Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
02.07.2018 07:17 - АМЕРИКАНСКИ РАЗМИСЛИ - 4
Автор: planinitenabulgaria Категория: Забавление   
Прочетен: 1898 Коментари: 5 Гласове:
6

Последна промяна: 08.07.2018 07:20

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
 

   ОТ  МАХАЛА  ГУЗООЛАР - В  БЕВЕРЛИ ХИЛС,  КАЛИФОРНИЯ

 

   Днес извърших туристически преход по Планината, както наричат тук едно възвишение в Лос Анжелес, разделящо елитната част на града и Долината. След посещението ми по светите места на траките около махалата на с. Врело, Гузоолар, това бе следващото ми пътуване. Разликата е наистина голяма.

   Първо за светилищата около махала Гузоолар:

   Има доста тракийски светиилища по Източни Родопи, но най-много на единица площ те са по северната част на един дял на Източните Родопи, наречен Стръмни рид. Той представлява триъгълник, ограничен от реките Върбица, Крумовица и Арда. Тук на всяко възвишение със скали, по тях има останки от светилище или някаква дейност на траките. Тук е имало техни населени места, ниви и лозя край тях, шарпани, изкопани в скалите за мачкане на гроздено, виждат се и останки от гробища. Не говоря за тракийски гробници, а гробища за обикновените траки, най-популярни в страната които са тези в местността Славееви скали над Велинград.  Единственото свято място на траките от този регион, което стана популярно е светилището на Орфей при с. Татул.

    В този дял на Стръмни рид цари някакъв древен дух, останал от времето на траките, моделирали скалите да приличат на нещо, дълбали ниши в тях, после от турците, заселели се по тези места след 1700 г, от борбата между религиите, днес на етап навсякъде нови джамии и църкви в разруха, цитарам две . в с. Русалско и с. Перперек. Тук броди и един друг дух, на разрушението, отприщен през 1989 г. при провеждане тук на процеса, наречен възродителен. Последствията му не могат да бъдат преодолени.  Хилядолетията, живели тук траките, вековете, живели тук турците и българите не се оказаха достатъчни да пичинят такива беди на региона, каквито направи ДС по нареждане на Москва. Давам още един таг, момиченцето Тюркиян, застреляно от джелатите на ДС в цедилката на гърба на майка му.

 

    Сега съм на другия край на света, в Лос Анжелес. Природата у нас и тук са несравними по красота в полза на нашата. Лос Анжелес в днешния си вид е възникнал върху полупустиня след построяването на язовира Хувърдам на река Колорадо. Направеното обаче от хората за да бъде мястото им за живеене приятно, но и да има достатъчно места за отдих сред природата е уникално. Днес се разхождах по места, които те наричат паркове. До входовете им има огромни паркинги, парковете са подръжании и подредени фантастично, изглеждат като картините в детските филмчета. Хората спазват указанията и не излизат извън огражденията, не навлизат в местата, където има ограничения. Така е не само тук. Същото видях в един резерват за морски слонове покрай магистрала от Сан Франциско за Лос Анжелес. Морските слонове са на метри от въжето, което очертава до къде може да се ходи, но са спокойни. Днес така беше и в парковете, където бях. Избрах места с езера /б. м. подържани блата/, пълни с водни костенурки, с огромни декоративни риби и патици. Патиците изобщо не се плашеха, дойдоха при мен с надежда да им ам нещо може би, костенурките се притесняваха, но малко. Когато ги доближавах на метър те отваряха устите си и насочваха главата си към ме. Когато спят на клънце главата им е почти нагоре. За да ме предупредят, че хапят или поради друга причина, няма как да знам. Снимах ги с отворени усти, което ми се случва за първи път. За първи път виждам толкова много костенурки, между които и току що излюпени, учат се да плуват. Освен костенурките като нашите имаше едни различно оцветени, в кафяво-червено, големи колкото тави с диаментър според мен между 35 и 50 см. Те обаче не излизаха извън водата, а стояха до брега в нея и подаваха само устата и очите си над водата, като крокодилите. Този тип костенурки плуват много бавно и грациозно, оставайки под водата, показват си главата над нея само само да си поемат въздух. В езерото /блатото/ имаше и едри декоративни риби с различен цвят, поне по 10 кг. едната, а може би и доста повече.  Едни бяха в червено, други на петна, имаше и бели, като да нямаха люспи, всичките дълги над метър. Хората не ги притесняват, дори идваха до брега да им хвърлят нещо за ядене може би. От едно блато да направиш такава красота! С

циркулация на водата, с животни в нея, с пътеки около езелото, места да излизат да спят костенурките.

   Имаше места, за които се указваше да се внимава, защото има гърмящи змии, които хапят кучетата на хората, защото те не се пазят от тях и кучетата умират. Информираха и за поляни, за които са констатиирали, че има кърлежи. Ако ще се влиза в тези поляни препоръчваха спрей за панталоните на хоратаа срещу тях.

    И друга мисъл ми мина през ума: Как не отседне един катун с цигани тук, каквито има много през лятото покрай р. Върбица. Какъв пир ще падне с тия огромни риби, тлъсти патици и костенурки. И дърва за огън има, хубаво да се изпекат…

 

    Близо до паркингите имаше доста хора, но това, което бе характерно бе руската реч, все едно в Руся попаднах. Уж бедна страна Русията, със санкции, а таквиз богати хора, дебели като къртове, с най-скъпите коли в Америка – огромни черни Мерцедеси, ВМВ-та, АУДИ. Имаше  и големи ванове от типа Кадилак, а също и една прекрасна лимузина Мазерати, според мен между половин и един млн. долара, фантастична. Насядяли покрай импровиизираните маси, русняците крещят, децата им също, маймунарник. Масите – отрупани с храни до последния квадратен сантиметър. Егати богаташите! Твърдят, че в последните години към Лос Анжелес се преселват масово русняци, всичките много богати. Вече писах за къщите-дворци в най-скъпите квартали на Лос Анжелес, които те купуват и оставят необитаеми, а в тях идва охрана, която ги пази денонощно. Попрекъснах маймунските им крясъци като ги запитах:

   - Здраствуйте, как у вас?

   Ефектът бе като под дърво с надкряскващи се врабчета да изпляскаш с ръце – всички млъкват. И тия като врабчетата, млъкнаха, но ме гледат агресивно и нито дума.

    Почему так, товарищи русняци? Аз не ви питам защо предпочитате да живеете в страната, която загива, а не в страната, където живеят най-щастливите хора на света, как спечелихте толкова пари за тези скъпи коли, за яденето по масите, пет пъти повече, отколкото можете да изядете? И защо нямате интелигентно излъчване, а наподобявате на агресивни примати, току що слезнали от дървото на демята?

   Тези въпроси, които не им задавам, оти можно пулю получить, висят във въдуха още каго види човек тези свои подобия. Същият като тях, като в един калъп пресовани, спряха на летището в Рим и го прибраха. За да ме има още, казвам им само  „Досвиданье!”, вместо това, което би трябвало:

   - Глядите, завидуйте, я негражданин Советского Союза!

 

   Едно отклонение:

   Щатите и Израел по същество са една държава, нормално е преливането на населението от едната държава в другата, като от Америика потокът е на младите хора, които търсят добро образование. Твърди се, че Израел има най-доброто образование и здравеопазване в света. Обратната част на потока на евреи от Израел, които се преселват в Америка също има своята логика. Те идват в Америка при роднините си, които им помагат в началото и после поемат някакъв бизнес, предполагам работят в банките на родата си. Към този поток се вляха и емигриралите след 1989 г. евреи от разпадналия се СССР в Израел, които имаха изцяло или частично еврейска кръв или пък смесени бракове – евреин-рускиня или обратното. Нарочно не ползвам думата кръвосмешение когато говоря за евреите, оти те се пищисват ако я чуят. Но това преселение на богати руснаци в Лос Анжелес и в другите големи градове на Америка има съвсем различно обяснение.

    Русия се класифицира като бандитска държава ведно с Иран и КНДР, за което отделни държави или ООН редовно има натрисат санкции. Те не касаят страните, а отделни личности, напр архиолигарсите от кръга на бащицата им Путин.  Ще уточвя, че бандюгите са част от престъпния контингент в Русия, над тях са мафиотите и още по-високо – олигарсите. На върха на тази пирамида е техният бащица, няма да осветлявам името му. Тази троица престъпници, които крадат Русия под чадъра на бащицата им какво прави? Първо, прави пари. Второ, скрива тезии пари, защото Путин в един момент може да реши да им ги вземе. За да не стане това, те ги изнасят в чужди банки, подчертавам, че тези банки са свързани с банките на САЩ. И така окраденото от руснаците отива в Америка, която го ползва – за инвестиции напр. в новите технологии, в отбраната, за кредитиране на инфраструктури, има за какво. Това е възможно когато първите приятели на Путин, олигарсит, успеят да го излъжат и да изнесат парите си извън Русия, защото ако ги хване ще има сценарий „Ходороковский”. Това си е също риск, но по-малък, защото при военен конфликт, скъсване на дипломатически отношения и др. аномалии, те биха били ползвани като причина парите на крадците руски да си смнят собственика, което означава да станат притежание на американските банки или още по-директно казано, вместо да им ги вземе Путин, ще им ги вземат САЩ. Освен ако русняка не е станал америаански гражданин, което е следващата стъпка на приматоподобните от Голямата страна, които обитават за постояно Америка. Има и такива руски олигарси, които станаха евпорейски граждани, но дългата ръка на Путин ги оправи, давам един таг, Березовский. Остана един Абрамович, който вероятно се отчита правилно пред бащицата и „бръмчи” по Англия с яхтите си тип подводници, с най-скъпите коли в света и 16-те си милиарда английски лири, с притежаването на футболен отбор и на диамантени мини в Камчатка.

     За общата сума на парите на руснаците в САЩ се твърди, че е около 4 трилиона долара, 300 млрд. от които са на Путин.

 

     Тази дейност на американците обаче - да работят с разбойниции, може да им изиграе много лоша шега. Не върви да се обвържеш с разбойници, да не работиш с тях по техните методи и да не прихванеш нещо от тях. Маркс е казал, че за печалба, капитълистът е готов да произведе въже, за което знае, че с него ще го обесят. Такава може да излезе и печалбата на америанците от тези огромни парични суми на руските крадци, които те пазят и ползват в банките си. Каква е гаранцията, че с това преселение на русняци в Америка,  между тях няма инфилтрирани агент-провокатори на ФСБ, които ще работят за службите на ФСБ, ще извършват кибератаки, ще измислят фалшиви новини, след като са запознати на място с положението в Америка, с които да манипулират чрез социалните мрежи хората, да хакват сайтове на банки, министерства и да извършват др. агентурнии хватки срещу страната, в която хората мислят, че каквото ии  да става по света, то не ги засяга. Такъв бе пътят и до избор на президент на Щатите, зависим от Путин, напълно неподходящ за този пост, който при всеки случай зове за премахване на санкциите на Путин заради Крим и Украйна, при други случаи зове за приемане отново в Г 7 на Русия, чието място не е там - тя нищо не произвежда, а само добива и продава природни ресурси. Което означава, страна-примат. Дали част от тези русняци тук не бяха в основата на проработката, която избра неподходящия кандидат за президент, за когото няма никакво съмнение, че е манипулиран от Путин и че Путин има нещо, с което го държи и върти? По този начин Путин внесе разцепление между американците, вбива клин между Америка и ЕС, държи на нокти света и никой не мву се противопоставя, макар той да е последният император в света, начело на имеприя, наречена от Рейгън Империя на злото. Причината – тя е формулирана от Маркс – това, което казах за производството на въжето за бесене – а американският президент, май нивото му е на това на някогашния президент Джонсън, който не знаеше, че на света има страна Италия. Разцеплението, което внесе Путин в Щатите обаче е опасно за самитее Щати, защото хората тук са въоръжени, могат да влезат в противопоставяне, а от това ще пострада икономиката им. Затова инпийчмант за президента няма да има, макар основанията за това да са 48. Не е тайна, че макар и завършила войната на промишленя Север със земеделския юг, тези два региона се недолюбват по същия начин, както в България земеделския и комунизиран Север недолюбва промишления и некомунистически Юг, а Радев и Нинова издигат един актуализиран лозунг, доста популярен сред електората им: Терорът долу, съюз със ОНД? Така Путин внесе разцепление и между самите американци, с което трябва много да се внимаваа, защото те са въоръжени - почти всичките имат законно притежавано оръжие, а някои – цели арсенали.

    В момента Америка допуска грешка, защото счита, че вероятността да гепне порите на руската мафия са реални и си заслужава риска. Не си го заслужава. Подобен сценарий имаше вече с Италианската /Сицилианската/ мафия, която имаше добри позиции в САЩ, а по време на ВСВ тя изцяло се премести там с капиталите си, за да не бъдат застреляни мафиотите от режима на Мусолини. По време на войната време за съдебни процеси няма, всеки, набеден че е мафиот или има връзки с мафията бе застрелван. Парите на италианските мафиоти бяха вложени в американските банки, самите мафиоти ги вложиха в инвестиции, построен бе град Лас Вегас, най-кичозното място в света, носещо огромни печалби на САЩ. Сега обаче е друго. Руската мафия не е раково образувание в някакав ис страна, която също се бори срещу мафията. В случая налице е мафия, победила в една държава. Това не можа да се случи в КНДР, където комунизЪма метастазира в диктатура. В Русия комунизЪма метастазира в мафия държава, което означава, че тази мафия не само може да убива, да отвлича тоя и оня, да ги напръсква с новичок, а може в интерес на собствената си мафия, намерила почва в друга дължава, да заподмятва ракети. Налице в момента са два процеса, към които и ние имаме отношение – миграция на араби в  Европа и преместване на част от руската мафия в Америка с тенденция, тя да върти Америка от вътре, да мафиотизира и нея. С такова нещо се е обвързал сега американският президент и си мисли, че всичко това ще завърши добре. Според мен не е така. Ако тази връзка не бъде прекъсната, руската мафия ще превземе Америка от вътре с калентата си, които сега строи, така както арабите ще превземат Европа от вътре когато получат гражанство и превърнат раждането на деца в свой поминък.

 

    Имам да пиша постинг за подобието между нашия президент и американския, тогава ще се върна отново на тази тема,  „От Гузоолар до Беверли Хилс”. Ще напиша нещо и за Гузоолар, едно свято за траките място, където те преди 8-10000 години те са живели и са ни оставили тази култура, пред която се дивим.

 

     Завършвам с поздрав към американския президент, едно гениално произведение на руснака, Прокофиев, симфоничната приказка Петя и вълка. Ако американския президент бе наблегнал повече да стане културата на някогашните руснаци популярна в страната му, едва ли би постъпвал в днешната сложна ситуация така глупаво.

  Но надеждата умира последна, надявам се да отвори блога ми. И ако не приема препоръките ми, да се запознае с това скромно, но гениално произведение на Прокофиев...

  






Гласувай:
8



1. born - Постингът Ви не прави смисъл,
03.07.2018 09:05
защото просто е тъпня. Ноторен факт е , че Америка е обект на нашествие от страна на русняшките примитиви. Особено радостен и радващ факт е, че Америка е обект на нашествие и от страна на БЪЛГАРСКИ примитиви, чието интелектуално ниво е изключително високо и съпоставимо с това на ромските маали, към които изпитвате явна носталгия и умиление. Това е характерно за бившите комуняги, към които изпитвате силна привързаност поради вродения им/Ви дебилизъм.
Очаквам с нетърпение следващия Ви постинг от Сибирските възвишения.
цитирай
2. planinitenabulgaria - В коментара Ви - в момента програма на Центъра преценява
03.07.2018 18:08
born написа:
защото просто е тъпня. Ноторен факт е , че Америка е обект на нашествие от страна на русняшките примитиви. Особено радостен и радващ факт е, че Америка е обект на нашествие и от страна на БЪЛГАРСКИ примитиви, чието интелектуално ниво е изключително високо и съпоставимо с това на ромските маали, към които изпитвате явна носталгия и умиление. Това е характерно за бившите комуняги, към които изпитвате силна привързаност поради вродения им/Ви дебилизъм.
Очаквам с нетърпение следващия Ви постинг от Сибирските възвишения.


плод на бетонна глава ли се явява или на промит мозък - пропускате нещо много съществено, нито дума не споменавате за светите места на траките около махала Гузоолар, означаващо че не познавате страната си. Вместо това въвеждате регион в чужда страна, с останки от Съветската империя - Сибирските възвишения, които след рухването на страната, в която живеят най-щастливите хора на света, преминават към Китай, а остров Сахалин и Курилските острови - към Япония.
Привет от кватал Лос Анжелес юг, където живеят негрите на града. Тук оборудвахме база на Центъра и с образователна цел поставихме на пълен /!!!/мониторинг Вас, Венцивалеии и Апостолпостолов. Започваме да Ви проучваме от възрастта, когато сте били на забавачка, за да открием причините за възгледите Ви - на честни и прогресивни хора. За сега извадихме само здравните Ви картони, а понеже и тримата имате смарт телевизори в домовете си, ползваме една тяхна опция.
Посылаю Вам приветы!
Я жив, здоров,
центровый разведчик Иванов
цитирай
3. planinitenabulgaria - Предупреждение:
04.07.2018 00:09
Постингът ми прави много голям смисъл, но аз съм го прикрил по начин, той да бъде разбран само от политически непредубедени хора като мен. Смисълт му съм прикрил в линеарното провеждане на гласовете в него, като най-важният, Кантус фирмус, оставям скрит за заразените с брадата спирохета на Маркс, напутинизираните и нетово опростачените от кибергибридниците на Путин .
Ако някой радомирец отвори постинга ми, ще го класифицира по радолмирската терминология като куркапан.
цитирай
4. rosiela - Остави го дядо Бо. Злобее.
05.07.2018 23:55
Щото ние природа имаме, акъл нямаме. Американците - обратното. Много интересни неща чета от теб, Коста, поред, че от доста работа нямах време напоследък.
цитирай
5. planinitenabulgaria - Някой беше написал стихотворение за дядо Бо,
06.07.2018 01:10
rosiela написа:
Щото ние природа имаме, акъл нямаме. Американците - обратното. Много интересни неща чета от теб, Коста, поред, че от доста работа нямах време напоследък.


сравняваше го с играеща на кол жрица на любовта. Просто не е истина...
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: planinitenabulgaria
Категория: Туризъм
Прочетен: 12183905
Постинги: 4544
Коментари: 10754
Гласове: 18319
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031