Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
23.08.2018 13:01 - РУСНАЦИТЕ - ПРЕДИ НАС В ОБЛАСТТА НА КУЛТУРАТА
Автор: planinitenabulgaria Категория: Забавление   
Прочетен: 2004 Коментари: 5 Гласове:
4


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
 

                              Вдъхновено от стихотворение на Венцивалери 1951

 

                          В ОБЛАСТТА НА КУЛТУРАТА

             РУСНАЦИТЕ ВИНАГИ СА БИЛИ ПРЕДИ НАС

 

       Масовата култура на хората в една държава е показател за интелектуалното им ниво. Част от тази масова култура е музиката, която хората в нея /предпочитат да/ слушат. Имам предвид какво нещо /не мога да кажа музика/ се чува вечер по улиците на курорта Банско или на Слънчака, каква музика илиза от ресторантите – същата като тази от циганските квартали, когато там има сватба -  а също каква музика думка от преминаващи по улиците луксозни автомобили. По музиката, която звучи около мен аз отсъждам каква е масовата култура, която се настани в последните години в страната ни. Осмелявам се да я нарека трагедия. Тази трагедия се превръща в пълна когато проявя интерес към текста на песните, превърнали се в шлагери за опростачените от медиите и нета предимно млади хора.  

     Дори в страните, начело с кърмчии с мислене на примати и порадии това капсулирали се спрямо света и превърнали се в трън в очите на хората, положението с масовата култура не е толкова зле, както у нас. При тях като противодействие на това ненормално положение, в което хората са изпаднати се пишат естрадни песни със социална насоченост. Тези песни са по текст с много точно описан проблем на хората и имат за цел да сезират държавниците си върху него, защото решението му повече не бива да се отлага. По-късно ще дам пример с Русия. При нас това не става, поради което естрадните песни много рядко имат текст, който прави смисъл, а чалгата се ползва съзнателно от бившите комунистите с власт и сега в България като инструмент за опростачване на масите, както Ленин нарича хората, за всяване на простащина и хаос, които биха довели до връщане на това, от което се отървахме през 1989 г. Това е добре премислена кибератака срещу страната ни, чието точно определение е: Опростачване на младиите хора. Тази атака идва от друга една страна, в която живеят най-щастливите хора на света, нека някой от три пъти се досети коя е тя. Символично казано офицерите кибергибридници пишат музиката, предназначена за нащата страна, а диригентите им у нас - ниновА и радеВ я представят пред хората, парламента. Само тях ги устройва процеса на опростачването, който върви в нашата страна,  защото опростачените са техният електорат.

 

    Привеждам текст на една наша много популярна песен, качена и в Ю-Туб с около 15 000 000 прослушвания. Тя бе „композирана” в града на ромбароните у нас, Костинброд и записана преди доста години в студиото на известната чалгапевица Луна. Тя сАмата изпълнява този филиграрен жемчужин, а песента й е жива до днес.  Ето какво пее Луна, ислямизираната шуменска ромка с квадратния двор, квадратната къща и двата Хамъра:

 

 

                    ИСКАМ  ГО МЪЖО, СТИСКАМ ГО

 

        Припев:

 

        Искам го мъжо, стискам го,

        пишчето мъжо гиздаво.

        Искам го мъжо, скискам го,

        твоето пишче гиздаво. 

 

        Първи куплет:

 

        Не го слагай на дълбоко,

        искам да е на широко,

        да попълниш бързо фиша,

        слагай го да спре да диша.

 

        Припев:

 

       Искам го мъжо стискам го,

       пишчето мъжо гиздаво.

       Искам го мъжо, стискам го,

       твоето пишче гиздаво.

 

        Втори куплет:

 

        Който бързо бавно стига,

        стига да може да го вдига,

        да го вдига да се цели,

        милиони да печели.

 

        Припев:

        Искам го мъжо, стискам го,

        пишчето мъжо гиздаво,

        Искам го мъжо, стискам го,

        твоето пишче гиздаво.

      

 

      Прави ли смисъл този текста, не мога да преценя. Тази песен обаче е част от българската масова култура, тук преценката ми е истинна.

 

      Не във всички страни обаче, както вече казах в които се провежда линията на опростачване на младите хора, за да бъдат те превърнати в пазарни боклуци атаката срущу младите хора върви така безпроблемно като тази в нашата страна. В страната, където живеят най-щастливите хора на света, отношението на творците към тези песни е различно. Чрез тях, авторите искат нещо да постигнат, напр. подобряване на бита, като подканват кърмчиите си какво точно да сторят. Няма да изтъквам, че в тези държави нивото на държавниците им отговаря на това от времето, когато маймуните слизат от дърветата, прохождат на задните си крака, а в предните вземат тояга.  Сезирам се върху една такава социално естрана песен, превърнала се в химн на говночистовете в Москва, като ще въведа някои пояснения, за да бъде текстът разбран.

    Москва е експлозивно разрастнал се соцград, в който и в околносите на който живят около 20 млн. души, ј от които мюсюлмани от държавите в Северен Кавказ. Москва стана един от най-скъпите градове в света, посочвам само една от причиините за това – Москва няма канализация. Това означава, че сдружението СОВГОВНОЧИСТ трябва да извозва от Москва и оклоностите й по 50 куб. м. фекална вода в секунда. Това означава, че всяка секунда 5 десеттонни говновоза /ние ги наричаме фекалки/ тип КАМАЗ трябва да бъдат натоварени с фекална маса, изсмукана от септичните ями на болниците, на МОЛ-овете, на жилищните блоци /квартали/. На час броят на курсовете на КАМАЗ-ите става 18000, а на денонощие 432000. Ако те работят по 12 часа, това означава 36000 КАМАЗ-а всеки ден по улиците на большаята деревня, Москва. Това е сериозна перо в разходите на Москва, към което данъкоплатците не могат да не прибавят своя вклад. 

   В името на истината има частично решаване на този проблем, защото предишните говновози тип ГАЗ-ели с пропукани резервоари бяха заменени с нови КАМАЗ-и.                             

   Този проблем тежи над москвичите не само финансово. Местата, където се изпразват говновозите са засекретени, персоналът по изсмукването на суровината е огромен. Един екип на говновоз има механик и двама говночист-ове, базата за обслужване на тези машини е огромна. Огромен е и персоналът, който работи към фирмата СОВГОВНОВОЗ, така се казваше някога. Сега фирмата вероятно я е придобил някой олигарх, нямам актуализирана информация.

   Ще направя едно отклонение – пътуването на хиляди говновози по московските проспекти има и своите предимства, ще посоча някои от тях. В случаите при пожар на автомобил някъде, докато дойде пожарна кола, говновоза тушать пожара говнам. Има и по.лоши случаи, говновозът ако превозва доста ферментирала суровина, отделяща метан се експроадирва на някой проспект и изпръсква със съдържанието си един кръг около него с диаметър поне 100 м. Ако има коли с отворени прозорци, става страшно. Има и хубави моменти обаче, когато говновозът попадне в окрестностите на Москва на ферментирала суровина. Тя направо постъпва за дестилиране на самогон, казано по нашенски, от нея се вари ракия.

   В опит московчани да подканят Путин да им направи канализация, хората го сезират върху този техен битов проблем от платформата на културата, пишейки песни на тази тема. Те са по същество социални естрадни песни, които са точно насочени и към проблемите на хората, работещи към СОВГОВНВОЗ. Те искат по-високи заплати от тези, които получават, 300 рубли на месец, равностойнина 4, 61 долара. Искат и по добри условия на труд. Така този проблем – липсата на канализация на Москва, се пренася от творците в областта на културата на Русия и така бе създаден химнът на говночистовете, чиито текст помествам:

 

                   ГИМН  МОСКОВСКИМИ  ГОВНОЧИСТАМИ

 

                              Сорок лет как под наркозом

                              я работал говновозом, ой, ой, ой.

                              Не шофером не таксистом,

                              а вонючим говночистом, ой ой ой.

 

                              За три сотенных бумажки

                              на ЗИЛ-е возил говяшки, ой ой ой.

                              И скажу вам чтоб вы знали

                              ох и много же вы насрали, ой, ой ой.

 

                             Говновоз, говновоз, говновоз,

                             не очистить говна от колес.

                             Если даже духами обдать

                             все равно, продолжает вонять.

 

                             Говночист, говночист, говночист,

                             должен быт закален и плечист.

                             Говночист, заклинател говна

                             нужен людям во все времена.

 

                             Я не знаю как там на Запад,

                             мож у них поменше запах, ой, ой ой.

                             Нам серет в таксофоне

                             и напустить только вони, ой, ой ой.

 

                             В годе стали есть поменше,

                             значи надо срать полегче, ой, ой ой.

                             Но откуда что берется

                             в двое больше людям срется, ой ой ой.

 

                            Говновоз, говновоз, говновоз,

                            много в мире тюлпанов и роз.

                            Много в мире конфет и вина,

                            но еще боль в мире говна.

 

                            Говночист, говночист, говночист

                            должен быт закален и плечист

                            Говночист заклинатель говна,

                            нужен людям во все времена.

                                             

                                 /Автор незнакомый, предполага се, че са поетите

                                 автори на естрадни песни Жребцова и Кобилкин/

 

         Отново отклонение, ние също имаме химнове на разни населени места. Химнът на Лакатник е „Сбрали са се сбрали, лакатнишките курми, за да избират мис първа класа”. На Варна химнът е „Варна е курорт наш известен, въшката пуча й враг обществен”. Не са само тези, край на отклонението.

 

       Анализът на текста на химна на говночистовете от специалисти показва, че той прави смисъл -  отправен е към Путин с подкана към негоо да построи на московчани канализация, коеето е конкретно послание, на съветски език, целево.

   ВръЩам се на нашата песен на Луна, чиито текст поместих,  Искам го мъжо, стискам го… И какво ще стане, като го постискаш малко или повече? Мисля, този текст изобщо не прави смисъл, целта му е да опростачва масите, да всява хаос и в този хаос като риби във вода да плуват налагащите ни тази простащине, най-първите от които са ниновА и радееВ. А руснаците имат точно определено послание в химна на говночистовете: Искаме по-високи заплати на първо време, примерно по 5 долара на месец и построяване на канализация!

 

     Срещу това опростачване на масите у нас обаче се езаел моят любимец от блога, от когото аз се уча, Товарищ валериЙ венцеВ. Вече съм изтъквал, че той е много изкллючителен, потвърждавам този факт. След филигранно-ювелирната му изява в областта на изкуството, раздел „Музика”, където той помества гениалната си статията за Йосиф Кобзон, любимец на Путин, сега ВВ1951 се осмелява да поства и свои стихове. И други мои познати прописаха стихове. Един от тях бе ударен с метална тръба, облечена в маркуч по главата пред входа на блока му, след което прекара месец в болница. Излизайки от болницата, той спонтанно прописа стихове и вече има написана към 300. Явно и ВВ1951 е преживял нещо подобно, това е изява на спонтанник, явноо преживял нещо и прописал след това стихове. Нямам обаче информация ударен ли е бил и той и по коя част на организЪма му, защото той упориита запазва компетентно молчанье.  Ето едно негово стихотворение:

 

 

                                

                                                            Докосвай ме 

 

 
                                                    
 Докосвай ме, докосвай ме без свян

                                                 
 Във Венеция табута няма

                                                 
 Докосвай ме, че ще се докосвам сам

                                                 
 Най сетне искам да го правим двама


                                                   Грубо ме докосвай , да боли

                                                 
 Не се разсейвай с мисли по лодкаря
 
                                                
 "Бакшиш" е той , все едно такси

                                               
  За няколко евро и в хотела ни докара

  
                                               
  Гледай мен , ай ти специалиста
  
                                                  и ме докосвай-искам да си влажна

                                               
  с мен винаги ще си  на първа писта

                                               
  заради персоната ми важна


                                                
 Докосвай ме и с "бавареца" ще те повозя

                                                
 може и с Тойотата във планината

                                               
 Докосвай ме, не мисли , че ще те извозя

                                               
 Кортина знае, мразя аз лъжата.

 

                                                                   Автор: vencivaleri1951 

 

      

   Анализът на това стихотворение като културно достижение го пооставя по средата между песента на Луна и Химна на говночистовете, което е крачка в плавилната посока с посока нагоре.

 Това стихо ще се се превърне в част от българската култура, то може да служи за пример на останалите ни поети как да пишат стиховете си, по начин, те да звучат и да отправят послания към читателите да се изявяват по-съвършенно, поетът откровено зааявява „мразя аз лъжата”. Не останах и аз безразличен към стихото и веднага го препратих на мои приятели музиканти да напишат песен по неговия текст. Вече имам първия вариант, при който партитурата е транскрибирана за пиано, защото жена ми е пианистка, а аз изпях песента. Тя е предназначена за мецосопран, понижих я с една октава. Не харесах песента и я върнах, защото ми заприлича на друга една много популярна песен, изпълнявана обикновено по Нова Година, песента Три години девет дана, която има към 50 000 000 слушания.

   За мен Товарищ валериЙ се явява бяла лястовичка в нашата култура, за което той е правен носач на приз, връчен му от Центъра, има и поощрения – едни го квалифицират като много изключителен, а други -  като много уникален. Скроомността му обаче е присъща, това се вижда от изявите му в Блог. бг според анализаторите ни. По-нескромни са някои дами, едната е тая, дето я тургат все на Първа страница. Загова тя се мисли за гениална,но не е така - тя дори не е и генитална. А Венци е скромен, потому что от весь ден слушает Путина и верить ему…

    Аз като по-възрастен от него и с по-голям опит в живота от него оценявам благородните му напъни да популяризира културата на Голямата страна у нас и с това сравение, какви са текстовете на нашите песни и на тези в страната на чечтите му, аз му давам рамо…

 

    Имам обаче изискване, акоо е възможно:

     Товарищ Борн да ми преведе текста на Химна, защото не знам руски език. От Вас пък изисквам да ми извадите текста на песента Три години девет дана, защото нямам търпение, много е дълъг.

 

   Завършвам с мисълта, до която стигнаха съседите ни, македонците, изказана в една тяхна народна песен: Ела Путин, ела воеводо, крутоли ни от НАТО и от ЕС.

    Вече и аз мисла така:  Докато не преминем към ОНД, все по-зле ще става у нас…

    Мисля, че и Вашето мнение, Товарищ венцИ е същото…

 

   Прилагам три линка на  песните, които станаха обект на литературен анализ в постинга ми:

 1. Химнът на говночистовете,
 2. Шлагерът на Луна  и
 3. Безсмъртният шлагер "Три години девет дана".
 Четвъртата песен вече е поръчана, чаака одобрението ми.

   

 











Гласувай:
4



1. starforlife - Здравей, Планинарю!
23.08.2018 14:18
Долу ръцете от Вунцит0! Той ми се пада нещо като пиар - от последни 10 негови постинга, 5!!! са посветени на моята скромна персона. Е и на това, ако не му се казва комплекси...
Но друго искам да те попитам, Коста. Според теб ето това вдъхновило го мое "произведение" http://starforlife.blog.bg/lichni-dnevnici/2018/08/08/dokosvai-me.1621476 стихотворение/поезия ли е?
Питам не за друго, а защото Другарят така се изказва (както винаги изкривено на истината), а аз не го считам дори за проза. Просто за душевно ДРАСкане. Но естествено съм объркан, след като такъв виден ерудит-интелигент пише друго. И като нормален човек - търся чуждото мнение.

Иначе истината ме задължава да кажа, че в Москва/Русия заплатите не са по 300 рубли. Движат се м/у 18 и 40 хиляди, но както би казал Другарят "Тук не опира до това колко е доларовата им равностойност, а какъв е паритетът на покупателната способност." И понеже преди месеци бях в Русия, мога смело да кажа, че паритетът не е задоволителен и средният стандарт на руснака е като нашия (в някои отношения - свобода на социалните изяви да кажем - по-лош).
Само където България няма огромните територии и от там природни богатства на Русия. Тоест, принципно погледнато, от разпада на соц-блока, България е постигнала повече като Държава, защото не е ли най-важната функция на Държавата да работи за просперитета на своите поданици и когато този просперитет усреднено е еднакъв с предишния флагман...

Такива мисли породи в тъпата ми (охранителна) главица постинга ти. И реших да (ти) ги споделя.

Ако днес ми остане време да сдялкам един ебаващ се с персони като обсъжданата постинг, той ще бъде озвучен от ето тази песен, с която в момента те поздравявам:
https://www.youtube.com/watch?v=i9fVDJ8XFbM
А за Другаря Венцит0 третото твое клипче си е ОК (или "очень хорошо" както биха казали други).
цитирай
2. planinitenabulgaria - Сега не мога да говоря с Венци, защото той има домашно задание от мен:
23.08.2018 14:34
starforlife написа:
Долу ръцете от Вунцит0! Той ми се пада нещо като пиар - от последни 10 негови постинга, 5!!! са посветени на моята скромна персона. Е и на това, ако не му се казва комплекси...
Но друго искам да те попитам, Коста. Според теб ето това вдъхновило го мое "произведение" http://starforlife.blog/lichni-dnevnici/2018/08/08/dokosvai-me.1621476 стихотворение/поезия ли е?
Питам не за друго, а защото Другарят така се изказва (както винаги изкривано на истината), а аз не го считам дори за проза, а просто за душевно ДРАСкане. Но естествено съм объркан, след като такъв виден ерудит-интелигент пише друго.

Иначе истината ме задължава да кажа, че в Москва/Русия заплатите не са по 300 рубли. Движат зе м/у 18 и 40 хиляди, но както би казал Другарят "Тук не опира до това колко е доларовата им равностойност, а какъв е паритетът на покупателната способност." И понеже преди месеци бях в Русия, мога смело да кажа, че паритетът не е задоволителен и средният стандарт на руснака е като нашия.
Само където България няма огромните територии и от там природни ДАДЕНОСТИ като Русия.
Тоест, принципно погледнато, от разпада на соц-блока, България е постигнала повече като Държава, защото не е ли най-важната функция на Държавата да работи за просперитета на своите поданици?

Такива мисли породи в тъпата ми (охранителна) главица постинга ти.
И реших да (ти) ги споделя.

Ако днес ми остане време да сдялкам един ебаващ се с персони като обсъжданата постинг той ще бъде озвучен от ето тази песен, с която в момента те поздравявам:
https://www.youtube/watch?v=i9fVDJ8XFbM


Когато разбере написаното от мен в постинга ми http://planinitenabulgaria.blog/muzika/2015/02/14/330-godini-iohan-sebastian-bah.1338399, осмисли го и е готов да разговаря с мен на тази тема, тогава ще се обърна директно кън него. Да не го притеснявам сега. Вие допускате сериозна грешка, защото не правите разлика между Другар и Товарищ, разменяте понятията - признак на лоша центрова подготовка.
цитирай
3. starforlife - Вие допускате сериозна грешка, ...
23.08.2018 15:10
planinitenabulgaria написа:
Вие допускате сериозна грешка, защото не правите разлика между Другар и Товарищ, разменяте понятията - признак на лоша центрова подготовка.

"Бог греши - аз не" е една б(л)ого"хулна" моя шега, която е уместна и в случая.
Не, агент Коста. Това не говори за "лоша центрова подготовка", а по-скоро е израз на факта, че като SuperСтар (и позициониран все пак на висока длъжност, а и притежавайки висок чин), на мен всичко ми е позволено. Тоест - имайки най-високи центрови правомощия, мога да лепя на когото и да е каквито реша оперативни термини от информационните масиви на Центъра.
И е факт, че го правя дори за "величието" Бойко Борисов, та камо ли за едно проруско лилипутче.
цитирай
4. vmir - Привет,
24.08.2018 08:06
Релевантен факт е (и ноторен - и нотрен), че другаря - товарищ ВВ1951 в последно време е обсебен от културно - просветен ентусиазъм, за който прегради няма открити, няма отрити. Наблюдавайки несъкрушимостта на творческия му устрем, оставам с впечатлението, че Коминтерна е подновил сесиите си и е назначил дрогаря - товарищ ВВ1951 за Генерален Секретар по Културата, което отваря у мен голяма неудовлетвореност от подценяването му. По скромната ми оценка, с дарбите и неудържимостта си, ВВ1951 е равностоен на самия Путин, а по способност да имитира ангажираност към неща, за които му е през оная работа, Путин трябва да се учи от ВВ1951, но не го назначава за свой съветник от страх руснаците да не харесат ВВ1951 повече от него.
цитирай
5. planinitenabulgaria - Мисля, че имате трудности, когато се опитвате да коментирате
25.08.2018 18:10
vmir написа:
Релевантен факт е (и ноторен - и нотрен), че другаря - товарищ ВВ1951 в последно време е обсебен от културно - просветен ентусиазъм, за който прегради няма открити, няма отрити. Наблюдавайки несъкрушимостта на творческия му устрем, оставам с впечатлението, че Коминтерна е подновил сесиите си и е назначил дрогаря - товарищ ВВ1951 за Генерален Секретар по Културата, което отваря у мен голяма неудовлетвореност от подценяването му. По скромната ми оценка, с дарбите и неудържимостта си, ВВ1951 е равностоен на самия Путин, а по способност да имитира ангажираност към неща, за които му е през оная работа, Путин трябва да се учи от ВВ1951, но не го назначава за свой съветник от страх руснаците да не харесат ВВ1951 повече от него.


Товарищ валериЙ, което е обяснимо - той е много изключителен и поради това, труден за разбиране...
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: planinitenabulgaria
Категория: Туризъм
Прочетен: 12180684
Постинги: 4544
Коментари: 10754
Гласове: 18319
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031