Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
05.11.2017 14:47 - НЕПЛАТЕНА ПРЕДИЗБОРНА РЕКЛАМА
Автор: planinitenabulgaria Категория: Забавление   
Прочетен: 504 Коментари: 0 Гласове:
1

Последна промяна: 05.11.2017 20:17

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
 
                    /Този постинг е предназначен за музикнати!/


                                 image
                                Да се изпълни тригласна фуга не е никак лесно.
                                Путин го може обаче това само с едната си ръка,
                                видно от снимката.Левата му не требе. И наизуст свири....

          НА ПРЕЗИДЕНТСКИТЕ ИЗБОРИ ПРЕЗ ПРОЛЕТТА

                  РУСНАЦИТЕ ЩЕ ГЛАСУВАТ ЗА ПУТИН!

 

   Ако бях руснак, точно така щях да направя. Ще пиша постинг на тази тема, но аз от сега предвосхищавам този выбор, защото той е важен и за България. Путин твърди, че на България е нужно сама да определи бъдещето си, така с него имаме пълно единомислие - едно такова самоуправление ще ни крутоли от НАТО и ЕС и ще ни върне там, където ни е мястото - при православието, начело на което е Русия, а нашето бъдеще ще е ОНД!  Доле НАТО, доле ЕС! И с право. На какво могат да ни научат от ЕС в областта на културата? Да вършим срамотии мъж на мъж и жена на жена? Не само ние, и Апостол Павел се възпротивявя на това в Писмото си до римляните. Добре е всеки да се запознае с него преди да продължи да чете писанието ми.

   

     За да взема такова решение – да гласувам срещу всеки съперник на Путин на президентските избори  - ми повлияха две новини. Първата е тази, която срути интригата, че някакъв си Пешев, българското правителство, н. в. Цар Борис ІІІ и не знам си още какви ливади, били спасили от изпращане в концлагери от типа ГУЛАГ евреите в България. Истината е друга - спасила ги е Червената армия с помощта на народа. Тази информациия бе изнесена официално от МИД на Русия, начело на което е Лавров, състудент от МИО на Товарищка боковА. Аз обичам евреите, радвам се за тяхното спасение и съм благодарен на Червената армия, която ги е спасила, благодарен съм и на народа. Историческите истини излизат късно, но като излезнат интелигентните хора като мен много им се радват.

    Доле Навални, комуто повече подхожда името Нахални, долу Собчак, мой выбор - еще раз Путином!

 

   Ще вмъкна още един факт, допълващ Първата новина:

    Всероссийският патриарх при Богослужение винаги благодари на Бог за най-големия дар, който той е предоставил на Русия, Владимира Владимировича Путина. Дали след като така казва патриарха някой ще гласува за Нахалний или за Собакова?

 

   Втората новина, която научих е културната изява на Путин в Голямата зала на Московската консерватория, която много ме развълнува. Без всякакво съмнение тя пък ще привлече цялата интелигенция на Русия да гласува на президентските избори за него. В Школата, където е учил Путин са го обучавали всестранно – по история, държал е изпити по основните философски трудове на философите от Аристотел до Сталин, занимавали са го  изкуство, хоби обаче са му били каратето и да свири на пиано. При завършване на  Школатаа той постига големи успехи и в двете направления - гениален каратист и недостижим пианист.

    Ще се отклоня за мамент от темата, подобно многостранно обучение имаше и у нас преди Десетото. В гр. Монтана ученичката в Машиностроиителния техникум Фидосова освен облигатните предмети учи пиано, английски и балет. С първите две не успява, но в балета достига върхове. Ако се намери подсилена дъбова маса в престижно заведение, тя танцува върху нея по-добре от Плисецкая, вдигайки крака си до главата, изпълнява и подсока па де троа. Ако се намери достатъчно як балетист да я вдига и подхвърля, завъртайки я във въздуха,  става празник на изкуството. Край на отклонението.

   Путин пък напредва в Школата с пианото, като достига върхове, за които чак сега, преди изборите за президент ние научаваме. Запознах се видеозапис запис от рецитала на Путин в Голямата зала на Московската консератирия. На тази академия са били поканени най-добрите музиканти на Рсусия, като Гергиев и Мацуев, председателите на разните всероссийски совети, интелигентните областни управители, предвождани от Рамзан Кадиров, охраната също е била на ниво като интелект. Програмата е била много дълга, един нормален пианист не може дса понесе такава тежест за една вечер.

   Първото изпълнено произведение /б. м. имам запис на рецитала/ е било сонатата Хамерклавир от Бетховен. Представителите на разните министерства, областни управителии др. са впечатлени от мъжественото звучене на тоналността си-бемол мажор, при Путин, която иначе е лека, ефирна тоналност. Те са удивени и от гласоводенето в сложната тригласна фуга, а също и от железния му ритъм. Изпълнението на прозведението от Соколов не може да се мери с това на Путин, смятат такива като Медведев, и той много вътре в музиката, не само във водката.

   Второто произведение, представено пред изисканата прублика са Голдбергвариациите на Бах. Поводът да се спре този съвременен колос  /Путин!!!/ на това произведение е поръчката от руския посланик в Лайпциг, граф Кайзерлинг към Бах да го напише за него. Заплаща за произведението 100 златни луидора – богатство, което скомният църковен кслужител по евангелските църкви на Германия, Бах,  не е виждал през целия си живот. С този премъдър политически ход Путин путканва и германците да го подкрепят на изборите.

    Произведеението е написано за клавесин с два мануала, което го прави много трудно за изпълнение на клавир, който има един мануал. Така ръцете си пречат, пръстите се преплитат, много е трудно.  Путин го изпълнява недостижимо, той надвишава дори това на Глен Гулд. При изпълнението на последната вариация, №30,  която не е на основната тема от Тетрадката на Анна Магдалена Бах, а по мелодия от една народна песен, всички в залата са се просълзили. Баховците след събиране на огромния им род пеели народни песни, като всеки запявал различна песничка и другите я променяли по малко, но пеенето им не е било антифонно. Така в това гениално произведение Бах включва и семейството и роднините си, всичките без изключение музиканти.

  

    След тези две тежки произведенея, които Путин представи с лекота е имало почивка, на която са предлагали най-скъпите питиета на света. Това липсва във видеозаписа. А след почивката идват още две тежки произведения. Първото от тях е Сонатата в си минор на Лист, едно изключително трудно произведение. Тази соната е едночастна, като в тази една част има всичко – и бавна и бърза и лирична част, а също и една нетрадиционна фуга, адски трудна. Ако нямаше сонатата Намерклавир, нямаше да има вероятно и тази  фуга в сонатата на Лист, тя е дори още по-нетрадиционна. Страхотно изпълнение, направи Путин, наелектризира залата. Присъстващият руски елит на концерта счита, че това произведение  е било изпълнено по-добре отколкото някога от Святослав Рихтер.

 

    На финала на рецитала бе изпълнено ощ едно трудно произведение но вече не технически, а само като музика, Третата соната на Брамс. Макар и петчастна, Путин гениално обединява частите, като изпълнението на Четвъртаата част ще остане като шедьовър. Тази част е симфония само за пиано. Специалистите - а политиците на Русия още повече – чуват при изпълнението струнни групи, духови групи, тимпани. В петат част има една тема – Deutschland, ьber alles -  която е била предлагана за химн на Грмания по времето на Хитлер, вместо химна по музиката на квартета на Хайдн, наречен Императорски. При Путин пианото прозвуча като оркестър от медни духови инструменти.

 

   Въпреки тежкатаа програма, Путин остана свеж след рецитала и на бис изпълни Фантазията в до мажор на Шуберт, наречена на съветски език Скиталец. Когато изълнява лиричната част, скиталецът е отчаян и не знае на къде да се отправи, всички просълзили от изкуството сега се яко се разплакали.

   

    Освен с много гениалното изпълнение на тези произведения – може би само ако Делян Пеевски бе станал пианист по-добре от него щеше да ги изпълни -  концерът ще се запомни и с още нещо – при сядането пред рояла вместаа да си мести Путин стола, за да му е най-удообен досегът с клавиатурата, Путин местеше рояла, придърпваки или оттласквай го от себе си, а сащо и в страни. В историята на музиката не е описан друг такъв шедьовър за наместване пред рояла. Предполагам, руската школа по пиано скоро ще въведе на въоръжение този метод на припасване на пианиста към клавиатурата на пианото.

     Аз избрах:

     Ако бях руснак, на президентските избори ще си подам глъсеца за Путин!!!

      Гласувайте и Вие за бъдещето на Русия и България!


image

Ленин е вечно млад, Ленин е вечно жив, Ленин всегда с тобой!

image

А това съм аз, авторът на постинга, размислен като Аристотел.








Гласувай:
1



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: planinitenabulgaria
Категория: Туризъм
Прочетен: 12279591
Постинги: 4565
Коментари: 10794
Гласове: 18368
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930