Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
17.09.2017 21:57 - ПРОБЛЕМЪТ „СЕВЕРНА КОРЕЯ”
Автор: planinitenabulgaria Категория: Забавление   
Прочетен: 5601 Коментари: 6 Гласове:
6

Последна промяна: 18.09.2017 18:36

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
 

                              ПРОБЛЕМЪТ „СЕВЕРНА КОРЕЯ” –

                           СЛЕДВАЩАТА  КАРТА  НА  ПУТИН  

 

    И тук, както и в проблема със Сърбия, както и в проблема със Сирия, Крим, Източна Украйна и къде ли не причината е дългата ръка на Путин. Неговатаа цел е да предизвиква конфликти но в случая със Северна Кория Путин желае да противопостави най-великата военна сила в света, САЩ и най-голямата икономика в света, Китай. За тази цел той има в момента причини от вътрешно естество, а в междунореден аспект той може да се възползва от обстоятелството, че в момента Щатите имат най-слабия президент, който не става за тъкъв по нито един показател, а освен това и разединява вътрешно страната, защото с неговия избор американците се считат измамени.  

    Такова противопоставяне САЩ – Китай едва ли ще е възможно, защото китайците не са пропойци, в състояние да не могат да се възпроизведат от пиене, а са световен производител на всякакви стоки. Работещите хора, можещите нещо да правят са и творци, Тови си развитие китайците дължат на американските, японскиге, европейските и други високи технологии, които те внедряват в Китай и които са в основата на китайския просперитет днес. Напрежението между Китай и САЩ във връзка с превръщането на заложници на от страна на КНДР на Япония и Южна Корея може да наруши равновесието в света, това е целта на следващата карта, която скоро ще турне на масата Товарищ путиН след като изигра балканската си карта, ход оповстен в речта на сръбския пезиидент патриот и националист, маркспутинеца Вучич. Губещи ако разиграването на тази карта на Путин мине ще са разбира се китайците, които какво биха правили, ако стоките им не биха имали реализация в САЩ. Щатите ще се оправят, защото те са банката на света, а както е известна банката винаги и от всичко печели. Прост ппимер – китайците за дългогодишния си труд имат натрупани в банките стотици трилиони долари, ако американците анурит тази си валута, колко ще струва на китайците едно противопоставяне срещу тях. И като загубят средстватаа си за инвестиции ведно с най-големия си пазар, няма лии това да е краят на Китай? Балканската карта на Путин, сирийската, корейската – това са пениси на Путин, които той подмятва по невралгичните точки на света с надежда да го дестабилизира, да го върне назад в развитието му, да има регионални конфликти, да показва на руснаците, че те са най-щастливите хора на света и че ако не им завиждаха за това империалистите, още по-щастливи щяха да бъдат. Но с него начело руснаците няма да иимат проблеми, това е посланието за изборите за пореден президентски мандат в Русия, които отново ще спечели Путин.

    С тазии своя политика, да внася противопооставяне по целия свят,  Путин иска да да внесе противоречия между страните на ЕС, между тях и Америка, да ги разедени наложените му санкции за аншлуса на Крим, Донецк и Луганск да отпаднат, иначе лошо за него. От имперската му политика дойдоха тези санкции за Русия, сега ако той остане президент проблемиите, които той натресе на Русия остават.

      Идва време за най-сериозната му карта, корейската.  

      В Корейския полуостров остана нерешен проблем, наследство от Сталин. За да разшири зоната на комунизма, Сталин подтикна Ким І да започне война срещу Южна Корея, в която загинаха към 5000000 души, половината от тях китайски войници. Войната не доведе до нищо. Северна Кореея бе изравнена със земята, американците мислеха да ги ударят и с ядрено оръжия, Сталин бе вече стар и каза: Край на тази война! Спря войната, мирен договор нямаше, няма и сега. Така възникна трънът в очите на света, наречен КНДР, начело с комуниистическата династия на Ким І.  Шестдесет години по късно на престола е вече Ким ІІІ.

    Южна Корея напредна икономически, тя стана световна сила. Руснаците пък наблегнаха на Северна Корея да бъде тя източник на напрежение в този регион и чрез нея да дестабилизара тази част на света. В Севеерна Корея положението на хората е страшно, особено в северната й полупланинска част. Там всичките треви, билки, животни по рекичките и гората са изядени, хората за протеини изяждат мъртъвците. Който не е гледал филма „Корея от вътре” да го види. За да мултиплицира напрежението в този регион Кремъл  наблегна на въоръженията на КНДР, на които в началото оказваше явна помощ в ядрения сектор, а сега вероятно тайна. Политикаата на Кремъл успя. Днес КНДР твърди, че техните смъртни врагове са РК и Япония /!?!?!?!?!?!?!?/ и ако Ким ІІІ реши, ще им нанесе ужасяващи ядрени удари, срещу които двете наппеднали икономиически страни не могат да му окажат съпротива. При последния ядрен опит на Ким ІІІ бомбата е три пъти по-силна от хвърлената над Хирошима, а той има и бол ракети за всякакви разстояния. Както родопчани казват, ще ги скондапца. Това въоръжаване на Ким ІІІ доведе до ощее по-здрав военен съюз между Америка и тези две страни, а това означава печалби за ВПК на САЩ. САЩ ще ги пазят от държащата ги като заложници с атомните си оръжия кимченунове по същия начи, както те чрез НАТО ще пазят Европа от превърналия я в я в заложник с ядренитее си оръжия Путин. Беез защитата на НАТО Европа бии имала същата съдба както Япония и РК срещу Ким ІІІ.

     Без всякаакнво съмнение полиитиикаата на Путин няма да мине, защото не прави смисъл, нека не подценяваме китайците, но печалбите на американците от тази не правища смисъл путинска политика ще са мтого големи. Те ще бъдат веднаж по линията на ВПК и втори път по линията на банките.

      Корейската карта наПутин, целяща противоопоставяне между Китай и САЩ е много сериозна, но Путиин трябва да я изиграе, защото е в предизборен цугцванг. Руската империя се разпада, тя се крепи на хора на ФСБ като Рамзан Кадиров, но това ще е до време. Макар ии още неразпадната, най-голямата по площ и най-богата на природни ресурси част на империята плълзящо се придвижва към Киитай, специалистите знаят пичините за този безвъзвратен ход. А тази карта е наистина опасна, защото може да доведе не до световен, а до регионалеен ядрен конфликг, при който династията Ким, хората на Путин,  този път няма да бъде изравнени със земята, а ще бъдат изпарени. Моментът е удобне за Путин, тъй като по същество Америка в момента няма президент, изпълняващият тази длъжност няма нито едно от неоходимиите ачества за този пост. А той трябва да предприеме нещо, защото самте американци се страхуват от безумствата на Ким ІІІ, който може с ракета с ядрен заряд да достгне вече до Аляска, Калиифорния. Ако Америка не предприеме нещо превантивно срещу ядрената мощ на Ким ІІІ ще им се стъжни в едиин момент. Товаа може да ъде само война срещу Ким, той пък воже да удари като отговор РК и Япония и да ги съсипе. Печелившата държава оот съсипванеето на тези две могъщи икономикии ще е САЩ, специалиистите знят защо.

     Програмата на Киим ІІІ за развитие на неговата „отбрана” върви успешно, защото:

 

     Въпрекии санкциите, той има негласната подкрепа на Путин, който иска да има разрешен минимум на внос на храни и гориво за КНДР и разпешеен минимум за износ на текстилни стоки от КНДР за да си плаща за вноса. По този начин Путин гарантира благосъстоянието на сееверокорейските рабочих и крестьян.

    Второто перо от Путин за Ким ІІІ са робите на КНДР, които работят в Сибир. Техният брой е според някои разузнавания е към 250000 души, спооред други – не повече от 20000. Чудя се на кого повече имам доверие, за да го попитам за броя им, на Ким ІІІ или на Путин.

      Путин подкрепя Ким ІІІ и косвено, путканва САЩ да изтеглят въоръженията си от съседните страни на КНДР, да има паритет и така Киим ІІІ щял да мирне. Ким ІІІ пък се бори да произведе толкова оръжия, колкото имат САЩ и така да постигне паритет.

     В кръчмата на Требич чух един лаф:

     Ако баба ми беше с краката нагоре щеше да бъде спестовна касичка.

      Това е единият стълба за икономиката на Ким ІІІ, от робите му в Русия постъпват девизи за да купи напр. от южнокорейците електоника, която да вложи в ракетите си и да ги избие. Но вероятно през границата Русия- КНДР преминават и стоки с двойно предназначение. Ще взема да ги попитам един от двамата хубваци така ли е.

     Тук допълвам, че до преди три години РК подаряваше всяка година на КНДР 1 млн. тона ориз, за да не умрат корейците от глад, но веце и това кранче секна. Остана им само Путин, а може би и Китай, но с тях ще ее до време, защото ако Щатите ограничат търговските си връзки заради Ким ІІІ с тях ще иим се стъжни.

     Китай е въвлечен в тази ситуация, той е притискан от Путин, който му предостави Сибир на концесия за 50 години, от САЩ да престанат да им внасят петрол и от самия Ким ІІІ, най-първия комунист в света, който трябва да бъде  подкрепян от комунистически Китай и така борбата срещу империалистите да набере нова сила.  А Китай е толкова комунистически, колкото аз съм китаец.

    
image






Гласувай:
6



Следващ постинг
Предишен постинг

1. putinoid - Путиноидите са изроди.
18.09.2017 12:19
Путиноидите са изроди.
цитирай
2. ok3223 - ОТКАЧАЛНИК
18.09.2017 13:06
тИ НЕ СИ САМО КИТАЕЦ, А И БИВШЕ АГАНТЧУ НА 1-2-3 ГЛАВНИ УПРАВЛЕНИЯ НА БЛИЗКИЯТ ДО СЪРЦЕТО ТИ ФИЛИАЛ НА КГБ НАШОТО РОДНО ДС, В КОЕТО ТИ ПОВЕЧЕ ОТ 20 ГОД. СЕ ЧУВСТВАШЕ КАТО В ... БАЩИНИНАТА ТИ КЪЩА.
СТАРЕЕМЕ, А. НЕЩО ТИКВАТА НИ ТИ РАБОТИ КАЧЕСТВЕНО, ПРЕКЪСВА.
ЩО ТИ ЗНАЕ НА ТЕБ ДУПЕТО СТАРООО.
цитирай
3. planinitenabulgaria - Eдно уточнение, Другарю океЙ!
18.09.2017 18:53
ok3223 написа:
тИ НЕ СИ САМО КИТАЕЦ, А И БИВШЕ АГАНТЧУ НА 1-2-3 ГЛАВНИ УПРАВЛЕНИЯ НА БЛИЗКИЯТ ДО СЪРЦЕТО ТИ ФИЛИАЛ НА КГБ НАШОТО РОДНО ДС, В КОЕТО ТИ ПОВЕЧЕ ОТ 20 ГОД. СЕ ЧУВСТВАШЕ КАТО В ... БАЩИНИНАТА ТИ КЪЩА.
СТАРЕЕМЕ, А. НЕЩО ТИКВАТА НИ ТИ РАБОТИ КАЧЕСТВЕНО, ПРЕКЪСВА.
ЩО ТИ ЗНАЕ НА ТЕБ ДУПЕТО СТАРООО.


Аз съм хабилиитирано лице, дълги години бях ръководител на Катедра "Култура" в Центъра, където бях професор и водех лекциите на на оперативните работници, които подготвяхме за ръководителии в областта ан културата. Като изключително широко скроена в областта на културата личност днес от Центъра продължават да ме ангажират с работа в областта на културата. Сега съм на работа като нещатен съветник на центровите работници на Балканите. Всички бази на Центъра къде да бъдат основани решавам аз, защото осъществявам работата с хората на Балканите с такава вещина, както на времето външната министърка на Иван Костов интимните контакти с гостите на МВнР.
Имаме скоро курс за зарознаване с нова прогарама на Центъра в база Вучина махала. Ще прокараме през нея Вашите постинги с цел АНАЛизирването им. Лекторките този път са две, еврейката от Русия, сега американска професорка, профессор Джулия Джеркинг-Джойс и младата, но много оправна съветничка на Меркел, Геносе Зюси Аршлох.
Ще Ви оценим по три показатели по единадесетобалната система - умност, интелектност, талантност, но без всякакво съмнение оценките Ви ще са ужасяващи.А точките могат да бъдат и със знак "-". Никък интелигентно не звучи коменатарът Ви.

цитирай
4. leonleonovpom2 - Здравейте, Коста!
19.09.2017 12:37
Заинтриговаха ме двата показателя-умност и интелектност?
Ами те се припокриват Освен ако под интелелектност се разбира образованост?
За САЩ бих се съгласил да са първата икономика, защото малката разлика с Китай се стопява неколкократно при положение, че Китай има четири пъти по-голямо население!
За военна сила, не знам кой е най-, но едва ли са щатите?
Накрая може да се окаже ,че е Корея По- добре да не се закача, защото не се знае какво ще излезе оттам Както и от Иран!

Това е в рамките на закачливия тон от постинга ти!
цитирай
5. planinitenabulgaria - Умен и интелигентен са две съвсем различни качества на човека.
19.09.2017 14:05
leonleonovpom2 написа:
Заинтриговаха ме двата показателя-умност и интелектност?
Ами те се припокриват Освен ако под интелелектност се разбира образованост?
За САЩ бих се съгласил да са първата икономика, защото малката разлика с Китай се стопява неколкократно при положение, че Китай има четири пъти по-голямо население!
За военна сила, не знам кой е най-, но едва ли са щатите?
Накрая може да се окаже ,че е Корея По- добре да не се закача, защото не се знае какво ще излезе оттам Както и от Иран!

Това е в рамките на закачливия тон от постинга ти!


Интелигентността е дар Божий, по-щедро с нея са надалени жените. Може един човек или жена изобща да не са образовани, но интелитетността им пролиичава след първите има думи. Обратното на иинтелигентността е простащината, която сега струи от медиите, от нета, та е сила, която страните примати умело ползват срещу по-напредналите от тях. По отношение на ума, мисля, че човекът стои малко по-високо от жената.
За да стане човекът умен той трябва да се образова, да учи, да бъде не само тесен специалист, защото, както Маркс казва, тесният специалист е пълен кретен, а да упознае света около него и взаимовръзките му. Учението е врата, която човекът отваря, за да влезе в храм, където би могъл да си намери място по време на земния си път. Умните хора не винаги са интелигентни, същото важи и за интелигентните. Има и още една съставка, тя се казва талант. Ако талантът обаче е съпътстван само от умност или интелигентност, а не от двете едновременно, амбициите не се реализират.
Ще дам пример за един човек, надарен с ум, талант и интелект, съвършена личност, която се откроява дред останалите - Алексис Вайсенберг.
И втори пример ще дам, за неинтелигентност, един от коментиралите ме, но няма да "освелявам" кой.
И последно, написаното в постинга ми като забавление по същесво е доста сериозно.
цитирай
6. leonleonovpom2 - Не отричам написаното от тебе!
19.09.2017 20:50
Но основният смисъл на интелитентен е умен!
Например ентелижан, на френски, откъдето идва при нас!
Разликата идва от второто значение-образован
Умният може и да е необразован, нали така?
Затова смятам, че трябва да се направи уточнението!
Всъщност ,можех и да си трая
Но темата ти е интересна, заслужава дискусия, загова се включих
Що се отнася до Северна Корея, една колежка спечели билет за екскурзия до там Посъветвах я да отиде, вместо да продаде за 1500 лева билета Няма да има друга възможност
Отиде и за благодарност за съвета ми донесе монети от там!
И една книжка на руски за Корея
Направо паднах, като прочетох първите редове!
нека нашето слънчице, мисля че беше Ким Втори, да живее хиляда години и да огрява Любимата ни страна Все едно Сталин от 30- те години
Мисля си, че е много възможно КНДР да е наистина книжен тигър за сплашване и най- вече за отклоняване на вниманието от правилната му посока
Но пък може и да не е!

Хубава вечер!
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: planinitenabulgaria
Категория: Туризъм
Прочетен: 12185508
Постинги: 4545
Коментари: 10754
Гласове: 18319
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031