Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
27.04.2018 10:29 - ПОПУЛИЗМЪТ - С РАЗРУШАВАЩА МОЩ....
Автор: planinitenabulgaria Категория: Забавление   
Прочетен: 2012 Коментари: 6 Гласове:
9

Последна промяна: 27.04.2018 18:15

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
                                                  С посвещение на товарищ Борн:


   Примитивна политическа тактика, която има за цел да заблуждава и манипулира народните маси чрез щедро раздаване на обикновено неосъществими обещания и др.; демагогско флиртуване с тълпата.

   / Тълковен речник на българския език. Аз имам възражения към текста -  не примитивна, приматска бих нарекъл тази тактика /

 

                                      П О П У Л И З М Ъ Т  -

                     С  РАЗРУШАВАЩА  МОЩ  КОЛКОТО             

                              ХИПЕРРАКЕТИТЕ  НА  ПУТИН

 

     Въведение:

     Вчера тръгнах с намерение да почистя от дървета, храсти и тръни още два оброка на Светата планина. Успях в рамките на времето, с което разполагах за да ползвам автобуса до ж п. гара Север. Ще поместя снимки с оброците, какви бяха и какви ги оставих.

    Докато се придвижвах още по път, възможен за ползване от джип, една кола спря и човекът ми напомни, ме преди години ме е срещал тук и съм го питал, къде има извор наблизо. И аз си спомних за този случай, так има само изоставени кладенци, извори – твърде малко.  Каза ми:

-         Знам, че търсиш кръстове, ето тук има един много голям, който не се вижда, ако не те заведе някой до него!

   Човекът имваше предвид, че търся оброци, неразделна част от които са каменните кръстове. Срещата стана съвсем до оброка, който не бях открил до сега. Скрит под столетен дъб навъътре в гората с три разклонения, той не се вижда, докато не достигнеш до него.

     Доволен от товау което се случи при тази среща прировдигнат се изкачих високо на рида с двата съседни оброка, които исках да почистя. Докато вършех това – при втория оброк работата се оказа доста трудна и продължи дълго - се замислих за една от злините, която ни сполетя – опростачването. По този повод написах настоящия постинг. След него ще поместя снимки с оброците, които почистих. Всичките оброци, които знам почистих, остава един, който не мога да намеря, на не се предавам…

    А сега – на темата за новата чума по света и у нас, опростачването:

 

    Новото световно зло, популизмът се появи в края на миналия век, но като скорост на разпространение по света то надминава това на призрака на комунизма, който бродеше над Европа след измислянето му от Маркс. Днес този призрак постепено метастазира в популизъм. За бързото му разпространение има две обективни предпоставки -  едната е развитието на информационните технологии, които притежават много висока скорост, вместо броденето по времето на Маркс, а другата причина е последователно провежданата от световните и държавни лидери на политика на опростачване на хората с цел да останат те необразовани, което означава манипулируеми от тях, подвластни на лъжите им. Предварително отбелязвам, че едни български граждани напълно отговарят на тези изисквания и затова техният брой и права растат. Преди пет години те бяха към 1, 5 млн, от които към 300000 в и около София, вече са поне 1,8 млнр, а може би и два. Гледах по телевизията една такава българска гражданка, дала живот на 28 гражддането като нея. Вече й омръзнало, но ако се наложи, пак щяла да роди. И после защо на четири раждания само едно било на българче…

    Днес популизмът достига своя апогей, макар възрастта му да не надвишава 40 години. Този апогей обаче не означава, че това зло ще тръгне надолу, аз мисля, че го очакват нови висоти в резлтат на опростачването на хората. Хората някак свикнаха с него, макар в началото да го не харесваха, подобно на въшките с ДДТ-то преди 60 години.  Популизъм означава демагогия. Казано с по –прости думи това е дирекнен контакт на популистиите с опростачените от тях, на които популистите с вещина докосват най-чувствителните им местенца, довеждат ги до екстаз и ги втурват да искат и да вършат простотии - неосъществими промени, закони Подчертавам, лидерите на опростачените говорят винагиот името на народа.   Какво означават обаче другите понятия, производни на понятието на това кварно зло, популизма.

    Популист е този политик, който си вади хляба с демагогия, лъжейки опростачените хора. Да си популиист означава, че нямаш ценностна система, че живееш от лъжи, заблуди осъзнато, превръщайки заиграването с това зло в свой поминък. Тази класа на популистите е активната, тя е по-висшата в сравнение с пасивната. За мен недостоен за уважаване е този политик, не казвам човек,  който върши недостойни дела и с тях дава пример на другите, увличайки ги с популистките си /б. м. просташките си изяви/. Подведените от популистите са откровени боклуци, които не могат да мислят, подвеждат се и идиотите ги доопростачват, превръщайки ги по този начин в свои подкрепници.  Тази манипулируема класа с явява пасивната част на популизма. Нейният брой расте и расте, животът сега е такъв, популистки. След 1989 г. колкото някой повече приличише на изрод, толково повече го уважаваха. Днес колкото си по-популист, толкова повече привърженици имаш. Санкта симплицитас!

    Тук ще допълня кои пък са  подкрепниците на БСП в България – гаровите пиянища и селските разбира се, тези които не работят и не търсят работа и незнайно от какво живеят, търсещите далаверата, необразованите. Понеже съм много толерантен няма да назова една многобройна класа с определението боклуци…Това изречение написах за да напправя връзката – новата премяна на бившите комунисти, която те облякоха за да се изявяват с нея като популисти, защото комунизмът вече не върви. И в КНДР стигнаха до този извод, спряли са се на китайския модел на социализъм, не на путиновия.

     Понеже времето е такова - сега на мода е чалгата, ще направя сравнение между степените в нея и тези при популизма. По-висшата форма на открилия себе си в чалгата е чалгаджята. Той хляба с чалга си вади – пише разни чалгапесни, играе чалга, популярен е и черпи от това материални облаги. Чалгаджията не е тъп като тези, които той „възпитава” с изкуството си, не обичам думата боклуци и затова не я употребявам.

     По-нисшата форма на открилите себе си в чалгата са чалгарчетата. Те консумират чалгата, ценят я, обичат я, тя ги „въздига” духовно, формира дори мисленето им, усещането за красота. Колкото повече чалгари и чалгарки, толкова по-добре за чалгаджията, чиито изяви те посещават, а той бива канен за участие в реклами, концерти по различните градове, бих нарекъл това касови покани. Чалгаджия №1 на всички времена в България ще остане Слави Трифонов, който чалгизира цяло поколение или по-прецизно казано, опростачи с предаването си цяло поколение. Чувах за конкурс, оорганизиран отх него за политици, може би хиперчалгаджии или не знам какви. Ако неговата опростачвателска дейност не бе от полза за управляващите не само медиите но и държавата, щеше дса му попречи да опростачва слушателите си. Понеже съм много толерантен, както казах, не наричам слушателите му боклуци. Тази дума е лоша, тя е турска и означава човешко лайно, БОК, а боклук в буквален превод означава лайнарник. Затова не обичам тази дума, макар като сравнение подобно на термина ГЬОНСУРАТ в много случаи да е подходяща.

    Чалгата опростачва хората, но този процес на чалгизиране на мислите и действията на хората не се води целенасочено от политиците, а от самодйци да ги нарека. Политиците нямат нищо против този процес, защото колкото повече са опростачените от електората им, толкова по-стабилно ще се изявяват те като техни кърмчии – в царството на слепите, едноокият е цар…

    Подообно разделение на активни и пасивни има и между мъжете хомосексуалисти, но то е ужасявящо дебалансирано – около 90-95% от тях са от ктагерията Плодници и само 5-10% - Коронки. Първите са активните, вторите – пасивните. За разпознаването им, подобно и на чалгарите или опростачените, за специалистите не е необходимо дори те да проговорят. Излъчването им, походката им, погледите им, ръкомаханията докато говорят, а също и клатенето на главата, това е достатъчно подобно на това да попаднеш на внедрен оперативен работник в схема. Говорът на внедрения не е като на нормалните хора, той като да говори с корема си както героят на Виктор Юго, Клаксу, с палеца си отвреме на време сочи надолу, имитира маймуна. Да не се отклонявам от  популизЪма…

 

    За да достигне популизмът до ниво, да бъде в състояние да променя вече начина на живот на хората, отношенията помежду им, нагласите им, ценностната им система, ако у някои все още тя съществува, да подложи на натиск и риск установения ред в някои държави, като ги заплаши с идване на власт на опростачени, да застраши установения ред по света, това свидетелства за изминатия иключително успешен път на популизма до сега не само у нас. Популизъм вирее само там, където хората са предваригелно опростачени, да ги нарека напопулизирани - още от училищната скамейка, после от живота, от медиите, от рекламите, от избираните за първенци. Колкото по-проста е една нация, толкова по-силно е влиянието на популистите в нея. Така популистите / биринджипростаците/ идват на власт и с примера си напопулизирват още много хора в тази държава, което я съсипва – тя поема по ненормален път, в който палката и нагайката плюс лъжата и насилието при комунизма сега са подменени с магиите и вълшебните заклинания.  Някои политкърмчии се усетиха, че в този процес има много пари и влагат инвестиции за опростачването на хората в държавата, в която те са начело. Разбира се, това могат да стоят само най-глупавите държавници, защото след опростачването на хората в държавата, обратен път няма - опростачмените ще мислят свестните за луди. Това е облигатната популизация на хората, характерна за тоталитарните държави, начело с диктатор. Учейки предимно за диктатора и почти нищо за живота, който е разностранен, човек бива ограничаван и зорлем опростачван, макар той да има талант, буден дух, но те няма как да получат крила сред опростачените, кото гледат на тях като на бяла лястовица и я утепват, защото е различна. Два примера ще дам, те са още от времето преди да се заговории за популизма /б. м. опростачването/.

    Първият е един разговор с доста начетен човек, който направи сравнение, че на Запад учели много неща, но пък в Русия знаели всичко за Ленин. Искаше да ми каже, че руснаците знаят също много, поне по обем. Да знаеш всичко за Ленин, вероятно това е голяма работа…

    Вторият пример бе с една северокорейка, работничка в библиотека. Тя се похвали, че поради работата си научила всичко за Ким Ир Сен.

    Дъсъибъвтлъвътъпростъ, затова и си останах недоучен, библиотекарката ми го каза защо – та аз не знам нищо за Км Ир Сен!

    И в двата ппримера става въпрос за опростачени индивиди, за които този неосъзнат факт е гордост, потвърждение на мисълта на Оруел, че незнанието е сила.

    Нима у нас от Деветото /1944/ до Десетото /1989/ не беше същото! Учехме за Гошо Мастиката, за славните партизани, за двойнте ни освободители, четяхме книги от Димитър Ангелов и други като него, за китайската Нова армия, за героите от Корейската война, за славната Червена армия. Имаше и книги от наши класици, но те се предлагаха селективно. По едно време посегнаха и на Вазов заради романа му „Нова земя”, където разни брадати / б. м. Маркс, Енгелс и др. поръчкови проститути/ по Европа даваха акъли, на които наши глупаци се хващаха и разпространяваха заразата им у нас. И успяха! Предвидлив е бил Дядо Вазов, нацръкаха нашите брадати брадатата спирохета у нас, която се предава по наследство.

    Цитирах две дати, но не искам да кажа, че след 1989 г. опростачването на хората спря, то се развива сега по друг сценарий, ще се върна на него.

    Тези процеси на опростачване по времето на соца, започвани още от забавачката, та до края на живота, още не бяха формулирани като принудителен популизъм, но те опростачиха много сериозно нацията ни. Този процес бе резултат от насоките, дадени от Ленин, че интелигенцията е реакционна маса, та си избихме или интернирахме интелигенцията и на ръководни постове поставихме примати – от народа, от партизаните, от ятаците - всичките неграмотни. Но пък притежаващи умение като неграмотни да се съешват с останалите неграмотни от страната и да поставят като изискване за просперитет неграмотността. Пример – правешкият джуревец.

    Някакакви неосъзнати успехи постигна популизма в страните на соца, те по-скоро по-скоро бяха странично явление. Опростачването тогава не бе така необходимо на държавниците ни, защото важните въпроси се решаваха от диктаторите, те казваха как, алтернатива ямаше. Те „брояха” и бюлетините, напомням за изказването на Сталин. Сега управниците в много страни разчитат на вота на опростачените, а у нас и на продажния ромски вот за да останат на власт. Преди бе различно - и неграмотн и тотално опростачени и неопростачени и още не изпратените по лагери интелектуалци – всички бяха в кюпа, а начело бе най-неукият, новопедставен пред народа като негов ръководител. Незнанието е сила…

    След ВСВ наченки на популизъм в Западна Европа имаше, защото там бе демокрация и всяка партия търсеше своето място на пазара на политиката. Прежвяли ужасната война, на хората не им бе до популизъм, просташки партии, начело с откровени демагози още не вървяха. Макар и демокрация, на Запад животът течеше много по-едностранчиво от сега. След войната при тях навлизаше пазарната икономика, според мен бомбата със закъснител за Европа, а с нея и облигатната простащина, която те по мирните договори трябваше да преглътнат. Желязната завеса обаче бе спусната, Америка ги пазеше от комунизма и печелеше от това като днешните сотаджии, които ни пазят от престъпнците, макар да си плащаме данъците. Така в годините на възстановяване на Европа, години на катарзис след войната, популизмът бе само жив, но в латентно състояние. Времето му дойде след падането на Берлинската стена, останала като символ на разделението на света. Измислителят на тази Стена бе дебелата украинска свинкя.

      СССР се разпадна, започнаха нови взаимовръзки в Европа, създаде се ЕС. Вече се пътуваше свобдно, конкуренциятаа на пазара на труда и на стоките стана много силна. За някои страни и хора това бе добро, за други  - не. И ако хората от бившите соцстрани бяха по-напреднали в  материята облигатно опростачване, то този процес започна и сред западните страни, като за едни от тях, определено неинтелигентните, той намери благоприятна почва, за други от тях, интелитентните, бе неприемлив. Така популизмът се разпространи в различни степени и в различнит региони на България, а причината за скоростта на проникване на това зло е функция на степента на необразованост на хората в тях, на четивната им и функционална неграмотност, това, което окачмествяваме като простащина.

    Още едно уточнение:

    Прост човек е неукият, който се мъчи цял живот и не може да заживее рационално. Това понятие се ползва неправилно, за прост човек се счита лошият. Ако употребявам думата прост човек или простаци, имам предвид първия вариант.

    Не във всички региони на България процесът на опростачване върви с еднакви темпове. При заразяването на страната ни от Сталин с брадатата спирохета на Маркс - комунизма, най-податливи на заразата бяха региони от Западна България, които в резултат на опростачването им бяха подлъгани от агентите на Интернационала Гошо Мастиката и Васил Коларов и предизвикаха минигражданска война, каквато  после комунистите предиздвикаха в друга опростачена страна, Испания. В Северна България хората са по-податливи на този процес, който върви сега с успех при нас, отколкото тези в Южна. Други региони у нас се опростачиха, защото соцът бе за тях далавера, посочвам Златния триъгълник с център Петрич, далавераджии по време на югоембаргото станаха в Брегово, по Кюстендилско, който е един от комунистическите региони на България. За голяма част от тези хора опростачването дойде като последствие от ужасяващата бедност, в която те живееха, давам пример с Александър Лилов. Той е от с. Граничак. Роден е на завивка на пръстения под, спал е на пръстения под докато излезе от дома си, а от дома си – напрпаво за Голямата страна. Ето сред какви хора проби комунизЪма – най-бедните, на които обеща, че ще се вземе богатството на богатите, ще се даде на тях и нещата ще се оправят, всички хора ще станат равни. Чист популизъм – това нито може да стане, нито прави смисъл, но опростачените поверваха, като казва царо.

    Същото важи и за страните, в които популизма проби. Първо ще се спра на Франция, която не се дава на мафията, на комунизма, на новата му метастаза, популизма.

   Известно е още от времето на Апостол Павел – Зеянията на Апостолиите - че страните по Средиземното море са пълни с престъпници, на съвременен език казано, те са мафиотски плюс невернически, нека ги нарека и просташки. Престъпност има във всички средиземноморски държави, най-вече по островиите, а в Гърция тази престъпност е преминала като форма на държавното управление, известно като паразитиране. Така те успяха да цапцарапнат от ЕС с тяхната политика поне 500 млрд. евро, включени в така наречените преструктурирани задължения  / б. м. нвъзвръщаеми кредити/. Две страни има обаче в Средиземноморието, които макар и с престъпност в тях – мафии – не им се дават и се борят успешно срещу престъпността. Това са Турция и Франция.  Склонноста към престъпност, насадена от миналите векове в определени страни спомага за търсенето от тях на ненормални пътища за съществувнето им, затова в тях прцеса на популизъм /б. м. опростачване на хората става все по силен. Простачката Мари Льопен опита да пробута популизЪма във Франция, за целта ходи да я наконсултира как да направи лично товарищ Путин, но на изборите и скъсаха перинеума.  Вероятно поради поставените й аграфи, причиняващи й болка, не може още да се появи. В Германия популистите опитаха да пробият, не успяха. Появиха по телевизите един недоправен младеж, който хората само като го видяха, повторно избраха Меркел, да не вземе да пробие във властта този недодел. Още по-страшен от него недоппавен пък стана президент на Австрия. Да си избереш такова нещо за президент е атестат за Австрия, страна спрямо Германия като Македония спрямо нас. Бившите империи иммат още един път за опростачване, механическият приръст на населението им от страни, кото те са владяли.

    Популизмът е много силен в Италия. Там популистите убедиха опростачените, че Франция и Германия окрадоха Италия и тя трябва да

напусне ЕС, да се откаже от еврозоната. Там тия пениси вървят и са възможни, защото Путин няма как да ги нападне, но при нас положението е съвсем различно, с разселените тук руснаци ще ни превърне във втори Крим.

   Популизмът е силен и в Испания, причината е че испанците подлежат на опростачване. Поради что водиха толкова години гражданска война, подпалена от Сталин, който им изпращаше и интеррбигадисти. Последствията от тази прасташка война още не са преодоляни, много хора бяха избити. Опрастачването в Испния е причина и за сепаратизма, който също не прави смисъл. Напомням за изборите в Каталунья, направлявани от поделение от кибергибридници на Путин във Венецуела. По време на демонстраците взеха интервю от едно момиче, рафинирана простачка. Поставила си на челцето нещо, което наподобява дамска превръзка, такава бе модата по това време – тогава се носеха по главите едни шалчета през целата на момичетата, наричани главови превръзки. После тази моса отпадна и навлезе модата да се тосят пуснати презрамки.  После модата ги отхвърли и тръгнаха с пуснати върху дупетата им презрамки. Такава простащина, такива глупости, срам за Испания, това бе казаното от момичето, пример за 100% опросачено същество, което не може да се вгради в живота, не знае как да ползва силата, енергията на младостта. Типична жертва на опростачването, доста силно в Испания. И какво може да се очаква от това опростачено момиче? От него нищо не става, интелектът му не е достатъчен то да различи дигитус от фалос. Поне да се яви на конкурс за лице на опростачените млади испанки.

  

    Сега ще наппавя едно отклонение:

    Тези опростачени маси не са били опростачвани целево от управляващите, както това се извършва в Русия, в КНДР. Те се опростачват сами от начиина на живот, който ги задоволява изцяло, лишава ги от търсене, от борба, от духевни стремежи. И става така, че енергията, която имат от младоостта си те не могат да ползват за нещо възвишено, а за простотии, за които непрестанно гледат пример, напр. от филмите на Холивуд. Давам пример с опростачването на американците – те считат, че са победили злото на света, Хитлер, че са най-силните на света, че каквото и да стане по света, то не ги засяга. От тук нататък вече развитие за света, а това означава и за тях, защото са най-силната дъжва на света. И са наблегналии на един спорт, който е възлюбен у нас от Делян Пеевски, от Каракачанът, яденето. Ако ги питаш напр. къде е Италия, ще ти отговорят ако се били там. Затова си избраха и този презиидент, но да не умаловажавам заслугата на Путин при този избор с атаката на кибергибридниите му – преквалификацираните му оперативните работници от ФСБ - който с личността му се опиитва да разедини Америка и така да я отслаби.

    Популизмът е силен и в Англия, на които пък Путин отново помогна при референдума да надделеят глупаците, искащи брекзит. Сега се хапят къде се не стигат, но са тръгнали по пътя, който ползваха около 1976 г. За казус катоо техния в кръчмите по Софийско казват: Сам да се ебаваш…

    Популизмът е силен в  Авствия, защото хората в тази дължава, бивша империя, са много прости, известно е защо. Да им имам президента, нашият го тургам по-високо от него.

     Популизъм има в бившите соцстрани, като най-силен е той в Унгария, където техният президент е пета колона на Путин, маскиран като популиист националист, по схемата „Жирииновски”.  В Чехия, Словаакия и Полша също, както и у нас има пети колони на Путин и те прикриващи се зад популизма по схемата „Жириновски”, но не чак така нагло както унгарския президент.

   Популистки /б. м. просташки/ партии има и в други страни по Европа, но сега за нашите популисти.

    Казах, за да има популизъм, необходими са маси от откровени простаци - така сътворени - или пък опростачени, плод на специална програма на държавата за опростачването. В България има много такива, те дори си извършиха преброяване. Забравих колко милиона бяха. Регистриираха се такива подавайки вота си за или против в „Референдума на Слави”. На опростамчените се разчита все повече, давам за пример последната реч на президента ни след Консултативния съвет – тя бе отправена към тях. Към тях бе отправено и предложението на Кури, да си намалят заплатите депутираните и повече да работят. Възгласът на тези, към които бяха отправени посланията бе еднотипен: Балумба консулативен съвет, балумба заплати на депутатите, ето тези, мислят за народа.

    Сега се заподмятва нова простащина от захранващите с неизпълними обещания напопулизираните, БСП ще се бори срещу високите цени на тока.

   Сега малко за популистите български, не казвам опростачватели, защото този нермин още не се ползва.

   Без всякакво съмнение опростачвател №1 за вдсички времена ще остане шоуменът Слави. Толкова опростачени от предаванията му, независимо почленно ли са преброени или по глави, предполагам, че няма и в Китай. Той е 100 процентовият опростачвател, това има заложено в чипа си и го изпълни отдавна, а вече години го преизпълнява.

    Сега за друга една личност, която пък изглежда опростачена в степен, за която е на нивото на Слави като опростачвател, това е Каракачанът. Неговото място като популист е безспорно най-първото не само за България. Дори такива като популистпроститутката Льо Пен пред него швепс пият. Една вечер ми пробутаха вестник, а на мен такива ми трябват за да си паля печката. Един възрастен угрижен човек ми предложи безплатен вестник, както той каза, на Каракачанов. Казах, че го вземам заради печката си и той ми подаде още поне 20 вестника.  Вестникът се казва България, брой 39. По-популистки вестник едва ли има на света. ВМОРО спрял скандала с Истанбулската конвенция, рейтингът на Каракачанов се надигал непрестанно, има таблица на първа страница за това, Каракачанов е против мръсния въздух и телефонните измами, благодарение на ВМОРО се подобрили отношенията с Македония, ВМОРО /говорим вморо, понимаем Каракачанът/ иска разваляне на договорите с американските централи, Каракачанът защитава българските полицаи, ВМОРО предотвратил опит за паспортна шашма с Турция, Каракачанов иска доброволни войници, дава се списък с градове, където кметовете са на ВМОРО, пак ВМОРО с бори за еднокво заплащане на еднаква работа, ВМОРО се бори срещу замърсяването от циганите, срещу демографската криза, да запазим свободата си и българската памет.

    Брависимо на Каракачанът! Друг такъв вестник не е имало, нема и неема да има. В него няма нито една непопулистка дума.

     Няма да питам, към кого са отправени посланията в този вестник, мисля, че само опростачените могат да се ловнат на тези подмятани им от популист №1 / вероятно в света/, Каракачанът, известен  като Опиитният политик.

     Външния вид и излъчването му, маниерите му, като се опитава да кажее нещо няма да коментирам, но ще въведа тагове: паметник, жертва на наркотизъм, липосукция. Ще коментирам обаче партията му, метастаза на тази на Жириновски в България, че вървии всякакво име, напр. „Половият жиивот на слона преди и след Девети септември”. В едно такова име има повече реалност отколкото понятията Македония, Одрин, революция някакава, и разбира се, поглед към Кремъл.

    Има и другии популисти, които печелят от писане на популистки / б. м.опростачващи хората статии/ като Кеворк, по-ниско стъпало заема един друг спортен журналист със зазунеци /брадавици/ по лицето, привъженик на ЦСКА, мисля че се казва Георги Атанасов.

    За въздигане на влияните но популизЪма в България причина са доста други фактори, но eдин от най-мощните лостове е шоуто на Слави. По естествен път поколението се опростачва от филмите, 99,999999% от коите не правят смисъл, нямат душа, нямат живот. Това са касови филми, предназначени за опростачена публика.

 Телевизията ни, която е най-влиятелната медия българска бълва предавания за опростачени, цитирам едно предаване „Папараци”, чалгапрограмиитее не мога да ги изброя, защото не ги знам. За инлегинтнте хора почти няма предавания, може би само Класика. С радиата ее още по-зле, в смисъл те обслужват тотално опростачените от нас. Вестниците губят силата на въдействие, тъй като хората стават все по-неграмотни четивно, а новото поколение са откровени функционални неграмотници и объркани от популистите, на които те вярват и са зависими от тях. Поради това и посланията на много наши държавници като президента, Нинова, биринджиите от ДПС и др. са отправени към опростачените, техният електрорат. Интелигентен човек ще изключи телевизора само като ги види. Опростачените „затъмниха” интелигентните хора напълно, прос пример: Един интелегентен човек гласува правилно, 100 български граждани гласуват за кандидатпопулиста, оти си пасват по простотия.

    Спецалистите никога не сгрешават когато явят някого по медиите той опросачен ли е или е яхнал опростачването. Неспециалистит обаче грешат често в преценките си, като вменяват на троловете в правителството, в парламента, в презиидентството и на др. места качеството популисти. Трол е тоози, който е пъхнат някъде да троли, /б. м. да лъже, да проституира по казус, често срещу заплащане/. Това той върши съвсем съзнателно, има такива, които по този начин си вадят хляба, наактивирват ги по казус и те тролят, тролят. Трол №1 в България с точките на Слави по перото опрастачване е Волен Сидеров. Той да токава степен е вличав като трол, че е над Миниистелски съвет, над Парламента, над Европарламента и наад америиканския посланик в България. Въвеждам тагова – за решенията по казуса „Скрипал”, за преценката му за Крим. Силата му идва от това, че той е езиче на везната и конците му се дърпат от Путин. Воленчо може да свали правителството, да ни изложи пред ЕС, да предизвика криза в България, да обърне геоориентацията ни от Европа към Путин, а когато опростачените станат достатъчно по брой като електорат, да ни върне от пътя към културните държави и да ни отправи по нов, към приматиите.

    Вторият по значение трол в България е президентът ни, чието тролене цели да ни превърне в троянски кон на Путин в ЕС.

    Завършвам, като намеквам за две грещки, допускани от неспециалистите по темата Опростачване. Към тази категория често биват механически присъединявани две други категории, бетонните глави и промитите мозги. Първите са по-добродушни, вторите са агресивни, по това те се разпознават. Към първата категория причислявам един нетов изявявач, професор Гиндев. С годините мозъкът му се е калцирал, поради което главата му е станал твърда като скала. Ако при спор с опонент небетонна глава бетоноглавият го тресне с главата си, поражения върху жертвата му ще бъдат като от ракета на Путин.

 image 

Това е изображения на два напопулизирани българина, достигнали най-висшата степен на 
напопулизирване.  

image 

    





Гласувай:
9



1. russofil - Поздравления за чудесната статия!
27.04.2018 20:05
Ще те помоля за разяснение на следното, което си написал: "След войната при тях навлизаше пазарната икономика, според мен бомбата със закъснител за Европа"

Според мен "пазарната икономика" се счита за еквивалент на "капитализма", алтернативата му през последните 100 години е "опростачването" за което ти пишеш (което води до диктатура ще добавя), т.е. комунистическа демагогия с пропагандата на която мекеретата на совецката окупационна агентура у нас, като Гиндев и Железов, които онаследихме след разпада на мушарето на неграмотния правешки циганин Тодор Живков, продължават да омазват социалните мрежи и вестниците у нас.

Не разбирам точно какъв по-добър икономически модел ти виждаш за Европа, но ако имаш предвид капиталистически страни като Франция и Швеция например, въпреки че подържат по-централизирана държавна икономическа система те също следват принципите на пазарната икономика.

@руссофил
цитирай
2. jelezov - Скоро не бях чел глупости от толкова ...
27.04.2018 22:30
Скоро не бях чел глупости от толкова висока класа.
цитирай
3. planinitenabulgaria - Пазарната икономика, която сега химнословят повечето държавници
28.04.2018 09:54
russofil написа:
Ще те помоля за разяснение на следното, което си написал: "След войната при тях навлизаше пазарната икономика, според мен бомбата със закъснител за Европа"

Според мен "пазарната икономика" се счита за еквивалент на "капитализма", алтернативата му през последните 100 години е "опростачването" за което ти пишеш (което води до диктатура ще добавя), т.е. комунистическа демагогия с пропагандата на която мекеретата на совецката окупационна агентура у нас, като Гиндев и Железов, които онаследихме след разпада на мушарето на неграмотния правешки циганин Тодор Живков, продължават да омазват социалните мрежи и вестниците у нас.

Не разбирам точно какъв по-добър икономически модел ти виждаш за Европа, но ако имаш предвид капиталистически страни като Франция и Швеция например, въпреки че подържат по-централизирана държавна икономическа система те също следват принципите на пазарната икономика.

@руссофил


не е подходяща за страните, на които е присъща духовността. В Европа преобладаваха тези страни. Договорите след ВСВ бяха така направени, че да се положат основите за разруха по този покозател на Европа и по този начин да бъде отправена тя по път, неприсъщ за нея, да бъде спряна в процеса си на развитие, за да не бъде възможно тя да конкурира наложилата се като световна сила Америка. Така и стана. Пазарнатаа икономика - тя бе присъща напр. на циганите преди 1989 г. По всички гета имаше сергийки, на които една циганка купила вафли за 5 ст. ги продава за 6 или повече. Това й е "бизнесът". Понятието продажен ромски вот има същия фундамент, пазарът. Пазарната икономика формира три класи у нас, тя е една от причиниите да намира популизма почва в Европа и у нас.
Според мен пазарната икономика е виновна да бъдат младите европейци доста по-прости от предишното поколение и поради това да бъдат манипулирани от руските киберхибридници, от популисти, от различни секти, въвличании в тероризъм, вандализъм и др. идиотщини.
цитирай
4. planinitenabulgaria - Като бивш професор в Центъра по Културология и Наукознание
28.04.2018 10:10
jelezov написа:
Скоро не бях чел глупости от толкова висока класа.


дълги години водих лекции на оперативните работници, обучавани да работят в областта на културата. Вие обаче ми давате чудесна идеея - ще напиша статия за един феномен на днешното време - съкратени /подчертавам, съкратени, а не удължени/ военни с нисък чин след съкращаването им навлизат в един много интересен етап на развите. Според тях самите, те навлизат в период на самоусъвършенстване, което се изразява в следното:
Промитите им мозъци дакото са били овенни навлизат в нова фаза, отлага се варовик в тях и така главите им се забетонирирват. Отбелязвам, че в промитите мозъци има повече място за забетонирване отколкото в мозъците на нармалните хора. Макар и навлезли абсолютно в класа Бетонна глава, тези бивши военни запазват и качествата си от придобития вече клас, Промити мозъци. Така се получава една страхотна творческа комбинация, промит мозък + бетонна глава едновременно. Такива съм срещал в Берлин, в клуба за немско-руска дружба, който работи до днес, квартала Йоханистаал.
Нямам предвид Вас, защото Вие сте много стопроцентов и много пръв, подчертавам това. За тази творческа комбинация ще бъде следващия ми постинг...
Благодаря за творческата идея, която ми подсказахте с коментари си, потвърждавайки по тозии начин, че Вие сте и много изключителен.
цитирай
5. troina - дядя Костя...ю аар дъ Бест!
01.05.2018 19:02
многоо си добър, бе..
честно..
даваш некъф сми на блога..
цитирай
6. planinitenabulgaria - Вие сте интелитентна
01.05.2018 22:26
troina написа:
многоо си добър, бе..
честно..
даваш некъф сми на блога..


колкото генераЛ радеВ? Или пък повече....
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: planinitenabulgaria
Категория: Туризъм
Прочетен: 12182135
Постинги: 4544
Коментари: 10754
Гласове: 18319
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031