за света, пропагандата, тези хора по нищо не приличат на хората в културните държави. Култивирани /третирани?/ чрез палката и нагайката, правили всичко възможно, за да оцелеят, за тях място има само в Русия и никъде по света. Не ползвам термина опростачване за тях, той при тях не върви. Нещастието при тях е много по-голямо и осезаемо и за неспециалистите когато ги видят. Рейгън нарече режима им Империя на злото.

    Ако ние, българите принадлежим към три основни пазарноизявяващи се бездуховни  касти - няма да цитирам имената им, защото са обидни за нас - то руснаците също са разделени на три касти – бандюги по селата, мафиоти в градовете и олигарси. Съжалявам ги тези хора, но съм убеден, че Путин ще ги довърши, защото нито едно от делата му като президент не е нормално.

    Русия не оже да бъде никакъв конкурент на ЕС – тя нищо не може да произведе, но е търговски партньор на ЕС, дсотавяйки им природни ресурси – нефт, газ, дървен материал, алуминий преди да се случи аварията във Братската ВЕЦ на реката Ангара. С парите предимно от газ, нефт и нефтопродукти руснаците живеят. Вместо Путин да търси възможности да развие икономиката си Русия, той търси противопоставяне с ЕС. Това противопоставяне той извършва на няколко фронта. Първият от тях е психологически, заподмятвайки ракети при спор с ЕС и изтъкване, че Русия е ядрена сила. В превод думите му означават, че макар Русия нещо да не може да произвежда, а вие можете всичко, ние пък можем да ви унищожим /б. м. културните държави в Европа/ с неотразимите си атомни ракети. Няма как да стане това, защото америкните ще ги треснат и ще си поделят Русия с Китай. А Путин ще загуби парите си в американските банки, между 300 и 400 милиарда долара, а олигарсите ще изгубят още към 4 трилиона долара.

   Въоръжаването на Русия е част от полритиката на Путин на заплахи към ЕС и той се възползва от това много вещо. Напомням за Абхазия, за Северна Осетия, за Приднестровието, за Крим, за Луганската и Донецката „народни” републики, на които той извърши аншлус. Макар и трън в очите на европейците, те не могат да сторят нищо срещу този бандитски акт на Путин.

   Не можейки да осъществи нищо съвместо с ЕС, Путин води борба срещу него и то много майсторски, чрез своите служби -  не само ГРУ, но и троловете му, и кибергибридниците му и  руснацигее които се преселват в чужди държави – те всичките са мафиоти от ФСБ, които му изпращат информация.  Най-големи успехи постигат кибергибридниците на Путин в соцаалните мрежи. Музиката по опростачването на хората в ЕС и Америка пише той, изпълнителите на тази музика са кибергибдридните му офицери. Те заложиха на опростачването и не сгрешиха. Фалшивите новини, които те измислят брагодарение на агентурната си мрежа в други страни, в която играят всички руски преселници в тях, доведоха до огромни успехи в областта на опростачването на хората по света. Това опростачване пусна дълбоко корени в доста страни и даде горчиви плодове. Най-големи са пораженията в Италия, която от древна култура сега стана една просташка държава, Брекзита също е победа на путиновите кибергибридници, които напрпавиха правилна преценка за степента на всестранното израждане на англичаните, включително и умствено и им го навряха такъв, че остава още в тях. А за избора на Тръмп май само той не знае. Там работата е много хитра, защото всичко е индиректно и макар и ясно, до инпийчмънт няма да се стигне. Ще пострадат хората от обкръжението му.

   Искам да уточня, че опростачването е процес, който засягя целия свят и на него заложи Путин. В богатите срани хората се опростачват сами, в страни като нас опростачватели се явяват социалните мрежи, в които работят руските кибергибридници. Те залагат на фалшиви новини, на откровени лъжи, на дезинормация и на пропаганда. За съжаление не сме от най-издигнатите в интелектуално отношене нации и имаме ужасяващо много поразени от тези хибридни атаки срещу нас. Работата е много проста – руските кибергибридници отлично знаят какви са пробмемите в страните на ЕС, какво хората искат, яхват проблема и промиват мозъците на тези, които наричахме до дскоро цървулите. Така стана с Италия, частично с Испания, Франция и Австрия. Сега се заподмята нов руски фалос, патриоти и националисти, целта е да се подрива ЕС. И какво се оказва? Тъмно десните се явяват на 180 градуса спрямо нормалните хора, като са се извъртяли в нядсно. Тъмнолевите се явават на 180 градуса спряма нормалните хора, но са се извъртяли в ляво, които означава, следват същата посока. Това са „двете” сили, които сега прушат ЕС. Символ на тези две сили е етническият циганин Орбан поо същия начин, както нашата еленаА| милйнчевА е символ на борбата с корупцията в България и Европа. Казусът е подобен на този с блогър с два ника. Визирам една много нахална простачка, но няма да цитирам името й.

    От къде идват парите за тези тъмно десни или тъмно леви изявници по Европа, които излизайки на демонстрации не знаят какво да говорят, а вместо това призовават: Да разрушим Париж! Наречени Жълти жилетки, защото нямат мозък, отрочета на Путин и Льопен – всичките те, а също и националистическите и патриотични партии се финансират от руските посолства. Едно съвпадение ще изтъкна – Льо Пен бе при Путин на посещенияе, резултатът веднага след братската среща  бе проработката Жълти гилеткки.

   Освен тези партии, които Путин финансира за да рушат ЕС, той разчита е на неговите агенти, троянските му коне в ЕС. Най-активният от тях е етническият циганин Орбан, защото има власт, но има още доста – голяма част от ръководителите на бившите соц. страни, напр. в Чехия, Полша, Румъния, България. В тези четири страни маркспропутинските държавници не разполагат с много власт, но делата им по степен на подлост са като на атентаторите на църквата Света Неделя. Най-отвратиления пример за такава дейност е президентът ни, изключително необразован и продажен човек, който е вреден за страната. Сега нашия президент ще вкара два троянски коня на Путин в ЕС  с цел да работят против него. Едната е символът на борбаа с корупцията, отвратительницата еленА милийончевА, руска възпитаничка, първият й мъж и баща й гибердясали от пиянство, майка й – рускиня, тя завършила в Москва, вторият е друг маркспропутинец и също отвратительник като излъчване и дейност, Профессор христоВ. Разбира се, че те не могат да водят предизборна агитация като привърженици на европейското бъдеще на България, като вместо смислен дикпут те ...замерват противнците си с фекалии. Като  специалисти замервачи ли ще отидат те в ЕС? Мися, не. Ще отидат като троянски коне на П|утин, да пречат на работата на ЕС в опит да го разединяват и рушат.

     Да продължа още малко с възможносите на Путин да се меси в делата на държави от ЕС, ще се спра на нашата:

      Освен деградивната роля на президента ни спрямо държавата ни и ЕС има още доста като него. Сидеров е в управлението на страната, но ходи на гости в Крим, настоява Крим да бъде призант като част от Русия. Кому служи този човек? Мисля, не на Европа, а на заказчика си какво са прави.

    Наскоро имаше среща на националстите някъде, в която участваха нашия шеф на партияга ВОЛЯ, г/н Магарешки и отвратительницата маркспропутинка, главната виновница за вандалстването на простаците, наричащи се Жълти жилетки. Магарешки е така възхитен от нея, че си прави предизборна реклама за ЕП, за където тя го пропоръчва. биринджиотвратилельницата на Европа.

   Партията на Каракачанът е наследник на партия, която е тероростична и винаги  е работила против България. Без всякакво съмнение и тя е свързана с Путин.

   „ Партията„ ДПС е топлата връзка между нашето задкулисие и руската мафия. Акълът е Догана, дилафът е Делянчо.

      Пропускам партията на защитниците на народа, БСП. Изтъквам от нея само една личност, до толкоз по природа икономически добре тложена, че купила за 70000 долара 2 декара жилищна площ в идеалния център на София. Друг икономист не оже да направи такова нещо.

   А подкрепниките и поддержниките на тези партии и водачите им? Към тях вризат продажния /платен/ ромски вот, този на пиянищата и безработните, а също и на дребните далавераджии, които не са малко, промитите мозъци, заблудените и убедени че и един кон да се появи като кандидат за мястото на ББ, трябва да се гласува за него, каквото и стане, ама тоя да го нема. Тъмно червени са цели области като Видин, Кюстендил, по-светло червена е почти цяла Северна България, А от останалата част на страната – против ЕС ще бъдат опростачените от фалшивите новини в социалните мрежи, защото не различават дигигус от фалос.

     Това са част от предпоставките, които свидетелствуват за трудностите пред ЕС. Противопоставянето на Путин на този Съюз чрез заподмятване на ракети, чрез хибридна война и чрез неговите троянски коне му донесе големи успехи. Причината обаче е, че този съюз е за по-интелигентни хора, а  с него се борят всеки по своите си правила, инетлигентният човек – интелигентно, приматът с тоягата в ръцете – с тоягата. Демокрацията предполага равнопоставеност, която е от типа, който дадох – културният човек срещу примата. При тези правила, мисля, че културите хора не са в благоприятно положение. Точно на това заложиха киергибридните офицери на Путин и нанесоха много големи поразии на ЕС. Вероятно ще станат видни след поредните Евроизбори.

   Завършвам с един лозунг на протестиращи за светлото бъдеще на децата си маркспропутински майки.

   „Ще ни отвлекат децата в Норвегия, където педофилията е задържителна по закон!”

     Мисля, че ако начело на държавата са Нинова и Радев, децата ще бъдат спасени.

     И накрая една снимка на две агентки на Центъра, които работят по програмата „Замерване с фекалии”. Те приготвят фекалоснаряд, който ще изтъркалят до най-важния съветник на президента. Той в ролята на лайномет ще насочи снаряда според заказа...

image 
Агентки на Центъра с картончета с псевдоними 
г/жа Техноимпекс и Лице на борбата срещу корупцията подговят снаряд за замерване на следващия в списъка член на ГЕРБ. 
   
image


Професорът в президенството, който поставя мерник и равник
на лайномета, който ще изстреля снаряда по новата програма,
наричана "Замерване с фекалии".


    Послепис:
    Попаднах на Обръщение на известния наш политик, наричан от комунистите Сашо Дебелио да президента ни румеН радеВ. Помествам копие от него.
Г-н президент, не ни е нужно вашето русофилство

ЩЕ СЕ ПРЕВЪРНЕ ЛИ 24 МАЙ В ПАРАД НА ЕВРАЗИЙСТВОТО У НАС ДО Г-Н РУМЕН РАДЕВ ПРЕЗИДЕНТ НА РЕПУБЛИКА БЪЛГАРИЯ Уважаеми г-н Президент, Обръщам се към Вас като държавник към държавник.

Александър Йорданов

Публикувано на: 23.05.2019

ЩЕ СЕ ПРЕВЪРНЕ ЛИ 24 МАЙ В ПАРАД НА ЕВРАЗИЙСТВОТО У НАС

ДО Г-Н РУМЕН РАДЕВ

ПРЕЗИДЕНТ НА РЕПУБЛИКА БЪЛГАРИЯ

Уважаеми г-н Президент,

Обръщам се към Вас като държавник към държавник. Когато вие сте защитавали небето на България, аз съм се опитвал да сложа ред на земята. За мен и моето поколение, това означаваше да скъсаме окончателно с комунистическия престъпен тоталитарен режим и със зависимостта на нашата страна от родината на този нечовешки строй. След много усилия и премеждия успяхме да ориентираме отечеството ни в правилната от историческа и от съвременна гледна точка посока – членство в Европейския съюз и НАТО. Междувременно държавата, на чиито самолети вие сте летели в българското небе се разпадна и изчезна от политическата карта на света. Става дума за държавата СССР, която катастрофира поради тоталната некадърност на своите комунистически ръководители. Денят в който това се случи, г-н Радев, бе наистина хубав, бих казал прекрасен ден за българската демокрация и за стотици милиони хора по света.

Оттогава изтече много време. Повечето от бившите републики на СССР, включително и азиатските, избраха свой самостоятелен път на развитие като държави. Някои станаха като нас членове на ЕС и НАТО – Литва, Латвия и Естония, а други аспирират за такова членство – Украйна и Грузия. А държави като Казахстан, Азербайджан и Узбекистан се опитват да водят конструктивен диалог със световните политически сили – ЕС и САЩ. Единствено Руската федерация днес се опитва да възкреси идеологеми и практики от имперското руско и съветско минало. Такъв характер има т.нар. Евразийски проект, чертаещ пътя към неосъществим на практика Евразийски съюз. Парадоксалното е, че в рамките на този проект, наследниците на тези, на чиито надгробни могили има инкрустирани не християнски кръстове, а безбожни петолъчки, лансират обединение и на „православните народи”.

Г-н Президент,

Вие бяхте издигнат за кандидат за президент от партия наследник на престъпна организация, според българското законодателство. Сега научавам, че в дните, когато нашият народ ще чества великото дело на българските първоучители, когато с гордост ще отбележим нашия цивилизационен принос към Европа – българската писменост и християнска култура, Вие сте приели да станете патрон на т.нар. Асамблея на народите на Евразия, която се представя за международен съюз от неправителствени организации, създаден с цел да формира интеграционен модел на партньорство в цялото евразийско пространство.

Това е провокация срещу България, г-н Президент. Нашата държава няма нищо общо с руската евразийска доктрина, още повече, че добре знаем, че Руската империя е гледала на отечеството ни като на своя „задунайска губерния”, като на окупационна зона и затова отношенията с нас са били в правомощията на т.нар. Азиатски департамент в руското външно министерство. Ние обаче не сме азиатска държава и на тази руска „дипломация” са се противопоставяли велики български държавници и политици. Не предавайте тяхното дело, г-н Радев. Не предавайте европейска България! Всички мероприятия в рамките на предстоящата „асамблея” демонстрират разнообразните оръжия на руската хибридна война срещу нашата страна. А това е и война срещу нашия европейски свят, срещу нашия Европейски съюз, г-н президент.

Преди три години един генерал от руското разузнаване си позволи открито пред българска телевизия да твърди, че Вие „сте в състояние да изиграете забележителна роля като инструмент за излизането на България от НАТО и ЕС”. Разбира се, един държавен глава не е необходимо да опровергава всяко хибридно изказване на противници на България. Но редица ваши действия по-късно ни накараха да мислим, че думите не ген. Леонид Решетников не са казани случайно. А и БСП никога не издига „случайно” своите кандидати за президент. Тази партия има традиция в политиката си на съобразяване със съветските, а днес и с руските интереси. Очевидно е, че в нея Ви възприемат като част от тези интереси. Но мисълта ми е за конкретната провокативна „евразийска асамблея” у нас, за кремълския хибриден опит да бъдем вкарани в геополитическо руско мероприятие, опит да се създава антиевропейско, антинатовско настроение сред определена част от българските граждани.

Г-н Радев, Вие сте президент на европейска, а не на евразийска държава. Вие сте президент на евроатлантическа България и вашият дълг е да работите за успеха на България в ЕС и НАТО, а не да подкрепяте антиевропейски инициативи в нашата страна. Ние, българите, искаме повече Европа в България, по-силна да е нашата натовска България. Няма нищо рускоазиатско в нашата духовност и култура. Няма го в историята, няма го и в днешния ни ден. Ние искаме да сме равни с европейските народи, а не с азиатските такива. Това е мечтата на нашия Апостол на свободата Васил Левски.

И отново Ви питам, г-н Президент, защо? Защо именно в дните на нашия голям духовен християнски и будителен празник 24 май – Ден на българската просвета и култура, на българската писменост, Вие ни обръщате в посока, от която никога добро не сме видели. Каква Евразия ви „гони” г-н Президент? Защо ви е това? Малко ли ни беше окупацията през септември 1944 г.? А предателствата спрямо каузата на Съединението организирани от „Азиатския департамент” малко ли ни бяха? А ще забравим ли терористичния атентат в Божия храм „Св.Неделя?” Или хилядите избити невинни българи от българските слуги на съветските окупатори в тъмните дни и нощи след престъплението на 9.09.1944 г.? Альошата, който стърчи на Бунарджика в Пловдив е паметник на окупатор, а не на освободител. След появата на Альошките България загуби независимостта си, наложена ни бе чужда политическа и икономическа система, бяхме изолирани от света. Затова и българският закон е обявил комунистическият режим у нас за престъпен, г-н президент? Или не мислите така? Инициирайте тогава отмяна на закона, ако смеете. Забравихте ли престъпното мълчание на съветската и българската комунистическа номенклатура след аварията в Чернобил? Хрупахте ли марули тогава, г-н Радев?

Г-н Президент, -н Президент,

не пиша тези редове „предизборно”. Писал съм за същото много пъти. Не ни е нужно Вашето русофилство, г-н Радев. Защото по конституция българският президент трябва да бъде българофил.

И накрая, позволете и един непоискан съвет: не превръщайте приема, който традиционно давате за 24 май, в парад на евразийството. Останете си със здраве, г-н Президент!

С уважение:

Александър Йорданов, председател на 36-то Народно събрание

  И още едно допълнение към "Забавлението" ми, интервюто на експрезидента ни Плевнелиев пред Фактор Бг:

 
  • Начало
  • Статии
  • Мнения
  • Интервю
  Росен Плевнелиев: Има пъклен план - ако дойдат на власт БСП и Радев, ще обърнат геостратегически посоката на България

Голямото зло се крие в опитите на Кремъл да дестабилизира, да подкопава ЕС

    image

Росен Плевнелиев

23 MAY2019   Провал на сделка за Ф-16 ще бъде катастрофа  за геополитическата ни ориентация и ще има драматични последици за демократичното развитие на България

Трябва да кажем ясно на Кремъл - повече нито лев за руски оръжейни системи, нито лев за корупционни енергийни проекти,  казва пред Faktor.bg президентът на България (2012-2017 г.)

Интервю на Стойко Стоянов

-  Г-н Плевнелиев, остават само дни до европейските избори, защо се провали  политическият дебат?

-  Най-лошите ми очаквания се сбъдват. Първо, ние не показахме европейски подход към предстоящите избори, а партизански. Само вътрешнополитически битки, дребнотемие, сблъсъци, подхвърляне на поредните измислени, а и не толкова измислени скандали. Не успяваме в дните преди вота - а дължим на българите един качествен дебат, поне мъничко идеи - как този ЕС да служи на обществото, как да го формираме по начин, по който да бъде полезен за националния интерес. А националният интерес е ясен  и той няма нищо общо нито с кремълската пропаганда, нито с агенти от миналото и настоящето, нито със задкулисните сценарии на който и да било. Националният интерес на България е дефиниран от Апостола на Свободата, от будителите, от възрожденците, тези, които направиха така, че свободно да развяваме българското знаме – да бъдем равни на другите европейски народи, да бъдем европейци и да имаме чиста и свята република, която не сме изградили. Такъв дебат липсва. Брюксел не е удобното извинение за националните ни провали, за липсата на идеи, за нежеланието да използваме Европейската комисия, парламент и  институции за развитието на българската икономика. Народът не получава това, което заслужава – идеи, информация, която да е ефективна, а не пропагандно филтрирана. За съжаление, ние сме там, където сме. 26 май е само след дни и си давам сметка, че изборът ще бъде да подкрепим отново по-малкото зло. Защото по-голямото зло се крие в демонстративните и видни за всички опити на Кремъл да дестабилизира, да подкопава ЕС, да постави под съмнение европейските ценности и да ни върне в 19-i век, когато Великите сили си играеха на сфери на влияние и интереси, от което България винаги е губила.

- Отсъствието на дебат и партизанските скандали ще демотивират ли избирателя, ще го направят ли по-пасивен?

- Мисля, че това е целта. Партиите отдавна разбраха, че трябва да заложат на твърдия си електорат, а цялата останала периферия, която се лута за кого ще гласува, е неконтролируема. Много хора са демотивирани, не им беше представен качествен дебат, не видяха нови идеи, а само скандали. Но в последните дни и часове аз лично имам очакването за известна мобилизация на тази периферия, която, въпреки че е отвратена, ще избере по-малкото зло. Дано българите осъзнават колко важно е да се гласува, защото в противен случай  ще изпратим голям брой евромразци и прокремълски настроени националисти и популисти в сърцето на европейската демокрация. Моят апел е всички, които са готови да водят битка за демокрацията, а тя не е перфектна, и институциите не са перфектни, но пътят на европейската интеграция е правилен –  гласувайте по съвест, защото това може да помогне проевропейските сили да имат доминираща роля пред прокремълските.

- Интригата е сведена до първия победител – ГЕРБ или БСП, какво се крие зад тези два възможни изхода?

- Условно ситуацията е такава, но всеки трябва да си даде отговор за същността на тези формации. Да си поговорим за БСП – наследник на БКП. Вероятно на изборите тя ще бъде втора, а може би и първа политическа сила. Но за мен е изключително важен един факт – БСП никога  досега, в цялата си история не се е дистанцирала от тоталитарния комунистически режим, от престъпленията, които извърши БКП –  обявиха ни за 16-а република на СССР, насила наложиха половината българи да станат македонци. Не можем да говорим за национален интерес, а да мълчим за жестоките им престъпления. Министерският съвет на България по времето на Георги Димитров и Коларов заседава на руски език, за да могат там някакви съветски полковници да разбират всичко, за да държат в подчинение българската си рая. Престъпленията на БКП са безкрайни и започват с престъплението на така наречения Народен съд – изтребен е елитът на нацията, минават през създаването на концлагери, през икономическите фалити на България, през Възродителния процес, през грабежа на данъкоплатеца чрез външнотърговските дружества, през фалита на банките през 1997 година, през банки, собственост на агенти на ДС. Безобразията са безкрайно много и БСП не се е дистанцирала от нито едно от тези престъпления. Напротив, казвам го най-отговорно - днес БСП по-осезаемо застава изцяло на прокремълски и антиевропейски позиции. Имам чувството, че тази партия се управлява от посолството на Москва в София. Опорните им точки са същите като на Външното министерство на Русия. Нещо повече, виждаме един  националистически и популистки завой, който е изцяло антиевропейски. Страшно е, ако БСП се окаже първата политическа сила на предстоящите избори.
От друга  страна, ГЕРБ е партията, която през последните 13 години доминира в политическия живот на България. Всички избори, с изключение на президентските през 2016 г., са спечелени от ГЕРБ. Съвсем нормално е там да настъпи едно ниво на инфлация и умора, защото това са нормални политически цикли. В момента предстои сблъсък на две системни народни партии – от едната страна са ГЕРБ, които са в семейството на ЕНП, и БСП, която е към семейството на ПЕС. Но ГЕРБ стоят на проевропейски позиции. Постигнаха едно много успешно европредседателство, единствените, които го оплюха, бяха Нинова и Румен Радев. Целият елит на света дойде да ни засвидетелства признание, само те останаха слепи за успеха. Така че, преди да определим победителя на тези избори, трябва да си дадем отговор – Кремъл или Брюксел.

- Борисов  предупреди, че в деня преди вота може да се случи нов "Костинброд". Първата афера беше по време на Вашия мандат, възможно ли е да се повтори подобна конспирация?

- Абсолютно е възможно, аз съм убеден, че това е в главите на всичките тия български политици, които са въоръжени днес не с държавнически, а с партизански подход, търсейки победата на всяка цена, дори и поставяйки под съмнение българската демокрация. "Костинброд" беше точно това, аз бях шокиран като държавен глава. Пред очите ни се случи една от най-големите изборни манипулации. Въпреки че не подценявам и не съм забравил всичко, което БСП-БКП сътвори на първите демократични избори през 1990 г. Тогава имаше огромни съмнения за манипулации и фалшификации. "Костинброд" беше изключително свързан с политици от БСП. Сигналът тогава беше подаден от лидера им Станишев, от Мая Манолова и от други хора, които успяха да активират прокуратурата на най-високо ниво в точния момент, в точната нощ. Участваха и определени журналисти със скандален имидж, медийни империи, задействани в точния момент – абсолютно противоконституционно действие в ден за размисъл на българския народ. Ако сме държавници и демократи, а не партизани, трябваше да оставим гражданите да мислят за кого ще гласуват, но точно в деня за размисъл бомбардираха народа с една изборна манипулация,  която после се оказа едно голямо нищо. Тази манипулация, както казва Борисов, беше по учебниците на КГБ.  Но "Костинброд" не е изолиран случай – помним и деня за общински избори и референдум за изборни права на българските граждани през 2015 г. Спомнете си какво се случи тогава. Бяхме свидетели на най-голямата кибератака, която някога е удряла България и Балканите. Тя бе извършена от Първи отдел на Руското военно разузнаване. Българските служби имат всички неоспорими доказателства за това. Като държавен глава съм алармирал всички партньорски служби. Друг е въпросът, че аз съм единственият български политик, който продължава да говори по тази тема. Но има факти, има доклади на партньорски служби, на ДАНС. Тази манипулация атакува сайтовете на президентството, на Министерския съвет, на ЦИК, работата им беше тотално блокирана във важен ден. Това е не просто кибератака, а удар срещу сърцето на българската демокрация, която се базира на правото на българина да гласува свободно, без манипулации. Нагледали сме се не на една и две манипулации. От там нататък се развиха страхотни хибридни атаки от страна на стотици създадени проруски сайтове, националисти, популисти и всички те говорят едно и също нещо – няма европейски ценности, поставя се под въпрос националният интерес  на България и мястото й в цивилизования свят. Притеснително е, че руските опорни точки са днес на въоръжение от президентството на България до най-голямата опозиционна партия БСП. Споделят ги една голяма част от националпопулистите в страната. И това е процес на ежедневно промиване на мозъците на обикновения български избирател. Така че изборни манипулации се случваха неведнъж, възможно е пак да се случат. Но нека народът да гласува мъдро и да знае, че всичко, което става през последните дни и часове преди изборния ден, не е случайно. Това е част от пъклен план.

- Евентуална нова атака  руски адрес ли ще има?

- 99 на сто! Тези атаки са част от големия план на Кремъл днес да дестабилизира ЕС, да инсталира своите троянски коне по веригата, за да може Съюзът да се съобразява с имперския интерес на Кремъл. Но нека на всички мечтатели да е ясно, че практически Русия няма икономиката и парите, за да помогне на една нация и да й даде просперитет. Вижте какво се случи в Крим – превзеха го, но как живеят хората сега там, щастливи ли са, свободни ли са? Нека на всички, които обслужват руския геостратегически интерес,  да е ясно, че това, което Русия цели, е не да позлати България, да я направи много богата, защото сме решили да отидем към руската сфера на влияние. Това не се е случило със Сърбия, с Крим, няма как да се случи и с нас. Русия няма парите, няма желанието да направи това, но Русия иска всички да се съобразяват с нейния геополитически и стратегически интерес, с нейните сфери на влияние. Затова тя подкрепя всеки политик, който може да доведе до това - националната политика на независимо коя държава да бъде поставена в зависимост от руския интерес. И аз сега питам тези политици – давайки си сметка, че  поставят българската държавност съзнателно в зависимост от руския интерес и знаейки, че Русия не може да даде просперитет на българския народ, както никога не е дала на никого, и знаейки, че Русия никога в своята история не се е отнасяла с никого като с партньори, тя е имала васали и подчинени, тя е нямала приятели – това ли искате да постигнете за България? Обратното – ако политиците ни работят за интегрирането на България в семейството на европейските държави, там има просперитет, там има солидарност, там има добре платени работни места, там гласът на България е важен, там България е член на семейството и може да налага вето. Кой може да наложи вето на решенията на президента Путин? Националният интерес на България изисква това, което Левски е казал – равенство с европейските народи, а не зависимост от казахските степи, и второ - социално отговорна икономика, каквато още нямаме. Ето това е качественият дебат, който липсва, но освен да го водим, трябват и решения. Ще се радвам да видя кой ще бутне сега незаконните огради, барбекюта, тераси и покривни конструкции на който и да било български политик. Но аз заявявам, че единственият досега български политик, който като министър бутна барбекюто на Доган в Сараите, съм аз. Единственият политик, който имаше смелостта да развали цялото Весело село на ония митничари, които си бяха построили и зоологическа градина в чашката на язовир Ивайловград. Правителството на БСП беше направило пътя до незаконното Весело село на митничарите с европейски пари. Сега това село го няма. Нека си даваме сметка за какво се насочват пари при управлението на БСП и за какво, когато има едно проевропейско правителство.

 - Преговорите със САЩ за закупуване на самолети Ф-16 зациклят заради цената, която не удовлетворява България. Какво ще означава за нас, ако допуснем провал на тази сделка?

- България няма никаква друга опция, освен да финализира тези преговори на една разумна цена, която съм сигурен няма да се различава от стандартната цена, на която производителят и правителството на САЩ си партнират с други страни по света. Считам, че всяко друго действие, отказ от тази сделка ще бъде катастрофа  за геополитическата ни ориентация и ще има драматични последици за демократичното евроатлантическо развитие на България. Не искам да си мисля, че това е някакъв сценарий, по който българското правителство може да тръгне. Този казус ни връща към темата – към кого принадлежим, с кого искаме да си партнираме и ако стане нещо лошо, кой очакваме да ни помогне и с кого искаме да изграждаме заедно отбранителни способности. Трябва да сме наясно, че това е достойното семейство на НАТО, най-силният отбранителен съюз на демократични държави. Сигурността на България няма цена, тя не може да бъде сравнявана с това, което ще платим за тази изключителна техника. Нека си даваме сметка, че „Кобрите на Пугачов”, демонстрирани от сегашния българки президент, няма да ни помогнат по никакъв начин при една съвременна война или битка. А това, което има значение, е комуникационните системи на съвременните ни летателни апарати да са вързани с комуникационните системи на НАТО. Тази единна система гарантира националния суверенитет на България и ако поставим под съмнение това, ще има дългосрочни трайни драматични последици за националната сигурност. Заявявам най-отговорно – покупката на Ф-16 няма алтернатива, трябва да си даваме сметка, че не всичко е една екселска таблица, на която сравняваме някакви пари. Националната сигурност е над всичко, тя се гарантира единствено и само когато сме съвместими с демократичното и достойно семейство, и най-сигурният отбранителен съюз на света, който никой не подлага под съмнение – това е НАТО. И ние имаме щастието да сме част от него.

- Преориентиране отново към шведските самолети "Грипен" може ли да бъде някакъв изход?

- Това са мераците на президента Радев. Но при днешната ситуация единственото, което му отива, е да каже отговорно – да, Ф-16 е българският избор и нищо друго. А не да продължава да лобира за "Грипен", тези самолети са несъвместими и се произвеждат от държава, която не е член на НАТО. А нашата сигурност е гарантирана от НАТО.

- Каква е оценката Ви за изминалия досега мандат на Румен Радев?

- Един пропилян мандат. За първи път в историята на България имаме президент, който погазва своите конституционни задължения, не ги разбира, не ги спазва и се бори за властта, партнирайки си с опозицията с цел да свали законното правителство.  Във външнополитически план той се изпокара с всички. Многократно говори за огромна корупция, която е свързана със сделката за Ф-16, но без да извади каквито и да е доказателства. Нека е ясно - тази сделка е между правителствата на България и САЩ. Де факто президентът на България Румен Радев многократно обвини правителството на САЩ в корупция. Това е най-грандиозният гаф, който някога български политик си е позволил. Нещо повече, не само се изпокара с правителството на САЩ, изпокара се драматично и с европейските си партньори, настоявайки непрестанно да паднат санкциите срещу Русия, като всява разделение между европейските народи. Междувременно действията му не печелят руската любов, напротив. Руският президент Путин през миналия май му се подигра, както не се е случвало с друг държавник. Направиха една пресконференция от 6 минути. 5 минути говори Радев, една минута Путин и той коментираше Бойко Борисов, а не  Радев. Такъв шамар никой държавник не е получавал. Русия му се подиграва, от САЩ са дистанцирани, ЕС гледа с недоверие на него и не го счита за фактор, защото сее разделение. Той няма шанс за успех във външната политика. Посещенията му в чужбина през втората година са вече два пъти по-малко. Външнополитически той не е никакъв фактор – няма идеи, няма позиции, в конфликт е с всички. Но Радев не може да играе и ролята на обединител на нацията, това не му е интересно. Остава му единственото  - да играе неговите генералски битки и това е вътрешнополитическата му битка. Бори се за властта в България, играе изцяло популистки и в комбина с БСП. Дотам го докара, че за пръв път български президент отиде на пленум на социалистите, за пръв път български президента изпраща свои служители  в българския парламент и в листата за евроизбори. Тоест, те са в пълна симбиоза с БСП, те са едно. Досега Радев не е поел нито един ангажимент към народа, не е дал нито едно обещание, не е посочил нито един хоризонт за каквото и да било. Ще минат още две години, мандатът му ще приключи. Той може да има висок рейтинг, може да бъде избран отново за президент, може да стане и премиер, защото се бори неистово за това. Но тогава ще  обърнем поглед към изминалото време и ще кажем: Нищо не свърши, по никакъв начин не служи на българския народ, нищо не постигна за държавата. Един изцяло провален мандат. Единственото, което успя, е, че раздели нацията.

- Радев изпадна в комичната ситуация да се афишира като човека, лобирал за идването на "Фолксваген" у нас, има ли реално шансове за подобна инвестиция?

- Ситуацията направо беше комична. Президентът Радев просто няма работещ екип, нищо не са направили за две години и нищо не са инициирали, нямат нито една идея. Радев е един чист националпопулист. За него илюзии не бива да има, като изваден от учебниците е. Но българският народ трябва да разбере, че от Римската империя насам няма националпопулист, който е решил национален проблем по устойчив и работещ начин. Какви идеи има Радев, корупцията ли пребори? Как тогава този човек ще докара "Фолксваген" у нас? Между другото от концерна ще се радват да видят, че българските институции говорят на техния език – това означава и президент, и премиер, и автомобилният клъстер, и всички останали да можем да вдигнем нивото на комфорт на този стратегически инвеститор. Да покажем, че в България не се работи с националпопулистки подход. Националпопулизмът гони стратегическите инвеститори. Слава Богу Радев е новак в националпопулизма и няма никаква международна тежест. Зачудих се много - как той говори за "Фолксваген", а жена му плюе "Луфтханза", толкова са необиграни. Откровено казвам, че с изявленията си Радев постави под въпрос една голяма инвестиция. Създаде голяма драма, но овладяхме ситуацията, обяснихме на всички по веригата, с които преговаряме повече от година, и ситуацията в момента е нормална. С "Фолксваген" в момента се случва една революция, реформират се не една, а 120 фабрики, всичко се прави наново, концепцията е революционна по своите мащаби, минава се на ново ниво на технологиите и скоро ще стане ясно дали България ще бъде една брънка от голямото. Това, което предстои да се случи, е от  края на май до края на ноември. В този период концернът ще подреди 120 фабрики, 600 хил. работни места, тотално преструктурирани за нова  индустриална революция. Ако България стане част от тях, това ще бъде един успех за българското правителство, което повече от година преговаря, но и успех за автомобилния клъстер, за много предприемачи, за местните власти, за всички други, но не и за Радев. Той няма нищо общо с тази инвестиция, а само щеше да я съсипе.

- Част от популизма ли е искането на президента за разкриване на офшорните сметки и фирми?

- Нека да се извадят всички скрити сметки, да се извадят до последния лев по целия свят. Но нека Радев да погледне първо в собствената си къщичка, където той беше приел за член на своя екип една жена, която прокуратурата уличи в сделки и участие в съдружие с офшорки, а сега я разследва. Нека да видим как беше организирана кампанията му за президент, откъде идваха даренията му - от безработни и социално слаби. Той дължи обяснения на българския народ по тези теми, а след това да поставя искания. 

- От миналата седмица президентът стартира кампания за избор на нов главен прокурор. Това негова работа ли е?

- Това  действие на държавния глава поставя под въпрос дали той е разбрал духа на Конституцията. Той не може да бъде водещ в цялата процедура по никакъв начин и това е заложено в духа на Конституцията. Президентът не трябва да оставя и капчица съмнение, че привиква някакви хора от съдебната власт, за да договаря с тях някакви процедури и правила. Това създава съмнение, че се опитва да играе роля, която не му е отсъдена от основния закон на държавата. Аз съм притеснен, че по-скоро той не влага някаква дълбока мисъл и стратегия в тези неща, а прави всичко чисто пропагандно. 90% от действията му са изцяло пропагандни.

- Трябва ли, преди да тръгнем  да избираме нов главен прокурор, да се промени моделът, за да не изберем нов Цацаров?

- Виждам слабостите в работата на прокуратурата, която остава свръхцентрализирана и непрозрачна. От друга гледна точка - все пак прогрес има, водят се десетки дела, гледайки назад. Когато аз сложих подписа си под името на главния прокурор Цацаров,  си давах сметка за един млад, прогресивен прокурор, който обеща реформа, който се ангажира с ясен план и имаше подкрепата на всички западни посолства.  Имаше надежда, приет план, но и една компетентност, която Цацаров притежава безспорно. Днес гледаме, че през тези 7 години не всичко е вървяло оптимално, реформата не се е случила, прокуратурата остава нереформирана и свръхцентрализирана. Три пъти се реформира цялата система за борба с корупцията, но видими резултати няма, така че народът да каже - има ли справедливост. Няма. Всички сме длъжници, заедно. Поучавайки се от тези греши, целият елит на държавата следва да извади нова кандидатура, която да постигне три неща: Първо, видима справедливост за гражданите, а справедливостта е функция на партийната независимост, обществото е жадно за това. Второ, много тясно сътрудничество с механизмите на европейското правораздаване и механизмите, с които НАТО разполага, за да бъде ефективно в борбата с корупция, тероризма и всичко останало. Тоест главен прокурор, който е независим и може да доведе до усещане за справедливост, и да се ползва с доверието на партньорите. Третото, най-важно – българската прокуратура плаче за реформа. Трябва да се подкрепи този, който има смелостта да я направи. Дори и забавена реформата е необходима.  Същото се отнася и за съдебната система, която оставя усещането, че е бавна, неефективна и не е справедлива. Големи длъжници сме на хората и тук пак думите на Левски – не думи, а дела. Достатъчно много променяхме и закони, и конституции, дайте сега дела да видим. И по делата ще ги познаем. По делата си отива старият главен прокурор, но по делата ще познаем и новия.

-  Има ли важни цели, които могат да обединят българите?

- Има такива цели. Това са сделката за Ф-16, за "Фолксваген", изграждането на газовия интерконектор с Гърция, за да имаме реална диверсификация, влизането на България в еврозоната, влизането на България в ЕРМ-2, влизането на България в банковия съюз. Правя едно предсказание пред вас – какво ще се случва от тук нататък. Следете тези 6 проекта и разделете политиците на две – кои подкрепят едното и кои противоположното. Едните ни бутат отново в имперската сфера на влияние на Кремъл, другите със страшна сила ни засилват към това да заемем своето достойно място в евроатлантическия съюз и да изпълним завета на Левски. От една страна, е пълната зависимост от "Газпром", от другата е газовият интерконектор с Гърция. Да сте чули едно изказване на Радев или Нинова в подкрепа на газовия интерконектор? От едната страна е Ф-16, от другата е "Грипен". Да сте чували едно тяхно изказване за натовските самолети? И това важи за всеки един от тези проекти, които са ключови за нацията. Трябва да си даваме сметка, че става дума за геополитически тотален преход, който променя правилата на играта. Всеки един от тези проекти е геополитически важен и разделителна линия. Всеки българин може да си направи този тест, за да е наясно кои политици къде стоят. Ще го кажа в прав текст – аз се притеснявам дълбоко, че ако дойдат на власт БСП и Радев, те ще обърнат геостратегически посоката на България. И първото нещо, по което съдя, е тяхната липса на отношение и подкрепа за тези стратегически проекти.

- Защо приемате за грешна постановката - винаги с ЕС и НАТО и никога против Русия?

- Днес по делата  съдим лидерите, а почти всички от тях доказват, че продължават да служат на тази дълбоко погрешна мантра, която е довела България до две национални катастрофи и е съсипала нацията. Когато е трудно и тежко, ти не можеш да стоиш разкрачен, а трябва да извадиш истината, само върху нея можем да градим. За мен нещата стоят по най-простия и прагматичен начин. Давам си сметка колко важно е да завещаем поне на следващото поколение този ясен прочит на националния интерес и начина, по който да го постигнем. Днес основните политици стоят разкрачени - срещу Русия никой не смее нищо да каже, а уж сме членове на ЕС и НАТО. Наливаме милиони в комуникационни системи на МИГ-29, в остаряло съветско въоръжение. А разбираме ли какво означава това? Тези стотици милиони, потънали в комуникационните системи на МИГ-29, които нямаме смелост да прекратим, блокират развитието на иновациите и на бъдещето на България, защото то е свързано с  5G мрежите. А ние се гордеем, че имаме един от най-качествения интернет, но губим мача за бъдещето. Другите държави вече изграждат 5G мрежи, ние не можем да започнем, защото комуникационните мрежи на военните, за да служат на тези 30-годишни остарели МИГ-29, не позволяват да бъдат освободени честоти, за да дадем път на милиардни инвестиции. Така губим перспективи за добре платени работни места на млади българи, защото гледаме в миналото на зависимости от стари руски системи. Ако купим Ф-16, даваме път на бъдещето, а ако продължаваме да наливаме в ремонти на руска военна техника -  унищожаваме работни места на бъдещето. Колко пари са потънали в тази бездънна каца на Русия? Време е да кажем стоп. Още през 2014 година, след Срещата на върха в Уелс, аз свиках Консултативния съвет по национална сигурност и постигнах пълен национален консенсус  – от тук нататък ще наливаме пари за военни способности единствено и само за рязко повишаване на съвместимостта на България с европейските партньори и тези в НАТО. От тогава минаха пет години и продължаваме не само да се подиграваме на партньорите, но и да не спазваме решенията от Консултативния съвет. На всичко отгоре, поставяйки под угроза индустриите на бъдещето, които могат да ни подминат и да не се случат тук. Всичко това има своето обяснение в едно елементарно изречение - че не искаме да се скараме с Русия, да поставим под съмнение нейния геополитечески интерес и да кажем: Ние сме членове на НАТО, имаме други приоритети. Моят апел към всички политици е - спрете с тази неработеща формула. Не можем да стоим разкрачени, трябва да сме с нашето семейство и да го подкрепим. Особено днес, когато Кремъл използва всички начини за дестабилизация на ЕС, трябва да застанем на страната на своето семейство. България отново стои разкрачена и по най-елементарния начин отказва да каже истината на руснаците, а и те ще ни разберат, защото нямат илюзии. Трябва да заявим открито - ние сме член, лоялен, на НАТО, действаме като отговорен член, който допринася за колективната сигурност, от тук нататък нито лев за руски оръжейни отбранителни системи, нито лев за корупционни енергийни проекти. Казвам в прав текст - за мен никога не е стояла на дневен ред дилемата - винаги с ЕС и НАТО и никога срещу Русия. От първия ден на моя мандат съм казал – ЕС и НАТО са моето семейство. Аз работя за моето семейство, а не го клатя отвътре, както прави Радев. Това води до изолация. Каним вълка в кошарата ни, а и Русия не уважава разкрачените. Покажете характер, за да ви уважават.Гласувай:
61. germantiger - +
24.05.2019 08:52
ЕВРОПА НЯМА

европейския съюз убива европа

още по-голямо зло са руските и българските боклуци

излишно е да се избира между две злини, би било добре ако двете злини умрат

но това няма да стане и е нереалистично (за жалост)
цитирай
2. planinitenabulgaria - Докато двете злини ги има
24.05.2019 17:39
germantiger написа:
ЕВРОПА НЯМА

европейския съюз убива европа

още по-голямо зло са руските и българските боклуци

излишно е да се избира между две злини, би било добре ако двете злини умрат

но това няма да стане и е нереалистично (за жалост)


коя е по-малкото зло за нас? Да сме към културните хора от Европа или към блока ОНД, който е смесица от две различни политически системи - първата е с обществен строй, подходящ за векове назад, когато маймуните са слезнали от дърветата и в бой с тояги по-силните са се утвъдили като лидери. Вторият тип държави са тези от типа маймуни с ракети. Аз предпочитам общения с хора от културните държави.
цитирай
3. germantiger - +
24.05.2019 18:36
общението с културни хора, не значи евросъюз воден от леви убийци на народи

често гледам българаия он еър - повръща ми се

десни в европа се наричат леви убийци

в европа няма десни и няма управляващи на върховете европейци

всички са глобалисти и то най-долнопробни

коя европа - тази която кляка на турци, руснаци и американци ли

коя европа - тази на червени и пес-социалисти ли

коя европа - тази на уж десни, които са с левите над половин век

каква европа на бъдещи сърби в евросъюза или на български курви които са руски троянски кон

колкото до руснаци и американци и всякакви "подобни" - на тия гробища им пожелавам
цитирай
4. germantiger - ++
24.05.2019 18:38
от доста време се заричам и каня да спра с коментаритъе ми вблог.бг и въобще безсмислието да имам блог

ненавиждам и мразя маса пишещи български боклуци,които са руснаци и комунисти тук в блога

разбира се, НЕ става дума за теб,когото уважавам
цитирай
5. radostinalassa - А защо ли дърваря ми напомня на...
24.05.2019 19:10
Поростоль на някой градус? Толкова си прозд, че може да объркаш някоя свиня с жена си.
цитирай
6. bdenkov - 1
24.05.2019 23:53
при социализма България беше Руска губерния и воиниците бяха Пуше4но месо на съветската комунисти4еска идеология!
цитирай
7. bdenkov - 2
24.05.2019 23:54
вас кат ва гледам коментиращите мижитурки, все сте се били за родината, първи ще се скриете като мишки..... Да, казармата е затвор и недоразумение, безобразие и абсолютна безумщина и място на което си избиваха комлексите безмозъчни човечета.......хубаво е че повече няма да тормози 18 годишните повече...аре Амин
цитирай
8. bdenkov - 3
24.05.2019 23:56
Казармата е най-голямата простотия в Бг историята Верно си е. Който е служил и не е излязъл еднакво тъп с останалите (според поговорката-различно умни влизат,еднакво тъпи излизат)-знае отлично това.И не знам защо нямаше осъдени за всички престъпления правени там от офицери и подофицери. За извращенията няма да говорим. Елхово-Грудово-Звездец са достатъчни. Само малоумен тъп говедар може да защитава бг казармата- а както виждаме, коментиращите повече са такива-малоумници. Явно те не са виждали пръснати човешки мозъци, след самоубийство на караулен. Момче на 20 години... Едва ли се е самоубил от щастие там... Но малоумникът ще каже-този не е станал мъж... На чужд гръб и сто тояги са малко...На куха кратуна,доказателства не и трябват
цитирай
9. bdenkov - 4
24.05.2019 23:58
По скоро бих казал, че в казармата влизаха ТЕЛЕТА и след две години излизаха ГОВЕДА и ВОЛОВЕ. Излизаха робчета които викаха "слушам" на началството и нямаха никаква инициатива, никакво самостоятелно мислене, никакво желание да направят нещо по своя идея. Излизаха магарета, които само знаят как да кръшкат и да се измъкват, да се оправдават, да пробутват на някой друг работата, която трябва да се свърши. Вършиха всичко от страх, някой да не ги накаже. Един от основните "лозунги" на войниците беше: "Проспаното време в казармата не е изгубено!"
Истински мъж е този който решава сам, действа, носи отговорност за това което върши, който не чака някой да му нареди, някой да му заповяда. Който не вика "слушам" и "тъй вярно" а казва "аз мога" и "аз ще направя".
цитирай
10. bdenkov - 5
24.05.2019 23:59
При съвременната неокомплектовка на армията с професионални войници, чудя се, къде сте всички тези безаргументни ругателчета на автора и хвалители на казармата? Или сте същите, които са готови и децата си да изядат, само да сте си добре и на спокойничко, защото нито род, нито родина могат да ви развълнуват!?! Само п****сти са ви в главите, защото нивото е такова...
цитирай
11. bdenkov - 6
25.05.2019 00:01
Драги ****, хвалителите на казармата са вече на почтена възраст и за жалост, не стават за казарма. А тези, които биха станали за казарма, НЕ СТАВАТ ЗА НИЩО
Г-жо ***********, родете си син, възпитайте си го да става за нещо и го изпратете после в казармата, та верно нищо да не стане! Ако хвалителите са само фосили, да си приберат фосилните мнения и да гледат внуци! Или вие изпращате в казарма само чуждите деца, точно като комунистите тогава!?! Е, моите двама сина няма да ходят казарма - лично и категорично ще се погрижа, именно защото аз съм ходил и знам какъв е смисълът от нея!!! Но диктатурата фалира, а с нея и казармените изстъпления - сори мракобесници! Научете се да издържате професионална армия, вместо да издевателствате над чуждите деца!
цитирай
12. bdenkov - 7
25.05.2019 00:03
В статията има много истини! След 90-та година вече не беше казарма, а мъка! Някои хора бъркат израстването и възмажаването с мазохизма и идиотщината!
цитирай
13. bdenkov - 8
25.05.2019 00:06
Абсолютно съм съгласен със статията- мизерия, извращения, унижения, потъпкване на човешкото достойнство, неприкрита корупция на всички нива, всякакви малоумници и полуграмотни индивиди, признати за "Годен за военна служба":)),
редовно пияни старшини, комплексирани офицери,
които лазят през жените си, но като сложат пагоните и влязат в поделението изведнъж стават много важни;
Какво ми давате за пример Швейцария?? Знаете ли какво представлява швейцарската казарма?СТО ПРОЦЕНТА от времето тактически занятия и бойни стрелби, няма караули през ден, няма идиотско набиване на крак по- плаца по- цял ден (строева подготовка), няма работни групи в столовата и където се сетиш- по- строежите на вили на началници, изобщо всяка несвойствена работа е изключена априори, за екипировката, снаряжението и битовите условия няма смисъл за говорим- швейцарският военен бюджет е ДЕСЕТ пъти по-голям от българския, затова нашите шапкари плачат за казармата- няма кой вече да им работи на ангария, трябва да се плаща :))))))))))
цитирай
14. bdenkov - Абсурдът, наречен казарма
25.05.2019 00:09
Днешните младежи не са застрашени от онзи глупав абсурд, наречен казарма, но периодично рaзни чичковци и дядовци, предимно с лява политическа ориентация и размити неясни спомени, надигат глас за връщането й, което ме провокира да драсна и аз няколко реда по темата. Мога да разказвам до безкрай чудновати и странни истории, но ще опитам да избера най-важното.
Липсата на задължителна казарма е признак за демокрация. Най-добрият пример е САЩ. Само професионалисти, чието семейство е осигурено до живот, т.е. дори да бъдеш убит, най-близките ти няма да останат на улицата и да се чудят с какво да купят хляб. По този начин съвсем естествено стимулират съвестното изпълнение на задълженията. Не както е при комунистическите държави – налагат принудително, след което започва голямото надлъгване и нямаш никакъв стимул да бъдеш образцов войник, защото в крайна сметка не получаваш друго освен потупване по рамото. А в замяна си заложил живота си!
Благодарение на старата ни военна слава преди 1944г, след идването на комунистите армията се пълни с комплексирани мъжленца, за които пагонът е единственият начин да добият самочувствие. Традицията продължава чак до 1989г. Това е обяснението защо сред офицерите е пълно със страхливи мишоци, незабележими в цивилния свят, но ставащи истински зверове щом прекрачат портала на поделението .
Малко хора си дават сметка за описаното в предния абзац, тъй като всеки има по някой приятел с пагон и отказва да признае недостатъците му. Опитах да го обясня на моя колежка, а тя се обиди. По късно разбрах защо: била омъжена за военен и живеела в блок на военни. Много ясно, че няма да признае фактите. Всъщност невъзможно е да ги види, понеже офицерите са по-тихи от водата в цивилния свят, а показват животинското у себе си само там, където им е дадена власт – в поделението.
цитирай
15. bdenkov - 9
25.05.2019 00:11
Знаете приказката “Отиваш в казарма за да станеш мъж”. Как по-точно – чрез мачкане на човешкото достойнство? Това е пълна глупост. Можеш да станеш мъж в реална обстановка, т.е. на война. Hо не и в мирно време, където губиш цяла година или повече в безцелно обикаляне по лавки и караули, пазейки празни складове или такива с бракувана техника, към която и циганин-вехтошар не проявява интерес. Нали помните как теглиха самолет по шосе за автомобили, тъй като не можеше да полети? Цялата ни техника е такава.
При това положение съвсем естествено идва скуката, а тя е предпоставка за безбройните гаври с новобранци. Видях как иначе свестни момчета се изкушиха да тормозят новопристигналите. Писал съм вече за скрития звяр. В моята рота единствено аз не се изкуших, защото съм такъв и в реалния живот – мразя мачкането на други хора. Cещате ли се колко пъти и на колко места се е случвало за половин век комунизъм?
В затвореното пространство няма къде да избягаш. Аз от самото начало започнах да правя наопаки, за което понесох последствията – месеци наред без отпуска и постоянен наряд. Още в учебния център лежах в ареста, което е уникално за новобранец – по принцип се случва чак в бойното поделение. Причината: на втория караул ме хванаха да спя на поста. Така и не се примирх с безсмисленото бичене на стойки.
По-късно в бойното поделение старите войници по традиция пробвахa да ми тежкареят, но само с мен не излязоха на глава, поради което за всеки гаф ме изкарваха виновен и ротният, естествено, им вярваше. Или поне се правеше, че им вярва. Последствията: нови месеци без отпуска и постоянен наряд. Моят отговор: например ОВС по време на наряд – напуснах поделението, докато бях дежурен по рота. Hе за друго, а за да колим прасе в едно близко село.
цитирай
16. bdenkov - 10
25.05.2019 00:13
За отклонение от военна служба в по-строги времена се е полагал дисцип – военният затвор, който по нищо не се различава от истинския. Ето го поредният абсурд: пращайки те там, за нищо и никакво провинение могат да те превърнат в истински престъпник. А една малка презоградска отпуска не е като да ограбиш или убиеш човек, нали? Само че получаваш същото наказание. На мен ми се размина, защото служих, когато казармата беше на доизживяване и не спазваха строго правилника.
Интелигентният човек няма как да приеме казармата, защото всеки божи ден си припомня, че губи ценно време, което би могъл да оползотвори по много по-добър начин. Аз съм живял сред умни образовани хора, пътувал съм, наслаждавал съм се на света – още преди казармата. В един момент искат да ме заковат на мръсно място, с мръсни дрехи и, о, Боже, баня само веднъж в седмицата/!!!/. Последното направо ме шокира. Аз, който съм свикнал от малък, че банята е задължителна всеки ден, да не мога да го направя! Помня колко пъти, въпреки забраната, съм ставал посред нощ и съм се къпал със студена вода, защото нямаше топла. А в бойното поделение изобщо не пускаха вода – само по един час сутрин и вечер.
Няма елементарни условия, а искат да прекарaш в поделението година или повече. Що за абсурд?!
Въпреки това трябва да ви кажа, че има хора, за които казармата в този й вид беше като хотел. Сериозно говоря! Видях го с очите си. Ако едно момче е живяло на полето сред овце, то скача от радост като му дадат шинел и кубинки. Пък и храна в стола, и легло ... Един такъв овчар от Мездра разправяше “На втори пост всяко храстче ми вика тати”, т.е. лъскал чекии, докато е наряд. Сещате се, на този лайна да му сервираш, пак ще е доволен, защото не плаща.
Същият тип хора искат връщане на задължителната казарма. Bъпросът е ти дали би искал да контактуваш с такива в твоята рота? Едва ли ще ти хареса, но трябва да се примириш, понеже както казах, интелигетните хора не одобряват казармата.
цитирай
17. bdenkov - 11
25.05.2019 00:15
Задължителната служба даваше възможности за измами, връзкарство и какво ли още не.
Тъй като постоянно бях наказан, единствените начини да изляза легална отпуска преди полагаемата бяха връзки или плащанe. Или двете накуп. С двустранна бронхопневмония и официално направление от лечебницата ротният три пъти/!!!/ отказа да ме пусне до ВМА – трябвали му хора. Tова е сериозно нарушение от негова страна, но кой ти гледа - нали е капитан с три висши образования /когото аз научих къде се пъха картата на Булфон – язък за трите висши.
Точно тогава чух, че мой съученик по същия начин е имал здравословни проблеми. Hе са го пуснали до болницата, поради което е стигнал до хемодиализа – по вина на военните/!!!/. Това ми подпали фитилите и вдигнах такава врява, че още на следващата сутрин бях във ВМА. Там ме гледаха в ръцете - дали подавам пари. Hе искаха да ме приемат, въпреки че петната на дробовете ми бяха толкова големи, чак аз ги виждах на рентгеновата снимка без да съм медицинско лице. Трябваше вечерта да съм в поделението, но нарочно не отидох. Hа следващия ден зет ми откри негова приятелка, която познавала шефа на една от клиниките. Най-после ме приеха за седмица, а после 20 дни с контролен преглед. Hа контролния платих 100 марки за още 20 с контролен. Лекарят сам си каза, че може още два пъти по толкова да ми даде срещу съответното заплащане, но аз нямах нужда, защото дойде време за полагаемата отпуска.
Струва ви се много? Защото не знаете за други случаи. Най-големият връзкар си плати и го уволниха още в учебния център. Друг само пристигна в бойното поделение, откъдето роднините го взеха и повече не се върна. Трети изкара службата като на работа – куриер във ВМА от 8 до 17 часа, а през останалото време вкъщи.
цитирай
18. bdenkov - 12
25.05.2019 00:18
При нас беше и синът на някакъв бизнесмен - може би мутра, но не съм сигурен, защото упорито криеше с тайнствена усмивка. Баща му идваше по време на вечерна проверка, говореше нещо на оперативния и взимаше войника от строя. Така беше и с отпуските – веднъж, два, три пъти и ..... шах, синът сам отказа да излиза. Tака и не разбрахме подробности. Hе знам какво са му правили в ротата старите войници, но синът изведнъж спря отпуските и по желание се пишеше наряд. Всеки сам да го тълкува според фантазията си
Знаете, че с достатъчно пари и връзки всеки можеше да се освободи от казарма. Hа негово място поставяха хора, които имат здравословна причина да не влизат. Така при нас се озова човек с цироза – забранено, ама факт. Имаше хипертоник, който на едно ФП /Физическа подготовка/ падна в тревата и не можеше въздух да поеме. После разказа “Мислех, че умирам”. Aбсолютният връх – в моята рота имаше олигофрен/!!!/. Изпускаше звуци подобни на тези от Чюбака и малко приличаше на него в муцуната. Знаете ли какво е да дадат на такъв автомат с 60 патрона и ти да го сменяш в 2 часа през нощта, знаейки че до преди минути е спал и в момента се чуди къде е? Слава Богу, нито веднъж не е стрелял!
Мога да разказвам още много, но ще остане за друг път. Смятам, разбрахте че от казармата полза няма, но пък вредата е огромна.
Абсурдът, наречен казарма http://www.faktualno/2018/12/blog-post_43.html
цитирай
19. bdenkov - 13
25.05.2019 00:24
Четейки коментарите, оставам с впечатлението че основна цел на прехвалената БНА е била борба с педераслъка. Защитата на Родината на кого ли оставя?
Автора е напълно прав и всичко, което е написал е достоверен факт! Казармата по соца си беше чиста простотия и губене на време! Връзкарите се скатаваха, повечето офицери, старшини и сержанти бяха с комплекси и прочие. И без апострофи, ако обичате бил съм граничар и знам какво говоря!
една стара поговорка гласи " мъж който не е служил,не е мъж и жена, която не е раждала не е жена" Ами за мъжете важи тази поговорка вече няма мъже,на изчезване са
Повярвайте ми, ако не сте станали мъж до 18 години и 3 казарми да изкарате, пак няма да стане! С най-добри чувства го казвам!
Браво пич, точно си го написал.
Две години на ветара беше казармата през периода на Варшавския договор. Минал съм си реда и въобще не ми пука, че сега няма наборна военна служба. То и сега за какво ни е нужна армия, като нито е високотехнологична, нито има силно въоръжение.
цитирай
20. bdenkov - 14
25.05.2019 00:54
Българските граничари не допуснаха нито един българин да напусне държавата жив без разрешение от БКП.
Що се отнася до липсата на банани, това е най- малкия проблем, по времето на бай Тошо и Андрей Луканков нямаше хляб, ток и бензин...
Проблем беше, че българите не се научиха да пият одеколон като руснаците, което доведе до падането на бай Тошо...
Елитните ресторанти бяха за върхушката, партийните секретари, които ги возиха с Волги и техните семейства. Раята беше натирена по фабрики и заводи по Руски модел и се хранеха в заводски столове или евтиини бирарии и кракмаг, за морето пък да не говорим.
В Киевска Русь (Украйна), както глаголицата, така и кирилицата, са дошли от Царство България, от българската държава, от българската земя. След това кирилицата става азбука и на населението край Москва река, т.е. на днешна Русия. Пристига в тези далечни земи нашето „А, Б” и като буквар за първолаци, но и като учебник по християнска вяра. Така сме кръщавали във вярата, но и сме поучавали далечните предци на днешния руски президент. Но явно не сме успели достатъчно в тази си мисия, видно от факта, че много бързо през ХХ век руснаците се връщат към езичеството, стават атеисти и насаждат антихристовата комунистическа идея с огън и меч. Нещо повече. Неблагодарността им към нас, българите, стига дотам, че те решават да променят българската азбука, да ни наложат нов правопис, а и замърсяват езика ни с русизми, които постепенно изтласкат от говора ни хубавите стари български думи. Трагедията е, че се намират
българи, заблудени от комунистическата идея, които обслужват тази съветска политика
цитирай
21. bdenkov - Двайсет и четвъртомайска популяризация
25.05.2019 00:55
Понеже из Фейса си вървят обичайните разговори около този чудесен празник, ето моите две стотинки за най-често употребяваните понятия.

1. СЛАВЯНСКИ ЕЗИЦИ
Старобългарският език е един от славянските езици. Впрочем, както и модерният български. Славяните не са етнос, а цяла езикова група, разпространена сред няколко средновековни и днешни етноса от Централна и Източна Европа. Езикът, който сме свикнали със заслужена гордост да наричаме СТАРОБЪЛГАРСКИ, е еталонното копие, първият писмен език от тази група, оказал огромно влияние върху другите славянски езици и донякъде им е дал тласък да се превърнат в това, което са днес.

2. СТАРОБЪЛГАРСКИ ЕЗИК
Така наричаме езика, за който византийските монаси, мисионери и учени свети Константин-Кирил Философ и брат му свети Методий от Солун измислят ГЛАГОЛИЧЕСКАТА азбука, съставят граматика въз основата на солунските славянски говори и превеждат литургията и Евангелията през 60-те години на девети век от гръцки. Самото възникване на старобългарския език е свързано с християнската религия и литература. Правилно е да наричаме този език и СТАРОСЛАВЯНСКИ, защото азбуката, граматиката и преводът на братята първо са предназначени не специално за България, а за Моравия - славяноезично княжество, намирало се тогава на териториите на днешна Словакия, Източна Чехия и северозападната част от Унгария. През 80-те години на същия девети век учениците на двамата братя са прогонени от Моравия заради навлизането на агресивната, латиноезична Църква на Германското кралство. Оцелелите ученици, светите Климент, Наум и Ангеларий пристигат в България и подновяват книжовната си работа тук. Те използват същия език, но сменят азбуката: вместо да продължат да ползват глаголица, те адаптират гръцкия шрифт, отдавна познат на българите, и създават писменост, която и до днес наричаме КИРИЛИЦА. Създателите й са й дали това име в чест на своя любим учител Кирил.
цитирай
22. bdenkov - 15
25.05.2019 00:57
В известен смисъл старобългарският е версия 2.0 или спасителен бекъп на старославянския. Самият старобългарски или старославянски език има дума за себе си и тя е "словѣньскъ", славянски. Има я в старобългарски текстове от началото на десети век. На английски този език се нарича Old Church Slavonic, "стар църковен славянски". Стар, за да се различава от една друга езикова норма, която наричаме просто ЦЪРКОВНОСЛАВЯНСКИ. Старобългарският звучи доста странно за съвременни уши, защото повечето ерове (ъ, ь) се произнасят и има носови звуци, които го карат да прилича малко на съвременен полски. Освен това падежите му са доста трудни - поне за българи, защото ние сме изоставили по-голямата част от славянската падежна система. За поляци и руснаци старобългарският звучи относително по-познато, като изключим чисто българския звук [ъ], който освен нас продължават да произнасят турци и румънци.

3. ГЛАГОЛИЦА
Азбуката, създадена от Кирил и Методий специално за старославянския превод на литургията и Евангелието в Моравия през 60-те години на девети век. Тази азбука е графично доста подобна на етиопския църковен шрифт, който вероятно е ползван за база. Глаголицата се употребява относително ограничено в България и оцелява главно сред хърватите преди те да преминат на латиница.
4. КИРИЛИЦА
Азбуката, създадена от Климент (Охридски) и Наум (Преславски) въз основа на гръцки шрифт специално за старобългарската версия на същия старославянски превод през 80-те години на девети век. Кирилицата и старобългарският език се разпространяват из Сърбия, Влашко, Киевска и Новгородска Рус. В двайсети век съветската власт налага кирилицата и за писане на редица тюркски, алтайски и ирански езици, за които тя е пригодена. Днес ползваме граждански, модерни шрифтове на кирилицата, а те са доста различни от оригиналния й средновековен вид.

цитирай
23. bdenkov - 16
25.05.2019 01:00
5. ЦЪРКОВНОСЛАВЯНСКИ ЕЗИК
Това е относително модерна, силно русифицирана версия на старобългарския. Между шестнайсети и осемнайсети век Московската митрополия (и по-късно патриаршия) разпространява нови, от един момент печатни версии на литургията и Евангелието. Те вече не са написани на чист, класически старобългарски, а на опростена, по-близка до руския народен говор версия на църковния език. Тази църковнославянска версия, която е нещо средно между старобългарски и руски, и до днес се използва включително от Българската православна Църква, защото по време на османското владичество руските печатни издания на християнски текстове са били най-достъпни за българските свещеници. Църковнославянският има доста по-прост правопис от истинския старобългарски (например няма голяма носовка в писането и изобщо никакви носови звуци в четенето) и е донякъде по-лесен за разбиране дори от съвременна публика. Може да се чете по два различни начина - с твърд български акцент или с мек руски. Самите руски свещеници се опитват да ползват твърдото българско произношение (тоест да казват "Го́спод", а не "Гаспуо́д"), но това ги затруднява.
бщо взето, това би ви казал и всеки филолог. Надявам се да ви е било интересно. Благодаря на Станчо Бътовски за идеята да нахвърлям тази кратка популяризация. Честит празник
"Упорита воля за нанасяне на побой". Как поддръжници на "Нощните вълци" бяха осъдени в Бургас https://www.svobodnaevropa/a/29953163.html
Това да го гледат наивниците дето козируват пред портрета на Путин - при него няма заслужили, има само отслужили.
Има една поговорка (нарочно я пиша изцяло побългарено) - Кагда денги ест, Иван Иванич. Кагда денги нет, пизда Иванич

цитирай
24. bdenkov - 17
25.05.2019 01:02
В Киевска Русь (Украйна), както глаголицата, така и кирилицата, са дошли от Царство България, от българската държава, от българската земя. След това кирилицата става азбука и на населението край Москва река, т.е. на днешна Русия. Пристига в тези далечни земи нашето „А, Б” и като буквар за първолаци, но и като учебник по християнска вяра. Така сме кръщавали във вярата, но и сме поучавали далечните предци на днешния руски президент. Но явно не сме успели достатъчно в тази си мисия, видно от факта, че много бързо през ХХ век руснаците се връщат към езичеството, стават атеисти и насаждат антихристовата комунистическа идея с огън и меч. Нещо повече. Неблагодарността им към нас, българите, стига дотам, че те решават да променят българската азбука, да ни наложат нов правопис, а и замърсяват езика ни с русизми, които постепенно изтласкат от говора ни хубавите стари български думи. Трагедията е, че се намират
българи, заблудени от комунистическата идея, които обслужват тази съветска политика
Дълго време търсех в норвежките източници някаква информация, поне косвено намекваща за това твърдение. Това твърдение по принцип е трудно да се обсъди и опровергае заради крайната му абсурдност. Първо, то се основава на изключително неоснователното предположение, че делът на хомосексуалистите в едно общество може да бъде изкуствено увеличен, т.е. някак си прави хората, родени с естествена сексуална ориентация, да променят ориентацията си. Второ, защо правителството на една държава трябва да променя сексуалната ориентация на своето население, дори и да е възможно? Какви политически цели могат да бъдат постигнати?
цитирай
25. bdenkov - 18
25.05.2019 01:04
Оказва се, че тази глупост идва от интервю с скандалната руска мадама с името Ирина Бергсет, координатор на движението „Руски майки“ , която след развода си с норвежкия си съпруг и прехвърлянето на родителските права на бащата първоначално публично го обвини, а след това и цяла Норвегия в кръвосмешение, педофилия и зоофилия, след което разпростря тази вултарвна лъжа за всички европейски страни. Наред с други неща, тя каза: „Наскоро получих писмо от Норвегия, в което анонимен автор пише, че бъркам педофилията с преориентирането на децата към хомосексуализъм. Норвегия, според експерти, ще бъде хомосексуална 90% до 2050 г.“
Това означава, че въпреки сензационността на изявлението, медиите повярваха на жената, която вярваше на анонимния източник. Никой не е проверявал източника.
Източникът на страховете на български семейства относно несъществуваща стратегия за децата и семейството:
ХИБРИДНА ВОЙНА ПРОТИВ ЕВРОПА С ПОМОЩТА НА МИТОЛОГИЯТА
КАК РУСКИТЕ МАЙКИ ИЗВРАТИХА НОРВЕГИЯ
МИХАИЛ СЕНДЪР
През последните няколко години изненадващо шокираща информация се появи внезапно в информационното пространство на руски език за Норвегия. Доклад след доклад, статия по статия, почти синхронно представя Норвегия като епицентър на злото и поквара от такъв мащаб, че Содом и Гомор бледнеят на неговия фон. Позволете ми да ви напомня за основните изявления, които все още активно се разпространяват в интернет:
• Педофилията е разрешена в Норвегия
• В Норвегия децата в училище се обучават на кръвосмешение
• Норвегия си е поставила за цел до 2050 г. да се превърне на 90% в "хомосексуално общество"
• В Норвегия е забранен плача
• Норвежките власти отнемат децата от родителите им
• В Норвегия има „зоофилски бордеи“, в които продават подбрани деца за секс с животни
Разбира се, за здрав, нормален човек е трудно да приеме тези твърдения сериозно. Също така ми е трудно да си представя колко извратено и болно въображение трябва да имам, за да измисля такова нещо като детски зоопарк.
цитирай
26. bdenkov - 19
25.05.2019 01:06
Но ако това е пълна безсмислица, тогава как биха могли да се излъчат тези глупости на държавните телевизионни канали и защо целият Интернет на руски език изобилства от тези твърдения? И така, нека да разберем откъде идва и дали в него има поне едно зрънце истина. Първо, нека очертаем общия фон ...
Норвегия: концепция и зрялост
След напускането на несправедливия съюз със Швеция през 1905 г., планинското кралство Норвегия е една от най-бедните и най-слабо развити страни в Европа. В допълнение към ослепителната красота на планинските пейзажи, почти нищо не можеше да създаде проспериращо общество. През междувоенните години прогресивните млади норвежци, които не виждаха никакви перспективи в риболовния живот, научиха шведски и датски езици и отидоха да работят в съседни страни. По време на германската окупация от 40-те години на миналия век в страната имало силен глад, който не спирал дори след Втората световна война. 72-годишна шведска приятелка ми разказа как през 60-те години децата са се смеели на старите ръждясали коли на норвежците, пристигащи в Швеция. През 1969 г. американската компания Phillips Petroleum Company открива петрол в Норвегия.
Днес Норвегия е сред петте най-богати и развити страни в света. Около 5 милиона души в Норвегия годишно произвеждат почти 500 милиарда долара БВП. (За сравнение, 144 милиона души в Русия генерират около $ 2000 милиарда.) От 1995 г. всички излишъци се влагат в стабилизационния фонд, който през 2014 г. възлиза на 870 милиарда долара. Тоест, ако днес целият стабилизационен фонд на Норвегия я разпредели еднакво на гражданите, тогава всеки ще получи 173 000 долара.
Норвежкият стабилизационен фонд контролира 1% от оборота на акциите на всички борси в света. Освен това Норвегия отпуска около 4 млрд. долара годишно за подпомагане на развиващите се страни, което поставя страната на второ място в света сред най-щедрите международни благотворителни донори.
цитирай
27. bdenkov - 20
25.05.2019 01:07
В същото време нивото на социално и икономическо неравенство в Норвегия е едно от най-ниските в света. В продължение на няколко години Норвегия е водеща в световната оценка на човешкото развитие. През 2009 г. Норвегия е призната за най-стабилната и просперираща държава в света, заемайки последното място в рейтинга на държавната неработоспособност. През 2012 г. авторитетният британски вестник The Economist постави Норвегия на първо място в своя Индексът на демокрацията като най-демократичната държава. Страната е и едно от най-образованите общества в света.
В Норвегия са най-високите данъци в света. Данъкът върху доходите започва от 28% от заплатата и достига 50% за най-заможните. Благодарение на това, норвежците, както и техните по-бедни съседи, успяха да изградят една от най-развитите социални държави, където образованието е безплатно (включително висшето), медицината и грижите за възрастните хора е на най-високо ниво в света, където пенсионерите живеят комфортно и богато където всяка година хиляди чуждестранни бежанци получават подслон и прилични жилища.
Много пъти съм бил в Норвегия и лично познавам много норвежци. Учих с тях, работих, имам норвежци в най-близкия си кръг. При среща норвежците, като правило, не оставят впечатлението на богати хора. Да се срамуват скандинавците по принцип не приемат и дори това се смята за лош маниер. Сред съседните нации норвежците са известни с простия си, усмихнат и нахален тон на общуване. Шведите често се шегуват, че в норвежки език е невъзможно да се изрази нито гняв, нито тъга. Сред скандинавците норвежците се характеризират с някаква провинциалност, и обратното, патосът в облеклото и поведението е необичаен.
Норвегия е едно от най- равнопоставените по пол общества в света . Много рядко там се омъжват "за пари", защото всеки има достатъчно пари и няма смисъл жената да зависи от мъж. Ако не сте родени красиви и умни, тогава парите няма да ви помогнат да срещнете в Норвегия момичето на вашите мечти.
цитирай
28. bdenkov - 21
25.05.2019 01:10
Затова много норвежки мъже търсят съпруги в чужбина, където тяхната конкурентоспособност е много по-висока и жените са по-малко придирчиви. Понякога такива бракове водят до тежки последствия, както за тях, така и за тяхната страна ...
И сега стигаме до въпросите, които ни интересуват
Позволена ли е педофилията в Норвегия?
Не. Норвежкият наказателен кодекс забранява сексуалните контакти с граждани на възраст под 16 години (§§ 195, 196 от Наказателния кодекс) . Наказанието е от 3 до 21 години затвор, в зависимост от тежестта на престъплението и възрастта на жертвата. Например през ноември 2014 г. 20-годишно момче за секс с 13-годишно момиче е осъдено на 3 години затвор и обезщетение на жертва в размер на 80 000 норвежки крони. За сравнение, в Китай и Бразилия действията на този човек изобщо няма да се считат за незаконни, защото в тези страни сексуалният контакт с лице над 13-годишна възраст не се счита за педофилия .
Преподават ли на децата в норвежките училища кръвосмешение?
Не. Норвежкият наказателен кодекс (§§ 197-199) забранява сексуалните контакти с близки роднини. Наказанието е до 5 години затвор, в зависимост от тежестта на престъплението. Брат и сестра получават до една година затвор, а родителите на възрастни деца - до пет години. Причината за създаването на мита е погрешно изтълкувания параграф от норвежкия наказателен закон под заглавието „Инцестът ще бъде част от учебната програма”. Норвежките журналисти толкова интелигентно победиха заглавието на статия за плановете за въвеждане на информация за учениците, за да се предотврати сексуалният тормоз срещу тях у дома. Идеята беше да се защитят децата от възможни заплахи за неадекватни членове на семейството, включително инцест. Е, руските медии взеха заглавието извън контекста за да представят норвежците като напълно извратени.
Планира ли Норвегия да превърне 90% от населението си в "хомообщество" до 2050 г.?

цитирай
29. bdenkov - 22
25.05.2019 01:11
Дълго време търсех в норвежките източници някаква информация, поне косвено намекваща за това твърдение. Това твърдение по принцип е трудно да се обсъди и опровергае заради крайната му абсурдност. Първо, то се основава на изключително неоснователното предположение, че делът на хомосексуалистите в едно общество може да бъде изкуствено увеличен, т.е. някак си прави хората, родени с естествена сексуална ориентация, да променят ориентацията си. Второ, защо правителството на една държава трябва да променя сексуалната ориентация на своето население, дори и да е възможно? Какви политически цели могат да бъдат постигнати?
Оказва се, че тази глупост идва от интервю с скандалната руска мадама с името Ирина Бергсет, координатор на движението „Руски майки“ , която след развода си с норвежкия си съпруг и прехвърлянето на родителските права на бащата първоначално публично го обвини, а след това и цяла Норвегия в кръвосмешение, педофилия и зоофилия, след което разпростря тази вултарвна лъжа за всички европейски страни. Наред с други неща, тя каза: „Наскоро получих писмо от Норвегия, в което анонимен автор пише, че бъркам педофилията с преориентирането на децата към хомосексуализъм. Норвегия, според експерти, ще бъде хомосексуална 90% до 2050 г.“
Това означава, че въпреки сензационността на изявлението, медиите повярваха на жената, която вярваше на анонимния източник. Никой не е проверявал източника.
Забранен ли е плача в Норвегия?
Естествено, в норвежкото законодателство няма нищо подобно. Но един от многото източници на тази митична информация гласи: „Всъщност, в тази страна е възможно да плачеш, но има само места и определено време, когато просто нямаш право да показваш емоциите си под формата на сълзи. Например в съда, когато се реши съдбата на детето ви. "
Soooo ... Вече се приближаваме към спецификата. Прочетохме по-нататък и (упс!) Се натъкнахме на цитат от същата Ирина Бергсет:
цитирай
30. bdenkov - 23
25.05.2019 01:12
„Виждате ли, когато плаках в кабинета на лекаря, той пише, че майката е взела децата, плаче, и това е използвано в съда срещу мен като доказателство. че не съм стабилен и почти луд. "
Всъщност този цитат завършва аргументацията на изявлението „забрана“. Това означава, че ни се налага напълно измислена логическа последователност: Bergset започна да плаче по време на посещението на лекаря → лекарят заключи, че Bergset е нестабилен → съдът решава да даде попечителство на бащата → това означава, че плачът в Норвегия е забранен . В същото време няма доказателства, че лекарят е направил заключение въз основа на плач. Нито самия лекар, нито неговото заключение, нито мотивацията на съда навсякъде е цитиран. Можем само да вярваме, че г-жа Бегрес е била обвинена и че тя изобщо не е „нестабилна“. Но ако искате, можете да направите свои собствени заключения за психическата стабилност на тази жена, като слушате разказа й за това как децата четат литература в саксии в Европа и ги изпращат на „педо борделите“ и „бордеите в зоологическите градини“:
Дали в Норвегия отнемат децата от родителите им за нищо?
Като начало, нека видим какво е „за нищо“. Страна, в която органите по настойничество вземат деца от добросъвестни родители без причина или опит, едва ли биха се класирали на първо място в световната класация за човешко развитие , при изчисляването на които здравето и безопасността на децата играят значителна роля. И все пак, според официалната статистика.Само през 2014 г. 14 800 деца бяха преместени в приемни семейства в Норвегия. Дали това са много разтревожени семейства за такава малка страна? Мисля, че за да се оцени разумно ситуацията, трябва да разберете дефинициите. За разлика от Беларус, Норвегия е една и 41 държава в света, където насилието над деца е законно забранено и наказателно преследвано. Тази забрана се отнася до родителските нападения като „образователни цели“.
цитирай
31. bdenkov - 24
25.05.2019 01:13
В Беларус също има агенции по настойничество, има телефон за помощ, където децата се обаждат, когато се страхуват от домашно насилие. Лично аз много съм се съмнявал в тяхната ефективност, след като прочетох в статията следните думи на специалист от линията за помощ за типични случаи, когато децата се обръщат за помощ:
- Започваш да общуваш с детето и се оказва, че той живее в идеалното семейство, но татко понякога се гърчи или плесни. От домакинска гледна точка това не се смята за ужасно.
Тоест се оказва, че в Беларус може да се счита за идеално семейство, в което бащата понякога „бие” детето. В Норвегия всяко проявление на насилие се счита за страшно. Ето защо, ако семейството идва в Норвегия от страна, където децата са ежедневни, тогава родителите трябва или да преразгледат родителските си методи, или да се справят с агенциите за закрила на детето (Barnevernet). Или да се преместите в страна, в която е разрешено децата да се пляскат (и където жените могат да бъдат убити с камъни за изневяра).
За съжаление, мерките срещу насилието над деца често се използват, когато е твърде късно, като например в неотдавнашния случай с един беларус, който бие 5-месечния си син . Следователно в Норвегия функционира система за превантивен мониторинг. Учителите, възпитателите, лекарите и другите социални работници са длъжни незабавно да уведомят за настойничеството, ако при деца има признаци на домашно насилие. И какво, просто отнеме детето? Разбира се, че не. Такива мерки идват в изключително редки и сериозни случаи. (В противен случай избраните деца няма да имат време да отидат.) Адвокат с руски произход, Екатерина Райерсен, която живее в Норвегия от 1993 г. и е участвала в съдебни дела, включващи задържане и родителски спорове, в интервю за Росбалт Той казва:
цитирай
32. bdenkov - 25
25.05.2019 03:30
“Това се случва по следния начин: възниква загриженост сред някой, заобиколен от дете - лицето изпраща сигнал до органите по настойничество, които трябва да вземат решение в рамките на седем дни дали има причина за инспекцията. Проверката се извършва в рамките на 3-6 месеца: те събират информация в училището, детската градина, лекаря и общуват със семейството. Ако не се открие нищо, делото е затворено; ако има причина за безпокойство, то в 9 от 10 случая помага за решаване на проблеми у дома. Ако проблемите са много сериозни - детето може да бъде премахнато. Но това е най-крайната мярка, ако нищо друго не помага.
Ето защо, когато чуете писъци в руските медии, че, казват те, руската майка е била отведена едно дете заради факта, че „му е помогнало“ да извади зъбчето на бебето , не бързайте да правите изводи. Вероятно вече сте си представяли едно весело момче, което щастливо бяга в училище, за да покаже на всеки един зъб, че добрата майка му е помогнала да се оттегли, въпреки че не е зъболекар. Запитайте се дали същите медии разбират какво наистина се е случило? Представени ли са аргументите на двете страни на конфликта? Какво наистина каза момчето? Мислите ли, че сценарий с радостно момче и добра майка едва ли би довел до такива катастрофални последици?
Разбира се, няма дим без огън. В скандинавските страни наистина имаше прецеденти, когато децата бяха отнети от родителите си въз основа на доказателства, които по-късно бяха установени като ненадеждни. В Норвегия и Швеция диагнозата на синдрома на сътресение в детска възраст е била използвана за потвърждаване на употребата на насилие срещу бебета., На базата на тази диагноза бяха осъдени десетки родители, чиито деца бяха прехвърлени в приемни семейства. Напоследък започнаха да се появяват изследвания, които показват, че синдромът на сътресение в детството може да бъде причинен не само от използването на насилие срещу бебе, но и от други фактори.
цитирай
33. bdenkov - 26
25.05.2019 03:33
В Норвегия и Швеция диагнозата на синдрома на сътресение в детска възраст е била използвана за потвърждаване на употребата на насилие срещу бебета., На базата на тази диагноза бяха осъдени десетки родители, чиито деца бяха прехвърлени в приемни семейства. Напоследък започнаха да се появяват изследвания, които показват, че синдромът на сътресение в детството може да бъде причинен не само от използването на насилие срещу бебе, но и от други фактори. След това много деца трябваше да се върнат при родителите си, които след няколко години дори не си спомняха, защото се бяха разделили с тях като бебета. Колкото и трагично да е, но трябва да признаете, това има малко общо с тази картина на зловещия педофилен ад, наречен Норвегия, който ни привличат антизападни медии.
Източници и носители на лъжи
В началото изглеждаше странно съвпадение, но в търсене на източниците на абсолютно всички тези луди митове за Норвегия, всички начини, рано или късно, постоянно ме доведе до същата Ирина Bergset (Флорова), чиято личност и дейност предизвикват много съмнения . По-конкретно, тук е целият 20-минутен клип на Сергей Власов, живеещ в Норвегия, който той изтъкна при разкриването на лъжите на Бергсет / Фролова:
Нейният конкретен случай, в който според нея норвежките власти отнеха децата й, за да ги поставят в публичен дом за правене на любов с котки и кучета, руските медии се превърнаха в биография на „Содомите норвежко общество“, където буквално всички са адски извратени. Много малко руско-говорещи източници си направиха труда да разгледат критично нейната сензационна история и да чуят обратната страна на семейния й конфликт , включително позицията на бившия й съпруг .
Защо руски вестник , Канал Пет , Първи канал , следван от почти всички руски интернет излъчване изключително мнението на г-жа Bergseth? Така очевидно ли е нейната история за детските оргии и други извращения?
цитирай
34. bdenkov - 27
25.05.2019 03:35
Ако изявлението за детски зоопаркове и оргии в костюма на Путин не предизвиква подозрение сред журналистите, колко абсурдно трябва да бъде изявлението на руските държавни медии да се съмняват в обективността на оратора?
Съгласен съм, че се повдига подозрение, че не говорим за случайни журналистически грешки при проверката на фактите. Има усещането, че медиите (или техните собственици) наистина искаха да предадат на публиката думите на Бергсет, дори да знаят, че това е лъжа. Защото имам чувството, че това пълнене на лъжи е само един от блоковете, които съставляват мита за „разлагащата се Европа“ , която днес са решили да култивират в Кремъл.
Приятели, направете свои заключения. За мен лично, една малка непримирима лъжа е достатъчна, за да могат медиите напълно да загубят доверието ми. Е, ако лъжа дойде до такава степен, че на базата на историята на един луд, цялата държава е напълно осквернена, тогава за мен вече не е медиите, а просто глас на лъжи.
Най-доброто лекарство за лъжи е да не го оставите в себе си. Имайте това предвид при избора на източници на информация и споделяне на ярки заглавия в социалните мрежи. Като оставяте лежи във вашата информационна сфера, рискувате да станете негов носител.
Да не забравяме, че държавната пропаганда беше измислена от Гьобелс в Хитлеристка Германия, но значително подобрена и усършествена в Съветския Съюз.
Руската пропаганда не се различава от Съветската: за вражеска се смята всяка държава, която не се подчинява на диригентската палка на Москва, а днес това са много малко страни (Белорусия, Куба, Венецуела). Така че, разбира се че норвежците са с по две глави и изяждат малките си, същи като американците или англичаните.
Разказ от моя позната. Сина и снахата по едно и също време, получават покана за специализация/компютри/, в различни държави, но имат три годишно дете. Българи са и живеят в Норвегия. Консултират се с властите за варианти и получават следните съвети.
цитирай
35. bdenkov - 28
25.05.2019 03:38
Разказ от моя позната. Сина и снахата по едно и също време, получават покана за специализация/компютри/, в различни държави, но имат три годишно дете. Българи са и живеят в Норвегия. Консултират се с властите за варианти и получават следните съвети.
1. Само единият да отиде.
2.Да оставят детето на държавата за 6 месеца.
3. Да го изпратят при роднини в България.
4. Да извикат роднина в Норвегия, на когото държавата ще плаща 6 месеца.
Познайте кой вариант беше избран?
Моята позната беше 6 месеца в Норвегия да си гледа внучето и Норвегия и плати заплата.
Не знам, живях там близо 2 години никакви такива неща не видях. Една доста развита държава видях обаче. А да - и крисливи пияни руски/латвийски майки които си пребиват децата и от държавата им ги зимат, което е съвсем нормално понеже самите тези деца изглеждат дроб в сравнение с останалите.
На 19 май 2019 в България започна финансираната от Кремъл Асамблея на народите от Евразия. През ноември 2011 Путин обяви, че Евразийският съюз ще се изгради върху „най-добрите ценности на Съветския съюз“, което всички разтълкуваха като стремеж за възстановяване на Съветската империя. Част от този стремеж е и наглото хибридно мероприятие, което ще продължи до 25 май 2019. Тоест, евразийците ще участват и в тържествата за Деня на българската наука и култура, обявен от тях за „празник на славянската писменост“.
Сборището е провокация едновременно към националната ни сигурност и националната ни идентичност. Ползва се обаче от подкрепата както на президента, така и на правителството. Това е ярка демонстрация на зависимостта на ВСИЧКИ парламентарно представени партии от Кремъл. Гласът за всяка от тях е глас за някой троянски кон на Русия в Брюксел.
Ако още малко помълчи, същото ще важи и за извънпарламентарната опозиция.
Напоследък хибридите на Московията в партии и медии подклаждат истерия срещу "Стратегията за детето", която е ... оттеглена от правителството още преди месеци.

цитирай
36. bdenkov - 29
25.05.2019 03:39
На 20 май 1989 г. Александър Зуев - съветски пилот, открадва от военна авиобаза Миха-Цхакая /Грузия/ самолет МиГ- 29 и каца с него в Трабзон /Турция/.
Едно от обясненията за бягството на Зуев е отчаянието и разочарованието от СССР. Според думите на Александър, капката която прелива чашата е намесата на руски войски в потушаването на протестите в Тбилиси. /Отваряме една скоба за допълнителна информация. На 9 април 1989-та гражданите на Тбилиси излизат на протест, за да отстояват своята независимост. Вътрешни войски на Съветската армия потушават бунта. Убити са 20 човека, а стотици са ранени. Датата е известна още като "Кървавата неделя"/.
За по- малко от месец Зуев подготвя плана си за бягство. На 20 май той носи на работното си място торта- почерпка за раждането на сина си. /Всъщност детето му ще се роди дни по-късно/ Тортата е напоена със силни сънотворни и всички негови колеги - пилоти, техници, механици и охрана заспиват. С изключение на един механик, който току що застъпва смяна. Александър го ранява, но и на свой ред механикът открива огън по него. Ранен е в ръката, но това не му пречи да открадне един от най-новите МиГ-ове 29 и да отпраши зад граница.
"Аз съм американец" - са първите думи на кап. Зуев на турска земя. Той иска съдействие от американското посолство в Турция и политическо убежище. Въпреки това турските власти го съдят за кражба на самолет. Оправдават го, естествено по политически причини. Турция връща МиГ- 29 на СССР, а Александър получава политическо убежище в САЩ. Кап. Александър Зуев е консултант на ВВС на САЩ по време на операцията "Пустинна буря"- 1992 г. Има издадена книга – http://www.simhq/_air6/air_213a.html
Умира в самолетна катастрофа /около Вашингтон/ с ЯК-52 през 2001 г.
Има и руснаци с морал. Това с предателство към родината го твърдят тези които я съсипват.
къф дезертьр бе палячо като официялна война нее имало ... предател си ти и такива като тебе слуги на расия
цитирай
37. bdenkov - 30
25.05.2019 03:44
На Вас, простите колхозници, само предателства са Ви в главите.
..как защо???? Защото сме българи и на времето ни учеха и възпитаваха ..безплатно!!!!!! Партията майка ни изучи и...обучи да бъдем такива!!? Злобари и завистници!!!??
Никой не бяга от хубавото...СССР не беше хубаво място.
Това с предателството напоследък отново влезе в езика особено на т.нар. патриоти и това е тревожно. Човек може да предаде само своято съвест, а понятието означава, че на него се вменява някакъв дълг към държава, по-точно режим, който може да му е напълно противен.
Кого е предал и отде е дезертирал, крадец - може и дотук! Бил съм в Грузия у знам колко обичат Русия! Едно време хората осмелили се да напуснат България, бяха самите дяволи - изменници, невъзвращенци, контри и какво ли не, а при неуспех загиваха,
Според псевдо православните да умреш в лайна за да гуляят шепа милиционери е дълг на всеки "божи" агнец. Помниш ли Левски? И той ли е бил предател или Раковски?!
Когато този "дезертьор" е избягал от поробената му родина от интернационала, защото е виждал как живеят в измама е имал подобни подбуди, но на мужика до там му е стигнал акъла. Затова си носят хомота, както и нашите съграждани и поробени ментално родолюбци.
Колко ли такива смелчаци са останали в московията...
На 6 септември 1976 г., съветският пилот Виктор Иванович Беленко, напуска кочината СССР заедно с повереният му МиГ- 25 каца в Япония, предава се и иска политическо убежище в САЩ. Заедно със самолета Беленко предава на американските служби военна секретна информация. Съветските другари са в шок и ужас от случилото се! Беленко се чувства отлично в новата си родина САЩ, а документите му за убежище са подписани лично от президент Джими Картър. Повече информация за Виктор Беленко може да намерите тук : https://en.wikipedia/wiki/Viktor_Belenko Сто години гледаме сериала "Гнилият Запад и Русия спасителката", а хората продължават да вярват, че е по действителен случай. Явно не заслужаваме интернет и нискотарифни авиокомп
цитирай
38. bdenkov - 31
25.05.2019 03:46
България финишира „дружбата“ през 1989 г. с 10 милиарда долара външен дълг. 600 милиона пенсии като тази на баба ми по онова време – 50 лева. Цената на бензина тогава бе 1 лв.
Финишираме като най-бедната държава в Европа, с най-ниски пенсии и заплати и най-голям демографски срив.
И днес България продължава да плаща най-скъпия руски газ и горива. Горницата е около 6 милиарда лева годишно. Над 30% от икономиката ни е в ръцете на руския олигархичен империализъм официално. Поне още толкова в ръцете на техни подставени лица, мекерета и 5000 офшорни фирми.
Руска собственост са стратегически предприятия като Нефтохима, Булгартабак, БТК, Виваком, Мтел, КТБ, хотелски, търговски и аптечни вериги (да не споменавам империята на ТИМ, Гергов и тем подобни подставени лица), както и половината ни Черноморие, окупирано от апартхотели, хотели и затворени комплекси на местни и руски олигарси.
Финишираме и с едни изпълнени по договор поръчки за СССР на стойност приблизително 20% от брутният ни вътрешен продукт, които СССР отказва да изкупи и плати. Това ни убива окончателно, но да сте чули БСП- БКП, да са казали нещо по въпроса и защо се оказа, че дълга ни към СССР е нищожен, около 1 милр. рубли, на фона на 10 милр. долара. Нали бяха най големия донор на България? Не, не и не! При БВП от около 40 милр лева/така твърдят от БКП/, 20% са 8 милр. лева дълг на СССР към нас. Приспадаме 1 милр. и остават едни 7 милр. дълг на СССР към нас. По тогавашния официален съветски курс към долара, се получава че ни дължат над 7 милр. долара. за провалена и неплатена законна сделка изпълнена чинно от нас. Е ние не сме изхвърлячи като Кремъл, приемаме реалното а то е 3 милр долара. От умрял писмо, но ние си платихме реакторите, нали така? И те бяха поръчани от НРБ и вероятно тази продукция да е била обвързана с реакторите, но кой да ти каже, пък и партийния дом се запали някак си много удобно през 1990 г. и АРХИВА НА ЦК НА БКП ИЗГОРЯ!? Господ е комунист и никой не мой ма обори!
цитирай
39. bdenkov - 32
25.05.2019 03:51
Трябва да се разбере! Трябва част по скоро да се проумее, че нашите сантименти спрямо Русия, не са в наш интерес. Става въпрос за държавата ни, за бъдещето на децата ни и за принадлежността ни, към свободния и демократичен свят. Защо трябва все от нас да минава метър? Защо? Какво и кога ни е признала Русия, за да и отвръщаме със същото? Нима тя не ни написа историята и не ни направи тюрки и татари? Нима не ни открадна азбуката и не я нарече славянска? Нима тази азбука не сътворена от Българи? Цар Симеон Велики е отдал ума и силата си, за българския златен век, нима е мислел за някаква славянска култура? Питам ви? Руския интерес е да няма силна и обединена Европа, за да е тя господар на този континент. Не ви ли светва лампата? Къде да бъде България? При държавите на които искаме да приличаме и при държавите, които изповядват върховенство на закона, или при Русия която си я кара по тоталитарното му и е пълна с олигарси, като нашите дето ни пият кръвта всеки ден и дето неистово искаме да изритаме? Кой ще ни помогне да ги изритаме? Европа или Русия?
Тези, които не бяха на "Парад победы" ...
20.02.1954 Секретно.
Министерство на Вътр. работи на СССР докладва, че въпреки взетите мерки, в по-големите градове и промишлените централни райони, продължава да има такова нетърпимо явление като просячеството. По време на Указа на Президиума ВС СССР от 23 юли 1951 г. „За мерките при борбата с антиобществените и паразитните елементи, органите на милицията са задържали следното количество просяци и бездомници: през 2-рото полугодие на 1951 г. — 107 766 ч., през 1952 г. — 156 817 човека, през 1953 г. — 182 342 човека… 70 % от тях са инвалиди от войната и инвалиди от трудови злополуки.
Не съм много сигурен, ако греша ме поправете, но не помня на парад на 9 май, да съм виждал военно инвалиди! Те явно не са герои от войната, щом са позволили да ги осакатят?
- Защо Крим е населен предимно с етнически руснаци?
- Защото през вековете Московията изби или прогони другите.
цитирай
40. bdenkov - 33
25.05.2019 03:53
#наТазиДата преди 75 години МоSSковия прочиства етнически татарите от Крим.
Месец по-късно идва реда на българите.
(виж линк долу).
От 18 до 20 май 1944, над 190 000 кримски татари са депортирани от историческата им родина в Средна Азия. Докато бащите им воюват на фронта срещу Германия, НКВД нахлува изненадващо и дава срок до 30 минути на семействата им да си съберат багажа и да напуснат домовете си.
По източници на татарите 46% от депортираните умират за 2 години. Съветските източници дават оценка между 15-25%.
Цялата собственост - имоти, добитък, продукция, са отнети. Москва заличава напълно спомена от татарите в Крим, преименува 911 населени места.
Едва в 90-те години е разрешено на татарите да се върнат.
Днес под ботуша на Москва, този малък народ е отново подложен на гонения и тормоз, негови активисти изчезват или биват арестувани, съдени и затваряни.
През вековете постепенно, на вълни, Московията етнически прочиства Крим от всякакви народи и днес, хората с руско етническо самосъзнание са преобладаващото мнозинство.
Етнически прочиствания предприема Москва срещу почти всички неруски народи. Сталин извършва над 40 депортации на народи. В Източна Украйна предриема може би най-чудовищния геноцид в историята - Гладомора, в който унищожава от 4 до 7 млн. украинци. На опустелите територии Московията заселва руснаци. В Гладомора са подложени на геноцид и чудовищен терор и таврийските българи.
https://www.dw/…/%D0%BA%D0%B0%D0%BA-%D0%BF%D…/a-39881944
Сотир Цацаров и съпругата му Меглена Цацарова вече са неоткриваеми в имотната партида на фирмата “Калисто Мати” ЕООД, за която Биволъ разкри още преди 7 години, че през 2007 г. е дарила апартамент на Цацаров. Тогава той е най-влиятелният пловдивски съдия, Председател на Окръжния съд. Заради скандала с въпросното “дарение” и кандидатурата на съдия Сотир Цацаров за Главен Прокурор на държавата, Имотният регистър в края на 2012 г. беше подменен със задна дата и сделката беше преформатирана на “покупко-продажба”. Сега отнов
цитирай
41. bdenkov - 34
25.05.2019 03:55
С няколко думи нали? Две държави с бандитски управления решават да си поделят света и подписват договор за сътрудничество.Поделят си Полша но това не им е достатъчно.Бандитите ,които управляват ,като всички бандити си нямат доверие.Едната ,която знае,че е по-силна и добре въоръжена напада другата.После цял свят воюва срещу Германия и помага на СССР и Германия губи войната. Кой е ВИНОВЕН ЗА ИНВАЛИДИТЕ В СССР? И защо загубилата Германия успя да помогне на инвалидите си а спечелилата СССР НЕМОЖА?
жертвите дадени от СССР в тази война са неоправдано много. Некомпетентността, ината и неуважението към човешкия живот от страна на Сталин, включително и на гражданите на управляваната от него държава са причина да загинат толкова много руснаци без да се постигне реално военно или стратегическо преимущество. Сталин е критикуван за това от много генерали и други офицери... естествено след смъртта му. Нелепите заповеди и нереалните очаквания, които е имал Сталин са изумявали командващите и на съюзните армии от САЩ и Великобритания. Хитлер също прави подобни глупости и жертва излишно много от своите хора. Сталин води тази война като в средновековието, на принципа "имаме по-голямо население, значи рано или късно ще победим"! Нито хуманност, нито благородство, нито мисъл за своите хора. Колкото повече загинали и осакатени, толкова по-голяма слава за живите, за партията, за комунизма и лично за него! Осребрява политически дадените жертви от народите на СССР през тази война и е много доволен от това. Като гледам все още има хора, в уж цивилизования 21-ви век, които имат неговото средновековно мислене. Жалка работа.
между другото, СССР обявява война на България. България обявява война на САЩ и Великобритания, но не и на съюзника им СССР. Но после "братушките" обявяват война на България и я ОКУПИРА! Руснаците все говорят, че ние сме били против тях в тази война, но истината е, че не ние, а те обявяват война на нас! Това не се учеше преди, но не означава, че не се е случило!
цитирай
42. bdenkov - 35
25.05.2019 04:00
В рамките на Втората световна война България не само се въздържа от обявяване на война на СССР, но и не предприема нищо против тази държава. Т.е. не ние сме били против СССР, а СССР е против България, точно както е против българските интереси и през Първата световна война, през Балканските войни, през Сръбско-Българарската война и т.н.
отговарям на това - "сигурно Русия обяви война на Европа". Не Русия, а СССР обявява война на България! Това кой обявява война на Родината ми е много по-важно за мен, отколкото другите факти от тази война! А Германия не обявява война на Европа! Германия и СССР нападат Полша, после СССР веднага се насочва към окупиране на Литва, Латвия, Естония и Финландия , а Германия към анексиране на Австрия и окупиране на Чехословакия и т.н. И СССР и Германия имат съюзници в Европа. Та кой обявява война на Европа????? СССР имат съюзник и извън Европа (САЩ) и Германия има съюзник извън Европа (Япония).
90% от "етническите" руснаци (не само в КРИМ) са деца на други народности.
Лично аз съм говорил с такива, на които никой от родителите не са руснаци... Но той е !!!
Яко промити мозъци. като съседите ни на югозапад?
Разследването продължава и накрая ще излезе и отговорът на въпроса : От къде тази вакла кака издърпа 750 хил. долара за семестриалните такси за 5 години следване на синчето ѝ Рафаилчо в университета "Бъркли" в Калифорния ? Ще е добре да видим така предизборно кога и къде ги е декларирала и какви налози е платила, че да сме си наясно кой е "капиталиста" и кой "пролетариата"
Ние знаем нашата история през руската гледна точка! Тя, Русия е изпечен майстор на ИЗОПАЧАВАНЕ НА ИСТОРИЯТА!!!!
Народите празнуват,, независимост,,.Само робите празнуват ,,освобождение,,.
Хубаво де, ако признаят истината, тогава кой ще мразят?!?
Те не мразят, те го използват за плашило и манипулиране
Ако искат да са роби, оставете ги.
Искат и нас да ни пишат роби. А ако не сме съгласни искат да ни заколят.

цитирай
43. bdenkov - 36
25.05.2019 04:02
Вицеканцлерът на Австрия от национал-социалистическата австрийска партия АПС Хайнц-Кристиан Щрахе си подаде оставката, след като в медиите изтекоха записи от 2017 как предлага на предполагаем руски инвеститор държавни договори срещу подкрепа за политическата си формация.
Щрахе заяви, че се извинява, че постъпката му е била глупава и че е бил пиян.
АПС са известни с про-московските си позиции. Те работят за отмяната на санкциите срещу кремълски олигарси и фирми, наложени от САЩ и ЕС.
През последните години изтекоха достатъчно сведения, че Московията активно подкрепя всевъзможни крайни политически движения в Европа. Във Франция - Льо Пен, Германия - АДФ, Унгария - Йобик и др.
И у нас сред пионките на Кремъл са в средите на крайните политически движения. Т.нар. "патриоти" - Възраждане, ВМРО, АТАКА са откровени подлоги на Кремъл. Големите партии като ГЕРБ, БСП, ДПС са също наводнени с ДС агентура и червена олигархия - метастазите на Москва у нас.
Австрийският канцлер Себастиан Курц обяви предсрочни избори в страната след разпадането на коалицията с крайнодясната Партия на свободата. Страната беше хвърлена в криза след изтекли видеозаписи, в които се вижда как вицеканцлерът и лидер на АПС Хайнц-Кристиан Щрахе предлага на предполагаем руски инвеститор държавни договори срещу подкрепа за политическата си формация.
Разкритията бяха публикувани в съвместен материал на германските издания DER SPIEGEL и Süddeutsche Zeitung. След избухналия скандал и среща с канцлера Себастиан Курц, Щрахе обяви, че напуска правителството...
Поредното доказателство,че всеки докоснал се до нещо руско,или свързано с россия,рано или късно гризва дървото.......От двете страни........
Канцлерът на Австрия показа Формат на политик от цивилизирана държава със забележителна политическа култура. Незабавно обяви нови парламентарни избори.
Парламентарна демокрация в действие! Какво ни липсва и ние да я имаме?
цитирай
44. bdenkov - 35
25.05.2019 04:08
Каквото липсва в Русия. Колониалната администрация, която управлява България под формата на коалиция, не може да е по-цивилизована от "дона" в Кремъл и неговата камарила. Това подрива цялата Система, това е недопустимо и Режимът не би допуснал нито един човек, който би допуснал такава "еманципация", дори до подножието на най-ниските етажи на властта, както и да се превърне в един от лидерите на общественото мнение.
Смятам, че отсега нататък трябва да изпращаме въпросите директно на б.б. Той никога не е участвал във формат видеоразговор с България...и първият не-риторичен въпрос към него би следвало да гласи - кога ще се случи този разговор "с народа".
Ако подобен запис свързан с Бойко изтече в България ще го заобичат още повече !
Василий Иванович, ветеран от ВСВ, видеото е от преди няколко години:
- Нашата страна и нашата армия се опозориха пред целия свят, довери командването на отрепката Сталин, безграмотния дебил. Откъде са тези загуби през ВСВ - от мастията Сталин. Загубите ни са повече от немците ...
- Да но победихме
- Не, ние не победихме. Когато войната приключи Сталин отказа да приема награди и каза "Аз загубих войната, няма да приемам парада. Нека Жуков да го приеме". Пирова победа, знаете ли какво е?
- Кои са истинските герои?
- Истинските герои? Как да ви кажа. Това са Покришкин, Кожедуб, които воюваха истински. Но при нас има малко герои, истински герои. Истинските герои щяха да застрелят Сталин или да задушат това куче! Да му отнемат командването, както при Наполеон и ние нямаше да имаме такива загуби, нямаше да има война! Сталин подпали ВСВ! Той нападна с немците Полша!
"Народ, който избира корумпирани, самозванци, крадци и предатели не е жертва. Съучастник е."Джордж Оруел "1984".
прав си, но този народ, руския, бял ден не е видял, от Иван Грозни насам. Като ги гледам, се успокоявам в някаква степен, че нашето е бял кахър. Но, всеки народ си заслужава съдбата, и нашия към момента също! За жалост това са малко незомбирани единици......
цитирай
45. bdenkov - 36
25.05.2019 04:10
Анонимен източник:ЧУДОВИЩНА КОРУПЦИЯ В СЛУЖБИТЕ (ДАНС/ГДБОП/МВР):
Идва момент, когато човек не може да си затваря очите пред престъпните събития, които се случват пред него. Когато работиш в най-важната агенция за борба с организираната престъпност в България, задължение е да отстояваш принципите, пред които си обещал да пазиш обществото и държавата.
Служител съм в агенция, която би трябвало да се бори с организираната престъпност. Вече години наред обаче, виждам неща, които са далеч от услуга на обществото. В агенцията се шири корупция в средните и ниски нива, а често началниците дори не разбират. Друг път, очите остават затворени, за да не се създава проблем по партийна или друга линия. В резултат, държавата става съучастник – ние всички ставаме съучастници – в постоянното преглъщане на криминални дейности.
Не мога и не искам да разкривам името си, защото това ще привлече ненужно внимание към мен, а не е това целта на информацията, която ще споделя. Мога да кажа само, че съм служител от над 10 години в средните етажи на моята агенция.
Информацията, която споделям, ще бъде игнорирана. Изпратих я на няколко медии, но те не пожелаха да я публикуват – причините са ясни за мен, а предполагам и за всеки в България. Може да ви се стори, че онова, което пиша не е важно и не ви засяга, но не е така. Уверявам ви, че всичко е свързано - и практиките, които се случват в нашата агенция, се практикуват и в други служби. За съжаление, досега не бяха предприети мерки срещу корумпираните служители, забогатяващи заедно с престъпници, макар да има опити да прочистване на "гнилите ябълки". Фактите, които ще споделя, могат да бъдат проверени и всеки журналист ако пожелае може да ги запише и разгледа самостоятелно. Този документ ще бъде заличен – информацията ще е достъпна временно след публикуването му онлайн.
Информацията засяга част от сирийската общност в България, но и всички нас, защото подлежим на същия натиск, като този, който ще опиша.
цитирай
46. bdenkov - 37
25.05.2019 04:11
През последните години няколко пъти нашумяваха акции, в които бяха арестувани хора, обвинени за връзки с терористи. Два от тези случая са особено показателни – единият е арестът на т.нар. командир на Ислямска държава, който беше арестуван шумно. Другият е от скоро – при него бяха арестувани над 40 души под подозрение, че финансират джихадисти. Нищо от това не се случи, както беше публикувано официално с информация, предварително подредена и изпипана както от служители на моята агенция, така и от най-голямата служба у нас – ДАНС.

Т.нар. командир на Ислямска държава е търговец на тютюн и наргилета. ДАНС бяха привлекли този човек и го изпратиха в Сирия с идеята да бъде внедрен в ИД. Операцията беше провал и човекът трябваше да бъде арестуван за назидание, тъй като започна да разгласява информация за станалото. В ареста той престоя осем месеца и беше пуснат без много шум. В момента той продължава бизнеса си на „Цар Симеон“. Искаха процент от бизнеса му както се случва и на други араби в района, ако искаха да работят без проблем. МВР знаят добре тези практики.
Същият този човек, беше арестуван повторно по време на предварително уговорената акция срещу т.нар. финансисти на джихадисти. Над 40 души бяха арестувани – вероятно се сещат всички, които следят новините у нас. Беше публикувана информация, че задържаните са продавали коли на джихадистите от ИД и подпомагат дейността им. За съжаление почти никой – малцина, всъщност – журналисти публикуваха нещо вярно по този случай, а именно, че не става дума за акция срещу терористи.
От тези над 40 души, в ареста в момента има шест души. Един от тях е в тежко здравословно състояние. Охраната в специализирания арест се гаври с арестуваните и дори се отказват лекарства. Нито един от шестимата няма вина, нито има данни, че са подпомагали джихадисти. Те бяха натопени, защото отказват да работят с хората от тяхната общност, които имаха връзки с ГДБОП и ДАНС.
цитирай
47. bdenkov - 38
25.05.2019 04:20
Ще споделя имената на хората, пуснали сигнал срещу тези хора и с помощта на гърба, който им бива осигурен, дейността им остана встрани. Тези хора никога не са привиквани за разпит, въпреки многобройната вътрешна информация за криминалната им дейност, в която участват и български мафиоти.
Един от тези хора е Ибрахим Жлейляти. Сириец, който е от години в България и има бизнес с офис на „Цар Симеон“ 117. Официално не е ясно точно с какъв бизнес се занимава, но офисите са фасада за лихварски бизнес. Основните му пари идват от трансфери на пари и транспорт на пратки от Европа за Близкия изток и обратно. Службите взимат процент. Той има силни връзки със сирийското посолство и Хизбулла - за последните винаги се е знаело, че са добри "търговски партньори". Хора, които се събираха в ресторант "Зенобия" и "Финикия" в София перяха пари на организацията, подобно на Жлейляти. Особено важен сред тях е бизнесменът Малек Хюсеин, който официално се занимава със строителство, но основният му бизнес е наркотрафик. Има силни позиции в Пловдив.
От поне 10 години Жлейляти помага за трансфери на пари до и от Европа към Сирия, Турция, Ливан и Ирак. В Европа най-много работи с хора в Германия. Схемата наподобява т.нар. система „халауа“. Който иска да изпрати или получи пари, отива в офиса му. Жлейляти поема задачата да достави или да получи тези пари. За услугата си взима процент като горе-долу на 1000 евро взима до 70-100 евро. Няма договори и документи – всичко се основава на устни уговорки. В Сирия той има близки връзки с правителството. По вътрешна информация, през него минават хиляди евро седмично. Един от рекордите е над 100 000 евро на месец. Сами може да сметнете колко е печалбата за всеки в системата. Служители в двете най-големи агенции му предоставят гръб и той никога не е привикван за разпит, за разлика от други.
Системата му работи благодарение на сътрудници, работещи с Жлейляти и разположени в България, Турция и Сирия.
цитирай
48. bdenkov - 39
25.05.2019 04:22
В преноса на пари участват и хора извън общността – изпиране на пари от престъпна дейност. Жлейляти има трима най-важни хора в тази схема: Хасан Наасан, Махмуд Сафи и Нидал Хусари. Те помагаха и за изнасяне на живак от български складове в посока Сирия и Ливан.
Задържаните в ареста „финансисти на джихадисти“ знаят добре с какво се занимава Жлейляти и трябва да замълчат. Както казах, в схемата участват и служители в полицията и ГДБОП. Според мен по горните етажи в службата не знаят за тези измами и прикритие, но е време да обърнат внимание. Всички споменати хора имат връзки в двете най-големи партии в България, защото са удобни.
Подобна неправомерна дейност засяга и български граждани и това не можеше да бъде разбрано от обществото. В арестите има мнозина, които са вкарани вътре защото не са платили на който трябва. Нужно е малко, за да има за какво да се хванат и всеки може да остане за осем месеца. Не може да се излезе лесно, освен ако няма нужните средства. В случая, има шестима адвокати, чиято неофициална тарифа е 10 000 лева. Ако бъдат платени парите, излиза се след месец. Не може да се работи успешно с други адвокати, защото цялата система е компрометирана. Добре е винаги арестите да са пълни, защото се изплащат по 108 евро европейски пари на човек всеки ден. Разбира те, че става дума за немалко пари. Така и властите имат плюс – пред ЕС се представя, че България се бори с тероризма. В резултат, заради тези провали, рискуваме самата сигурност на страната си.
В момента всеки може да бъде приведен под отговорност, ако службите решат това. Примерът с арабската общност е показателен за корупцията по всички етажи. Но арабската общност не е сама в тези практики – много български граждани също са принудени да плащат, за да могат да останат „чисти“. Има цели схеми в МВР за документи – но това е отделен дълъг разговор, който заслужава специално внимание.
цитирай
49. bdenkov - 40
25.05.2019 04:27
Както казах, този документ ще бъде заличен. Не вярвам, че медия ще публикува данните, нито че Фейсбук е добро място за пускането на тази информация, тъй като лесно може да бъде заличена. Настана време, в което не може да се говори свободно за проблемите, защото всеки би се сблъскал със стена. Затова остава просто да бъде прочетено тук. Надявам се, че макар да бъде игнориран като неверен, някой ще реши да се занимае с изнесено в този текст и да провери сам изложените данни. Става дума за нашето общество и за държавата, към която имаме отговорност всички. Ще бъде публикувана още информация. Май 2019 К.Т.
Както се вижда от написаното тия служби въобще НЕ СА ТАЙНИ, а напротив. Продънени, простаци които за никакъв чеп не стават и аз и ти им плащаме заплатите. За това трябва РАДИКАЛНА промяна в конституцията: Нима някой се е съмнявал?!?!?
Наскоро кремълските пропагандни платформи като БНР, Оffnews, Гласове и стотици други парцали и гейши на руската пропаганда прореваха с пълно гърло, че Мохамед било най-популярното име в Берлин за новородени момчета през 2018.
Каква е истината? Само 1,26% от децата в Берлин са с първо име Мохамед във всичките му форми (Mohammed, Mohammad, Muhammed, Mohamed). Но германците кръщават децата си с 2 първи имена, например Пол-Даниел. Така най-често използваните в Берлин са Александър, Максимилиан и Паул.
В цяла Германия, Мохамед се нарежда на 24 място - това разбира се не го казаха пропагандоните на Московия.
За да напишат жалките си материали, пропагандистите вземат само една тясна група имена - махат втората част от първите имена на германчетата и така ги сравняват. Жалки мизерни манипулации.
Данни за някои квартали на Берлин:
кв. Панкоф - брой деца - 5057, няма Мохамед
в. Райникендорф - брой деца - 1035, Mohammad - 4 момчета, на 18-то място и Mohammed - 4 момчета, на 19-то място
цитирай
50. bdenkov - 41
25.05.2019 04:30
кв. Нойкьолн - това е берлинският квартал с най-голяма концентрация на жители с произход от мюсюлмански страни брой деца - 3220, тук има Mohammad - 11 момчета, на 13-то място по честота, Mohamad -8 момчета, на 28-мо място и Muhammed - 8 момчета, на 29 място по честота.

кв. Марцан-Хелерсдорф - брой деца - 1313, Мохамед няма.

кв. Митте - брой деца - 5915, Мохамед няма.

Повече тук:
https://daten.berlin/…/liste-der-h%C3%A4ufigen-vornamen-…

Целта на парцалите на Московия е елементарна - да внуши, че Европа се превзема от мюсюлманите, че пропада и така "православна" Московия да изпъкне като спасение.
В същото време, докато делът на мюсюлманите в Германия е в едноцифрените проценти, в самата Москва 1/4 или 2 милиона са мюсюлмани, което прави Москва европейският град с най-голямо мюсюлманско население.
Ще напишат ли някога БНР, Offnews и другите пропагандни парцали на Московия кое е най-популярното първо име в Москва?
Подробно тук:
https://www.dw/…/%D0%BD%D0%B5-%D0%B1%D0%B8%D…/a-48600587
https://www.dw/…/%D0%B8%D0%BC%D0%B5%D1%82%D0…/a-48615753
Виждаме, че мнозина са разтревожени относно твърденията ни за Offnews. Отдавна тази "медия" прави впечатление, че под прикритието на либерална медия твърде често дава безкритична трибуна на пропагандоните на Москва. Това е популярен начин за разпространение на дезинформация (метода 60/40 виж тук : https://www.stopfake/gnilaya-seledka-bolshaya-lozh-40…/) Например този материал. Тук се дава трибуна на лъжата, че посланика искал "задължително" изучаване на турски език. Посланикът може да се изказа неприемливо, но не е казал или искал "задължително" изучаване на турски език. Е за Offnews това няма значение.
В Московията живеят към 20 млн мюсюлмани, там трябва да имат по голямо безпокойство от ислямизиране както и от настъплението на китайците в Сибир.https://topnovini/…/766021-rusiya-evropeyskata-strana-na…
Две трети от федерацията са мюсюлмани мисля. Скоро ер доган откри най-голямата джамия в Европа имено там
цитирай
51. bdenkov - 42
25.05.2019 04:36
Точно е. Създават си образ на либерална медия, а пускат московски партенки. Класически пропаганден трик за дезинформация, метода 60/40. Да не забравяме, че Владо Йончев беше главен редактор на Телеграф при Пеевски. https://www.stopfake/gnilaya-seledka-bolshaya-lozh-40…/
Като например този материал на Offnews. Тук се дава трибуна на лъжата, че посланика искал "задължително" изучаване на турски език. Посланикът може да се изказа неприемливо, но не е казал "задължително". Е за Offnews това няма значение.
Кой мисли, че изобщо има някаква алтернатива на политическата сцена от 30 години насам? Истината е, че от всички комунисти тези от ГЕРБ са най - негодните, престъпни, крадливи и нагли!
Всички играят в отбора на БКП и ДС! Отворете си очите! Ще е добре за Вашите деца! Не останаха читави млади хора тук. Защо ли? Щото им е прекакено стабилно, сигурно!
Следейки отблизо събитията в Рассия, спокойно може да се каже, че в Руската Православна Църква вече няма нищо православно и религиозно. Това е поредният репресивен орган на Кремъл.
Мълния! Нови санкции срещу Кремъл
Санкциите касаят конкретни личности, но този път са свързани със Закона "Магнитски", за нарушаване на човешките права. Двама от петимата санкционирани са свързани конкретно със убийството на Сергей Магнитски, един с убийството на Немцов, и още двама с мъченията и убийствата на затворници и хора, с LGBT ориентация /в Карелия и Чечня/. Абузайд Висмурадов е шеф на "Терек" - силите за бързо реагиране в Чечня. Висмурадов лично е ръководил операция, включваща екзекутиране на хора с нестандартна сексуална ориентация, убивал е и журналисти или просто хора , несъгласни с тиранията на Кадиров. За Висмурадов се знае, че е дясната ръка на чеченския главатар и телохранител на семейството му.
https://home.treasury/news/press-releases/sm691
По-нагли и нахални от българските политици и бюрократи са може би само руските... Дори и китайците не си позволяват такива безобразия.
цитирай
52. bdenkov - 43
25.05.2019 04:41
Вчера Путин накара Помпео да го чака 3 часа. Резултатът от срещата:
- Крим е на Украйна
- Деокупация на Донбасс
- Няма да се свалят санкциите
- Идат нови санкции
- В Европа започват нови военни учения с участие на американски части по отразяване възможна военна агресия на Московия
Въобще, добре са си поговорили.
П.П.
По отношение обичайното, но рекордно закъснение, от Кремъл казали, че Путин закъснял, защото "случайно" по това време бил инспектирал някакви нови хиперзвукови ракети и самолети, което било нямало никакво отношение към посещението на американския външен секретар в Московия.
Бавно ама сигурно пак пада желязна завеса, този път България е от външната страна, за щастие и късмет.
Нашите, рублопоклонни политици, ни предлагат за вътрешната страна...
идвате...с закъснение....като Путя...
инспектирахте "свръхзвуков самогон"ли?
....че нямате с какво да дойдете е ясно...единия ви кораб го потопиха африканци-офцевози при Босфора,другият - Кузя, не можа да запали последно...а предпоследно в атмосферата още се различават неговите димни сигнали изпратени към диверсионната група(месни индианци)по окупирането на Аляска и връщането и в Руско владение!
P.S.Проблемът не е че ще дойдете,проблемът е че никъде не сте ходили...все тук сте си,никъде не сте заминавали за да дойдете сега!
Те по-кадърните избягаха от България...и останаха..Роднина-Милиционер-Роднина-Милиционер....
ами когато една рубла стане 70 долара догава ще се радват руските мекерета и ще идат да работят и печелят там. За сега е обратното и колкото да се хвалят никойне емигрира там.
с наследници на шумкари и терористи избили невинни Българи помакедончили насила над250 хиляди Българи не може по кротко времето го доказа.
...плюс 2 милиона българи в област Македония!! За българите преселници в Украйна и Молдова не ми се споменава.
цитирай
53. bdenkov - 44
25.05.2019 04:50
към тях ще прибавя Българите от беломорието, и един от най тъпите кумуняги Добри Терпешев на митинг заявява че беломорието не било Българско и дава заповед армията да се изтегли от там а тютюневите складове разграбени. Еее това са вършели шумкарската напаст.
кои сте вие , които "идвате от изток" бе, келеш глистав ? Тук е територия на ЕС и НАТО и ще ви наритваме обратно чак до тундрата, ако разбира се до тогава китайците не са ви я взели, а Кочината не се е разпаднала ! Светът не ви диша вече бе, мизерници !
И на какво отгоре си предава важност?!Народа му мизерства,той го дава корназ!За мен е пълен глупак!
Закъснение без извинение е белег на човешката глупост и наглост!
ти на к'во се радваш бе , читак ? На това ли, че "победените" наеха "победителите" да им вършат за нищо пари черната работа в автомобилостроенето ? Колко руснаци ще могат да си ги купят ? :) Че то е същото като с шивашките цехове в Благоевградско ... За тях що не се радваш ? Санкциите байо, са нещо съвсем друго и клетите ватенки започнаха да го разбират и усещат...
Там ги строят защото аборигените работят за жълти стотинки. Големи заводи се строят в държави с нисък стандарт заради евтината работна ръка. Още година-две санкции и китайците ще отворят завод за гуменки в оная дупка русия.
отдавна съм стигнал до извода , че дебат с русофил е като да черпиш магаре с бонбони - изяжда ги, но няма смисъл ! Имам доста преки впечатления и до сега не съм чул там някой да е фалирал заради санкциите ! Даже горещо ги подкрепят, като едните го правят от солидарност с Украйна, а другите тарикати просто на риск заобикалят ембаргото , но цените са вече поне 10 пъти по-високи..., като трябва да се подчертае, че номерът върви само с маловажни стоки. Т'ва газови турбини, т'ва технологии за добив на нефт и газ - просто забрави !
Това че комунистите сте просташки нагли и безочливи го знаят всички и точно това ще е причината "чаталът" винаги да е на врата ви...
цитирай
54. bdenkov - 45
25.05.2019 04:57
е баш тая е разликата между диктатура и демокрация с работещи институции и механизми - животът ти не зависи от волята на главатаря и ако ще и да е продажен дебил, докато работят институциите и механизмите, разлика има, но далеч не е толкова голяма.
Един вид - има кой да контролира дебилията и/или използването на общото за лично.
Този храненик на ДС (филиал на КГБ) се пише консерватор! Има ли по-голям социалъзъм от тази дебилщина:
"Джамбазки посочи, че икономическото спасение за България е тегленето на дъжавен заем и вдигането с тези пари на пенсиите и заплатите. Така се очаква да се вдигне потреблението. Той даде за пример Гърция, които имат милиарди дългове, които не се очаква да върнат, но живеят по-добре от българите."
Накратко "патриота" предлага с пари на идните поколения, да се субсидират сегашните. Същевременно с това Джамбазки и ВМРО мълчат за чудовищните грабежи КТБ, Газпром, ЛукОйл, АЕЦ Белене, Големия Банков Грабеж на ДС от 90-те, Цанков Камък, обществени поръчки и др.
Ако тези грабежи не бяха се случили дали щеше да е необходимо да теглим заеми, дали България щеше да е най-бедната страна в ЕС с изчезващо население?!
Риторичен въпрос.
Вместо това "патриота" реве срещу туци, роми - хвърля димни завеси, та дано да забравим за грабежа, дано да забравим, че грабителите са все още ненаказани. Това не е патриотизъм. Това не е консерватизъм. Това е най-висша форма на национално предателство!
Така са научени - да вземе заем, който да не връща. Срамота за един "политик" да учи цяла нация на далаверки, които за тях не са новост, разбира се....
Високопарни приказки до изборите, после ще си пие шампанско в компанията на млад мъж,в някой изискан ресторант в Брюксел..
Аааааа, да не забравяме че пръв продава българските паспорти като най голям държавен изменник и престъпник в едно с преоблечения милиционер - Шкембе войвода
цитирай
55. bdenkov - 46
25.05.2019 05:00
Взимане на кредити от чужди банки и харченето им за потребителна консумация демонстрира мисленето и манталитета на един пладнешки крадец. Даже и на ум не му минава, че тези пари в чужди банки принадлежат на спестителите в чужбина, които с платените там данъците върху доходите им помагат през програми на ЕС и на България. Докъде е стигнала покварата!
Такива политически изказвания ни отдалечават от €-зоната, а заради такива клептократи ще трябва да си останем под контрола на Валутен Борд още 50 години, докато държавата по естествен начин ще се очисти от тях.
няма санкции срещу кочината, има санкции срещу точно определени хора и компании, свързани с окупацията на Крим и отравянето на Скрипал. ЕС не са някаква сатрапия да подлагат обикновенните мужици на санкции. Това го направи джуджето, като забрани вноса на стоки от ЕС
Гласувайте за мен и аз ще ви повиша стандарта с парите на западноевропейските граждани, в това време ще торпилирам ЕС и НАТО , а за по-нататък нямам планове !
Най вероятно в бг държавни облигации инвестират български пенсионни фондове и застрахователни дружества . Като "тегли" един заем под формата на облигации с намерението да не го връща и бг пенсионнен фонд инвестира в този "заем" ще стане много "забавно".
Румен Гечев, известен още като Гумен Речев агент на ДС (филиал на КГБ), министър на Икономическото развитие при Жан Виденов, който докара България до тотална разруха, кандидат за европарламента, скъпи съотечественици.
Ами без да има лустрация, те са си съвсем нормални граждани на България..а предвид, че са били и двигателите на комунистическият държавен апарат над 35 години и знаят всички детайли и тайни в държавата директно от кухнята й, то да не очаквате да не се възползват от това...вече се съмнявам и с революция и гражданска война, че нещо би се променило тук...след като има хора да гласуват за тези партии плюс подобните им и след всички избори окупират парламента...Колкото и да не ми се иска да го напиша, България е една изгубена територия.
цитирай
56. bdenkov - 47
25.05.2019 05:07
Питам се,но не мога да си отговоря.Знам ли защо.Как в другите страни приеха лустрацията веднага,а тук не.Спомням си на митинга пред НДК.Излезе един ПРЕДАТЕЛ,казваше се желю желев.Та той ни каза: да признаем изборите...След това този идиот прие ръкоплясканията за гласуване и така дойде мръсника зам.Президент,този който унищожи голяма част от досиетата.А народа си замълча.Тия,които възроптаха,бяха махнати от СДС!!!???Ей такъв народ енашият в по-голямата си част.
Отговора е, че просто бе спретнат театър на промяната, но всичко си остана по старому, че и по-лошо...но всичко зад завесата бе с цел сближаване със запада за да се докопат комунделите до свежи пари, които нямаше как да дойдат с желязната завеса и явната ни ориентация към изток......огледайте се, всичко вече е или руска собственост, или на партийни другари и дс ченгета...към всичко това + ежегодно подаръци към русия..дали с реактори, дали чрез газ и петрол, дали цели предприятия като Булгартабак или телекоми и т.н, дали територии и българска земя за без пари...иначе казано България е превърната в една руска фабрика за валута...дори вече е толкова явно, че не е нужно руските марионетки да се прикриват...просто никой не го интересува, след като има за хлебеца до следваща заплатка..това е реалността...
Напълно съм съгласен.За голямо съжаление това е самата истина.Който я оспори няма да бъде нито прав,нито българин.
КАК ЩЕ НИ ХАРЕСАТ В ЕС С ТОЛКОВА АГЕНТИ НА ДС!?
Комунизма убива хигиената на мисленето.
Милеещ по СССР, но кандидат за ЕС, която я мрази
Руснаците, "по братски" бяха ни продали морално остаряло и негодно за съвременна война оръжие. Малкото що-годе съвременни системи бяха технически орязани, т нар "маймунски" версии. Това се отнася не само за ракетите, а за танкове, самолети, артилерия и всякакви други неща. След 1944г модерна оръжейна система не сме имали. Разбира се, всичко е закупено по цени, които никой не ще да коментира, червените тикви - още по малко.
цитирай
57. bdenkov - 48
25.05.2019 05:28
Напоследък са се размърдали червените "ракетопоклонници" и точат сълзи и сополи за прословутите СС-23,с които сме щели да сравним Истанбул със земята,да спрем сирийските бежанци и вноса на фалшиви китайски стоки. С "Пидирази,гадове мръсни,седесари долни и подобни" се заключават емоционалните реакции на останалите без ракетен щит (и с неспокоен сън поради тази причина) червенотиквеничковчета и патреоти. А тя работата е съвсем проста:
Ракетите СС-23 подлежат на унищожение още от 87ма година,според договора между САЩ и СССР. Ние просто не сме страна в този договор и за това нашите остават. Всичките ни ракети са 9М714К-с касетъчна бойна глава с 95 фугасни заряда 9Н225 (всеки един с 300 осколки с маса 5 гр.). Въпросната модификация е с максимален обхват 300 км (разстоянието по права линия между Истанбул и Плевен е 449км) и покрива границата с Турция-не по-далеч от Одрин.
Никога не е имало план България да разполага с ядрени бойни глави,защото използването им при този обсег би било равно на самоубийство.
По технически данни максималния срок на съхранение е десет години (три години в полеви условия). Веднъж като си купиш ракета не означава,че ще я предаваш от поколение на поколение.
В СССР последната установка е унищожена на 27.10.1989 г във военната база в с.Станково
Според генерал Димитър Тодоров (до '78ма година е началник,а след това-главен инспектор на ракетни войски и артилерия до 31.03.1987г.) нашите комплекси "ОКА" не са разполагали с НИКАКВИ бойни глави до 1992г. Носителите са имали модули за монтиране на ядрени глави,но след разпадането на Варшавския договор руснаците са ги демонтирали
"...- 1991 г. - с территории страны (България) спецчастями Советской Армии выведены ядерные боевые части для оперативно-тактических ракет. С пусковых установок 9П71 комплекса "Ока" удалены соответствующие кодово-блокировочные устройства и переходные отсеки с индексами АЭ1820 и АЭ1830 на ракетах 9М714.
цитирай
58. bdenkov - 49
25.05.2019 05:32
После этого ракеты и комплекс утратили способность применять ядерные БЧ..."
Инициативата за закупуване на конвенционални бойни глави (за да има поне някакви) е на Филип Димитров и Димитър Луджев,но при новоизбрания МО Александър Сталийски процесът е стопиран.
При министър Валентин Александров,в правителството на Беров са доставено фугасни,кумулативни и касетъчни бойни глави на стойност 3 млн. долара
Преговорите за унищожаване на ракетните системи са продължили над пет години. Решението не е взето "от днес за утре"
Нашите са нарязани ПОСЛЕДНИ от всички оператори на системата,ТОВАРИЩИ!
Руснаците, "по братски" бяха ни продали морално остаряло и негодно за съвременна война оръжие. Малкото що-годе съвременни системи бяха технически орязани, т нар "маймунски" версии. Това се отнася не само за ракетите, а за танкове, самолети, артилерия и всякакви други неща. След 1944г модерна оръжейна система не сме имали. Разбира се, всичко е закупено по цени, които никой не ще да коментира, червените тикви - още по малко.
Абе... всеки един който защитава тези кюнци, да се сети за Садам и неговите непобедим федаини...и жалките пускове на ракети тип Сделано в СССР...
И в София имаше ракетен дивизион (SS 22) през79-81 г. в 9та танкова бригада Горна Баня. Пълна скръб... За парада 1300 г България, ватниците ДОКАРАХА и ни ги пробутаха ЗСУ. 23...пълна скръб...
От 42 ракети,изстреляни срещу Израел от Саддам почина един човек...от инфаркт
Руснаците винаги са ни давали боклуци от оръжия до фабрики и заводи само да ни затрият, но ние сме жилав народ и оцеляваме за тяхно нещастие !!!
Кремиковци е типичен пример !
Служил съм, на брегови, ракетен комплекс "Редут". Нямаше как да се изстреля ракета, без да се получат кодове, от Москва! А уж, ракетите бяха "наши"...
А бе хората са прави за СС23, ама са позакъсняли със съжаленията с 35-40 години... То и Катюша бяха чудесни, ама 75 лета назад...
А оръжие от този род в ръцете на безумци си е чист апокалипсис...
цитирай
59. bdenkov - 50
25.05.2019 05:41
Аз съм служил там, това е начълно вярно. Ракетите са с двигатели с алуминиев прах и имат срок на годност 10 години. След тпва стават непредводими при пуск, всички офицери там го знаеха. В Телиш не е имало нито една ракета, та камо ли бойна глава. В съседното подделение имаше от по старите ракети на течно гориво. те бяха опасните ракети, за които никой не говореше и нямаше фазани, като нас. Но и тях ги разкостиха, щото бяха аналогови и никой не знаеше като излетят къде ще паднат. Това за 500км е пълна фантастика, по размер бяха като предния комплекс, който лети на 60км, само че малко по широки и с отделяща се бойна глава, която лети по балистика без двигател. От тактическа гледна точка са напълно безсмислени, да стреляш по нещо на 60км без да знаеш дали е там е пълна утопия, това бяха ракети за терор, като V2 на Хитлер
Абе за кво са ни бойни глави като управляват престъпници с дървени глави? За последните 30 години можеше сега България да е на път да стане развита страна но за да станат няколко човека милиардери, целият народ гризна дървото!
Кумулативен заряд на балистична ракета??????
Когато работих 2013-та на хотел на Златните,имах проблем с офицер от руската армия, който имаше огромното желание да убие съседите си германци. Причината за това освен алкохола бе и фактът, че видите ли били ги победили през 45-та. Беше горд с това, че е офицер на РФ и го подчертаваше доста пъти.
Скандалът с апартаментите на властта стигна и световните медии.
Точно тия,които рушаха църкви , сега искат да ги строят.
Разследващият журналист Христо Гешов, който беше в неизвестност цяла нощ, е бил убеждаван от двама мъже да премахне разследването си за незаконното ВиК в Троян от сайта на врачанската медия "Зов нюз".
Ех как да намерят някой Северин сега,....белким уйдурдисат положението!!!
цитирай
60. bdenkov - 51
25.05.2019 05:45
За хибридите на Москва, истината за ролята на Московията в историческите събития на България и българския народ са много неудобни. Защото истината е, че България не знае по-подъл, по-опасен и зъл враг от Империята на злото. За да се лишат от това неудобство, другарите обикновено протягат мръсните си ръчички към българската история и личности, за да ги оцапат с лъжите си. От десетилетия "българските" национални "медии" им предоставят любезно трибуна.
Отвратителни червени псевдо историци а нашите медии не престават да да им дават трибуна за да промиват мозъците на младите ни поколения!!!
САЩ няма да търгуват Венецуела за Украйна, както им предага по второстепенни канали Московията.
"Не може да има сравнение между Руската инвазия в Украйна и опитите на международната общност да подкрепи демокрацията и народа на Венецуела", е заявил неназован високопоставен служител на президентската администрация, предава Washington Examiner. "Съединените щати не обръщат никакво внимание на такива нелепи предложения" е допълнил служителят.
И какво общо имат Украйна с Венецуела?!Украйна си предаде ядреното оръжие на Русия с договор срещу гаранции за териториалната си цялост.Като гаранти подписите си сложиха Русия,САЩ и Великобритания.А сега Русия нарушава този договор,така че Украйна е в пълното си право да търси защита от другите гаранти,САЩ и Великобритания!
Във връзка поредното активно мероприятие на московската пропаганда (линк долу) с участието на една камара "патриоти" и "български медии" е редно да си спомним за лицето Костадин Костадинов, нашумял хибрид на Московия, популярен като Костя Копейкин.
Този тип стигна до там да заплашва с убийство българин, защото не бил русофил. Естествено нямаше никаква реакция от съветската цацараторска прокуратура, никаква реакция и от "българските медии", които дават щедро пространство на Копейкин. "Български медии" в кавички, защото не са нито български нито са медии.
цитирай
61. bdenkov - 52
25.05.2019 05:46
Те са на червената олигархия и ДС (филиал на КГБ), които и днес служат главно, за да разпространяват лъжите на Москва, за да зомбират наивните и невежите.
Случката е от ноември на 2017 и е от разговор във Фейсбук. Преди време същия хибрид, с една група зомбирани посети представянето на книгата на Александър Йорданов в Добрич, за да саборира мероприятието. Там един от неговите сподвижници, заяви за богатите къщи на българските възрожденци и революционери, че били "подлоги". Виж тук: https://www.youtube/watch…
Представяте ли си за каква зомбирана и продажна паплач става дума?!
Костя е чест гост на приеми в Руското посолство, а неговите материали се публикуват дори във ФБ страницата на руското посолство.
Представете си, руското посолство публикува материали на тип, който иска да трепе българи, защото не са русофили ...
Реалностите са такива, че това са именно русофилите безродници в нашата история. Като се почне от добре платените Радко Димитрив, мине се през Драган Цанков и русофилите, които извършват убийства, атентати, метежи, преврати за да саботират Съединението от 1885, убийството на Стефан Стамболов на пъпа на София през 1896 и други български общественици, после изобретяването на "македонската нация", после Септемврийския метеж от 1923, атентата в църквата "Св. Неделя" от 1925 и терористите след това до 1944, после черния Девети и избитите без съд и присъда десетки хиляди, концетрационните лагери, инсталирането на македонската нация на българска територия от Георги Димитров по заповед на Москва, после Тодор Живков който внушаваше на населението, че дружбата със СССР е необходима като "слънцето и водата", Чернобил, 3 фалита ... изброяването на злото сторено на България от русофилите безродници, от слугите на Москва, ще бъде много дълго ...
Факт е, че и днес тази пасмина предатели и безродници е толкова кръвожадна, колкото и в миналото. Това е действителността. Щом искаме да се справим с нея, трябва да я приемем с открито лице и да се борим.
цитирай
62. bdenkov - 53
25.05.2019 05:48
Представяте ли си за каква зомбирана и продажна паплач става дума?!
Костя е чест гост на приеми в Руското посолство, а неговите материали се публикуват дори във ФБ страницата на руското посолство.
Представете си, руското посолство публикува материали на тип, който иска да трепе българи, защото не са русофили ...
Реалностите са такива, че това са именно русофилите безродници в нашата история. Като се почне от добре платените Радко Димитрив, мине се през Драган Цанков и русофилите, които извършват убийства, атентати, метежи, преврати за да саботират Съединението от 1885, убийството на Стефан Стамболов на пъпа на София през 1896 и други български общественици, после изобретяването на "македонската нация", после Септемврийския метеж от 1923, атентата в църквата "Св. Неделя" от 1925 и терористите след това до 1944, после черния Девети и избитите без съд и присъда десетки хиляди, концетрационните лагери, инсталирането на македонската нация на българска територия от Георги Димитров по заповед на Москва, после Тодор Живков който внушаваше на населението, че дружбата със СССР е необходима като "слънцето и водата", Чернобил, 3 фалита ... изброяването на злото сторено на България от русофилите безродници, от слугите на Москва, ще бъде много дълго ...
Факт е, че и днес тази пасмина предатели и безродници е толкова кръвожадна, колкото и в миналото. Това е действителността. Щом искаме да се справим с нея, трябва да я приемем с открито лице и да се борим. Ако искаме България да остане!
България не знае по-големи, по-подли, по-мръсни предатели от русофилите безродници!
https://www.facebook/kontraprop/posts/879354385749517?__xts__%5B0%5D=68.ARC82rgGbpR9BqIgKAEsyjWwEVBwTxHFbl-jMSbU34kwyZpWWiAJvvNBUBelkAmKiq7ajlH0uD_vzFblLXX_o_QWJNCJzGaCBOHuGT6VLk8iVr3TooYzj7AUoenx5aF5ZdaQZq8SWD1cJ3ypl1YvnWtc6VlOfV2J_g6w2klDWVfRoClB5c6kPIX1bq6Hm6AaZ5iKF8PZh0qL5MkYbeEN3EBYRshNOSjzOByC6uXR_w05wgBpjQund2-ZlWONehahLmyxlE0DnG5GHhS9FLb9VMNfpAi9R8iyzHUxU_nsHtLdeZDTyN1OHmQWlweN_5AaK83zy2nwRMM-dywQoA
цитирай
63. bdenkov - 54
25.05.2019 05:56
КОСТАДИН КОСТАДИНОВ, ПО-ИЗВЕСТНО КАТО КОПЕЙКИН има бурна и показателно многолика политическа кариера.
Кандидатирал се е съответно за:
2005 г. – депутат от БНС, на второ място след Стефан Софиянски
2007 г – за кмет от ВМРО
2009 г. – за евродепутат от "Напред"
2011 г. – за кмет в комбинация с "Варна утре" на Красен Кралев, Новото време и ГЕРБ
2013 – за депутат от НФСБ
2015 – за кмет от АТАКА
2017 – за депутат от Възраждане
Можете ли да си представите по-съвършена политическа проститутка , изпаднала в тежка финансова зависимост?
ФБ страницата "Сдружение на русофилите в България" снася лъжата, че турският посланик бил казал, че иска "задължително" изучаване на турски език у нас. По команда #русофилитеБезродници почват да реват в един хор, с активната подкрепа на национални телевизии, сайтове - безчет пропагандни парцали на МоSSковия. Класическо активно мероприятие в действие, точно преди евроизборите.
За вас зомбираните с пропагандата на Москва, съществува друга реалност.
.. Ами случайно ли е тогава, че видният "патриот" Джамбазки, воглаве с цялата ДС/КГБ агентура във ВМРО обслужват московския хибрид Пеевски? Случайно ли е, че московския пропаганден Канал 3 на Пеевски предоставя щедро ефирно време на "патриота"? Нещо да са се разтревожили Джамбазки и сие за медийното влиянието на ДПС/ДС медийния олигарх Пеевски? Да бият тъпан за гигантската кражба КТБ, липсата на резултати от прокуратурата? Ами гигантския банков грабеж на ДС от 90-те? Забравихме ли го вече? "Патриотът" защо мълчи за яловата прокуратура, която явно узаконява с бездействието си тези чудовищни грабежи? А защо тези които надигат глас за тези неща, са "соросоиди" според този "патриот" и неговите ДС/КГБ другари? Това със Сорос впрочем не беше ли пак руска пропаганда?
Че кой от политическата мафия не работи за Кремъл..а
Твърде вероятно потомственото ченге на ДС (филиал на КГБ) е сложено начело на сделката за F-16 именно, за да я провали.
мръсни капиталисти, а с блядите винаги договарят "изгодни" за България
цитирай
64. bdenkov - 55
25.05.2019 06:02
Шкембето ,че е агент ,агент е . Но той е само един бушон ,както всички в това правителство , и прави това ,което му е наредено от баш бушона. Т.е. ако сделката се провали не се заблуждавайте ,че ББ нищо не знае и не е в час. А Борисов още с избухването на апартаментгейт ,от Брюксел даде едни тревожни индикации ,като намекна ,че зад апартаменгейт стоят американците ,защото материалите били излезли първо в Свободна Европа.
Само гледайте сеир как цялото ДС легендирано като "натовско" ще играе постановката "ние много искАхме да купим самолет, но поради атмосферното налягане и ретроградния Меркурий, национално отговорно, немАхме желание."
Щото няма Комисионна, или щото те натиснаха Господарите ти бе агент Иванчо??
Сделката е спряна от Кремъл,Каракачанов просто изпълнява заповедта на Москва!От цялата сага,руснаците търсят някаква размяна,най-вероятно спиране на санкциите за Турски поток,а защо не и за СП-2.Спомнете си какво каза Лидия Шулева,в навечерието на продажбата на Булгартабак на Западен инвеститор.Сделката е била на 100% уговорена и подробностите уточнени, в последният момент ДПС получават факс от Москва,и сделката е спряна,за да премине по-късно същото това предприятие в руски ръце.И сега забраната идва пак от Кремъл,а проблема не е в цената!
Я как лесно даваме на рашки парици,,,,,,,,,Милиард и 300 милиона за никой ненужен чайник,,,,,който никога няма да влезе в употреба,,,,,и 400 милиона за ремонт на стари руски Мигове
Опит за шикалкавени. Ето ние искаме, но те искат висока цена и се налага да купим друго. Правят ни на идиоти!
Питайте вашите обожаеми московски хибриди от МВРО, какво стана с педофилията дето щяла да я разрешава Световната здравна организация.
Като тази ли? http://6nine/…/06/27/who-nqma-da-legalizira-pedofilia/…
Чичко Ваньо договори изгодни цени за нефтохима, за БГА ,за техноимпекс......
Като гледам не мисля че е свършил.Сега е наи дивия и извратен комунизъм
цитирай
65. bdenkov - 56
25.05.2019 06:05
Първи май 1941. Парад на Червения площад. Присъства високопоставена делегация на нацистите (съюзници на Москва), която поздравява наркомът по отбраната Семьон Тимошенко. ВСВ в Европа бошува вече 608 дни.
Нека сега зомбираните от пропагандата на Кремъл пак да разкажат за "монархофашизма" в България и как СССР победил сам нацистка Германия.
Хитлер ги спука от бой ...
ако не бяха англичаните с морската блокада която спря притока на суровини от колониите на Германия ..
а какво ще кажем за помоща оказана оказана от Америка .;
хиляди превозни средства..
суровини за оръжейната
индустрия
топло облекло
обувки и т.н.
а за десанта в
Нормандия да не говорим ..
където бяха съсредочени елитните немски дивизии...
нека никой да не се опитва да злослови по адрес на войствения немски народ ,
който се сражава до последна капка кръв ...дори когато Германия се превърна в развалини от английката и американска авиация ..целодневни бомбардировки в които участват 3200 бомбардировача на съюзниците...
колко смешно ..СССР да победи сама Германия ..
още при първите атаки на немските войски..
около 3 милиона руски войни. попаднаха в плен ..
да не говорим за дезертиралите от армията. .
ха...ха ...
Без съюзниците, сега в Русия щяха да говорят немски език. Неблагодарниците на всичко отгоре след края на ВСВ обявиха САЩ и Великобритания за империалисти и врагове
Болни мозъци
Адмирал Дьониц, наследникът на Хитлер, фактически и подписал капитулацията на Германия, е уверявал (и предлагал) на САЩ и Англия, че, ако те не се намесват, то Той, с това, което разполага, ще върне Руснаците там от където са тръгнали!!!
С което мисля, че една от многото вини на Германия е щяла да бъде изкупена - виновността й за излизането на Комунизма извън границите на една Държава, а за Света двойна полза: едното зло - Националсоциалистическа Германия - победено, другото зло - Комунистическ(а)и СССРусия - изолирано, укротено и оставено на самоунищожение!!!
цитирай
66. bdenkov - 57
25.05.2019 06:09
напразно приятелю, каца без дъно не се пълни, колкото и да наливаш... Не поемат изобщо информация, която не им отърва, колкото и достоверна да е, дори и от първа ръка! Виж ги и сега, милитаристична държава, къде ще видиш дечица на 5-6 годинки, във военни униформи да маршируват и бабите им, пак в униформи да играят, нескопосан, гротестен балет? А може би само в Сев. Корея само са по-безумни!
Да, особено не се "обича" тази част от световната история в България от определени кръгове.
Нарком звучи много яко!
В България е " наркооп".
На този ден, 14 май 1938 г., футболистите на английския футболен отбор вдигнaт ръце за нацистки поздрав "Хайл Хитлер" преди мач в Берлин. Заповедта да направят това идва директно от британското външно министерство. Съобщава се, че играчите първоначално отказват, но британският посланик и секретарът на Футболната асоциация се намесят и ги принуждават да го направят. Това става във времето, когато британското правителство подписва споразумение с Хитлер, позволяващо анексирането на части от Чехословакия, а голяма част от британската управляваща класа подкрепя диктатурите на Хитлер, Мусолини и Франко като опори срещу комунизма.
Сибир гори
От седмици далечният изток на Московия гори в огромни пожари. Най-засегнато е прибайкалието, Иркутска област.
Путин и сие обръщат слабо внимание на колосалната трагедия. По-важни са паради на победата, хокейни мачове и др.
В последните години горските пожари в далечният изток на Московия зачестиха. Властите обвиняват немърливостта на местните, според Кремъл пожарите са причинени от необезопасени огнища, незагасени цигари и т.н.
Според местни активисти обаче причината е колосалната корупция. Пожарите силно зачестяват, след реформа която рязко намалява персоналът на горските служби и напълно прекратяват съществуването на леката авиация, натоварена да следи състоянието на горите. Същевременно с това горите са дадени за сеч на едри концесионери, свързани с властта, които извършват дърводобив извън регламента.
цитирай
67. bdenkov - 58
25.05.2019 06:22
Полицаи от #Венецуела благодарят на Мадуро, че им дал замразена кокошка.
Как се дресира човек. Оставяш го на ръба на оцеляването, биеш го без причина. После на част от робите даваш по 1 кокошка и те са ти безкрайно благодарни и верни, без да се замислят, че заслужават да не им е целта в живота кокошка.
Материал на Дойче Веле от 2016:
Българските заселници в Украйна са били смятани за врагове на СССР, а обвинението в българофилство е означавало разстрел или концлагер. Ново изследване разкрива факти за геноцида срещу българите по съветско време.
Една снимка, която сама разказва историята на Прехода.
От ляво на дясно Евгений Примаков - генерал от КГБ, шеф на ФСБ (приемник на КГБ), премиер на РФ. В средата - Евгения Живкова, дъщеря (осиновена) на Тодор Живков, най-дясно - Ахмед Доган - един от основните кукловоди на "Прехода", агент на филиала на КГБ - ДС.
В дъното зад ушенцето на Примаков, твърди се, наднича лице, което много прилича на Делян Пеевски - тогава млада надежда на московската олигархия у нас, а днес могъщ медиен олигарх, основен политически играч и стълб на пропагандата на Москва в България.
Циганин с школовка от кгб, на московска служба с мисия увеличение на русофилите посредством вменяване на идеята, че е етническа партия, и че московията ке ги спаси. Един от най- вредните за населението и държавата. Лично мнение- според мен кгб отдавна го прати на заслужен отдих в пъкъла
снимката е от 18.04.2000
А симо хазартният още при второто си идване в РБ призова от Велико Търново да се гласува за агент сава-сокол,а сокола и агент ДАНТЕЛАТА бяха едни от инициаторите за връщането му и включването в политиката,така че нищо случайно няма те са си дружки по ДС и КГБ линия!
В Казахстан, в редиците на "Безсмертний полк" попадна и Чикатило - сериен убиец и канибал.
Така се произвеждат Павлик Морозовци, Матросовци и други видове камикадзета, готови да умрат за мераците на Дребния. Зомбиран биоматериал !
Всичките тези обаче са измислени от пропагандата!
цитирай
68. bdenkov - 59
25.05.2019 06:31
Разделяй и владей е политиката им. Русия е заинтересована да е оградена от малки и слаби, буферни държавички в постоянен конфликт една с друга. Тя да е големият брат, спасител и арбитър.
Разследване на Фалшиви новини България.
Турския посланник призова за ЗАДЪЛЖИТЕЛНО изучаване на турски език? Истина ли е това?
Думите на Хасан Улусой бяха:
“Разчитаме на българските власти за по-ефективно изучаване на турски език в училищата”.
Въпреки това редица журналисти, партийни лидери, медии и фейсбук групи споменаха “задължително изучаване на турски език”.
Поради изключителната емоционална, патриотична и етническа насоченост на темата - очаквайте множество фалшиви новини.
Не, това си е манипулация на бсп , дпс / руската партия / . Особено сега . Русия винаги ни е шантажирала с Турция .
Аз до колкото си спомням в тази държава единствено руският беше задължителен в училище, а в петък и телевизията беше руска, че да свиква народа с техния "мир" ! Същата простащина е била задължителна и в другите соц .страни. Така , че "русофилите" да налягат посраните си парцали , че ни е писнало от техните лъжи !
значи ти ****** си обиден на другарите в Полша, Чехия, Унгария и ГДР, че не почитаха руския и руснаците ? Били окупирани от руснаците ,значи ! Ми то си е възмутително !
значи казваш да поканим руснаците , че да ни пазят от бай Тайпчо ? Хитро , не съм се сетил до сега !
очно путинофилите да не се обаждат! През миналата година Путин се среща 5-6 пъти с Ердоган. Повече отколкото с всеки друг президент. Близки са си. И президентите и империите им. Дали руския посланик в Турция не е някой нов "българолюбец" като Граф Игнатиев? А и не сме забравили изказването на Путин преди няколко години в чеченския парламент, когато обясни, че православието и исляма са по-близки, отколкото православието и католицизма... Нещо се мъти...
цитирай
69. bdenkov - 60
25.05.2019 06:34
ама ти вярно ли мечтаеш за такива диващини ? :) Кой луд ще "покани" руските диваци в държавата си ? Тези въшкари от където минат започва глад и купонна система... Като мароканските скакалци са ! И не турчинът разваля дослука с янките, а американците го наритаха... А пък базата се казва Инджирлик , но за теб е по важно да изписваш правилно името на гр. Мухосранск
купонната система, режима на ток и вода, както и други подобни екстри бяха следствие от краха на сбърканата социалистическа планова икономика и дефицита, който предизвика и тук, и в СССР и почти навсякъде из източна Европа. И за какви янки става въпрос, след като тук първите "демократични" избори ги спечелиха комунистите от БКП, но вече преименувани на БСП. Хората от ЦК на БКП по вълшебен начин станаха хора от ЦК на БСП и продължиха да управляват държавата, да правят пазарна икономика и преход, неща от които нищо не разбират, но се сетиха как да си си правят далаверите. Андрей Луканов, Петър Младенов, Александър Лилов, Димитър Попов и т.н. Какви янки, какви пет лева? И в СССР ли янките са направили нещо, че и там им бяха празни магазините? "Луканова зима" казваха хората, защото Луканов (БКП/БСП) управляваше!!!!!! После имаше и термин Виденов зима
Путин и Ердоган си приличат доста. Грандомани, които се имат за султани като от преди 200 години и се отнасят с населението на страните си като към стадо. И двамата направиха промени в конституциите само и само да останат президенти колкото си поискат.
Който иска нека проучи историята на един паметник в Истанбул посветен на Руско-Турската вечна дружба - Московташ. Жалко, че толкова много българи още вярват на мита, че руснаците се правят на братушки само на нас! Само някои българи още се връзват на тия шменти капели.
понеже виждам , че си тънък познавач на историята, та ми е неудобно да ти припомня, че до сега са ни "освобождавали" само руснаци, като междувременно са опустошавали държавата ни
цитирай
70. bdenkov - 61
25.05.2019 06:38
За щастие аз няма как да съм "пострадал" от нашествието на диваците по чисто времеви разлики в събитията, но това съвсем не ме кара да харесвам Хуйло и Хуйлостан ! И тъй като в главата ти е един компот от незнание и проруски заблуди и илюзии те съветвам да се поограмотиш , че ставаш за смях и съжаление !
стига с тези мокри сънища бе, човек ! Готви се до 10 години да видиш твоята Русия разпарчетосана и свита само в европейската си част ! Този път англо-саксите и "краварите" няма да правят грешки и да имат милост , а и "Ленд - лийз"няма да има . Ще е като за последно ! чудно ми е дали поне веднъж в живота си си виждал жив американец, че да се страхуваш толкова ? Виж за руснаци от всички породи , че си срещал не се и съмнявам !
ти направо ме разплака с тази селска идилия ! По същият начин женорята в Ботсвана и Буркина фасо варят чорба от пустинни гущери - едната гребне с лъжицата, другата гребне ...и веселба и закачки, а вечерта всички си лягат в общата колиба Само че ние живеем в 21-ви век и Илон Мъск си прати даже "Теслата" в Космоса... И кой те излъга , че българите са 90% комунисти и русофили , след като те отдавна не понасят и едните и другите ? Яко са те метнали, да знаеш !😂https://clubz/63540-kolko_pyk_da_sme_rusofili
Само да направя обръщение към наглите РУСОФИЛИ във вашата любима Русия има протести и безредици от патриоти и нормални хора против Лилипутин и цялата комунистическа сган искат оставка и затвор за тази престъпна власт която вече 102 години тероризира мирното население с лъживата си пропаганда.
Светлото комунистическо бъдеще налази Куба под формата на дажби и купони.
Купонната система /базирана на списък от 1962г / разрешава на един кубинец да приема месечно следните хранителни дажби:
3 кг -ориз
1,8 кг. - захар
0,5 л - соево олио
1 - пакет кафе
1 - пакет макарони
15 - бр. яйца
0,3 кг - грах или боб
0,45 - пилешко месо
От магазините започват да изчезват определени видове стоки. Познат сценарий .
цитирай
71. bdenkov - 62
25.05.2019 06:41
и аз така съм си мислел но ако ги изпратим там те мигновенно ще се присъединят към управляващата подтисническа хунта и няма да търпят народните лишения...
Те комунистически хунти са си съветски имеприалисти с фашо самочувствие и трудно присъединяват към тях. Нашите полезни идиоти ще си станат редови крепостни роби веднъж щом се заселят там. Мисля, че повечето го осъзнават просто джавкат във фейса за да получат кокалче и потупване по "гръбчето" от местните ни фашовци дето си ги дондуркахме и отгледахме през светлото им соц. бъдеще което ни сервират за преход. Не е виновен тоя дето папка баницата...
Това са им дотираните продукти на безценица с кубинско песо CUP. Иначе от години имат и истински пазар, но там цените са реални в другата им валута кубинско конвертибле CUC = USD. Но на тези пазари с реалните им заплати на реални цени месечно пак могат да си купят толкова продукти като в списъка. И се почва една черна борса и гражданско-държавно надлъгване. Обаче най-големият коз на революцията е, че там няма зима и с ром, пури и бамбини комунизмът се преживява със снишаване.
Валутата е за чужденци и пак няма изобилие от стоки, като в свободна страна, просто няма ограничения на количествата. Смешното е че 1 долар 1 евро и 1 канадски долар купуват 1 е песо
Не е песо, а конбертибле. Песото е като боливара може да го ползваш вместо да си режеш Грамна (техният Дума). На смешни цени в песо са продуктите от купонния списък (ако имаш купони де) и разни боклуци по аптеките. Днес и кубинците могат да ползват конбертибле ако се докопат до него, но преди години е било подсъдимо ако нямат документ за придобиване. Иначе идеята за конбертибле CUC е тръгнала от рекета върху завръщащите се от работа в чужбина (разбира се одобрени от партията и получили реално не повече от 20% от заработеното) и туристите. Не можеш да имаш и ползваш чужда валута, а за да купуваш по-хубави стоки в Куба ти трябва CUC, които купуваш пак на посочената от партията цена.
цитирай
72. bdenkov - 63
25.05.2019 06:48
Така те имат свежа валута, а ти си платил глоба капиталист.
точно както беше у нас с "боновете" за Кореком ! Явно червените задници обменят опит...
защо жалко,те си харесват положението,а ако нещата се променят някой ден,ще има да плачат и страдат за евтинията.нали всеки ден четем от наши сънародници колко хубаво беше.....
лидерът на руската националистическа организация "Русич", е в Сирия. Това става ясно от негова снимка, публикувана в Инстаграм, на която се виждат останките от древния град Палмира.
Алексей Милчаков е лидер на ВПК "Русич" (военно-патриотичен клуб), чиито членове воюват предимно в Донбас и имат общи учения с частната наемническа компания ЕНОТ. За самия Милчаков има редица обвинения, че участва в нацистки групи (https://kado4nikov.livejournal/30769.html).
Могъщият хибрид на Московия, ДПС-ДС медийния олигарх Делян Пеевски е в неизвестност от 2 години. По закон, за да кандидатства за евродепутат, трябва 6 месеца да е пребивавал постоянно в странта. "Българските" институции не обръщат внимание ...
момчето го охранява държавата,питайте компетентните органи от НСО,може и президента!
Този материал е от 2015, когато Путин отбеляза 8 гола в демонстрационен мач по хокей. Вчера хибридите в "българските" медии пак се подмокриха, защото Путин пак отбеляза 8 (някои казват дори 10) гола в демонстрационен мач в Сочи.
Гурбангюлай Бердимухамедов е най-успелият спортист, певец, писател, философ в Туркмения. Той също така е и президент.
Редица държави в Средна Азия са под различна форма на диктатури, управлявани от кланове, произлезли от бившата СССР номенклатура или КГБ. Там влиянието на Москва е все още внушително, макар, че Китай засили присъствието си значително през последните години.
Трябва да признаем, че от всички диктатори в района, Гурбангюлай е най-забавен.
РусоРОБ, или русоФОБ?!
Защото, да гласуваш за кака Лилянка (с майка рускиня и дядо и баба шумкари) нещо не се вързва с русофобията!
цитирай
73. bdenkov - 64
25.05.2019 06:49
Безпощадният текст на Александр Тверской !
Относно ветераните. Дори и на 15 години да е бил човек, когато е отишъл на фронта, днес той би бил най-малко на 90. Ако видите на 9-и май ветерани на възраст под 90 години, които щъкат наоколо, накачулени с разни награди, приемат букетчета и разказват спомени - пратете ги на майната им в прав текст. Неудобно е, разбира се, да се постъпва така с възрастни хора, но трябва. Повярвайте ми, трябва!
Чувството ви за справедливост и увереността ви ще се подсилят от факта, че това са деца, дъщери и синове на хора, които вече ги няма и с чиято смърт те спекулират, с чиито награди те нагло се кичат.
Ако чуете разкази за това колко героична е била тази война, колко прекрасно е било фронтовашкото братство, колко щастливи са били хората да защитават родината си, ако ви се случи да чуете спомени, удавени в радостни сълзи и възторжено хлипане - пратете ги на майната им още по-смело. Това са измишльотини. Истинските участници в онази война никога не са обичали да си спомнят за нея. А ако все пак са си спомняли, било е с такава болка, ужас и разочарование, че с думи не може да се изрази. Затова видите ли сълзи в изблик на "щастие" - пращайте на майната. Пред вас стои лъжец или някой, който е стрелял по своите в гръб.
Походната кухня, фронтовашките сто грама, акциите "подари чайник на ветеран - спомни си за дядо си", намаленията на цените на георгиевските ленти, веселите танци с тъжни лица край Вечния огън - всичко това е прекрасно, но то няма нищо общо с онази война. Онази война - това е нечовешка жестокост, кръв, откъснати крайници, провиснали черва, вопли на отчаяние и страх. И чудовищно предателство към собствените армия и народ.
цитирай
74. bdenkov - 65
25.05.2019 06:52
Заради бездарното ръководство и заради отношението към хората като към пушечно месо, заради това, че 90 процента от офицерите са унищожени преди войната от собствената си страна, заради сътрудничеството с фашистка Германия, заради тоталното лицемерие, фанатизма и параноята на Сталин и целия този режим загиват милиони, врагът е буквално (!) заринат с техните трупове. Повод за гордост? Онази война е безкрайна жестокост, безумие и извратеност. Това е тя. Девети май не е повод за дрънкане на оръжия, за паради и салюти. Повод е поне веднъж в годината всички да си затъкнем устата с шибания си патриотизъм и да се покаем за всички престъпления на онзи режим, а после да изречем истината за войната и нейните подстрекатели, да си спомним за загиналите и за цената, не оправдала целта.
Това не е празник. Това е скръб. Това е осмисляне на миналото ни. Това е разбиране кои сме и защо сме били и си оставаме такива. Стига, спрете се. Поне веднъж в годината млъкнете и се замислете. Няма с какво да се гордеем, няма.
..Войната никога не носи победа, Чарли. В нея само се губи, а оня, който е загубил последен, той проси примирие. Единственото което си спомням, е само загуби и мъка, и в края на краищата нищо добро...”
Рей Бредбъри
“Вино от глухарчета”
Това е малко като българските партизани след 9 септември стават 10 пъти повече
Преди години се шегувахме че колкото повече години минават, активните борци стават все повече и повече! Ама сега май понамаляха все пак.
За сметка на това пък се увеличиха хилядократно дисидентите активни борци против комунизма и социализма . Опа без малко да забравя и тези които се бориха срещу личния режим на другаря Тодор Живков част от които днес изпитват носталгични чувства по онова време . Но не мога да разбера по какви причини дали по младостта си , или по евтените кебапчета и кюфтета ,или пък по почти безплатните здравеопазване и образование или поради простата причина че са вапцаджии и фурнаджииски лопати .
цитирай
75. bdenkov - 66
25.05.2019 06:57
Някои от тях по това време са били все още в пеленаческа възраст но са били съзнателни борци антикомунисти , между другото такива парадокси имаше и комунистическата пропаганда че даже и когато те са били в съзидателните органи на бащите си и майкита
Получава се преливане най личните комунисти станаха отявлени капиталисти
Приказката на дядото на моя позната, многократно награждаван герой от войната и служил още 30години в армията "Бях пълен глупак да се запиша доброволец в армията на тия негодници" (СССР)
Да споменем също че Сталинските генерали са обучавали Вермахта и Луфтвафе тайно в азиатската част на СССР зад Урал. Затова целият генерален щаб и офицерите са очистени 1939 г. след обвинения че са “немски шпиони”?! За това този иначе параноичен изверг Сталин не е мислил че Хитлер ще го атакува!
Искат на Берлин,без връщане...
е то кой да иска в Русия? Иначе и Хамбург им харесва. Свирят руски песни на акордеони по ъглите.
Знаете ли защо 20 години след войната не ка празнували 9-ти май и не са правили паради?
В Черна Гора бяха произнесени присъдите на участниците в подготвения от Москва преврат през 2016, който целеше саботиране членството в НАТО на балканската страна.
Капитал:
Черногорското разследване твърди, че руснаците са сглобили групата и вероятно към дейността на Широков (истинското му име е Шишмаков) и Попов са причастни руските спецслужби, тъй като първият от тях е бил техен служител.
През 2014 г. Шишмаков е заместник на руското военно аташе в Полша, но е екстрадиран от страната по обвинения в шпионаж в полза на Русия и е обявен за персона нон грата.
През ноември миналата година изданията "Инсайдър" (The Insider) и "Белингкат" (Bellingcat) обявиха след собствено разследване, че истинското име на Попов е Владимир Моисеев, служител на ГРУ. Адресната му регистрация е в блок, съседен на този, в който живее Александър Мишкин, един от заподозрените атентатори от Солзбъри.
А какво се случи с техния помагач Саша Синджелич, който беше сръбски гражданин?
цитирай
76. bdenkov - 67
25.05.2019 07:01
Осъдени на смърт от военните трибунали през ВСВ:
Великобритания: 40
Франция: 102
САЩ: 146
Германия: 7 810
СССР: 157 593
Така излиза, че Московия е екзекутирала приблизително 15 дивизии от своите през ВСВ.
В числото не влизат убитите от заградителните отряди на НКВД, които със сигурност са много повече.
Източникът - един от малкото опозиционни медии в Московия - "Новая Газета". Няколко журналисти и сътрудници на вестника бяха убити през годините на путинската власт. Една от тях беше Ана Политковская.
Фактите за кърваво- червената армия "освободителка" (освободила половин Европа от свободата й), претворени с черен хумор от карикатуриста Бойко Бочев:

Пиша ти от Плевен, драги Ванка.
Помниш ли кагда пришол със танка?
Беше млад, но се държеше мъжки.
Зарази семейството ми с въшки…

Взе на мама златните пендари
и дори галошите ми стари.
Помниш ли, как кушаше картошки?
Наконец забърса три кокошки.

После си преспал със какa Сия
и изпил си всичката ракия.
А след време чухме и мълвата,
че си гръмнал тате във главата!

Длъжен бях да те обичам, Ваня.
Даже кръстих дъщеря си Маня.
Залъкът си давахме насила
на Русия – тая дива сила.

После цели девет петилетки
грабихте уран и руди редки.
Грабихте и жито, папироси…
Зарад тебе ходим голи-боси!

Дружбата ни беше “свята”, “чиста”.
Ние всички хранехме танкиста.
А пък ти ни пазеше със танка
и ни взе последната луканка…
Пазеше и немците, и чехите.
Ние тук възпявахме успехите.
С паметник стърчиш ни на главата
и скверниш небето и земята.
Хаджи Бойко Бочев
Карикатурата е от в. Преди и сега, излизал в София през 1992-1993 г. Изданието можеше да се превърне в българското "Шарли Ебдо", но за съжаление фалитът му беше предопределен от първия олигархичен кабинет в България след 10 ноември - на Беров и "Мултигруп". На страниците на Преди и сега присъства цял паноптикум от личности и събития заедно с техните истински биографии, с "дела и документи", които и досега определят политическия и икономическия дневен ред у нас и дърпат конците от задку
цитирай
77. bdenkov - 68
25.05.2019 07:09
дневен ред у нас и дърпат конците от задкулисието. Карикатурите и фейлетоните на Бойко Бочев от този период заслужават да бъдат събрани в един компедиум - сатиричен инвариант на "Аз живях социализма" - един сатирикон на старите нови българи.
Под националното знаме на Русия на страната на Хитлер воюват над 1,5 милиона руснаци. Това знаме е било в пълен противовес с червеното знаме на Съветския Съюз.
Напълно шизофренично е това знаме да се символизира с победата над нацизма и хитлеристка Германия.
Oще една шизофрения е георгиевската лента, като символ на победа над фашизма. На снимката в ляво е ген. Краснов, а в дясно казашки СС. Те носят медали с такива ленти от преди Сталин и 9ти май
Трагичен ден за България !
Краят на Втората световна война в Стария континент подпечатва съветската окупация на страната ни и на цяла Източна Европа. Под кървавия съветски ботуш следват масови убийства и разруха каквито България не е виждала от османското нашествие насам.
Само явни национални предатели биха могли днес да отбелязват някаква "победа".
Като не сте харесвали комунизма да сте емигрирали.
Чувал съм, че такива ги разстрелвали на граничната бразда при опит за бягство от комунистическия "рай"
и как се емигрираше? С влак от централна гара? Баси тъпнята.
Теб кат ти харесва комунизма, що не емигрираш в северна корея
Пише глупости тая, така било то, отиваш в някой участък на МВР и казваш, абе я тука ми дайте експресно ИЗХОДНА виза, че нещо не ми се строи комунизма и желая да живея в капиталистическата ГФР, имам билет за Мюнхен! Какво щеше да се случи на такъв човек?
Този ден всъщност официално слага край на мечтите на ссср за Световна комунистическа революция и доминация на тази система. На практика победителите ссср след войната е в същите граници като преди нея..Да, опъва конците в Източна Европа и т.н ..но това е нищо в сравнение с плануваното..а и виждат,че капитализмът се е разрастнал в пъти повече!Сталин е много разочарован..
цитирай
78. bdenkov - 69
25.05.2019 07:15
.И дълбоко в сърцата си орките от изтока започват да разбират,че е въпрос на време..въздушната им кула да се срине и голямото червено око да изгасни. И поробените народи платиха цената..
Те много хора чуха. Само коравите червени чугунени тикви не искат да чуят. Той да само Суворов.... Направи ги на гъзере и коприва....
Кой беше казал, че комунизмът е необходим етап в развитието на капитализма... За съжаление 50 години бяхме в ролята на опитни зайчета и след това - рестарт от нулата
тази война я започнаха Хитлер и Сталин, неуважаеми трол, тъй че НЕ. Благодаря, но последващите години в България са години на окупация от СССР, унищожаване на интелектуалният ресурс на нацията, чрез убийства и процеси без съд и присъда. Унищожаване на селското стопанство, икономиката ни, които са били доста добре развити за времето си! За кое да сме благодарни, всъщност на СССР?
знаеш ли,че Бундесрепублик световен топизносител набиореактор, седи мирен,че германците пак ще дойдат
Щом си толкова космополитен пунктуалист защо не смири глава пред всички загинали или на 07.05/08.05 (когато Германия подписва капитулацията) или на 02.09. когато ВСВ приключва с капитулацията на Япония?
Или Гаварит Масква плаща само за русофилистични изказвания на рашибозук?
питам само... Руските войски на днешния ден освободиха ли ни и от кого и от какво или ни ПОРОБИХА ЗА 45ГД.
На вчерашния ден не завършва войната, а само капитолира един от виновниците за започването и. И да припомня, войната не започва на 21.06.41, а на 01.09.39г
какво точно празнува Европа днес, освен Денят на Европа?
Ама пък я колко лесно папагалствате Гаварит Масква русофилистичният рашибозук.
Айде бегай да си получиш 5-те рубли.
Какво празнувате бе аутисти ? България губи 1/3 от територията си . Да ви го начукам и на безродниците мръсни .
цитирай
79. bdenkov - 70
25.05.2019 07:19
Изпилените от съветска пропаганда чугунени глави едно си знаят, едно си баят! Цял живот са им набивали в кухите канчета лъжи, моделирали са им мисленето до такава степен, че да обичат повече расия, от колкото България. Нежеланието им да четат и мислят върху реални исторически факти и документи ги прави импотентни и деградирали човешки същества. Това да вдигаш портети на Сталин, Жоро Тарабата, Ленин.....все едно германци да излязат с портерти на Хитлер, Гьоринг, Химлер и да се гордеят със свършеното от тях. Другари, вий сте завършени идиоти!
На сталин му е било през кура за жертвите от войната и от колективизацията, окупирали са ни избили са интелигенцията, въвлекли са армията ни в реални бойни действия за да си постигнат целите, вие сега искате да им се радвам. Еба**л съм им май**ката ру**ска.
Войната я започват две социалистически страни, Едната национал-социалистическа, а другата интернационал-социалистическа. Тия две страни сключват пакт и си поделят Европа. Нормален човек не вярва, че Полша е нападнала Германия, като и не вярва, че Финландия е нападнала СССР.
Русофилите не търсят и обичат истината. Всяко съждение, нарушаващо полираното от савецката пропаганда празно пространство между ушите, им причинява душевни страдания и адска болка.
От къде идва нацизъм? Как се е казвала партията на Хитлер?
Това е трагичен ден за България.Войната на Хитлер се оказа подкрепа за комунистическият руски империализъм.Американците не бяха наясно кого подкрепят и раздадоха източна Европа на руснаците,може би нарочно .Ако не беше войната болшевиките никога нямаше да останат на власт.Така умело смесиха т.нар.отечествена война със заслугите на Сталин и комунистите и за един много обикновен народ,като руснаците това си остава истината и до днес.
Не знам как би изглеждала Европа и целият свят,ако другият психар Хитлер не беше събудил и манипулирал с доста обикновенни и изтъркани пароли войнско грабителския инстинкт на масите германци.
Какви ти паради,какви ти победи.
цитирай
80. bdenkov - 71
25.05.2019 07:26
Пълно падение на човечеството.
Сега са на път да разрушат цялата планета.
Този път няма да има победители .Ако някой мисли,че ще се спаси се лъже.........
Има една приказка и е вярна,,СМЪРТ НА КОМУНИЗМА-СВОБОДА НА НАРОДА!!!!Лошото е,че 45години комуняги ни,,,,,мърляха,,а сега техните рекръстени протежета,,зокато и роследното КОМУНИСТИЧЕСКО ОТЛОЧЕ НЕ СЕ ЗАГУБИ,,БЪЛГАРИЯ,,НЕ Я ЧАКА ДОБРО,,,ПРАКТИКАТА НА КОМУНИЗМА,,ДАМА ТИ 5ЛЕВА,,ВЗЕМА ТИ 7,,ДАВА ТИ ДА ОТКРАДНЕШ 10ЛВ,,ВЗЕМА НИ 20,,НО ЛОШОТО Е,ЧЕ НА МНОГО ХОРА ИМ.ЛИПСВАТ ТИЯ ОТКРАДНАТИТЕ 10ЛЕВА,,,ТЕ ВСЕ ОЩЕ СИ МИСЛЯТ,,,ЧЕ УЖ БЕЗПЛАТНОТО МОРЕ Е БИЛО ТАКОВА И УЖ НОМАТА ЛАДА Е БИЛА ЕВТИНА,,САМО ЗА СРАВНЕНИЕ,,1985Г ЛАДА 2105,,,,Е БИЛА 6000ДОЛАРА,,,,А ФОРД СИЕРА 1.6 С ЕЛ СНЪКЛА Е БИЛА 9000МАРКИ,,,,Е,,КОЕ МУ Е ХУБАВОТО НА КОМУНИЗМА,,НО ТИЯ ,,БАШ КОМУНЯГИТЕ СА КАРАЛИ ЕС КЛАСИ ТОГАВА И СЕГА,,А ЗАБЛУДЕНИТЕ ,,,,ДЕТО ИМ Е БИЛО ДОСТТЪЧНО ДА ИМАТ 10ЛИТРА ЗА ПЕЧКАТА И 10 ДНИ НА МОРЕ И ДА ЯДАТ ТАРАТОР,,,,УЖ БЕЗ ПАРИ,,,,,,,СА СИ НАКИВА И СЕГА,,МИТАК,,,БРАВО,,ЧЕ ЗАМИНА НАВЪН,,И ОСТАВИ ТАЗИ КОМУНИСТИЧЕСКА ДЪРЖАВА,,,,,,НАРЕЧЕНА БЪЛГАРИЯ,,,,ТЕ Я СЪСИПАХА ПРЕЗ 1944,,СЕГА Я ДОВЪРШВАТ!!!!
Нека всеки истински българин заплюе на този ден червените буклуци измет и болшевишка сган обявила война на неутрална България.
Вярно, с една малка поправка. Окупираната от руския ботуш е Централна Европа, където се намира и България, Източна е от Украйна до Урал и е окупирана от пияниците още преди тоя ден.
временна администрация, същто като българската в Македония от 1941 до 1944 год.
бомбардираха ни тези, на които ние обявихме война. А ни окупираха тези с които поддържахме дипломатически отношения през цялата война.
след обявяването на война на САЩ и Великобритания, ответния удар е бомбардировки. Я кажете, защо обаче СССР бомбардира, без да сме им обявили война, няколко български града - Казанлък, Стара Загора, Русе, Горна Оряховица. Повтарям, нашето правителство от уважение не обявява война на СССР.... ние не сме във война с тях, те ни бомбардират....?
цитирай
81. bdenkov - 72
25.05.2019 07:32
Също Добрич, Каварна, Варна..... са бомбардирани от съветската армия.
Ами Балчик руските варвари го сриват до основи.
а руснаците не са бомбадирали така ли
Е, то руските "братя", според другарката, и Свищов не са опожарявали. Ама НИТО един път, да не каже някой, че са два пъти?!
Естествено, че окупира България.Дали са няколко дни на комунистите да свършат мръсната работа с убийствата и тогава са влезли.В Полша и Финландия сами са си свършили работата.
На празниувашите днешният ”празник”.
1. Капитулацията на Третият Райх е подписана на 7 Май 1945 .
2.Не -това не е края на Втората Световна Война.
3. Съгласно Парижкия мирен договор (10 февр. 1947г. ) България е победена страна, запазва границите си отпреди влизането във войната (1 март 1941г.), като за нея остава да важи Крайовската спогодба (1940г.), с която Румъния ни връща Южна Добруджа.
Останалите клаузи на договора са неблагоприятни, защото България не е призната за съвоюваща държава - въоръжените сили са намалени и трябва да изплати репарации на Гърция и Югославия в размер на 70 млн. долара.
Така, че днес ние празнуваме Денят на Европа, защото както е казал Апостола:
“Нашето драгоценно отечество ще се нуждае от достойни хора, които да го водят по пътя на благоденствието, така щото да бъдем равни на другите европейски народи.”
Васил Левски
P.S. За евентуално възмутените: Дядото на пишещият тези редове е взел участие в ВСВ и е стигнал до Балатон . В къщи се търкаля “онова медалче” с Коба, колорадската лентичка и “Наше дело правое ...”
Че ние сме от победените, ликвидираните, нямаме право да празнуваме !
Германия отново превзе Европа икономически и политически,не всичко изглежда така както е вижте какво стана с Русия разпаднаха се нейните бивши републики и Соцлагера икономически и политически провал.
Репетиция за утрешния парад в С. Петерберг. Всяко съвпадение с Нюрмберг 1933-а (а.к.а. “Reichsparteitag des Sieges”) е съвсем случайно.
цитирай
82. bdenkov - 73
25.05.2019 10:54
Утре е денят на победобесието, когато градовете ни ще напъплят едни "безсмъртни полкове" колорадски бръмбари, понесли портрети на "дедывоевали", правени на килограм в руското посолство, ще газят и палят европейски знамена и ще развяват руски и съветски парцали със сърпове и чукове, гарнирани с портрети на сталини и ленини...
Анатема!
Относно ветераните. Дори и на 15 години да е бил човек, когато е отишъл на фронта, днес той би бил най-малко на 90. Ако видите на 9-и май ветерани на възраст под 90 години, които щъкат наоколо, накачулени с разни награди, приемат букетчета и разказват спомени - пратете ги на майната им в прав текст. Неудобно е, разбира се, да се постъпва така с възрастни хора, но трябва. Повярвайте ми, трябва!
Чувството ви за справедливост и увереността ви ще се подсилят от факта, че това са деца, дъщери и синове на хора, които вече ги няма и с чиято смърт те спекулират, с чиито награди нагло се кичат.
Ако чуете разкази за това колко героична е била тази война, колко прекрасно е било фронтовашкото братство, колко щастливи са били хората да защитават родината си, ако ви се случи да чуете спомени, удавени в радостни сълзи и възторжено хлипане - пратете ги на майната им още по-смело. Това са измишльотини. Истинските участници в онази война никога не са обичали да си спомнят за нея. А ако все пак са си спомняли, било е с такава болка, ужас и разочарование, че с думи не може да се изрази. Затова видите ли сълзи в изблик на "щастие" - пращайте на майната. Пред вас стои лъжец или някой, който е стрелял по своите в гръб.
Походната кухня, фронтовашките сто грама, акциите "подари чайник на ветеран - спомни си за дядо си", намаленията на цените на георгиевските ленти, веселите танци с тъжни лица край Вечния огън - всичко това е прекрасно, но то няма нищо общо с онази война. Онази война - това е нечовешка жестокост, кръв, откъснати крайници, провиснали черва, вопли на отчаяние и страх. И чудовищно предателство към собствените армия и народ.
цитирай
83. bdenkov - 74
25.05.2019 10:58
Заради бездарното ръководство и заради отношението към хората като към пушечно месо, заради това, че 90 процента от офицерите са унищожени преди войната от собствената си страна, заради сътрудничеството с фашистка Германия, заради тоталното лицемерие, фанатизма и параноята на Сталин и целия този режим загиват милиони, врагът е буквално (!) заринат с техните трупове. Повод за гордост? Онази война е безкрайна жестокост, безумие и извратеност. Това е тя. Девети май не е повод за дрънкане на оръжия, за паради и салюти. Повод е поне веднъж в годината всички да си затъкнем устата с шибания си патриотизъм и да се покаем за всички престъпления на онзи режим, а после да изречем истината за войната и нейните подстрекатели, да си спомним за загиналите и за цената, не оправдала целта.
Това не е празник. Това е скръб. Това е осмисляне на миналото ни. Това е разбиране кои сме и защо сме били и си оставаме такива. Стига, спрете се. Поне веднъж в годината млъкнете и се замислете. Няма с какво да се гордеем, няма.
Аман,бе !!
Няма оправия!
Те си искат да си живеят с маршове, Калашници и строева подготовка.Това е съветския манталитет.Много малко са нормално мислещите там.Анатемосани от такива като родителите на тези деца от снимката...
Типично..Нали Воскресение е само и единствено советский православнЙ ПразДник.
Те първи са го дали на Света.Нали като във всяко нещо са най най най първите в света.Дори и първият питекантроп пак е бил советский человек
те и досега са си питекантропи с балистични ракети !
Вариант на Хитлер югенд (Хитлерова младеж). Може би трябва да ги наречем Путинова младеж, обучена да се зъби на цивилизования свят.
Хитлер ряпа да яде!
Там е имала възрастова граница!
В Русия ги раждат с омраза!
Подготвят ги още от детските градини за пушечно месо, в Афганистан, Кавказките републики, Сирия, Либия, Венесуела и.....навсякъде където има страни за "ОСВОБОЖДАВАНЕ"
Парад на изкуфели родители ..
цитирай
84. bdenkov - 75
25.05.2019 11:05
Със всеки ден държавата се капсолова и затваря за света и поема по курса на северна кореа ... лошо е че това ще доведе до нейзбежна война с много жертви .... имат огромно количество всякакво оръжие тва е лошото ....
незная кое е по-лошо, индоктринираните дечица които нямат избор и поемат това което им подават или огромното количество на такива дебили в свободния свят които им симпатизират по собствена воля ...
Има ли зад гърба им батальоните на НКВД,за да могат да стрелят в гърба им!
Мъчно ми за дечицата!
Морячета, танкисти, артилеристи,... Ама, къде са загранотрядите-НКВД-ци!? Те във "Великая" не са ли участвали!?
Главният прокурор на Украйна започва наказателно производство по свидетелствата за обучаваните от Московията във военни лагери и псевдопатриотични клубове деца на окупираните територии в Донбас.
https://www.gp.gov/ua/news.html…
Бъдещите руски ...... ''миротворци'' ........
Ооо, ако могат не децата, а и бебетата ще жертват.. само социопати биха ги правили тия неща.. ужас
Гробарския бизнес е бил винаги на печалба...само дето не са го осъзнали още тези дечурлиги
През 10 години ще ги ловим и тях в нащи кърища
Преди изборите в целия съюз, които са от 23 до 26 май, експертите откриха огромна мрежа от автоматизирани профили в социалните медии, за които се твърди, че са контролирани от руски играчи, които подхранват екстремистки възгледи като умножават съдържанието, създадено от крайнодясната “Алтернатива за Германия”, както и от различни поддръжници на напускането на ЕС в Обединеното кралство.
Има, има! Тук са още 80%-те дебили. Дори и някаква идиотска партия "Русофили", които се наричат родолюбци (на коя Родина???) ще участва в европейските избори! Прав излезе Иво Дебила....
То има ли европеец, дето да не е облъчен?
А ние какво правим за защита?
Моторизираните циркаджии на Кремъл, които са на държавна издръжка от Москва, им напомниха, че втората световна война я започнаха Хитлер и Сталин с договора Рибентроп-Молотов от 27 август 1939, с който си разпределят
цитирай
85. bdenkov - 76
25.05.2019 11:10
27 август 1939, с който си разпределят Европа.
Грузия и Полша не допуснаха циркаджиите на своя територия.
Червената/ДС олигархия, която владее икономиката, медиите, политиката в България след 1989 налива в главите на невежите басни за Московията, САЩ, соросоиди, илюминати, масони, евреи и прочее, чрез стотици пропагандни платформи и парцали, една камара пропагандисти и безчет платени тролове в социалните мрежи …
Пропуснали сте новината за "най-новия" "най-могъщия" хуманоиден робот...................
За щастие техните "оръжия на бъдещето" си и остават в бъдещето, когато щеше да дойде комунизма. В противен случай сигурно щяха да ги използват.
стотици са сайтовете като информиран.нет. Постоянно изчезват едни и се появяват нови. Московията е световна сила в пропагандата. И това я прави много опасна. А много от коментарите отдолу са отново на платени тролове - за да покажат как българския народ лелее за Московията. Благодарим за сигнала, може да го използваме, все пак такива дебилщини като в информиран.нет не са чести
Путинизъм,дебилизъм,кретенизъм,олигофренизъм...русофилизъм ....
И сайта greenhaiver.blogspot също ...
У нас безчет „медии“ се опитват да ни убедят, че страната, която не може да произведе една свястна кола, пералня, ютия, имала била безаналогови оръжия, от които НАТО се напикава, а редовия русофил – подмокря …
Червената/ДС олигархия, която владее икономиката, медиите, политиката в България след 1989 налива в главите на невежите басни за Московията, САЩ, соросоиди, илюминати, масони, евреи и прочее, чрез стотици пропагандни платформи и парцали.
Основен стълб на руската пропаганда у нас е медийната империя на ДПС/ДС олигарха Делян Пеевски.
Обърнете внимание на посочените примери, за да си дадете представа за мащаба на проблема.
*Vesti е собственост на NOVA ТВ. Една от "българските" национални телевизии ... Удивително е колко старателно и често публикуват материали за безаналоговите оръжия на Московията, използвайки
цитирай
86. bdenkov - 77
25.05.2019 11:15
използвайки видео от фалиралата ТВ7 на Цветан Василев, който заедно с Пеевски източи КТБ и ограби българския народ с 4.5 милиарда лева. Осъдени няма впрочем.
*Дарик пък - собственост на ДС агента Радосвет Радев - хитро се позиционира като една от либералните медии и вкарва между другото лъжите на Московия.
Много са медиите у нас, които по московските учебници за пропаганда (виж долу в материала) прокарват пропагандите на Кремъл.
Дебилите им вярват.
https://www.facebook/…/a.237206966630…/872608719757417/…
Безаналогови самальоти, на ръка се отварят.
Само мизерията и простотията им нямат аналог... и злобата, особено към България.
"Вперед, Россия!"
Оригинальная версия клипа Олега Газманова, которую еще никогда и никому не показывали!
Слов нет!
Это шедевр!
България не знае по-големи предатели от #русофилитеБезродници:
На 6 май преди 85 години се слага началото на едно от най-зловещите предателства към българския род, извършено с дейното участие на СССР и българските комунисти. Във Виена е подписан и обнародван така нареченият Майски манифест - обръщение на Вътрешната македонска революционна организация към македонското население и македонските революционери. Документът апелира към обединение на всички крила на македонското освободително движение в „единен балкански революционен фронт“ и към тясно сътрудничество с Коминтерна. Манифестът прави разлика за първи път между „македонския“ и другите балкански народи и поради това този акт се смята днес в Република Македония, като един от основните жалони по пътя към официалното създаване и признаване на отделна македонска нация.
В толкова дългата българска история, Георги Димитров печели наградата за безапелацианно най - голям предател!
стамболийски му е генерална репетиция, но той среща заслужената си съдба
КОМУНЯГИТЕ, като се правят на патриоти,защо не казват нищо по предателството!
Ясно е,защото и тогава и днес са подчинени на кремъл!
Винаги са ги захранвали с рубли за предателството!
цитирай
87. bdenkov - 78
25.05.2019 11:22
България не знае по-големи предатели от #русофилитеБезродници:
На 6 май преди 85 години се слага началото на едно от най-зловещите предателства към българския род, извършено с дейното участие на СССР и българските комунисти. Във Виена е подписан и обнародван така нареченият Майски манифест - обръщение на Вътрешната македонска революционна организация към македонското население и македонските революционери. Документът апелира към обединение на всички крила на македонското освободително движение в „единен балкански революционен фронт“ и към тясно сътрудничество с Коминтерна. Манифестът прави разлика за първи път между „македонския“ и другите балкански народи и поради това този акт се смята днес в Република Македония, като един от основните жалони по пътя към официалното създаване и признаване на отделна македонска нация.
В толкова дългата българска история, Георги Димитров печели наградата за безапелацианно най - голям предател!
стамболийски му е генерална репетиция, но той среща заслужената си съдба
КОМУНЯГИТЕ, като се правят на патриоти,защо не казват нищо по предателството!
Ясно е,защото и тогава и днес са подчинени на кремъл!
Винаги са ги захранвали с рубли за предателството!
рублите са за човешкия им добитък. комуняците препочитат истински пари.
Тези неща са ИСТИНА. Но не е редно да се пишат днес. А ако се пише цялата истина то ще допълня още. Защо мълчим сега???? Що народ измря за освобождението на Македония. Не Северна Македония / която е на югозапад от нас/, а за Българска Македония. Но мълчимкато п... А не е редно. Днес няма да споря повече. Честит ти ден на Европа!
Ами за безродниците дето тачат хайдуците защо не напишете нещо?
Комунистите пропагандираха и прокламираха, че Георги Димитров бил вожд и учител на българския народ, а той просто се оказа един от най-големите мръсни национални предатели. А за комунистите той наистина беше вожд и учител в родоотстъпничество и национално предателство, защото нямаха нищо общо с българския народ,
цитирай
88. bdenkov - 79
25.05.2019 11:37
защото нямаха нищо общо с българския народ, макар да се идентифицираха с него.
Шо е маке се е юнак!
Шо е комуне се е глупак!
Разделяй и владей. С любезното съдействие на русоидите с български паспорти.
Типично комунистическо предателство! Всъщност те са се явявали голи/от кръста надолу/, и винаги леко понаведени.(винаги подготвени).
Големи глупости направиха комунистите относно Македония. Но сега защо се мълчи? Що народ си даде живота за Македония... Така ли трябва да е? Би искал да науча твоето мнение... Гърците имат претенции а ние не...
*****затова след 19.05.1934 тотално наситената с московлук ВМРО е де факто ликвидирана.*****
Снощи вкъщи гледахме първия епизод на продуцирания от HBO Chernobyl. В този епизод все още не показват последвалия ужас - в него показват едва първите часове от настъпващия Ад. И въпреки това с всяка изминала минута гледане ти става все по-зле и по-зле. Към края на епизода вече си смазан. Накрая белите буквите на черния фон минават безмълвно и ти става още по-зле. А най-страшното тепърва предстои.
Това е филм за загиналите в нечовешки мъки и страдания. Филм за милиони пострадали. Филм за поколенията носещи следата на Ада допуснат от предците им. Филм докоснал всеки един от нас - без изключение. Филм за живота който всички живеем - без изключение. Филм за престъпниците облечени във власт. За съжаление това не е филм, а действителността.
Внедряването на водородните енергийни технологии ще решат всичките ни проблеми и най-вече с Руската зависимост. За съжаление видните ни енергийни експерти бягат като дяволи от тамян от тази тема. Сал един Корумбашев преди една година заговори за това, но изглежда му набиха чемберите от Москва и млъкна.
https://youtu/jsbObSYqVao
Русофили! Не слушайте соросоиди, илюминати и масони! Това в Русия не са пътища, а окопи срещу танковете на НАТО!
Това да не е бул. "9-ти май"? Хахахах
Затънали са, защото не са с руски автомобили. Това е заговор на империалистите - произвели са автомобили за нормални пътища.
цитирай
89. bdenkov - 80
25.05.2019 11:40
#МоSSковия поддържа отношения с ислямистите от Хизбола и Хамас и не ги признава за терористични организации за разлика от Цивилизования свят. Съюзници са във въоръжения конфликти и неизвестно в колко още други скрити операции. Сътрудничеството на Москва с ислямските терористи доказва, че Кремъл продължава да разпространява тероризъм по света, както във времената на СССР, че и по-рано.
Иранските терористични милиции Хизбола са единствената ислямска терористична организация извършвала терористичен акт в България - в Бургас, 2012. Хизбола е отговорна за стотици атентати и терористични нападения по целия свят, нейните милиции се бият на странта на касапина от Дамаск - Асад, оставили са дълга кървава диря в Ливан и близкия Изток. Тяхна основна цел е унищожението на Израел.
Хамас, които също се радват на подкрепата на Иран, но и на други държави (като Катар), също се борят за унищожението на Израел. От дълги години, организацията набира терористи сред палестинската младеж - зомбира ги от ранна детска възраст. Терористи-самоубийци, атентати, обстрелване с ракети и мини (както в последни дни, в които изстреляха почти 700 ракети по Израел), прокопаване на тунели на границата между Газа и Израел и изпращане на терористи през тях в територията на Израел са едни от многото начини, по които Хамас се опитват да нанесе поражение на своя противник.
Московията често е прибягвала до тероризъм, за да прокара своите интереси. България е изпитала това на свой гръб. Още от превратите и атентатите срещу Съединението от 1885, убийството на Стефан Стамболов на пъпа на София през 1895, както и на други български политици, после Септемврийския метеж от 1923, партизанските банди и терористи до 1944. В Европа след 1945 Москва разгръща широка терористична дейност. Червените бригади в Италия, Германската червена армия, извършват атентати, отвличания, ограбват банки. Москва работи и с ЕТА в Испания, ИРА в Северна Ирландия, Сандинистите в Мексико,
цитирай
90. bdenkov - 81
25.05.2019 11:44
кюрдските комунисти и Сивите вълци в Турция, Обединена Червена Армия (Rengo Sekigun) в Япония и др.
Българската държавна сигурност (ДС) също активно участват в тази дейност - де факто те са "филиал" на Москва, както лично уверява Тодор Живков Андропов през 1969. Един от най-известните терористи в историята Карлос Чакала е намирал отличен пристан и обслужване в България. В Европа наравно с КГБ, техният ГДР клон - Щази извършва редица убийства и атентати (особено във Великобритания).
Особено мощна е дейността на Москва в Близкия изток, където сътрудничеството с Организацията за освобождение на Палестина дава обилни плодове в тероризъм, атентати, отвличания на самолети. Със замирането на комунизма като привлекателна идея, мнозина от арабските терористи-социалисти се превръщат в арабски терористи-ислямисти в края на 60-те и 70-те.
На снимката: Хамас обучават деца от ивицата Газа да стрелят и убиват.
Един бивш КГБеец беше казал, че една бомба на Люблянка ще изличи от раз 95% от световният тероризъм. Аз му вярвам.
"Депутат", който не е стъпвал на работното си място от 2 години, но всички ние му плащаме заплатата
Не само заплатата му плащаме на тоя шопар, ами и охрана да го пази, че бил много ценен!
ГЕРБ и Борисов го захранват ,не случайно само Боко знае къде изчезна Пеевски
Русофили! За разлика от Европа и САЩ в Русия с детски колички разчистват минни полета и телени заграждения!
Собствените им управници след 1917г са им изпили мозъка. Там и за промиване няма нищо.
То и преди не е било различно. от времето на Светослав една и съща "вътрешна политика" ( че и външна, де) водят!
Не могат да помнят това, което никога не са знаели. Например, че техният кумир Сталин е бил първа дружка с другаря си Хитлер, че го е снабдявал със суровини, горива, че му е помогнал да заобиколи ограниченията във въоръжаването, наложени от Версайския договор. Че са си разделили половината Източна Европа, че заедно са нападнали Полша и т.н. и т.н.
цитирай
91. bdenkov - 82
25.05.2019 11:48
Не могат да помнят това, което никога не са знаели. Например, че техният кумир Сталин е бил първа дружка с другаря си Хитлер, че го е снабдявал със суровини, горива, че му е помогнал да заобиколи ограниченията във въоръжаването, наложени от Версайския договор. Че са си разделили половината Източна Европа, че заедно са нападнали Полша и т.н. и т.н. Че благодарение на Сталин Хитлер е получил необходимите ресурси да окупира голяма част от Европа. Накрая единият диктатор успява да изпревари другия - от Кремъл и да го нападне малко по-рано, отколкото последният е планирал да тръгне да "освобождава". Тези роби на снимката не знаят и не искат да знаят, че Джугашвили е избил повече техни сънародници, отколкото са избитите от нацистите!
типично за #русофилитеБезродници е да плюят по собствения си народ. България не знае по-големи, по-гнусни и подли предатели от #русофилитеБезродници.
че как да я помним,като другарите комунисти и господарите им от маЦква я изтриха,събориха паметниците на истинските ни герои и ги замениха със съвеЦка пропаганда и техни паметници,на които да се кланяме! Едва ли ще проумееш...я по- добре се върни в редиците,от които си излязъл....
ма много червени павета на втория етааж бе,другарю....и мощно залповете на аврОра..
да се опитваш да завоюваш чужди страни,струва много жертви! Тогава и сега!
принципно не обръшам внимание на анонимници като вас, но само една вметка, за този "народ" войната не е свършила, което си е пълна олигофрения 30години ми се налага да се занимавам с руснаци, е няма по- големи серсеми на тоя свят, само англичаните се мъчат неуспешно да ги конкурират
Да другарю, защитавали са родината си, както винаги на чужда територия, я в прибалтийските републики, я във Финландия, я в Полша.......и т.н.
не настръхвам нито от "Вставай, страна огромная", нито от "Die Fahne hoch" на Хорст Весел, първо, аз съм българин и ме вълнуват българските бойни маршове, с които дедите ни са биели враговете, дръзнали да посегнат на България!
цитирай
92. bdenkov - 83
25.05.2019 11:53
В това число са громили и руските узурпатори, които са дошли в Добруджа през 1916 г., но са си получили заслуженото! Второ, ненавиждам всякаква форма на тоталитаризъм - еднакво противни са ми и руският болшевизъм, и нацизмът, и фашизмът! И трето, изпитвам дълбоко съжаление към всички форми на идиотия, включително и най-нелечимите - като тази на снимката!
Този "народ", другарю "помни" това, което му набият в канчето! Затуй и няма по -прееб..н от владетели те си от него в световната история! Всички народи имат герои и са давали жертви, но само руснаците са генерло безкритични и податливи на промивка. По друг начин не мога да си обясня "гордостта" от некадърните им генерали и "победи" без аналог по прахосани човешки животи. "Спосай технику - солдат будет!"
ти Таваришч ,знаеш ли си историята? Или и в твоята кратуна се шльока пропагандната помия дето ни я наливаха от деца.
Никой българин ,който си познава историята,не може да е русофил.
да ...възхищението към руски "герои",руски победи,руски управници,руски народ...руския интерес е преди нашия,даже и ако може да е за сметка на родния...ех да е*б**а и "патриотизма" русофилски...
руски блядове но ако имат възможност първи ще избягат от ВЕЛИКАЯ РУС
ДО ВЧЕРА КРЕПОСТНИ , ЛЕНИНИСТИ , СТАЛИНИСТИ И КОМУНИСТИ . Голяма история ...чак никъде не ги понасят.
Тая радиация наистина ги е извратила съвсем
Така се отглеждат и възпитават дебили...
На ментално повредените не бива да се разрешава да отглеждат и възпитават деца!
ни тс знам мъж ли си, жена ли си, нямаш снимка, псевдоним ли ти е това) Това е маскарад, бе човек. Ти правиш ли разлика. После те помнят само това, което им е угодно. През тази същатс война те нападнаха Полша и си я поделиха със своя съюзник( пъроначално) Германия. Нспаднаха Финландия и финландците им разказаха играта. Нападнаха и окупираха Литва, Латвия и Естония. После окупираха и наложиха комунизма в източна Европа. Малко не се ли светват, че в тази война не им е съсвсем чиста работата.
цитирай
93. bdenkov - 84
25.05.2019 11:58
Техните съюзници(САЩ и Англия) да не би дс правят такива маскаради? То си е тяхна работа разбира се. Но поне да се замислят малкоЧе и децата като Хитлер юнген ги обличат. Ами това възпитание към агресия, възвръщане към нацизма( това означава национализъм) това няма да доведе до нищо добро. Ще си строшат главата! Това е 100 % сигурно! Те срещу целия цивилизовсн свят са застанали.
гордо маршируват към окончателната си гибел ... путин води парада....
С американски пушки. Да не би да си правят пак сметките за Ленд-лийз
по добре далеч от този народ.
а ти какво си научил от българската история за да я помниш!? И какво си се закахарил за чуждата!?
Този народ веднага, след като Хитлер го е превзел, е започнал да работи за Хитлер и да воюва за Хитлер срещу Сталин...
А за победата - не РККА е победила Хитлер, а антихитлеровата коалиция.
Историята им само войни ли е
- Папа, а русские православные или католики?
- Русские алкоголики, сынок, они поклоняются водке, сын мой.
- Пап, а правда, что русские выиграли вторую мировую?
- Это бред сынок, вторую мировую выиграла СССР, а не русские.
- Пап, а правда что русские девушки самые красивые?
- Нет, сын мой. Самые красивые-это славянки, и это не русские.
- Пап, а это правда, что Россия великая держава?
- Нет, сын мой. У неё просто площадь большая.
- Пап, она великая, русские стали чемпионами мира по борьбе.
- Сынок, сборная России на 90% состоит из кавказцев, которых любят
русские только во время чемпионатов мира, когда поднимается их флаг..
- Пап, а почему мы уехали из России?
- Во первых, мы не уехали, мы эвакуировались.... Во вторых, когда
вырастешь, будешь благодарен, что ты не вырос в стране, где девушки
бухают как папы, а парни ведут себя как быдло...
- Пап, но мы же тоже русские.
- Сынок, мы русские с мозгами, это вымирающий вид.
цитирай
94. bdenkov - 85 Вся власт Советом !
25.05.2019 12:01
Софийски градски съд отново отложи делото срещу бившия български министър на отбраната Nikolay Nankov Nenchev.
Прокуратурата е повдигнала обвинение срещу българския министър, защото е ощетил руската компания РСК Миг и й е нанесъл "вреда в размер на 3 773 000 евро".
Тоест, спестил е на българските данъкоплатци близо 4 милиона евро и е ремонтирал български самолети по-качествено и по-евтино в съюзна натовска държава като Полша.
Прокурорката, която не беше в състояние да формулира дори едно изречение грамотно, я готвят за европрокурор. Така се прави кариера в цацаратурата. Като защитаваш не българските национални интереси и не истината и справедливостта, а руски частни интереси. Цацаров трябва да бъде подгонен с камери и микрофони и да отговаря за поведението на тези двамата прокурори, защото по закон е длъжен да осъществява надзор!
За честта на българския съд трябва да кажа, че съдията се държеше професионално и съвсем адекватно. Макар че е публично известен факт, че в България се осъществява натиск и над съда!
Кому е нужно да разкарваме на воени паради стари съветски бракми? Може ли един военен да изпитва гордост при вида на тези доказани в няколко войни московски боклуци?! До кога българската армия ще бъде образец за разхищение, изостаналост, корупция и тотална некадърщина, процъфтяла в среда на зомбирана русофилия? Не може ли поне да ни спестят това дефиле на бойни москвичи и вместо това чисто и просто военните части да измаршируват този парад?
Съвременната армия няма нужда от такива циркове....най боеспособните армии, американската и израелската не правят такива циркове.
Видно е, че присъстват доста хора, включително и деца. Гвардейците, особено за подрастващите, изглеждат доста вдъхновяващо. Техниката е в унисон с държавното управление, което не трябва да бъде причина военнослужещите да бъдат подигравани. В САЩ няма нужда от парад, тъй като военната техника е на показ непрекъснато- нещо, което би могъл да знаеш, ако разшириш кръгозора си.
цитирай
95. bdenkov - 86 Перченето и дрънкането на оръжие по паради ,са проява на дълбоки комплекси .
25.05.2019 12:05
Постът ти е елементарно тролене, сам осъзнаваш, че не си прав.
Бих искал да посочиш на какъв вид ежегодно мероприятие ти би отишъл и/или завел детето си и защо.
Искам дебело да подчертая, че за мен ЕС и НАТО са най-хубавото нещо, което се е случило на България и да не забравяме, че БА е и Армия на Северноатлантическия съюз.
Деца присъстват и в цирка. Да пуснат тогава циркаджиите на парада. Поне ще е забавно, вместо срамно.
Изключително обоснован отговор. Адмирации.
Питам: след Гергьовденския парад защо в необходим и 9-майски?! Заради окупацията на България ли? За да оправдаем защо паметникът на трижди проклетата окупационна СЪВЕТСКА армия стърчи над всичко?! Свободният свят празнува днес, на 8 май! А, сетих се защо...да покажат генералите своята шизофрения - петолъчки в сърцата, натовски пагони на раменете. Стига лицемерие, бе, офицери! Как един път от вас не излезе нещо продуктивно, а иначе политиците им били виновни!?
Перченето и дрънкането на оръжие по паради ,са проява на дълбоки комплекси .
За качеството и живучестта на бойното поле на допотопната руска военна техника, да вземем да попитаме Израелската армия и ВВС...
Евреите всяка седмица от няколко години бомбардират базите на терористите от Хизбула в Сирия. Асад се скъса да ги стреля с каквото намери - C-125, C-200, C-300, Панцир. Свалиха случайно 1 самолет, който беше на патрул над Израел. А, да не забравяме, че свалиха и един руски разузнавателен Ил-20 септември 2018 :D. Страшилище наистина :D Летящите москвичи МиГ-29 имат отрицателна статистика свалени/свалили. 6 самолета са свалили, а са ги сваляли 18 пъти. При това 2 от военните "победи" на летящия москвич са срещу пътнически самолети Чесна над Куба, свалили са 3 други летящи москвичи в етиопско-еритрейската война и 1 грузински през 2008. https://migflug/…/the-combat-statistics-for-all-the…/
цитирай
96. bdenkov - 87
25.05.2019 12:07
Така е. Достатъчно войни са водени, за да знаем, че българската армия е въоръжена с бойните москвичи на Кочината, които са сериозна заплаха само за римската армия, цивилни, Папуа Нова Гвинея и самите български военослужещи.
Охооо, ама ти и военен ли си?
Е крайно време е да разчистим тази наша армия от русофилистиците в нея!
ФБ ще разчисти всички фалшиви профили.
Споко...
срамно е, че като военослужещ проявявате такава неграмотност, плод със сигурност на дебилната руска пропаганда, отровила медии и социални мрежи у нас. По-голямото оръдие на Т-72 не е израз на висока технология, а на московската немощ да направят оръдие, което да се мери с германските - американските Ейбръмс са въоръжени с германски цеви, както и почти всички основни танкове на НАТО. Ще отделим малко време да ви просветим по темата, дано да го оцените. Ейбръмс са въоръжени с Rheinmetall 120 mm L/44, Т-72 с 125 mm 2A46M/2A46M-5. Освен че е с по-малък диаметър L/44 е с повече от метър по-късо. С по-голямото оръдие руснаците се опитват да компенсират изоставането - по-малка ефективна дистанция на поразявяне. Германската цев е с по-добра сплав, което й позволява да понася много по-големи налягания и така скоростта на снаряда и ефективната дистанция на поразяване са по-големи от руските. Московията се опитва да компенсира (безуспешно) тези недостатъци увеличавайки калибъра и дължината на оръдието. Затова руснаците разработват и управляеми ракети за Т-72, които вече могат да се мерят (донякъде) с дистанциите на поразяване на натовските танкове. Монтирането на оръдие с по-голям калибър и дължина на танк като Т-72 обаче създава други неразрешими проблеми. Пътво - по-дългото оръдие увеличава риска от изменение на цевта при движение, нагряване, стрелба, което незабавно води до влошаване на точността. Второ снарядите са по-големи, следователно танкът може да носи по-малко снаряди от натовските образци. Освен това Т-72 е по-малък от натовските танкове.
цитирай
97. bdenkov - 88
25.05.2019 12:09
Това е характерна черта на руските танкове въобще (с изключение на Армата, ама него освен да гори на паради, другаде няма да го видим . Тясното пространство на руските танкове, освен по-малко муниции, създава реален риск и за екипажа, тъй като екипажа и мунициите са наблъскани в тясно пространство, което при попадение в корпуса означава, че танкът лесно гори и заедно с това убива танкистите. Руските танкове са световно известни като лесно запалими гробници за екипажите си. Като добавим към това и изостаналата руска технология, особено в прицелването и бронята, всичко това превръща московските бракми в полезни единствено срещу цивилни оръжия, които изправени пред модерна армия стават гробници за своите екипажи. Бележка: а нашите танкове дори нямат примитивната реактивна броня! Всеизвестно е какво се случи на иракските бойни москвичи при срещата им с модерните натовски танкове през 1991 и 2003. От тях останаха само купчини скрап, стотици трупове и дебелашките лъжи на московската пропаганда.
от отговорите ви личи, че сте крайно зомбиран с дебилна руска пропаганда. Съжаляваме ви. Гей паради вика сме сигурно искали зомбирания ... В мозъка ви една каша от факти, полу-истини и откровени лъжи. Защо българската армия се въоръжава с нескопосано оръжие и си стои с руските боклуци? Това политика на НАТО ли е? Нали уж кряскаше пропагандата, че САЩ ни натискали да купуваме американско оръжие? Е защо тогава 12 години в НАТО сме все още с боклуците на Московията, с например техните ужасно скъпи за подръжка МиГ-29 - летящи москвичи?! Не е ли всъщност това свидетелство, че българските политици са московски подлоги?! Накрая, кой ви каза че Хамър фалирал? Кой руски пропаганден парцал ви налива в главата тези глупости. Хамър, господине е марка автомобил. И неговият производител не е фалирал. Като сте толкова добър с Интернета си го намерете сами.
Ще обясня просто,,,от близо 30 бойни единици за 25 км разстояние пристигаха само 3 ,,,,,те това е руското,,,,
цитирай
98. bdenkov - 89 Докато ни управлява московската мафия, така ще е...
25.05.2019 12:18
Хвалипръцко.
Сигурно имаш и светлинен меч и шлем като на Дарт Вейдър.
След Чернобил оная работа не ти ли свети в тъмното, а?
Всичкото прехвалено от теб руско оръжие можеш да си го .............. там където слънце не огрява.
Глаголът "разчиствам" има няколко значения.
Това, което съм имал впредвид е:
Всички ру$$офилистици да бъдат позорно изгонени от армията. Без право на пенсии или 20 заплати при пенсиониране.
В нашата НАТОвска армия има нужда от млади хора, необременени от митовете и легендите за "великото и непобедимо" руско оръжие.
Докато ни управлява московската мафия, така ще е...
Никой не произвежда повече скрап от руската военна промишленост. Българската армия е жалка картинка, въоръжена с бойните москвичи на Кочината.
Поляците отдавна се въоръжиха с модерни германски танкове, имат 48 F-16, a почти всички налични МиГ29 (подарени от Германия, което отново говори за качествата на тези самолети) минаха няколко модернизации (модернизират си ги сами).
Още сега отварям една банкова сметка за дарения. С парите купуваме една гробница Т-34, реставрираме я, и я даваме на теб и на синовете ти да служите с нея.
Мойто джобно ножче, също не е ебезобидно - за брадвата да не говорим!
,ти наясно ли си с тези танкове т-34 какво представляват в днешно време,и не дрънкай глупости да ти се смеят хората?
Уж сме от натото, а пак със съветските танкове разработвани през войната.
4 литра нафта на километър харчат..
от 80 до 120 на 100 горят, зависи от терена.
На Т-55 12цилиндрив v образен двигател,580 конски сили,поне така горяха 91-93 ,кога бях в танковата бригада в Асеновград.
Леопард 2 кога
Как на кому е Нужно, в Русофилството си и Угаждането , нямаме равни...Гъзолизците ни и Подлизурковците са все възпитаници на БКП и ДС!
Така са бившите Милиционери, на работа в ЦКБ:) Какво понятие имаш от Национална сигурност ..другарю **/***?? С шапка, нито ми се спори, нито комуникира, лично Вие, може и да нямате вина, за нищо, но не вменявайте такава на другите!
цитирай
99. bdenkov - 90 Колкото до това, дали зная, или Не, няма как милиционерско мислене да знае!!
25.05.2019 12:21
През последните дни ислямистката терористична организация Хамас е изстреляля 690 ракети от ивицата Газа по Израел. Над 150 от ракетите са били прихванати от израелската система "Железен купол".
Откакто Израел напусна Газа през 2005, терористите от Хамас са окупирали територията и използват цивилни хора и обекти като жив щит. Така например военното разузнаване на Хамас се е разполагало в една сграда с Анадолската информационна агенция. Когато сградата беше унищожена с 5 ракети (след произвеждането на предупреждение, поради което няма загинали) на 5 май т.г. Турция и Ердоган квалифицираха деянието като "терористичен акт".
За периода от 2012 до началото на последната вълна от насилие Хамас е изстреляла над 2900 ракети и мини по Израел, като само миналата година са били 304.
Десетте причини, поради които в арабско-израелският конфликт, аз съм на страната на Израел:
1. В борбата между пиещи и непиeщи/алкохол/, взимам страната на пиещите.
2. На мен повече ми харесват режими, при които лидерите могат да бъдат осъдени, вместо единствено убити.
3. Взимам странат на хора, които обичат вицове за себе си, пред онези, които са готови да убиват за шега или карикатура.
4. Аз предпочитам жени във военна униформа, пред жени в черен чувал.
5. Не искам хора будещи се от воя на ходжа да победят такива, които знаят как се навива будилник.
6. На мен са ми много по симпатични хора, които научавайки за флирт на дъщеря си, се хващат за сърцето а не за ножа.
7. Аз мисля че е много по-правилно да похарча много пари за развод с жена си, вместо за да си купя жена.
8. Без съмнение, по-добре разбирам онези, които погребат своите убити деца, а не тези, които размахват техните телца пред телевизионните камери.
9. Имам повече уважение към общество, което обменя стотици врагове за един пленен свой, вместо такова, заменящо хиляди свои за един враг.
10. Аз искам да живея в свят, в който не убиват жени и деца. Но ако това все-пак се случи, искам виновните да бъдат дадени на военен трибунал, вместо
цитирай
100. bdenkov - 91 StopFake BG
25.05.2019 12:24
вместо да бъдат черпени със сладкиши, от екзалтирана тълпа по улиците.
Нашият читател Велико Николов насочи вниманието ни към сайта rf-smi, тъй като според него там се публикуват унизителни статии, пълни с лъжи. Читателят попада на него след като търси в интернет информация за Бойко Борисов и попада на статия със заглавие "Этот смешной премьер Болгарии Бойко Борисов" http://bit/2V2pHRa, публикувана в края на 2014 година. Въпреки че сайтът, който се списва главно от Сергей Брейнин (Сергей Брэйнин), не се радва на голяма популярност, след близо две години, през септември 2016, статията за българския премиер е забелязана и публикувана от българския ресурс "Поглед.инфо" http://bit/2V1IUCs. Лявото издание и в този случай не се отказва от традицията си да превежда на български само първото изречение на материала, а останалият текст е публикуван на руски. Кой в България не знае руски...
Ако се чудите какво е развеселило Сергей Брейнин в българския премиер, то "смешката" е свързана с предложението на Борисов да се изгради хранилище за газ във Варна, където е трябвало да започне българският участък на "Южен поток".
"Има само едно НО. Никой не планира да прави България първата европейска транзитна страна. Газта ще отиде в Гърция и вероятно тя ще обере в ЕС всички лаври в първенството за транзитни приходи, организация на нови работни места и прилични инвестиции. А пък "родната до омраза" България изобщо не фигурира в плановете за газификация. Защото газта от Гърция ще отиде на север и на запад", съобщава Брейнин и като "голям брат" снизходително съветва българите: "да бъдат смели и да избират всенародни политици, а не американо-европейски марионетки".
По ирония на съдбата на 1 декември 2014 Владимир Путин заяви в Турция, че Русия не може да продължи реализацията на "Южен поток" заради неконструктивната позиция на Европейския съюз.
Дали Гърция ще обере лаврите в проекта, който наследи Южен поток?
цитирай
101. bdenkov - 92
25.05.2019 12:28
Според енергийния експерт Илиян Василев "опитите да се противопоставят София и Атина относно продължението на Турски поток, не издържат сериозна критика, особено ако се вземат пред вид събитията в крайната точка – газовия пазар на Италия".
А ако искате пример за истински "унизителна, пълна с лъжи" статия, прочетете "Кои страни са длъжни да благодарят на Русия, че са получили държавност" http://bit/2V3OT9H на същият сайт.
по-обидно щеше да е -да получиш похвала от тези червени балончета
Путински парцали!
Прав сте, Парцал е това , но да попитам, дали сте ходили скоро във Варна? На всички спирки за Градски транспорт, Община Варна, услужливо е поставила отрязъци от Варна Мап, което е супер, но има добавена и една "легенда" на два езика, ще познаете ли единия от тях?:)
На всичките руски опутени пиянки бих отговорил в стил "Христо Стоичков" ! Много скоро онзи Дребният ботоксов клоун пак ще ни се довлече с "конструктивно" предложение...
България я е Имало Преди Османската Империя и преди Руската Та и съвецката ще я има и след Тях !!!!
И хората по света няма да знаят, че в Светия ни синод няма други, освен доносници и агенти на ДС! А подгласниците им са интриганти, домогващи се до служби и влияние.
И да не се чудите защо липсва духовност и тържествува омразата у нас. Именно църквата е носител на духовност, смирение и благородство към ближния.
АНАТЕМА на проклетите руски агенти!
Какво да очакваш от синче на Шестак и противник на Евросъюза?! Нито лев държавни пари за тия ченгесари! Само за поддръжка на храмовете.
ЕС не е религиозна организация! Знаете ли бпц с какви средства разполага, а проси за държавни? Знаете ли колко фирми има, които не плащат данъци и какви далавери се правят през тях?! Те скъпите коли и часовници са белег на смиреност и богобоязън...
Ми бегом при путинчо,но вземете и семейството си.Оставете България и ЕС на българите,които не желаят евразия и диктатора путин.
цитирай
102. bdenkov - 93 Поп полковници или мутрополити ? В ченгесарската кочина е така
25.05.2019 12:34
България е на плюс от Евросъюза. Отделен въпрос е, че процент от парите се крадат от същите схемаджии, като тия попове, а еврочиновниците си затварят очите. Явно това е условието, нашите бандити да ни държат в Европа. Иначе ще ни запратят в някой Сибирско-Азиатски, където пак ще има процент. Не, че не им дават от Газпром и Лукойл.
Има толкова църкви и джамии, пометници на куртурата, на стотици години, които се рушат, а хрантутят ченгесари от мюфтийството и църквата?! И аз мога да си създам религия, освен и мен да хрантутят?! Веднага ще ме анатемосат, като секта
рекох да те питам, че да сме наясно : Ти на къде искаш да ни води Евросъюзът, на изток към Гундяев ли ? Ако е така , то си сбъркал "съюза" ! Ти си си за Евразийския А иначе най-доброто което можете да направите вие с килимявките и пагоните е да свиете уши и поне малко да се засрамите, че опозорихте България пред света ! То че няма да се покаете е очевидно !
Ето такива килимявки отдалечават хората от църквата...
Като гледам как хората а между тях и православни, спонтанно го посрещнаха и се сетя за Гундяев...и институцията БПЦ...ми става смешно и жалко за тия агенти...
Всичко до което се докосне бкп прогнива от проказа
Аааа, този с "Ролекса", дето си го купил, щото спестявал от закуски. Иначе си държи партийния билет и е горд, че бил агент на ДС!!! Такива като това нещо Борисов ги обича, щото са колеги по ДС линия!!!
Поп полковници или мутрополити ?
МЪРЗЕЛИВЦИТЕ И ХИТРЕЦИТЕ ОТ "ДС" СЕ ПОКРИХА В "БЪЛГАРСКАТА ЦЪРКВА"...!!! ??? ЕТО РЕЗУЛТАТИТЕ..
А-а-а, Негово Високопреосвинщенство Николай!
В ченгесарската кочина е така
Няма документ,че е ДС,защото е млад и не имало вече ДС!
Но има документ от психиатрията!
Достатъчно е да видите лудият му поглед и речите!
Живее в лукс,както и всички от Синода!
поведението му на клирик е като на пълен простак! Не заслужава с нищо този даден му от Господ - Бог престол!
цитирай
103. bdenkov - 94 В ченгесарската кочина е така
25.05.2019 12:37
Като гледам как сте се маскирал,ясно е,че сте подчинен на Николай и нямате друг изход,освен да го защитавате!
Досега от неговите проповеди не съм чул нищо разумно!
Когато му дават скъпи подаръци,чудя се защо ги приема!?!
И когато ги приема трябва да ги дава на църквата!
Не можеш да бъдеш Божи посредник, да живееш в лукс,когато миряните ровят в кофите!
Църквата ни все повече се отдалечава от народа,като не прави нищо,освен да събира и проси пари,когато има милиарди в имоти и доходи!
Нито вие ,нито вашия Николай,можете да убедите някой във правотата си!
ти си безбожен глупак и знаеш, че за тези си думи, ако си вярващ, ще гориш в ада, при останалите лицемери! Провери колко фирми има бпц и дали плащат данъци по закон, тогава ще разбереш за какво и от кого са тези “подаръци”, а с какво се занимават...оставям да разбереш сам!
Не се вживявйте в ролята си на ментор и съдник!
Защо се асоциарате с Бог и ставате съдник на хората!
Личи ,че сте заблуден и елементарен човек,просто отговарям във ваш стил на упреците към мен!
В профилът държите меча на правосъдието!
Може да го използвате за харакири!
Бог е любов!
какъв Бог намесвате при тия попполковници и мутрополити? Скъпи подаръци имали... Ми, ако имаш 2 ризи- Дай едната на ближния! А, не се вози в най- новото Ауди, все едно си някой дипломатически посланик! Идете се лекувайте! Изгледахте ли видеото, което постнах, да ни обясните там как са нещата...
Дядо Николай има влияние ,което националистите използват за да сеят омраза ,която им носи дивиденти.Когато чуеш от устата на високопоставен духовник думи ,които се припокриват с тези на Сидеров и Каракачанов без да си даваш сметка за това ,ставаш неволен подръжник на нечисти политически цели.
Личи,че сте неграмотен,като не можете да тълкувате символите!
Но сте доста самоуверен да правите квалификации о обиди!
Трябва да знаете,че това не е богоугодно!
Това,че сте чели Свещеното писание и защитавате един луд,също е странно!
Да те пази Бог от човек,който е чел само една книга!
цитирай
104. bdenkov - 96 Ужас...и срам! Защо ли му подаряват?Толкова ли са богоязливи мутрите и богаташите?
25.05.2019 12:45
от дълбока вяра в християнството ли разпространявате откровените лъжи на руската пропаганда?... или ви плащат за това?
Имаше цял филм, направен от БНТ за проблемите в асеновградска църква, в който миряни и млади свещеници свидетелстватваха за далаверите на Николай, свързани с раздаването на свещенически постове в по-престижни енории срещу рушвети... Имаше и ценоразпис... така че за него нещата отдавна са ясни!
клетнико, ти срам нямаш ли ? Кого защитаваш - мазен плужек с "Ролекса" ли ? Такива като вас опразниха храмовете и всеки ден произвеждат атеисти ! Отвратихте хората с наглостта си ! https://blitz/…/v-profila-na-nikolay-plovdivski-vv…
Защо ли му подаряват? Толкова ли са богоязливи мутрите и богаташите?
Да защото и те са чували за спасение на душата.
Вие сте много зле!
Бих ви блокирал,но иска да ви помогна!
Ясно ,че и господ не може да ви помогне!
Явно че ви е причестил,когато сте били в психодиспансера!
Ооо блокиращия още ли си на линия.Ти откъде знаеш да не си бил в нашата стая.
Прости му Господи, той не знае какво прави и говори!
АМИН!
Вие сте псевдонабожен,колкото и икони и цитати да имате в профила!
Явно,е че сте поп,но сте изпълнен със злоба и фанатизъм на простака!
Нямате най-важното за вашето положение-богоязливост и човещина,както целия клир!
срам нямаш ли бе ,каун ? Накрая в църквата ще останете само ти и "титана"- содомит ! Долни ченгета и нагли извратеняци сте !
аз заставам с лицето си и мога да се закълна...а къде е твоето , трол нещастен?!...вие комунистите страх от Бога нямате, така че престани да лицемериш!...вониш от километри на московска пропаганда
Ако моделът ви за родолюбци са Сидеров ,Джамбазки и Чукалов......много тъжно.
аз се сещам за едни силиконови индивиди, на които също така “приятели им подаряват” скъпи вещи. Гледаме ги по Пайнер и разговорно ги наричаме коври.
Обаче има една разлика между тях и подобни “духовници”. И тя е, че те поне не са лицемери и не се крият зад расо и религия.
цитирай
105. bdenkov - 98 Хора, не хранете трола! От кога комунистите заобичаха толкова църквата?
25.05.2019 12:54
аз се сещам за едни силиконови индивиди, на които също така “приятели им подаряват” скъпи вещи. Гледаме ги по Пайнер и разговорно ги наричаме коври.
Обаче има една разлика между тях и подобни “духовници”. И тя е, че те поне не са лицемери и не се крият зад расо и религия. Та в тоя ред на мисли я ми представи трудовия ти договор с Господ та да видим ти отгоре на какво си позволяваш да го играеш “съдник” и да четеш морал защитавайки подобни духовни блудници!?
E, сега става ясно на всички, защо комунистическата номенклатура и бивши функционери от всякакъв ранг напълниха църквите и обсебиха православието като новия заместител на марксизмоленинизма.
От кога комунистите заобичаха толкова църквата?
Това не е библейско, миряни!
ТОВА Е СНИМКАТА НА САТАНАТА! Калугер,отказал се от всичко земно....Няма по-големо двуличие от червеното православие!
А,вие агентите на ЦРУ,МИ -5,МОСАД,МИТ какво правите!?
Отговаряме на ампутирани мозъци кат' на някои от тук пишещите
Много сте оригинална, бъкаш от акъл в изобилие
Да,такава съм за разлика от умник като Вас другарю .
И не ми пишете повече, глупостите ви няма да чета, омръзнало ми е от коментари на полирани мозъци.Адиос/по вашему досвидсние
Преди около година бях свидетел как група “попове” всеки облечен в расо напуснаха отделено помещение на ресторант, след тях излезнаха няколко жрици на любовта. Беше доста шокиращо, не го снимах за съжаление. Естествено не сте длъжни да вярвате на това което казвам но аз знам какво видях и какво представлява за мен българското духовенство.
Крепостни селяни, дори роби, те вече са докарани до това състояние, след 100 години комунизъм - да НЕ знаят кои са , какви са, хора ли са , какво да искат и т.н...Идеалното стадо за всеки руски диктатор- имат си традиция ..И някойи казват, че сме близки братя с този нещастен , изостанал народ ..
Познайте държавата, в която е възможен този дебилизъм
За 70 год . Доста са се развили интелектуално . Няма ли кой да им каже ,че войната свърши , да спрат да взривяват вл
цитирай
106. bdenkov - 99 20 милиона само от глад! Да! И то принудителен глад!
25.05.2019 12:59
От малки ги приучват да искат да емигрират в Германия
Само дебили могат да измислят това!
Повече от 60 милиона души загиват във Втората световна война, като около 60% от тях са цивилни. 70% от индустриалната инфраструктура в Европа е разрушена. Изтощена от войната и от огромния финансов дълг към САЩ, Великобритания губи Индия, а по-късно и останалата част от колониалната си империя. Тя бива заместена от САЩ и СССР, които стават новите господари на света. Европа, обезкървена и разделена, става политически и икономически зависима от тях.
Според доклад, базиращ се на разсекретени данни от Министерството на отбраната на Руската федерация и представен (на 14 февруари 2017 г.) в Държавната дума на Русия, загубите на Съветския съюз възлизат на 41 979 000 души, а не на 27 милиона, както се е считало дотогава. Докладът посочва, че „в периода 1941 – 1945 г. СССР е загубил над 52 милиона и 812 хиляди души. От тях, в резултат на въздействията на факторите на войната – над 19 милиона военнослужещи и около 23 милиона цивилно население. Общата естествена смъртност сред военнослужещите и цивилното население е над 10 млн. и 833 хил. души (в т.ч. 5 млн. и 760 хил. – починали деца на възраст под 4 години)“.[5][6]
Япония и Германия бяха сринати след Втората Световна Война. Погледнете ги сега и сравнете с победителката Русия (СССР). И слепия ще открие разликата. Сравнете Карелия и Финландия, Аляска и Чукотка, Курилските острови и Япония. Едни и същи климатични условия - на какво се дължи разликата. На кого искате да прилича България - на Карелия или на Финландия?
Ако питаш путофилите- на кеймтрейлс и Сорос
Германия заплата €2000, Русия заплата €200?! Кой спечели втората световна война?!
Просто ссср загуби третата световна през 1989 г., но още никой не им го е обяснил.
Германия-9 млн жертви,СССР- 50 млн. Кой спечели?. За тях не е победи. Ета день трагеди.
..и да се връщат като "груз 200"...
Тая нация е напълно изгубена....
Долб@ебы и их потомство..

цитирай
107. bdenkov - 100 Напротив! Това е част от желаният резултат.
25.05.2019 13:02
РУСКИТЕ АГЕНТИ НА ПРОПАГАНДАТА В БЪЛГАРСКИТЕ "МЕДИИ" И ТЕХНИТЕ МЕТОДИ
През 2015-а Владимир Яковлев, основател на медийната група "Комерсант", днес гражданин на Израел, сподели в личния си блог за методите на пропагандна война, на които са го учили във военната катедра на журналистическия факултет на Московския държавен университет "Михаил Ломоносов" (МГУ).
"Вобстановка на секретност, нас ни учиха на бойна спецпропаганда - изкуството да се сее раздор в редовете на противника с помощта на дезинформация и манипулация на съзнанието", казва Яковлев (виж пълния текст долу).
Страшна е, казвам ви, работата. Без преувеличение.", пише Яковлев.
В материала си той споделя петте основни метода на манипулация и дезинформация, на които са го учили: Метод на "Гнилата сальодка", метод на "Обърнатата пирамида", метод "Голямата лъжа", принцип "40 на 60", метод на "Абсолютната очевидност"
"Всички тези методи и техники вие също ги знаете. Просто не го осъзнавате. Както и би трябвало.
Нас ни учиха да използваме техниките на бойната спецпропаганда против армиите на противника. Днес те се използват против мирното население на нашата собствена страна. Вече 2 години чета руски вестници и гледам руски ТВ програми и с интерес забелязвам, че хора, които координират в Русия изборът и интерпретацията на новините, явно са се учили по същия учебник, на същия бодър полковник и неговия колега"
Ако беше наблюдавал Яковлев и българските медии, щеше да открие същото. Защото нашите медии са задръстени с московска агентура, собственост са на червена олигархия, която промива съзнанието на българите вече десетилетия. Пример тук даваме със сайта news, който очевидно по метода "60-40" смесва пропагандата с реални новини, за да прокара лъжите на Кремъл.
https://www.stopfake/gnilaya-seledka-bolshaya-lozh-40-…/
цитирай
108. bdenkov - 101И всичките си боготворят ботоксното джудже... Ура, имаме ракети.
25.05.2019 13:08
Няма обратен ефект. Както ти беше казано, това е целта.
Целта на дезинформацията е, НЕ да повярваш на определена версия (каквато е целта на пропагандата), а да не вярваш в нищо.
По този начин, истината дори и да е пред очите ти, ти я отхвърляш.
Има и още един метод. Спагети по стената. Хвърляш всякакви възможни теории и интепретации и гледаш кои ще залепнат най-здраво. След това ги разработваш точно тях.
Бандитската кокаинова шайка на Мадуро оглозга народа на Венецуела по познатия социалистически начин, а сега плаче за демокрацията! "Социализъм или смърт"- че то е едно и също! А лъжата на московските робовладелци у нас "самопровъзгласилият се Гуайдо..." забравя две неща - Гуайдо е избан с квалифицирано мнозинство от законния парламент на страната и 2. Мадуро суспендира конституцията като си назначи собствен парламент със 100% мнозинство! Само Пиночет ще оправи тези бесни комунистически кучета!
Руски пенсионери от Челябинск причакват изхвърлянето на хранителни стоки с изтекъл срок на годност от близък магазин. В последно време това се превърна в популярна дисциплина сред пенсионерите на Московията. Това не беше ли най-богатата на природни ресурси държава, която претендира да е световен лидер и е модел за една камара копейкаджии в политика, икономика, медии у нас?
Те българите в чужбина,са същите.Особено в Германия.
с малката разлика, че Испания няма същите претенции за величие или бъркам
Ура, имаме ракети.
Русофили! Соросоиди, илюминати и масони се пукат от яд, заради високата духовност на руския човек.
"Който не обича Русия не е патриот а предател."..... такава мисъл може да роди само полуграмотен фен на Путин.
Вече милиони руснаци са се спасили в Кравария
Между другото, ей така, мина подписаният от Путин указ за "суверенния интернет". Накратко - Кремъл предприема мерки за изключване на Московията от световната мрежа. Ние подкрепяме с две ръце усилията на жужака да заглуши гласа на инакомислещите, превръщайки Кочината в черна безпросветна дупка.
цитирай
109. bdenkov - 102 "ЧЕБУРНЕТ", плача Нищо не става от тази робска сган!!!
25.05.2019 13:11
За съжаление тролските фабрики на Москва, както и стотиците им пропагандни платформи и кремълски пионки, едва ли ще спрат да кряскят и да промиват мозъците на зомбираните.
Изключватето трябва да е двупосочно, за да не може Медведев да си купува маратонки за 3000 $.Вчера бяха отбелязани 5 години от събитията в Одеса, когато тълпа въоръжени с огнестрелно оръжие московски милиции нападат и убиват двама украинци от мирно шествие. В последствие украинците се мобилизират и нападат лагера на кремълските хибриди, които се барикадират в Дома на профсъюзите, от където продължават да стрелят и хвърлят коктейли Молотов. Един от коктейлите предизвиква пожар, в който изгарят над 40 души от хибридите. Днес пропагандата на Москва крещи, че това са мъченици, убити от украински "фашисти".
Днес ООН казва, че украинското разследване на събитията в Одеса е неефективно. От офиса на главният прокурор на Украйна отговарят, че не могат да идентифицират голяма част от участниците, а мнозина от установените лица са избягали в Московия, която отказва да ги предаде на разследването. Един от тях - Едуард Айрапетян, установен по време на събитията да стреля с огнестрелно оръжие по украинците, е парадиран по московските медии като видите ли мирен борец срещу украинския "фашизъм".
От години Московия подготвя подобни въоръжени банди у нас и както изглежда властта в България не си прави труда да ги озапти. Припомняме, че това е стара московска традиция, още от времената на Царска Русия - превратите срещу Княз Батенберг и Стамболов целящи да провалят Съединението от 1885, Септемврийския метеж от 1923, атентата в "Св. Неделя" от 1925, партизанските банди от 1941-1944.
Московските пионки у нас като Румен Радев, Красимир Каракачанов, Костадин Костадинов и прочее политически "елит" пряко застрашават националната сигурност на Родината, заставайки плътно зад Москва и нейната агресии, които вече причиниха безмерно страдание в близките Украйна, Грузия, Молдова, Сирия и далечни като Венецуела и мн. други държ
цитирай
110. bdenkov - 103 и мн. други държави. Явно е че мечтаят България да бъде следващата ...Руски империализъм.
25.05.2019 13:17
Владко Путин си е КГБ ! Бивш комунист, циганин,негър Няма !!!
Съветския просперитет се налага само с оръжие и диктат. А уж толкова го искат хората.
Нека да обобщим: когато комунистите прилага насилие обекта на насилие е фашист ако ще той да е и от Мелмак!!!
Щом комуниста прилага насилие където и да е по света то то е винаги срещу демокрацията и Свободата на хората.....войната между двамата бандита бе за територии,идейно нямаха различия
И у нас организират безродници и ренегати, прикрити под лъжепатриотични организаций, надъхани с фалшиви лозунги" само Русия и Путин ще ни оправят" Възползват се от късата историческа памет.
Руски империализъм.
Сблъсъците на бунтуващия се народ с режима на диктатора Мадуро продължават. У нас пионките на Москва като Румен Радев, застават в защита на колумбийския автобусен шофьор, който превърна богата Венецуела в още по-мизерно копие на Куба, Московия, Сирия ...
Водещите политически сили у нас, както и една камара "патриоти" като верни пионки на Москва хвалят и строят паметници на един от най-големите национални предатели в българската история - Тодор Живков. Надминава го единствено една друга московска пионка - Георги Димитров (Гошо Тарабата), който по заповед на Москва с терор инсталира македонската нация, първата в историята на България мащабна система от концлагери, с реки от кръв се разправя с българския военен, политически, икономически и интелектуален елит, стартира най-големия грабеж в българската история - национализацията, превърнала всички съотечественици в безстопанствени роби на московските пачаври, завзели властта в София, които ОЧЕВИДНО и днес я държат.
Благодарен е на руснаците, че създадоха Македония. Македонската нация??
Красимир Каракачанов е пълен кретен!!! Вие какво очаквате от шибани доносници? Миньор е моят татко миньор ще съм и аз!!! И синът като башата_ пълни кретени!!!!
Срещу куршумите и бронираните машини на Мадуро, бунтовниците използват вече и коктейли молотов.

цитирай
111. planinitenabulgaria - С много силна превъзбуда си приел постинга ми,
26.05.2019 18:13
germantiger написа:
от доста време се заричам и каня да спра с коментаритъе ми вблог.бг и въобще безсмислието да имам блог

ненавиждам и мразя маса пишещи български боклуци,които са руснаци и комунисти тук в блога, разбира се, НЕ става дума за теб,когото уважавам


аз обаче го допълних с още две статии. Ако го-четеш, по-спокойно, защото полажението ни е наистина тревожо. ПопулизЪма /б. м. опростачването/ набира мощ, която работи за Путин. Жертва на тази простащина стана Италиия, може да я последва Франция, друга една е с нацръкан вирус "Брекзит" в организЪма й.
Това нерешително положение на Европа в момента, когато сериозните не са те а американците и зависят от тях ще зоведе до нови поразии на Съюза.
цитирай
112. planinitenabulgaria - Не съм аз виновният, за гдето не преминахте с Венци по същество.
26.05.2019 18:20
radostinalassa написа:
Поростоль на някой градус? Толкова си прозд, че може да объркаш някоя свиня с жена си.


Той изисква нотариална заверка при осъществяване на интимен контакт с дама, където има приложен голям списък с изисквания към нея и неносене на отговорност ако й причини разцепване, разкъсване и др. поразии. Едно от изискванията му е дамата да има космати крака. В кадровото му досие са описани всичките...
Аз, за разлика от него искам само трима поръчители и здравният картон още от забавачката.
Бъдете по-внимателна, пийте бром, защото ще експлоадирате от този непускащ Ви хормонален удар. Таблоидът Нюйоркбошлафф Дръндрънярин предписва на такива като Вас да не пишат когато са превъзбудени защото наподобяват хормонални бомби.
цитирай
113. germantiger - ++
27.05.2019 08:26
възбуждам се на жени, не на постинги

иносказателно ти може днес да се възбудиш на Бойко, но не ти го споменавам

отвращавам се от руски българи, червени руснаци и либерал европейци - всички те са лайна

отвращение, не възбуда
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: planinitenabulgaria
Категория: Туризъм
Прочетен: 12725086
Постинги: 4654
Коментари: 10913
Гласове: 18559
Архив
Календар
«  Юли, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031