Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
31.10.2017 23:00 - КОЙ ОГРАБВА РУСИЯ?
Автор: planinitenabulgaria Категория: Забавление   
Прочетен: 961 Коментари: 2 Гласове:
6


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
 

       Когато ходя по планините на България имам достатъчно време да се размислям върху различни проблеми и за самия себе си. В планината щом се стъмни аз си лягам, за да събирам сили за следващия ден. Така времето за сън ми е предостатъчно и докато заспя различни мисли минават през главата ми. Осъзнах, че след толкова години в блога съм понапреднал малко като мислене, но стигнах и до причината за тази промяна с мен – защото се уча от най-първите блогъри, които непрестанно чета и се стремя да пиша като тях, да мисля като тях, да си обяснявам правилно какво става по света. Накрая на постинга си ще изброя тези, на които съм задължен да благодъръ, както казваше един джуревец от Правец, техен идол, станал покрай тях и мой. Затуй и аз така казвам.

    В последно време все се изтъква, че едно от най-важните неща на този свят е икономиката - тя движела света, взаимоотношенията между държавите, та дори дали да има войни, тя е определяща кои държави са водещите в света, кои са на средно ниво, кои са държави-примати, кои са държави-идиоти или държави-боклуци. Според икономистите най-висшите държави притежават високи технологии, те са водещите. Държавите примати пък могат да произвеждат само оръжия, докато държавите боклуци – ни високотехнологични продукти, ни оръжия. Они само сакат! Икономиката определяла този техен статут, твърдят икономиисти. Това е много модерна професия, за сега само социолозите и политолозите са по-популярни от тях, следват ги юристите.

     Благодареение на интереса ми към икономиката, който става все по-силен,  аз редовно чета постигите на един блогър, бих казал, най-първият, чиито ник ни дава информаия за професията му на американски език, но пък това, което той защитава като теза или казус са постсъветските проблеми, там е неговата сила. Хем така, хем иначе, явно всестранно развит, подобно на бисексуалиста, който с всички полове прави изкуство.  Много ми е интересно обаче в каква валута са спестяванията му, в постсъветска или в американска, да си ги вложа и аз на правилното място. Дано да уточни.  Този икономист е еднакво силен в микроикономиката и в макроикономиката. Поради това към него отправям въпросите, на които сам не мога да си дам отговор. Човекът поумнява с годините, каакто жената от реализираните успешни извънбрачни връзка, но аз, макар и вече доста голям недоразбирам някои икономически взаимовъзки, поради което ще  поставя конкретни въпроси на Економисто. Ще пиложа и два доклада, доста престижни, защото ги извадих от авторитетното лондонско финансово списание Фекалшантаймс. Моля  Економисто за икономически анализ и на двете статии, те са наистина много интересни, макар да обясняват едно и също нещо по различен начин.

   

   А сега за въпросите, които имам към Економисто:

    Първи въпрос:

    Защо богатите руснаци не държат парите си в рубли и в руски банки, а ги изнасят в офшорки?

 

Според мен много по-разумно е тези пари да остават в руските банки,

които с тях да финансират прозводство, технологии.  До там стигнаха руснаците, че те вече нищо не могат да произвежат.  Това го виждам и аз, не го ли виждат тези, които печелят много, а крият парите си в офшорки.

   Защо, Товарищ экономисТ, така правят богатите руснаци? По този начин те спъват финансиането на програми и проекти, а с това и развитието на Русия? Тя просто престана да се развива, стана страна, която добива и продава суровини, някогашните колониални страни правеха това.

 

    Втори въпрос:

    Защо след като Русия не е чак толкова богата, Путин така държи на културата, особено на музикалната?

    Давам пример с челиста Сергей Ралдугин, комуто Путин за прекрасното му изпълнение в Кремъл му заплаща 2,5 млрд. долара.     

       Този въпрос е комплексен:

        Защо не му плати в рубли, да си купи една-две бутилки водка - любимото му питие, а в долари и то толкоз много? Възниква и подвъпрос:

       Защо тези пари не постъпват в банковата сметка на Ралдугин, вероятно он все пропил и банковаа сметка у его нет, но за такваз сума можеше да му открият. Вместо това парите постъпват в офшорка в Панама и то тайно, хакери гадни го фанаха. Не знам как трябва да е, не съм икономист, но и така не е.

     Освен Рлдугин вероятно и други културни дейци на Русия имат сметки по някои острови, напр. тези с гигантските костенурки, дето от тях правят супа. Цитирам имена, които искам Економисто да проучи и да представи в постингите си на тези теми банкови извлечения от спестяванията им като суми, валута и по кои острови на света са: Гергиев, Мацуев, Башмет, Плетньов, Нетребко, Кобзон, Халилов. И при тях аакто при Ралдугин трябва да има нещо…

     

    Трети въпрос:

     Защо всичките тези пари, които богатите руснаци са спечелили - твърди се, че Путин е спечелил към 250 млрд. долара, роднините му – 24, а олигарсите са заработили още към 1,5 – 2,0 трилиона долара – са в банки, които се контролират от САЩ? Толкова глупави ли са тези спечелили планини от пари руснаци, за да ги държат там. Ами ако американците им запорират банковите сметки, ако гласуват някакъв банков закон да експроприират парите на богатите руснаци, имащи влогове в американски банки и офшорки? Докато успеят да кажат: Дъсъибъвглъвътъпростъ, те ще остана без долар. Защо тези пари не си ги държат в Русия, а се подлагат на такъв риск? Или пък ги е страх Путин да не им вземе парите? Така правят и по-дребните руснаци, напр. купуват си апартаменти в Банско за по 40000 долара /евро/, после не могат да ги продадат за 10000, но важното май е парите да не са в Русия.

   Почеми так делает русские, Товарищ экономисТ?

 

  Преди да приложа двете статии от авторитетното лондонско финансово списание ще покажа три характерни снимки, които показват колко много Путин държи на културата.

 

image 
Два с полвина милиард долара? Спасибо, Бащица!

   image

        Спасибо, Бащица, я воистина хороше пел!

image

На рецитала си в Голямата зала на Московската
консерватория Путин изпълни Сонатата "Hammerklawier"
и Голдберг вариациите.

РЕЗУЛТАТИТЕ ОТ УПРАВЛЕНИЕТО
НА
ВЛАДИМИР ПУТИН

Увеличи брутния вътрешен продукт 12 пъти (по ниво на брутния вътрешен продукт Русия се издигна от 36-то на 6-то място в света).
Увеличи златно-валутните резерви на Русия 48 пъти.
Върна 256 залежи на полезни изкопаеми под руска юрисдикция (под чужда останаха само 3).
Национализира 65% от нефтената промишленост и 95% от газовата.
Вече пета година поред Русия заема 2-ро или 3-то място в света по износ на зърно (в момента САЩ са на 4-то място).
Средната заплата в на държавните служители се увеличи 18,5 пъти. Средната пенсия се увеличи 14 пъти.
Намаляването на населението спадна от 1,5 млн годишно през 1999 г. на 21 хил. през 2011 г. - тоест, 71,5 пъти.
Забрани депутатите в Държавната дума да имат сметки в чужбина.
Предотврати американското нападение срещу Сирия.
Прекрати войната в Чечня.
От януари 2000 г. до днес курсът на рублата се промени от 28 рубли за долар на 29 рубли за долар.
Днешна Русия е нормална европейска държава - а не онази просяшка страна, в която средната пенсия беше 20 долара и където господари бяха финансовите пирамиди и Международният валутен фонд.
През 1992 г. режимът на Елцин отмени ИЗЦЯЛО износното мито на нефтопродуктите.
На 23 януари 1999 г. правителството на Е. Примаков въведе отново такова мито.
При износна цена на нефта от 9,5 долара/барел митото беше 2,5 евро на тон, а при цена над 12,5 долара/барел - 5 евро на тон.
Това не беше кой знае колко обременително за износителите, но веднага даде 14 милиарда рубли в празната хазна.
През август 1999 г. Елцин назначи Путин за министър-председател.
Само след месец Путин увеличи митото на 7,5 евро/тон, а от 8 декември - на 15 евро/тон.
Митото все повече се увеличаваше - и днес износителите отчисляват в държавния бюджет около половината от цената на експортирания нефт. От януари до ноември 2007 г. митниците на Русия предадоха в държавния бюджет 2,57 трилиона рубли - около половината от всички приходи в бюджета.
Рязко се увеличиха и доходите на гражданите. Това се отрази най-вече върху строителството на жилища. Цяла Русия днес на практика е една огромна строителна площадка: от януари до септември 2007 г. са построени 375,9 хил. жилища с обща площ 34 млн. кв. метра
Циментовите заводи в Русия не успяват да задоволят търсенето и се налага внос на цимент от Китай.
Нарасналите доходи на населението доведоха до увеличаване на търсенето на жилища, това увеличи цената има, което пък на свой ред повиши доходността от строителната дейност. Резултатът е, че в строителството се вливат огромни средства и се наблюдава истински строителен бум.
Увеличените доходи на гражданите повишиха търсенето на автомобили. Само за 2006 г. обемът на автомобилния пазар в Русия се увеличи с 45% и достигна 32 милиарда долара, а броят на продадените нови коли - 2 милиона броя. По този показател Русия е на 5-то място в Европа след Германия, Великобритания, Италия и Франция.
В момента се строят няколко нови автомобилни завода, а досегашните увеличават обема на производството си.
Всичко това е последица от увеличаване на търсенето, което означава - от повишаване на доходите на населението.
За 10 години бюджетните разходи за социална политика (пенсии и помощи) се увеличиха с 30%.
Преди Путин пенсиите бяха под екзистенц-минимума с около 25%, а през 90-те години и въобще не се изплащаха.
Сега са с 50% над екзистенц-минимума и постоянно се увеличават.
През 2000 г. средната заплата в Русия е била 2223 рубли (около 80 долара).
Сега средната заплата в Русия е 19174 рубли (около 660 долара).
Закупуването на домашни потребителски стоки за 10 години се увеличи 10 пъти. Броят на личните автомобили се увеличи 3 пъти.
Путин национализира ЮКОС, без да изнервя зараждащия се руски бизнес, по съвсем пазарен начин - чрез фалит и търг.
Това стана в рамките на законите, приети от демократичния парламент. Президентът няма право да използва други средства. Формален повод за арестуването на Ходорковски бяха данъчните машинации на ЮКОС. С такива машинации се занимават практически всички големи частни фирми и затова никой не вярва в този предлог. То не е и за вярване. Но Путин защити интересите на държавата.
Доказателство за това е предаването на активите на ЮКОС на държавната компания „Роснефть“. По-справедливо би било тези активи просто да бъдат конфискувани, но... има си закони. И Путин просто се придържа към тях. Президентът не може да излезе от рамките на своите пълномощия.
Може само да се добави, че след като Ходорковски влезе в затвора, събираемостта на данъци от бившите активи на ЮКОС се увеличи 80 ПЪТИ!
През 2004 г. Путин окончателно премахна закона „Споразумение за дележ на продуцията“. Този закон беше приет от режима на Елцин, за да забогатяват олигарсите (Ходорковски, Гусински, Березовски и т. н.) и за да може руските нефтени залежи да бъдат заграбени от западни (американски и британски) нефтодобивни корпорации.
По този закон руските залежи на природни ресурси минаха под международна юрисдикция, съответно парите от добива на руския нефт постъпваха не в бюджета на руската държава, а в западни фирми.
Парите от добива на нефт отиваха най-вече в британската компания „Шел“ за покриване на фирмените й разходи. Чак когато останеше нещо, те го предаваха на Русия. През 2006 г. Путин заяви следното по този повод: „Ние и сега нищо не получаваме от тях, а ако те увеличат разходите си, няма да получаваме и през следващите 10 години“. Фактически до този момент Русия не получаваше никакви пари от собствения си нефт.
След като законът беше премахнат през 2004 г., постъпленията в бюджета се увеличиха от 3 до 4 пъти.
След развалянето на договорите по залежите „Сахалин-1“ и „Сахалин-2“ Русия остана с дългове към американски фирми в размер на 700 млн. долара. За онзи момент това беше твърдемного. Целият англо-саксонски свят настръхна срещу Путин по една проста причина: Великобритания планираше да осигури петролните си резерви за дълги години напред за сметка на Русия - единствено Германия и Франция, които нямаха пряк интерес в този процес, останаха неутрални...
През 1992-1995 г. държавният апарат на Русия се формира според вижданията на чуждестранни съветници. Цялото законодателство на Русия от 90-те години, в това число данъчното, беше написано от тях. В руските министерства работеха около 10 хиляди чужди съветници. Джордж Сорос финансираше написването на учебници по история, където за битката за Сталинград се споменаваше на 2 страници, а за срещата на Елба между съветските и американските войници - на 10.
Върху тетрадките на руските ученици се мъдреха портретите на четирима президенти на САЩ.
За съжаление, и до ден-днешен в правителството са останали реликти от онази епоха - но да се надяваме, че постепенно Путин ще ги изхвърли окончателно.
Но защо Путин не може веднага да уволни всички тези враждебно настроени към Русия чиновници? Причината е проста: Конституцията на Русия, написана под диктовката на западните съветници, не позволява бързата им замяна.
Сега Президентът е само един от многото хиляди чиновници, при това с доста ограничени пълномощия. Вярно, малко по-големи, отколкото на другите чиновници - но държавният глава не може да влияе върху всичко. Той дори не може изцяло да определи състава на Министерския съвет, макар по закон това да е в сферата на пълномощията му.
Преизпълнението на бюджета по времето на Путин позволи да бъде създаден Стабилизационен фонд. Сега е натрупан огромен златно-валутен резерв - и практически Русия няма външен дълг.
Войната в Кавказ е приключена, сепаратистите са унищожени. Всички що-годе известни лидери на терористите са ликвидирани физически.
Даже е убит и Яндарбиев в Катар, да не говорим за всякакви там басаеви и умарови. Путин обеща да ги „удави, ако трябва, и в тоалетната чиния“ - и изпълни обещанието си. Разбира се, сепаратизмът не е унищожен напълно, такива конфликти не се решават бързо.
Но сегашното положение в Кавказ е оптималният вариант. Ако чеченският елит чувства силата на Москва и ползите от сътрудничеството си с нея - тогава сепаратизмът ще изчезне от само себе си. Именно това се случва. Опитите на западните шпионски централи да захранват терористите все още водят до отделни терористични актови, но това е максимумът. Война вече няма да има.
За 10 години Путин увеличи политическото влияние на Русия в света и издигна нейния имидж. Днес тя следва собствените си интереси, а не тези на Запада. Путин беше признат за най-влиятелния световен политик за 2013 г. Той предотврати унищожението и разрушението на Русия, като я изведе от катастрофата, причинена от Горбачов и Елцин. Затова и западните медии го ненавиждат и го сравняват с дявола.
Всеки, който се интересува от политическия живот в Русия, вижда, че борбата срещу корупцията придоби невиждани мащаби. Поне 2-3 пъти седмично телевизиите показват арести на чиновници или полицаи, и съобщават за поредните присъди срещу държавни служители.
Да не забравим и Крим. Ето как беше предаден той на Украйна. През 1992 г., на подписването на Беловежките споразумения за разпадането на СССР, украинският представител Леонид Кравчук забелязва, че Борис Елцин се е заиграл с водката и бави подписването. Затова го подканва:
- Боря, ако искаш, вземи Крим - само подпиши най-после договора!
Пияният Елцин великодушно махва с ръка:
- За какво ми е Крим? Ето, подарявам ти го!
И подписва, като по този начин с едно драсване зачеркна усилията на княз Потьомкин, Екатерина Велика, героите от отбраната на Севастопол през 1856-та, героите от отбраната на Севастопол през 1941-ва...
Преди няколко дни Путин премахна последиците от тази подигравка с историята - и хората в Крим пееха и танцуваха по площадите, завръщайки се в Родината си.
Ето, затова русофобите мразят Путин!

 /Автор незнакомый/Юрий Kрупнов

30OCT2017  

САЩ изпрати ултиматум: гилотинирайте Путин преди изборите, и ще ви оставим "натрупаните с непосилен труд активи", или ще ви отнемем всичко

Добрата Майка Русия е обогатила своите "синове" - в чужди офшорни компании те "съхраняват" от 1 до 2 трилиона  долара, време е да ги върнат, казва анализаторът

Политическият анализатор Юрий Kрупнов коментира пред "Комсомолская правда", че точно на 2-ри февруари 2018 г. стават шест месеца след подписването на закона "За противодействие на американските противници посредством санкции", след което президентът на САЩ ще започне конфискация на чуждестранните активи и богатства на руските олигарси и чиновници. Подробни списъци вече правят експертите от може би най-секретната служба в света – тази за контрол над чуждестранните активи (Office of Foreign Assets Control, OFAC)  към финансовото министерство на САЩ.

Faktor.bg публикува интервюто с Крупнов, защото то показва в динамика паниката, обхванала държавата и руския олигархичен елит. Маниите за имперско величие са се изпарили - директно се признава, че Русия е в индустриален колапс и финансов банкрут, очаква я бъдеще на треторазрядна държава. Елитът търси отчаяни и непопулярни ходове за своето бъдеще – трябва да избира между главата на Путин и спасените от американска конфискация милиарди, но революцията срещу режима в Кремъл е неизбежна.

Интервю на Евгений Чьорни, balkans.kp.ru

- Юрий Крупнов, не драматизирате ли ситуацията? Бившият руски министър на финансите Алексей Кудрин заяви наскоро по повод прословутия закон на Тръмп следното: "Много е неприятно да стоиш наравно с Иран и Корея. И като цяло, в този смисъл, законът носи нови рискове за Русия. " Преди всичко за нашия имидж, това е всичко! С това няма как да се примирим, особено след русофобската пропагандна кампания, която се разгръща на Запад. Макар че кралят на Саудитска Арабия, въпреки приятелството си със Съединените щати, се възползва от шанса да дойде седмица в Кремъл при Путин, да подпише договори за милиарди долари. А вие говорите единствено за  конфискация, конфискация ...

- Господин Кудрин внимава много да не избухне, но му е трудно да спи! А смисълът е същият: трябва да жертваме суверенитета си, да предадем страната - и всичко ще бъде наред у нас.

- Позволете ми да ви напомня, че миналата година по време на знаменитото заседание на Президиума на Икономическия съвет на 25 май, когато за първи път се сблъскаха различни позиции по икономическа политика на Русия, Кудрин публично убеждаваше Путин, че трябва да се намали геополитическото напрежение, намеквайки за Крим и югоизточната част на Украйна, и да престанем да гледаме на международните технологии като на нещо второстепенно. Президентът тогава му отговори, че Русия няма да търгува със суверенитета си.
Сега натискът на Кудрин продължава да е още по-сериозен. В крайна сметка той не може да каже на глас: "Момчета, ще принудим Путин да капитулира пред Вашингтон, а след това всичко у нас ще се подреди!" Или - "Да предадем Путин, както навремето генералите предадоха Хюсеин, а времето ще реши всичките ни проблеми." Поради това той се старае да консолидира колебаещите се новобогаташи и чиновници, като им изпраща съвсем ясно послание: "ще останете без панталони и дори без глави, ако не предадете Путин и страната". Това е начинът, по който трябва да се схваща „рискове за имиджа“ от езоповски в руски вариант.
Тоест, сега под "рискове" меко казано трябва да се разбира ултиматум, който Америка даде на Путин и Русия. Нещо повече, нека да не забравяме, че не друг, а именно Кудрин беше човекът, по чиято инициатива започна износът на капитали към офшорки, които да съхраняват парите ни, както и купуването на държавни ценни книжа в САЩ.

- Мислите ли, че предстоящата конфискация ще засегне само активите, богатството на новобогаташите, или ще засегне и руски компании, включително и държавни, които имат офшорни сметки?

- Конфискацията и отчуждаването ще засегнат всички, които бягат от елегантните маневри на Алексей Леонидович Кудрин да „отговорят положително“ на  ултиматума на САЩ. От техническа гледна точка, когато говорим за офшорки, няма разлика между частни и публични/държавни компании. Съвсем друго нещо е обстоятелството, че сметките на  частни лица са по-интересни, защото на едно място са скрити освен пари и лични данни – като при яйцето на кокошката.

- Президентът на Русия през декември 2012 г., отбеляза в своето послание до Федералното събрание: "Девет от десет големи сделки, сключени от големи руски компании, не са регулирани от националното законодателство." Путин възложи на правителството да изготви и внесе подробно предложение за деоршофикация на руската икономика. Думите му бяха посрещнати със силни, продължителни аплодисменти от присъстващите в залата, сред които бяха членове на правителството и лично премиерът. 

- Една година по-късно, обаче, в ново обръщение към Федералното събрание, президентът трябваше да признае, че резултатите от деоршофикацията бяха катастрофални, просто незначителни: "Продажбата на акции в TNK-BP, беше извършена против руската юрисдикция, но продавачите са известни – те са руски граждани, а купувачът е също добре известен - една от най-големите Руски компании. Според оценка на експерти, през изминалата година чрез офшорни или полуофшорни компаниите са реализирали руски стоки, на стойност 111 000 000 000 $. Това е една пета от целия износ на страната. Половината от руските инвестиции, които възлизат на 50 милиарда долара, също отиват в офшорки. Тези цифри говорят за изтичане на национален капитал, който трябва да се реализира в Русия. Това са директни загуби за бюджета на страната ... И тъй като нищо позитивно не е направено в тази насока за една година, имам предложения. "

- Предложенията са сурови. Пресата дори пише, че Путин е обявил война на офшорния пазар. През януари 2014 година премиерът Медведев инструктира отделите преди 19 май да предадат пакет от закони за деоршофикация. Имаше и други сериозни изявления, постановления, заповеди ... И ако трябва да сме точни, парите, изглежда, все още са там. В офшорките.

- Ако се съди по информацията на кантората "Егоров, Пугински, Афанасиев и партньори" само 20% от собствениците на офшорни компании през годините са прехвърлили активи в Русия. 40% напротив, решили са да се откажат от статута на руски данъкоплатци, 24% пък са прехвърлените активи в разпореждане и в полза на съпруги или деца, а 9% са прехвърлените активи на роднини в чужбина и само 7% не са предприели нищо.

- Тези руски пари, „ потънали в офшорки“, работят за икономиката на други страни, включително и неприятелски за нас. И в Русия, както знаете, няма пари. За да попълнят дупките в бюджета се подготвя закон за данъка върху домашните котки, кучета, иронично се шегуват хората ...

- Да, точно така. Трагедията е, че към тази проява на непатриотичност, така да го кажем,  да сложиш свои активи в офшорни компании, има и един още по-съществен момент – че ги няма парите в Русия, че те в нищо и никъде не постъпват! С такива "най-способни  финансови министри в света", като Кудрин и либералния икономически блок в правителството, страната се деиндустриализира и се придвижва към бъдещето с три пъти по-разрушена физически и морално остаряла инфраструктури. В страната няма икономисти, които да разработят проекти за развитие, идеология и философия за развитието, методология за развитие. Оттук и неуспехът на петгодишната деофшооризация. Правителството и държавата, вместо да използват цялата си енергия за развитието на водещите отрасли в националната индустрия и модернизация на инфраструктурата, използват бюджетните ресурси, за да  "създават условия за бизнеса", всъщност - в оборска тор. Защото бизнесът у нас съществува предимно под формата на чуждестранни транснационални корпорации (ТНК).
Ето защо правителството на Руската федерация не успя през тези пет години да разреши проблема с деоршофикацията, за което се разпореди президентът Путин. Уви ...

- Изглежда сякаш властта е капитулирала. На 2 октомври агенция Интерфакс съобщи, че руското правителство най-накрая се отказва от идеята за задължителна система за трансфер на офшорни компании към руската юрисдикция. Такова "пораженческо писмо" до президента Владимир Путин е подписал първият вицепремиер Игор Шувалов.

- Да, Шувалов, както и пенсионерът Кудрин са заплаха за руския президент – твърди се,  че уж можело да отслабне конкурентното положение на големите руски компании на световните пазари, да не изпълнят договорите във външноикономическата сфера и т.н. и т.н ... Но, в действителност, това означава, че нашата икономика сега, дори предприятията, които са нейният гръбнак, а заедно с тях и цялата икономиката са силно обвързани с  западната доларова финансова и икономическа система. Руският гигант „Гъливер“ е обвързан със стодоларови лилипути. Това означава, на първо място - буквално казано, че без революционни промени националната икономика на Русия ще продължи да бъде в глобалната икономика треторазрядна регионална страна, с полуколониално държавно селско стопанство.

- Виждате ли някаква връзка между „капитуланското писмо“ до президента на първия заместник-премиер, който, ако се съди по декларацията му, е наел апартамент в Лондон (483 кв.м.), а също така и в Австрия? Може би се надява, когато дойде времето "Х" и бъдат замразени и експроприрани от  Запада нашите активите в чужбина, той да си запази имотите?

- Декапитализацията на руските активи, която трябва да се случи през февруари, е замислена хитро. Това не е просто действие в духа на "хайде да заграбим плячката". В действителност, към значителна част от руския елит Америка изпрати ултиматум: или отстранете (гилотинирайте) Путин преди изборите, и ще ви оставим "натрупаните с непосилен труд активи", или ще ви отнемем всичко, включително свободата и  дори вашия живот. Дамоклиевият меч вече е изваден. И разбира се почти всички основни играчи в руския елит сега постоянно обмислят какво да изберат. Сломени са вече и най-големите неверници. А тези, които не искат да се пречупят, вече отдавна са там, а не са от тази страна. Именно през призмата на този избор трябва да се оценяват дълбокомислените писма на Игор Иванович Шувалов и поведението на някои от нашите бенефициенти след разпадането на СССР, както и слабостта на държавата. Те се надяват, че след време ще направят подходяща маневра, а задокеанските им домакини щедро ще се разплатят с тях.
Разплатата ще е различна. Олигархът Березовски, който си правеше каквото поиска през мътните времена на  90-те през минали век в просторната Матушка Русия, беше  открит в Англия, обесен на шала. Дяволът си свърши работата! Ето, удушиха Борис Абрамич, като го представиха за самоубийство.
Няма граници в главите на глобалните капиталисти. Готови са на всякакво престъпление - нищо лично, чисто и просто бизнес. Използват двуличници и предателите, които се гордеят с това.

- Съдейки по коментарите, по-голямата част от нашите читатели одобряват предстоящата експроприация. Те казват, че така те ще трябва да отговарят за ограбването на Русия.

- Напълно разбирам злорадството на така наречените "прости" наши хора, които смятат, че янките здравата ще "стрижат нашите овце", ще демаскират и показват пред целия свят постсъветските новобогаташи, заграбили от несметните богатства на една велика страна. Но всеки отговорен човек би трябвало да споделя съвсем различни чувства и мисли:  как планираната зад океана декапитализация на нашия така наречен "елит" да заработи за интересите на Русия?

- И как това може да стане?

- В момент, когато на Запад определени кръгове оказват злонамерен натиск върху Русия, след който  очевидно скоро ще последват и открити враждебни действия, нашата държава най-накрая е длъжна да застави тези, които държат спестяванията си в чужбина, да решат какво искат.
Защото в тази ситуация през февруари следващата година или ще започне конфискация на техните пари и активи от САЩ, според  закона, приет от кабинета на Тръмп на 2 август "За противодействие на американските противници посредством налагане на санкции",  или те трябва да започнат да си връщат капиталите и да ги влагат в Русия. По оценка на различни експерти днес в чужди фондове и офшорни компании се " съхраняват" от 1 до 2 трилиона долара. Добрата Майка Русия добре е обогатила своите "синове". Време е обаче те да започнат да си връщат дълговете. И най-малко половината от тях трябва да отидат в „хамбара“ на родината за отскок. И затова ще получат признание, подобно на колхозниците, които купили танкове и бойни самолети със собствени пари по време на Великата отечествена война.

- Как ви хрумна да говорите за отскок  в духа на Сталин?

- Още на 18 септември 2014 г., шест месеца след анексирането на Крим, руският президент на среща на Държавния съвет настоя пред всички присъстващи и целия елит: "През следващите 1,5 – 2 години трябва да направим необходимия скок за подобряване на конкурентоспособността на реалния сектор на Русия."
На 5 юли тази година, в заключителните си думи по време на срещата на Президентския съвет за стратегическо развитие и приоритетни проекти Владимир Владимирович отново подчерта за необходимостта на отскок, от напредък: "Имаме всичко – не само нефт, газ, въглища, но и много различни метали: черни, цветни, злато , платина, диаманти, какво всъщност нямаме. По принцип, като цяло нашето технологическо развитие върви доста добре, интелектуална база е много добра, но ние трябва да направим сериозен скок - това е, което ни е нужно, и ние трябва да си го осигурим".

- И в отговор получи само мълчание ...

- Не е ли невероятно? Руският президент настоява пред елита в продължение на три години за скок, за напредък, а получава като отговор, дори не мълчание, а пълна глухота и нечуваемост?
Изключителният специалист по китайска философия Владимир Маливин твърди, че съвременният свят живее с раздвоено внимание - децентрализирано, хаотично, разпределено в плоскостта на вътрешното възприятие на съзнанието.
За голямо съжаление нашият руски елити доказва това чрез своите действия. Пълна дезориентация дори по отношение на не толкова сериозни въпроси.
Въпреки това, най-малко веднъж на всеки тридесет години вниманието трябва да бъде фокусирано, да изкристализира диаманта на съзнанието. Такава трябва да бъде политиката и отговорността към хилядолетна Русия. И тогава Путин наистина ще се окаже прав - да, ние имаме всичко, буквално казано, на склад.
И заради този факт, че "имаме всичко", трябва да следваме путиновския почин за отскок.
Трябва ясно да разберем: На Русия е обявена война. Редица ключови играчи от Запада напяват за хибридни атаки и при тези условия ще ни е нужно да използваме огромен ресурси. Това, което днес е наложително, е да бъдат концентрирани всички усилия и целият ресурс за постигането на този отскок на Русия. 
Механизмът за реалната деоршофикация и консолидация на финансовите ресурси за отскока, за който говори Путин, е очевиден - създаването на фонд за ускорено развитие и отскок, фонд за развитие на инфраструктурата и индустрията на страната. Този фонд трябва да бъде абсолютно прозрачен и да предлага адекватни дялове за донорите, които инвестират своите пари от офшорните фондове – под формата на облигации за развитие, в новите национални индустриални и инфраструктурни проекти.
Начело на такъв фонд трябва да бъде поставен човек, близък до президента на Русия, който има безупречна репутация и доказани способности да управлява сложни държавни програми.
И тогава Русия ще стане благоденстваща.
Повече подробности около цялата ситуация, свързана с предстоящото отчуждаване на парите на руските новобогаташи в офшорки, идеологията и технологията за постигане на този рязък напредък, са изложени в доклада "Путин и отскокът. Февруари 2018 - ултиматум и санкции завинаги ", подготвен съвместно с директора на Института за иновативни изследвания. E. Шифферс и Юрий Грумико, който вече сме изпратили до администрацията на президента.

Превод: Faktor.bg

16 Юни 2015 | 17:25 | Агенция "Фокус"

  

 

 

 
Гласувай:
61. batogo - !!!:))) Поздравления за постинга!
01.11.2017 10:24
Който е поредното доказателство, че България се развива по пост-съветския модел, според който мафията си има държава, която да дои и стриже народа в своя полза.
цитирай
2. planinitenabulgaria - Ако Ви кажа, че в Бъргария няма олигархия и олигарси,
01.11.2017 12:17
batogo написа:
Който е поредното доказателство, че България се развива по пост-съветския модел, според който мафията си има държава, която да дои и стриже народа в своя полза.


че БСП/ДПС защитава народа, ще ли ми повярвате? Ако Ви кажа, че сме държава, коятоо повече прилича на държавите от Запаадна Европа, а не на тези в остатъците от Руската империя ще ли ми повярвате?
Затуй и нищо Ви не казвам.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: planinitenabulgaria
Категория: Туризъм
Прочетен: 10158544
Постинги: 4097
Коментари: 10040
Гласове: 17303
Архив
Календар
«  Февруари, 2023  
ПВСЧПСН
12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728