Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
01.05.2019 19:44 - СЛУЧВАНОТО НА БЪЛГАРСКИТЕ СЕМЕЙСТВА В С. КУКЛЕН...
Автор: planinitenabulgaria Категория: Забавление   
Прочетен: 720 Коментари: 5 Гласове:
3


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
 

               С посвещение – армаган! -  на г/н Колевн38 по случай

         Бойния празник на  труда и подкана да продължи темата:

 

 

СЛУЧВАЩОТО  СЕ  С  БЪЛГАРСКИТЕ  СЕМЕЙСТВА  В  СЕЛО    

КУКЛЕН  Е  РЕЗУЛТАТ  ОТ  ПРЕВЪРНАЛА  СЕ  В  РАКОВО  ОБРАЗУВАНИЕ  МЕТАСТАЗА  НА  ВЪЗРОДИТЕЛНИЯ  ПРОЦЕС

 

   Този път път ще бъда съвсем кратък по темата ВЪЗРОДИТЕЛЕН ПРОЦЕС, имам доста писания против нея в блога си. Последствията на това внедрено ни от М|осква раково заболяване в страната ни обаче остават, защото то пусна метастази в много населени места. Разсейките на това раково заболяване вероятно тогава не са били предвидени, но прерастването им в раково заболяване на определени населени места днес виждаме всички. Пршзнаците му са заселване на цигани в някои от обезселените от турците райони. Подчертавам, в тези, з които не останаха турци или пък имаше смесено турско и българско население. Докато турците се бореха за имената и вярата си, циганите доброволно отидоха да си сменят имената. Твърди се, че за това са им давали някаква премия, може би кюфте или бира. След напускането на домовете си  от турците поради преселването си в Турция /пардон, отиване на екскурзия в Турция!?!/ циганите масово се самонаселиха в тях,пак уточнявам, където това бе възможно, обстоятелствата се.а известни само на свидетелите на този процес. И какво се получи:

     Турците, които работеха по ТКЗС-тата, в строителството, на непрестижните работни места напуснаха страната, лишавайки я от техния трудов ресурс. Техните домове, градени с толкова труд и оборудвани с елементарни селскостопански сечива, дворовете с градина, кладенец и др. прелести преминаха в собственост на циганите. Не съм убеден, че това не го напправи държавата нарочно и ще дам един паралелен пример с друга комунистическа държава, Югославия. Тамошният идиот Милошевич депортира към 1,5 млн. албанци в Македония – колкото е населението на Македония - и за да затрудни връщането по домовете им в Косово или да го направи невъзможно отправи циганите на остатъчна Югославия към Косово да се заселят по домовете на албанците. Този марш завърши с демарш на циганите обратно към Сърбия след завръщнето на косоварите, като някои от самонастанили се по домовете цигани, не успяли да избягат, бяха заклани от собствениците на домовете, от които те не искаха да излизат. Така се образуваха гетата около Белград с мотив, че Милошевич излъгал циганите. Появи се проблем предсърбите, който те според мен никога няма да решат.

   Специално за Куклен, това село беше турско. То е описано в книгата на Николай Хайтов за родното му село Яврово. На път за Пловдив явровци минавали през Куклен. Не всичките обаче, защото кукленските турци, тогава 100% от населението ги  подигравали. Затова заобикаляли селото. След Освобождението там се заселват и малко българи заради благодатната мера.

     По време на възродителния процес почти всички турци от Куклен се изселиха в Турция, предоставяйки свободно място за самонастаняване на цигани по техните домове. Този процес обхвана много населенни места, ще спомена някои от тях с подменен етнос, турският с цигански – с. Долни Цибър, с. Розино, с. Сахраве, с. Осетеново и много други по Розовата долина. Подмяна на етноса протича в в мюсюлманската крепост, ако така мога да я нарека, Източни Родопи, където учениците още в мечитите учат, че ченгенето е лоша раса, която не иска да работи, а да лъже и да краде и поради това, видят ли мюсюлмани ченгене около селото или в селото си трябва да го прогонят, а докато се махне, селяните за го следят какво прпави. Въпреки това обаче в някои съвсем обецзселени от турците села в този регион циганит пробиха и там. Заселиха се в с. Багрянка, в с. Устрен, в махалата Дардандере и по други места, напр. около Крумовград, където прекарват деня си в проверка заредени ли са им помощите в банкомата. Извърши се и заселване на циганите в гета около големите градове, като вече има гета, чиито мащаби стряскат – Столипиново, Факултето, Надежда, Нов път, Асфалтова база,|Тунел №8, Автогарата и най-ужасното гето според мен, защото е не къде е мястото му, гетото Боровица в Кърджали. На път за Кърджали от река Боровица се пътува през този ужас, съшизмерим със сродния му по ж. п. линията между Захарна фабрика и Горна баня.То е самият ужас въ в всякакъв смисъл.

   И какво стана в резултат на този възродителен процес:

   Част от нашата работна сила, която намираше приложение в строителството, селското сопанство и по други места, хората, които ппедлагаха на българсия пазар месни и млечни продукти и друга селскотопапнаска продукция, бяха изгонени от страната. В техните домове се настаниха неграмотни, социално слаби, безработни хора, с поминък раждане на деца, за да живеят от „Детските”. И така се извърши подмяната, изразяваще се в това, че вместо от тези региони да изтича по нещо към страната, те се прпевърнаха в черни дупки, където страната втича голяма част от ресурсите си. Не е съвсем правилно да кажа, че не изтича нещо от тези новоцигански региони, това е престъпността – телефонни измами, пътуващи престъпници, давам таг, Илиан Здравков, героят от моста на р. Янтра в Търново.

   Този процес на циганизация расте и днес, защото това е електоратът на Нинова/Радев, троянските коне на Путин в България. Циганите знаят, че са електорат и техните ромлидери умела се възоползвват от това, уговаряйки като отплата за  електоралната покрепа на Нинова/Радев затваряне на очите на управляващите от пред техните зулуми.

   Привеждам пример в подкрепа на това затваряне на очите. В парламента имаше предложение, на циганите, които водели живот, по-добър от този, който им разрешават доживотните помощи, да не им се изплащат помощите. По-просташко предложение едва ли е възможно. Дали тези правещи парлама в парламента и свързани с циганския електорат парламентаристи са посещавали дворците в Костинброд, във Ветово, в гр. Левски, в гр. Дреновец и по други места?  Предполагам, че не. Но ако ги посетят, вместо да се възмутят, презполагам, че ще мъзкликнат:

    Ашколсун на тези хорица! Със скромните си помощи какво са успели да направят.

     На тези парламентаристи предлагам да се качат на мерцедесите си и да погледнат какво нещо стърчи в Костинброд от лявата му страна при влизане в града. Ше дам и таг за главния прокурор на собственик на три ромбарока, не по-малки от Резиденция Бояна – Илиев.

    Ето къде трябва да се търсят корените на проблема, който възникна в Куклен. Този проблем е валиден не само за там, а за цялата страна и ще се задълбочава, защото партията на Нинова/Радев го експложатира,  това е техният еректорат, неграмотните, неработещите и не търсещи работа, пиянищата по гари и пристанища. При сдегашното статукво циганите нямат нужда от населено място, предлагашо работа, защото те са на помощи. Къдеето и да отидат, помощите са си с тях. Трябва да има изоставени къщи, магизин наблизо и банкомат и те отсядат, но не за дълго.

  Тези хора, тежест за страната замениха трудолюбивите трурци, които работеха и доппринасяха полза на страната си. Но паразитирането на новопредтавените пред новите си населени места ромове май вече  им не стига, те стават и все по-агресивни, като за дребните престъпления те имат имунинет – нямат лични документи, нямат доходи, не могат да бъдат наказани. А дребните престъпления са кражби на стойност до 200 лв, малко повече, отколкото струва една коза. С такива дребулии от МВР не се занимават и това също едва ли еслучайно – още една храналка за елекнората на НниноваРадев, троянските коне на Путин в България и в ЕС.

     В Куклен всичко е спокойно, това е битов скандал, не е етническо противопоставяне, хората трябва да проявяват разбиране. Циганите не работят, защото са социално слаби, неграмотни, многодетни, живеят от различните видове помощи за тях. Заради тази бедност, причина за която са ниските размери на помощите за тях деца се принуждават да раждат деца, други престъпничат.  Поради обстоятелството, че не работят, те по цял ден са по дворовете си на сянка пред масите, където пият бира и слушат тяхната си музика. Е, не всички обичат циганска музика, някои може да предпочитат сръбска, други пък не харесват силата на звука. Хората дса създадени за да си прпечат.

   Замислям се обаче за друго и се питам:

   Това опростачване, което се води от горе, за да имат управляващите манипулируем елесктрот, дали няма да съсипе страната ни след не много дълъг период. Културният човек сам не може да победи примата!  Ако държавата я няма, пред него има избор – да напусне държавата, където за интелигентните хора няма изява или да се приматизира и той. Тази линия върви в България вече доста години и резултатите са налице. Проституиращите по тази тема социолози обаче не знам защо ги не виждат...

    Послеслов:
    Днешният ден стана много знаменателен за мен след като видях  на Червения площад да дефилира нова противосамолетна ракета, която се произвежда серийно, на конвейр, както колбаси.  Тя се програмира в Центъра да удари определен вражески самолет, след което сама се изстрелва и започва да го търси. Настига го, защото лети със скорост 50 маха или го пресреща, макар да изразходва гориво колкото един ЗАЗ 965, но ако Фантомът успее да се укрие в укритие или хангар, тя го намира и го унищожава там. Пътьом ако ракетата попадне на вражески самолети в обхвата си - хиляди километри - или на цяла ескадрила от Ф-35, до земята ще достигнат само нитове от тях.

    Дано да не си развалим приятелствоото с Путин, защото лошо ще стане с тая ракета, може да ни скондапца...

   




Гласувай:
3



Следващ постинг
Предишен постинг

1. bdenkov - 1
05.05.2019 13:29
Русия е особено опасна за България. Не защото в София ще влязат руски танкове, не дори и заради енергийната ни и обща търговска зависимост от Русия. Проблемът е друг. Русия е митологизирана като страна спасение, мечтаната земя, в която всичко е както трябва, правилно, като земята, кат’ която няма втора, тъй могъща на света, нашта висота и подпора, страна мечта и в която, като при всяка мечта, никой няма и най-малкото намерение да се преселва.

Русия, или по-скоро окупиралите Русия, се възползва от тази заблуда по два начина. Първо, раздухва вярата с масирана нискобюджетна хибридна намеса. Второ, краде пари. Раздухването става през няколко артерии, и хиляди хибридни капиляри, които разказват как Русия е пазител на морала, християнството и семейството, а Западът ги руши.

Днес попаднах на една от хилядите статии за това как в Норвегия педофилията е узаконена, а образованието се е разпаднало напълно. Споделят я наглед образовани хора. Западът се управлява от бездетни лидери, на всеки ъгъл се проповядва инцест, Европа се разпада, НАТО е непосредствена заплаха. Русия е, най-могъща на света”, гради армия и супер оръжия, за да защити света от злото и заразата.

Това че цялата ѝ икономика е колкото тази на Испания няма знамение. Че почти по всеки международен показател за права, свободи и прозрачност е на дъното, няма значение. Всеки, който поне малко познава Русия или е ходил поне веднъж свободно из крайчетата ѝ, които не са изградени за показ, знае колко фалшива е тази райска представа.
цитирай
2. bdenkov - 2
05.05.2019 13:31
Русия обаче е придобила религиозна сила, не се подлага на съмнение и е контратеза на всяко недоволство. Недоволни сме от кривите плочки по улицата, от неуправляеми деца, наркотици, домашно насилие, ниски заплати, скъп транспорт, самота, болки в кръста, интимна неувереност, оглупяване, слабо зрение - Русия се появява.

Дали ще е чрез балета на Болшой, някой шахматист, Кобилкина, чудодеен очен доктор от Сибир, Цар Освободител или нещо друго, Русия се появява като Петричка врачка, дух на прадедите или освободител или творец на нации и се превръща в мечтаното бездействие, което съхранява необятното и непостижимо добро за всички нас.

Руските тролови фабрики вероятно се заливат от наслада от подобна плодородна и напълно безстопанствена почва. В тази среда на Русия и е лесно да краде. Дали чрез газопроводи, атомни реактори, рафинерии или безобразен търговски дисбаланс, няма особено значение. Тя си действа като тези измислени секти, които охолно разполагат с всичко, срещу което проповядват и отгоре на това зоват последователите си за дарения, а когато не ги получат, си ги взимат сами и накрая ти поднасят реч за това, че трябва да си благодарен. А когато си благодарен за откраднатото, ти казват, че това е хубаво, но недостатъчно. Трябва ли да виним Русия? Може би не повече, отколкото домашен побойник, чиято жена яростно го защитава пред съседите, които пък си казват, ами това е просто любов. Или мафиот, който е нает от кмета, за да пази реда в селото.
цитирай
3. bdenkov - http://www. nts-yambol/?p=10...
05.05.2019 13:46
http://www.nts-yambol/?p=1094
Цени в ресторанти и заплати през 1933г. в Царство България
Повод за тази статия са две реклами в ямболския вестник „Тунджа” от 1933г. представени в публикация на Държавен архив – Ямбол. Първата реклама от 19.03.1933г. е на един от централните ямболски ресторанти „Стара Америка” със собственици Иван и Илия Хаджикирови, бил е на мястото на днешния хотел „Диана палас” срещу НТС, а втората реклама е от 30.04.1933г. на питиепродавница и гостилница „Златна рибка”.
През 1933 година приключва Световната стопанска криза от 1929-1933г. /т.н. Голяма депресия/ и са изминали 15 години от Първата световна война.
В България, като една аграрна страна се предлага в изобилие земеделска и животинска продукция. В интернет пространството трудно се намират статистически данни за стандарта на живот по онова време, какви са били заплатите, какви са били цените през 30-те години на миналия век.
В рекламата на ресторант „Стара Америка” от 1933г. четем следните цени на предлаганите ястия и напитки:
Агнешко – мешено – 10 лв, бъбрек – 2лв, пържола – 2лв, дробчета – 1лв, сърца – 1лв, далачета – 1лв, момици – 1 лв. шишчета – 2 лв, ядки – 1лв, кебапчета – 1лв.
Гелешки – кебапчета – 0.50 лв, пържола – 4 лв, кюфтенца – 1 лв, филе – 6 лв.
Свински – карначета – 1 лв, пържола – 5 лв, филе – 5 лв.
Говежди – пържоли – 5 лв, филе – 6 лв, нервозни кюфтета – 1 лв.
Вино – в заведението 12 лева, за дома 8 лева.
Рекламата указва, че това са цени с 50% намаление за ястията.
В рекламата на питиепродавница и гостилница „Златна рибка” информацията е обща и гласи, че най-големия апетит може да се задоволи срещу 10 – 15 лева.
Акцент и в двете реклами е, че ястията са приготвени с чисто краве масло характерно за френската кухня и обърнете внимание при тази пре – богата скара, ресторант „Стара Америка” не предлага свински кебапчета!
цитирай
4. bdenkov - 3
05.05.2019 13:48
Посочените цени в рекламите от 1933г. са по ниски от цените в ресторантите през 2018г, като днес много трудно ще намерите в провинциални ресторанти истинско телешко месо, агнешки котлети и дреболии, а агнешки и телешки кебапчета изобщо не се предлагат в заведенията. Днес в ресторантите може да се консумира кебапче от вносно свинско месо за 1.50 лв, свинска пържола за 7 – 8 лева, пилешка пържола 5 – 7 лева, като гарнитурите се предлагат отделно, бутилка вино от 0.75 л. струва над 12 лева обикновено за 14 – 20 лева.
Сега идва най-интересното, какви са били заплатите на българите през 1933г. на фона на цените в ресторантите и гостилниците тогава.
Справката в Държавен архив – Ямбол показва, че в Държавното агрономство на околийския град Елхово заплатите през март 1933г. са били следните:
– агроном – 4550 лева, р-л доп.земеделско училище – 4400 лева, учител в доп.зем.училище – 4250 лева, учителка в доп.земеделско училище – 2950 лева, специалист – 2950 лева, зем. администратор – 2350 лева, зем.техник – 2150 лева, писар – 2050 лева, землемер -1600 лева.
Агроном на държавно агрономство в околийски град през 1933г, долу-горе съответства на днешното – директор на областна дирекция по безопасност на храните.
В статистическия годишник на Царство България от 1933г. в раздела работнически заплати за 1932 г. пише следното:
Брутна часова заплата на работник
1.Металоработни индустрии /шлосер/
– минимална – 5.62 лв. /5.62х 8 х 21д.-944 лв./
– средна – 9.93 лв. /9.93х8х21д.-1668 лв./
– максимална – 37.50 лв./37.50х8х21д.- 6300лв./
2.Кожарство
– минимална – 2.50 лв.
– средна – 9.08 лв.
– максимална – 45 лв.
3.Тютюневи фабрики
– минимална – 2.38 лв.
– средна – 6.85 лв.
– максимална – 40.50 лв.
4.Складове за манипулиране на суров тютюн
Майстори манипулатори
– минимална – 7.50 лв.
– средна – 16.84 лв.
– максимална – 54.29 лв.
Общи работници
– минимална – 1.88 лв.
– средна – 4.35 лв.
– максимална – 15.71 лв.
цитирай
5. bdenkov - 4
05.05.2019 13:51
4.Складове за манипулиране на суров тютюн
Майстори манипулатори
– минимална – 7.50 лв.
– средна – 16.84 лв.
– максимална – 54.29 лв.
Общи работници
– минимална – 1.88 лв.
– средна – 4.35 лв.
– максимална – 15.71 лв.
5.Предене или тъкане на вълна
– минимална – 1.88 лв.
– средна – 6.03 лв.
– максимална – 37.50 лв.
6.Плетачество/трикотаж/
– минимална – 1.80 лв.
– средна – 4.96 лв.
– максимална – 13.75 лв.
7.Предене или тъкане на растителни текстилни материали и коприна
– минимална – 1.88 лв.
– средна – 6.22 лв.
– максимална – 37.50 лв.
……………………………
Средната пенсия за старост през 1932г. е 1774 лева.
Прави силно впечатление разграничението между квалифицирания и неквалифицирания труд, като заплащането варира от 6 до 18 пъти.
В едно интервю великата българска актриса Стоянка Мутафова спомена, че в средата на 30-те години се е усещал голям подем в държавата ни, почти всички българи завършили образованието си в чужбина са се връщали в родината и са дали голям тласък в развитието и. Заплатите на образованите и квалифицирани българи са били високи, което им позволява да имат много добър стандарт на живот през 30-те години на миналия век. В навечерието на Втората световна война 1939-1940г. Царство България е водеща икономика на Балканите.
Какво е положението днес през 2018г?
Минималната работна заплата е 510 лева, а минималното почасово заплащане е 3.07 лева. Минималната пенсия за изслужено време и старост е 200 лева, а максималната 910 лева. Средната работна заплата в Ямбол е 894 лева, а в София 1509 лева.
Известни икономисти твърдят, че основата на икономиката е селското стопанство, когато селското стопанство предлага в изобилие суровини и продукти, то това създава условия за развитие на леката индустрия и туризма и облекчава едно съществено перо в семейните бюджети – храната.
А през 1933 година са се хранили добре, видно от рекламите!
Анализът на изнесените факти и коментарите остават за Вас!
http://www.nts-yambol/?p=1094
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: planinitenabulgaria
Категория: Туризъм
Прочетен: 12318395
Постинги: 4578
Коментари: 10805
Гласове: 18387
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930